Hirdetés
- Mr.Csizmás: ncore free regisztráció
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Pár mondatban a Lenovo ThinkPad sorozatú laptopjainak a jótállásáról:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zooka
tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Az i1300 lomtalanításból van, CCFL hiba miatt kukázhatták, de működik rendesen.
A W701-el tényleg nagy szerencsém volt, céges selejtezés volt. Már csak egy gyári táp kéne hozzá, valaki átkókányolta "hagyományos" centerpines csatlakozóra.
A gépek többsége bolhapiacról van, ki kell fogni
-
Zooka
tag
Urak, megpróbálom a lehetetlent: valakinek esetleg nincs fölös W700, W701-hez gyári tápja? Vagy esetleg tud beszerzési forrást? Aliról rendeltem egy 170 wattosat, de sajnos rossz minőségű utángyártottat kaptam, refund.
-
Zooka
tag
Nem tudjátok, a csak wacom-os (védőüveggel? egybeépített) X200 és X201 tablet affs kijelzők szétválasztás után beletehetőek a sima (nem tablet) gépekbe?
-
Zooka
tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Azért az i5-8250U procis, 1920*1200 kijelzős X210 se semmi...
Kár hogy a kicsi széria miatt horror ára van ezeknek a lapoknak.
Én egyelőre teljesen jól elvagyok a i7-3520M-es X230-al, egy FHD kijelzőt el tudnék viselni bele. -
Zooka
tag
Valaki esetleg csinált már X230 (vagy esetleg T430, T530) ec firmware patch-et hogy működjön az utángyártott és eggyel korábbi gépekből származó akkuk töltése? Nekem az eddigi leírások magasak...

-
Zooka
tag
Urak, mi lehet vajon a probléma egy W701-el, nem bootol semmiről. Bármit is állítok be (ssd, usb), csak egy villogó kurzor fogad a bal felső sarokba és nem történik semmi. Hálózatról elvileg nem kéne akarnia, azt kivettem a sorrendből... Default beállításokra visszaállítást már csináltam a biosban, húzzam le esetleg az alaplapi elemet?
-
Zooka
tag
Egy R60-ra szerettem volna no whitelist biost tenni, de sajnos valami hiba történt, bekapcs után nem ad képet. A szokásos trükköket próbáltam, ilyenkor már csak a külső bios-flashelő hozza vissza?
-
Zooka
tag
Frankenpad: tavaly én is rárepültem a témára, de miután a két T61 lap is elpusztult (nvidia persze, egyiken a chip is lett cserélve) inkább visszaalakítottam a T60p-t eredeti állapotra. Kapott T7200 procit, 3 giga ramot, ssd-t, és a kijelző is bírja jó fényerővel. Figyelemmel kísértem a T50, X62 projekteket is, de abból kínán kívülre max. pár darab jut el és az is horror áron.
Ehez a géphez már ézelmi kötődésem van
-
Zooka
tag
Urak, ha valakinek van fölös T60-T500 6 cellás használható akkuja, keressen meg privátban!
-
Zooka
tag
Szerintetek mennyit érnek a következő gépek?
- X201: i5-560M 2,66 ghz, 4 gb, 320 gb 7200 rpm (1280*800 affs (ips), webcam, német bill, 4c ~1,5ó akku, nagyon szép állapot)
- T60p: Core Duo T2600 2,16 ghz, 2 gb, 100 gb 7200 rpm (1600*1200 ips, francia bill, halott akku, szép állapot) -
Zooka
tag
válasz
rgeorge
üzenetére
Kissé bonyolult még ez a modbios dolog, eredetileg az 1066 fsb-s procik fogadásához készült (amihez már hardveres módosítás is kell) csak saját felelősségre!: német thinkpad fórum De T9300-zal szépen megy egy T61p-vel.
-
Zooka
tag
A T61 NVS140M - FX570M témához hozzászólva: eddig (saját tapasztalatom alapján) a modbiosos módszerrel (0,9-0.95V csak a gpu-nak) sikerült eddig életben tartani őket. Bár egy '08 év végi gyártású T61 a mai napig köszöni szépen, jól van

-
Zooka
tag
Az törvényszerű, hogy a power manager nem ismeri fel és nem hajlandó tölteni az utángyártott akkukat? Tehát ha egy gyárinak hirdetett akku mégsem az, akkor a power managertől tudni fogom?
-
Zooka
tag
Ha az X201 elviszi a megfelelő szalagkábellel + inverterrel az X200-ba való kijelzőt, az X200-zal vajon megy az X201 ledes kijelzője?
-
Zooka
tag
Bga javított T61-el esetleg van valakinek tapasztalata? Tudom, jobban járok ha inkább elbontom...

Esetleg valaki X200 affs kijelzőt? Vagy beszerzési forrást?
-
Zooka
tag
válasz
scarbantia
üzenetére
Gyönyörű gép!
Kicsit fáj a szívem, mert a frankenpad donornak vett T61 most halt meg a kezeim között... 
-
Zooka
tag
Sziasztok!
Adott egy T61, win frissítések után újraindulva nem bootolt, fekete képernyő, háttérvilágítás sincs. Az üzem led világít, hdd felpörög, ennyi. Megcsináltam a bekapcs nyomogatós rituálét, még a cmos elemet is kivettem egy órára, de ugyanaz. Az NVS140M elhalálozhatott? Nem volt semmi előjele, eddig hibátlanul ment a gép és takarítva is volt. Pittyegni nem pittyeg, csak mikor kivettem a ramokat.
-
Zooka
tag
Van esetleg valakinek egy X40/41 akkuja elfekvőben? Az se baj ha pár perces csak még működjön valamennyire.
-
Zooka
tag
IPS kijelzős T60 csak Ati kártyás volt vagy lehet GMA-s is?
-
Zooka
tag
Apropó, processzorok és fsb: hogyan lehetséges, hogy egy P8800 működik egy X61-ben?
Úgy tudtam a 965-ös chipsetben csak a 800 fsb-ek mennek, pl.: T9300, T9500. -
Zooka
tag
Ha esetleg megint lenne lehetőség nem horror áron rendelni X200 affs panelt, engem is érdekelne. Mintha lett volna másnak is igénye rá mostanában.

-
Zooka
tag
Ha valakinek kell egy X200-ba való új affs kijelző, küldjön PÜ-t, Töröltem a projektet...
-
Zooka
tag
Lehet hogy meghalt a hálókártya egy T60p-ben? Ha valamit rákötök kábellel kéket hal. Próbáltam másik kábellel és eszközzel (2 router és X220), frissítettem az intel drivert is. De a Win 7 azonnal vagy miután betölt bekapcsolás után ezt dobja:
-
Zooka
tag
Mennyit érhet most egy G40? P4 2,6 Ghz, 512 ram, 40 Gb hdd, 15" XGA (kis "folttal"), CDRW/DVD-ROM, Magyar bill, 2+ óra Panasonic cell. akku. Karcok, kopások, de egyben van.
-
Zooka
tag
Jól gondolom hogy az ebben felsorolt hsdpa modemek működnek X220-ban? Be kéne szerezni egyet.
-
Zooka
tag
Az 1680-as T500 amit én használtam annak eléggé tré képe volt. Fakó, élettelen színek, a betekintési szögek nagyjából rendben voltak. Azután döntöttem el, hogy IPS-en kívül (...nameg OLED
) nem szeretnék mást nézni. Az X220 IPS-sel csúcs, az UXGA-s T60p pedig kánaán 
-
Zooka
tag
-
Zooka
tag
Ati vga-s T500 tulajok! A gpu nektek hány fokos? (idle - load)
-
Zooka
tag
Szerintetek mennyit érhet alkatrészenként ez a T500? Alaplaphibás, a bontáson kívül sok mindent nem tudok kezdeni vele, túl drága az alaplap bele.
T9550 2,66 Ghz proci, 2*1 gb ddr3 ram, 320 gb wd hdd, 9c akku 25% elhasználódással, dvd-rw, 1680*1050 kijelző webkamerával, szinte újszerű magyar billentyű és ház.
-
Zooka
tag
Valakinek nincs infója hogy honnan lehet beszerezni T500 alaplapot nem horror áron?
-
Zooka
tag
Nekem az X220 ad ki hangot ( 5.1 is) egy kínai 1,5k-s DP -> hdmi átalakítóval.
-
Zooka
tag
Az X220 kijelzője egyszerűen csodálatos, az egyik legszebb szerintem amit notiba tettek. (A W700-é se rossz, csak az nem ips)
Kérdés: van egy A30p aminek elmegy a képe néha. A háttérvilágítás marad, de a kép fekete. Külső monitoron működik minden rendesen. GPU? Szalagkábel?
-
Zooka
tag
Nincsen valakinek elfekvőben egy P8600 procija és Ati-s T500 hűtője? (egy gariztatás idejére kellene)
-
Zooka
tag
válasz
fi:zi'k
üzenetére
Én még nem is láttam ilyet viszont jó ötlet.
De szerintem lehet némi "holtjátéka", a kinyitott ODD-nek is van. A W700-on gyárilag van numpad 
lapa: A hdd tápellátását külön kell megoldani valahogy, még az usb3-asét is az ilyen kártyáknál. Nekem egy USB3 + eSATA expresscard van úton ebayről, kíváncsi leszek hogy szuperál majd.
-
Zooka
tag
válasz
Gondwana
üzenetére
Bitang szerkezet lehet! (az is)

Én most egy W700-at nyüstölök, lenne is rögtön egy kérdésem: a gyári 160-as Seagate hdd-t kicseréltem egy 500 gigás 7200 rpm-en pörgő WD-re. Namármost erre sem eredeti lemezről sem pendrive-ról sem akart feltelepülni a win7. Vagy a telepítés utolsó fázisában, vagy a "számítógép felkészítése az első használatra" szövegnél nem jutott tovább, ott megállt és tekergette a hdd-t.
A gyári 160-asra (ami a 7200 rpm ellenére jó lassú) meg gond nélkül felment és megy a gép hibátlanul. Ez vajon miért lehet? A SATA mód AHCI-n van és az 500-as hdd is hibátlan a hdd sentinel szerint. -
Zooka
tag
Nincs valakinek egy P8600 procija kölcsönbe gariztatáshoz?
Természetesen nem ingyen kívánom. Esetleg addig tudok adni egy T9550-et. -
Zooka
tag
A T500-as hűtése ennyire jó konstrukció, vagy a 45nm-es C2D procik (T9550 2,66 Ghz) nem melegedősek? Alapon terhelés nélkül (integrált grafikával) 35 fokos a cpu, és egy több mint 10 perces aida stabilitás tesztben sem ment 56-57 fölé. Alapon néha ki is kapcsol a ventillátor, ha bekapcsol max. 2000 rpm, nem lehet hallani. A terhelés tesztben felment 2800-2900 körülre, de mintha a hdd hangosabb lett volna

A T60 meg T7200-zal felmegy kis terheléssel 55-60-ig is simán és teker a ventillátor 3500 rpm-en... -
Zooka
tag
Én is melegedésnek gondoltam rögtön, de az a fura hogy kikapcsolás után 10-15 perccel sem csinál semmit a gép a bekapcsoló gombra...
Sajnos nem ismerem a gép előéletét. De akkor most nekiesek és megnézem belül.
-
Zooka
tag
Szóval van egy T500, ami magától kikapcsol. Megy max. 15-20 percet, kikapcsol, és utána be se lehet kapcsolni. Se akkuról, se tápról. Vagy egy fél óra után ha visszateszem az akkut akkor hajlandó bekapcsolni. A dolgot súlyosbíthatná, hogy a proci cserélve lett benne P8600-ról T9550-re, de túl nem melegszik, megnéztem. Vettem egy mély levegőt, és a BIOS-t frissítettem a legújabbra. De ettől sem változott.
Az alaplapnak reszeltek?Szerk.: Nincs valakinek kölcsönbe egy P8600-as procija??

-
Zooka
tag
Ha egy gépet nem olyan procival vinnék szervizbe mint ami a part list-en van (P8600 helyett T9550
), akkor valószínű hogy gyorsan elzavarnának vele? -
Zooka
tag
Sziasztok, adott egy X200s, nem tudom mi lehet vele. A képén hibák vannak: [link] Mint a videokártyáknál a memóriahiba, olyannak tűnik. Az elején azt hittem hogy driver hiba, de feltettem a Lenovo oldaláról is a GM45 video drivert, nem változott... Döglődik?
-
Zooka
tag
válasz
zonusz
üzenetére
Nekem tökéletesen működik az X220. A ventillátor állandóan megy benne, de különösebb terhelés nélkül nem hallani. De ha odacsapunk a lovak közé akkor rendesen tudja hallatni a hangját. Az enyém i5-ös, de az igazat megvallva az X200s 1,6-os Core 2-es procija is elég volt bármire. A kijelző az egyik legszebb amit valaha laptopban láttam (IPS) A mechanikus zár hiánya és a 16:9-es képarány fura lehet az elején, de hamar megszokható.
Novics: Az 1440*900-as X200s-ben más gyártó kijelzője van, és a gép fedlapja is más.
-
Zooka
tag
Az otthoni T60 is hangos már, de az azért mert kopott/elhasználódott a ventillátor. De legalább nem melegszik annyira.
Viszont már megjött hozzá az új venti csak még nem szereltem be. Este lehet megcsinálom és beszámolok róla! -
Zooka
tag
Én a T60-ban a gpu (x1400) és hűtő közötti szivacsszerű hővezető megoldást eltávolítottam és helyettesítettem egy mindkét oldalán felpolírozott 1Ft-ossal. Azóta olyan 50-52 fokos a gpu és komolyabb terhelésnél sem sül meg.
-
Zooka
tag
válasz
Bander78
üzenetére
Nekem igaz csak hétfő óta van X220-am, de nem tűnik problémásnak a ventillátor (legfrissebb biossal). Minimális és kis terhelésnél is megy de annyira halkan hogy csak akkor tűnik fel ha direkt azt figyelem. Ha odacsapunk a lovak közé akkor persze süvít, de ez az eddigi Thinkpad-jeimnél is így volt. A kijelzője meg a legjobb amit most új notebookban lehet kapni (igaz csak 1366*768).
-
Zooka
tag
Egész jó összefoglaló (és kedvcsináló
) , pont most ruháztam be egy én is egy jóárasított X200s-be. Korábban már volt sima X200-am (P8700 procival) és meglepődtem hogy a "s" mennyire keveset fogyaszt.
Nekem majd 128 gigás ssd, magyar bill., webcam meg affs panel kell bele, szóval ha van még valaki akinek az utolsó kettőre szüksége lenne lehet érdemes lenne együtt rendelni. -
Zooka
tag
lapa: Ez egész elfogadható ár amit írtál, ennyit simán áldoznék rá. A fényes panelnek ennyivel szebb a képe? Esetleg ilyen van neked?
Gondwana: Az már húzósabb, de köszi már tudom hogy X201-gyel is lehet, már az is barátságosabb áron mozog aprón. Küldtem PÜ-t!
-
Zooka
tag
Erősen gondolkozom újból egy X200 beszerzésén, csak egyszerűen annyira megszerettem a T60 IPS kijezőjét hogy nem is néznék szívesen mást

Akinek affs kijelzőre moddolt X200-a van mennyibe fájt kompletten a kijezőcsere? Ezt csak a fénycsövesekkel lehet megcsinálni? Vagy a LED-esekkel is, meg X201-el is?
-
Zooka
tag
válasz
Chaser
üzenetére
A 15"-os T60 házába belemennek a a 14" 4:3-as képarányú T61(p) alaplapok. Csak a 4:3-as T61-ek nagyon ritkák és drágák, simán T400 árban mennek.
Egy kis olvasnivaló a témában a thinkpads.com fórumról: [link][link]Szóval ritka állat, de létezik: hardverapró Ha meglesz két hét múlva is, elgondolkodom rajta. Bár nekem csak a lap kéne belőle.
-
Zooka
tag
válasz
Gondwana
üzenetére
Igen, tervezek bele majd egy nagyobb felbontású kijelzőt! Te hogyan oldottad meg?
Lehet hülyeséget írok, de talán mintha az X200 gombjait átrakták volna X61-re: [link]
Talán T60-nal is meg lehetne csinálni, mennyivel jobban néz már ki
Chaser: Kíváncsi vagyok az ssd mellett lesz-e érezhető gyorsulás a proci cserével.
Bár én szerezni fogok majd T61(p) lapot a sata2 meg a Penryn magos procik miatt. -
Zooka
tag
T60-hoz hol találhatnék normális ATI drivert 32-bites Win 7-hez? Mármint amihez Catalyst is van. Fura, hogy egy x1300-as masinánál a windows update feltette a microsoft-féle drivert, míg egy x1400-as T60-nál már nem talált. Néztem a Lenovo oldalát is, de az éppen vacakol

N.GÁBOR: Én egy ugyanilyen T60-at vettem az eladótól, ennyit szerintem mindenképp megér, főleg hogy IPS kijelzős. Kis terhelésnél be lehet szabályozni a ventit hogy ne legyen túl hangos, de pici hangja mindig lesz szerintem.
-
Zooka
tag
Az X41 Tablet-től kezdve ugyanolyan tollat használnak a Lenovo tabletek? Méretben elvileg ugyanolyannak tűnnek. Valaki esetleg tud ilyet nem horribilis áron?
-
Zooka
tag
Egy nem működő táppal lehet valamit kezdeni? A T60-am 90W-os tápja semmit nem csinál.

-
Zooka
tag
Váltott már valaki X200(s)-ról X200 tabletre? Sima X200-am van, nagyon megkedveltem a kis gépet, majdnem minden szempontból a tökéletes noti lenne számomra. Csak az egyetlen szépséghiba vele a kijelzője, vacak fakó tn panel. Nem értem egyszerűen, hogy egy ilyen kategóriájú gépbe miért nem lehet tenni normális ips kijelzőt. Gondolkodtam még a kijelzőcserén, ez megúszható garivesztés nélkül? Vagy amit a kijelzőre költenék inkább fizessem rá egy tabletre? A tablet meg kissé ormótlannak tűnik a simához képest, igaz még nem volt a kezemben olyan.
Egy kis érdekesség: [link] Mi ez ha nem márkafanatizmus?
Egyébként igazán gyárthatnának ilyen kategóriájú Thinkpad-et is! -
Zooka
tag
Létezik 14"-os IPS Flexview kijelzős T60p? Tudtommal ilyen csak 15"-ban van, a 14-es sxga meg elég retek képű.
-
Zooka
tag
Nekem is rendesen melegedett a volt T60-am X1300-a, én egy kicsit "sufnituningoltam". Eltávolítottam a hővezető szivacsot, és gpu meg a hűtés közé betettem egy mindkét oldalán simára polírozott 1 Ft-ost, jó minőségű pasztával ellátva. Hogy pontosan mennyivel nem emlékszem, de vagy 5-10 fokkal biztos hűvösebb lett a gpu.
-
Zooka
tag
Üdv!
X200(s) beszerzésén töröm a fejem, találtam is egy újat egész jó áron hardveraprón. Rákerestem a típusszámára a parts infónál, ahol 1440x900-at ír kijelzőfelbontásnak. Az eladó szerint viszont biztosan csak 1280-as a kijelző, szerinte valamit elhibázhattak. Szerintetek is "gázos" lehet a gép? Nem akarok úgy járni mint nemrég a T400-ammal: [link]

-
Zooka
tag
A gépen mikor megvettem nem volt szériaszám címke, de nem tulajdonítottam neki jelentőséget mert ugye a biosban is ott a serial és volt még rá 1,5 év gari. A szervizben megállapították hogy az alkatrészek több gépből származhatnak. Prom is meglepődött a dolgon, mert már rengeteg többségben új gépet adott el, de ez használt volt. Szerintem aki összerakta a gépet azt hihette hogyha az alaplap serialja rendben van akkor az egész gép okés, de az nem így van.
-
Zooka
tag
Szegény T400-am valószínűleg zárlatos vagy kontakthibás lehetett.
Elvittem a központi IBM szervizbe. Némi várakozás után visszahozták hogy ez a gép felejtős, úgy néz ki több gép alkatrészeiből lett összerakva, és lehet nem túl profin. De felvettem a kapcsolatot akitől a gépet vettem itt hardveraprón és rendeztük a problémát. Maximálisan korrekt volt, kiderült őt is megtréfálták ezzel a használt géppel.

Szóval csak óvatosan a szériaszám címke nélküli használt gépekkel (bár ez a warranty statusnál simán garisnak látszott).Más probléma:
:Ismerősömek vettem egy használt T41-et. A gigabites lan nem akart működni benne, nem érzékelt semmit amit rádugtam, és egy-két perc múlva letiltotta "magát" és nem lehetett utána engedélyezni sem. Frissítettem a biost, utána ideig működött rendesen, most megint ugyanaz a hiba. Mi lehet a gond?
-
Zooka
tag
Nem, biztos nem kapcsoltam a gépet külső megjelenítőre. Mikor bekapcsolom, a ledek mint szoktak felvillannak, felpörög a hdd de venti nem. Szóval sajnos már a boot során nincs kép.
-
Zooka
tag
Sziasztok!
Elhasalt a T400-am...
Feltelepítettem egy Win7-et, és miután megadtam a usernevet és a jelszót kékhalált dobott, restart után nem ad képet és nem indul. Irány a szerviz?
Aggály a géppel kapcsolatban (amit itt vettem hardveraprón Prom-tól) hogy nincs rajta szériaszám cimke, és így most nem lehet a biosban megnézni a serialt.
Esetleg valami ötlet? -
Zooka
tag
Üdv!
Adott egy T41 noti, aminek nem akar működni hálókártyája. Xp betölt, látszólag mintha menne, de 1-2 perc után magától letiltódik, és nem is lehet engedélyezni, mert hibát ír ki.
Meghalt volna a hálókari? USB belassulást vagy más típushibát nem tapasztaltam. -
Zooka
tag
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Káár..
A gép Prom-tól van
, de neki nincs 4 cellás. -
Zooka
tag
Nincs esetleg valakinek T400-hoz való 4 cellás akkuja? Feladtam aprót is, azért itt is megkérdem. Vettem egy T400-at 9 cellás akkuval, szegény gép olyan bumszli vele és csak ritkán lehet rá szükségem.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Monitorkalibráló eszközök
- Suzuki topik
- A Retro Games feltámaszt egy legendát
- PlayStation 5
- Mr.Csizmás: ncore free regisztráció
- TP-LINK routerek
- Sorozatok
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- HP Pavilion Gaming 15 144Hz, GTX 1660 Ti 6GB, 16GB RAM Dobozában, megkímélt
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" fekete i5-1035G7 16GB 512GB 1 év garancia
- ASUS TUF Gaming A15 FA506N Ryzen 5 7535HS / RTX 3050 4GB / 16GB DDR5 / 512GB SSD / Garanciás
- ASUS X513EA-BQ1998C (Bontatlan)
- ASUS X513EA-BQS62T(Bontatlan)
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3645
- Samsung Galaxy S25 Edge Titanium Jetblack 12/256 GB Használt, karcmentes 6 hónap garancia
- Játékra vagy Munkára! Csere-Beszámítás! I7 3930K / Nvida GTX Titan B / 16GB DDR3 / 500GB SSD!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

):

Az alaplapnak reszeltek?
A másik gépből meg egy FrankenPad szörnyeteget szeretnék csinálni apránként.