Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
orbano
félisten
válasz bkercso #101751 üzenetére
Na erre a karcosságra térjünk egy pillanatra akkor vissza. Eléggé egyértelműen az erősítőm okozza. Ami egyébként elég magas minőséget képvisel, frissen lett szervizelve (kondi cserék, minden átforrasztva), viszont még mindig búg (hagyományos 50hz). Létezik olyan hiba egy erősítőben, ami a búgást és ilyen torzítást is tud okozni?
Alapvetően sziszegős a hangja, ami eléggé zavar. Kicsit olyan mint az AKG K500. Ráadásul úgy, hogy ugyanebből a termékvonalból az eggyel későbbi kiadás (A-X9 vs A-X77) semmi ilyet nem produkál, gyönyörű meleg hangja van még közel 40 éves kondenzátorokkal is.A vér nem válik VAZZE!™
-
bkercso
nagyúr
válasz orbano #101752 üzenetére
A búgás lehet földhuroktól (nem földelt készülék kóborárama a jelkbelen folyik át a földelt készülék földjére) vagy a trafó is szórhat elektromágnesesen. Utóbbi hálózati túlfesztől vagy DC-től lehet, ami túlgerjeszti a magot; akkor szór.
Ha nem zúg, hanem búg, akkor utóbbi lehet.
Mechanikai búgása nincs?
Mekkora a konnektroban a feszely?Ami egyébként elég magas minőséget képvisel
Alapvetően sziszegős a hangja
Ellentmondásra szeretném felhívni a figyelmed.A sziszegés sok mindentől lehet. Lemaradt RF-szűrőtől a bemeneten, nem kielégítő nagyfrekvenciás táphidegítéstől, rossz hangú csatolókondenzátortól (kerámia vagy fólia; elko-t még nem hallottam sziszegni, de bármi lehet).
Mi a típusa?
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
orbano
félisten
válasz bkercso #101753 üzenetére
JVC A-X9, a gyártó akkori ('79) csúcsmodellje. Mechanikai búgás nincs, csak a hangszóróból szól. Ha lekötöm bármiről, és minden mást kikapcsolok is búg. Két másik lakásban is próbáltam, ott is búgott. Néha egy-egy pillanatra abbamarad, vagy lesz benne egy kis "botlás", de alapvetően folyamatosan búg [kép]
De pl. amikor vettem egy új elosztót, és visszaraktam, akkor nagyon elhalkult. Aztán visszahangosodott. Amikor fapaci itt volt, akkor ő szúrta ki, én nem hallottam, azt hittem a kondicsere megoldotta, de maxra tekerve a hangerőt jól hallható lett.
Feszt nem tudok most mérni, nincs itt multiméter.A vér nem válik VAZZE!™
-
andrás47
senior tag
Üdv ! Elnézést, lehet nem jó helyen teszem fel remélem egyszerű kérdésem, van egy i Lenco hangfalam amit az előző TV-nél használtam a jobb hangzás érdekében, de lecseréltem a TV-t, és ezen a mostani TV-n csak optikai csatlakozási lehetőség van, így össze lehetne-e hozni valami átalakítóval, gondolom optikai kábel kellene meg egy átalakító , tudnátok ebben segíteni, hogy milyeneket vegyek hozzá, linkeket külön megköszönném. Van egy Lenco hangfalam aminek AUX input csatlakozója van az LG TV -nek meg optikai ezeket már próbáltam összekötni többféle kábelt használtam, viszont optikait eddig nem, így nem jött hang elő sehogy sem a Lenco-nál. Azóta olvastam már ilyet hogy ezt a TV-t csak optikai kábellel lehet összekötni, ha valami külön hang technikával szeretnénk megszólaltatni. Mit kellene vennem hozzá, hogy ezzel a Lenco-val működésre birjam , köszönöm ha linket is kapok hozzá.
-
-
bkercso
nagyúr
válasz #52221184 #101762 üzenetére
A 100Hz körüli búgás biztosan nem hálózati zavaroktól van.
Hálózati DC-tól lehet, elég 0,1V is ehhez. (A trafóban akkor maximális a fluxus, ha terheletlen. +egy kis DC és kész is a túltelítés. Sajnos mérni a DC-t nem egyszerű 230VAC mellett...)
DC-szűrős elosztót vegyél!kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
bkercso
nagyúr
-
orbano
félisten
válasz bkercso #101764 üzenetére
Nem tudom az első három nekem szól-e de válaszolok:
Hangerőtekerésre változik
Teljesen letekerve is szól
Egyforma a két csatornán (fülre)
Nincs AC outlet ezen az erősítőn (a 230-as verzió így néz ki: [link] )
Az utolsó kérdést nem értem[ Szerkesztve ]
A vér nem válik VAZZE!™
-
DonThomasino
veterán
Tidal akció van , akit érdekel ...
[link][ Szerkesztve ]
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
perempe
addikt
válasz DonThomasino #101766 üzenetére
ha nincs előfizetésem, akkor honnan tudhatom meg, hogy milyen felvételek elérhetőek?
* Brahms: 4. szimfónia *
-
pontyos
senior tag
Sziasztok! Sikerült egy Technics Sl1210 es lemezjátszót vásárolnom, sokat vártam egy szép darabra. Milyen hangszedő kell hozzá mm vagy mc? Van ajánlott hozzá ami jól szól? Zenét szeretnék hallgatni rajta, nem dj munkára kellett. Főleg kortárs elektronikus jazz lemezeket kezdetem vásárolni, de Kraft Werk is van pl Köszönöm szépen ha van ötlet 👍
Ui: Egyenlőre az hm erősítővel fogom használni, RZ 840 es van phono pre amp ja[ Szerkesztve ]
-
leroyclub
senior tag
100.000 forint alatt milyen mikro hifit ajánlanátok? Amit elvárnék: fm rádió vagy internet rádio, bluetooth csatlakozási lehetőség, kompakt, dizájnos megjelenés.
Nappali-konyhában töltené be a reggeli rádiózás szerepét de egy kissebb összejövetelkor is elég legyen zenét hallgatni. -
szeky81
tag
válasz leroyclub #101772 üzenetére
Én egy ilyennel szemeztem pár hónapja. [Panasonic] Igaz ez mini hifi. A pana honlapján vannak még alternatívák.
szódabikarbabónábó'
-
Tothg86
tag
Urak! Vettem egy Sanyo lemezjátszót és egy Audio Technica hangszedőt hozzá. Állitolag mindkettő jó. Most raktam őket össze, és csak az egyik csatorna szól. Erősitő tuti jó. Merre induljak? Mi lehet a rossz? Elvileg a csatlakozások rendben, shell kábelei is szerintem.
Köszi előre -
bkercso
nagyúr
válasz #52221184 #101769 üzenetére
Amit orbano kimért a frekvenciatérben, az időben tüskeszerű jelalak lehet, mert sok felharmonikusa volt. Ebből gondolom, hogy a szekundervezeték sugározhat, mert azon folynak áramtüskék. A trafó szerintem szinuszt szórna (az alapfreki nagy alenne, a többi csúcs - ha van - kicsi, mert a magban terheletlenül maximális a fluxus, vagyis az idő nagy részében. [csak akkor folyik áram, ha a pillanatnyi szekunderfesz. nagyobb a pufferkondik pillanatnyi feszültségénél]).
Talán az összekábelkötözőzött vezetékek közti kis hurok nagy árama megszórhatja a hosszú lábakkal beültetett egybetokozott FET-párokat, mert azok a bemeneten szoktak lenni és nagy az impedanciájuk, tehát zavarérzékenyek.
Ha az alkatrészek jók, akkor Permalloy-val vagy más, nagy permeabilitású szalaggal betekerheted a szekundervezetékeket, az talán segít.
Vagy szorosan tekerd össze vagy kötözd össze a szekunderkábeleket, illetve egymással is összekötheted a két kupacot, hogy ne nyúljon ki oldalra a panelek irányába.
[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz Eugene Roe #101782 üzenetére
A toroid is vasmagos; de minden trafóra érvényes. A toroid szór a legkevésbé, aztán az R-magos, az EI-magos meg leginkább az éles sarkok miatt.
-
Generalhu
tag
Sziasztok!
Régen írtam a fórumban, de most egy nagyobb döntés előtt állok. Rendelkezem egy hegel h190-el hangját imádom, a dilemmám az, hogy kis méretű szobámban (12 m2) szeretnék megfelelő partnert választani opciók PMC 5.21i, elac vela 403, elac vela 407 maximum összeg 1 millió forint a vela 407 most pont bele esik. egy dolog még megfordult a fejemben a Hegel h190 eladása és fejhallgatós rendszerre váltás a szoba méret miatt, ezért közben hirdetem az erősítőt is. A 407-es elhelyezhető ekkora szobában kérdezem azért, mert fájó a 403 760 ezer forintja a 407 es 999 ezréhez képest ismerve a paramétereket.
Minden véleményt szívesen fogadok és előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Eugene Roe
őstag
válasz dgyuri0123 #101787 üzenetére
Van kicsi Harbeth is, vagy Monitor Audio Gold 100? Azt könnyű meg is hallgatni Budapesten.
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
törölt tag
-
orbano
félisten
válasz bkercso #101783 üzenetére
Hát én szét nem szedem, eléggé körülményes, aki felújította is anyázott, hogy elég bonyi De elvileg készített képeket közben, megpróbálom elkérni.
Nah, beszéltem vele, mondta ne húzzuk az időt távgyógyítással, soron kívül garanciában megnézi nekem, lehet köze van a sziszegősséghez is. Jujj alig várom
[ Szerkesztve ]
A vér nem válik VAZZE!™
-
baryll
tag
válasz dgyuri0123 #101787 üzenetére
Emiatt a paraméter miatt én - a saját életkörülményeimet alapul véve - nem váltanék hallgatózásra, főleg így, hogy már egy ilyen vas - mint a h190 - szolgáltatja az alapot a zenéhez. Persze tudom, hogy sajnos vannak olyan kellemetlen faktorok is, amik nem teszik lehetővé az élvezetes zenehallgatást bizonyos hangerő mellett. Ezt kell felmérnie és mérlegelnie a kérdezőnek a választáshoz, de azt is tudnia kell, hogy a hangfalakból másképpen jön az élmény mint a fülesből.
Én egy kicsivel nagyobb mint 16 nm-en hallgatok - papíron - több száz wattos motyót és ha átmegyek egyik szobából a másikba olyan mintha csak egy sokol rádió szólna. Az is igaz, hogy elég régen voltam hallásvizsgálaton, meg nem 10 cm a szobák közti falvastagság. -
cimbi186
aktív tag
Sziasztok!
Lesz nekem egy Crown végfokom.
RCA/RCA-val tudnám összekötni a Denonnal.
Ha vennék egy RCA/XLR átalakítót akkor azzal ki tudnám használni az XLR csatlakozás előnyeit,vagy az nem ér sokat és csak az XLR/XLR ami érhet valamit? -
bkercso
nagyúr
válasz cimbi186 #101796 üzenetére
Aszimmetrikus kimenetből passzív átalakítóval nem tudsz szimmetrikus kimenetet varázsolni.
A szimmetrikus jelvezetésnek azt az előnyét ki tudnád használni, hogy hosszabb vezeték esetében kisebb a zaja az RCA-kábelénél, de ehhez olyan RCA-XLR átalakító kell, aminél az XLR nem használt pinje GND-re van kötve.
Viszont nem biztos, hogy így maxra ki tudod vezérelni a végfokot.kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
orbano
félisten
válasz ozzy711 #101795 üzenetére
Eddig 14 darab, szokványos 60x100-as. Ebből készül még 12 darab most, ezek is a szoba többi részén a plafonra, falra. Szétoszlik, mert 40nm a szoba.
Ezen felül a gardróbban van még nem is tudom, kb 10nm 50mm-es, de az telibe burkolva fixen, nem panelokként. Egyelőre ennyi, meglátjuk hogy szól, aztán ha kell, akkor készül még Fapaci ajánlása szerint még kb 8-10 darab kell ezeken felül a nappaliba, és szeretnék még a hálóba is, mert nagyon kong, és ott is lesz egy kisebb hifi, szóval tippre még 20 darab le lesz gyártva. Szerintem ha befejeztem ott fogok tartani, hogy többe került mint a hifi többi komponense. Viszont hoz is annyit a konyhára
Amúgy jól mutatnak, kifejezetten pozitív irányba vitte a szoba hangulatát, főleg az 1méter magas "lábazat", aminek a tetején lesz polc, lehet rá képeket tenni, stb. Szinte észre sem venni és eltűnik benne vagy 10 négyzetméter kőzetgyapot.A vér nem válik VAZZE!™
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Apple asztali gépek
- Gyúrósok ide!
- Call of Duty: Black Ops 6
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Microsoft Excel topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- 27GR95QE-B OLED Törött Monitor eladó Minden gyári tartozékával gyári dobozában
- OLED55A16LA Törött alkatrésznek eladó
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest