Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-03 18:52:36

LOGOUT.hu

Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#69851) fehér_ember válasza .DLL (#69849) üzenetére


fehér_ember
addikt

A Royd A14-et én be merném vállalni. A karat viszont már túl nagy lenne neked.

[ Szerkesztve ]

(#69852) .DLL válasza fehér_ember (#69851) üzenetére


.DLL
veterán

Már az A14 is, de a Coniston szimpatikus lenne, a MA One Gold pedig méginkább, a tuning miatt, így nekem már nem kell. :Đ csak nem találtam (még) róla szinte semmi infót.

[ Szerkesztve ]

(P.H.)

(#69853) perempe


perempe
addikt

Pioneer PD50 lejátszót vett vki, de kiderült róla, hogy CD/SACD mellett csak DSD-t tud lemezről, meg MP3/WMA/AAC-t, utóbbikat USB-ről is. megéri HD audio anyagot (Flac->DSD) konvertálni? (hogyan?)

ezen kívül DAC ki- és bemenete is van, de ez off.

[ Szerkesztve ]

* Brahms: 4. szimfónia *

(#69854) fehér_ember válasza .DLL (#69852) üzenetére


fehér_ember
addikt

Én már magamnak elég jól belőttem hogy 16cm alatti mélyközép sugárzóval szerelt dobozzal többé nem foglalkozom és még a 16-os által leadott mélyek is kevesek nekem, úgyhogy számomra csak e felettiek jöhetnek számításba. A 17-es már tud jólenni, de szélsőséges esetben a 20-assal szerelt akár már sok, vagy akár még mindig kevés is tud lenni (pl. tannoy 609).
Átlagos hallgatási távolságból ~12 és ~20m²-es "panel" szobában próbálva.
De amúgy te tudod

(#69855) Dorian
Lehet, hogy van kivétel :)
Nem tudom, annak szerepe van-e benne, hogy én az átlagnál azért halkabban "zenélgetek".

[ Szerkesztve ]

(#69855) Dorian válasza fehér_ember (#69854) üzenetére


Dorian
félisten

Hehe :D 6"-os méllyel szerelt MA GS20-ra még nem nagyon mondta senki, hogy kevés a mélye ;]

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#69856) python1 válasza Dorian (#69855) üzenetére


python1
veterán

Nálam jelenleg 4db 14cm-es/doboz osztja az alját a zenének nagynak mondható légtérben,de nem érzem a basszus hiányát zenénél.

[ Szerkesztve ]

(#69857) fehér_ember válasza .DLL (#69852) üzenetére


fehér_ember
addikt

Gondolom a moddolásáról ezt megtaláltad:

"Volt egy kis teszt Kef Q7 (Dávid és Góliát) nem volt verseny köztük, térben és felbontásban a Monitor Audio, mélyben a Kef részéről."
És mégis a mélyek győztek? :D
Amúgy milyen teszt az, amikor az egyiknek a magassugárzója kétszer olyan magasan van mint a másiknak (persze, tudom hogy csak kampányduma volt az egész) Én simán feldobnám egy 60cm-es állványra azokat a Q7-eseket :DDD (a 636-os tannoyt is feltettem, igaz annak kicsivel alacsonyabban van a tweeter-e).

Akkor inkább már a Coniston.

Igaz, fejesnek bármelyik megteszi :P

(#69856) python1
Elég érzéketlenek lehetnek, ha min. negyedmázsás erősítők kellenek hozzájuk ;]

[ Szerkesztve ]

(#69858) .DLL válasza fehér_ember (#69857) üzenetére


.DLL
veterán

Még nem, de köszi! :R

Nálam ez a határ valahol 13cm-nél van az alatti dobozól csak Genelec-től hallottam adekvált mélyet, mert azoknak nagyon hosszú kanyargós a reflex csöve :D de ily módon (csak kívülről) meghosszabbíttottam az enyémnek is a reflex csövét, és így már lemegy 40Hz-ig is, jó testtel, de a 30-at is hallani, persze az már nagyrészt csak levegő volumen, de előtte 50Hz alatt teljesen elnémult.
Asszem egy GS10-zel ellennék :D Csak arra még gyűjteni kell egy picikét :D (használtan is).

[ Szerkesztve ]

(P.H.)

(#69859) fehér_ember válasza .DLL (#69858) üzenetére


fehér_ember
addikt

Hamár így tudjuk a határainkat, akkor nem csesztetlek tovább ;)

(#69856) python1
Dobj már fel fotót azokról a 14cm-es dobozokról, mert valahogy veled kapcsolatban nekem így most nem áll össze a kép :) Félmázsás Bodor + CAV-ok + DIYerkedés + hatalmas mélyládák + Open Baffle <> 14cm-es dobozok + megfelelő mély + nagy helyiség
Valami olyat tudnék elképzelni :D : 14cm-es dobozban a csipogó + ráhelyezve egy 30cm-es mélysugárzó

(#69860) krichd1 válasza .DLL (#69849) üzenetére


krichd1
addikt

Attól függ, mennyire szereted a Q Acoustic 2020i hangját. Én például nem, így nekem a legtöbb fentebb felsorolt előrelépés lenne.
A Syntar 100 élőbb, élesebb, dinamikusabb hangot tud, mint a kis QA, nem megy mélyebbre, de erőteljesebb mély hangokat tud, illetve úgy összességében testesebb a hangképe, de nem pontatlanabb.
A Monitor Audio One Goldot nem hallottam, főleg nem tuningolt állapotban, de szerintem ez is eléri, vagy akár túllépi a 2020i szintjét, főleg ha ügyesen alakították át, viszont rendes mély tartományt és nagy méretű hangot nem szabad tőle várni, ahhoz túl pici. Illetve félő, hogy túl kemény, éles Monitor Audios hangja van, főleg a magas tartományban.
A Karat 300-nak már van tisztes mély tartománya, egy kis közép-mély kiemeléssel együtt, de viszonylag kiegyenlített hanggal. Ami elég másmilyen, egyrészt méretéből adódóan, mint amit a mostani átlag belépő szintű állványos hangdobozok tudnak, de több tekintetben realistább azoknál és persze a Karat nem is belépő szintet képvisel. Új korában elég drága hangdoboz volt, egyben túlárazott is, használtan viszont szerencsére általában olcsóak.
A régebbi Roydokat, amiket hallottam, nem voltak annyira kényesek, de azért elektronikára, állványra oda kell figyelni, elhelyezésre nem annyira, de sokat lehet velük játszani és végül kellemesen zenét hallgatni, ha összeáll a rendszer. Elég sokféle verzió van néhány típusból, másképp is szólnak, nem szabad egy kalap alá venni őket. A Coniston olyan kisdoboz, ami tényleg igényli a falra tolást, azt hiszem 5-15cm a gyári ajánlás is, kisebb méretű szobába megfelelhet, amibe gyors, pontos és mégis zenei hangot nyújt. Az A14 nagyobb, egyben informatívabb hangot tud, de nekem Minstrellel összehasonlítva nem tetszett annyira a hangja. Bár a Royd kedvelők között is elég változó, kinek melyik típus tetszik, melyik nem.
A Tannoy Profile 632 is lezenélné a 2020i-t, bár ahogy látom ez már elkelt. A Sonataról már sok szó esett itt a fórumban is, blogokban, tesztekben, úgyhogy erről olvashatsz bőven.

(#69853) perempe: Ha DAC-ként használod a Pioneert, akkor Foobarral vagy Jriverrel is tudsz PCM-ből DSD-t konvertálni valós időben. Tehát nem kell külön a fájlokat megcsinálni előre.

(#69857) fehér_ember: Amit linkeltél, ott a sima Conistonról pont nem írnak.

(#69858) .DLL: Dehogy lennél elégedett, a GS10-nek is kisdoboz hangja van, legfeljebb elsőre nem annyira feltűnően. ;]

[ Szerkesztve ]

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#69861) fehér_ember válasza krichd1 (#69860) üzenetére


fehér_ember
addikt

Csak azért linkeltem hogy a doboz és hangsugárzó méretekről legyen valami fogalmunk. Az előző tulajtól (valószínűleg) jobb fotókat láthatunk.

Az említett Karat-hoz azért már igencsak kellhet a tér és a hallgatási távolság; nem semmi az a 260-as mély.

Szerinted melyek a jó, részletes és hosszan hallgatható tweeterek? Milyeneket érdemes nézni? Tudom hogy itt off, de ha ismersz valami kedvező árú beszerzési forrást, akkor megoszthatod.

