Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
CharlieDrop
veterán
válasz buvartacsko #41499 üzenetére
én néztem félre, vagy az x220 tablet olcsóbb a simától?
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
buvartacsko
addikt
válasz CharlieDrop #41502 üzenetére
gondolom attól függ milyen hardver konfiguráció.
állapot, garancia stb[ Szerkesztve ]
-
veterán
urak,
van egy t60-am, 15" sxga+ ips. a kijelző képe egyrészt sárgás nagyon, de ezt a kalibráció soksok fényerővesztés árán megoldotta, viszont apró fura foltok kezdtek el keletkezni rajta, amit hamarosan rosszul fogok viselni.
a lehetőségek: mostani ips paneles thinkpad (ennyit nem költenék a dologra), másik t6x ips panellel, esetleg ebben egy kijelzőcsere..
aprón hirdetnek most egy t510-et 135ért, 1600x900as kijelzővel, az szimpatikus lenne, de nem ips... az mennyire használható egy öregedő ips-hez képest? ennél többet nekem nem ér a dolog, gondolkozom még viszont valami kisebbre váltáson, de ott fogalmam sincs, mi az amivel egyáltalán foglalkozni érdemes.
egy új t60-ba való kijelző 100$ felett van jóval, inkább 150, ami sok, használtat nem merek, hátha még rosszabb is...
közben tetszene egy uxga kijelzős frankenpad ötlete is, de gondolom az még drágább lenne
mit javasoltok?
hanyas vagy, te disznó?
-
CharlieDrop
veterán
válasz buvartacsko #41503 üzenetére
jah, végül is, de az érintőkijelző általában megdobja az árat, no mindegy...
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
parkasz
senior tag
Sziasztok!
t500-at szeretnék újrapasztázni. ti milyen pasztát ajánlanátok? Kell-e valamire külön odafigyelni a műveletnél? Előre is köszi!
-
salieri.
őstag
válasz parkasz #41510 üzenetére
Ezek a legjobb paszták
Plasztik kártyával kell egyenletesen,nem túl vastagon bekenni. -
RnJ
tag
Sziasztok,
tudnátok segíteni egy korrekt beárazásban, hogy lássam érdemes-e megválni a régitől, vagy legyen inkább alaplapcsere:
Lenovo R500 (alaplap - megint kampec):
- proc: Intel C2D t9600 - 2,8Ghz / 6mb Cache
- hűtő - jó állapotban (nem berreg)
- Intel 5100bgn Wifi
- 1680*1050 matt kijelző Thinklight-tal és webcammel (esetleg jobban szétbontani?)
- akksi (50 percet bír) 42T4670
- szlovák billentyűzet (nagy enteres, space kicsit fényes)
- 2x4 GB 1333mhz patriot RAM
- 2x2 GB 1333mhz samsung RAM
- 2x1 GB 1066 Mhz Samsung RAM
- fingerprintes palmrest, tpad érintetlen, mindig ki volt kapcsolva, karcmentes az egész
- alsó burkolat
- ultrabay DVD-RW meghajtó
- 90W-os Lenovo táp
- 320GB Seagate Barracuda 7200rpm
- takaróelem, amiben a hangszórók vannak (tökéletes állapotban)?
Azért kérdezem itt, mert tényleg korrekt árakat szeretnék, amin el is lehet adni. Ha meghirdetem, akkor nem szeretném évekig hirdetni. Ha nagyon alacsony az összeg, akkor elgondolkodom az alaplapcserén. Sajnos a második amit vettem (felújított, 3 hónap után megadta magát, egy reflow segített megint 4 hónapig, most már megkérdőjelezem a cserét. Viszont nagyon jó kis gép, pont arra jó, amire nekem kell. Nehezen találok elfogadható áron hasonlót. (képernyőfelbontás, proci, RAM, HDD, designKöszönöm a segítséget.
