Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Trump vagy Harris
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
salesman
őstag
-
szazbolha
addikt
válasz fehér_ember #95696 üzenetére
Volt már canton-om, az sem éri el a hifi szintet.
-
szazbolha
addikt
válasz salesman #95701 üzenetére
A CT-1000-esen korábban gondolkodtam, de amikor még megvettem volna nem volt a piacon.
Szerk: Tényleg drága - az én véleményem szerint. Lehet ér ennyit, de szerintem eladhatatlan. majd a piac eldönti. Az egyik szempont pont ez volt, hogy lebeszéltem magam róla. Megveszem... megunom, és nem tudom eladni ezeket az alig hifis cuccokat.[ Szerkesztve ]
-
szazbolha
addikt
válasz migabi24 #95699 üzenetére
Nem szívatás, tényleg megrendeltem. Olyan áron volt, hogy kihagyhatatlannak tűnt. Egy újfajta kávéfőzővel versenyzett az extra akciós oldalon, de kávét sem iszom, csak néha tejeskávét.
-
Azért nagyon nem kell izgulni, a visszaigazolásban azt írták hogy blutuszos: [link]
De az oldalon a kép stimmelt.
És igen hasonló a felépítése mint a dalinak (3 utas, 2 mélysugárzó 2 reflex), de a daliról írták, hogy a hangjánál már csak a gyártási folyamata,anyaghasználata a hitványabb
A németek csak jobbak a gyártási folyamatokban meg anyaghasználatban.
Egyszer jártam egy német gyárban, egészen lenyűgöző volt.[ Szerkesztve ]
-
bta1
őstag
válasz szazbolha #95706 üzenetére
Csodák ott sincsenek. A német jövedelmekhez képest igencsak olcsó Heco vételárakból vond le a munkabéreket, céges adókat, kisker árrést, forgalmi adót, hirdetési és egyéb költségeket... → nem valami sok marad a feltételezett minőségi anyagokra. Ha ennyiért szeretnének hangra kiemelkedően jót kínálni, akkor a fülükkel kellene ügyeskedni, ahogy a nevesebb angol vagy amerikai gyártók konstruktőrei teszik. De arrafelé ez nem jellemző... a kivételekre kellene összpontosítani.
[ Szerkesztve ]
-
Zoolee1976
aktív tag
Sziasztok! Kérdésem az lenne hogy milyen erősítőt ajánlotok nekem max 200 euróért?Van egy pár Edifier stúdió hangfalak(2x42 watt) és most tervezek előfizetni a Deezer hifi online stream app ra.Eddig a zenéket egy régebbi Lenovo notebook on keresztül hallgattam de ez így valszeg nem hozza ki a maxot a hangfalpárból.A célom hogy kis hangerőn is szépen szóljon a cucc.Főleg rock,jazz, és komolyzenét hallgatok! Előre is köszönöm a választ.
Zoolee
-
troll81
addikt
Sziasztok.28 m2 nappaliba keresek stereo hangfal párt. Egy Denon erősítőkhöz.
A lényeges kritériumok,ne legyen semmiképpen új.lehet 70 80 években gyártott is.merete mindegy kb. Márka szintén. MB quart quadral Sony Kenwood stb.
Ha lehet akkor a legjobb megoldást keresem. Zenehallgatáshoz. Ár max 3 400 eu.
Köszönöm az ajánlásokat. -
szazbolha
addikt
OK, majd meg látjuk. (vagyis hallom)
.
Addig is aki youtube tesztelés alapján is tud véleményt alkotni hangsugárzókról (volt erről korábban szó), megnézné ezt a tesztet, köszi:
Canton Chrono 509 DC vs Heco Victa Prime 702
https://www.youtube.com/watch?v=UBNDDjE7YF0Én az ilyenben nem vagyok jártas, max annyit hallok, hogy a 702-es mélyei nincsenek túlhangsúlyozva, és alig különböztethető meg a két hangfal hangképe, jellemzői. Talán a 702-es ércesebbnek tűnik, a Canton meg laposabb.
.
Meghallgattam egy jobb fülessel is, de sokkal okosabb nem lettem. -
szazbolha
addikt
válasz szazbolha #95711 üzenetére
Aztán ezt a Keith Don't Go dalt meghallgattam Nils Lofgren artistától TIDAL HIFI-n is. Hát.... ezt a zenét a kövér dali sem hangsúlyozza túl mélyben. Talán nincs is mit, de a gitár szépen öblösen megszólal.
ehhh... pont így szeretem. hiányozni fog ha lecserélem.
A pali hangja kicsit fakó, de lehet amúgy is olyan, most hallottam róla először.
.
lehet nem ideális tesztre ez a dal. -
szazbolha
addikt
válasz szazbolha #95711 üzenetére
Meghallgattam még 1x végig odafigyelve.
Nehezen tudnék véleményt alkotni yt alapján, de az összehasonlítás talán mehet. Mégis a Canton-t választanám. mintha tisztábban szólna közép-magasban. Nem tompább, csak bizonyos részeken "ércesebb" a 702-es, ami lehet élőben inkább bántó lenne.
De az is lehet a fülesem torzítja el amit ott a jóó teszterek felvettek.
Vagy a pszichém csap be, miután meghallgattam nem yt-n keresztül, hanem "direktbe", úgy sokkal élvezhetőbb volt ez a dal. -
fehér_ember
addikt
válasz szazbolha #95704 üzenetére
Azért egy gle 70-et ne tegyél már egy ct 800-as szintjére.
A mostani ezreset én sem említettem. Az árán és állapotán túl (ráadást a linkelt 800-as az zárt) nekem az ilyen, nem egymás alatt egyvonalban elhelyezkedő hangszóróelrendezés sem annyira szimpatikus abban az esetben ha nincs külön balos és jobbos belőle (szerintem nem a legszerencsésebb a sztereó tér szempontjából). De amúgy léteznek olyan ct 1000-esek, amiknek mindhárom hangszórója egymás alatt helyezkedik el (fene se tudja miért volt belőlük annyi féle).
Mindezek ellenére lehet hogy ennyiért ezt az arcus tm 85-öt még be merném vállalni.(#95710) troll81
Milyen denon?
Milyen földrajzi területen lévő használtpiacok játszanak; az eurós értékmegadás miatt ötlött fel.
Amúgy milyen hangfalaid voltak ezidáig. Mert gondolom aki 3400 eurót szán rá, az általában nem élete első dobozait keresi.(#95715) fapaci
Nagy vonalakban szerintem van értelme. Ha valami nagyon elcseszett, nagyon rossz a hangképe, az egy jó rendszeren átjön.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz Zoolee1976 #95709 üzenetére
Az Edifier az nem aktív doboz? Akkor meg minek hozzá erősítő?
Meg mi az hogy pc-n hallgatttad és azért nem hozza ki belőle a maxot. A pc az tök jó lejátszóeszköz, szerintem.Nem véletlenül az van hogy külső dac-ot keresel. Mert ha igen akkor itt jobban képbe vannak ezekkel a "viszonylag" olcsóbakkal.
[ Szerkesztve ]
-
troll81
addikt
válasz fehér_ember #95717 üzenetére
Szia német hssznalt piac az elsődleges es 3-400 eu de ha kell 600 ig elmegyek denon avr 1508 jelenleg stereo modban használva. A jelenlegi hangfalat lomoltam es cserélném.
-
szazbolha
addikt
válasz dgyuri0123 #95714 üzenetére
Milyen vakvágányokra gondolsz?
-
szazbolha
addikt
válasz #92251648 #95715 üzenetére
Elfogadom a véleményed korábban én is így gondoltam.
De ha leírom, hogy itt olvastam a arról hogy így is lehet véleményt alkotni, akkor megint az lesz a válaszod, hogy magyarázkodásra késztettem a topik lakóit, pedig tényleg érdekelnek az ezzel kapcsolatos vélemények. -
szazbolha
addikt
válasz Audison #95716 üzenetére
Nem akartalak megsérteni, semmi okom, hogy kételkedjem abban, hogy a tuningolt Karat 920-ad sok dobozt maga mögé utasíti. Nyilván megint rossz kontextusból rosszul értelmeztem egy véleményt amit a saját cantonomról írtak.
Szerencsére már megszabadultam tőle, így az már vita tárgya nem lehet.[ Szerkesztve ]
-
AMDFan
addikt
válasz szazbolha #95720 üzenetére
Szerintem arra, hogy nem egyértelmű, hogy te mit is szeretnél elérni valójában? Véletlenszerűen olcsó hangfalakat vásárolni, mert kíváncsi vagy rá, hogy hogyan szólnak? Vagy szeretnél egy komolyabb hifit felépíteni magadnak? Mert egy youtubeos videó alapján eldönteni, hogy melyik hogyan szól, mondható vakvágánynak. Ki tudja milyen mikrofonnal, milyen környezetben lett felvéve, és hogy az éppen melyik hangfalnak hogyan kedvezett.
-
szazbolha
addikt
válasz AMDFan #95723 üzenetére
Igen kíváncsi vagyok rá (702-esre), hogy hogyan szól, és szeretném a hasonló felépítésű silány anyaghasználatú dalival összehasonlítani. Ez nem bakvágány szerintem, hanem ismeret szerzés.
.
" Mert egy youtubeos videó alapján eldönteni, hogy melyik hogyan szól, mondható vakvágánynak."
Ezt ne nekem címezd, nem az én vakvágányom, mert én ebben nem vagyok jártas. Pont azt írtam, hogy én nem tudom eldönteni, de pl. feher_ember-nek van ebben tapasztalata. Kíváncsi vagyok a véleményére ő mit hall ki. Én gyak semmi érdemlegest.
-
"nem egyértelmű, hogy te mit is szeretnél elérni valójában?"
Pedig mar hónapokkal ezelőtt leírtam, és az meg is valósult.
A célt elértem (a korábbinál - kb. 20 év - jobb minőségben zenét hallgatni), innentől lazán vehetek tömör kábeleket, meg 70 ezrelékes ezüst tartalmú forrasztó ónt meg négyzetméterben gránittömbőt, ha a jó kedvem úgy tartja.
Minden vakvágánynak lehet értelme. Bejárja az ember és nem téved újra oda.
Ez csak egy hobby... nem kell rágörcsölni. Élvezni kell. -
Panthera
őstag
válasz szazbolha #95725 üzenetére
Én meghallgatás nélkül tuti nem ugranék bele, de egy ilyen dobozt talán hamarabb el tudsz adni, mint egy 20 évest. Ha meghallgatásra nincs lehetőséged vagy használt esetén az útiköltséggel már ott lennél az új árában, lehet opció.
De! Nem tudom ez hányadik ilyen vásárlásod lesz - ha sokadik, akkor valószínűleg nem ezen a szinten kellene keresgélned. -
Zoolee1976
aktív tag
válasz fehér_ember #95718 üzenetére
Köszönöm a választ, után olvasva rájöttem mekkora blődséget irtam.Igen ez a Dac dolog lehet a megoldás,belemerülök kicsit!
Zoolee
-
fehér_ember
addikt
válasz troll81 #95719 üzenetére
Vegyél pl. egy heco mythos 500-ast vagy keress 700-ast.
Ha még belefér akkor egy canton vento 890 dc.
Vagy esetleg tehetsz egy ajánlatot alr take 6-ra.
De akár egy nagyobb canton ergo is megteszi. -
Snoop-y
veterán
válasz szazbolha #95725 üzenetére
En gyujtogetnek oszt ha osszejonne mondjuk 5-600K akkor keress meg es nezunk valamit Ricardon
Egy pelda a kozelmultbol:
Piega LDR 10 1800CHF (ez eredetileg egy kozel 3 millios cucc es uber jo hangja van meg mindig)
Nyilvan ezeket ki kell fogni de nem olyan nehez azert par havonta felbukkan mindig valami erdekes...
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
szazbolha
addikt
válasz Panthera #95729 üzenetére
Ha jól emléxem, te kértél erről a hangfalról infót itt a fórumon, gondolom azért mert te sem találtál meghallgatási lehetőséget.
Ez egy belépőszintű valami, amit szerintem a jobb hifi boltok nem tartanak, de még a plázák sem, így esély nem sok van meghallgatni vásárlás előtt.
2 magán hirdetést találtam, de zalába vagy hova nem fogok leutazni egy ilyen árfekvésű dobozt meghallgatni, főleg úgy nem hogy vásárlási szándékom sincs a használt verzióra, mert neten rendelve házhoz szállítva olcsóbb..
Marad az opció hogy neten rendelem, kifizetem, és ha nem tetszik visszaküldöm vagy eladom kis bukóval.
.
Ebben az évben a sokadik vásárlásom, de új hangfalat még nem vettem, legalább lesz mit a bejáratásról is kérdezni (német tesztelő szerint 30 óra kellett neki) . Nem vagyok finnyás, most sincs hifi szintet elérő cuccom, úgyhogy nagy csalódás nem érhet.
Nagy szaharában sem leszek ha élvezhetetlenül gyengének minősül, mert van még mellette pár hangfalam, amin a karácsonyi zenéket meghallgathatom.
(ha megérkezik addig egyáltalán.)
.
Én úgy vagyok ezzel mint amikor vacsorázni megyünk valami jobb helyre, a tuti főétel elé rendelek egy ismeretlen egzotikus levest, hátha ehető. -
Eugene Roe
őstag
válasz dgyuri0123 #95735 üzenetére
Szegény WAF faktor :D
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
szazbolha
addikt
válasz dgyuri0123 #95735 üzenetére
Mert 1 éve hirdetik, eladhatatlan cucc, és nem is szimpi.
Az oldalsó hangszóró miatt technikai problémáim is lennének vele, mert nincs elég tér a hangfalaimnak. -
Pazolini
senior tag
válasz fehér_ember #95736 üzenetére
Valóban. Durván jó vétel lett volna.
-
troll81
addikt
válasz fehér_ember #95731 üzenetére
Köszönöm a korrekt konkrét ajánlatot. Az erősítő később cserelodik egy rendes csoves erősítőre. Ezekkel nem lövi magát mellé az ember akkor.
-
zsuha
aktív tag
Fuhh, ez kurva jo lett :)
[kép]
Monitor Audio Bronze 2 , Marantz PM6006, QED xt40, Chromecast audio (optikai out), Tidal HiFi.
Köszi mindenkinek :)
Első igazi hifi, azt hiszem itt meg is állok.
Tudom tudom...rendes Dac...bluesound node vagy valami...rendes táp... nekem ennyi most egyelőre elég :P[ Szerkesztve ]
-
zsuha
aktív tag
-
migabi24
nagyúr
Ez egy jó kis cucc, ha később még van kedved költeni, egy IsoTek Premiert mindenképpen vegyél az erősítőbe, meg fogsz lepődni saját tapasztalat, nekem PM8005 van ott is csodát csinált, aztán néha benézel ide és mi segítünk, hogy ne penészedjen be otthon a lóvé🤣
[ Szerkesztve ]
-
bta1
őstag
válasz szazbolha #95705 üzenetére
Inkább LE sorozatból is a komolyabbak. És csak műszakilag korrekt állapotban. Lehet játszani az uraságot (nem megyünk le Zalába...) csak akkor felháborodni sem kell, hogy ha nem egészen azt kapod, amire a hirdetés alapján számítottál. Egy utólagos reklamáció sikerében (ellentétben az ebay-jel) nem érdemes bízni. Cserélt membránszélek esetén legjobb először rákérdezni, hogy kivel javíttatta.
-
bta1
őstag
Eladhatóság tekintetében a régiség önmagában nem mérvadó. Ha kifejezetten ritka, és nagy a (vélt vagy valós) legenda, akkor még az állapota se számít. A határtalan őrületben semmi sem számít, csak hogy ne másvalaki nyerje meg
-
szazbolha
addikt
Valamit keversz... egy használt hangfalért lemennék Zalába meghallgatni, ha van vételi szándékom. Mentem is sok helyre, mikor ez volt terítéken.
(megdöbbentő milyen lakásokban jártam, ahol high-end cuccon halgattak zenét, vagy a hifis cuccok plafonig felstocolva - a feleségem gyakran ki van akadva milyen rendetlenség van náluk.... pedig az maga a rend így belegondolva)
Én a Heco 702-esre írtam hogy nem megyek le Zalába meghallgatni, mert olcsóbban megveszem az újat, úgy hogy háthoz hozzák.
Vagyis vételi szándék nélkül nem autózok fél napot egy Heco 702-es meghallgatásáért
Kispesten is volt egy eladó pár, de mire megtálaltam eladta a srác.
Na... öt megkértem volna, de neki is jeleztem volna, hogy nem vagyok potenciális vevő csak érdekel.
Abban meg bízok hogy egy új hangfalon rendben lesznek a szélek.
.
Amúgy igazad van, mert vettem már hibás hangszórót. Elbénáztam.
A vevő szó nélkül vissza vette, csak dupla autóút volt a részemről.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Külpolitika
- Hálózati / IP kamera
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- alza vélemények - tapasztalatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- iPad topik
- További aktív témák...
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- LG 27MR400 Monitor
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest