- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
audi100td
nagyúr
válasz
Cyberpunk #30815 üzenetére
Ez nem ugyanaz a bill, csak annyi közös az Edge-ben hogy mind a kettő szigetes. Az X1-ben használták először ezt a mechanikát. Olvasgattam külföldi fórumokat és több klasszikus TP-t is használó user szerint az új bill sem rossz, volt aki jobbnak is találta az X220-énál. Engem inkább a kiosztása zavar, ahhoz tényleg nem szabadott volna hozzányúlni.
-
mitulabattyi
aktív tag
-
sniphoe
aktív tag
válasz
Cyberpunk #21755 üzenetére
Ez volt az? Ha igen én is néztem, de nem én vettem meg sajna.
-
Gondwana
addikt
válasz
Cyberpunk #21714 üzenetére
Az X200 Tablet zsanérja alapján nekem sokkal masszívabbnak tűnik - ne tévesszen meg az a kis fekete műanyag burkolat rajta, ami képes lötyögni, meg össze-vissza állni, alatta a fémöntvény az nekem ThinkPad classic approvednek tűnik. (Masszívabb hatású, mint az X201 zsanérjai)
-
adabra
senior tag
válasz
Cyberpunk #21714 üzenetére
Úgy tudom, hogy az itthon forgalmazott X120e -ben csak egymagos AMD van, de néhol már kapható az X121e, amiben AMD E-350 van. Az már valószínűleg rendesen használható (persze nem egy erőgép...)
Létezik Core i3 -as verizó is, de a 200k feletti ár szerintem irreális... -
audi100td
nagyúr
válasz
Cyberpunk #21558 üzenetére
rögtön az elején belinkeltem neki és még vagy ötször említettem, de le se szarta, egy idő után az ember elveszti a türelmét, ráadásul közben meg adja végig a hülyét, pedig ott minden típus részletesen körül van írva
nem arról van szó, szívesen segítek mindenkinek, csak szarul esik, hogy nem képes valaki önmagán segíteni, ha már megadtam neki a hozzá vezető utat. én is nagyrészt magam nézelődtem ha kellett valami, ha meg elakadok akkor kérdezek, szerintem így normális, de mindegy. ha úgy kérdez, hogy nem ért valamit thinkwiki-n, egy rossz szavam nem lenne, de szerintem még a linket se nyitotta meg, vagy látta, hogy olvasni kell azt be is zárta
-
soldi3r
veterán
válasz
Cyberpunk #21451 üzenetére
kevés rá a gar. ennyiért
olcsóbban is kapsz T400-at: pl ezt a gépet már láttamszerk. sry, benéztem, T500...
-
Chaser
legenda
válasz
Cyberpunk #21455 üzenetére
i5= 2 valós + 2 virtuális mag. Sok esetben 4 magosként funkcionál, régi c2d-ket szépen gyepálja. Jelenleg ott tartunk, hogy az egykor csúcs desktop E8400-et -3Ghz, 6MB cache, 1333 FSB- veri egy szandi pentium 3Ghze-n kisebb fogyasztással, egy 2.6Ghz-es van vele egy szinten.
Bármilyen olyan dologban gyorsabb lesz az i5, ami több szálat is tud kezelni..hidd el nekem. Egy T9900-nál már lehetne több előny, de ott is csak szigorúan olyan esetben, ahol only 2 magot képex max kihasználni az adott program. -
Chaser
legenda
válasz
Cyberpunk #21363 üzenetére
Nem óvatos vagyok, csak tartom magam az évek alatt kialakult saját szabályaimhoz...nem hagytak cserben soha
Ha már tapipad, eszembe jutott a T42-nél valami amit nem vágok. Kezdetben a középső gombja nagyítóként funkcionált, aztán én újra húztam a rendszert, először nem ment az os újraindítás után se, pedig minden létező dolgot rátettem ami kellhet. Aztán mikor legközelebb bekapcsoltam már jó volt érdekes mód. Viszont a középső egérgombbal nagyítani azóüta se tudok, pedig van vann a "mágikus nagyító" v hasonló nevű driver, viszont scrollozni lehet vele tapipad mellett a pöcökkel. rra nem emlékszem, hogy ilyen funkciója is lett volna mikor hozzám került, de lehetséges. Vagy pedig csak az egyik funkciót tudja ellátni és szedjem le a hozzátartozó scroll drivert? -
audi100td
nagyúr
válasz
Cyberpunk #21310 üzenetére
Toshiba-t nem ismerem, de nem tűnik valami nagy számnak ez a modell, kb mint egy latitude. Mennyi lenne?
EliteBook-ot szerintem itt is találsz ennyiért, szerintem akkor már inkább az, vagy T410. Nem tudom milyen a képernyő, de általában a konkurencia is ugyanezeket a szar Tn paneleket pakolja a gépeibe.
Magnat: lehet mákom volt, de én nem fizettem még vámot soha hong kongi cuccnál, olyan 30 euro lehetett a max, de még a 100 dodo-s kijelző után sem, bár azt futár hozta.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Cyberpunk #21305 üzenetére
még nem tudom, új RAM-ot is kellett vennem az X200s-be, ami megint csak bukó, nem tudom most elviszik-e a gépet vagy sem, ha nem akkor várnom kell ezzel...
Miért pont EliteBook?
jó kis gépek amúgy, de 1366x768 eléggé gáz, meg thinkpad után lehet zavarni fog 1-2 dolog
-
-
adnoctum18
senior tag
válasz
Cyberpunk #21126 üzenetére
Persze.
T60-on Kalyway Snow Leo ment, kivéve a Wifit, a Speedstepet, akkukijelzést, meg ilyesmit. A Touchpad és Trackpoint mennek, csak utóbbin nem megy a scrollozó gomb.
Intel wifi nem megy, GMA videóvezérlő viszont simán. Vannak is asszem a Hackintosh topicban tapasztalataim leírva, keress rá.
Szerk.
X40-re tettem Tigert, az elég faszán ment rajta wifistül mindenestül, még a dokkolóban lévő CD meghajtót is vitte, csak hát már régi. -
brd
nagyúr
válasz
Cyberpunk #14119 üzenetére
Pedig nem gondolnak, vagy legalábbis úgy gondolják, üzletileg nem kifizetődő nekik. Én pl. szívesen fizetnék (akár jóval) többet egy olyan gépért, ami mondjuk T400 tudású (és küllemű - persze a kijelző miatt keskenyebb, lásd később), de:
- 6 MB cache van a CPU-ban, és tud 3 (vagy még több) GHz-en működni (de ugyanakkor mondjuk 400 MHz-en is - és hasonlóan a rendszerbusz többi órajele, és persze a működtetésükhöz szükséges feszültség is lehetne kevesebb, ha igény van rá, vagy akár a RAM-é is, és ezt a felhasználó állíthassa, akár terhelésfüggően, a saját elképzelései szerint, ne egy kocka mérnök kitalációi szerint működhessen csak);
- erősebb VGA-val - és több RAM-mal rajta - van szerelve az ATI helyett (nem a márka a bajom) - esetleg cserélhető legyen(!!!), vagy ne-adj-Isten akár külsőleg csatlakoztatható, ha már az a a b*szott PCIe busz akár fél méteres is lehet;
- IPS, 4:3-as képarányú panellel van ellátva (a sorok száma min. 1024, vagyis inkább 1050 legyen), ill. HDMI kimenet is van rajta, és a belső képernyő frissítése (is) állítható legyen gyárilag 47.96, 48, 50, és 60 Hz között (ha már ilyen b*zi FPS-ű filmeket készítenek);
- olyan S-ATA csatlakozó van rajta, amire bármilyen belső S-ATA meghajtót ráköthetek (azaz a táp is ki van vezetve, molex formájában - majd én átalakítom S-ATA tápra, ha akarom, köszi' -, ehhez esetleg egy spec. csatlakozó is lehetne a laptop felől, és ehhez egy spec. kábel (aminek a háttértároló felőli vége pontosan úgy nézne ki, mint amilyennek a belső S-ATA kábelezés néz ki, és ez ne panel legyen, hanem külön legyen a táp és az adat), hogy ne nézzen ki olyan gányul, ha le van húzva a gépről, vagy akár valami lemez eltakarhatná ilyenkor);
- a gépeken található, képességeket hirdető matricákat (CPU típusa, milyen windows-hoz írnak többé-kevésbé működő drivereket, milyen WiFi/Bluetooth van benne stb.) külön kapnám, hogy hadd ragasztgassam már én rá, ha akarom.
A technika jelenlegi állása szerint ezek bőven megoldhatóak lennének, de nincsen ilyen gép. -
feelgood
tag
válasz
Cyberpunk #14117 üzenetére
Sajnos nincsen rá igény hidd el. Ez látszik is, felbontásban visszafele fejlődünk, egyre kisebb felbontásokat kapunk, és az átlag juzerek rohadtul nem nézik ezt, csak hogy JAJ DEJÓ CSILLOG VILLOG A GÉP, OLYAN JÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ :ultracukifej:
( sajnos a vonaton pont kihallgattam egy ilyen beszélgetést
)
Manapság átlag felhasználókat nem érdekli semmi egy laptoppal szemben, csak csillogós legyen aztán kész. ( nem csak a kijelzőre gondolok, hanem hogy a gép minden részre gyűjtse az ujjlenyomatokat stb. )
Egyes emberek annyira igénytelenek a gépeikre hogy csak csodálkozni tudok néha, mikor leszedtem a matricákat az X200ról ( Vista, C2D, Wacom Penabled, Energy Star ) szabályosan hülyének voltam nézve: "minek azt leszedni, jó helyen van az ott"
Pedig hát itt szerintem mindenki tudja, hogy 1-2 év után hogy néznek ki ezek a matricák, illetve milyen az mikor ennyi idő múlva szedődik le.
-
brd
nagyúr
válasz
Cyberpunk #14117 üzenetére
Mert valahogy úgy vannak vele, hogy a konzumidiótáknak jó lesz így is, a többiek meg nem vásárlóerő. Sajnos egyre hülyébb hely ez a világ.
Én sokszor fizetnék is külön a minőségért, de egyszerűen nincs miért fizessek, mert minőség nincs, bizonyos téren, pedig a technológia meg lenne rá (vagy egyszerűen olyan nevetséges összeget mondanak, hogy annyiért már én is összehekkelem magamnak).
-
Magnum_
nagyúr
válasz
Cyberpunk #14103 üzenetére
köszi a fiuk a tippeket! bátyám 2 hete vett egy T43-at, abszolut meg van elégedve vele, nekem is tetszik, kb az a méret-felszereltség az, ami kell.
köszi!
továbbá lenne bátyámnál egy T30. alaplaphibás. javítható? nem tudtok véletlenül egy bontott móködö alaplapot? meg egy venti se ártana...
-
audi100td
nagyúr
válasz
Cyberpunk #13959 üzenetére
Tápról hajtva nem nyúl az akksihoz, Power Manager-be be tudod állítani, hogy hány százaléknál kezdje el, illetve hagyja abba a töltést (40%-on érdemes tartani, állítólag ez kedvez a legjobban az akku élettartamának, persze ha sokat cipelgeted úgy is 100-ra kell tölteni).
-
feelgood
tag
-
audi100td
nagyúr
válasz
Cyberpunk #13814 üzenetére
Ok, akkor ezek szerint SATA I-es.
samub: Egy 60 ezret érő gépbe nyilván eleve nem lenne értelme 60k-ért SSD-t venni, vegyél egyet 20k körül, de lehetőleg ne Jmicron vezérlőset, bár lehet, hogy az újabbakkal már nincs gond. Egyébként a "szerkesztés" funkcióval tudsz egyszerre több embernek is válaszolni.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Cyberpunk #13737 üzenetére
HDD szerintem tuti nem lehet, az X41-em az 1,8"-os tetű lassú vinyójával nem csinál ilyet (abba 2GB memória van), teljesen folyékonyan fut rajta a 7. Ez meg folyton akadozik, egy zeneszámot nem tudok nyugodtan végighallgatni, ilyenkor minden beakad, remélem csak a RAM miatt.
-
sbazsi
veterán
válasz
Cyberpunk #13729 üzenetére
6 különböző eszközzel nem megy, amelyek más gépen kiválóan üzemelnek.
Az mit változtat, ha a 6 helyett 7 lesz?!Mert az ügye képtelenség, hogy azok a cuccok, amik 3 másik gépen évek óta kifogástalanul müködnek, az egy Lenovo notival csak azért nem müködik együtt, mert rossz a vinyó
szerk: egyébként már kértem kölcsön, csak nem kapom meg egyhamar.
és írtam már a Lenovo szervíznek is emailt, kiváncsi vagyok mit válaszolnak. -
feelgood
tag
válasz
Cyberpunk #13715 üzenetére
ulv nem egyenlő a gyenge teljesítménnyel.
ugyanazon az orajelen nem lassabb. sőt, meg kell mondjam, semmi különbséget nem vettem észre most C2D T8300 ( 2.4GHz ) to C2D L9300 ( 1.6Ghz ) váltásnál. egy két dolog talán még gyorsabb is a 3-ról 6 megára emelkedett cache miatt.
-
Gondwana
addikt
válasz
Cyberpunk #13683 üzenetére
Én úgy szoktam, hogy a blankó XP kap egy hálókártya-drivert, egy DotNet2.0-t, meg egy System Update-t.
Esetleg egyenként levadászod, ami még hiányzik.
Tim82: igen, mert így asszonypajtás már messziről tudja, hogy most éppen jövök, vagy megyek - az eszemtől.
-
ABE
őstag
válasz
Cyberpunk #13619 üzenetére
Jó ár volt, de ez annak is köszönhető, hogy olyan alkatrészek voltak a gépben, amikre volt kereslet, és egész normál áron el tudtam adni őket. Tehát nem alapkiépítésű T43 volt, hanem "tápos".
Közel két hónapon keresztül árultam ki az alkatrészeit, bár a nagyobb összegek kb. 2 hét alatt bejöttek. Szóval ez a szétbontósdi annak opció, aki tud várni a pénzére, és van ideje foglalkozni az eladással.
-
válasz
Cyberpunk #13574 üzenetére
Én is ezen az oldalon néztem, hogy melyik flexview-s.
Dell-nek utánanézek. Köszi.mv: Ha jól látom az X61 12"-os. Az sajnos kicsi. Minél nagyobb kellene, fotók visszanézéséhez lenne rá szükség, mobil változatban. Sajnos LCD monitort nem vihetünk magunkkal.
Köszi a segítséget...
-
válasz
Cyberpunk #13570 üzenetére
Szia, köszi a választ, ezeket én is megtaláltam. Wiki-n utánanéztem, az első nem Flexview, a második viszont igen. Neki írtam is ma reggel. Ha még megvan, tényleg szép állapotú és az irreális árból is lehet faragni, akkor érdekelne.
Egyébként ahogy a netet bújom, nem nagyon van manapság IPS-es notebook, pontosabban találtam egy HP-t ami 700e körül van
, úgyhogy úgy döntöttem, hogy az nem is tetszik...
Nem tudom, hogy van-e bármi más alternatíva manapság a MacBook Pro-n kívül...
-
ixtom
tag
válasz
Cyberpunk #13378 üzenetére
Én a p-s verziót venném.
Ez az UXGA felbontás baromi jó. Először aprónak tűntek a dolgok, de ha másik gép elé ülök már hiányzik. (Az enyémnek a kijelzője egy kicsit foltos, de még így sem zavaró)Persze nem mindegy milyen állapotban van a két gép, mekkora a különbség közöttük. Nameg a felszereltség. Pl. egy nagyobb, újabb, garis HDD-vel szerelt "sima" jobb vétel lehet, ha szűkös a keret.
-
Gondwana
addikt
válasz
Cyberpunk #13013 üzenetére
Pontosabban a System Update mellé még két dolog kötelező:
1. friss XP installra először rátolod a hálókártya driverét, hogy azért neted legyen
2. dotnet 2 nélkül a system update nem települ, tehát azt is felrakod
3. na, ekkor jöhet a SU, hogy felpakolja az összes többi drivert.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Androidos fejegységek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- BestBuy ruhás topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nintendo Switch 2
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Dell Precision 7680 Eco FHD+ 13600HX 14C / 16G D5 / 1T G4 workstation
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged