- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
donjohnson
addikt
milyen fejlesztés?
T490/T14gen1-2/Yoga260
100%, hogy ezek a gépek tudnak és tudtak legalább full hd-t usb c dokkolón keresztül kiadni.
a probléma inkább nálad lehetett.
vagy kis tápot használtál a dokkolóhoz vagy usb 2.0 módban ment az usb c rossz/túl hosszú/megtört kábel miatt, vagy szimplán valami kompatibilitási gondja lehetett a dokkolónak és firmware-t kellett volna frissítani rajta.
ezek a gépek dell, hp, lenovo dokkolókkal is mennek. egyedül a külső bekapcsológomb nem működik, ha más márkát használsz. nem 640*480-as felbontás volt a standard 5 évvel ezelőtt se.itt például azt írják, hogy megcserélte a monitorokat és jó lett: [link]
gondolom itt is valami megtört vagy nem jó hdmi/displayport kábelt használt. -
Fifi
őstag
Itt azt írják, hogy tesztelve 2db monitor 2560x1440-ben, igaz T14, de talán ebben nem tér el az E14-től. Csak a töltés kisebb non HP notebook esetén és a power button nem kompatibilis. Akkor ez pipa.
#126384 lócitrom:
Igen azt láttam, hogy elírták. Nem ragaszkodom a bolthoz, csak google elsőre őket dobta ki, ezért linkeltem ezt.Amúgy azért néztem olyan konfigot, ami a spec alapján megfelel, hogy a boltban ne bontsák meg nekem bővítés miatt.
Amiben meg RAM-ot és SSD-t is kell bővíteni az meg drágábban jön ki első ránézésre, ha külön veszem meg és beszerelem és a megmaradt alkatrész eladásával is bibelődni kellene.
A 2db SSD csak az én heppem, amit itt írtam.
Most látom, van kifejezetten Linux User Guide is lenovotól.
-
-
totron
addikt
/dolgozott velük
Akik pedig ThinkPadekkel nem, azok sokszor középen lévő piros pontnak nevezik. Nem tudom funkciót látnak-e bele. Nem lesz mivel mutatni majd a menő laptophasználatot. Valaki piacgazdaságilag levezethetné, hogy miért jó ez a homogenizálódás, egyéni jegyek módszeres kinyírása. -
-
mahi1
csendes tag
Közben utánanéztem ennek az ssd-nek:
- a 870 EVO nem múlt idős, ez a kurrens modell, SATA verzióból nincs újabb,
- 2021-ben jelent meg, tényleg voltak hibái, amiket 2022 novemberben orvosolták a V6 firmware-rel,
- a Samsung Magician szoftverrel is ellenőrizhető a firmware, illetve letölthető innen:
https://semiconductor.samsung.com/consumer-storage/support/tools/ -
mahi1
csendes tag
Az általad kiemelt mondatnak van második fele is: "Kaptak új, 1TB-os Samsung 870-es SSD-ket, így adatvesztéstől sem nagyon kell tartanunk (pláne, hogy a leváltott 850-es SSD-kre biztonsági mentések készülnek rendszeresen)."
Ezen felül a munkafájlokról Cobian Backup-pal készül az 5 legutolsó változatot tartalmazó automatikus mentés is.
Plusz a meghajtók duplán van mentve, ráadásul az egyik mentést nem a lakásban tárolom.
Egyszer volt már adatvesztésem, azóta odafigyelek. -
-
totron
addikt
Soha nem szabadott volna eltűnnie annak a színnek.
#125016Bélabácsi, úgy érted ezen a modellen is használtad már ezt a folyadékot és nem lett semmi? Te voltál ott, elvileg te tudod a legjobban a kronológiát, így a hatásmechanizmust. Az is lehet egyébként, hogy eddig ''nem'', most meg igen, elérte a kritikus vékonyságot a felület, a szer meg nem általlott sarkosabbá tenni a kopást. Gondolom ujjbeggyel is érezni és zavaró. Mindenki vonja le ebből a messzemenőt, vagyis hogy nem ártatlan a szer. Maradok is a desztillált víznél és 1x-, de legalább is nem sokszor használt törlőkendőnél -- aktuális szállópor-összetételen is áll, de csiszolópapírként viselkedik ha por éri és munkára fogjuk. A kikönnyített anyagminőségek mellett mégjobban figyelendusz ilyenekre.
#125068FoxiestFox, két fázisban következne el a hatás:
1. szakértői méltatlankodásokkal teli fórumok, helyek, kiegyenesített kaszák
2: a (nem is várt) csoda elmarad: nem ismerik fel az eszköz hasznosságát
mindeközben: varjak az elhaladó ótók kerekeivel törettetik fel napi dióadagjukat
Nem árt az, mikor funkcionalitás és anyagminőség összeérnek. Keressük a sikeresen ötvözött jótulajdonságok hordozóját. -
Rendes méretűek persze, de mechanikailag gagyi konzumer szint, mint egy átlag laptop. Pedig az újabb M1-M2-M3 Macbookokat próbáltam. Mondjuk az idei évtől legalább kijelzőben van matt opció, habár ezt is úgy adják el, mintha valami extrém high-tech csoda lenne (így drágább is), miközben máshol alap.
De legalább elindultak, jó lenne ha a biznisz felé nyitnának még jobban, mert akkor lehet én is elkurvulnék Mac irányba.
-
totron
addikt
Képes a koszt gyűjteni a zöme. Van viszont olyan matrica ami egy jobbfajta plasztik és egészen szépen egybe olvad a billentyűkkel, nem emelkedik ki, észre sem venni, konkrétan el is felejtettem, hogy utólag megmásított a feliratokz. Ami így, ilyennel kerül hozzám azt hagyom, mivel jó és csak a maradandó imbolygás/csattogás növekedne bármiféle abuzálással. Az ilyen nem is oldódik. Nevét nem tudom, de létező. Nem a leggyakoribb, gondolom nem kétszáz forint.
-
-
-
-
-
-
-
HSM
félisten
Azért az "adat" alatt nem mindegy, milyen igényeket támasztunk. "Adat" az USB2 is, de aki pl. nagyfelbontású monitorokat hajtana meg róla, arra igencsak szigorú szabványok vonatkoznak. Persze, ha már a töltés meg van oldva kopás nélkül is nagy előrelépés lehet bizonyos felhasználásoknál, főleg, hogy a másik Type-C szabad maradhat dokkolni.
-
-
Tikakukac
titán
Azért, mert akkor nem kattintasz. Így meg igen.
A legújabb módu angol bill. Mondom katt, ez király. Aha, USA angol. Régen az UK angol volt angol, ma már az USA is így hívódozik. És ezt is klasszik nepperek kezdték el.
Annyi a haladás, hogy elég sok olyan gép van ahol már az USA és magyar is simán cserélhető, na ott ha elég nagy az árrés, vállalom.
-
-
-
-
HSM
félisten
2020-ban épp azért cseréltem le erre a korábbi böngészőm, mert ez elég takarékosan bánt az erőforrásokkal. (Alul: [link] )
Más bajom egyébként nincs vele, mint ez az SSD írogatás, ez is csak a működés közben relatív torkos NVMe SSD-k mellett gond, de azoknál azért eléggé. -
-
Tim82
félisten
Szerintem most össze is van kutyulódva az oldal rendesen. Direkt kiválasztottam az aktuális roncsvadász projekt típusát is, csak utána írtam be a szériaszámot. Az egy dolog, hogy nekem is annyit hoz, de user guide-nak E490/E495-ét hozza fel (egy T480-hoz, amit fel is ismer az S/N alapján is).
-
HSM
félisten
Van itthon T420, eszem ágában sem lenne azelé ülni a T480s vagy a T14 G1a helyett.... Csiga lassú azokhoz képest. És nem kell szélsőséges dolgokra gondolni, elég egy streamelt VP9 1440p60-as videó, hogy kínlódjon.
Ez a "minőség" kérdés kicsit túl van gondolva szvsz egyesek részéről. Romlott a minőség? Egyértelműen. De egy jól használható szintet bőven megüt így is jópár mai TP is. Ráadásul a plusz tokkal is legalább fél kilóval könnyebb mindkettő egy fullos T420-nál...
-
-
HSM
félisten
Pontosan!
Hosszabb görgetésekre nagyon kényelmes volt a padon 'tekerni', és a végtelen görgetés is megoldott volt így a pici padon is.
#117087 fatpingvin : Nekem ehhez sajnos kevés a lélekjelenlétem, hogy egy alapvetően zsákutca tervezési irányt napi végtelen számú billentyűkombinációval ellensúlyozzak.
Inkább átszoktam alternatív hosszú görgetési módokra. -
HSM
félisten
Köszi a tippet!
A Baseus-nak úgy látom, van egy 90 fokos mágneses adaptere, ami szerintük 86W-ig működik. Azt nem tudom, 65W-ot mennyire jó ötlet ezeken átengedni, de ha lehetne kapni, lehet adnék neki egy próbát.
Mondjuk a legjobb az lenne, ha valaki árulna olyat, ami 90 fokos, és lehet venni külön plusz fejet is hozzá. -
Kbali
nagyúr
-
-
Én így retrogaymingelek.
Amúgy gondolkodom, hogy leváltom a T60p-t sima T60-ra játékra, mert nem annyival gyorsabb a Firegl, amennyivel kéne, viszont a sima T60 sokkal hűvösebb. -
fattyu
veterán
Fekete péntek:
Valamikor 2017ben talán. Kijött egy vírusirtó frissítés és egy win frissítés. Külön külön tök biztonságosak voltak és letesztelték.
Egyszerre azt okozta hogy ha lockoltad a géped, ( 5 perc a timeout GPből ) nem engedett be többé...
CSodás nap volt nekünk itsoknak...
-
-
-
jjeahh
nagyúr
Nem, az akksi állapotára lennék kíváncsi, amit a kolléga is említett.
-
jjeahh
nagyúr
Köszi, tud pár hasznos dolgot, de az akku állapotát nem jelzi ki. Vagy nullázni kéne itt? Félek, hogy az b*romi sokáig fog tartani, mert azt írja teljesen lemeríti az akksit, majd feltölti
-
-
-
Francia91
veterán
Jah, csak ők szerintem nem csinálták meg azt, amit itt páran még a Win 8.1-gyel, hogy a Win7-es drivert felteszed kompatibilitási módban, és akkor már ment is egyből
A dolgok 99%-a működött ezen a módon, nekem egyedül a 3G modemet nem sikerült működésre bírni Winndows 8.1 alatt, de arra is van módszer, amire én már lusta voltam, na meg egy rakat programom (AutoCAD & Inventor 2012, Solid Edge ST4, Citroen Szervizprogram) Win7 alatt fut bugmentesen, 8(.1) alatt nem stabilak, nekem ez is fontos szempont volt, amiért a 7-es mellett maradtam -
cadeyrn
aktív tag
Nekem egx SB Audigy 2 NX-em van, Linux is szereti, csak a rühedék pulseaudioban kell a default 2 csatornát Xre állítani, hogy normálisan működjön. ( X = 6,7,8, a kártya tud 5.1 és 7.1 is lenni ). Szerintem ez egy korrekt kártya, de veszettül ritka volt már akkor is, amikor még gyártották
-
Dhampir
félisten
Én Creative Sound Blaster Play!-t (a felkiáltójel a gyártótól ered) használtam külső hangfalhoz (de fejhallgatót rákötni is jó), arra megfelel, hogy az alap vackot kicsit feljavítsa, játékhoz is.
-
-
-
azbest
félisten
Szerintem előbb azt kellene megnézni, hogy mennyire leterheltek a wifi csatornák. Mondjuk androidon a wifi analyser appal, de biztos van hasonló más rendszerre is. Körbejárni a lakást és különböző pontjain nézni, hogy melyik csatorna terhelt. 1 / 6 / 11 ami közül érdemes választani. Nálunk a szolgáltató alapból 1es csatornára álltja a routereit, ezért a környékbeli hálózatok majdnem mind az 1esen mennek. A lakás több pontján erősebb volt a szomszédok jele, mint a saját. Beállítottam a legkevésbé terheltre és azóta mindenütt stabil. A lényeg, hogy a kiválasztott csatornán a saját hálózat lényegesen erősebb legyen mint a környékbeliek ugyanazon a csatornán.
Ha ez sem segít, akkor érdemes a géppel kapcsolatban nézni, hogy van-e probléma. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- ThinkPad P1 Gen3 15.6" 4K IPS i7-10850H Quadro T1000 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged