Hirdetés

2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#51351) peppe79 válasza Lokids (#51329) üzenetére


peppe79
senior tag

"...valahogy még a 40 ezret is sajnálom egy szaros porszívóra. :P"

Korábban én is így voltam vele... Kb. 1 évig tépelődtem egy robotporszívón, mert egyszerűen sajnáltam rá a pénzt (pedig simán megtehettem volna, hogy megvegyem). Aztán rá kellett jöjjek, hogy az egyik legjobb vétel volt. :) "Normál" porszívóból is megéri egy drágább, ha az könnyebbséget jelent a munkában.

(#51352) poli27 válasza ribarszki (#51343) üzenetére


poli27
veterán

Jó vétel lesz ;) Én csak egyet sajnálok, hogy az orszi porszi miatt nem tudom eltenni a Samsung porszívót, mert a Dyson letilt ha beledugom :D

Aki kételkedik az ára miatt, ha használná 1-2 hónapot, és elvennék tőle, akkor garantálom, hogy rohanna a boltba megvenni... Annyira kényelmes a gyerek szétszór valamit, leakasztom a töltőjéről a falról és felporszívózom kényelmesen kábel nélkül, nem kell a jaj elfogyott a porzsák nem tudok porszívózni dolgot játszani stb stb.. Egy mozdulat kiüríteni, csak néha szokott beleakadni egy két hajszál a tartályba... Amikor már tele van a tartály akkor se csökken a szívóerő, az végig állandó, ellenben más porzsák nélküli cuccokkal...Megvettem az Ebayen egy tartót hozzá (1500ft), így minden egy helyen van, és egy csövet is, autó takarításnál jól jön. Egyetlen dolog amit hiányolok belőle, az, hogy nem lehet állandóra bekapcsolni, hanem folyamatosan nyomni kell, ezt igazán megoldhatnék a következőbe...

alt="alt="" title=""" title="alt="" title="""

[ Szerkesztve ]

(#51353) qqzs válasza poli27 (#51352) üzenetére


qqzs
őstag

Furjal jukat a orsziporszi csovere annyit amitol meg nem tilt le. ha mellekszivas nelkul full szivassal dugod a gyerekbe akkor kiszivja az agyát :)
A nyomogobitas meg azert van hogy az akkuval takarekoskodjon hogy tenyleg csak akkor szivjon amikor kell

[ Szerkesztve ]

Eladó: GTS450

(#51354) koxx válasza poli27 (#51352) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

"Egyetlen dolog amit hiányolok belőle, az, hogy nem lehet állandóra bekapcsolni, hanem folyamatosan nyomni kell, ezt igazán megoldhatnék a következőbe..." ezt én sem értettem amikor keresgéltem a porszívók között, hogy mi a jó fenéért nem rakták bele mint opciót, hogy rögzíthető legyen az a hülye gomb.

(#51355) Golyobis


Golyobis
aktív tag


Sziasztok, egy ilyen endoszkóp kamerát vettem. Elvileg vízálló, de vízbemártás után bepárásodott, utólag rájöttem hogy csak ip67 a védelme. Szétszedtem, és összeraktam úgy hogy szilikonnal tömítettem az illesztéseket.
Sajnos utólag azt vettem észre, hogy bár látszólag már nem enged be több vizet a kameratestbe, de belül maradt némi pára, ami hideg környezetben azonnal kicsapódik, elhomályosítva a képet.

A kérdés hogy vajon a bennrekedt nedvesség egyszerűen a szobám levegőjének a páratartalma (tehát először sivatagi szárazságot kellett volna teremteni mielőtt a lezárást megcsináltam volna), vagy a szilikon száradásából származó kipárolgott nedvességről van szó (nem ismerem a kémiáját).
Milyen ragasztót lenne érdemes használni a célra?

(#51356) vince válasza ribarszki (#51345) üzenetére


vince
őstag

Nekem Fiskars X27 van 2014 óta. A tesóm hülyének nézett, hogy ennyi pénzért veszek egy negyedik fejszét, mikor teljesen jó a másik három régi fejszém is. Elvittem neki, dolgozott vele egy órát, aznap délután rendelt egyet ő is :D

"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal

(#51357) poli27 válasza Golyobis (#51355) üzenetére


poli27
veterán

Ez az ebayen 1500ft :D

(#51358) flymi


flymi
addikt
LOGOUT blog

Porzsák nélküli porszívó vásárlás előtt állunk. Leszűkítettük a kört 3 márkára és 5-6 típusra csak épp nem tudjuk eldönteni melyik legyen. A kiszemeltek:

-ETA Salvet Animal 1513
-Philips PowerPro Active 955* szériából az egyik, csak tartozékbeli különbségek vannak.
-Rowenta X-Trem Power Cyclonic 7244

ETA-val csak jó tapasztalatok vannak eddig, van ilyen márkájú párásítónk is a babaszobában. Reg után 5 év gari van a motorra.
Philips-ek háztartási holmikban nem tudom mennyire jók.
Rowenta-val kapcsolatban nincs tapasztalat, de ez a legdrágább a három közül.

Ezek nagyjából a 40-50k közti kategória, szal talán nem a leggagyibbak, de a körítésért és plusz funkciókért sem kérnek el csilliókat. Melyiket vegyük?
Előre is kösz minden választ és segítséget!

[ Szerkesztve ]

/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///

(#51359) Lauda válasza flymi (#51358) üzenetére


Lauda
félisten

Szerintem egyiket se. Porzsákosat nézzetek. Nemrég volt téma.

(#51360) handrash válasza vince (#51356) üzenetére


handrash
őstag

Ha van benne egy kis hely, silicagel-t tegyél bele.

Biztonságot? ---> http://www.athsecurity.hu/

(#51361) Elemental válasza qqzs (#51350) üzenetére


Elemental
addikt

Mindkettőt minden egyes használat után kiporszívózom :)

(#51362) koxx


koxx
MODERÁTOR

A téma összefoglalót kiegészítettem ribarszki 2 LO írásával mivel nagyon sokszor merül fel a milyen porszívót vegyek kérdés.

(#51363) flymi válasza Lauda (#51359) üzenetére


flymi
addikt
LOGOUT blog

Azt láttam, h te kitartasz a porzsákos mellett és azt ajánlod, viszont asszony és én sem szeretünk vacakolni a porzsákkal. Nincs érv a porzsákos mellett, de ami ilyen készülék megmaradt régebbről azt a kocsi takarításához szoktam használni.
Azt is láttam, h porzsák nélküliből a Dyson a igazán ajánlott viszont nem igazán értem a honlap megtekintése után sem, h miért kerül kétszer annyiba, mint az általam linkeltek bármelyike (a keljfeljancsi fícsört leszámítva). Elképzelni sem tudom, h konkrét fizikai akadály (1-2-3 db szűrő) nélkül az a 35 akármi pörgettyű mindenféle szennyezőanyagot ki tudna szűrni.

[ Szerkesztve ]

/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///

(#51364) Elemental válasza flymi (#51363) üzenetére


Elemental
addikt

"asszony és én sem szeretünk vacakolni a porzsákkal"

A vacakolás abból áll a mi estünkben, hogy négy havonta egy perc alatt kicserélem a porzsákot. (miele c2 parquet)
Nem kell mosogatni a portartályt, nem kell mosogatni a szivacsokat benne, nem száll a por, ha kiöntöm a tartály tartalmát, nem kell hajszálakat meg miegymást kézzel kotorásznom.

[ Szerkesztve ]

(#51365) koxx válasza flymi (#51363) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Rosszul gondolod, ez nem a raketa porszívó 1978-ból amit az udvaron porolni kell. Mondhatom a többiek nevében is akiknek pl Miele c1-2-3 van, 2-4 havonta felnyitod a porszívó tetejét majd kidobod a kukába a teleszívott zsákot és beteszel egy zsírújat. Ennyi az össz karbantartási igénye. Ja igen, évente érdemes a hepa filtert kicserélni újra.
Tartályos porszívó esetén pedig szophatsz minden 2.-3. alkalommal 10-15 percet azzal mire mindent kitakarítasz, hogy nem menjen el a szívőerő.
Amíg nem próbáltál dysont addig nem fogod megérteni. Az, hogy miért kerül ennyibe jó kérdés, mert megtehetik. Egy Ferrari miért drága?

(#51366) vince válasza handrash (#51360) üzenetére


vince
őstag

Úgy jobban hasad tőle a fa? :DDD

"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal

(#51367) flymi válasza Elemental (#51364) üzenetére


flymi
addikt
LOGOUT blog

+koxx:
Oké, mondjuk legyen porzsákos. Miele-ből is van kábé egy tucat ami jó lehet igaz már duplázódik az ár.
Hepa filter kötelező, leginkább szőnyeghez és padlóhoz. A lényeg, h minél több port és szennyeződést összeszedjen.

Complete C3 Allergy PowerLine - SGFF4
Complete C3 TotalCare EcoLine - SGJP3 -> Tudom a névleges teljesítmény nem sokat jelent, de nem kevés kicsit az 550w?

Én nem sajnálom a pénzt a normális háztartási eszközökre ha az legalább 5-7, neaggyisten 10 évig is használható. A kiadások megzabolázásáért az asszony a felelős, de meggyőzhető.

[ Szerkesztve ]

/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///

(#51368) ribarszki válasza flymi (#51367) üzenetére


ribarszki
őstag

Bőven elég egy C2 Parquett, nem kell C3. Ha van több parketta/kemény felület a lakásban, akkor a ParquettTwister fej kötelező. Ehhez és Totalcare modellhez adják. Hepa csak akkor ha poratka allergiás vagy. Amúgy elég a sima AirClean Plus kimeneti szűrő ami 5k. 1,5 évig biztos használható.

[link] Ez a C2es. Es ez 890W-os. 69k korrekt ár érte.

[ Szerkesztve ]

(#51369) totron válasza peppe79 (#48744) üzenetére


totron
addikt

Ne legyen már divat ez a kukázás; háziállatoknak bőven jó lett volna. Nem is értem..

(#51370) Lauda válasza totron (#51369) üzenetére


Lauda
félisten

Amúgy ha megfelelően van beállítva a készülék, akkor általában magától becsukódnak az ajtók. Nálam az elux mindkét ajtaja magától záródik, kivéve, ha átfordítom a hűtőhöz képest nézve 90 fokos tartományon.

(#51371) flymi válasza flymi (#51367) üzenetére


flymi
addikt
LOGOUT blog

Nem én hozom a szabályokat de meggyőztem, h legyen porzsákos viszont 55k fölé semmiképp nem lehet menni. Ennyi.

ribarszki: ~10 éve voltam allergia szűrésen, akkor csak éger/nyír volt. Azóta sztem csak szaporodott, mert már régóta egész évben szar a helyzet.

/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///

(#51372) Lauda válasza flymi (#51371) üzenetére


Lauda
félisten

Nekem philips porszívóm van kb 12 éve és nagyon szeretem. Hasonló mint a performerek, akkoriban mások voltak az elnevezések (bár most nézem ez is performer). Ilyenem van kékben: [link] Sima s-bag zsákos, szív mint az állat, ha csutkán járatod, a hepa filterét most dobtam ki belóle, nem is tettem a helyére, engem nem zavar. 12 éve csak a porzsákot cserélem benne, a motorvédő szűrőt is most cseréltem ki, eddig csak kipaskoltam belőle a port és ment vissza.

[ Szerkesztve ]

(#51373) BBéci válasza Lauda (#51370) üzenetére


BBéci
titán

Ez nem törvényszerű. Mindhárom Sharpot vízszinteztem, egyiknek sem csukódott be magától az ajtaja, ami szerintem pozitívum.
Közben kimentem a konyhába, kipróbáltam, meg sem moccannak az ajtók, ott maradnak, ahol elengedem őket. Sőt, 10 fokos szögig könnyen behajthatók, onnan erőteljes nyomással lehet őket teljesen becsukni.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#51374) Lauda válasza BBéci (#51373) üzenetére


Lauda
félisten

Ezért írtam, hogy általában. ;)

(#51375) Elemental válasza ribarszki (#51343) üzenetére


Elemental
addikt

Miért akarod lecserélni a v8-at v11-re?
Majd szólj, ha már ki akarod dobni a v8-at, szívesen elviszem helyetted a hulladékudvarba, ne fáradj vele :)

(#51376) peppe79 válasza totron (#51369) üzenetére


peppe79
senior tag

Látod, én sem értem... Miből gondoltad, hogy ez nálam divat? :F Nem szokásom kukába dobálni az ételt, de megbüdösödött húst még a kutyáimnak sem adnék oda. Nem tudom, mióta volt nyitva az ajtó, lehet, hogy már 2-3 napja úgy állt. Az ételek kiolvadtak, a fiókban úszott az olvadt húslé (is). Aki ezt így bevállalja, hogy megeszi, annak kedves egészségére. Azon felül: a mélyhűtő 111 literes. Még ha valami csoda folytán esetleg menthető is lett volna belőle a kaja, ki az, aki ekkora mennyiséget lefőz egy nap alatt?

Lauda (#51370): jelenleg tökéletesen vízszintbe van állítva a hűtő, az ajtó legfeljebb csak minimális mértékben mozdul ki egy adott pontból. Megpróbálhatom, hogy milyen ha picit balra döntöm, de ha csak 1 cm-nyi résre nyitom az ajtót, nem hiszem, hogy a súlyánál fogva, magától becsukódik majd.

(#51377) Viszlát válasza flymi (#51363) üzenetére


Viszlát
addikt

Azt is láttam, h porzsák nélküliből a Dyson a igazán ajánlott viszont nem igazán értem a honlap megtekintése után sem, h miért kerül kétszer annyiba, mint az általam linkeltek bármelyike (a keljfeljancsi fícsört leszámítva).

Úgy van ez, mint minden mással, apróságok amikben profibb és minőségibb, az összkép pedig nagyon meggyőző. Nálam egy Big Ball Multifloor teljesít szolgálatot lassan 5 éve, olyan szívóereje van mint semmi másnak amihez eddig szerencsém volt (előtte Miele volt), az egyedüli porszívó ami a szőtt szőnyegből (kis hurkokkal) is ki tudja szedni a hosszú, női hajszálakat. Emellett egy rakat kiegészítőt kapsz hozzá, praktikus, okos megoldásokat, tehát összességében abszolút indokolt és érthető a magasabb ár, tényleges többletet kapsz érte.

Személy szerint egyébként nem értem az itt tapasztalható ellenszenvet a porzsák nélküliséggel szemben, ürítés után egy egyszerű öblítést kap és annyi, de nagyjából félévente beteszem a mosogatógépbe is, olyankor végképp olyan mint újkorában.

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#51378) pjen válasza BBéci (#51373) üzenetére


pjen
félisten

Egy hete vettem egy LG hűtőt az van a használatiban:kicsit döljön hátra,könnyebben csukódik.

(#51379) peppe79 válasza pjen (#51378) üzenetére


peppe79
senior tag

...egészen addig, amíg kínosan ügyelsz rá, hogy legfeljebb 90 fokos szögig nyitod az ajtaját. :)

(#51380) pjen válasza peppe79 (#51379) üzenetére


pjen
félisten

Egyértelmű,de ez durván 90cm széles.Jobban nem is akarod kinyitni.

(#51381) Lauda válasza peppe79 (#51379) üzenetére


Lauda
félisten

Tapasztalatom szerint annál jobban akkor nyitja csak az ember az ajtókat, mikor valami nagypakolást végez/leolvaszt stb. A hétköznapokban sokkal kényelmesebb úgy, ha az ajtók maguktól is csukódnának. Egyrészt könnyebb a kezelésük, másrészt ha csak elengeded szépen becsukódik.

(#51382) Fr3eWar válasza peppe79 (#51379) üzenetére


Fr3eWar
őstag

Nálam SBS Samsung RS68N8221S9 esetén magától csukódik, ha kb 25°alatt van a szög, 25-60°ott áll meg ahol épp van, 60-110°-os tartományban 90 fokra nyílik, 110°után van egy kis szabad járat majd utána 160° környékére nyílik.
Az ajtó kényszerpályán kicsit fel le mozog értelem szerűen a súlyából adódóan a kényszerpálya mélypontjain áll meg.

(#51383) ribarszki válasza Viszlát (#51377) üzenetére


ribarszki
őstag

Hohohó! A Dysonnal semmi gond! Erősen ajálnlott zsáknélküli gép a fórumban. Az ellenszev a sima monociklon gépekkel szemben van. A Dysont ne vedd ide!
A fő különbség egyébként nem az összerelés és az egyébb apróságok, hanem a levédett multiciklon szűrési rendszer! Akár 48 apró sípszerű ciklonszűrő is lehet egy Dyson vezetékes gépeben. Ezek 99,9%osan választják ki a port a levegőből. A maradékot pedig a mosható szűrőből havonta 1 mosással kiszedhető.
A Dyson piszok jó gép, a szűrőrendszere miatt főképpen. De amikor nem ajánljuk a tartályos gépeket, akkor nem a Dysonra gondolunk. És ezt mindig hozzá is tesszük!

[ Szerkesztve ]

(#51384) solti válasza poli27 (#51352) üzenetére


solti
senior tag

mi egyrészt az orsziporszi plusz panellét miatt kötöttünk a philips performer silentnél 1 hónapja. Eddig nagyon szeretjük
(kézi vacaknak meg van egy blitzwolf ar182)

[ Szerkesztve ]

(#51385) totron válasza peppe79 (#51376) üzenetére


totron
addikt

Télen rendszeresen enged le a hűtőm, bizonyos hőfok alatt, állítólag az új gázok ilyenek (konyhában nincs fűtés). Bizony van, hogy én is belefutok olvadt húsleves történetbe - ami természetesen nem játék! Emberi fogyasztásra szigorúan tilos, na meg büdös is. Állatkák metabolizmusa más, akad szomszéd, ismerős, annak is ismerőse, szét lehet osztani. Kis lemosás, főzés és eszik, emésztik vígan. Nem megmondóember akarok lenni, csak a kaja meg a kidobás fogalma semmilyen körülmények között nem fér össze nekem, erre nincs pardon. A helyzetet átérzem, de máskor lehetne okosabban.

(#51386) BBéci válasza pjen (#51380) üzenetére


BBéci
titán

90 centi széles az ajtó?

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#51387) pjen válasza BBéci (#51386) üzenetére


pjen
félisten

Megmértem 87.ez egy elég nagy hűtő.418+174 liter.

(#51388) BBéci válasza pjen (#51387) üzenetére


BBéci
titán

Haveromnak hasonló van, masszív zsanérok kellenek egy akora ajtóhoz. Az enyém 90 széles, de két-két egyforma ajtaja van, ami valamivel szimpatikusabb, kevésbé tartok attól, hogy lógni fog.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#51390) Lauda


Lauda
félisten

Rendeltem pótfejeket a szónikus philips sonicare (csak a kereshetőség miatt) fogkefémhez, normál standard méretű otimal white-ot. Ez tényleg jóval nagyobb, szerintem nekem is ez lesz a megfelelő méret. Amúgy a gépezet valami elképesztő. Kár, hogy nem vettem már korábban ilyet. :Y Nagyon frankón tisztít, teljesen más az ember érzete fogmosás után, mint korábban. A fogaim is szép lassan kezdenek fehéredni és a fogkövet is lassan, de szedi le. Nemrég voltam fogkőleszedésen és már megint elkezdett felrakódnia cucc, mióta megvettem a gépet ez a folyamat megfordult. Köszönöm szépen mégegszer, hogy ajánlottátok nekem ezt a fogkefét. :K Ha valaki ilyesmin gondolkodik, nyugodtan vágjon bele, tapasztalatom alapján nem fogja megbánni. ;)

[ Szerkesztve ]

(#51391) pjen válasza BBéci (#51388) üzenetére


pjen
félisten

Majd kiderül.Mi egy syde by syde kétajtóst cseréltünk most erre.Ilyen halk hűtőnk még nem volt.Egy méterre már semmi nem hallatszik.Először azt hittem nem is működik.

(#51392) Olga80 válasza ribarszki (#51383) üzenetére


Olga80
csendes tag

Sziasztok! Megkérdezhetem, hogy mi az oka, hogy nem ajánlott itt a fórumon a porzsák nélküli porszívó? Amit visszaolvasva ki tudtam hámozni, az csak annyi volt, hogy a porzsákot egyszerűbb, tisztább néhány havonta kicserélni mint ezt tisztogatni sokkal gyakrabban. Ismerősöm egy Rowenta 7891 típusút használ megelégedéssel. Persze lehet, hogy ez már az az árkategória aminél már van ajánlható pzs nélküli készülék?

(#51393) farkas-j válasza Olga80 (#51392) üzenetére


farkas-j
őstag

Törölve

[ Szerkesztve ]

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

(#51394) pjen válasza Olga80 (#51392) üzenetére


pjen
félisten

Meg is Válaszoltad.Egyszerűbb,tisztább.Viszont a porzsák nélküli költség hatékonyabb.Én max egy hónapig használok egy zsákot,félig sincs,de szaga van.

(#51395) Viszlát válasza ribarszki (#51383) üzenetére


Viszlát
addikt

Ööö, tény, hogy nem követem abszolút aktívan a topikot, de amikor igen, akkor mindig azt látom, hogy az ellenszenv az üzemeltetése kapcsán mutatkozik meg leginkább, a technológia az más kérdés. Szóval csak óvatosan a királyi többessel. :)

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#51396) BBéci válasza pjen (#51391) üzenetére


BBéci
titán

A kétajtós side by side - szerintem - teljesen elhibázott konstrukció, mert annyira keskeny mindkét része, mint az 55-60 centi szélességűeknek. Pont attól akartam szabadulni. Gondolom te is élvezed, hogy nem kell sakkozni, legózni, hová fér be egy nagyobb lábas, vagy tál.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#51397) pjen válasza BBéci (#51396) üzenetére


pjen
félisten

Igen,viszont néha keresgélek,szokni kell.Olyan vékony üveg polc van benne.Kiváncsi vagyok,ha nyáron tele rakom sörrel és dinnyével mit szól hozzá. :)

[ Szerkesztve ]

(#51398) BBéci válasza Olga80 (#51392) üzenetére


BBéci
titán

Úgy értelmezem, hogy három fő kategória létezik. Amit teljesen elutasítunk, az a textil porzsákos, amit néhány használat után ki kell tisztítani. Az a művelet cseppet sem higiénikus, látom a szomszédasszony mennyit vacakol vele, amikor a kukába rázogatja, ütögeti, illetve gyerekkoromból vannak ezzel kapcsolatos emlékeim.
Másik a valóban porzsák nélküli, amik közül a többség silány utánzata a valóban jól működő Dysonoknak. Gyorsan csökken a szívóerejük, ami eleve nem nagy, nem kellő mértékű a szűrőképességük, de ezek csak a legfőbb hátrányok.
Harmadik termékcsoport a cserélhető porzsákosoké, ami a legegyszerűbb, legtisztább, legegészségesebb, legpraktikusabb gépeket jelenti.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#51399) solti válasza BBéci (#51398) üzenetére


solti
senior tag

Érdekes amit írsz a textil porzsákosról, mert nekünk egy samsung easy 1600w-os ciklonszűrős porszívónk volt (~VCC52E5V3O), és a gyári textil porzsákkal használtuk szerintem olyan 6 éven át. Néha fogtam kimostam csap alatt és kész. Igen, gusztustalan volt arra a 10 percre, de félévente, vagy 1-1 kisebb felújítás takarítása után simán belefért. Mondjuk igaz, hogy ennek a fajta porszívónak az előszűrője azért rengeteget megfogott. Amit akartam írni az az, hogy büdös kb sosem volt (57nm panel, járólap és laminált padló, nincs kutya, csak gyerek)

(#51400) BBéci válasza solti (#51399) üzenetére


BBéci
titán

Az már egy alkategória, mert ciklonszűrős. Viszont abban a műfajban a Dyson egyeduralkodó, bár némelyik másolatát egészen elfogadhatónak tartják. Nem a Samsungokat.
Ettől függetlenül a cserélhető porzsákot tartom a legjobbnak.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.