Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• brd

nagyúr

válasz Cyberpunk #14119 üzenetére

Pedig nem gondolnak, vagy legalábbis úgy gondolják, üzletileg nem kifizetődő nekik. Én pl. szívesen fizetnék (akár jóval) többet egy olyan gépért, ami mondjuk T400 tudású (és küllemű - persze a kijelző miatt keskenyebb, lásd később), de:
    - 6 MB cache van a CPU-ban, és tud 3 (vagy még több) GHz-en működni (de ugyanakkor mondjuk 400 MHz-en is - és hasonlóan a rendszerbusz többi órajele, és persze a működtetésükhöz szükséges feszültség is lehetne kevesebb, ha igény van rá, vagy akár a RAM-é is, és ezt a felhasználó állíthassa, akár terhelésfüggően, a saját elképzelései szerint, ne egy kocka mérnök kitalációi szerint működhessen csak);
    - erősebb VGA-val - és több RAM-mal rajta - van szerelve az ATI helyett (nem a márka a bajom) - esetleg cserélhető legyen(!!!), vagy ne-adj-Isten akár külsőleg csatlakoztatható, ha már az a a b*szott PCIe busz akár fél méteres is lehet;
    - IPS, 4:3-as képarányú panellel van ellátva (a sorok száma min. 1024, vagyis inkább 1050 legyen), ill. HDMI kimenet is van rajta, és a belső képernyő frissítése (is) állítható legyen gyárilag 47.96, 48, 50, és 60 Hz között (ha már ilyen b*zi FPS-ű filmeket készítenek);
    - olyan S-ATA csatlakozó van rajta, amire bármilyen belső S-ATA meghajtót ráköthetek (azaz a táp is ki van vezetve, molex formájában - majd én átalakítom S-ATA tápra, ha akarom, köszi' -, ehhez esetleg egy spec. csatlakozó is lehetne a laptop felől, és ehhez egy spec. kábel (aminek a háttértároló felőli vége pontosan úgy nézne ki, mint amilyennek a belső S-ATA kábelezés néz ki, és ez ne panel legyen, hanem külön legyen a táp és az adat), hogy ne nézzen ki olyan gányul, ha le van húzva a gépről, vagy akár valami lemez eltakarhatná ilyenkor);
    - a gépeken található, képességeket hirdető matricákat (CPU típusa, milyen windows-hoz írnak többé-kevésbé működő drivereket, milyen WiFi/Bluetooth van benne stb.) külön kapnám, hogy hadd ragasztgassam már én rá, ha akarom.
    A technika jelenlegi állása szerint ezek bőven megoldhatóak lennének, de nincsen ilyen gép. :(

Új hozzászólás Aktív témák