Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Magnum_
nagyúr
sziasztok.
direkt ide írok, és nem a notebookos-vásárolós topicba.
barátom szeretne 50k körül notebookot, megkért, hogy segítsek. ezért az árért csakis TP vagy Latitude jöhet szóba, de a TP-knél számomra nehezebb a helyzet. így kérném, hogy segítsetek abban, hogy ezért az árért (+10k még éppen belefér) milyen TP-t érdemes néznem? felhasználás: office-net-film.köszi!
I humbly and respectfully decline™
-
adnoctum18
senior tag
válasz Shadowfax #14099 üzenetére
Nagyon érdekes kis masina, bár én sem használnám érdemben.
Gratulálok hozzá!Boldog Karácsonyt mindenkinek!
MOD:
Saint_: Szerintem nézzen egy használt T60/X60-at. Attól függően mekkora méret kell.[ Szerkesztve ]
---"I am not mad. I am interested in freedom. Good Luck, J. Morrison."---
-
Shadowfax
addikt
-
Magnum_
nagyúr
válasz Cyberpunk #14103 üzenetére
köszi a fiuk a tippeket! bátyám 2 hete vett egy T43-at, abszolut meg van elégedve vele, nekem is tetszik, kb az a méret-felszereltség az, ami kell.
köszi!
továbbá lenne bátyámnál egy T30. alaplaphibás. javítható? nem tudtok véletlenül egy bontott móködö alaplapot? meg egy venti se ártana...
[ Szerkesztve ]
-
jubilleum
senior tag
hello!
Kellene nekem egy ilyen zsanér, mert eltörött. De ezt az árat én elég elrugaszkodottnak érzem. Van rá esélyem hogy találok olcsóbban, vagy ezzel meg kell békélnem?[ Szerkesztve ]
-
audi100td
nagyúr
válasz Magnum_ #14105 üzenetére
Gondolom levált a vga chip az alaplapról, tudtommal van aki foglalkozik ennek a javításával, de kérdéses az eredmény illetve annak tartóssága, bontott lap meg kb. annyi mint maga a gép, helyedben szétbontanám és eladnám darabonként, helyette meg vennék egy T43-at.
Noti vásárláshoz én is az említett típusokat ajánlanám, van otthon faternak egy Latitude D630, nekem meg volt D620-am, jó gépek, de azért nem egy kategória a ThinkPad-del az biztos.
-
Magnum_
nagyúr
válasz audi100td #14110 üzenetére
nnna, leirtam a gondot... bios jelszó törlés kell elvileg, vagy mi, amire kaptam linket (köszönöm, már irtam is)
T43-at már vett is bátyám, tehát az a gond letudva án megtartanám magamnak a t30-at, vagy ennyire nem érdemes már foglalkozni vele?
a haver noti vásárlásához meg annyit, hogy anyumnak dell d520 van, kurvajó gép, szó se róla, hávernák d630-at néztem ki (vagy d420) de azért megnáznám, mizujság TP fronton
[ Szerkesztve ]
-
Csedit
aktív tag
Nemrég valaki keresett IPS kijelzős T60-at.
2 év használat után az enyém eladó lett:
[link]
Vettem egy T500-at, de még nagyon próbálok barátkozni a kijelzőjével.
Egy IPS után visszatérni TN panelre háát...mégha nagyfelbontású akkor is messze rosszabb. -
TOZ
addikt
Reggel volt nemi rollcage teszt idehaza. Benedek fiam a T61 allt par percig, mire eszrevettem, hogy mit csinal. 14kg... megbirta gond nelkul.
-
Cyberpunk
félisten
válasz Csedit #14114 üzenetére
Én nap mint nap szembesülök vele ha a TN-ről átülök IPS elé Nagyon nem értem hogy miért kell hanyagolni a komolyabb paneleket ha régen tudták gyártani a készülékeket IPS panellel, akkor ma is tudni kéne.
Igény az lenne rá szerintemHope was the right choice, and it always will be.
-
brd
nagyúr
válasz Cyberpunk #14117 üzenetére
Mert valahogy úgy vannak vele, hogy a konzumidiótáknak jó lesz így is, a többiek meg nem vásárlóerő. Sajnos egyre hülyébb hely ez a világ. Én sokszor fizetnék is külön a minőségért, de egyszerűen nincs miért fizessek, mert minőség nincs, bizonyos téren, pedig a technológia meg lenne rá (vagy egyszerűen olyan nevetséges összeget mondanak, hogy annyiért már én is összehekkelem magamnak).
The only real valuable thing is intuition.
-
Cyberpunk
félisten
Hát pedig ha valahol akkor egy üzleti gépnél gondolhatnának arra, hogy azok akik kicsengetik a nem kevés pénzt egy ilyen gépért, azoknál lenne igény a minőségre is. S jelen esetben IPS panelre is.
De nem csak az IPS gondoljunk csak a képarányra 16:9 egyre térnyerőbb és begyűrűzik az üzleti gépek soraiba is ez számomra még nagyobb gáz. Pedig nagyon nem kéne.Hope was the right choice, and it always will be.
-
feelgood
tag
válasz Cyberpunk #14117 üzenetére
Sajnos nincsen rá igény hidd el. Ez látszik is, felbontásban visszafele fejlődünk, egyre kisebb felbontásokat kapunk, és az átlag juzerek rohadtul nem nézik ezt, csak hogy JAJ DEJÓ CSILLOG VILLOG A GÉP, OLYAN JÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ :ultracukifej:
( sajnos a vonaton pont kihallgattam egy ilyen beszélgetést )
Manapság átlag felhasználókat nem érdekli semmi egy laptoppal szemben, csak csillogós legyen aztán kész. ( nem csak a kijelzőre gondolok, hanem hogy a gép minden részre gyűjtse az ujjlenyomatokat stb. )
Egyes emberek annyira igénytelenek a gépeikre hogy csak csodálkozni tudok néha, mikor leszedtem a matricákat az X200ról ( Vista, C2D, Wacom Penabled, Energy Star ) szabályosan hülyének voltam nézve: "minek azt leszedni, jó helyen van az ott" Pedig hát itt szerintem mindenki tudja, hogy 1-2 év után hogy néznek ki ezek a matricák, illetve milyen az mikor ennyi idő múlva szedődik le.
A Lenovo ThinkPad NEM IBM THINKPAD, HANEM LENOVO.
-
Cyberpunk
félisten
válasz feelgood #14120 üzenetére
Igen ez sajnos igaz. Csak tudnám mi a jó egy fényes felületen ami kb 5 perc múlva tiszta zsír meg új lenyomat A tükröződő kijelző az meg a másik. Derült napos időben szabadban használni na oda kell türelem Csak mert állítólag szebbek a színek, engem speciel a tükröződő felület jobban irritál.
De ez van mi még az ős felhasználok vagyunk speciális igényekkel. Kihalásra ítélt fajHope was the right choice, and it always will be.
-
brd
nagyúr
válasz Cyberpunk #14119 üzenetére
Pedig nem gondolnak, vagy legalábbis úgy gondolják, üzletileg nem kifizetődő nekik. Én pl. szívesen fizetnék (akár jóval) többet egy olyan gépért, ami mondjuk T400 tudású (és küllemű - persze a kijelző miatt keskenyebb, lásd később), de:
- 6 MB cache van a CPU-ban, és tud 3 (vagy még több) GHz-en működni (de ugyanakkor mondjuk 400 MHz-en is - és hasonlóan a rendszerbusz többi órajele, és persze a működtetésükhöz szükséges feszültség is lehetne kevesebb, ha igény van rá, vagy akár a RAM-é is, és ezt a felhasználó állíthassa, akár terhelésfüggően, a saját elképzelései szerint, ne egy kocka mérnök kitalációi szerint működhessen csak);
- erősebb VGA-val - és több RAM-mal rajta - van szerelve az ATI helyett (nem a márka a bajom) - esetleg cserélhető legyen(!!!), vagy ne-adj-Isten akár külsőleg csatlakoztatható, ha már az a a b*szott PCIe busz akár fél méteres is lehet;
- IPS, 4:3-as képarányú panellel van ellátva (a sorok száma min. 1024, vagyis inkább 1050 legyen), ill. HDMI kimenet is van rajta, és a belső képernyő frissítése (is) állítható legyen gyárilag 47.96, 48, 50, és 60 Hz között (ha már ilyen b*zi FPS-ű filmeket készítenek);
- olyan S-ATA csatlakozó van rajta, amire bármilyen belső S-ATA meghajtót ráköthetek (azaz a táp is ki van vezetve, molex formájában - majd én átalakítom S-ATA tápra, ha akarom, köszi' -, ehhez esetleg egy spec. csatlakozó is lehetne a laptop felől, és ehhez egy spec. kábel (aminek a háttértároló felőli vége pontosan úgy nézne ki, mint amilyennek a belső S-ATA kábelezés néz ki, és ez ne panel legyen, hanem külön legyen a táp és az adat), hogy ne nézzen ki olyan gányul, ha le van húzva a gépről, vagy akár valami lemez eltakarhatná ilyenkor);
- a gépeken található, képességeket hirdető matricákat (CPU típusa, milyen windows-hoz írnak többé-kevésbé működő drivereket, milyen WiFi/Bluetooth van benne stb.) külön kapnám, hogy hadd ragasztgassam már én rá, ha akarom.
A technika jelenlegi állása szerint ezek bőven megoldhatóak lennének, de nincsen ilyen gép.The only real valuable thing is intuition.
-
Cyberpunk
félisten
Az lehet hogy néhány le-fel töltögetéstől javul az akku kondíciója, vagy csak program bug? Mert amikor megvettem akkor 72%-osra írta a PM most meg 86%-os.
Hope was the right choice, and it always will be.
-
őstag
Sziasztok.
Van itt nállam egy Lenovo r60-as gép csoda.Az lenne a kérdésem hogy ha új az aksi akkor mennyit kell birjon?Mert most kb másfél órát bír.Esetleg lehet kapni még bele újat valahol?Köszi..
-
Tim82
félisten
btw: dokkban nincs pcie slotos?
Van, de csak PCI-E x1-re képes, ráadásul kevés fajta VGA fér a slot-ba.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
-
őstag
Köszi a válaszokat
-
lapa
veterán
hallott valaki ezekről jót / rosszat? a t21-be menne és remélném, hogy megoldódna vele a standby. merthogy a mostani cf-ide átalakítót (azaz a cf háttértár jelenlétét magát) gyanítom a mögött a hibajelenség mögött, hogy ébredéskor login képernyőt kapok minden beállítás (no jelszó, no screensaver jelszó), mindenféle acpi / apm kombó ellenére. meg egy igazi noti csak megérdemelne egy rendes slc ssd-t.
[ Szerkesztve ]
-
Az X40-X41-ekben szépen mennek ezek a KingSpec-ek, úgyhogy csak bátran
lajosx: szerintem tök jó az az akksi, talán a Power Manager-t kéne újraraknod, vagy szintén ebben a programban kicsit körülnézni az energiagazdálkodásnál (pl. Maximum Battery-re állítani, és úgy megnézni, mit tud).
[ Szerkesztve ]
-
szaszaddd15
csendes tag
Hello.
Olyan problémám lenne egy Y560A-s géppel, hogy: bekapcsolom, bootol, betölt a windows, aztán a bejelentkezési ablak már nem jön be, csak full sötét képernyő. Rákötöttem külső monitort, a monitor kikapcsolt(úgy vette, mintha ki lenne kapcsolva a gép). Visszaállítottam a rendszert, telepítettem újra windowst, a probléma továbbra is fennáll. Ugye nem videókártya?!:S
Köszi a választ!
-
őstag
válasz spyduck #14137 üzenetére
Max fényerőn van,és úgy bírt másfél órát, hogy usb adapteren keresztül csajos farmeramázott,mail.stb..Bocs a lámaságért de nekem semmit nem mond a Power Manager Nem volt még laptopom,ezt is csak csajosnak vettem hogy az enyémeket ne piszkálja Úgyhogy ha leírjátok mit kell nézni,beállitani szívesen leírom hogy mire van épp rakva a Power Manager
-
brd
nagyúr
Igen, ezek is jó ötletek (a jack tényleg hülye helyen van elől). Az akksi formájú tápot úgy érted, hogy így az akku' helyére is mehetne? Erről jut eszembe: még az összes, házból kiálló csatlakozó is lehetne mágneses rögzítésű, és akkor nem rántja le a gyerek a gépet, ha beleakad valami kábelbe. Szép álom... Ha egyszer lesz annyi pénzem, indítok egy céget, ami ezt legyártja nagyobb mennyiségben (vagy legyártatja, talán úgy is megoldható), ez biztos. Kizárólag olyanoknak fogom árusítani, aki értékelni is tudja.
Van olyan dock, de abba csak kis méretű kártyák férnek bele, ráadásul csak 1x-es a PCIe (amennyiben jól emlékszem), ill. külső tápcsatlakozó sincsen a VGA-nak (ez utóbbi mondjuk megoldható külső táppal, ill. a buszhoz is van riser, de a nem legalább 8x-os sebességet nem lehet pótolni).The only real valuable thing is intuition.
-
Tim82
félisten
válasz szaszaddd15 #14140 üzenetére
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
sbazsi
veterán
továbbra is szívok a t410-zel.
(volt szervizben, de nem csináltak semmit vele, mert nem volt alkatrész. ha megérkezik, hívnak, és alaplapcsere lesz, de addig is szeretnék megbizonyosodni arról, hogy nem sw vagy mas hw hiba a ludas)
leírás az azonnali kérdések órája topicban.adott egy külső vinyó. ez a vinyó a t410-ben win7 alatt (frissen gyári állapotba hozva) nem megy
ez a vinyó másik 3-4 notiba megy.
és a poén: ubuntu linux pendrive-ról bootolva: t410 nem megy, másik notin megy. másolni is tudtam rá.ugyanakkor nem értem, mert az egér megy, a pendrive-os linux bebootolt, az állítólag usb-s ultrabay megy, és a memórikártyaolvasó is. (jól tudom, hogy utóbbiak usb-sek )
-
Zooka
tag
Váltott már valaki X200(s)-ról X200 tabletre? Sima X200-am van, nagyon megkedveltem a kis gépet, majdnem minden szempontból a tökéletes noti lenne számomra. Csak az egyetlen szépséghiba vele a kijelzője, vacak fakó tn panel. Nem értem egyszerűen, hogy egy ilyen kategóriájú gépbe miért nem lehet tenni normális ips kijelzőt. Gondolkodtam még a kijelzőcserén, ez megúszható garivesztés nélkül? Vagy amit a kijelzőre költenék inkább fizessem rá egy tabletre? A tablet meg kissé ormótlannak tűnik a simához képest, igaz még nem volt a kezemben olyan.
Egy kis érdekesség: [link] Mi ez ha nem márkafanatizmus? Egyébként igazán gyárthatnának ilyen kategóriájú Thinkpad-et is!
A pesszimista a sötétséget látja az alagútban,az optimista a fényt,a realista a mozdony lámpáit, a mozdonyvezető pedig három hülyét a sineken... Remélem míg a föld kerek, mindig lesznek Thinkpad-ek!
-
Gondwana
addikt
X200-am nem volt, X32 viszont van. Ez tanulságos lehet a váltás előtt.
A kijelzőcsere garanciavesztős, de ha ügyesen csinálod és megtartod a régi kijelzőt, ha valami gebasz akadna, csak visszarámolod szervíbmenetet előtt a gyárit.
AFFS (IPS) kijelző tudtommal csak CCFL háttérvilágítással van, ami LED-es, az már PVA panel (szerintem broáááf, a VA technológiák közül egyedül a Sharp ASV aminek a képe megfelel az én kritériumjaimnak).... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Rez_Grof
őstag
válasz sbazsi #14147 üzenetére
Elsokorben driver frissitest javasolnek intel oldalarol a legfrissebb chipset driverrel, illetve megneznem, hogy a bios latja-e a bedugott eszkozt.
Ha ez nem segit akkor tenyleg a deszka van elszallva.A bus station is where a bus stops. A train station where a train stops. On my desk, I have a work station....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PANASONIC TOUGHBOOK CF-54 7. gen. I5 katonai laptop (4X2710 Mhz, 8 GB DDR4, 256 GB SSD, WIN10)
- Victus 16-e0900ng 16" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050 16GB 512GB magyarított vbill gar
- Dell Latitude 5289 2in1, 12,5"FHD Érintőkijelző, I5-7300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10, Számla,
- ROG Zephyrus G14 GA401QM 14" QHD IPS Ryzen 9 5900HS RTX 3060 16GB 512GB magyar vbill gar
- Eladó Lenovo IdeaPad 3 15ALC6 82KU005MHV laptop garival és számlával( 5 hónapos vásárlás)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest