Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#9315) Brave_86 válasza neduddki (#9309) üzenetére


Brave_86
aktív tag

Próbálkoztam, de elég fura adatok jöttek ki, hőszükségletnek a program csak ~11w/m3 adott meg, míg a Főtáv: 30w/m3-t javasol a tervezésnél. Ha szigetelés van akkor gondolom a kevesebb is elég, de még a szigetelés nem történt meg. Amúgy ha 30w/m3-el számoltam, akkor az új radiátorok tagszáma megegyezett a jelenlegi régi radiátorok tagszámával.

(#9311) Mercutio_
Persze a boltban is rákérdezek, csak bepróbálkoztam itt is, hogy hátha van tapasztalat. És nagyjából anyagilag is tudjak tervezni. ;]
Nem mindenkinél lesz, csak a faliújságon láttam, hogy aug. elején (2 hétre) kiürítik a fűtési rendszert és aki esetleg radiátor cserét, vagy takarítást tervez, az most ezeket a munkálatokat elvégezheti.

Teendők radiátorcserénél
Felhívjuk a figyelmüket, nem közömbös, hogy milyen anyagú - acéllemez, alumínium - fűtőtestet vesznek!
Jó tudni, hogy a beépítendő radiátor hőleadása (hőteljesítménye,kW) nem haladhatja meg a jelenlegi radiátorét. A fűtőtestcserét javasolt jelezni a felhasználói közösségek képviselőjének. A lakástulajdonos a közös képviselő felé tartozik a bejelentési és engedélyezési kötelezettséggel (alapító okirat). Bár a fűtőtest (nem minden esetben) a fogyasztó tulajdona, ugyanakkor része egy osztatlan tulajdonnak (fűtési rendszernek) és az abba való beavatkozás, ha nem szakszerű, más fogyasztónak (esetleg a ház más részén) fűtési hibát, szélsőséges esetben fűtési elégtelenséget okozhat. Egyértelmű, hogy egy nagyobb hőleadó felszerelése csak valakinek (valakiknek) a rovására történhet, hisz ebben a szabálytalanul eljáró fogyasztó valakinek (valakiknek) a kárára vesz ki több "meleget" a közösből. A szakszerűtlen beavatkozás fokozott hibalehetőséggel jár az egycsöves fűtéseknél.

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.