Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-03 18:52:36

LOGOUT.hu

Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#69601) dgyuri0123 válasza fehér_ember (#69600) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Én pedig ilyennel , ilyennel bosszantottam magam, kb. 10 éven át. Méretre szinte semmi különbség nincs a QA-hoz képest. És tudod, egy percig sem éreztem, vagy hallottam úgy, hogy alacsonyan lenne a magas sugárzója. :N

Végül pedig... az állódobozok igen nagy százaléka pont ekkora és pont így van elhelyezve rajta a tweeter, mégsem gondolnám, hogy idióták tervezték. ;)

"csak a zene van"

(#69602) fehér_ember válasza fehér_ember (#69600) üzenetére


fehér_ember
addikt

Még annyi kiegészítésnek, lehet hogy még a betontömb lenne a legjobb, csak én először azért nem gondoltam rá, mert az említett dobozom valószínűleg center szerepet fog betölteni egy szub mellett a házimozinál; és nem akarok közvetlen a szubláda mellé egy nagyobb és masszív (visszaverődést okozó) tárgyat helyezni, ezért jutott eszembe a fém állvány (kisebb visszaverő felület) vagy a farönk, ami legalább "köralakú"+"rücskös" és lehet hogy az anyaga miatt még mélyhangelnyelő tulajdonsága is van.

(#69601) dgyuri0123
Nem vagyunk egyformák és ahogy bodo753-nak, úgy nekem sem jön be az alacsonyan lévő magassugárzó.
Amúgy arra akartam utalni, hogy azért mert egymás alá helyezik el a hangsugárzókat és a doboztérfogatot inkább karcsú dobozzal sem mint zömökkel biztosítják, az számomra nem jelenti azt automatikusan (és lehet a tervezőnek sem) hogy a földre kell őket helyezni.

[ Szerkesztve ]

(#69603) Krill77 válasza fehér_ember (#69600) üzenetére


Krill77
őstag

Sokan írtak mar, de hasznos dolgot csak egy ember. Azt persze megkaptam, h szarból nem lehet várat építeni. Mintha nem tudnam. De ha szeretnek javítani rajta akar egy kicsit akkor erre nincs szükségem.

[ Szerkesztve ]

(#69604) zoltanz válasza dgyuri0123 (#69601) üzenetére


zoltanz
nagyúr

Meghallgatnám én is őket referencia hangerőn. :D

Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

(#69605) fehér_ember válasza Krill77 (#69603) üzenetére


fehér_ember
addikt

Akkor, türelem.
Biztos lesz itt is előbb-utóbb olyan ember aki kapásból meg fogja neked mondani milyen anyagot és még azt is hogy hol és mennyiért lehet beszerezni.
Én nem tudom, ezért mondtam a keresőt. De amúgy is rossz helyen vagy (szerintem), a hangfalépítős topikban szerintem hamarabb válaszra lelhetnél.

A "szarból-várat"-ról jut eszembe, agyamra megy hogy már vagy 40 órája járatom ezeket a "zseniális" 6.3-as jack dugókat, de még mindig mélyszűrőként viselkednek, már kezdem kicsit unni :W Szerintem úgy kivágom őket az erkélyen hogy a patakban landolnak.

[ Szerkesztve ]

(#69606) Krill77 válasza fehér_ember (#69605) üzenetére


Krill77
őstag

Nem kell tulozni. Csak legalabb ne elutasito volna egybol mindenki.

(#69607) fehér_ember válasza Krill77 (#69606) üzenetére


fehér_ember
addikt

Na jó, nem csak mélyszűrőként, de az a legszembeötlőbb. ;] ;)

Itt a hifis topikban nem szoktak általában ilyen szettek hangdobozain elmélyülten zenét hallgatni.
Én nem nézem le ezeket, mert volt már meglepetésem sonata-val és focal-lal is ;]

U.I.:
Ha már "barkácsolás"; összeüthetnél hasonló méretű dobozt rétegelt lemezből vagy mdf-ből, és abba átrakhatnád a hangszórókat.

[ Szerkesztve ]

(#69608) Krill77 válasza fehér_ember (#69607) üzenetére


Krill77
őstag

Köszi. De a külsejen nem akarok változtatni. Egyik erv volt mellette a jo megjelenése. Persze vonzana a barkács is. Inkabb belülről szeretném tuningoli.

(#69609) andronic válasza Dorian (#69573) üzenetére


andronic
csendes tag

Erről a Hivox erősítőről egy néhány mondatos benyomást szívesen olvasnék. Nálam a kisebb üzemel.

(#69610) kpykpy


kpykpy
tag

sziasztok,

egy Monitor Audio Silver 2 hangfalpár megér 150e-t? (bolti ára 260e)

Mármint hangminőségre gondoltam, nem gazdasági szempontból. Illetve tudnátok ebben az árban jobb minőségű hangfalpárt mondani (akár használtat linkelni)? thx!!!

Oh long Johnson...

(#69611) Dorian válasza andronic (#69609) üzenetére


Dorian
félisten

A kicsi volt már nálam, nagyon tetszett. A nagyot csak bemutatón hallottam, ott szintén nagyon tetszett. Ezekről írtam itt, visszakeresel megtalálod. Viszont hozzám megint nem jutott el, ugyanúgy mint múlt héten sem. Zolival megbeszéltem, h este elhozza, aztán többször hívtam, ki volt kapcsolva. Agyam eldobom az ilyesmitől, elég furcsa, ha vki el akar adni vmit, miért a vevőjelöltnek kell küzdenie...
Remélem nem azért, m vmi baj érte Zolit.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#69612) Nemir Ombe válasza Krill77 (#69606) üzenetére


Nemir Ombe
addikt

Azért "elutasító mindenki", mert teljesen felesleges ilyen "tuninggal" foglalkozni. Nem csak a dobozok "minősége" kérdélses, de ot van még az elektronika is. Ebből jobbat seh nem tudsz csinálni, kár rákölteni még 10Ft-ot is és kár rááldozni 1í percet is. Ezeket arra a célra tervezik/szokták vásárolni, hogy hallgatod, ha nem vagy vele elégedett/tönkremegy akkor elajándékozod vagy kiteszed a kuka tetejére (fejlettebb nyugati társadalmakban) és veszel másikat. Zenehallgatásra nem valók, max. arra hogy nem legyen körülötted csend.

"Tuning" helyett inkább gyűjtögess egy kicsit és vegyél olyat ami jobban szól, erre [link] valóban kár időt/pénzt pazarolni.

(#69592) bodo753:

Döntsd meg hátrafele a dobozokat, hogy a magasak feléd nézzenek. Általában segít, de ha közelről hallgatod, akkor soha nem lesz "normális színpadod"

[ Szerkesztve ]

Hmm ....

(#69613) kpykpy


kpykpy
tag

sziasztok!

Nagy általánosságban kérdezem csak, h egy 150e-s hangfalpárhoz mekkora értékű erősítőt illik venni h jó párost alkossanak?

Oh long Johnson...

(#69614) lajthabalazs válasza Krill77 (#69608) üzenetére


lajthabalazs
senior tag

Tényleg érdemes izolálni a problémát, mielőtt bárminek nekikezdenél: más erősítőről hajtani a hangszórókat, más hangszórókkal meghallgatni az "erősítőt".

Tényleg mérni lenne a legjobb, de azért füllel is meg lehet találni szélsőséges hibákat - például egy besült magas hangszórót. Mivel van rajta AUX bemenet, egy egyszerű tesztként kipróbálhatsz PC-ről különböző frekvenciákat. Teszteld oldalanként is, ne csak párban. Ha minden frekvencia jól szól magában, de ha nagyobb terhelés kap a rendszer, akkor felborul a hangkép, akkor lehet a táppal is gond, vagy az elektronikával. Ha a két oldal egyszerre romlott el, az is inkább az utóbbiakra utal, vagy egyszerűen csak te untad meg a hangzást, esetleg túl sok audiofil tesztet olvastál, és összezavart.

A tömés nem fog segíteni a hiányzó, vagy nem szép magas hangokon, a magassugárzók nem használják ki a hangdobozt. A membráncseréhez, amit felvetettél, alkatrész kell, amit ehhez nem biztos, hogy bárki fog találni. Az ilyen design-hangdobozoknál a bontás sem olyan egyszerű, mint a magasabb kategóriás hangsugárzóknál, valószínüleg káromkodni fog rendesen az ember, miközben vakarja le a ragasztót, egy ilyen művelet hangszórónként 2-3e Ft, a te rendszeredben van négy hangszóró. Csere-hangszórót szintén a desing-os kivitel miatt nem fogsz könnyen találni.

Amivel szerencséd lehet, hogy ha egy magányos kondi a hangváltó, és az ment tönkre. Ez megmagyarázhatja a magas hangok hiányát. Annak a cseréje - ha látszik a méret - néhány tíz forint, és értelemszerűen sokat dob majd a hangzáson. Csak nehogy polarizáltat tegyél be.

(#69615) Nemir Ombe válasza kpykpy (#69613) üzenetére


Nemir Ombe
addikt

Erre nem lehet normális választ adni. 150e-ért lehet egy komoly gyártó belépő doboza,de lehet egy gagyi tömeggyártó “csúcs” doboza is.

Olyat vegyél amivel jól szól (neked tetszik amit hallasz)

Hmm ....

(#69616) gordonfreemN válasza kpykpy (#69610) üzenetére


gordonfreemN
addikt

Szia. Nekem silver 6-os van szemely szerint ezek nekem valo dobozok de ez en lenni. Silver monitort nem hallottam de kirchd ha jol emlekszem igen. Meg kene varni a valaszat de kis turelem mert ha jol sejtem most elfoglalt. De biztosan kapsz valaszt tole a napokban. Tulajdonkeppen a 6-os nekem eleg kiegyenlitett, talan a kozepe fedett kicsit de hat a DAC-om egy sanskrit kinai szoval biztosat egy komoly darabbal fogok tudni.

Mekkora erosito: arban 50-tol felfele lehet szamolni szerintem

¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.

(#69617) kpykpy válasza gordonfreemN (#69616) üzenetére


kpykpy
tag

szia,

köszi a választ!

Első körben én is az 50-60e-s használt erősítőket néztem, lassan már minden második cambride, onkyo stb hivox "tuningos" és nem tudtam, h egy ilyen kategória megfelelő lenne-e egy audio monitor silverhez.

Avx-en néztem még h hetente feltűnnek 100-140e között csöves erősítők is. Jól gondolom h ahhoz még ennél is komolyabb hangfalakat kéne társítani?

Oh long Johnson...

(#69618) gordonfreemN válasza kpykpy (#69617) üzenetére


gordonfreemN
addikt

Nem feltetlen...
Az az 50 elegge szuk. De amire van keret olyat kell venni

¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.

(#69619) lajthabalazs válasza kpykpy (#69617) üzenetére


lajthabalazs
senior tag

Gondolom ezen az áron egy Monitor Audio Silver 1 ről lehet szó. Csak a számokat nézve, a Monitor Audio Silver 1-nek nagyon változatos az impedanciamenete, ez kombinálva a 87 db-s érzékenységgel nem teszi csöves erősítő barát hangsugárzóvá.

[ Szerkesztve ]

(#69620) Dorian válasza lajthabalazs (#69619) üzenetére


Dorian
félisten

Hol írta a hangfal árát?

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#69621) lajthabalazs válasza Dorian (#69620) üzenetére


lajthabalazs
senior tag

(#69622) Mikisys válasza beneboy (#69567) üzenetére


Mikisys
őstag

Ha jó hangzást szeretnél, akkor a Jamo és JBL felejthető.

Üdv!

(#69623) gordonfreemN válasza lajthabalazs (#69619) üzenetére


gordonfreemN
addikt

Csoves erosito van 2x40W-os is (meg sokfele mas is meg). Ez esetben az erzekenyseg annyira nem szempont egy szint felett. A 87dB amugy sem egy vegletesen rossz ertek.
A valtozo impedanciamenet "megfelelo meghajtasa" megint nem csak attol fugg hogy csoves vagy tranzisztoros hanem a terhelesvaltozasra es fazisszog terhelesre adott valasza az erositonek amit szinte sosem kozol a gyarto, bonyolult hosszadalmas meresek kiertekelessel. Ez lesz a puding probaja az eves. De komoly tappal azert lehet arra szamitani, hogy ez nem okoz gondot.

¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.

(#69624) lajthabalazs válasza gordonfreemN (#69623) üzenetére


lajthabalazs
senior tag

A kérdésben benne volt egy 100-150e Ft-os árhatár is. Azon belül is meg lehet találni a 2x40W-ot?

(#69625) Polllen


Polllen
nagyúr

Az avx-n árválkodó Jpw ML 1010 egy heco argon 50-hez képest milyen váltás lenne? Van esetleg valaki itt, aki hallotta mindkettőt? Érdemi előre vagy inkább csak oldalra lépés lenne?

Bár nagyon messze van, lehet lesz dolgom arra és ha lényeges különbség van közöttük, rászánom az időt. Csak azért, hogy meghallgassam, nem.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#69626) gordonfreemN válasza lajthabalazs (#69624) üzenetére


gordonfreemN
addikt

Igaz, ezt nem tudom. Mondjuk ha eppitet akkor benne lehet. Persze referenciaval rendelkezo szakemberrel. De igaz. :R

¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.

(#69627) LW


LW
őstag

Sziasztok!

Viszonylag keveset találtam a Sugden erősítőkről. Mit érdemes (legfőképp az A28B) róluk tudni? Ha túl fényesnek találom a Focal B8VW-t, akkor érdemes lehet melegebb hangú erősítővel társítani? Teljesítményben elég lehet hozzá?

(#69628) gordonfreemN válasza gordonfreemN (#69626) üzenetére


gordonfreemN
addikt

Elkezdtem keresgélni, mi a kinálat csövesekből. Bakker ez elég impozáns és ügyes:
2*3W/8Ohm

¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.

(#69629) gordonfreemN válasza LW (#69627) üzenetére


gordonfreemN
addikt

Mindenképpen valami mély felé húzó amp kellene ha soknak érzed. Nálam nem volt zavaró és a Hiraga pont ez a "meleg hangú", igaz az izlésünk sem egyforma (legfeljebb hasonló lehet). Pedig nálad nekem nagyon tetszett az összhatás :) nagyon jó volt a tér/szinpadkép...

¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.

(#69630) fehér_ember válasza LW (#69627) üzenetére


fehér_ember
addikt

Szerintem tök felesleges erősítőt keresgélni ahhoz a dobozhoz, soha nem fogsz arányos hangzást kapni (magas, közép és mély hangok aránya). Annak a doboznak szinte semmi mélye, soha nem ajánlanám sztereóra, nem tudom hogy aki egyszer már hallotta, hogy mer ilyet ajánlgatni. Egy jbl control one ezerszer kiegyenlítettebb hangú (és az tud töredék mérete ellenére kb. ugyan annyi mélyet). Elektronikát max. egy equalizert tudnék elképzelni elé ;] Azért ez utóbbit nehogy betartsd, mert azzal ráadásképp még el is torzítanád.
Az meg hogy vegyünk a doboz többszöröséért erősítőt hozzá, mert azzal jobb lesz, szerintem badarság. Pl. az említett kis jbl elé bármit tehetsz, még ami nála is olcsóbb (már ha létezik egyáltalán olyan), azzal is rendbe lesz. És különben is milyen dolog az már, hogy ehhez kétszeres áron keressünk erősítőt másokhoz meg általában egy fele árú is megteszi. Ha szerencséd lenne akkor talán egy hangyányit javítana a Focal-okon egy nagyon jó erősítő, de biztos hogy úgy sem tetszene, ezért inkább vagy add el és vegyél helyette valami hallgathatót, vagy saját felelősségre támogasd meg egy ilyennel.
Szerintem ennek a típusú aktív mélynyomónak rendben van a hangja, zenére is megfelelő, és nem szükséges hozzá külön szubkimenetes erősítő. A hirdetésben is linkelt használati 13. oldalán láthatod, hogy bármilyen erősítő hangszórókimeneteihez is tud csatlakozni. Általában én sem ajánlgatnék szubot, de mikor megláttam így, 5-ös szettben, megerősített, hogy lehet benne valami :) .

U.I.: Nekem is ilyen mélynyomóm van és jól kiegészíti a házimozi erősítőre kötve (igaz ott nem az említett módon, hanem lfe-vel csatlakozva) a szintén hm-ra kötött és szintén mélyhiányos 609-es tannoy-jokat.

[ Szerkesztve ]

(#69631) fehér_ember válasza fehér_ember (#69630) üzenetére


fehér_ember
addikt

Kiegészítés:
"Annak a doboznak szinte semmi mélye, soha nem ajánlanám sztereóra, nem tudom hogy aki egyszer már hallotta, hogy mer ilyet ajánlgatni."
helyett
"Annak a doboznak szinte semmi mélye, soha nem ajánlanám sztereóra, nem tudom hogy aki egyszer már hallotta és van valamennyi tapasztalata (összehasonlítási alapja), hogy mer ilyet ajánlgatni."

(#69632) kpykpy válasza lajthabalazs (#69619) üzenetére


kpykpy
tag

silver 2-ről volt szó.

Oh long Johnson...

(#69633) lajthabalazs válasza kpykpy (#69632) üzenetére


lajthabalazs
senior tag

Hú, elnézést. Bár ahogy nézem, elég hasonlóak a paraméterei és a mérések.

(#69628) gordonfreemN

Érdekes egy jelenség, az biztos. Nem gondoltam volna, de van ami nem csak állványt, de dokkolót kapott.

(#69634) LW válasza fehér_ember (#69630) üzenetére


LW
őstag

Ez egy elég határozott vélemény volt. Estére sikerült összehozni egy tesztet és mint az eredmény is mutatja, ennyire nem fekete-fehér a helyzet.
A Focal fényes karakterű, de a melegebb karakterű erősítővel párosítva (korábban említett Sugden A28b) gyors és kellően részletes és zenei hangott hallottunk. Még a kicsit gangsztásabb zenéket is (Hollywood Undead - Everywhere I go) élvezettel hallgattam rajta, kijött belőle a bugi (összehasonlíthatatlanul jobban, mint a mozis T770-el). Nem megfelelő erősítővel és körítéssel elhiszem, hogy negatívak vele az élmények, de szvsz. nem rossz doboz. A szub jó ötlet hozzá, gondolkoztam rajta, de inkább megpróbálok más, kevésbé analitikus irányt, mert erősítő, sub, kábelezés most egyszerre sok is lenne.

[ Szerkesztve ]

(#69635) fehér_ember válasza LW (#69634) üzenetére


fehér_ember
addikt

Nem mondtam egy szóval sem, hogy amit tud az is rossz lenne. A gond az hogy a mély aránytalanul, meg amúgy is kevés, és erősítő nem tudja felhozni az elvárható szintre. Tehát a gondja az, amit nem tud.

[ Szerkesztve ]

(#69636) Pc-man34


Pc-man34
tag

Sziasztok.
Érdekelne,volt e már valakinek Denon DCD-1400 CD lejátszója,és mik voltak a személyes tapasztalatai?

(#69637) gordonfreemN


gordonfreemN
addikt

Ti is tapasztaltátok már hogy kipihenve hallgatva mintha kicserélték volna a hi-fi-nket otthon?

¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.

(#69638) robi-k válasza gordonfreemN (#69637) üzenetére


robi-k
őstag

Próbáld ki egy-két kupica pálinka után is :D

(#69639) Dorian válasza robi-k (#69638) üzenetére


Dorian
félisten

Vagy egy joint után sötétben ;)

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#69640) Mathiask válasza gordonfreemN (#69637) üzenetére


Mathiask
senior tag

Szerintem a pihentségi fok, hangulat, stressz szintje, környezet, stb , stb mind hozzájárul hogy egy adott időben mennyire jön át a zene. Szerintem minél jobb egy rendszer annál rosszabb körülmények(pl rossz kedv) között is képes belevonni a zenébe.

(#69641) gordonfreemN


gordonfreemN
addikt

robi-k: Ki is fogom! XD
Dorian: Nem, ezt nem :D
Mathiask: Érdekes :)

¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.

(#69642) borg25 válasza robi-k (#69638) üzenetére


borg25
senior tag

Fordítva most mutatták ki: A sőrnek más az íze ha zenét hallgatunk, szóval bidirekt :)

[ Szerkesztve ]

(#69643) Dorian válasza gordonfreemN (#69641) üzenetére


Dorian
félisten

Pedig a pálinka simán károsabb szer.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#69644) Smiley válasza Dorian (#69639) üzenetére


Smiley
őstag

mikozben a pink floyd szol... ;]

Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...

(#69645) gordonfreemN válasza Dorian (#69643) üzenetére


gordonfreemN
addikt

Nekem a pálinka bejövősebb :)

¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.

(#69646) lemmy9 válasza gordonfreemN (#69637) üzenetére


lemmy9
őstag

Liszinek van egy jó napja ma :D

Szerintem!

(#69647) gordonfreemN válasza lemmy9 (#69646) üzenetére


gordonfreemN
addikt

Az előzményekről lemaradtam, de biztos kipihent akkor :)

[ Szerkesztve ]

¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.

(#69648) Krill77 válasza lajthabalazs (#69614) üzenetére


Krill77
őstag

Köszönöm a válaszod. Egyébként két külön problémát hoztam fel. Az egyik a hifink hangja, a másik egy kis Bluetooth hangszóró és annak esetleges kitömése. Linkeltem is egy teardown videót ami alapján jött az ötlet. Tehát nem a nagy hifit akarom kitömni.
Az olyan kommentekkel meg nem tudok mit kezdeni, h szar az egész es kukába való, meg nem éri meg az időt. Épp azért irtam mert nekem megérné, igy az építő jellegű információkra lett volna szükségem.

(#69650) Krill77 válasza Nemir Ombe (#69612) üzenetére


Krill77
őstag

Latod el sem olvastad amit irtam. Nem a nagy hifit akarom tuningoli. Azt javitani csak, mert mosottak, halkak a dallamok.
Kitömni is egy másikat akartam, egy kis Bluetooth hangszórót. Egy video alapján.

Es még annyi, h nekünk elég volt ennek a szar jvc hifinek a hang minősége. Mi ilyen proli család vagyunk. De tudod a nővérem aki ápolónőként dolgozik, nagyon is örült, amikor meg tudta venni a saját fizujából.

Az, h neked ez kukára valo, oké. Gondolom a spanyol viasszal is jóban vagy és milliós cuccod van. Oké.

Akkor sem kell ez a stílus.
Köszi.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.