Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Pár mondatban a Lenovo ThinkPad sorozatú laptopjainak a jótállásáról:
Új hozzászólás Aktív témák
-
cadeyrn
aktív tag
Jó reggelt, kedves mindenkik, így X év után egy random kérdés. Adott egy X201, ami sok évig linuxot futtatott, 2x8GB memóriával, minden gond nélkül, annak ellenére, hogy hivatalosan max 2x4GB a támogatott benne. Tavaly muszáj volt használnom egy Windows-t, feltettem rá, amit találtam, név szerint egy 32 bites Win7-et, aztán így maradt. Minden probléma nélkül települt a 2x8GB-ra, de sajnos csak 3-mat tudott használni.
Gondoltam egyet és nekiindultam felfrissíteni win 10-re, mert még mindig lehet ingyé', de nem volt zökkenőmentes. Többszöri nekifutásra is közölte, hogy " 0xc1900101 – 0x2001", egészen addig, amíg hirtelen felindulásból ki nem szedtem a wifi és a wwan kártyákat, illetve vissza nem tettem 2x2GB memóriát bele.
Miután végre sikerült frissíteni, visszamentek a kártyák és a 2x8GB, csakhogy teljes meglepetésemre a 32bites win10-ben sincs PAE, és közölte, hogy van 3GB memóriád.
Így készítettem egy 64bites telepítőt hogy ráengedjem a meglevőre, de még csak bootolni sem volt hajlandó - egészen addig, amíg megint vissza nem ment bele a 2x2GB memória.
Ezután felmászott, elindult, örülök. Beleteszem a 2x8GB-ot és lőn, valami, amit még sosem láttam PC-n: bootloop.
Bármit próbálok, bármilyen formában, a 64bites windows 10 nem hajlandó elindulni 2x8GB memóriával egy X201-ben.
A kérdés: tud valaki erre megoldást?
-
cadeyrn
aktív tag
Hátha érint valakit: rendeltem egy tesz csomag pöcökegér-bizbaszt, ami között elvileg 3 normál és 3 low profile van, olyanokra, mint az X250. Ha megjött, mondom milyen.
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
HGST 5k1000 2.5".
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
HDD-vel szenvedtem egy sort, de Debian hibájából, amire nem számítottam; kb kétmásodpercenként próbálta leállítani standby-ba. A megoldás nem hdparm.conf, hanem udisks2 stretch alatt:
info=$(smartctl -i /dev/sda)
device=$(echo -i "$info" | grep 'Device Model' | cut -d":" -f2 | xargs | sed 's/ /-/m')
serial=$(echo "$info" | grep -i 'Serial Number' | cut -d":" -f2 | xargs | sed 's/ /-/m')
echo -e "[ATA]\nStandbyTimeout=180" > "/etc/udisks2/$device-$serial.conf" -
cadeyrn
aktív tag
válasz
Bélabácsi
üzenetére
T400, otthoni szerver, 0/24-ben megy, nem kell semmi ilyen neki. CPU undervolt, fan állandó 1900 körül,kivéve, amikor kell erősebb. Maxon pörgetve 62 fok fölé nem megy, viszont nincs dokkolón, szóval a kérdésem: miért van dokkolón?
Thinkfan config:
(0, 0, 44)
(1, 41, 52)
(2, 48, 62)
(3, 57, 65)
(4, 61, 69)
(5, 65, 73)
(7, 69, 32767)Undervolt /etc/default/tlp-ben:
PHC_CONTROLS="10:28 73:24 6:16 134:13" -
cadeyrn
aktív tag
X250 tulaj itt, szerintem sem annyira rossz, de szokni kellett. (X200ról váltottam)
(Szerk: fullhd panel, cseréltem az eredeti rossz viccet, m.2 ssd + tb hdd, debian.)Viszont a bejelentett X280... ezmiez?! Saját tákolt ethernet átalakító? Nem kivehető akksi? Forrasztott memória? Ezt egyáltalán minek gyártották le?
-
cadeyrn
aktív tag
Volt bárki közülünk, aki anno megcsinálta az X200/201 msata modot?
Az eredeti képek döglöttek és amit találtam, nem győzött meg, szóval nyitott lennék egy "hogyan"ra
-
cadeyrn
aktív tag
51nb "Lenovo" X62 review (angol)
Szerintem ennyit nem ér meg. Inkább lett volna értelme egy open schematicnak, hogy CNC-vel vágjon magának az ember olyan házat, amibe a régi billentyűzettel lehet a mostani alaplapokat használni. Nyilván kéne még egy átalakító, de csak kivitelezhető.
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Nekem van egy ilyenem, és nem feltétlenül ajánlom; kábelen nem működik, és állandóan elmegy aludni úgy, hogy az X200 leszakad róla, ha pár órát magában van.
-
cadeyrn
aktív tag
A helyi makespace elfekvőjében találtam egy X60s-t. Működik, bár ciripel, mint az állat. Mit csináljak vele?
Az első ötlet az volt, hogy hordozható retro-játékgépet csinálok belőle, de kíváncsi vagyok, van-e valakinek jobb ötlete. Core Duo 1.66Ghz - igen, 32 bit, 1GB RAM. -
cadeyrn
aktív tag
Régi motorosok figyelmébe, akik az X200 3G+SSD+HDD kombóját szeretnék megint:
http://thehikaku.net/pc/panasonic/15sz.html - Panasonic Let's Note SZ6Nyilván Japánon kívül nem kapni, és nincs trackpoint, de ez a gép _tényleg_ olyan, mint amilyennek egy business rugged gépnek lennie kéne 2017-ben.
-
cadeyrn
aktív tag
Ha az X200 az ultrabase-en ül 2 etherneted van vagy ugyanaz van kivezetve hátra? T400nál azt hiszem, ugyanaz a port, hátha X200nál más a helyzet.
-
cadeyrn
aktív tag
Enthusiasts bring classic ThinkPad designs to the modern era -
"The X62's specs are quite a boost from the X61's in nearly all areas: The screen has been updated from a 1024 x 768 TN to a 1400 x 1050 IPS panel. The Core 2 Duo has been replaced with an Intel i7-5500u, and the motherboard has been completely revamped as well. The team has added support for up to 32 GB of RAM, mSATA SSD and 2.5-inch SSD support, and mini HDMI, mini DP, and USB 3.0 ports (unfortunately, the VGA, dock, and Cardbus ports were sacrificed for this modernization)."

Instant akarom.
-
cadeyrn
aktív tag
X250, második felvonás: Linux Mint 17.3 egy szó nélkül ment fel, minden működik úgy, ahogy illene, kivéve az ujjlenyomat-olvasót, de azért, mert még nem babráltam vele.
Veszettül gyors mind a wifi, mind a gép (pedig az X200-ban is egy 7260-as kártya van). A panel 00HM111 -re lett cserélve innen, átszámítva ~24000 Ft, ami egy fullhd ips panelért nagyon nem rossz ár. Nagyon világít, nagyon szép a képe, 12"on az 1920x1080 elég impresszív. (Font DPI állítható XFCE-ben és teljesen korrektül igazodik hozzá minden)Összkép: bár a minősége inkább idézi a kora 2000res évek consumer gépeit, semmit egy T42-t - mondjuk az X sosem volt _annyira_ strapabíró, mint egy régi T - gyors, erős, jó a panel, könnyű, és a csendes (!), végre. (Ezért vártam ennyit, hogy végre jöjjön valami, ami a T400 szériá némaságát le tudja váltani.)
Érdekesség: néhány darab 3 m.2 porttal jött ki, ebből az egyik a beépített akksi alatt lakhat, de csak 1oldalas dolgot lehet odatenni. Az enyém nem ilyen.
Ja, a tesztekkel ellentétben megeszik 9.5mm-es vinyót, szóval az elméleti maximum 2TB vinyóban, 4TB SSD-ben a hdd helyre, és gond nélkül lehet átköltöztetni X200/X201ből. m.2-ből 2242 (néha 2240-nek írják) méret kell bele, nekem ilyen lett.
Egyelőre azt mondom, megéri, de majd visszatérek rá 4 év nyúzás után

-
cadeyrn
aktív tag
jelentem, megjött a család első X250-e. Cseréltem benne kijelzőt (hd -> fhd), tettem bele m.2 ssd-t, ebből a szempontból minden rendben.
A szerelhetősége viszont rettenetes. Először is, alul úgy működik, mint a dellek tetemes része (e6400 pont ilyen volt): legjön egyben - feltéve, hogy hímes tojásként kezelve, óvatosan szétválasztod valami műanyaggal, különben el fog törni. A service manuallal ellentétben nem simán lejön, hátul be van akasztva két komolyabb pöcökbe, szóval körbe szétpattint, majd emel és úgy le. Legalább tartja néhány csavar.
Rollcage nincs. Igen, magnézium a ház, de egy darab merevítés, borda nincs már belül, erre nem ajánlott ráállni, nagyon nem.
A kijelzőcsere nagyon egyszerű... mivel sem a bezelt, sem az LCD panelt (!!!) nem tartja egyetlen csavar sem. Nem viccelek: lepattintgatod a műanyag bezelt, majd gyakorlatilag kiesik az LCD. Bezzeg az lcd kábel egy acélhurokkal van rögzítve, azt le kell emelni, különben sosem jön szét.
Vegyesek az érzelmeim, de corestore nélkül nagyon cammog az itt-ott foltos AFFS kijelzős X200, szóval muszáj volt újat nézni. Az X200 valószínűleg elmegy XP-s régijáttékgépnek. Vagy kicserélem a félhalott T400-at, és ez lesz a homeserver, de hogy marad, az teljesen biztos.
Írok még, ha felment rá Mint 17. (A 18-tól pár hónapja naponta kapok kisebb agyvérzést a bugoktól, remélem a 17.3 elég friss az X250nek. Nem biztos.)
-
cadeyrn
aktív tag
na, lassan visszatérek az élők közé és nyugdíjazom az X200-at (meghalt benne a CoreStore, és mivel nem lehet kapni, nem nagyon van más lehetőségem, mint nézni mást.)
A terv:
- ~alap x250
- kijelző upgrade vagy 00HM111 -re vagy 00HM745 -re
- 128 GB M.2 2240 SSD a modem helyére
- 9.5mm 1TB vinyó az alap hdd/ssd helyéreKérdés: van bármi, amit tudnom kell, mielőtt belevágok? Komolyabb szívások, kábel problémák (anno x201 ugye kétféle szalagkábellel létezett), m.2 limitek biosban?
-
cadeyrn
aktív tag
Fél-off:
Feature-öket összevetve, profi fotósnak két gépet hagytam bent a rostán: T450s és Dell M5510; egyikről sem tudok semmi a teszteken kívül. Elsődleges szempontok a kjelző színtér, súly, m2 + vinyóhely kombók és melegedés voltak.( T460sben már nincs vinyó hely, ami meg sajnos kell a tárhely/ár függvény miatt - tudom, van 4tb-os ssd de ahhoz keveseknek van "kedve" egyelőre. )
Valakinek van tapasztalate, véleménye? Ki melyiket javasolná inkább?
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Az egyetlen, ami talán nyerne valamit, az a netflix, mert az meglepően melegíti a gépet; linux révén kizárólag Chrome alatt megy és ott sem remek. De amúgy igen, dühít, hogy ott a lehetőség, és nincs semmi értelmes bele

-
cadeyrn
aktív tag
Van bármi értelme Crystal HD-t tenni X200/T400-ba, nyerek bármit CPU használaton ill. akku időn, x/h264, ill netflix (linux + Google Chrome ) esetében?
-
cadeyrn
aktív tag
aliexpress csoda: mini pci-e to usb
Kellően mókásnak tűnik, ráadásul - elméletileg - menni kellene még a [TR[45]00, X200/201 témában is, igaz, ott USB 2.0 lesz belőle, ha felesleges foglalat árválkodik a gépben.
-
cadeyrn
aktív tag
Kérdés: R500 rendes vinyóhelye megeszik 12.7mm-es disket? Az ultrabayről tudom, hogy igen, de a disk helyről nem.
( Ha igen, akkor lehet, h lecserélem a kijelzőhalott T400 homeservert, mert ebben belefér nagyobb kapacitású disk. ) -
cadeyrn
aktív tag
válasz
Francia91
üzenetére
( előzmény: dual microsd half minipci-e X200-ban )
Másik kártyával semmi, ha csak a 2es slotba teszek kártyát, booloopol a gép, de még a kijelző indítása előtt.
Ezt elkönyvelem 5GBP veszteségnek.( Időközben a Corestore még párszor kifagyasztotta a gépet; kénytelen voltam visszamászni a vinyóra, szerencsére ZFS-sel, így a Corestore most cache-ként üzemel, szóval nem retek lassú a gép, de majdnem

Látom, hogy van már 4TBos, 7mmes SSD, csak ahhoz meg nincs "kedvem". ) -
cadeyrn
aktív tag
Adott egy "Mini PCI-e dual microSD" dolog ( ez pl. ), ami úgy tűnik, az X200 harmadik, half slotjába téve ( ez ott fent van, ebben volt a rettentően hasznos Turbo izé ) semmit sem támogat. 20-as pint próbáltam leragasztani, úgy sem; a következő lépés kipróbálni a 3g modem helyén, ezt még nem tettem, de nem is oda menne. ( Mondjuk még nem próbáltam elég kártyával, lehet, hogy user error. )
Valakinek valami ötlete, hogy mivel bírhatom mozgásra? ( vagy ez a retek valójában a nemlétező SATA pineken akar beszélgetni az usb ill. a pci-e helyett? )
Az oka, hogy tesztelem az az, hogy a corestore úgy néz ki, elkezdett öregedni; annyira nem poén, amikor a root egyszer csak átmegy read-onlyba. ( Igazából ha valaki tud 64GB-os Corestore-t valahol megvehetőnek, annak is örülnék. )
-
cadeyrn
aktív tag
kedves mindeki, esetleg akad még valakinek HV121WX4-120 vagy HV121WX4-110 panelje X200/x201-be eladó? Jövő héten át tudnám venni, ha.
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
stranger2006
üzenetére
Működik 8-al, nekem úgy fut; itt van gyűjtés, hogy mi megy és mi nem: http://www.thinkwiki.org/wiki/Unofficial_maximum_memory_specs
-
cadeyrn
aktív tag
akárhova hegesztem az X200-at, lassan (értsd: még egy évet azért legalább adok neki) kell neki egy utód.
Van itt valakinek T450s-e, van vele tapasztalat?
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
soldi3r
üzenetére
A biztosíték-utalás alapján megtaláltam ezt: http://housecat.name/lenovo-t400-backlight-status-led-fix/, de sajnos nem találtam felrobbant biztosítékot. Ettől függetlenül a P jelűt rövidre zártam; semmi változás.
Ha bárkinek van még vmi ötlete, mondja, de azt hiszem, nyugdíjazom a gépet, és elteszem emlékbe. (Így kell notebook hűtést csinálni!) Amúgy X200 után meglehetősen melós kiszedni az alaplapot.
-
cadeyrn
aktív tag
amíg a föld kerek, mindig lesznek hackereeeeeeeek
Adott egy T400:
- van & működik a thinklight
- van & működik a kamera
- van & működik a wifi
- tölt
- nincs kijelző háttérvilágítás
- nem látszik lsusb-ben a bluetooth
- nem világít a LED sorban a wifin kívül semmiAmit próbáltam:
- másik inverter
- szétszedtem, szalagkábel minden végét megnéztem, jó-e
- menet közben megnyomorgattam a szalagkábelt pár helyen
semmi változás.Olyan, mintha bizonyos részek nem kapnának áramot.
Kérdés: van valakinek ötlete/tapasztalata, hogy mi a nyavalya döglött meg?!
-
cadeyrn
aktív tag
Nekem egx SB Audigy 2 NX-em van, Linux is szereti, csak a rühedék pulseaudioban kell a default 2 csatornát Xre állítani, hogy normálisan működjön. ( X = 6,7,8, a kártya tud 5.1 és 7.1 is lenni ). Szerintem ez egy korrekt kártya, de veszettül ritka volt már akkor is, amikor még gyártották

-
cadeyrn
aktív tag
hi,
Tud valaki tippet adni arra, hogy van-e AC wifi kártya, ami elmegy whitelist-free x200-ban ill. x201-ben?
( elvilegy intel-7260 egy opció, de ott kicsit tartok tőle, hogy nincs meg valami háttér-hardware, lévén RÉGI gépek. A másik, ami találtam, az Atheros AR9280, esetleg Broadcom BCM4352, de egyikről sem tudok semmit. )
UPDATE
Linuxhoz. -
cadeyrn
aktív tag
válasz
beloadjoker
üzenetére
X200at használok, szerintem próbáld ki, amit írtam.
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
beloadjoker
üzenetére
sudo apt-get install tp-smapi-dkms
echo -e "\ntp_smapi\nthinkpad_ec\n" | sudo tee -a /etc/modules
sudo rebootszerintem ez kell neked, de lehet, hogy tévedek
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
Linux Mint MATE edition; így fogsz a legkevesebbet szívni.
-
cadeyrn
aktív tag
Annak ellenére, hogy kezdem elveszíteni a hitem a Lenovóban, jól látom, hogy a mostani business 12" közül csak az X250-ben van 2.5" vinyó hely, mindenhol máshol elve msata van?! ( Dell esetében van még egy WWAN/msata slot, de az 1TB-ot msata több, mint a gép )
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
én is maradok az x200nál, amíg van hozzá alkatrész.
-
cadeyrn
aktív tag
villámkérdés: X201 ( nem i, nem s) és X200 ( nem i, nem s ) heatsink + fan kompatibilis egyik a másikba?
-
cadeyrn
aktív tag
X200-ba - ami ugye még nem eszik mSATA-t - jó bármilyen mini PCIe SSD a Supertalent Corestore-on kívül?
Ha nem, akkor tud vki 64/128GB-os Coreststore-t?
Már csak 32GB-osat látok egy ideje, és kéne egy tartalék, ha a meglevő egyszercsak lerohadna. -
cadeyrn
aktív tag
Elméletileg a HX121WX1-110 panel AFFS és LED de hogy belemegy-e az X201-be, azt nem tudom.
Forrás: http://forum.tabletpcreview.com/threads/the-definitive-x200-tablet-lcd-panel-resource.31644/ -
cadeyrn
aktív tag
Valahol ki kell adnom a dühöm... eBay cucc, leírás: Lenovo 42T3758 - X200 x201 - HU.
Csoda, hogy a márkát eltalálták. Se nem HU se nem X200. Kicsit morcos vagyok.
-
cadeyrn
aktív tag
T400 kérdés
A T400 a home szerverem egy ideje; pár napja felnyitottam, és látom, hogy tök sötét a kijelző, mondom jé, halott inverter.
Rendeltem másikat, de meglepetésemre nem az inverterrel van a gond; a kijelző így is sötét. Ami egy kicsit aggaszt, hogy a státusledek sem égnek.Display backlight vagy valami más lehet a hibás?
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Pale Moon Browser - Firefox, amilyennek lennie kellene.
-
cadeyrn
aktív tag
Kérdés: X200 SD kártya olvasója be tudja nyelni az SDXC kártyákat ( 32GB+) ?
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
beloadjoker
üzenetére
Emlékeim szerint a két alaplapi tud always on lenni BIOSban állítva, az IO card felöli nem, de javítsatok ki, ha tévedek.
-
cadeyrn
aktív tag
Kis T400 életkép: ha jól emlékszem, 3 v 4 hónapja ment otthoni szerverként, tegnap kellett a disk tálca belőle. Felnyitom, erre kiderül, hogy az inverter valamikor meghalt, lövésem sincs, mikor.
A gép maga szó nélkül tette a dolgát közben

-
cadeyrn
aktív tag
Van egy ISO-m, ami vmi ThinkPad battery reset. Akkor történt velem ugyanilyen, amikor egy cella meghalt. Fogalmam sincs, hogyan, de a CD rendbe tudja tenni részben; esni fog a kapacitás, de utána működött az akksi évekig.
-
cadeyrn
aktív tag
Tudja valaki, hogy kell szétszedni a TX00 dokkolókat? ( ~42W4630 )
OK, h van 3 csavar az alján, de hogyan tovább? :
( az ok: meg akarom nézni, h fel lehet-e csavarozni a TV hátuljára )
-
cadeyrn
aktív tag
Na, felesíg X201-e rendes, CCFL AFFS-re upgradelve, LED-től már fájt az agya, érthető módon.
3 szalagkábelből, 3 eladótól ( 2 angol, 1 francia eladó, az utóbbi volt jó ), 1 volt a jó, az egyik döglött a másik meg valami gyártósori koraszülött volna, még a Hall-sensor sem volt ráforrasztva
Szóval kicsit úgy érzem, öregszik az alkatrész-ellátás hozzájuk, ami nagyon nem jó hír.
Kérdés: A T400-ban piszkosul idegesít, hogy csak dokkolóval tudok HDMI-t varázsolni, akkor is DVI-ből.
W500-ban szokott lenni WWAN előkészítés? -
cadeyrn
aktív tag
válasz
datRotten
üzenetére
Üdv!
Itt tedd fel a kérdésed: Milyen notebookot vegyek?
-
cadeyrn
aktív tag
Próbált már valaki classic ThinkPad ( X200 ) gumírozott bevonatot javítani?
Olvasgattam, h van vmi Plasti Dip nevű spray, ami nagyon hasonló az eredetihez, de elég nyikhaj. -
cadeyrn
aktív tag
Tikakukac: X200 update
Új alaplap, minden szép és jó; a szalagkábel volt döglött annál a kijelzőnél, amit kipróbáltam rajta, de mivel utána még véletlenül az x201ben is futott egyet az a kábel, kizárt, hogy ez ölte meg.
Így utólag visszagondolva elképzelhető, hogy nem húztam le az akksit, és valami összeütközött valamivel, de tök süket a másik alaplap, dokkolóval, akármivel próbálva.A lényeg, hogy most megy, de fájdalmas dolog az alaplapcsere, ha emiatt windowst is kell telepítened a modbioshoz

Szerk:
ideiglenesen x201 LED kijelzővel vagyok, ez egy fos o.O -
cadeyrn
aktív tag
Aztapicsa.
Az X200 átmeneti halála miatt visszaültem a T400 elé. Egyrészt marha nagy, másrészt milyen ocsmány már egy TN panel az AFFS után?!
-
cadeyrn
aktív tag
Van még egy amúgy:
Eredetileg LED-es X201, csere szalagkábel, csere inverter + Boe HV121WX4-110 = teljesen szétesett kép és bootloop. modbios, biosfrissítés valamit egyét ötlet? Látott már valaki ilyet?
( Igen, fasza reggelem volt )
-
cadeyrn
aktív tag
no, X200 guruk, most segítsetek.
A story: x201-et akartam affs moddolni, valami nem tetszett a biosnak, mert a kijelző képe teljesen szétesett már a POST alatt, de biztosra akartam menni, beletettem a panelt az affs moddolt x200-amba; a panel ment, jól. Aztán összeraktam az x200-at, ami ezután meghalt.
3 led, a sárga + jobbra mellette a két zöld villan egyet hosszan, majd ugyanez a három egyet röviden, és ennyi.
Se kép, se ventillátor, se beep, semmi.Kiszedtem mindent, még az io boardot, a bios elemet, a memóriát is, ugyanez.
Megnéztem a másik kijelzővel, másik szalagkábellel, másik inverterrel, ugyanez.Azon kívül, h vegyek új alaplapot, van valami ötlet?
-
cadeyrn
aktív tag
linuxosok: 3.13 (ubuntu-jellegű) kernele van valakinek phc barátra fordítva?
/me nagyon nem akarózdik kernelt fordítani. -
cadeyrn
aktív tag
válasz
soldi3r
üzenetére
E7240 tesz alapján nagyon zajos tud lenni és kegyetlenül melegszik, de való igaz, a többi kategóriának megfelel.
-
cadeyrn
aktív tag
Valahol el kell rínom a bánatom.
Az X200on érzem a korát, illetve hogy a nyúzás kicsit megviseli most már, hát körülnéztem, mi az, ami az alábbi követelményeket tudná teljesíten, gyártótól, mindentől függetlenül:
- 3g, msata, wifi
- ips panel, minimum fullHD
- max. 13,3, hordozhatóság miatt
- HALK
- értelmes billentyűzetÉs itt meg is feküdt a dolog. Olyan, hogy msata+disk eleve nincs, és a HALK is esik ki a listából. Ahol a legkevesebb kompromisszumot kellene kötnöm, az a Lenovo Yoga...
Bármilyen ötletre kíváncsi vagyok, modding, panelcsere, akármi, nem tudtok valamit?
-
cadeyrn
aktív tag
T440 review: van egy "előre"lépés az előző szériákhoz képest: hangban a teszt alapján megközelíti a T500 nem létező zaját.
A többi.... jaj. -
cadeyrn
aktív tag
válasz
Blue Eagle
üzenetére
a Security Chip egy kis atmel chip az alaplapon, ami a bios jelszót meg a hozzá hasonlókat tárolja, ezért nem tűnik el a jelszó, ha kiveszed a gombelemet, de hogy miért van a biosban ilyen menü, az jó kérdés.
-
cadeyrn
aktív tag
Szerintetek egy Atheros 5008 T400-ban ki tud váltani egy wifi routert?
Szeretném csökkenteni a cuccaim számát a lakásban, de nem vagyok kellően biztos benne, hogy az antennák a T400-ban összemérhetőek akár a gyári tp-link 841n antennáival.Próbálkozott már valaki ilyennel?
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
Rez_Grof
üzenetére
sidenote: 5300 majd minden linuxszal szívás, amíg meg nem eteted vele ezt a firmware-t:
http://wireless.kernel.org/en/users/Drivers/iwlwifi?action=AttachFile&do=get&target=iwlwifi-5000-ucode-8.24.2.12.tgz
Többi wireless adapterhez: http://wireless.kernel.org/en/users/Drivers/iwlwifi -
cadeyrn
aktív tag
válasz
Dhampir
üzenetére
PlayOnLinux büdös sokat segít, mert X verziónyi wine-t letesz neked, amelyikkel a lejobban fut az adott prog; szerintem nézzétek meg.
-
cadeyrn
aktív tag
playonlinuxszal próbáltad már feltenni? hátha ott van vmi patch.
elementary amúgy jó, végre valaki rajtam kívül is megjelent vele

-
cadeyrn
aktív tag
Ej. Ne rendeljetek palmrestet Hong Kongból, nem olyan műanyagból van, mint kéne, még ha fullosan genuine-nak tűnik, fru-val meg mindennel, akkor se

-
cadeyrn
aktív tag
Nagyon nincs kedvem szétszedni a T400-at, van tipp, hogyan lehet kiszedni a panel típusát linux alatt?
get-edid | parse-edid annyit ír, hogy
Identifier "LEN:3340"
VendorName "LEN"
ModelName "LEN:3340"ha kézzel csinálom ( i2cdump 5 0x05, majd edid-decode ), akkor még rosszabb:
Manufacturer: LI@ Model 3220 Serial Number 540221472
EDID block does not conform at all!
Block has broken checksum
Bad year of manufacture
Manufacturer name field contains garbageVélemény?
-
cadeyrn
aktív tag
W540 review
Ahogy nézem, gyalázatos az anyaghasználat. -
cadeyrn
aktív tag
Kérdés a hackereinknek: az x200 ujjlenyomat-olvasó csatlakozója az alaplapon valójában egy usb host vagy valami spéci dolog?
-
cadeyrn
aktív tag
Az egy ideális gép, ha soha nem akarod szerelni: bár könnyű hozzáférni, beszerezhetetlen az alkatrész (kínából aranyáron lehet ssd-t rendelni bele, mert máshogy nincs), egy pár példányból kifelejtették a wwan kábelt, amit nem lehet beszerelni utólag ( ragasztott szar kijelző ), szóval addig jó, amíg úgy kell, ahogy van.
Nagyon nem a helyi TP buherátorok gépe.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Windows 11
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OLED monitor topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Akadozásmentesítő csúcskiterjesztést kapott a Vulkan API
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Azta! Dell Latitude 7440 -65% Üzleti Profi Fémházas Ultrabook Laptop 14" i7-1365U 16/512 FHD IRIS Xe
- 184 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090
- 183 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090
- Microsoft Surface Pro 7+ - Újszerű, billentyűzettel és ceruzával
- FunXun BW-2328 hajszárító 1800 Watt / 12 hó jótállás
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110-15ISK: i5-6G I 8GB I 500GB I 15,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest