Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Öregszem
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
kukulec
őstag
válasz Dorian #85292 üzenetére
hifi szériám van. ezek szerint nem elvetemült dolog jobb dugót tenni rá. bár most épp bejáratok egy supra 6.0-át és van egy qed xt40-em is, de hát kíváncsi vagyok.
Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i
-
törölt tag
válasz cappa72 #85300 üzenetére
Nem tudom, hogy a várakozásnak köszönhető-e. Az tény, hogy most huzamosabb ideig (1-1.5 óra) teljesen balra csavartam (a mono kapcsolót nem nyomtam be), és úgy hallgattam, aztán mikor visszaállítottam középre, akkor tűnt fel, hogy jééé, most középen van a vokál (nem mintha ez cél lett volna a féloldalas hallgatással). Fejhallgatón, hangfalon is néztem, nem a szoba műve (régebben szintúgy). Hogy ennek a féloldalas hallgatásnak köszönhető-e, vagy már néhány hete így van, azt sem tudom megmondani. Az biztos, hogy most mikor középre állítottam, meglepően kiegyenlítettnek hatott a két oldal, szóval lehet, hogy már egy ideje jó volt.
De majd meghallgattatom azért még valaki mással is, akinek tuti ép a hallása, sosem lehet tudni.
[ Szerkesztve ]
-
-
fehér_ember
addikt
válasz kukulec #85302 üzenetére
Ha csavarosat akarsz, akkor szerintem Oehlbach B3-mal is számolhatsz, igaz drágább mint az általad említett kácsás és csak egy rögzítő csavar van a furat legvégében, de az szinte teljes keresztmetszetben lefedi, rendesen érintkezni fog az összes szál, még kisebb keresztmetszetű vezetékek esetében is. 4mm²-esnek még pont bele kéne férnie, nagyobb viszont 100% nem jó bele; amúgy összességében elég apró banándugó (persze szabványos átmérőjű véggel).
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz bkercso #85308 üzenetére
Több kábellel is próbáltam, a mérést már eleve nem azzal az IC-vel csináltam, amivel a CD-ről a zene ment.
Bemenet CD, RCA
Forrás: pc hangkimenet (nem usb-dac + rca, hanem sima analóg jack 3.5)Megjegyzés: a körberohadt (nem szép szó..) forrasztásokat újraforrasztottam (még van ólomtartalmú, japán származású forraszanyagom...)
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
VoidXs
Topikgazda
válasz cappa72 #85309 üzenetére
Milyen hangkártya? Különösen ASUS vonalon hallani elmászó csatornahangerőkről, bár ezt személyesen csak szoftveres hibában tapasztalom (amikor az 5.1 - sztereó átállás lekapcsolja a jobb front erősítését).
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
nagyúr
válasz VoidXs #85310 üzenetére
Igazából nem tudom, de nem is lényeges, mert először CD hallgatása közben tűnt fel.
A gépról (laptopról) kijövő jelet Audacity-vel állítottam elő (1kHz, sinus), és az RCA bemeneten megmértem a jelet, hogy azonosak-e. Azonosak voltak. Még a poti együttfutása is rendben van a mérés alapján. Csak az időtényező... na az most nem a barátom Azóta a balansz használatban van, és a hiba további felderítése elnapolt státuszú.@(#85311) bkercso
Hát egy ideig biztos nem kell, amilyen ütemben én manapság forrasztok.Még van negyed kiló[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz kukulec #85302 üzenetére
Több mint 1 éve Viborg banánt használok "fapacitól". Nagyon bejött nekem ez a dugó. Nem túl olcsó, de szerintem az árát nagyon megéri. Vannak persze jobb dugók nála, de azok nem ennyibe kerülnek..
"csak a zene van"
-
t.zolka
aktív tag
válasz dgyuri0123 #85313 üzenetére
Kínából kell rendelni, és akkor jóval olcsóbb. Ilyen Viborg-ot már pár dollárért kapni pl. az Alin.
-
fererencz89
őstag
válasz dgyuri0123 #85316 üzenetére
Ezek mivel tudnak egyébként "többet", mint a kínai nakamicsi? Biztosabban, nagyobb felületen rögzítik a kábelt?
Nem szotkam hibázni.
-
nagyúr
válasz bkercso #85315 üzenetére
Szerintem nem, mert direct source-nál vettem észte, tehát a hangszin/balansz potik nem szerepelhettek a jelútban (remélem).
Most, hogy beszélünk róla, inkább a direkt-út kapcsolója kezd gyanús lenni, valahol ott lehet
Sajna a kapcsolási razj elég elmosódott, gyenge minőségű.[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz fererencz89 #85317 üzenetére
A 268-506-000 VDC kábelemet évek óta használom. Ez kb a hatodik dugó rajta, szóval azt hiszem, elmondhatom, hogy nem egyetlen dugó alapján mondtam véleményt. Hogy miben jobb mint a többi? Nem vágja a mélyeket, nem sziszeg, nem torz. Kb ennyi. Az összes korábbi dugóimmal voltak imént említett gondjaim...na nem olyan mértékben, hogy ne lehetett volna zenét hallgatni velük, de hallottam, hogy ezek valahogy nem az igaziak, holott egyébként fogalmam nem volt hogy a kábellel van-e gond vagy a banánnal, vagy úgy mindennel. Utoljára vettem a Viborg banánokat, ami egyből, már a forrasztás után (nálam) hallhatóan nyugodtabb, torzítatlanabb hangot produkált. Maradt is a rendszerben, azóta sem töröm a fejem másik banánon... bár, nem csúcs rendszerem van, csak talán picit jobb az "átlagnál".
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
fererencz89
őstag
válasz dgyuri0123 #85319 üzenetére
Nem a véleményed szerettem volna megkérdőjelezni, csak arra voltam kíváncsi, hogy mi a gyakorlati különbség. Tehát anyagában tér el, vagy nagyobb felületen viszi át a jelet,(stb)? Ránézésre hasonló a felépítésük, működésük.
Nyitott vagyok kis "tuninglásokra", és érdekel, merre indulja dugó téren.[ Szerkesztve ]
Nem szotkam hibázni.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz fererencz89 #85320 üzenetére
Vagy úgy.. erről nem tudok mit mondani. Ródium bevonatú a dugó, de alapvetően ez nem garancia semmire. Volt már ródium bevonatú dugóm, mégsem tetszett... Hogy ez miért jobb mint többi, erre nem tudok tudományos választ adni, de meg sem próbálnám.
Amúgy nem éreztem hogy megkérdőjeleztél volna bármit is.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
fehér_ember
addikt
Megvan az idei HIFI kiállítás helyszíne, időpontja.
-
t.zolka
aktív tag
válasz dgyuri0123 #85316 üzenetére
Ott lehet, máshol pedig darabja kb. 2-3 dollár! Ha nagy tételben rendeled, még olcsóbb is. Szerinted ő honnan veszi?
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz t.zolka #85323 üzenetére
Ühüm... Szeretem az ilyen "tájékozott" embereket. De mondtam már egyszer, hogy vegyél onnan, meg az is aki így gondolja. Nekem nagyon megért 1500 Ft/db árat. Kácsa szerinted mennyiért veszi a 800 Ft-os BFA dugókat 50 Ft-ért? És az nem zavar? Ami meg egy fokkal jobb, máris 6000-10000/db... ez sem zavar? Csak az zavar, hogy itthon vettem a Viborgot? Ez csak trollkodás, semmi egyéb..
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
t.zolka
aktív tag
válasz dgyuri0123 #85324 üzenetére
Gondoltam, hogy bővebben kifejtem, de inkább nem írok semmit, mert ha neked nagyon megért 1500 Ft/db árat, egy kb. 500 Ft/db áras termék, akkor felesleges is lenne tovább magyaráznom.
De itt egy [link] számolj utána, ha nekem nem hiszel! -
Dorian
félisten
válasz dgyuri0123 #85324 üzenetére
Örülnöd kellene az információnak, h kapható töredék áron. Persze te már megvetted drágáért, ezért zavar...
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
fehér_ember
addikt
válasz t.zolka #85325 üzenetére
Amit linkeltél az még csak nem is úgy néz ki. Nem olyan "normális" a karbon mintázat plusz nincs is rajta az a színjelölt rész: fapacis viborg; általad linkelt "no name"
Meg különben is, ha úgy nézne ki, még az sem garancia arra, hogy ugyonaz az anyagfelhasználás.
Amúgy kereshetsz nekünk olcsón Viborgot, azért nem lesz hőzöngés. Aztán majd mindenki eldönti maga hogy honnan/kitől rendel a jövőben.(#85326) Dorian
Engem pl. nem zavar ha Kácsánál megveszem a drága Furutech-et, mert az nagy valószínűséggel legalább eredeti (mivel hivatalos forgalmazó); nem úgy, mintha piactereken vadásznám.
Szóval ha valahol olcsóbb, az nem feltétlen zavarja azt, aki drágábban vette.[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz t.zolka #85325 üzenetére
Ez pont nagyon sz@r példa volt, mert ez a dugó köszönő viszonyban sincs azzal, amit én vettem. Ez egy teljesen mezei Dietz dugóra emlékeztető olcsó dugó, amit a Kácsánál is 800 Ft-ért adnak. Ha ennyire bizonygatni akarsz valamit, akkor legalább mutass hajszálra ugyanolyan dugót, amit én vettem, vagy amit linkeltem..
(#85326) Dorian : Minden hasznos információnak örülök (hiszen kiszáradt a pénzfa az udvarban), de ez nem az volt. Te meg add csak a lovat alá, gratulálok.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Kiskokó
veterán
Látom itt még minden a régi
| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
nagyúr
válasz dgyuri0123 #85321 üzenetére
Elvetemült hifis kollégám nincs jó véleménnyel a ródiumos kábelekről.
Ha megnézzük a vezetőképességét, akkor talán némi fizikai magyarázat is társul hozzá - de ez passz. Lehet, hogy az anyagszerkezetben van valami, amit misztifikálnak - vagy nem.
Arany, ezüst, réz - ezeket szokták mondani vérbeli hifista ismerőseim (akik 600kHUF/m árú kábeleket is próbálgattak - én nem... nekem nem kompresszor állítja elő a lemezjátszókar helyes magasságának megtartásához a levegőt.)[ Szerkesztve ]
-
t.zolka
aktív tag
válasz fehér_ember #85327 üzenetére
Az csak egy példa volt, hogy Kínából gombokért megkapod szinte ugyan azt! És hirtelen ezt találtam, kereső, ródium, carbon, banana, ect... Ugyan az a Kínai tucat, hidd el!
És ha akarod azt szitáznak rá, amit szeretnél! Ha akarod Viborg, ha akarod Nakacsumi, vagy Louis Vuitton! Berendelsz pl. 100 darabot, és akkor darabja 2 dollár, és nem 1500 forint! Persze ehhez nagy tételben kell rendelni. De aki ezzel foglalkozik annak ez nem probléma, ugye?
Tessék, ez már hasonlít? [link] Biztos van Viborg-os is? -
bkercso
nagyúr
-
Snoop-y
veterán
válasz bkercso #85332 üzenetére
Lasd Converse cipok. Az alibabas ugyanolyan cipo addig egyforma amig otthon a merlegre ra nem teszed (150 helyett 100 gramm) Hjam meg elkopik 3-4 honap alatt...
Valoszinu Dgyuri is inkabb megveszi a boltban ahol tudja ,hogy azt kapja amiert fizetett. Ezzel en is igy vagyok.
[ Szerkesztve ]
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
Eugene Roe
őstag
válasz fehér_ember #85327 üzenetére
Pusztán az árból kiindulni viszont akkor is vicces dolog. Ha hivatalos(?) papirkája van, vagy a viborg, esetleg a magyar importőr feltünteti őt a weboldala reseller pontjában, az az egyértelmű bizonyíték. Az ára önmagában nem, meg a kinézet sem
Véletlenül se szeretném azt sugallni, hogy fapaci hamisat árulna, én nem vettem tőle ilyet, csak a gondolatmenetemet szerettem volna megosztani.
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
Polllen
nagyúr
-
fehér_ember
addikt
válasz Eugene Roe #85335 üzenetére
Nem indultam ki az árból. Mindenki ott és attól vesz, akiben (valamiért) több a bizadalma.
Más:
Pofás kis Vincent végfokpáros, de hogy valaki csak úgy feltegye a bútorra a hangdobozokat és néha gyertyákkal is kormozza[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Eugene Roe #85335 üzenetére
Nem csak (pont) neked válaszolok...
Ha alaposan megnéztétek volna az általam linkelt Viborgot és a mások által linkelt nem tudom mit, akkor láthatnátok, hogy nem csak árról van szó. Fapaci "Viborg banánja" csavaros és forrasztható is egyben, ha úgy szeretnéd és még ránézésre sem azonos a külleme. A "másik" egy "kizárólag szorítós" banándugó, 1 db csavarral, ha csak azt nézem.
Mielőtt véleményt mondotok, illene utánajárni, hogy konkrétan miről esett szó, nem? Én nem azért vettem Viborgot mert darabja 1500 Ft, hanem, mert tetszett a kialakítása, a súlya, a kivitele és hogy csavar+forrasztással tudok belekötni. Hasonló WBT-k lényegesen magasabb áron kaphatók, szóval, ha az ár lett volna a lényeg, akkor veszek 8 db banánt 80e Ft-ért... És hogy mennyire nem mindegy az hogy csavarkötés vagy csavar + forrasztás, arról csak annyit mondanék, hogy forrasztás nélkül ez is sziszegett kicsit (torzabb volt), ezért körbefolyattam ezüsttartalmú ónnal és mindjárt eltűnt a sziszegés. Lehet elhinni is meg nem is, lényegtelen az én szempontomból, mert nekem bevált. Végeredményben nekem tök mindegy, ki mibe dugja a kábelét. Sajnálom már, hogy egyáltalán megszólaltam. De továbbmegyek egy lépéssel (ha már benne vagyok), mert a banánokon felbuzdulva vettem 1 garnitúra Viborg RCA dugót is, hátha.. és lám, az is ott maradt a drót végén, pedig lógott előtte pár dugó azon az IC kábelen. Tehát, ismét nyugodtan lehet keresni a 300 Ft-os helyettesítő dugókat és lehet herótozni az enyémeket.. mondván hogy hamis, vagy egyszerűen csak szar, én nem bánom, mert ettől én még örömmel használom őket.[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
fehér_ember
addikt
Annyi tetsző doboz van mostanában; ezeket jó lenne mind végighallgatni :
ATL HD 312 (60k); TMR 1 (120k); Tannoy 611 (125k); Canton Vento 807 DC (159k); T+A Criterion T160E (186k); Tannoy 615 (200k); Naim Ariva (240k); Arcus AS155 (250k); ... Tannoy D700 (530k)[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz fehér_ember #85339 üzenetére
Az imént felsoroltakból vegyük pl. a "legolcsóbbat" és a legrégebbit az ATL HD312-est. Amikor ennek meglátom az adatlapját: 1; 2; akkor elgondolkodom, hogy ez újkorában tényleg tudhatott 20Hz-től 23000Hz-ig +/- 3dB-lel ?
A 20Hz-et +/-3dB-lel rengeteg aktív mélyláda sem tudja, ráadást nem is a belépőkből. Persze, hogy egy ekkora tág spektrumban ezt tudja az még lehetetlenebbül hangzik.
Vagy már régen is össze-vissza hazudtak; esetleg ekkora butaságok maradtak fent ezeknek a dobozoknak a specifikációjáról[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz fehér_ember #85340 üzenetére
Dehogy tudta. Igen, régen is pont ekkorákat hazudoztak.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
bkercso
nagyúr
Nem is kell tudnia lent, mert a szoba úgyis emel rajta.
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
törölt tag
Az egy dolog, hogy tegyük fel, lemegy olyan mélyre, az meg egy másik, milyen minőségben szól rajta a basszus.
-
Snoop-y
veterán
Van nalam egy hete egy Audioquest rocket 33 eddig semmi kulonbseget nem hallok a regihez (oehlbach Twin 6mm) kepest.
Most vagy suket vagyok vagy csak ennyire nincs kulonbseg.
Mod:
Jovo honapban lehet hogy lesz nalam egy Nordost Solar Wind. Majd azzal is tesztelek.[ Szerkesztve ]
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
bkercso
nagyúr
válasz korpicschess #85345 üzenetére
Nagy csodát nem várnék, a körítés (táp, csatolókondik) biztis olcsókák. Kommerszre jó lehet. Mire kell?
-
korpicschess
veterán
válasz bkercso #85346 üzenetére
Hát én sem. Egy ismerősöm meg akar győzni minden áron, hogy az ilyen "pure-digital amplifier" jellegű csodák hozzák majd a világmegváltást.
Mondjuk a spec. sheet se olyan acélos szerintem, az én MF E11-em még jobbat is tud. Jó persze nem ekkora méretben.
Csak érdekelt hozzáértőbbek véleménye, hogy mit lehet ezekről tudni.
Amúgy ilyen a belseje: [link] [link]Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
bkercso
nagyúr
válasz korpicschess #85347 üzenetére
Majd ha a kapcsolási frekvencia ugrik egy nagyságrendet. Az olcsóak mag 0,2-1MHz körül járnak.
Amúgy meg leginkább a körítésen múlik. Jól körítve egy olcsó chip is brillírozhat.Különben ez még egész igényes alkatrészekből épült! Ha rendesen is van tervezve, akkor egy meghallgatást megérhet szerintem. AZ FX Audio olcsó DAC-ja is egész jó volt (bár az erősítője már kemény hangú).
[ Szerkesztve ]
-
-
nebulo5
senior tag
válasz maxxxboy #85349 üzenetére
Nagyon illő lenne, ha az "általánosításodhoz" hozzá szerkesztenél egy "saját véleményem - hallomásom alapján" toldalékot...
Az egyáltalán nem kimagasló minőségű sztereó rendszeremhez az elmúlt néhány évben egy termetes zsákot is megtöltő kábel kazal lett már hozzá próbálva. Nem a "mégjobb" hangot kerestem (mert már megtaláltam ) csupán a kíváncsiságom inspirált. Az én véleményem (és még néhány fórumtársamé) merőben más az AQ kábeleket illetően.
Nem az AQ termékeit védem, de nem jó dolog általánosítani, főként nem, saját tapasztalat hiányában.Üdv: nebulo
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- EAFC 25
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- iPhone topik
- Külpolitika
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest