Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MárkaLánc
-
LOGOUT.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
neduddki
nagyúr
válasz Brave_86 #9308 üzenetére
HI!
letrehzod a lakast megadod a parameterket es megmondja hogy mijjen hoszugsegleted van, ezek utan pl. nezel calidor tablazatot es abbol hatarozd megf mijjen raditorra van szukseged /ebbben a winwattben csak ausztroterm doogk vannak, de hoigenyszamitasra tokeltes/
miert calidor mert nagyon jo, csereb nem olcso, importor /megvannak a tablazatok/, gyarto, szamolas ugyis az s4 a nyero es azt importaljak isudv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
MrSealRD
veterán
válasz MrSealRD #9293 üzenetére
Senki sem ismeri? A Bosch oldalán van ilyen kézikönyv letöltés funkció. Ott kér valami e-number-t. Na én már mindet megpróbáltam ami a képen van de egyikre sem dobott semmit.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Mercutio_
félisten
válasz Brave_86 #9308 üzenetére
Márkaboltban ha megmondod milyen típusú és méretű radiátorok helyére menne az új fejből vágni fogják szerintem, hogy mi való a helyére. Olyasmi rémlik, hogy a leadott hőmennyiség nem lehet nagyobb mint amit az előd tudott, de ebben nem vagyok biztos.
Amire érdemes figyelni, hogy adott esetben az új radiátoroknak már kisebb a be-/kimeneti csőátmérője, emiatt szűkítőt kell majd felszerelésnél beiktatni (és amit egy szaki tudna megmondani, hogy ez a szűkítés milyen hatással van mondjuk a rendszerre amibe berakod)
Ha mindenkinél lesz radiátorcsere célszerű a csőrendszert (már amennyire lehet) kimosatni, ugyanis a modern szabályzók nem szeretik az üzem során áramlás által elhordott hordalékot, és beragadnak/megszorulnak) ha nem mindenhol lesz csere, akkor ez borítékolható, mert a régi radiátorokból jön majd az utánpótlás.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Brave_86
aktív tag
válasz neduddki #9309 üzenetére
Próbálkoztam, de elég fura adatok jöttek ki, hőszükségletnek a program csak ~11w/m3 adott meg, míg a Főtáv: 30w/m3-t javasol a tervezésnél. Ha szigetelés van akkor gondolom a kevesebb is elég, de még a szigetelés nem történt meg. Amúgy ha 30w/m3-el számoltam, akkor az új radiátorok tagszáma megegyezett a jelenlegi régi radiátorok tagszámával.
(#9311) Mercutio_
Persze a boltban is rákérdezek, csak bepróbálkoztam itt is, hogy hátha van tapasztalat. És nagyjából anyagilag is tudjak tervezni.
Nem mindenkinél lesz, csak a faliújságon láttam, hogy aug. elején (2 hétre) kiürítik a fűtési rendszert és aki esetleg radiátor cserét, vagy takarítást tervez, az most ezeket a munkálatokat elvégezheti.Teendők radiátorcserénél
Felhívjuk a figyelmüket, nem közömbös, hogy milyen anyagú - acéllemez, alumínium - fűtőtestet vesznek!
Jó tudni, hogy a beépítendő radiátor hőleadása (hőteljesítménye,kW) nem haladhatja meg a jelenlegi radiátorét. A fűtőtestcserét javasolt jelezni a felhasználói közösségek képviselőjének. A lakástulajdonos a közös képviselő felé tartozik a bejelentési és engedélyezési kötelezettséggel (alapító okirat). Bár a fűtőtest (nem minden esetben) a fogyasztó tulajdona, ugyanakkor része egy osztatlan tulajdonnak (fűtési rendszernek) és az abba való beavatkozás, ha nem szakszerű, más fogyasztónak (esetleg a ház más részén) fűtési hibát, szélsőséges esetben fűtési elégtelenséget okozhat. Egyértelmű, hogy egy nagyobb hőleadó felszerelése csak valakinek (valakiknek) a rovására történhet, hisz ebben a szabálytalanul eljáró fogyasztó valakinek (valakiknek) a kárára vesz ki több "meleget" a közösből. A szakszerűtlen beavatkozás fokozott hibalehetőséggel jár az egycsöves fűtéseknél. -
Sziasztok,
Fagyasztó szekrény vásárlás előtt állok.
Nagyjából kiválasztottam a megfelelőnek tűnő típusokat. Egy furcsa dologra lettem figyelmes.
INDESIT NUIAA 12.1 csak 40 kg ! Lényegesen könnyebb, mint vele azonos vagy kisebb térfogatú masinák.
Ki spórolhattak volna valamit belőle?
(A Blöff óta tudom, hogy a súly az erő és a megbízhatóság jele )Itt a táblázat amibe összegyűjtöttem a kiválasztottakat:
[link]Vélemények? Esetleg tapasztalatok?
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
tildy
nagyúr
válasz DeFranco #9317 üzenetére
Nekem karosodott mar igy belso burkolat, hogy probaltam kapargatni.... Inkabb a forro vizre szavaznek, de meginkabb a no-frost hutokre.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
DeFranco
nagyúr
Mert nekiestél. Nem véletlenül írtam, hogy fakanállal kell csinálni, vagy max. műanyag, direkt erre a célra gyártott jégkaparóval (régen tartozék is volt a hűtőkhöz), azzal az életben nem sérted meg a burkolatot, ha csak nem szándékosan, aránytalan erővel ütöd, vered le a jeget. Kezdjük ott, hogy nem is a burkolatot kaparod, hanem a jeget, hozzá sem érsz a burkolathoz. És azt sem véletlenül írtam, hogy nem szabad erőltetni (nem is kell).
Persze tőlem aztán az forró vizezik, aki akar, én nem fogom a fagypont alatti hőmérsékletű burkolatra-bordára rátenni a forró vizes lábast, az biztos.
[ Szerkesztve ]
-
-
DNReNTi
őstag
válasz DNReNTi #9283 üzenetére
No volt a villanyszerelő, be is lett kötve, fasza minden, 5-10 néha 30 percig, azóta random leveri a firelét, akkor is ha nincs használva, kikapcsolva is. Lenyomtam a kismegszakítót így hibátlan a rendszer, mi okozhatja ezt? Felhívtam őket, hogy holnap várom őket újra, de attól még érdekel.
but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray
-
DNReNTi
őstag
válasz csemberlen #9337 üzenetére
Én is épp ettől tartok. Az hogy kikapcsolva is zárlatos elég para...
but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray
-
-
Zjunior
veterán
Basszus 2 hete végre sikerült megrendelnem jó áron, ingyen kiszállítással ezt a kombi gáztűzhelyt az edigitaltól (Gorenje K57364AXG kombinált tűzhely, inox) erre írják nem tudja a nagyker beszerezni.
Vmi ehhez hasonló, vagy újabb kiadás 50cm széles kombi kategóriában?
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
Work Hard ™- Play Hard ™!!
-
-
lcee79
őstag
Hi!
Porzsák nélküli porszívóban a Dirt Devil jónak számít?
Kinézetre, tudásra is bejönnek... 30 körüli áron néztem
De nem tudom, mennyire jó, van-e valami hátrány amiről nem tudok, stb
Használatkor szétesik stb?Tud valaki segíteni ebben?
(most egy olcsó/legócskább samsung van... még a márkát is megutáltatta velem... katasztrófa volt, világ legrosszabb anyagminősége...)
Ha nem ajánlott a dirt devil, akkor 30-40 közt mi az ami még jónak számít?
Mert sok különbséget specifikáció alapján nem lehet látni...Kaposváron pedig élőben az Euronicsban összesen van 10 féle fajta van és egy se olyan amit megvennék.
Köszi!
https://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/
-
DNReNTi
őstag
Épp azért hívtam vill.szerelőket, hogy jól legyen bekötve. Egyébként amit csináltak (4000-ért) azt én is megcsináltam volna. Föld a földhöz, nulla a nullához, a lap 2 fázisát összesodorták és ment a fázishoz. Érvéghüvely, sorkapocs, kész. Mondjuk nem gondoltam, hogy a két fázist összesodrom és kész.
(#9345) grabber
40A-es 30mA érzékeny. A kismegszakító 20A-es 4-es vezetékek vannak behúzva, más nincs is ezen a körön. A lap maximális teljesítménye 3700W. Szóval a rendszer vidáman elvinné. Mióta lekapcsoltam a kört minden hibátlan, egyszer nem csapott le. Ma jönnek a fiúk újra, remélem ők néztek be valamit és nem a lap szar. :/but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray
-
biker
nagyúr
válasz DNReNTi #9348 üzenetére
gondolom külön nulla van, és a fázist meg átrántották a FI relén
vagy táphibás a sütő, és egy test-hidegítő kondi szivárog....Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- DXRACER Prince Series L kék fekete gamer szék
- Eladó 3 szobás lakás Bp. 11. kerületben Őrmezőn!
- Dreame D10 Plus robotporszívó és nedves feltörlő
- ÚJ EcoFlow Delta 2 MAX 2kWh LiFePo4 3200W hordozható akku védőborítással, kempinghez is, GARANCIA
- ÓRIÁSI Philips Hue csomag - Hue Go, Iris Black, Play Bar, Light Strip V4 stb...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest