Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
-
LOGOUT
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
fehér_ember #101299 üzenetére
Úgy 20 éve nézegettem a Tannoy-okat, akkor ugyanazon hangszórókészlettel volt olcsósított változat, kevésbé igényes dobozban és hangváltóval.
-
ozzy711
őstag
válasz
fererencz89 #101297 üzenetére
Az már más kategória.
-
fererencz89
őstag
válasz
fererencz89 #101286 üzenetére
Viszont egy D100-ast 1x szívesen birtokolnék.
-
Ear001
addikt
válasz
Wendelke #101295 üzenetére
Nem kell rögtön csőkart ketesned, de ha szembejön veled egy, ne ugorj el előre.
Ártól függetlenül nem ajánlom neked azt az AT-t. Sőt, ezt az AT családot. A NAD-ban vékonyka és mélyhiányos lesz, egyszerűen fárasztó, és a Nad csapágy hamar kinyírja az amúgy sem örökéletű tűjét a kisebb modelleknek. A Nagaoka 11, 110 szerintem jobb és tartósabb kombó a NAD-ba.
Igen, arra a kis dobozra gondoltamaz Ethosztól, nem a nagy csöves cuccokra, szerintem ügyes szerkezet.
-
Wendelke
aktív tag
válasz
Ear001 #101291 üzenetére
Akkor kereshetek csőkart is majd?
Szóval az AT nem lenne jó választás? Melyik Nagaokára gondoltál? Az árakat nézve, a legolcsóbb Nagaoka is "kicsit" drágább mint amit a hangszedőre terveztem kiadni.
Az Ethoszt nem ismertem eddig, de rákerestem, az AVX-en van saját topikja, amit át is olvastam gyorsan. Felteszem az Ethosz MPP-re gondoltál, ami az árát tekintve még jobb választás is lenne.
-
ozzy711
őstag
válasz
fehér_ember #101285 üzenetére
Látszik, hogy nem vagyunk egyformák. Neked bejött az a hang, nekem nem.
Mélyben nagyon jó volt ( papíron 35 Hz ), kelem a közép-magas tartomány nem tetszett. Mosott volt a magas ( szeretem a csilingelő, szárnyaló magasakat, na az nem volt meg nálam.
( Egyébként annak idején a Hi-Fi Piac tesztelőit sem győzte meg, egy csoport tesztben )Egyébként néha alkalmi vételként be szokott esni pl. Infinity Kappa 6/7.2i 200 körül, azok szerintem klasszissal jobbak a Tannoy-nál.
-
Lite
őstag
válasz
dgyuri0123 #101288 üzenetére
Mivel időhiányban szenvedek és nincs lehetőségem annyit zenélni, mint szeretnék, így nem vagyok hajlandó többet költeni. Ez a limit, csak a sok régi cuccom eladása emelheti a szintet. De jelenleg tényleg ennyi lenne a határ, a szobaakusztika sincs még sehogy hozzá.
A Pio 30AE annyival az 50 alatt van? A 70 a legrégebbi a csoportban, ha jól gondolom?
-
dgyuri0123
nagyúr
Volt DA300-am, Abasco lineáris táppal. Nem volt rossz, de le lehet lépni azért.
CA CXN V2-t nagyon dicsérik különben. Én nem hallottam ugyan, de amiket írnak róla, amiatt is megérne egy meghallgatást. Pio nagyon jó. Nekem eggyel régebbi N70A van és szerintem nagyon megüti a mércét. N50AE szinte ugyanaz plusz van wifi és Tidal. A megbízhatósága parádés, plusz a 3 év gyári garancia. CA picit hektikusabb, de nem gondolom, hogy rengeteg lenne a hiba velük. Kb. NAD style...
N70A például magasan DA300 felett teljesít. Egész más dimenziókba enged belesni... a felbontás, dinamika, ritmika, tér, kiváló. Az ének és hangszerhangok kiválóak. Nem tolakodó, nem bántó, nem harsány, mégis egészen apró neszeket megmutat. Inkább meleg/semleges, mint patikamérlegen adagolt a hangzás/felbontás.
Csak azt tudom mondani hogy hallgass meg egy N50AE-t is, mielőtt döntenél.
Van nála feljebb, csak az nem ennyibe fog kerülni, inkább x2-be. -
fererencz89
őstag
válasz
fehér_ember #101285 üzenetére
Volt rövid ideig 611-esem (meg 633 is, az ugye nem duál koncentrikus, nem is nyújtott semmi extrát), ez volt eddig az első és egyetlen páros, ami kiváltotta a hűha!!! érzést. Mintha mindenhol sweet spot lett volna... Akkor túl nagy/sok volt a szobába, meg igazából hallgatni az akkori kis Mission 780se-t szerettem jobban. Akinek eladtam a Tannoy-t, boldogan vitte el, amit részben megértek. Most már jó lenne a mostani szobámba, de nem is keresem. Ahogy írtam, semmi nem nyűgözött le úgy, de nem az én világom.
-
fehér_ember
addikt
Nekem csak 609-es és 636-os volt. Én pont a magas tartományát és a dualkoncentrikus mívoltát csíptem nagyon-nagyon
. Annyira hogy ha 2+1-ezni vagy 2+2-ezni akarnék, akkor szinte biztos hogy dualkoncentrikus Tannoy-okat párosítanák egy-két aktív szubbal.
Amúgy én más hangdoboznál sem veszem észre hogy széles lenne a hallgatási pozíció.
Nekem az volt a legnagyobb bajom velük hogy mélyekben vérszegények voltak számomra, főleg a 636-os. De a 638-as papíron legaláb a legjobb mélytartományú a 630-as szériából. Bár ha neked ilyened volt, akkor te legalább pontosan tudod hogy meddig tud lemenni.
Azok az idők szerintem már elmúltak hogy 130 ezer forintokért lehetne ilyet vásárolni; ezért az ár számomra nem tűnt elrugaszkodottnak. Bár tény, hogy a jelenlegi helyzetben, akármikor feltűnhetnek nagy vételek. Illetve azt sem vitatom, hogy más is lehet összességében akár jobb is ennyiért.
Csak mint említettem, vagyunk azért néhányan (ismerek még ilyet, én is), akiknek eléggé bejött ez a dualkoncentrikus dolog.Amúgy 611-es pl. pozítív meglepetést okozott ezen a videón
.
-
ozzy711
őstag
válasz
fehér_ember #101283 üzenetére
Nekem régen volt ilyenem. Nem igazán kifinomult darab. Ennyiért szerintem vannak jobb vételek!
A tölcséres magas miatt eléggé szűk a hallgatási pozíció is, meg úgy általában kissé gyenge a magas tartomány pl. a széria más, nem tölcsére tagjaihoz képest ( 631, 632 ). -
Wendelke
aktív tag
Üdv!
Egy kis tanácsra lenne szükségem. Adott egy NAD 320BEE erősítő, illetve kaptam ajándékba egy NAD 5120-s lemezjátszót. A lemezjátszó majd kap egy új hangszedőt, de mivel az erősítőn nincs phono bemenet, így egy riaa korrektor is kellene.
Igazság szerint van egy alis Little Bear, amit kipróbálásra szereztem be a Pioneer PL 750-hez , de nem meglepő módon nem váltotta be a reményeimet hangzás tekintetében.
Új árban max. 50eFt-ig mennék, de használt is jöhet.
Némi keresgélés, olvasgatás után, újban kettőt néztem ki, NAD PP2e
illetve az Edwards Audio.Az előbbit mert márkán belül van, az utóbbit pedig más fórumon is javasolták. Természetesen más javaslat is jöhet.
Erősítőt most nem akarok cserélni, ezért választanám ezt a megoldást. Lemezeket csak alkalomszerűen szoktam hallgatni, megmaradt gyűjteményből. Szóval lemezjátszóban nem hiszem, hogy feljebb akarnék lépni.
Köszi!
-
lakac11
csendes tag
Sziasztok!
Sajnos úgy tűnik, hogy a meglévő mini Hifi rendszeremet (=Cambridge Audio One+ CA S30-as hangfalakkal) a központi egység hibái és hiányosságai miatt le kell cserélnem. Mit gondoltok a Denon Ceol N10 jó választás lenne, vagy keressek valami mást? Ti mit ajánlotok ebben a kategóriában? -
johnywalker
őstag
válasz
m3gtr #101274 üzenetére
Ne tévesszen meg a katalógus 7 x150W csatornánként, jó ha fele valós.De ez nem is baj, nem ez a lényeg.Próbáld ki azokat a sugárzókat egy kölcsön sztereó vassal, ami legalább alsó-középkategóriás.Zenében nagy csodálkozás lesz...!
25-30 nm-ert simán betudnak azok a hangfalak is játszani.A jelenlegi erősítőddel a zene jóságát és igazi részleteit nehéz elővarázsolni...kukulec #101279: Legalább láthatja hogy többen is más (azonos) irányba indulnánk
-
Lite
őstag
válasz
dgyuri0123 #101269 üzenetére
Ez mondjuk egy fontos info, hogy a szervízháttér gyenge. Eddig, szerencsére nem sok bajom volt a készülékeimmel, összesen 3-4 eset jön fel az elmúlt 27 év alatt, ebből 1 volt Nad, de azt úgy is vettem, hogy egyből garanciában javítás. Forrasztás volt elengedve... És ez a 375. A 356, a 757 hibátlan (utóbbi a mai napig hajtja a mozit). Sőt, az állítólag-Nad Proton AM3 25 éve megvan és hibátlan. Szóval erre a meghibásodás-dologra azt mondom, lutri.
De, a Lindemann-nak nincs saját kijelzője - kezelőfelülete, szóval másban kellene nagyot gurítania.A DA300-at akkor nyugdíjazom, ha más átlépi. Addig a cd-hez kötve azért élvezhető.
Kicsit úgy néz ki, hogy CA (ilyen márkájú dac-om volt, nem volt rossz a cucc), vagy Pio esetleg Marantz (ez utóbbim sosem volt).... Bár a fórumokon elég sok eladó N2i van, néha még garanciálisan.
-
m3gtr
senior tag
sziasztok Tanácsot szeretnék kérni. Jelenleg egy
B&W DM603 s2 hangfalam van egy Denon AVR-X2300W erősítővel. Hangfal cserén gondolkozom 300-400 000ft max árban. Bowers-t nem találok ilyen árban sehol. Tudnátok ajánlatai más gyártó hangfalait melyiket érdemes meghallgatni ami hozza aB&Wminőséget. -
törölt tag
válasz
dgyuri0123 #101269 üzenetére
Igen, én is olvastam a leírásban a fájl rendszereket, feltehetően elírás, vagy kimaradt belőle az NTFS, mert minden további nélkül kezeli az AE verzió.
-
dgyuri0123
nagyúr
Lindemann forgalmazó hazai szerviz szolgáltatása a nullával egyenlő, ezt páran megtapasztalták. Nekem fontos lenne, hogy legyen megfelelő támogatottság hiba esetére, mert a nagy számok törvénye azt mutatja, hogy ami elromolhat, az el is fog. Pioneer 3 év garanciát ad, csak úgy mellékesen.
Az N2i félig meddig NAD gyermek, így aztán lehetnek gondok náluk is a megbízhatósággal, mint ahogyan léteznek is gondok néhány esetben. Volt pár NAD-om (4) és sajnos szervizről szervizre jártam velük... és az a baj, hogy hiába van alaplap csere, semmi biztosíték arra, hogy később nem lesz-e ugyanaz a baja, mint nálam pl. ahol egyszerűen nem tudták megcsinálni az erősítőt, hiába cseréltek benne mindent, így aztán kaptam egy vadonatújat, ami szintén ugyanazt a hibát produkálta pár hónap elteltével. Imádom a NAD-ot mint márkát, de amiben processzor vezérlésű elektronika van, attól mentsen meg Odin. Én így gondolom.
Marantz-ot nem ismerem ilyen szempontból. Az Audiolab-ot kérdeztem egyik forgalmazójától és annyit mondott, hogy felejthető, N2i-hez képest mindenképpen. Ha nem mondott igazat, akkor most én sem, de ezt hallottam. Személyesen nem volt kedvem meghallgatni ezek után. Egyszer volt nálam egy Audiolab Q dac is, de nem jött be, még DA300-hoz képest sem. Ment is vissza a boltba..
Ez kizárólag csak a saját véleményem, ami saját tapasztalatokra, valamint információszerzés közen "előkerült" hazai/külföldi hozzászólásokra/véleményekre támaszkodik. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
#07400704 #101267 üzenetére
A service manualban ez van:
"The unit is also compatible with USB storage devices
using the FAT16 or FAT32 file system formats. Other
formats such as exFAT, NTFS, and HFS cannot be
played by this unit."forrás: [link]
Én ebből vontam le azt, hogy NTFS gázos lehet, de ha kezeli, akkor hurrá. N70A nem kezeli, ez biztos, mert nem látta az SSD-t, míg le nem formáztam FAT32-re. Onnan kezdve viszont semmi gond. Tudod, nehogy rosszat mondjak...
-
törölt tag
válasz
dgyuri0123 #101263 üzenetére
És Lite..., nekem Pio N-50AE van, csak ajánlani tudom!
Bocsi Gyuri, de kezeli a Pio az NTFS-t, legalábbis az AE jelű, nálam minden arra van formázva. -
Lite
őstag
válasz
dgyuri0123 #101263 üzenetére
Első körben informálódok. Ha ilyen elemi hibák vannak valamelyikben, mint ahogy írod, hogy nem kezel NTFS file-rendszert, akkor azért az kimarad. Az ár olyan tényező, hogy mondjuk a 400 körülig vagyok hajlandó max elmenni, ha az minden kívánalmamat teljesíti. A CA CXN volt, ami funkcionálisan tetszett, de a Lindemann és a Node is szimpatikus, nagy reményeket fűzök hozzájuk. A Pio, Marantz, Audiolab-ról viszont semmi infom.
-
dgyuri0123
nagyúr
Ahogy látom kb 180e és fél millió között gondolkodtál lejátszót venni. Itt azért van ám erőteljes hangminősegbeli eltérés az egyes gyártok között. Mi a cél? A legjobb hang, vagy a legjobb kezelhetőség. N2i valószínűleg a legjobban kezelhető mind közül, de hangra nem biztos hogy őt választanám. Inkább CA vagy Pio. ezek közül. Viszont a DA300-at nyugodtan nyugdíjazhatod, bármelyikük megvásárlása esetén. Árban 220e és 420e között mozog a skála. Szerintem a legjobb kompromisszum a Pioneer N50AE. Árban pont középen van és hangminőségét tekintve kb. CA-val mozog egy szinten. Valamint, önállóan kezelhető telefon nélkül is, mert van saját kijelzője és infrás távja. Ami viszont szinte biztos, hogy a Pioneer nem kezeli az NTFS fájlrendszert. Ez lehel hogy gond lesz. A CA viszont kezeli és van szintén saját kijelzője és távja, de 400e feletti az ára. Ergo, ha nem számít a pénz, akkor CA. Röviden....
-
Lite
őstag
Sziasztok!
Segítségeteket kérem:
Sztereó rendszeremhez szeretnék egy olyan lejátszót, ami csak és kizárólag az usb-n hozzákötött mobilvinyóról játszana le. Természetesen az észszerűség keretein belül, a lehető legjobb ár/érték arányt keresem. Nincs a házban kiépítve az utp hálózat (és elég nehéz lenne kiépíteni), nem hallgatok webrádiókat sem, nincs NAS sem. Csak wifi, de itt konkrétan az a cél, hogy 4-6 TB-os mobil HDD, tele a tömörítetlen zenékkel és csak rá lenne kötve egy készülékre, ami meg a Denon DA300 dac-ba (vagy, ha a lejátszó jobb hangú, akkor ez kimarad a láncból).
Ami még lényeges lehet, hogy telefonról jól lehessen vezérelni, de nem sértés, ha a készülék önmagában is kezel mindent.
Amiket néztem:
Cambrige Audio CXN v2
Limetree Network
Bluesound Node 2i
Marantz NA 6006 vagy 8005
Audiolab 6000N
Esetleg Pioneer ??Ezek közül melyik a legjobb HDD-vel / kezelésben, van-e limit, hogy pl. csak x TB-ig kezeli?
Az erősítőm egy Nad C375, ez a lánc biztos eleme, minden más cserés lehet.
Köszönöm! -
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen okostelefont vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Google Pixel topik
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Angwatt CS1 - akár jó is lehetne
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest