Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Snoop-y
veterán
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Snoop-y #84345 üzenetére
Én egy kisebb Vincent erősítő mellé ilyen dacot párosítottam (használtan természetesen). Nagyon meg vagyok elégedve vele, röviden ennyit mondanék róla, pedig másfél éve ezt hallgatom... a tévé/médialejátszó hangja is erre érkezik optikán, PC-ről pedig JRiver lejátszóprogramon keresztül USB-n jön a hang 5m-es Supra kábelen.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Polllen
nagyúr
válasz Snoop-y #84349 üzenetére
Ha az megoldás is jó lenne, hogy a szerverbe raksz hangkártyát, akkor szerintem vegyél egy külső hangkarit és hagyd ki hálózati lejátszót.
50-100k között már nagyon sok jó DAC-t lehet venni legyen USB-s vagy akár SPDIF bemenetes. Nyilván a SPDIF bemeneteshez kell egy usb transzport is a szerverhez. (10-20k bár itt érdemes megjegyezni, hogy rpi-ből is lehet 20k-ból spdif transzportot csinálni és akkor hálózati lejtászó is pipa)
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Snoop-y #84369 üzenetére
Nézz körül, mert 160e környékén (használtan) van választék gazdagon. Az RS dac is "egyféle" hang, én nagyon szeretem, de ki tudja, te mit szeretnél inkább. Audiogd is gyárt kiváló hangú dacokat, ott is érdemes lenne szétnézned. A hájend/közeli dacjaik (nekem) durva áron vannak, ezt jó ha tudod.
"csak a zene van"
-
kidpepi
tag
válasz Snoop-y #84526 üzenetére
Nem akarnék kibaszni vele, ezért kérdezek itt
Azt hittem, hogy egy tűrhető házimozi erősítő egy tűrhető hangfalpárral jobb egy soundbar-nál.
Tudom, hogy szűkös a keret és kompromisszumos megoldás kell, ami semmire nem lesz "tökéletes". A kérdés az, hogy ennyiből mit lehet kihozni, ti mit ajánlanátok. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz Snoop-y #84654 üzenetére
Nem (csak) ez a lényeg. Egy 380e forintos hangfal (merthogy ennyiért lehet venni újat/jobbat) 10-15 évesen nem ér 160-at úgy, hogy még le is van ütve a széle jó pár helyen. Ha makulátlan lenne talán. De mondom, ez az én véleményem és a továbbiakban nem érdekel ki mit vesz. Nekem nem kéne, mert elvből nem viszek be a szobámba olyan elektronikát, ami külsőre nem 100%-os.. Utoljára mondom, ez egyéni preferencia részemről. Csak elmondtam az álláspontomat, nem vitaindítónak szántam a mondókámat. Amúgy szerintem ebben a korban és állapotban megérhet 100e-et ha egyébként hibátlan... amit viszont 3x-os árként írsz, az bőven magasabb osztály, mint a 807-es és vadonatúj, csak mondom... Részemről lezártam a témát...
"csak a zene van"
-
törölt tag
-
kispistax
tag
válasz Snoop-y #84728 üzenetére
Nos, a régi Technics házimozi erősítőt cserélem, mert házimozi erősítőre van szükség. Ha az anyagiak engednék, akkor természetesen vennék high end cuccot zenehallgatásra. Tudsz esetleg olyan házimozi erősítőt, ami jó zenehallgatásra is (USB-ről)? És nem drágább ennél? Gondolom nincs olyan.
Azt gondoltam, hogy talán még ennél az erősítőnél (Denon AVR-X550BT 5.2) is azért egy High Res audio anyag jobban szól, mint a sima CD vagy mp3.
[ Szerkesztve ]
-
orbano
félisten
válasz Snoop-y #84757 üzenetére
oké igen ez eléggé szubjektív fogalom.
hát, kocsiban tudom csak elmondani:
Pioneer high-end fejegysége alatti első fejegység külön DSP-vel. újonnani ára a kettőnek 2500 dollár körüli. remélem a Rega DAC is ezt a szintet hozza majd, egy hét és kiderül.
Genesis brit gyártmányú régivágású AB osztályú tranyós erősítő, asszem ilyen 2000 dollár körüli listaáron, ez a termékpalettájuk közepe, az efölötti kategóriájával már a legkomolyabb SQ versenyekre neveznek. Ezt most egy JVC a-x9-vel próbálom otthon reprodukálni (cca '79-es erősítő, használtan 200-250 ezerert körül mérik hibátlanul). bár ez még nem az audiofil kategória talán. persze ez is viszonyítás kérdése.
Hangszórónak egy jelenleg 170e forintért kapható kétutas szett. hát ez a kategória ahogy nézem otthoni álló hangfalban használtan félmilliótól kezdődik (b&w 703, dyno contour talán az ismertebbek közül), ami tudja azt a tonalitást, felbontóképességet. efölött a focal utopia és társai vannak. talán.
IC-nek egy KCS-IS1-gyel én már elégedett vagyok.[ Szerkesztve ]
A vér nem válik VAZZE!™
-
bkercso
nagyúr
válasz Snoop-y #84757 üzenetére
Szerintem ezt nem lehet írásban vagy szóban kifejezni. A tapasztalat elengedhetetlen, vagyis el kell járni fülelni. Nem hiszem amúgy, hogy "közepesen audiofil" rendszerre feltétlen millió körül kellene költeni. Persze, ha hozzászoktál a jóhoz, akkor már igen. Eléggé a füled és a múltad határozza meg egy pont után. (Mondjuk az MM-os egybehifik még nem érik el ezt a pontot.)
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
orbano
félisten
válasz Snoop-y #84797 üzenetére
egyébként nagyon fura, mert én mindenféle hifis múlt és minőségi referencia/preferencia nélkül jutottam el oda, hogy a hifim drágább volt, mint a kocsi egyszerűen csak mindig hiányzott valami, és addig mocorogtam amíg
minden pénzem elfogyottmegtaláltam A HANG-ot 5 éven át nem mertem ebbe belekezdeni otthon, de most végre igen. és nagyon bánomA vér nem válik VAZZE!™
-
migabi24
nagyúr
válasz Snoop-y #84801 üzenetére
Sokféle tápkábelt összetákoltam itthon, jó minőségű drótokból oehlbach, van damme, in-akustik, de volt ösvény direktbe is kötve a gépekre, aztán rászántam a lóvét a nagyon dicsért isotek premier kábelre, mondom teszek egy próbát max eladom ha nem csinál csodát, aztán rendeltem egy másikat😁 és még most is csak pislogok ahogy a régebbi zenéket hallgatom vissza
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest