Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#50801) Tothgera30 válasza Tothgera30 (#50797) üzenetére


Tothgera30
Ármester

Mai nap folyamán annyira jutottunk hogy kijött egy villanyszerelő cég két embere, és felmérték a terepet. Szerintük 16A-ra van kötve a konyha rész, tehát gond nélkül mehet két főzőlap vagy egy főzőlap és két sütőszál. Így kb. 15 perc alatt fabrikáltak rá egy hálózati csatlakozót, letesztelték, és jelenleg működőképes. Jövő héten tudnak jönni, akkor véglegesítik a dolgot, két 16A-ról hoznak réz szálat, és az lesz bekötve.

"A pokol nem hely, hanem állapot"

(#50802) poli27 válasza g947 (#50800) üzenetére


poli27
veterán

Sztem ne parázd túl a dolgot, ha nem jó megveszed a behalplig zsanért és kész ! 15k, nekem is azzal van megoldva!

(#50803) Csabroncka


Csabroncka
Topikgazda

Sokak kérésére, itt a jó mosogatógép gyanta regeneráló só

Osztrák, spárban kapható, ~600 Ft a két kiló

"in medias res"

(#50804) Batib


Batib
őstag

Akkumlátoros porszívóra kérek ajánlást. A cél és a helyzet a következő: Vidéki ház, a konyha a nyitott teraszra nyílik. Ide rendszeresen feljár a kutya és a szőre a ajtónyitogatás közben bejön a konyhára. Sajna partfissal vagy seprővel sokszor csak felverjük a levegőbe. Felmerúlt a gondolat, hogy esetleg akksis porszívó jó lenne. Ott lenne kéznél, s naponta csak négyszer-ötször körbe takarítanánk max 5 perc és kész. A konyha járólapos, szőnyeg nincs.
Szerintetek mennyire jó ez az ötlet? Erre a felhasználásra kellene valami ajánlott modell.
Kinai is lehet, sajna az ár is lényeges.

Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken

(#50805) Pttypang


Pttypang
veterán

Sziasztok, vennék egy porszívót, alsó kategória, medias utalványt használnék el, ha már a tűzhely cseréhez ennyire gyenge a kínálat :N

Melyiknek lenne több értelme? Mi a különbség a 42, 43 és 44 között a tartozékokon kívül?
[ELECTROLUX EEG42EB EasyGo porzsákos porszívó parketta fejjel, fekete]
[ELECTROLUX EEG43WR EasyGo porzsákos porszívó parketta+turbo fejjel, piros]
[ELECTROLUX EEG44IGM EasyGo porzsákos porszívó parketta+ 2 turbo fejjel, szürke]

55nm panel, kemény burkolatok.

Everybody lies.

(#50806) #94529552 válasza Pttypang (#50805) üzenetére


#94529552
törölt tag

Szerintem semmi, ezért a 43-ast érdemes most venni[link].

(#50807) superTibcsi válasza g947 (#50800) üzenetére


superTibcsi
aktív tag

Szia!
A konyha tervezős hölgy ajánlotta hogy vegyük meg hozzá. Ha nem kell visszavihetjük. De kellett mert a rögzítő csavarok beleestek volna zsanér helyére. Lehet a sima előlapnal nincs is rá szükség. A leírás szerinti méretben rögzitettem a síneket. A sín szerelési utasításában megtalálod hogy kell felszerelni a teli előlapra. Plusz rá kellett rakni a mosogatógéphez kapott alkatrészeket. A műanyag, kerek kütyüt ami csúszik az ajtóban és a rögzítő fülét. Nem ütközik az ajtó, mert a gépet nem emeltem fel teljesen a pult aljáig. Maradt 2 centi. Magyarul az előlap teteje a gépnél magasabban van. Takarólapból vágtam egy darabot hogy ne legyen rés. Ha kell rakok fel képet.

[ Szerkesztve ]

Under construction!!!

