Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-03 18:52:36

LOGOUT.hu

Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#70045) Nemir Ombe


Nemir Ombe
addikt

Mellesleg van egy olyan "elmélet" is, hogy a kábelek javarészt saját (az adott terhelésen megjelenő) "saját mechanikai rezgésüket" (is) továbbítják az eszközök között, ezért pl. a hangsugárzó kábeleknél (hosszából adódóan és a dobozokkal történő "direkt" mechanikai kapcsolat miatt) jelentősebb "hangzás eltérés" tapasztalható, mint egy IC vagy digit kábel esetében, ahol a "direkt kapcsolat" nem olyan mértékben (vagy egyáltalán nem pl. optikai kábelek) befolyásol(hat)ja a kapott végeredményt.

Ilyen esetekben akár a terhelés/jelerősség függvényében is változhat a "kábelek hangja", ami az analóg jelátvitel esetén magyarázható(?) a fentiekkel, de pl. digitális jel esetén már nem ilyen egyszerű az esetleges különbségek magyarázata,valamint mindezek mérése is komoly kihívást jelent jelenleg. (ha nem lehetetlen)

Szóval ez is egy "elmélet" a többi mellet, úgyhogy mindenki választhat magának egyet a sokból, mert a gyakorlat (a lehetséges mérések ellenére) a legtöbb esetben ellentétben áll az "elméletekkel". ;)

(#70044) blattida:
Erre had írjam az "ellentábor" legtöbbet hangoztatott válaszát: bizonyítsd! :D

[ Szerkesztve ]

Hmm ....

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.