U.I.: Kezdek kiábrándulni ezekből az "olcsóbb" tannoy-okból (609, 636), sima sztereó felhasználást nézve.
De azt továbbra is tartom, hogy pl. a hm erősítőmhöz 2.1-be valami zseniális a 609-es.

[ Szerkesztve ]

(#69862) Gabor970 válasza .DLL (#69849) üzenetére


Gabor970
addikt

Saját eddigi tudásom és itteni tanácsok alapján én is azt gondoltam, hogy korábbi Preludium B31-em helyett a Magnat MIG Ribbon 6 csak oldalralépés lenne, de személyes tapasztalat mégis mást mutatott. Térben, felbontásban semmivel sem maradt el, dinamikában, mélyek terén pedig jóval többet is ad. Első pár nap nem voltam biztos benn, hogy helyes irány, de komolyzene, jazz, progresszív rock esetén is jobb, jobb és jobb.
Sajna tényleg muszáj a meghallgatás abban az adott rendszerben, amiben majd használva lesz. Eladom a B31-et talán 25-ért, a magnat 39 volt, hát 14e Ft nem nagy érvágás.

[ Szerkesztve ]

Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

(#69863) perempe válasza krichd1 (#69860) üzenetére


perempe
addikt

számítógép (laptop) mellé mit érdemes venni, amivel hajtató a Pioneer PD50 DAC része?

* Brahms: 4. szimfónia *

(#69864) python1 válasza fehér_ember (#69859) üzenetére


python1
veterán


Ezt a fotót 6 m-ről készítettem 4m-es magasságból.
Természetesen nem ezek a tbbletta méretű hangszórós változat fog maradni,ez amolyan mankó megoldás jelenleg,de azért bezenéli szépen a helyiséget.

(#69865) Gabor970 válasza perempe (#69863) üzenetére


Gabor970
addikt

Laptopokon szokott lenni (előfordul középkategóriától felfelé) optikai spdif kimenet, csak speciálisan a 3,5-es jack fejhallgató aljzattal kombinálva, ahhoz kell egy olyan optikai kábel, aminek egyik fele ehhez specifikus, másik fele a szabvány optikai spdif dugó.

vagy ez is jó :)

[ Szerkesztve ]

Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

(#69866) fehér_ember válasza python1 (#69864) üzenetére


fehér_ember
addikt

Akkor nem is a dobozok a 14cm-esek, hanem a bennük lévő 3db. hangsugárzó, amiből 2 csak a mélyekért felelős. Nekem eddig csak két pár 1 külön mélysugárzóval szerelt dobozom volt/van, a többibe meg szintén 1db. de már mélyközép funkciót ellátó van beépítve, ilyeneket tudtam itthon meghallgatni. Nem tudom mennyi pluszt hoz az 1db. 14-es helyett a 2db.

[ Szerkesztve ]

(#69867) krichd1 válasza fehér_ember (#69861) üzenetére


krichd1
addikt

A Karat 300-ho 20 négyzetméret legalább kell, kisebb szobában a hallgatási távolsággal lehetnek problémák, az esetleges feldúsult közép-mély, felső-mély tartományt basszus csapdákkal könnyen lehet orvosolni, bár tudom, hogy sokan nem használnak ilyet.
DIY-el nem foglalkozom, így nem tudok neked se típusszámokat, sem beszerzési forrást mondani. Ha megkérdezel olyanokat, akik jobban foglalkoznak vele, majd mondanak típusokat, de arra készülj fel, hogy szinte mindenki mást fog mondani. Ez is elég szubjektív ki mit tart jó magas sugárzónak, ráadásul egy bizonyos felbontó képességnél, már nehéz egyensúlyozni az őszinteség, részletesség és a hosszan hallgathatóság között.
Nem jött be az A75 Plus erősítő? Mondjuk nem csodálom.

(#69863) perempe: Valami USB->S/PDIF konverterrel, például olcsón egy SMSL X-USB-vel.

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#69868) python1 válasza fehér_ember (#69866) üzenetére


python1
veterán

Majdnem a dupláját,egyébként érdekes a kabinet,mindhárom 14cm-es hangszóró 1 kamrában kapott helyet,csak a magasnyomó van külön kis kamrában. Viszont elég mély a doboz,ezért is tud megfelelő basszust előállítani,na meg az elhelyezés ami megint számít.

(#69869) .DLL válasza krichd1 (#69860) üzenetére


.DLL
veterán

Sajna nem tudom megmutatni/elmondani mennyire jól szól nálam, így azt sem tudom elmondani mennyire szeretem. De nincs semmi zavaró a hangjában, elég jól belőttem a karakterét, és a terét is imádom. Mivel közelről hallgatom így nem erőtlen, nem fogy el, sőt úgy "meg tud indulni" ahogy persze egy nagyszobában ez csak joval nagyobb volumenű dobozokkal jöhetne létre.
Szóval a következő lépés majd felbontásban, részletességben való fejlődés lenne a terv szerint. :)

Így vagyok jelenleg: dobozok tőlem 1m-re, egymástól 1,5m-re.

[ Szerkesztve ]

(P.H.)

(#69870) fehér_ember válasza krichd1 (#69867) üzenetére


fehér_ember
addikt

Egyenlőre nincs bajom az Arcam-mal, csak amit hozott részletességben a dac a fejhallgatón, azt szeretném viszont hallani az Acronokon keresztül is, de ez egyenlőre nem igazán érzékelhető ezeken a hosszan hallgatható kellemes hangú dobozokon. A Tannoyokon jobban kijön a különbség de a 636-osnak nem kifejezetten hosszan hallgatható a magasa, annak ellenére sem hogy elsőre jobban kordában tartottnak tűnik mint az mk2-es 609-esé. Sőt számomra inkább a "teljesen szabadjára engedett" 609-es tweetere a jobb. Viszont mélyek terén nekem mindkét Tannoy kevés. A 636-nak egyenletesen kevés; a 609-nek meg a "legalján" kívül (ami viszont felettébb ütős), szinte abszolút nincs is mélye, ezért csak magukban, sztereóra, számomra egyik sem opció. A Grundigokat meg még most sem próbáltam a nagyobb helyiségben.
Megfordult viszont olyan a fejemben, hogy esetleg jet vagy valami jóféle ribbon magassal feltuningoltatni (szakember által) egy olyan dobozt, ami amúgy jó mélyek terén; persze nem biztos hogy megérné. De akkor meg tudni kéne hogy milyen tweeter-ű dobozok után kell kutakodni. Hát nagyon nem egyszerű dolog ez a hifi-zés :) , mindig amikor lépeget előre az ember, állandóan más és más javítandó dolgok kerülnek előtérbe. Sosem lesz ennek vége? :D

[ Szerkesztve ]

(#69871) PuMbA válasza .DLL (#69869) üzenetére


PuMbA
titán

1m-ről van jó tered? :) Nekem a JBL-nél körülbelül 1,5m-re kell ülni, hogy elkülönüljön a középről jött hang és a középtől kicsit jobbra vagy balra, illetve, hogy ne a "fejembe" szóljanak a dolgok, egy fejhallgatóhoz hasonlóan, hanem előttem. Az elrendezés egyébként nekem is csontra ilyen, kivéve, hogy mindenhol kicsivel több a távolság és a szoba alakja sem ilyen :)

[ Szerkesztve ]

(#69872) fehér_ember válasza PuMbA (#69871) üzenetére


fehér_ember
addikt

A PC-s hangszórók (Altec Lansing ACS33) 50cm-re vannak a füleimtől, mégis előttem van a "kisszínpad". Nekem inkább az a fura amit te írsz, nem amit .DLL
Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem hiszem el; csak azt hogy én hangdobozoktól még nem tapasztaltam olyat, hogy úgy hozott volna létre színpadot, mint egy fejes. De lehet, hogy akusztikai probléma is okozhat ilyen anomáliákat.

[ Szerkesztve ]

(#69873) krichd1 válasza fehér_ember (#69870) üzenetére


krichd1
addikt

Jóval egyszerűbb, ha választasz egy olyan hangdobozt, aminek jobban tetszik a hangja. Bár nekem az elég fura, hogy a DT880 Pro hangját bírod, a 636-ot meg nem tartod hosszan hallgathatónak. Én a nagyobb 638-at hallottam Marantz Pm-78-al és teljesen kellemes zenéltek, néhol túlságosan is lekerekítetten, én elég kényes vagyok a magas hangok minőségére.
Például a Dt880 Prot sok szempontból borzasztónak tartom.

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#69874) fehér_ember válasza krichd1 (#69873) üzenetére


fehér_ember
addikt

Erre csak azt tudom mondani, hogy valószínűleg egyéni érzékenység, ízlés kérdése is. Persze nekem is kicsit magaskiemelősnek tűnt a fejes, de számomra még úgy is hallgatható volt. Mostanság, miután a Xonar u7-et a TC Impact Twin váltotta, ez számomra szinte teljesen el is tűnt, így mostmár megint eléggé ott van a szeren. A mélyei meg olyanok amilyenek, nekem bejönnek, de tény hogy nem teljesen ilyennek kéne lenniük. Viszont amiket azon a bizonyos hallgatózós napon meghallgattam, azok közöl áráig számomra sokkal jobbnak tűnt. Persze összességében a hangdobozos zenehallgatással nem tudja felvenni a versenyt, főleg a két fülemet összekötő egyenes mentén elhelyezkedő és felülről szemlélt színpad (legalábbis én így szemlélem) és a "kötöttség" érzése miatt sem.

(#69871) PuMbA
Közben figyelmesebben megfüleltem az említett Altec-em és javítani kényszerülök. Szerintem mindketten kicsit túloztunk, te a fejessel én a normális színpaddal. Valóban, ennyire közelről már nem az igazi, mert közvetlen az arcom előtt van minden, szinte belóg az orrom az előadók közé, gondolom nálad is valami ilyen lehetett. Ennek ellenére nem tartom kizártnak hogy .DLL-nek azokkal a dobozokkal és azzal az 1m-rel már sokkal jobb a tere.

[ Szerkesztve ]

(#69875) Dorian


Dorian
félisten

Srácok, nem tudok betellni az új erősítővel. Úgy zenei és tiszta-torzítatlan egyszerre, hogy közben olyan brutalitás van benne, ha kell...
Épp sajáton kívül itt van 3 másik IC de nem tudom tesztre rávenni magam.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#69876) .DLL válasza PuMbA (#69871) üzenetére


.DLL
veterán

Van :K és egyébként 1,5m-ről is, (a kettő között kicsit ellaposodik), de így pont jó, mert az asztalnál ülve is tök jó, és hintamechanikát kiengedve, kicsit hátrébb dőlve is élvezetes. :)
Egyébként ezt doboza válogatja melyiknek hol van(nak) a sweet spot-ja(i), sajnos egy ballépés volt ezek előtt a KRK Rokit 5, na azoknak nem volt tere. Pont. Csak mély, magas, frekvenciák és analízis. Nem volt jó, meg is hirdettem 2 hét után. :\

[ Szerkesztve ]

(P.H.)

(#69877) PuMbA válasza fehér_ember (#69874) üzenetére


PuMbA
titán

Ha jobban körül akarom írni, akkor csak a széleken és valamivel beljebb lévő hangoknál hallok irányt 1m-re ülve, de ami közép tájt jön az mind összeolvad és nem érzem úgy, hogy középről jön, hanem valahogy kicsit szórva és teljesen az arcom előtt van, mint egy nem olyan jó fejhallgató hangzása :)

.DLL: Valószínű, hogy a más hangfal kialakítás miatt :) Hátrébb kell ülnöm egy kicsit az asztaltól, hogy legyen teljes tér. 1,5m után már mindenhol tökéletes 3,3m-ig, ahol elfogy a szoba, mert oldalról nem akarok visszaverődéseket és a hosszabb szobafalnál vannak a hangfalak.

[ Szerkesztve ]

(#69878) krichd1 válasza PuMbA (#69877) üzenetére


krichd1
addikt

Ebben az a poén, hogy elvileg a JBL LSR305 a közeltéri monitor, nem a Q Acoustics 2020i. ;]

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#69879) cappa72


cappa72
nagyúr

Ma megtörtént a tragédia.
Meleg. Zenehallgatás. Hideg sör.
A sört rátettem az erősítőre, ami nem hallkan szólt...
Majd el kellett szaladnom, aztán füvet nyírtam. Ott felejtettem a sört.
Mire visszaértem, azt hittem szívbajt kapok.
...
..
.
Megmelegedett a sör :W

Selenia 5w-40 motorolaj eladó! Na meg 4db Ford Kuga TPMS szenzor, 12k-ért

(#69880) Polllen válasza krichd1 (#69878) üzenetére


Polllen
nagyúr

A JBL 306-nál nálam a két hangfal között 1,8 méter volt és így a kb. 1,8-2 méternél kezdődött a jó térábrázolás.

Az érdekes pedig az, hogy a heco a helyére került és itt már 1,5m-nél is egész elfogadható. :DDD

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#69881) gordonfreemN válasza cappa72 (#69879) üzenetére


gordonfreemN
addikt

:C :R

¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.

(#69882) .DLL válasza cappa72 (#69879) üzenetére


.DLL
veterán

Dramaturgiából 5-ös! :D

(P.H.)

(#69883) Nemir Ombe válasza cappa72 (#69879) üzenetére


Nemir Ombe
addikt

:D

Hmm ....

(#69884) dgyuri0123 válasza cappa72 (#69879) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Az én erősítőm nem poháralátét, de kinek a pap.... :)

"csak a zene van"

(#69885) Tomacko válasza cappa72 (#69879) üzenetére


Tomacko
senior tag

Erősítőre teavizet, kakaót, ilyesmit "illő" tenni, hogy kihasználjuk a fűtő kapacitása egy részét :) Részvétem a sör miatt, maximálisan átérzem amit át kellett élned miatt. Ez hatalmas nagy pazarlás volt. ;]

Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite

(#69886) Nimda


Nimda
addikt

Sziasztok újra, a korábban javasolt, Denon SC-F109B hangfalhoz szeretnék erősítőt, de megint abban a helyzetben vagyok, hogy nem tudok dönteni.Illetve abban igen, hogy mindenképpen újat szeretnék.

A kiszemeltek, egy Cambridge Audio Topaz AM10, vagy Pioneer A-10-K.A keret olyan 60e körül mozog.Ti melyiket javasolnátok?

(#69887) Nimda válasza Nimda (#69886) üzenetére


Nimda
addikt

Azt hiszem már meg is válaszoltam magamnak a kérdést, Denon kuka, marad a Cambridge Audio SX-50 a Topaz AM10 erőlködővel.

(#69888) #31600896


#31600896
törölt tag

Üdv. Van egy Panasonic hifim. A CD-lejátszó ajtó nyitás után magától visszazáródik. Van mikor azonnal, van mikor kis idő elteltével. Mi lehet vele?

(#69889) dgyuri0123 válasza Dorian (#69875) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Számomra ebből az ( is ) derül ki, hogy Denon mozigépeknél kb. 7x-es az ár szorzó, dedikált sztereóval összevetve. :) Sőt...mert gyanítom, nem kicsit lépte le az AVR-t a Hivox erősítője. Vagy rosszul spekulálok?

Még jó, hogy nem a "házimozitopikban" írom ezt, így is kapok majd az arcomba... :D

[ Szerkesztve ]

"csak a zene van"

(#69890) Dorian válasza dgyuri0123 (#69889) üzenetére


Dorian
félisten

Aztán ha átviszem, nehogy kidobd majd a Nad-ot ;]

Azért vettem ezt a sztereót, mert gyáriakhoz képest kiemelkedően jó az ár/értéke. Sztem a használtan hirdetettek közt sem találni 200 alatt jobbat. És ez új.

Lehet kell hozzá más tápkábel, mert a Sínnel sztem kicsit sok a mélye

[ Szerkesztve ]

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#69891) rukh


rukh
aktív tag

Hi!

Eddig Denon PMA 360 erősítőt, Mission 732 dobozokat és egy Aiwa XC 005 CD játszót használtam. Szinte kizárólag könnyűzenét hallgatok (+ ritkán jazzt), a legváltozatosabb forrásokból: eredeti CD-k, letöltött flac, mp3, YouTube csatornák. Kaptam egy NAD C 326 BEE erősítőt, ehhez szeretnék hangdobozokat venni (a Denon és a Mission-ök a fiamhoz kerültek). Kb. 3,5x4,5 m2 nappali a hallgatózás helyszíne, gyéren bútorozva. Milyen hangdobozokat javasoltok? Melyek azok a bevált típusok, amelyek megfelelnek a NAD képességeinek, nem lesznek gyenge láncszemek? Az ár jelenleg nem érdekes, csak áttekintést szeretnék kapni a szóba jöhető hangdobozokról (majd a vásárlásnál és a családi béke fenntartásában jut jelentős szerephez).

Kösz előre is,
Rukh

Üdv mindenkinek, Rukh

(#69892) dgyuri0123 válasza Dorian (#69890) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

:D :N

Kábelekkel egészen biztosan tudod "hangolni", a még jobb/jobban tetsző irányba. Ez is legalább annyira szinergia kérdése, mint minden egyéb kiegészítő. És ugye, ami jó volt eddig, az korántsem biztos, hogy most is beválik.

"csak a zene van"

(#69893) liszi70 válasza dgyuri0123 (#69889) üzenetére


liszi70
nagyúr

"Denon mozigépeknél kb. 7x-es az ár szorzó, dedikált sztereóval összevetve"

Ha Doriannak AVC A1-e lenne, akkor azt írtad volna, hogy 17x-es az ár-szorzó? :D

Szerintem hülyeség ez az ennyiszeres meg annyiszoros hm vs. sztereó. Annyi mindentől függ a hang megítélése. Annyiféle erősítő van, annyiféle hm-hang és sztereó-hang létezik, annyiféle elvárás, ízlés és nem utolsó sorban annyiféle árképzés van, hogy szerintem ezek az arányszámok még ökölszabálynak is használhatatlanok.

[ Szerkesztve ]

(#69894) dgyuri0123 válasza liszi70 (#69893) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

"Ha Doriannak AVC A1-e lenne, akkor azt írtad volna, hogy 17x-es az ár-szorzó?"

Amennyiben a Hivox elverné az AVC A-1-et, akkor természetesen igen... :K

Valóban nem kilóra mérik a hangminőséget, de vannak "kevésbé" zenei hangú AVR-ek, meg persze fordítva is akad és valóban baromság a szorzó, én nem is szoktam ilyesmire hivatkozni és nem is ismerem el, hogy így lenne.

(#69891) rukh: Kicsit sem mindegy, hogy 30, vagy 300e a keret, szerintem.

[ Szerkesztve ]

"csak a zene van"

(#69895) krichd1 válasza Polllen (#69880) üzenetére


krichd1
addikt

A JBL LSR308-al én is kínlódtam az elhelyezéssel, amikor szereztem egyet kipróbálásra, nálam is kellett legalább 2m hallgatási távolság, hogy összeálljon a hangja. Aztán ott van portzaj, ami a rosszul méretezett reflexcső eredménye, normális mélyet nem tudtam kihozni belőle még basszuscsapdákkal sem. A kisebb LSR305-öt jobbnak tartom nála, de azzal sem barátkoztam meg.
Argon 50 azért komolyabb hangdoboz, minden tekintetben. A mérete ellenére már egy 16nm-es szobában is jól használható.

(#69887) Nimda: Mindenképp hallgasd meg ezt a CA párost vásárlás előtt, nem biztos hogy tetszeni fog az együtt produkált száraz hangzás. Ennyi pénzt, azért jobban is el lehet költeni, ha használtakat is kipróbálsz. Az új kis Hivox erősítő is biztos jobb, mint ezek a kommersz alapszintű erősítők.

(#69891) rukh: Elég sok mindennel jól párosítható az a kis NAD, így alapvetően nincs nehéz dolgod. Persze ha az ár nem számít hangdoboz választásnál, akkor sürgősen cseréld le. ;]

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#69896) PuMbA válasza cappa72 (#69879) üzenetére


PuMbA
titán

D osztályú erősítő ;]

(#69878) krichd1: Igen, érdekes... de mondjuk a honlapján említve sincs, hogy near-field. Inkább mid-field ezek alapján :) Itt elég közel van, bár lehet, hogy csak odadobták a hangfalat :DDD

[ Szerkesztve ]

(#69897) rukh válasza krichd1 (#69895) üzenetére


rukh
aktív tag

Nem hamarkodom el, megvárom az esti lottó sorsolást ... ;)

Üdv mindenkinek, Rukh

(#69898) rukh válasza dgyuri0123 (#69894) üzenetére


rukh
aktív tag

Dgyuri123!

100-150 kFt között kellene megállni ...

Rukh

Üdv mindenkinek, Rukh

(#69899) Nemir Ombe válasza rukh (#69898) üzenetére


Nemir Ombe
addikt

Az “aprón” hirdetnek egy pár Focal B8vw-t (ua mint a Focal 806vw) a Nad-hoz az is jó lehetne szerintem. (és az áráért ajándék ;) )

Hmm ....

(#69900) fehér_ember válasza Nemir Ombe (#69899) üzenetére


fehér_ember
addikt

Legalább egy jó sub-ot is mellé.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.