(#50808) Pttypang válasza #94529552 (#50806) üzenetére


Pttypang
veterán

Köszi, én se vettem észre semmi extrát, az extra kefe meg nekem nem szükséglet, főleg passzív hajtással. Megnézem a 43-asat. :R

[ Szerkesztve ]

Everybody lies.

(#50809) torma99


torma99
aktív tag

A NEFF-nél újraindult a 2+3 év garancia az idei évre is január 15-től. Tehát a múltkori kommenteket ennyivel árnyaljuk. Aki Bosch-ban gondolkozik így érdemes a megfelelő NEFF-et választania. így én is nagyon erősen hajlok ebbe az irányba már.

(#50810) g947 válasza superTibcsi (#50807) üzenetére


g947
tag

Igazán nagyon köszönöm a választ. Ha feltennél egy kepét szemből, nagyon köszönöm, de ráér jövő héten is. Jó hétvégét mindenkinek
g947

[ Szerkesztve ]

(#50811) kicsi kecske


kicsi kecske
tag

Sziasztok!
Elképzelhető, hogy egy adott szárítógép típuson belül is vannak különféle változatok?
MMból rendeltem egy AEG T8DB48S szárítót. Majd 1.5 hónappal később szintén MMból anyumnak vettünk egzakt ugyan ezt. Nekem a programok között csak cotton van, neki az első program pedig cottton eco majd cotton.
Nálam is van eco, csak azt külön kell a displayen belőni. Ugyan az a márka, ugyan az a típus. Mégis +1 program a fő program választón. :O

- Más: Mi mindent mindennel együtt szárítunk, eddig semmi nem ment össze. Van olcsó és drága ruhánk is. H&M, Newyorker, Zara Bershka, Tommy stb. Farmer póló zokni alsógatya, törölköző minden megy be egybe és száradtan jön ki nem megy össze. Anyám ugyan azzal a programmal anyum összekicsinyítette tesóm pólóját. Szóval náluk ugyan az a program csak póló/melegítő nadrág vegyes üzemen néha összehúzza valamelyik pólót.
Szerencsénk van és jó anyagúak a mi ruháink? Vagy ők basznak el vmit? Sima szekrény szárazon szárít még csak nem is extrán vagy hasonlón.

“Mindig is néptáncos akartam lenni, de rá kellett jöjjek, hogy olyan nép nincs, ahogyan én táncolok!”

(#50812) Ispy válasza kicsi kecske (#50811) üzenetére


Ispy
veterán

Megnézted a gép cimkéjén is a tipusszámot?

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#50813) Voice24 válasza Batib (#50804) üzenetére


Voice24
őstag

Én ilyet vettem, UK raktárból [link] , szerintem az adott célra nem kell ennél drágább, komolyabb gép. Mi is csak azért vettük, hogy akár a konyha-étkezőben, akár a bejáratnál gyorsan, secperc alatt össze lehessen szedni a dolgokat, és nem mellesleg autó belső takarítására is tökéletes és kényelmes. Ha valakinek szüksége van rá, cserélhető az akksija, 8-9 ezerért rendelhető hozzá.
Én a porszívót 22.500-ért vettem, szereztem hozzá kupont, de az már nem érvényes.

Biztosan vannak jobb gépek nála, de nem ezért az árért, szerintem ár/érték aránya tökéletes.

[ Szerkesztve ]

(#50814) st6969 válasza kicsi kecske (#50811) üzenetére


st6969
őstag

Lehetetlen megmondani, mely ruhák fognak összemenni, és hogy mi a pontos oka (mosás, szárítás, vagy mosás és szárítás is). Nekem vannak olyan ruháim, amikre rá is van írva, hogy gépben szárítható, ehhez képest a pl. egy pizsamanadrág és felső nagyjából 10cm-t (!) rövidült az első néhány szárítás után, aztán megállt. Egy M-es póló lógott rajtam (céges ajándékként kaptam). Na mondom, ez S-esben is nagy lenne. 1 mosás+szárítás után még épp fel tudom venni, de nem kényelmes, szűk, gyakorlatilag tapad, pedig szűk ruhákban járok. A H&M-es pólók nagy részével ugyanígy jártam. Más egyéb ruha, ami meg elvileg nem rakható szárítógépbe, na annak meg semmi baja. Hőszivattyús a gép, tehát elvileg alacsonyabb hőfokon szárít. Mostanában be van kapcsolva a genle dry, ami talán még alacsonyabb hőfokon szárít. Na, azóta nem tapasztaltam, hogy bármi is összement volna.

(#50815) blattida válasza BBéci (#50769) üzenetére


blattida
nagyúr

Amit az ember azért vesz meg, mert tetszik neki, ellenben semmi olyan funkciója nincs, amire valóban szüksége volna és erre még több pénzt is áldoz a külsőségek miatt, az pazarlás.

Egy fűtőszál villamos teljesítményét nem lehet többféleképpen meghatározni, ellentétben például egy audio cucc torzítási paramétereivel vagy kimenő teljesítményével, amikkel trükköznek is a gyártók, sajnos természetesen...

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#50816) dewil666


dewil666
őstag

Sziasztok!

Tudnátok ajánlani olyan porszívót ami víztartályba gyűjti a fel szívott port-szemetet?
Műhelyben illetve csempézés előtti porszívózáshoz is szeretném használni.
Kalorik VC1021 száraz és nedves porszívó (VC1021) (B-171633) amit ki néztem meg is rendeltem de valszeg nem tudják már be szerezni, mert kifutó termék.
27-30e ft a max keret.

KLÍMA szerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!

(#50817) korpicschess


korpicschess
veterán

Sziasztok!
Tudatosult bennem, hogy az LG f2j6hm0w mosógépemben nincs aquastop. Külső megoldást honnan lenne érdemes nézni?
Valamint garanciát 5 évre kiterjeszteni érdemes-e, és hol lehetne megtenni? Emagról vettem, regisztráltam már LG-nél. Emagnál nincs is +3 év opció, csak hozzájuk lehetne venni +1 vagy +2 évet, de annak nem sok hasznát látom.
Köszi!
:R

[ Szerkesztve ]

Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄

(#50818) BBéci válasza blattida (#50815) üzenetére


BBéci
titán

Tegnap bementem kávéért egy Media Marktba, megvizsgáltam a Beko hűtőszekrényeket és nem kívántam egyiket sem haza vinni. A fiókok széle éles, sorjás, sugárzott belőlük az egyszerűség.
A tetszik a nem csak a látványra vonatkozik, hanem mindenre, ami a mindennapos használat során adódik. Szinte várom az alkalmat, hogy kinyithassam a Sharpom valamelyik ajtaját a 4 közül és betehessek, kivehessek valamit. Élvezettel törölgetem a polcokat és a külsejét is. Nekünk - feleségemnek is - ez a hűtőszekrény örömet okoz, tehát nem pazarlás.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#50819) Ispy válasza korpicschess (#50817) üzenetére


Ispy
veterán

Nekem vizet kapott az aquastop, elzárta a vízet, így dec 24-én rohangálhattam csőért, vettem egy fapadot 1600-ért, ne akard azt az aquastopot.

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#50820) peppe79 válasza Ispy (#50819) üzenetére


peppe79
senior tag

Nem is próbáltad ki azóta? Ha csak a szivacs ázott fel benne, akkor az elvileg már kiszáradt.

(#50821) Ispy válasza peppe79 (#50820) üzenetére


Ispy
veterán

Nem, annyira nem izgat, hogy kiszedjem a gépet a helyéről.

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#50822) korpicschess válasza Ispy (#50819) üzenetére


korpicschess
veterán

Nem tudom, hogy anélkül kötnek-e biztosítást a lakásra. :F

Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄

(#50823) pjen válasza korpicschess (#50822) üzenetére


pjen
félisten

Mért ne kötnének,ha megnézed a szabadon álló műsógépeken nem igen van.A mosogató gépen pedig igen.Az én LG mosógépemen sincs,mégüs van biztosításom.

(#50824) Ispy válasza korpicschess (#50822) üzenetére


Ispy
veterán

Viccelsz? Én telefonon kötöttem 10 perc alatt úgy, hogy még címünk se volt, minden bemondásra megy.

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#50825) korpicschess válasza Ispy (#50824) üzenetére


korpicschess
veterán

Na oké, de a kérdés, hogy vajon fizet-e ilyenkor, hogyha kár történik?
Nekem is úgy van címem, hogy még hivatalosan nincs a nevünkön, de már itt lakom. Fogalmam sincs, hogy így lehet-e kötni, de elmondásod alapján meg lehetne próbálni.

Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄

(#50826) pjen válasza korpicschess (#50825) üzenetére


pjen
félisten

Ami benne van a szerződésben az után fizet.Ha viz stoppos a mosó géped és ezt beírják,valószínűleg árentedményt kapsz.Ilyen például a villám hárító is,vagy a három zár az ajtón.

(#50827) littlerock


littlerock
aktív tag

Sziasztok!

Abban a reményben élek, hogy kaphatok némi segítséget az alábbi esetben.
Van itthon egy 7 és fél éves Samsung alulfagyasztós hűtő, amire csak valószínűsíthető hibát állapítottak meg. Csökkent a hűtési hatásfoga ez biztos, mert csak a legmagasabb fokozaton tudunk 6-7 fok környékét produkálni vele, illetve teljesen random módon leálláskor olyan hangot ad, mintha leesene valami benne, vagy mögötte. Ha melegebb van, akkor gyakoribb és hangosabb a zaj.
Eddig a legvalószínűbb, hogy a kompresszorban van a hiba, megy amíg megy, aztán annyi.

Két lehetőségünk van, javítás, vagy csere.
A javítás komoly összeg lenne, mert várhatóan kb 60.000 huf egy kompresszor hozzá (valami spéci cucc van benne, ami csak egy adott elektronikával működik stb...), illetve ezt ugye kiszállással és gázcserével együtt lehetne kicseréltetni. Ezutóbbiért is joggal vár el némi pénzt egy tisztességes szakember is, főleg Bp-n ...

A másik lehetőség pedig újabb kérdéseket vet fel. Milyen típust vegyünk, a lehető legolcsóbban, illetve a legjobb ár-érték arányban? (inkább a második a fontosabb)
Inox, 200 cm feletti, jól (legkevésbé roncsolva) fagyasszon, minél nagyobb legyen a nettó térfogat, és nem baj, ha van fogantyúja.

Minden tanácsot szívesen veszek....

Ui: ha csere lesz, akkor lehet, valaki jól járna a mostanival, de az már legyen az ő szerencséje, mivel szép állapotban van.

Magyarok vagyunk, nekünk mindenből a fele elég, az sem baj, ha kétszer annyiba kerül...

(#50828) bbdzyx


bbdzyx
senior tag

Szerintetek az Extreme Digital csak elírta/nem javította, hogy erre a Neff mosogatógépre 5 év gyári garancia van?
Mindenhol máshol 24 hónappal hirdetik és utána olvasva derült ki, hogy a Neff-nek nemrég volt egy 2+3 éves akciója szeptember és december között.

“Going outside is highly overrated.” ― Ernest Cline, Ready Player One

(#50829) #40553216 válasza Ispy (#50819) üzenetére


#40553216
törölt tag

A Miele nem csak aquastoppot rak bele, de élettartam eláztatás elleni garanciát is vállal.

(#50828) bbdzyx
Megint van 2+3.

[ Szerkesztve ]

(#50830) qqzs


qqzs
őstag

A bosch self cleaninges szaritoiban a kondenzviz tele van szoszokkel?

Eladó: GTS450

(#50831) Gömbike válasza qqzs (#50830) üzenetére


Gömbike
senior tag

Megalapozottan feltehető: [link] [link]

A legegyszerűbb megoldásoknál nincs jobb. Felesleges bonyolítani a bevált technológiát.

[ Szerkesztve ]

Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.

(#50832) ribarszki válasza korpicschess (#50822) üzenetére


ribarszki
őstag

Nekem az 1éves, teljesen új MM-ból vásárolt Miele mosógéphez nem járt Aquastop. Nem kihagyták, hanem ehhez a belépő típushoz nem adnak.

[ Szerkesztve ]

(#50833) Grande Ale válasza ribarszki (#50832) üzenetére


Grande Ale
őstag

Ha az Aquastop az a csövön lêvő szerkezet, akkor az nekem sincs a Mielehez. Aegen volt.
A mielen ez van: Watercontrol-System (WCS)Biztonság egy további érzékelővel
Minden száraz marad: a WCS felügyeli a vízbevezetést, felismeri a szivárgást és a készülék aljába került vizet. Vízvédelmi garancia. A vízkár elleni védelem garantálva!
Maximális biztonság: a vízvédelmi rendszer meghibásodásából eredő anyagi kár költségét a Miele 20 évig átvállalja.
Nem belépő gép, Wkg130.

Tiédben is tuti ez van, semmi nincs kisporolva. Elektronikusan véd, kérdeztem anno a mielet erről.

[ Szerkesztve ]

(#50834) pjen válasza Grande Ale (#50833) üzenetére


pjen
félisten

A kettő nagyon nem ugyanaz.A WCS a mosógépben van, az aquastop a falon.Ha a bevezető gumi cső megy szét a WCS nem csinál semmit.Ami a csövön van az a wps.

[ Szerkesztve ]

(#50835) Grande Ale válasza pjen (#50834) üzenetére


Grande Ale
őstag

Szerintem meg pont mindegy. Húsz évre garantálja a vizvedelmet. Nyilván tudják, hogy miért.

(#50836) korpicschess válasza Grande Ale (#50835) üzenetére


korpicschess
veterán

A gépben, de általában a cső megy szét, nem a gép.

[ Szerkesztve ]

Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄

(#50837) Grande Ale válasza korpicschess (#50836) üzenetére


Grande Ale
őstag

Értem, bár hála istennek nem láttam még olyat. Remélem nem is fogok, nyilván jó minőségű, tesztelt befolyocsoveik vannak. A húsz év vizvedelmi garancia a teljes rendszere érvényes, beleértve a csövet is...

[ Szerkesztve ]

(#50838) pjen válasza Grande Ale (#50837) üzenetére


pjen
félisten

"beleértve a csövet is..."biztos vagy benne?

(#50839) bbdzyx válasza #40553216 (#50829) üzenetére


bbdzyx
senior tag

Akárhol nézem csak a tavalyi akcióról találok hivatalos kommunikációt, arról hogy megint lenne nem. De megérdeklődöm, köszi.

Megvan, igazad van. Köszi!

[ Szerkesztve ]

“Going outside is highly overrated.” ― Ernest Cline, Ready Player One

(#50840) torma99 válasza bbdzyx (#50828) üzenetére


torma99
aktív tag

Van megint 2+3, de a részvételi feltételeikben a honlapjukon csak egy 500 ezer plusszos mosogatógép szerepel 2+3-ra, míg a terméklistában 1 kivételével az összesnél, és az edigital mellet más partnernél is megjelent újra a 2+3 év.

Írtam nekik az ügyben, remélem hétfőn válaszolnak. Majd posztolom.

(#50841) bbdzyx válasza torma99 (#50840) üzenetére


bbdzyx
senior tag

Igen, én is átnéztem tüzetesebben a leírást és láttam, hogy csak a drágább típusokra érvényes. Köszi, várom a visszajelzésed! :R

“Going outside is highly overrated.” ― Ernest Cline, Ready Player One

(#50842) Grande Ale válasza pjen (#50838) üzenetére


Grande Ale
őstag

Igen

(#50843) solti


solti
senior tag

vajon hány bevezető cső ment szét az elmúlt pár évben mondjuk Európában? sose hallottam ilyen hibáról, persze ez nem jelent semmit

(#50844) torma99


torma99
aktív tag

Kicsit a mosogatógépekről. Elmentünk megnézni őket. A Bosch 2/4 széria szerontem felejtős. A középső kar csatlakozása kriminális. Túl erős, és ettől a bililemez hátul minden húzásnál beremeg. A rá felerősített műanyag csatorna is nyeklik nyaklik. Évek múlva vajon mi lesz belőle? Az ajtónyitás sem az igazi.

Kellemes meglepetés az olcsók közt a Beko. Jó ajtó, jó kosarak és semmivel sem sorjásab vahy silányabb műanyagok, mint a Boschnál.

Boschból a 6os szériától felfelé érdemes nézelődni. De figyeljünk nincs mindegyikben felső kar, csak egy köpködő kerék

Whirlpool is olcsó, de rendben van. A fazekmosófúvókái jók, de a pohárögzítések nem az igaziak.

Sikerült egy Mielét is megnézni, a legolcsóbbat. Az összeszerelés jobb, mint a belépő modellek eseteben, de azonos árkategóriában a többi gyártó is felzárkózik melléjük. Nekem elsőre jobban pakolható a prajtikus evőeszköztálca miatt, de 5 ev garival Neff N90-et választanék helyette (Ami ugye Bosch 8.)

Nem sikerült Aeg/Electroluxot nézni.

Én az olcsók közül bevállalnám a Bekot, 200 körül az alap Mielét. 300nál szintén Miele, vagy Neff a gari miatt. A köztes árszinteken akcióban vásárolnék.

(#50845) peppe79 válasza solti (#50843) üzenetére


peppe79
senior tag

Hát, ez az. Mosógép befolyócsövének szakadásáról eddig még csak egy valakitől olvastam (pont ezen a fórumon), és úgy, hogy annak tényleges okáról (anyagminőség, anyagfáradás, külső sérülés) semmit sem tudunk.
Rajta kívül eddig mástól még nem hallottam hasonló esetről (víz- és gázszerelőtől, háztartásigép szerelőtől sem). Csőtörésről, eldurrant sarokszelepről, csaptelepek flexi bekötőcsövének töréséről viszont annál inkább (nálam is előfordult). Ezek ellen viszont értelemszerűen az aquastop semmilyen védelmet nem nyújt, hiszen az kizárólag csak a befolyócső szakadásának védelmét látja el. Nem azt állítom, hogy semmit sem ér, de valljuk be őszintén: a vízkárok elleni védelemhez tényleg csak lehelletnyit tesz hozzá. Egyrészt, nagyon kis esély van rá, hogy egy 20 bar üzemi nyomásra tervezett, 60 bar repesztési nyomást bíró, 3 rétegű bekötőcső csak úgy egyszerűen eldurranjon; másrészt, ne feletjsük el, hogy gyakorlatilag egy kb. 1,5 méteres szakaszról beszélünk. Egy családi házban, társasházban viszont ettől egy "picit" hosszabb szakaszon fut a vízvezeték, egy rakás fittinggel. Úgyhogy én is úgy gondolom, hogy egy picit túl van lihegve ez az egész aquastop dolog.

Ettől függetlenül a vízkár nekem egy elég nagy félelmem. Egy ideje figyelem már a gyártókat, hogy ki az, aki egy megbízható, könnyen telepíthető, komplex vízvédelmet ellátó eszközzel rukkol elő.
Annak idején szinte csak a francia DSF+, és a hazai gyártású csőtörésstop készülék volt elérhető. Utóbbinál viszont nem tetszett, hogy be kell húzni a kábelt a vízóra aknáig. Most úgy látom, hogy ez teljesen megújult, és már nincs motoros golyóscsap, inkább a mobiltelefonos riasztásra fordították a figyelmet. Aztán jött az Aquasenso, de azt meg feleslegesen túlbonyolítottnak tartom (ha nincs vízvételezés, automatikusan zár a golyóscsap). A Grohe sense guardra viszont kíváncsi lennék. Ha van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata, használ ilyen eszközt, akkor megköszönném, ha írna róla pár szót. Esetleg a Yera-ról, Flo-ról is, de elsősorban inkább a Grohe-re lennék kíváncsi.
Illetve érdekel a vízkár miatt bekövetkező biztosítás is. Viszont pillanatnyilag nem tudok olyan biztosítóról, aki komoly összeget is hajlandó lenne kifizetni egy esetleges kárra. Gondolok itt például arra, ha egy csőtörés esetén átáznak a gipszkarton válaszfalak, elázik az omnidirekcionális hangsugárzóm, stb-stb. Ezek nem 2 forintos tételek. Namost, én ilyen 60-80 ezer forintos kifizetésekkel nem sokra megyek. Ha van valakinek tippje egy komoly, megbízható biztosítóra, azt is szívesen veszem.

(#50846) peppe79 válasza torma99 (#50844) üzenetére


peppe79
senior tag

Bosch 4-es szériából való mosogatógépem van. Nagyon kis alap szerkezet. Az összeszereléssel nincs problémám, a felső kosárral és az ajtónyitással viszont annál inkább...
A belépő szintű Mielét én is néztem, eredetileg azt akartam vásárolni. De attól sem dobtam hátast, azért is lett végül Bosch a választásom.

(#50847) peppe79 válasza Grande Ale (#50833) üzenetére


peppe79
senior tag

Félre ne érts, de: az ilyen hangzatos elnevezéseket, mint a waterproof-system, watercontrol-system; az olyan egyszeri embernek találták ki, aki szeret többet belelátni valamibe. Az én tök alap Siemens mosógépemhez ugyan nem járt aquastop befolyócső, viszont ugyanúgy megtalálható benne a többszörös vízvédelem (többek közt a túlfolyás elleni védelem), mint bármelyik másik Bosch/Siemens modellben.

(#50848) torma99 válasza peppe79 (#50846) üzenetére


torma99
aktív tag

A tied is "cuppan" a közepső csatlakozónál, illetve több mm-ert kidomborodik, meg visszaugrik, vagy ez új feature? Én nem latom magam előtt ahogy ez mondjuk heti 4 menetet kibír folyamatos pakolgatás mellett sok-sok évig.

(#50849) blattida válasza peppe79 (#50845) üzenetére


blattida
nagyúr

Nem a bekötőcső adja meg magát, hanem a mosógépben lévő kötések csúsznak szét/repednek el, ami miatt a gépekből mosás közben és után folyhat a víz. A gép alján lévő vízérzékelő ilyenkor aktiválja a sarokszelepen lévő mágnesszelepet, ami így elzárja a vizet.
Legtöbbünknél nincsenek elzárva a használaton kívüli sarokszelepek és mondjuk gyakran pont akkor halnak meg, amikor az ember éppen elzárná őket...

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#50850) Grande Ale válasza peppe79 (#50847) üzenetére


Grande Ale
őstag

Persze, semmi gond ezzel. Csak arra reagáltam, hogy a majd félmilliós gépben nincs Aquastop cső, mégis vállalják a húsz évet a vizkárra. Talán nem véletlen. A mosogatógépünkön érdekes módon van, pedig jóval olcsóbb volt, mint a mosógép. (Szintén Miele.) A WCS rendszer nyilván ugyanúgy teszi a dolgát, ha szükség van rá. (Ne legyen).

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.