-
Xmodule
őstag
Tegnap elött elvitték az IBM X31 -et. Végül is tetszett a gép nagyon csak nem igazan tudtam használni. A mai flash weboldalak már nagy falatok voltak neki. Árban ugyan annyiert adtam el amennyiert vettem szoval jo volt Azért az x121e még mindig engem szolgál és a samu 830 128gb -tos ssd is szépen teszi a dolgát.
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
RnJ
tag
-
salieri.
őstag
Egy hibás gépért biztos nem kapsz annyit.
Egy ilyenre érdemes lenne lecserélned -
fi:zi'k
nagyúr
-
veterán
-
RnJ
tag
válasz fi:zi'k #41518 üzenetére
Akkor marad Kína , vagy a javítás.
Alapvetően zeneszerkesztésre (akár 32 sáv egyszerre) és plakátok, szórólapok készítésére használjuk a gépet. Hetente , kéthetente fellépek velemi, mint DJ.
Zeneszerkesztéshez elengedhetetlen az erős proci és a sok ram (DDR2-est nem igazán szeretnék), a lemezlovaskodáshoz stabil gép és hordozhatóság (az alacsony késleltetés miatt kell a bika itt is),
A photoshophoz és corel drawhoz jól jön egy dedikált VGA.Amúgy max 100e-et tudnánk kiadni úgy, hogy ezt eladjuk, mert még egy évig van törlesztésünk.
Az ideális egy bika asztali gép és egy közepesen bika (mondjuk egy T61-es laptop) lenne, de arra még várunk egy kicsit. Ha 15-25e között meg tudom javíttatni, akkor javíttatok, vagy rendelek Kínából postával 120€, az mondjuk 30 1-2 ezer, de olyan konfigom van, amire pont szükségem van. Lehet hogy mellette elkezdek keresgélni, de az idő szorít.
-
buvartacsko
addikt
elvileg működik x200, t400, t500on az ujjlenyomatolvaso linux alatt.
fprint ppa was updated recently and now supports AES2550 and AES2810, see https://launchpad.net/~fingerprint/+archive/fprint
bár nekem arch alatt nem sikerült működésre bírni egyelőre a dolgot.
[ Szerkesztve ]
-
lapa
veterán
válasz buvartacsko #41523 üzenetére
tudom, hogy nem a szíved csücske, de próbáltad esetleg ubuntu 12.10 usb-vel? azt írja abban már benne van alapból. mondjuk valszeg a live usb nem lesz elég...
-
buvartacsko
addikt
még nem próbáltam, de lehet hogy megejtem a dolgot.
közben találtam egy ilyen commitot.
[link]Initial implementation of AES2550/AES2810 driver.
Does not support AES2810 crypto engine and external flash.nem tudom ez mit jelent igazából. de biztos nem teljes még a support.
te próbáltad már? neked működik ?
-
lapa
veterán
válasz buvartacsko #41528 üzenetére
nem, most láttam csak amit írtál. majd lehet futok egy kört, de se 12.10 nincs, se olvasó (egyik tui le van húzva, másik tán csak biosból)... ha jutok valamire beírom. de nekem nem kritikál...
-
todie
tag
sziasztok!
eloszor is koszonom a multkori kerdesemre kapott valaszt.
azota boldog tulajdonosa vagyok egy x121e-nek, viszont lenne egy olyan problemam, hogy a gep a fedel lecsukasakor nem kapcsol alvo allapotba, pedig a thinkpad power managerben es az energiagazdalkodasban is az van neki megadva. ehelyett lecsukast kovetoen csippan egyet, majd megegyet es felporgeti a ventit, de alvo allapotig nem jut el.
van e valakinak valami otlete mi lehet a gond?
elore is koszi!
[ Szerkesztve ]
-
Gondwana
addikt
Ha startmenüből próbálod meg aludni küldeni, dob hozzá hibaüzenetet is, hogy miért nem megy. (Ha így viszont OK, akkor feltételezve, hogy tényleg jól van beálltva, a hall-szenzor lehet még gyanús esetleg - bár ilyen hibáról még nem olvastam sehol)
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
audi100td
nagyúr
válasz salieri. #41529 üzenetére
Ha megveszi bele a 8GB DDR2 RAM-ot lassan T510-et kap az áráért, de egy T500/W500 mindenképp kijönne és ott nincs az nV-bug amitől hullanak azok az alaplapok. Meg persze halkabb és hűvösebb is és valamivel takarékosabb. A dedikált vga-t le lehet kapcsolni ha nem kell, szóval nem igen látom értelmét ennyiért a T61p-nek.
A zsanér már T61-nél is ilyen volt, ugyanilyen T61p-ben cseréltem anno otthon. A W500-amban is kikopott, egy héttel a gari lejárta előtt kapott újat a szervizben, most megint mint ha új lenne. Nem egy olyan tétel amin érdemes rágódni, ebay-ről 2-3 Ft.
-
cadeyrn
aktív tag
nahát; kaptam munkára egy X1-et, egyheti használat véleménye:
- a billentyűzet mint billentyűk annyira nem szörnyű, mint hittem, viszont az stimmel, amitől tartottam: a szigetes billentyűzeteknél igenis beakad az ujjam, nem lehet annyira laposan vinni a kezed. ( nem tanultam helyesen vakon gépelni, IRC tanított )
- billentyűzet, mint layout.... az valami b+. Ezt valami idióta tervezte, aki életében nem használt shift+pgup kombót konzolon.
- trackpoint pöcke túl mélyen van
- nem tetszik tapintásra a gép, túl gumiszerű, cserébe szinte lehetetlen, hogy kicsússzon a kézből
- fényes kijelző, no comment
- 1366x768.... szintén no comment
- a zsanérok dellesen viselkednek ( értsd: kissé lobog a kijelző, ha remeg az asztal a billentyűütéstől )
- számomra zajos, de irodai környezetben elviselhető, Mint 14-el a proc 55 fok körül jár, ilyenkor a BIOS 4300-on pörgeti a ventillátort, viszont kívül nem melegszik ( webgl felnyomta 80 fokra, de afölé még nem ment )
- a váz brutálmerev, semmi lötyögés, semmi hullámzás, sehol
- touchpad a gombon is érzékel mozgást, emiatt úgy tűnik, változtatni kell az eddigi egerészési szokásaimon...Összegezve
pro:
- merev
- azért ha jól megnézem, ThinkPad ez minőségrecontra:
- billentyűzet ( layout és sziget IS )
- zaj
- tapintásA saját gépem továbbra is T400, esküszöm, amíg lesz hozzá alkatrész, marad is...
-
todie
tag
na, kozben megvan a megoldas:
ha cmd-ben beirod a powercfg -devicequery wake_armed parancsot, akkor megtudod, hogy mely eszkozok kelthetik fel a gepet sleep-bol. na nekem ez az eger volt, pontosabban a trackpoint, amihez hozzaer a kijelzo... igy mikor lecsukaskor elment aludni a gep egybol ebredt is az eger miatt.eszkozkezeloben jobb katt az egerre es energiagazdalkodas fulnel kivettem a pipat, hogy ebreszthet es gyozelem
-
Borote
addikt
-
Declare
őstag
Sziasztok!
Tud valaki abban segíteni, hogy lehet ascii kódokat írni az új lenovo billentyűzeten?? elvileg ugye alt numlock stb....de itt nincs num lock
-
b.tibor72
csendes tag
Üdvözlet mindenkinek ! Segítséget szeretnék kérni ! Hol tudok letölteni ati x1300 vga-hoz win 7 drivert ? Ja és Ibm t 60-ra ! Köszönöm előre is !
BALÁZS TIBOR
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Asus ROG laptop
- Lenovo Thinkpad L15 (i5 10gen, 8GB,500GB SSD. 15,6 ips fhd)
- Asus Chromebook Flip C302 laptop - ingyenes szállítás
- Lenovo gamer laptop /i5-8300H 4mag-8szál, 8GB DDR4, GTX 1050 2GB, 128GB SSD, 1TB HDD, 15.6" FHD/
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest