Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Santosh
tag
-
salieri.
őstag
válasz Santosh #42753 üzenetére
Kis szerelési gyakorlattal végére tudsz te is járni.
alapszabály akkut vedd ki szerelés előtt. -
Francia91
veterán
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
ielektros
senior tag
válasz Santosh #42753 üzenetére
Szerintem magad is megtudod csinalni, de csak is akkor alj neki ha ugy erzed, hogy rendelkezel ehhez megfelelo erzekkel. Nem egy nagy munka, de van sok apro buktatoja olyan szamara aki meg soha nem szedett szet laptopot. Ha van egy kis muszaki beallitottsagod es nem felsz akkor csinald meg magad.
Normal hovezeto pasztat kell hasznalnod az ujrapasztazashoz.
Szervizben nem tudom mennyiert csinaljak meg de azert szerintem 1-2 ezerert ne vard, hogy barki dolgozzon vele (marmint egy szervizben).
Nezelodj, toltsd le a gyari dokumentaciokat a szetszedesrol, nezz youtube-ot. Aztan ess neki ha akarsz.
-
salieri.
őstag
válasz Santosh #42757 üzenetére
Amire figyelj nagyon, palmrest könnyen reped, óvatosan pattintsd ki a füleket.
Ilyen pasztát érdemes használni -
Chaser
legenda
válasz Francia91 #42755 üzenetére
15.4-es T60 gondolom kaszniban olyan mint a T61, valszeg a hűtése is olyan. Érdemes megnézni gyári FRU-t a két ventire megegyeznek-e. Elviekben T500 venti is belemegy, mert T60-ba is megoldható. Lassan asszem nekifutok én is másodszorra a T60 kapcsán
Nem tudja valaki honnan lehetne emberi áron x220/230 IPS panelt szerezni? Bayen nem is találtam.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz audi100td #42760 üzenetére
Intel ati az tiszta, de hogy coreduo és c2d is különbözik azt nem tudtam. Intel-atinál a gpu részleg máshogy van, de coreduo vs c2d-nél mi a különbség?
Jah, ha már T60. Samsung 840 tökéletes összhangban működik benne. Már bánom hogy nem vettem kettőt, caddybe is azt raknám
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Francia91
veterán
válasz Chaser #42759 üzenetére
Az FRU különbözik, ezért nem vagyok biztos a dologban. Az én FRU-mmal csak komplett hűtőt találok, simán ventit nem.
A Dual Core és Core 2 Duo közti különbség meg csak a bordák között van, úgy tudom, tehát a venti csak ATI-s legyen[ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Gabesz87
veterán
Az mi a fenétől van, hogy amikor vágólapra helyezek valamit, aztán később e-mailt írok, nyomnám az AltGr+V kombót a kukachoz, és erre a kukac elé még beteszi a vágólapon szereplő szöveget is:S Rohadt idegesítő.
(E530)
-
veterán
van egy nagykertől vásárolt Thinkpad x230i ... garipapíron 3 év garancia van, de a lenovo warranty oldalán csak 1 évet ír ebből? Mit csináljak?
-
Gabesz87
veterán
válasz brekiisti #42059 üzenetére
Írtam az albacomp-nak dec.21-én a garancia kiterjesztés ügyében, hogy a Lenovo honlapon is a vásárlás napja legyen az 1 év határidő, meg a Solution Centerben is. Csatoltam a számla meg a garancia jegyet, de még nem igazoltak vissza azóta:S Lehet meg kellene kérdeznem telefonon.
-
tototos
őstag
Sziasztok!
Meggyűlt a bajom a t400 F3507G telenor 3G kombóval. Az access connection azt írja ki amikor csatlakozni akarok a hálózathoz hogy service provider not found
T-mobilos kártyával pedig megy szépen :S
Van valami ötlet mi lehet a gond? Access connection nélkül sem akarja az igazságot. -
iEder
csendes tag
Sziasztok!
Engem egy X230-as érdekelne, amivel kapcsolatban lenne pár kérdésem. Nem tudom jó helyre írok-e, remélem Ti tudtok segíteni.
Rengeteg verziót árulnak (hirdetnek) a neten, de a specifikációk sokszor nagyon hanyagul vannak megadva és maguk az eladók sem tudják mit árulnak, telefonos, vagy személyes érdeklődés esetén sem tudnak segíteni.1. Fogyasztásban (üzemidőben) van-e/lehet-e különbség az i3-as (Sandy) és i5-ös (Ivy) procikkal szerelt gépek között, ha átlagos üzleti jellegű munkára használom a gépet?
2. Lehet-e az i3-as verziót IPS kijelzős panellel kapni? Illetve honnét derül ki, hogy a hirdetett változat melyik panellel szerelt? Az imént néztem meg a gépet egy boltban, és a raktáron levő i5-ös változat (az eladó meglepetésére) is az egyszerűbb TN paneles volt, ami a dobozán egyértelműen nem volt jelölve. Cikkszám alapján esetleg lehet tudni melyek az IPS panelesek?
3. A 3G modemmel szerelt változatba is lehet mSATA SSD-t tenni? Mintha olvastam volna, hogy vagy-vagy...
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
subidu
tag
mysoft.hu-n pontosan vannak feltüntetve a dolgok.
Én is ilyen gépet akarok venni.
Az IPS panellal szerelt változatok drágábbak, i3-ban nem láttam. Egyedi jelölése van mindegyiknek, típusszáma.
Hol tudtad egyébként megnézni a gépet?Én ilyet akarok magamnak: [link]
A 3G modem elfoglalja az mSata elől a portot. Vagy az ssd, vagy az msata , de a kettő együtt nem fog menni.
[ Szerkesztve ]
ThinkPad X230, Dell XPS M1530, NIKON D90, Nikon D750, Nikon 18-105/F3.5-5.6 AF-S DX ED VR, Nikon 35mm/1.8G AF-S DX, Nikon 50mm/1.4G AF-S, Nikon 24-70mm f/2.8E ED VR, Nikon 70-200mm f/4G ED VR
-
Dr. Akula
félisten
válasz subidu #42777 üzenetére
Ráadásul az i3 proci nagy átverés, eddig még csak 2000-es sorozatút láttam X23-ban, ami azt jelenti hogy előző generációs Sandy Bridge, ami alapvetően nem lenne baj, csak a GPU is ebben van, így HD 4000 helyett csak HD 3000 van benne.
500k-ért sztem kevés az i5 proci, annyiért már jár az i7. Mondjuk ez. Igaz, ebben nincs dokkoló (viszont 9 cellás aksi igen), de 530-ért már van, vagy veszel egyet 40k-ért (de abban még nincs dvd író).
-
iEder
csendes tag
Srácok az 500e Ft-ot én is sokallom, de én 300 ezernél nem sokkal akarok többet költeni rá. Az i3-as procis változatok kaphatók bőven 300e alatt, csak nem tudom IPS-es változat van-e belőle.
Amit én szeretnék, az ez a konfig:
i3, v i5 proci
500GB hdd (mellé mSATA SSD-t tennék be rendszernek)i3, vagy i5 proci (engem a vidrókártya része nem érdekel, esetleg a kisebb fogyasztás miatt vennék Ivy-set.) Az i3 elvileg 10-15%-kal lassabb csak, amit kibírok, viszont a fogyasztásra érzékeny vagyok, szeretném a legjobb üzemidőt kihozni a gépből.
Sima 500GB-os vinyóval kéne, mivel egy 128-as mSATA SSD-re szeretném áttenni a rendszert, a vinyót meg mellette tárhelynek megtartanám.A fogyasztással kapcsolatban van bárkinek tapasztalata i3 (Sandy) vs. i5 (Ivy) ?
Köszi!
-
-
iEder
csendes tag
válasz subidu #42777 üzenetére
Subidu,
a gépet a laptopszalon.hu-nál láttam a Lövőház utcai boltban (Mammut 1. alja). i5-ös HDD-s változat 3G modemmel, dokkolóval, de TN panellel... Alapvetően nagyon tetszett, de nem pont ebben a konfigban kéne, a TN-es kijelző legalábbis semmiképp sem.
Úgy látom, hogy még az i5-ben is csak elvétve akad IPS paneles itthon (SSD-s fullos változatban az usanotebook-nál), az is csak épp marad 400e alatt. A mysoft.hu-n meg ahogy láttam csak az i7-es verziók IPS-ek (a leírás szerint), de horror áron. Röhej...
-
Borote
addikt
Sandy i3 és Ivy i5 között egy 30-35%-os teljesítmény beli különbség lesz, fogyasztásban pedig az Ivy jobb valamivel, főleg maximális terheltség mellett jön ez elő. Az X220-val összehasonlítva.
[ Szerkesztve ]
-
iEder
csendes tag
válasz Dr. Akula #42783 üzenetére
Dr. Akula!
Köszi szépen. X200-ast azért nem vennék, mert a fogyasztása nagyobb (és akkuideje rövidebb), mint az X220-230-asoknak. Nekem ez nagyon fontos lenne (terepi munkához is kell). No meg az a fránya IPS panel...
Az az i5-ös konfig amit linkeltél tökéletes lenne, csak nem TN panellel, hanem IPS-sel... Amerikában az IPS panel felára csak 40-50 dollár (cca 10 e Ft), itthon viszont nem derült ki mit kénének érte, ha egyáltalán lenne ilyen választható extra.
-
subidu
tag
Köszi az infót.
Rosszul láttad. Van i5-ös procival szerelt is IPS panellal, i3-as proci IPS kombináció viszont nincsen.
A mysoftos árakat ha megnézed, a gép leírásánál mindig pontosan jelzik, hogy melyik van IPS panellal szerelve. Amit én szeretnék az is azzal van, amit korábban linkeltem neked. A HSDPA modem felára 65.000.-, nekem ez kell, és kell a 16GB ram is. Azért megy az ára 520.000.- ft-ig. Az i7 nekem felesleges, 36000-el több ez a proci, de jobban melegszik, és többet is fogyaszt a gép miatta.
Én eddig egyértelműen csak a mysoft honlapján láttam jelölve az IPS-t. Azért nem mindegy amikor rendeled. A takysoft-tól kértem árajánlatot, és olcsóbbat adtak a mysoftosnál 6.000.- ft-tal.
Ennek a gépnek ennyi az ára, van aki sokalja van aki nem. Meg kell nézni az alternatívákat, hp 2570, dell 6230. Ezek is 400.000.-ről indulnak, és a monitorjuk meg sem közelíti az IPS-t.
[ Szerkesztve ]
ThinkPad X230, Dell XPS M1530, NIKON D90, Nikon D750, Nikon 18-105/F3.5-5.6 AF-S DX ED VR, Nikon 35mm/1.8G AF-S DX, Nikon 50mm/1.4G AF-S, Nikon 24-70mm f/2.8E ED VR, Nikon 70-200mm f/4G ED VR
-
Dr. Akula
félisten
X220-at akartam írni, most nézem hogy X200 lett belőle. A lényeghogy abbn is ugyanaz a Sandy Bridge van mint az i3-as X230-ban, tehát sok értelme nincs az utóbbinak. Meg a 220-nak még frankó TP billentyűzete van, a 23-nak meg ilyen kommersz vacak. Mondjuk ezt is meg lehet szokni, de nem TP minőség.
-
subidu
tag
válasz Dr. Akula #42789 üzenetére
Mások szerint azért nem olyan rossza az a kommersz billentyűzet. Megszokás kérdése. Nekem tökéletesen meg fog felelni.
-
iEder
csendes tag
válasz Dr. Akula #42789 üzenetére
Nekem a billentyűzet nem annyira lényeges, szerintem ez az új sem lehet rossz, pláne ha a többi gyártóhoz hasonlítjuk.
Az X220 más (vs x200), de ott meg az USB 3.0 hiánya aggaszt. Tudom létezik azzal is, de ritka mint a fehér holló (csak i7-be tették bele). Mivel rengeteg nagy fájllal dolgozom, USB 2.0-n kimenteni a száz-gigabájtokat el tudjátok képzelni mekkora öröm... Szóval az USB 3.0 "must have"... -
iEder
csendes tag
válasz audi100td #42788 üzenetére
Subidu és audi100td!
Ha láttok i5-ös és IPS-es alapváltozatot (nem full extrás 4-500-ért) linkeljétek már légyszi be, mert egyszerűen nem találok ilyet.
Az új Ivy-s i3-as baromi jól hangzik, pláne ha létezik IPS paneles (azonnal csapnék le rá). Ja, hogy az ebay-en... Ha onnét rendelek, akkor a garancia hogyan néz ki? Gondolom az itthoni szervizesek kiröhögnek egy ebay-es garipapírral... -
Dr. Akula
félisten
Én egy ThinkPadet nem sértek meg azzal hogy a többi gyártóhoz hasonlítsam. Csakis a saját elődjéhez. Ezen az újon már többször volt hogy kihagyott betűt, mert nem jó helyen, vagy elég erősen nyomtam meg, a hagyományos TP billentyűzettel ilyen nem volt. Meg az F gombokat állandóan hesszelni kell, mert nincs 4-esével elválasztva mint ahogy kéne, így kézzel nem megállapítható melyiken állok.
X220-ban is volt USB3-as, de csak a legfullosabbak, 2.7 és 2.8 GHz-es i7 procisak. Az még most se 200k, inkább 270. Annyi mint a legolcsóbb i3-as X230, csak i7 procival, és az biztos IPS paneles (újkorában 500k+ volt, ennyiért alap).
[ Szerkesztve ]
-
subidu
tag
Ez a legolcsóbb IPS panellal szerelt változat, I7-es procival, 4GB rammal:
[link]Ez a legolcsóbb IPS panelos, I5-ös , SSD-s változat, 4gb rammal:
[link]Mindkettő alatt, ha legörgetsz, tudsz választani neked megfelelő felszereltségűt is. Persze az árak ennek megfelelően nőni fognak.
-
rgeorge
addikt
válasz audi100td #42795 üzenetére
A számla igazán ahhoz kell, hogy a végfelhasználói használatba vétel időpontját lehessen vele igazolni. Ezt a service tag (pontosabban a serial number, a service tag az Dell-es elnevezés) nem ismeri, és több hónap is eltelhet a gyártás és a fenti időpont között. Ha rendeled a notit, akkor ott a szállítási idővel minimum eltér a két dátum. Ebay esetén persze az első használatba vétel dátuma nem ismert, viszont a serialt el lehet kérni és az alapján beazonosítható legalább a legrosszabb eset.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
-
Francia91
veterán
Vettem Gap Pad-ot a T60p-hez, lecseréltem a gyárit, ami szana-szét volt szakadozva. Csak a GPU-nál kellett cserélnem. Összeszereléskor tettem rá pasztát is, ahogy eddig, viszont most a GPU alapjáraton 79 fokon megy, az új Gap Pad előtt 65-ön döcögött. Ami még fura, hogy 720p videónál 90 fokon megy, amit eddig 70-75 fokon megoldott /GPU/. Mit tegyek? szar a Gap Pad?
(Gép frissen portalanítva és takarítva)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Asus ROG laptop
- Lenovo Thinkpad L15 (i5 10gen, 8GB,500GB SSD. 15,6 ips fhd)
- Asus Chromebook Flip C302 laptop - ingyenes szállítás
- Lenovo gamer laptop /i5-8300H 4mag-8szál, 8GB DDR4, GTX 1050 2GB, 128GB SSD, 1TB HDD, 15.6" FHD/
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest