- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
h1mpi
félisten
válasz
Ear001 #131180 üzenetére
Szerintem nem lesz olyan hangfal mellé téve, hogy nagyot számítson
A következő zenéket szereti: Tyler The Creator (borzalmas), Kanye West, Travis Scott),
Illetve előszőr tényleg érdekelje a téma, bár már van 8-9 lemeze úgy, hogy még nincs is meg a lejátszó, szóval van esély, hogy nem csak pénzkidobás az egész projekt.
Amúgy melyik a jó hangszedő? Csak fel akarom magamat egy kicsit fejleszteni a témában -
törölt tag
válasz
Ear001 #104290 üzenetére
Hát, számomra ez valóban számmágia...
Szerettem volna megérteni, hogy mi történik ilyenkor, mivel más a center és a front névleges impedanciája.
Amúgy a front támogatja a 4-8 Ohmos erősítőt.@kukulec: most látom, hogy valaki hirdet az aprón egy szinte új párt ezekből, lehet, hogy lecsapok rájuk...
-
djlolo
tag
válasz
Ear001 #104266 üzenetére
Koszonom a valaszokat. Tidal,Spotify integralva van a halozati lejatszoba de nem igazan erdekelnek.De van egy nagy gyujtemenyem (flac,DSD,ISO) amit a PC-n tarolok es azt szeretnem lejatszani (egy masik szobaban) a halozaton keresztul.Persze a legjobb minosegben. Semmi beavatkozas nelkul.
-
Auratech
őstag
válasz
Ear001 #104128 üzenetére
Az "eredeti" felvétel kategóriája addig volt értelmes fogalomkör, míg a konzumer hanghordozók technológiai kivitelezése nem tette lehetővé mondjuk a nagy sebességű 2" mesterszalagon eltárolt jel-zaj, sávszélesség, tranziens viselkedésének továbbadását.
Ma egy nem csonkolt 24bit/192 khz, vagy SAC.. DSD.. formátum esetén bitre azt a lejátszási infót kaphatod, amit a stúdiókban szarráhallgattak. Ha nem kell kompromisszumot kötni, mint mondjuk egy radio edit változatnál, ahol a dinamika 40 db-n belül illendő a lejátszási körülmények miatt. -
weinmaker
őstag
válasz
Ear001 #104110 üzenetére
Ez egy jó kérdés. Mondanám a vicces választ, hogy a lehető legolcsóbban, minél jobbat. De mondjuk 100 alatt maradva, és lehet használt is.
Mellesleg jelenleg 2 rendszerem van ugyanazzal a front hangfalakkal (hangfal átkapcsolóval). Az egyik házimozis Sony str-db 790 qs erősítővel. Egy androidos médiabox van rákötve. A másik mondjuk legyen az analóg vonal a technics su-v8077 sztereó erősítővel. Ehhez van egy utánépített revox phono aminek nekem tetszett a hangja. Volt nálam 150 ezres phono is ami nem volt rossz, de nekem jobb sem. Ehhez keresgélek lemezjátszót. Volt már reloop, lenco, kenwood, hitachi mind direkt drive-os. A rellop és lenco dj lemezjátszó.
Szóval építgetném mindkét láncot, de nem vagyok milliomos, szóval ésszel kell. Kompromisszumokkal.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Ear001 #104089 üzenetére
Kicsit sem vagyok elfogult. Eddig volt tucatnyi dacom és végülis mindegyikkel el voltam hosszabb távon is, de mindvégig ott "lebegett a fejük felett" a Project-Roksan "felsőbbrendű" hangja... az én digitális forrásaimhoz képest, az én rendszeremben. Most egy Pioneer N70A van, ami azért nem a legalja szerintem és ami a leghallgathatóbb, az összes eddigi-korábbi digitális eszközeim közül. De.. ennél is pont ugyanazt érzem, mégpedig, hogy nem tudja leszorítani a lemezjátszómat a dobogó legfelső fokáról, pedig ez csak egy "gyalázatos" ProJect II, Roksan CB hangszedővel, ami ugye nem a pörgetők csúcsa. Tudom, erre te azt fogod mondani, hogy a Pioneer N70A egy kacat, és 50e-ért van sokkal jobb kínai dac is nála, de én meg nem így gondolom. Nekem a szolgáltatás is számít, valamint a sokoldalúság, a rugalmasság, a kényelem, plusz a teljes függetlenség az otthoni hálózati eszközeimtől. Ezt egyik kiskínai sem tudja 50e-ért, de 250e-ért sem nagyon. Valamint, eddig ez a "leganalógósabb" hangú digitális front endem, bár tökéletesen tisztában vagyok vele, hogy igen messze lenne még a végállomás ezen a vonalon (is).
Végezetül pedig nem s.arom a pénzt. Sokat dolgozom kevésért...mint még sokan rajtam kívül ebben az országban. Vagy én csinálok valamit nagyon rosszul... Szal', ez van.
-
weinmaker
őstag
válasz
Ear001 #104092 üzenetére
Mindenféle zenét hallgatok. Pop, rock, jazz, komolyzene. Régebbi lemezeim vannak, most már vagy 250db biztosan.
Egy revox phono előerősítő, egy technics su-v8077 erősítő (ez retro, de disznó jól szól véleményem szerint.) Van sony nagy kategóriás QS-es házimozi erősítőm is, illetve volt denon, luxman, sony, pioneer (tudom, hogy ezek a kommersz kategória), de ezeket a régi technics elküldte melegebb vizekre. Hangfalnak tannoy revolution r3 (ami megint csak szerintem elég szépen szól). Szóval csak lemezjátszót keresnék. -
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Ear001 #104067 üzenetére
Valóban, nekem nem sikerült digitális frontendből jobbat összehoznom kb. 200-250e Ft-ból. Az már csak hab a tortán, hogy ezt a lemezjátszó összeállítást pontosan 22e Ft-ért vettem 92-93 környékén.
A mai árát csak kalkuláltam, de lehet hogy túllőttem az árát, így még 200e alá is beesne talán ma újonnan. Azt viszont kétlem, hogy harasó pont "ezt" hallotta pi ellenében saját rendszerben, vagy egy olyanban, ahol bizonyíthatóan jobb volt egy málna alapú digitális frontend egy ProJect II - Roksan Chorus Black-nél. Ugye nem baj, ha most mosolygok kicsit...
-
wm2
őstag
-
wm2
őstag
válasz
Ear001 #104005 üzenetére
A “made in EU” lemezekhez, amiket mostanság kapott, bőven elegendő kombónak bizonyult. A belépő “MC low” irányba elmenni nem tudom van értelme? Jó ez az “MI high”. Valamit mégis illene javítani ezen (is). Talán egy Hana és egy jobb phono? Nézem a Limetree-t hozzá (ahol nincs finomhangolás) és máris 450-nél járok pénzben. Tudom, tudom, vegyek jobb lemezeket!
-
baryll
tag
válasz
Ear001 #103976 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszod!
Elkezdtem olvasgatni a blogod, azon belül is ugye hangsúlyozottabban a kábelekről íródottakat. Érdekes és szórakoztató olvasmányok, ajánlom mások figyelmébe is Ear hifiről írt blog-jait.
Kérdezni szeretném, hogy azzal kapcsolatban van-e tapasztalatod, hogy mondjuk az ic kábelek újabb generációi mennyire nevezhetőek "előremutatónak"? Tehát jobbak az újabbak, mint a régebbiek? Van fejlődés a kábelek fejlesztése terén, vagy leginkább csak a rókabőr lenyúzása történik? -
baryll
tag
válasz
Ear001 #103961 üzenetére
Ismételten köszönöm szépen a válaszodat!
Egyébként maximálisan elégedett vagy a mostani rendszered zenei produkciójával?Ami most fix nálam a zenehallgatást illetően az az, hogy főleg a 70-es 80-as (90-es) években készített zenei felvételeket (pl.: LGT, Zorán, külföldiek, stb.) fogom továbbra is hallgatni főleg CD lemezekről, internetről, stb. (Ezen felvételek minősége az ugye olyan amilyen. Sok mindent nem lehet már feljavítani rajtuk. Ezért az ozzy711 által belinkelt erősítő fejlesztési irányt inkább hanyagolnám.
)
Nem rendelkezem túl sok tapasztalattal a hifi-t illetően, de az észak-amerikai berendezések hangzásvilága az, ami most leginkább bejön, úgyhogy a JBL - olyan "mozisan-, rockosan dinamikus" - karakterét szeretném továbbra is hallani. -
wrathchild
tag
válasz
Ear001 #103843 üzenetére
Audiophile rendszernél szóba sem hoznám
Ezért próbálok tapasztalati véleményt kérni, mert laikusként akár el is tudnám képzelni, hogy az erősítő által létrehozott hangot a kábelen egy-két “szuperarany” csatlakozó beiktatásával sem hallatja rosszabbnak EZ A RENDSZER.
Meg azt is, hogy ez egy totál bullshit.
Egy dolog miatt próbálok tisztábban látni:
az egyik legtöbbször hivatkozott bolt szakembere “teljes mellszélességgel” ajánlja
De valóban nem találok tömeges használatra utaló jeleket... -
Eugene Roe
őstag
válasz
Ear001 #103838 üzenetére
Gyártói weboldalra mutató linkkel egy vélemény, így szerintem nem
ennyi erővel 100-an is böngészhetnénk az avx-et meg hifipiacot.
Gyuri hasonló linkjei mindig konkrét kérésre vonatkoztak, ami tanácsadás. Ez így szerintem reklám, semmi egyéb.
Pláne egy 27-31 éves, nem kifejezetten megkímélt állapotú, alapvetőn nem fősodorbeli márkájú termékről - 100 ezres focal utopia, vagy spendor az más kérdés.
+ Nem is nagy üzlet, mert ennél szebb (bár rossz a fotó) példányok is 250-500 euróért mennek Ebay-en. Nem értem hol a hatalmas hozzáadott érték, ami átbillenti ezt az "indokolatlan hírdetésről" a "fórumot segítő" kategóriába.
Na mindegy, szerintem minimum off topic hozzászólás, de ha a többség szerint jó, akkor legyen úgy
Re: Nem jelentem, mert tudok tőle aludni, csak azt szerettem volna jelezni, hogy önmagában így szerintem inkább ne
-
Jack_Black
friss újonc
-
-
abéla
senior tag
válasz
Ear001 #103657 üzenetére
- több hónapja nézegetem avx/ha hirdetéseket, de ez a 3. (szerk: 227 vagy felette, az sv-500 nem ez a kat.) ezidő alatt, ami feltűnik
...de, akkor nyilván ezen az alapon szar a Krell is, ugyanmárHa lehet kevesebb demagógiát légyszíves, tudom ez a cucc nem kerül milliókba, így ugye
- a szent hifi alapelvek szerint- alapból gyanús, de ez rád is vonatkozik, hogy legalább ne alkoss látatlanba' -ilyen sarkosan sunyi sejtető- véleményt.De jaj, el is felejtettem, hol a helyem, bocsánat: igaz is, locsoljon rá a rendszerére a szerencsétlen pár milliót vagy egyébként vegye meg az akármilyen fosi használtat és fogja be.
Na meg ez a "egy (komolyabb) rendszerben hallottam valamilyen Vincent végfokot" hasonlat is inkább vicces/szomorú;
fordított esetben ízekre lenne szedve a t. kommentelő, hogydehát milyen rendszer -pontosan ám!- , milyen végfok(típus,használat, beajáratás, csővek állapota, ideje stb), milyen szobaakusztika/forrás/tápösvény, milyeeeen hőmérséklet/ pártartalom és naptevékenység/napszak/stb mellett hallotta mindezt ő;
persze főleg jellemző ez a szőrszálhasi, ha az állítás -neadjisten- a hasogató kognitív disszijének tájára téved.
De úgy látom, inverzben is megállja a helyét mindez.Esetleg adhatnátok szerencsétlennek még egy újabb, a CXA60-hoz hasonló "csodás" ötletet.
...de nem feledni ám az elengedhetetlen, enyhén lesajnáló, atyáskodó attitűdöt -
HUNNIA1920
őstag
válasz
Ear001 #103641 üzenetére
Köszi!
Úgy tudtam, hogy pl. az Obelisk 2, Arc 2, stb. most is kapható boltban, csak aztokban más a hangszóró készlet, mint a régiekben.
Mathiask: ezek szerint akkor a körítés nem stimmelt nálam, azért nem tetszett. Mindenesetre a mostani Vandersteen 2CI még bármivel tetszett, amivel hallottam.
-
HUNNIA1920
őstag
válasz
Ear001 #103622 üzenetére
Nem tudom pontosan milyen rendszer volt, de talán ismered, vidor2009-néven van fent AVX-en. Nem ma kezdte, volt már neki szinte az összes Heed és Shahinian hangfal, jelenleg is Hawk-ot hallgat. Az akkori és mostani rendszere se gyenge, de pontos paramétereket nem tudok.
A kompromisszum mentességet arra értettem, hogy nem egy mai, bolti 700-800 ezres hangfalról beszélünk, hanem egy olyanról, ami idősebb, mint sok itt fórumozó. De nézhetjük a jelenlegi új árát is, ami kb. 3.5mFt (igaz ez már messze nem szól úgy gyesek szerint, mint az eredeti). Szerintem ez az itthon élő emberek többségének már az a szint, amitől joggal várhatná el, hogy ne csak komoly zenére legyen használható, de lehet nekem túl nagyok az elvárásaim.
A kérdésem még mindig az, hogy egy Enigma 5-höz képest milyen az Obelisk, mert ha szinte ugyanaz, csak más a gyártó, akkor nincs miről beszélni részemről.
-
HUNNIA1920
őstag
válasz
Ear001 #103605 üzenetére
Halottam a tulajnál, brutális csöves monoblock-al hajtva CD-vel. Nálam Himedia Q10, Vincent Audio SV-500, FLAC fájlok és film.
Mellette volt Castle Conway 3, szinte mindenben jobban tetszett. Egyedül az Enigma az a tulajdonsága, hogy nem csak egy pontból ajánlott hallgatni, hanem jobban beterítette a szobát, abban jobb volt, de nekem kicsit száraz és lapos volt a hangja. Pl. a Castle mély hangok terén erőteljesebb volt, filmeknél ez nem árt.
Elvileg a Enigma és az Obelisk hasonló iskola, emiatt is kérdezem. Csak ugye egy kb. 40 éves Obelisk-ért még mindig 700-800eFt-okat elkérnek, annyiért meg már az ember elvárna egy fajta "mindenességet" (0-hoz közeli kompromisszumot).
-
törölt tag
válasz
Ear001 #103569 üzenetére
"A Zu is azt ajánlja, hogy miután megtaláltuk a mély és közép ideális helyét, utána egy-két centiket mozgatva keressük meg, hol a legjobb a magas..."
... majd ha megtaláltuk, rögzítsük a fejünket a térben, nehogy kimozduljunk zenehallgatás közben az ideális lokációból! Mennyire életszerű ez?
-
bkercso
nagyúr
válasz
Ear001 #103569 üzenetére
utána egy-két centiket mozgatva keressük meg, hol a legjobb a magas.
Az állóhullámok és a visszaverődésből adódó torzítás miatt igen, van helye a kísérletezésnek. De ez nem egy objektív állványmagasságról szól. És a hallgatási pozíció is majdnem ennyit számít, ha hasonlóan közel vagy a falakhoz, mint a hangsugárzók. Na most, ha 1cm-en belül tartod a fejed zenehallgatáskor, nyakmerevedést kapsz. Szóval a probléma ezzel az életszerűtlenség.Az az állítás is életszerűtlen, hogy az állvány magassága önmagában, a lakótérakusztikától függetlenül egy objektív meghatározó elem volna.
Ha van konkrét tapasztalat, azt elfogadom (pl. a kábelalátétekről is kénytelen vagyok, mert széleskörű tapasztalat), de kiindulásként kezelni ezeket a nüanszokat számomra meredek, amolyan vakon fingreszelés irányultságú.Miért? Mert sokan nem kérdeznek, hanem read only módban fórumoznak és próbálnak rendszert építeni. Számukra is fontos lenne látni a prioritásokat: mivel foglalkozz inkább és mivel csak akkor, ha nincs jobb dolgod...
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Ear001 #103435 üzenetére
" egy bizonyos szint fölé nem lehet jutni, amíg az a láncban van."
Ki a megmondhatója, hogy mikor jött el az a pillanat, mikor már nem lehet tovább fokozni azt a bizonyos szintet? 100 ezres erősítő/ 20 milliós dobozok? Vagy? Hol a határ? És ki az, aki ennek a biztos ismerője? Egyáltalán ki az aki próbált 60 milliós dobozt egy belépő sztereó erősítővel házasítani? És mi lett a végeredménye a próbának? Bennem csak a kérdőjelek szaporodnak ezzel kapcsolatban.
Elméleti síkon értem, de a gyakorlatban ezt még senki sem próbálta/tudja. De hadd mondjak egy körölbelüli példát. Anno 5120 lemezjátszó vs Ortofon MC20S esete, mikor egy alapszintű lemezjátszóból olyan hangot lehetett kicsikarni egy drága (kiváló) hangszedővel, aminek utána 40x-es árú lemezjátszók megszégyenültek a saját, gyári hangszedőjükkel.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Ear001 #103432 üzenetére
Az eredeti idézet valahogy úgy szólt, (nem szó szerint) " annyira erős valami, mint amit a leggyengébb láncszeme elbír." És ebben az esetben ez hülyeség, mert más komponenssel igenis tudunk kompenzálni, sőt még jobbat kihozni belőle. Egyféle igazság van benne, ha szó szerint vesszük a lánc fogalmát, mert ott valóban nem lesz jobb a szakítószilárdsága egy láncnak, ha a többi szemet sokkal vastagabbra cseréljük. Ez egy (nyak) lánc esetében rendben is van, de hifilánc esetében nem a szakítószilárdságára vagyunk kíváncsiak.
-
Dorian
félisten
válasz
Ear001 #103425 üzenetére
A leggyengébb láncszem elmélet egy hülyeség. A láncban a különböző elemek, tök különböző jellegű hibákat okoznak a végeredmény összességében, azok nem felcserélhetőek. Pl. rossz szobaakusztika mellett is szépen skálázhatóak a különböző források jitterei, vagy alapszintű forrás mellett is simán sorrendbe állíthatóak az eltérő színvonalú hangsugárzók, stb.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Ear001 #103425 üzenetére
Vegyünk példának egy NAD3020 erősítőt (ha már).
Egyik esetben Heybrook HB1 van mögé kötve, másik esetben pedig egy akármilyen Martin Logan. Vajon lesz különbség a lánc hangminőségében ? Lesz. Szerintem ezt bárki beláthatja. Pedig itt a 3020 a leggyengébb láncszem. De mondhatok szélsőségesebb példát dobozokra, hogy egészen biztosan a 3020 legyen a leggyengébb.
-
törölt tag
válasz
Ear001 #103425 üzenetére
"Attól, hogy valahol van szűk keresztmetszet, az még nem egyenlő azzal, hogy ott nem jut át információ, vagy azzal, hogy a küldő oldalon, ha ott változik az az információ tartalma, a szűk keresztmetszet olyan szűrőként viselkedik, amin mindíg ugyan az az információ jut át."
A mondatodat nem sikerült értelmeznem, de jelzem, az inkriminált idézet így hangzott:
"Egy adott lánc erősségét a leggyengébb láncszem határozza meg"
Ennek értelmében ha egy rendszerben bármit is cserélünk a leggyengébb készülék kivételével, nem hallhatnánk különbséget. Márpedig ez nincs így. -
denesdr
addikt
válasz
Ear001 #103425 üzenetére
Szerintem meg stimmel a fapaci féle logika. A hifi láncra inkább egy összeadásként kell tekinteni mint szó szerint láncként (amíg működik persze). Egy nyakláncnál is csak akkor van jelentősége a leggyengébb láncszemnek, amikor elszakad, de addig akár észrevehetetlen is maradhat az a szem.
A kapott összeg az elemek összege, ha van benne egy alacsonyabb értékű, akkor a végeredmény egy alacsonyabb érték, de ez nem egyenlő a legkisebb elem értékével. Ha nem így lenne, akkor pl egy hangsugárzó upgrade után nem kapnánk jobb (vagy nekünk jobban tetsző) hangot, ha a többi elemet nem változtatnánk, és tapasztalatom szerint a valóságban ez nem így van, nagyon nem. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Ear001 #103387 üzenetére
Osztályában? Hogyne lett volna kiváló? Ma sem lenne rossz újonnan, nem haldokló félben lévő 40+ évesként. Volt Proton sztereóm, ami tudjuk, NAD klón, na ott hallottam először, mitől tud jobb lenni valami, NEM horror áron.. De tudom, neked általában sok mindennel bajod van.
-
Satellite
tag
válasz
Ear001 #103387 üzenetére
Valóban így volt, a 3020 főként az akkori itthon elérhető budget erősítőkhöz képest szólt "jobban", - és aztán a későbbi "Menő Manó"-k (a tisztességes hangú Denon PMA-320, vagy éppen az általad is jónak tartott Pioneer A400 [link] ) már messze zeneibb hangúak voltak a NAD-nál.
Egykori teszt az újabb Menő Manók"-ról: [link] -
törölt tag
válasz
Ear001 #103336 üzenetére
Akkor részedről nem ajánlottak Viablue kábelek?
dgyuri0123: szerintem sem a forrásban kell keresni a hibát. Régen volt Himedia médialejátszóm, illetve egy C9-es OLED-em is, és azzal hasonlítottam össze, hogy van -e különbség (hogy milyen hangot küld ki optikain), és semmi különbséget nem tapasztaltam.
Tévét szerencsére nem nézek, nincs bekötve. Csak tömörítetlen forrásokat használok, mindig az elérhető legjobbat szerzem be.
Akkor a médialejátszót szerintem kihúzom a listámról, hiszen sok értelmét manapság nem látom, mert a mostani tévékbe normális lejátszók vannak. Idén még szeretnék beruházni a C1 OLED-re, annak már gondolom megfelelő lehet a belső lejátszója (feltételezem, a C9-nek is rendben volt). -
törölt tag
válasz
Ear001 #103325 üzenetére
Azért, mert ezek tűnnek szimpatikusnak így elsőre. Legszívesebben persze az összeset végigpróbálnám.
Hidiamond Diamond 3 -al illetve a Viablue SC-4 T6s kábeleivel szeretnék próbát tenni, nagyjából hasonló áron kapom meg őket 1,5 méteres változatban.Gijon: lehetséges, hogy a tévé fogja vissza, azonban cd lejátszóra nem hinném hogy befogok fektetni, ez a szett 50-50% zenehallgatásra és filmezésre van inkább, esetleg egy jobb médialejátszóra fektetnék be a jövőben.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Ear001 #103197 üzenetére
Mert a Primare gyári hangja szar nemde?
Olyan degradáló hangnemben írsz róla, mintha Videoton erősítő lenne.
kukulec: Az egyik forgalmazó is kérésre épít be drága biztosítékokat pl i22-be. Hiába hívja fel a tulajdonos figyelmét arra, hogy tök felesleges pénzkidobás, attól még belerakatják a 70e Ft-os tuning biztosítékot. Ilyen a megszállott hifista..
-
kukulec
őstag
válasz
Ear001 #103199 üzenetére
nem tudom. engem mindig elfog a kétely amikor azt gondoljuk, hogy Gipsz Jakab bütykölő feltétlen jobban tudja mi kell egy erősítőnek, mint azok akik megalkották. továbbá az lehet, hogy olyan hangot kapott ami neki jobban tetszik, de az már egyáltalán nem biztos, hogy más számára is jobb.
-
törölt tag
válasz
Ear001 #103030 üzenetére
Olé!
Nem semmi, tőled ilyet hallani. Tényleg jó lehet ez a cucc.#103035fererencz89RetepNyaraB
A topik címétől eltekintve, nem is kellene az off a hozzászólásaitoknak. -
korpicschess
veterán
válasz
Ear001 #102984 üzenetére
Nem tudom mennyire volt egyértelmű, de így néz ki, inkább belinkelem: [kép] (dgyuri felismerheted a kábeled
)
Az állványon magán van az a 4 kis szivacsos cucc, már így vettem egyébként az állványt, hogy rajta volt, és rajtahagytam.Alul pedig tüskéken áll, de a padló miatt 1-1 ilyen bútor lábra rakható szövetbe van fúródva.
Ezzel a felállással ha van nagy gond, akkor mi az?
-
korpicschess
veterán
válasz
Ear001 #102981 üzenetére
Az állvány 4 tüskén áll, a tetején pedig 4 ponton van ilyen szivacsos anyag, ami még izolálja a dobozokat.
Dorian: Valszeg ez lesz, vagyis részben. Lesz egy 120-as állvány a mostani 140-es helyett, TV megy fel a falra.
Szemközti falra pedig ilyen kocka IKEA Eket szekrényekből tervezek egy sort, az kicsit segít a reflexiókon majd.
-
korpicschess
veterán
válasz
Ear001 #102978 üzenetére
Úh hát na igen, ez az irány nem tetszik, nem tervezek annyit költeni egy ilyen alátétre, mint amennyit a hangsugárzó ér.
Persze ez az állvány sem egy nagy csoda, de 20k körül (használtan) szerintem tök okés.Azt hiszem maradok a keskenyebb TV szekrény + állvány kombón.
-
ozzy711
őstag
válasz
Ear001 #102932 üzenetére
Mint mondtam nem, de onnantól kezdve, hogy az éppen aktuális alaplap + proci, ram -ból áll, el nem tudom képzelni, mit hozhat egy "nem audió célra hangolt", de arra használt, minimalista "mezei" ( jó minőségű kapcsi tápos ) pc-hez képest, amiben pl. ugyanaz az alaplap+ proci, ram van.
Nem mondtam, hogy nincs különbség a táp miatt, egyszerűen azt gondolom, hogy túl van tolva ez az "audio pc" vonal.
Mint írtam, ha ennyit ( 500 K + ) költenék front end-re, akkor inkább pl. egy olyan hálózati lejátszót vennék mint Gyurié. -
fehér_ember
addikt
válasz
Ear001 #102800 üzenetére
Agymosodát hifiről még nem próbáltam, de az tuti hogy F1-nek vagy egy focimeccsnek elég harmatos a sokpontegye. Persze elhiszem hogy a 2 csatornához azért már értenek valamennyire. Régebben a "komolyzenei" tehetségkutatónak elég profi hangzása volt hangfalakra kitéve. De amúgy az említettek kivételével, ami a beltériből jön, azt szinte mindig rá szoktam bízni a tv hangszóróira.
Persze nálam a tv-műsorozás amúgy is iszonyat hanyagolt dolog. A köcsög vírus miatt azért mostanság néha bekapcsolgatom (kényelmesebb mint olvasgatni). -
denesdr
addikt
válasz
Ear001 #102673 üzenetére
Nem mindenkinek jelenti ugyanazt a hifi kifejezés. Szerintem nem érdemes többet belelátni egy kérdésbe mint ami le van írva/ki van mondva, mert csak félreértésekhez és fölösleges vitákhoz vezet.
Egyébként meg nem lehetsz biztos benne, hogy az a hangfal nem bírja ki a 90 Wattot, mégha ennek nincs is különösebb jelentőssége.
Mondjuk tény, hogy a "jó lenne-e" kérdés elég tág fogalmazás, de az erősítő árkategóriája szerint jó lenne hozzá az a doboz, a többi meg felhasználási módtól és az egyéni igényektől függ úgyis. -
denesdr
addikt
válasz
Ear001 #102671 üzenetére
Szetintem érthetően leírta, hogy mit szeretne. Bár az erősítő tényleg házimozis, de a kérdés az volt, hogy passzol-e az hangfal az erősítőhöz, illetve, hogy elbírja-e a ráírt terhelést, amire a válasz az lenne, hogy árban kb egy kategória az erősitővel és valószínűleg elbírja a 90 Wattot, de egyébként úgysem valószínű, hogy le lenne majd terhelve ekkora teljesítménnyel.
Hangminőségről szó sem volt az eredeti kérdésben. -
orbano
félisten
válasz
Ear001 #102371 üzenetére
át. 500 giga árhely fillérekből megvan, olcsóbb, mint venni DSP-t ha amúgy nem gépről akarsz zenét játszani.mondjuk engem pont nem érint, mert PC-ről zenélek, de ha esetleg áttérek, akkor ez a legegyszerűbb kompromisszum. de még nem tervezek ilyesmi, elvagyok az "analóg" korrekióval.
-
törölt tag
válasz
Ear001 #102242 üzenetére
Te is tudod, milyen hangsugárzókat árulnak 1 MFt alatt manapság. Nagy részük még tengelyben mérve sem lineáris 8 kHz felett, elfordítva meg kimondottan gyalázatos átvitelt produkálnak. Egy minőségi darabnál nyilván más a helyzet, de a helyszíni méréseim során tapasztaltak szerint nem túl jó az átlagos helyzet.
-
Dorian
félisten
válasz
Ear001 #102201 üzenetére
Szvsz ez elég rossz tervezési irány. Falközeli kiemeléssel - ami ugyanakkor megnövekedett torzítást is okoz! - növelni egy doboz mélyét, mert az önmagában képtelen azokat kiadni, az valami olyasmi, mint a lapos nőbe szilikon cicit ültetni. Jó, jó, de azért mégsem az igazi.
-
fehér_ember
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!