Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#50951) AssAssynn válasza asdf_ (#50950) üzenetére


AssAssynn
őstag

Köszönöm!
S mennyire gond, hogy nem NoFrost-os így 2020-ban?

"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)

(#50952) Zeki válasza AssAssynn (#50951) üzenetére


Zeki
nagyúr

Jó. Mert nem olyan hangos.

(#50953) asdf_ válasza AssAssynn (#50951) üzenetére


asdf_
veterán

Ez vallás kérdése, van, aki életében el nem tudná képzelni, hogy ne no frostos hűtője legyen a továbbiakban (miután lett egy ilyenje), én meg mondjuk tök jól elvagyok nélküle (ellenben sosem volt még olyanom) De a KGE mélyhűtője no frostos, ha jól láttam, csak a hűtőtere nem.

(#50954) pjen válasza AssAssynn (#50951) üzenetére


pjen
félisten

A 2020 nak semmi köze a no frost hoz.H van kedved olvasztgatni jó a sima és halkabb.A no frost ot elég egy évben kétszer kimosni.

[ Szerkesztve ]

(#50955) peppe79 válasza qqzs (#50948) üzenetére


peppe79
senior tag

A Te esetedben az egy user error, az én esetemben viszont ennyire képes a mosogatógép. Nem minden Bosch mosogatógépnek ugyanolyan a felső kosara. Az enyém tutira csak 2 szintes, épp úgy, mint itt (lásd: 1:40-től)

(#50956) Tothgera30 válasza Tothgera30 (#50935) üzenetére


Tothgera30
Ármester

Esetleg valami ajánlás valakitől?

"A pokol nem hely, hanem állapot"

(#50957) koxx válasza Tothgera30 (#50956) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Rakj hozzá egy kis pénzt és vegyél egy miele c1 v c2-t.

(#50958) ribarszki válasza Tothgera30 (#50956) üzenetére


ribarszki
őstag

Ha 35k a palfon, akkor Electrolux. Esetleg próbálhatsz egy turbókefés darabot hátha viszi a shaggyt. Ha van több akkor Miele. A Miele turbókeféje vitte sógornőm Shaggy szőnyegét. Már ki akarta dobni. Elvittem a porszívómat és fél zsáknyi apró dekorkavicsot, perecet, popcorn darabokat szedett ki. Végül nem dobta ki a szőnyeget, mert megtartotta ezt.

(#50959) BBéci válasza ribarszki (#50958) üzenetére


BBéci
titán

2-3 hetente alaposan ki kellett volna rázni, akkor nem gyűlt volna össze benne annyi szemét.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#50960) ribarszki válasza BBéci (#50959) üzenetére


ribarszki
őstag

Egyedül él és ez egy nagyobb szőnyeg ráadásul társasházban. A szőnyegen a nehéz üvegasztal. Hogyan vitte volna végig egyedül ezt a cselekvéssort?

A megoldás nem az, hogy ki kell 2-3 hetente rázni, hanem, hogy nem kell ilyen szart venni.

Amúgy meg nincs igazad, mert főleg hosszú hajszál volt rátekeredve a Shaggy szálaira. A sima porszívófej meg nyilván nem tudta felszedni. Ezt hiába rázta volna, a hajszál nem jön ki. A Miele viszont parádésan kitakarította. Hallottam ahogy szedi fel a sok apró szemetet a szálak közül.

(#50961) koxx válasza ribarszki (#50960) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Az a megoldas, hogy nem kell szonyeg :)

(#50962) Teaway válasza ribarszki (#50960) üzenetére


Teaway
veterán

Megvárja, amíg vendégek jönnek, és velük viteti ki :D

Nincs itthon csokid??

(#50963) BBéci válasza ribarszki (#50960) üzenetére


BBéci
titán

Az előbbi hozzászólásban nem említettél hajszálakat.
Mivel sógornődről van szó, egyértelműnek tűnt, hogy nem egyedül él.
Abban egyetértünk, hogy a 3-5 centis szálakból álló szőnyegnek több a hátránya, mint az előnye. Hangcsillapításnak kiváló, egyik ismerősöm zenehallgató és házimozi szobájában olyan volt/van (nem jártam ott másfél éve) annak a célnak kiválóan megfelelt.

(#50961) koxx
Szőnyeg nélkül sivár egy szoba, olyan, mint egy nagy, spórolós cég irodája.
Csaphornyos parkettás, perzsaszőnyeges lakásban nőttem fel, számomra alapkövetelmény a szőnyeg.
Nálam a nappaliban ilyen típus van, csak más színű és mintájú, szintén 240x320 cm-es méretben. Kellemes rajta lépdelni és heverészni is. Dolgozó és hálószobám szőnyegpadlós, szóba sem jött más megoldás.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#50964) Toobee válasza koxx (#50957) üzenetére


Toobee
veterán

C3-at vettem a barátnőmnek karácsonyra, többet között az itteni pozitív vélemények hatására. Egyáltalán nem bántuk meg, 65e Ft volt. Külön öröm, hogy az irtó gyenge panel villanyhálózat összes konnektora bírja, ellenben a 10 éves Samsunggal. Hangja szinte semmi a másikhoz képest, ráadásul a takarítás is más dimenzió vele, a tisztaságról pedig nem is beszélve. Szóval +1 a Miele-re.

https://barbieripnk.hu/

(#50965) AssAssynn válasza asdf_ (#50953) üzenetére


AssAssynn
őstag

Köszönöm mindenkinek a válaszát!

Igazából most egy kb. 90 ezer forintos NoFrost-os Gorenje hűtőt használunk 1 éve és semmi rosszat nem tudok róla mondani. Néha tényleg hangoskodik kicsit, de már tudom, hogy mi miatt. Egyébként ez a hang nem olyan vészes. Takarítani is csak inkább a higiénia miatt kell, de nincs semmi lerakódás rajta. Csak költözünk és ennek maradnia kell itt, ezért nézek új után.
Szóval félek ne az legyen, hogy visszasírom a NoFrost-ot, bár tényleg csábít ez a Bosch. :/

"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)

(#50966) koxx válasza BBéci (#50963) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Utálom a szőnyegeket, teljesen mindegy, hogy mekkora vagy miből van. Nem ettől lesz rendezett egy szoba. Cserébe szopás takarítani.

Toobee: 65k-ért C3-at? annyiért ajándék volt. Én anno 62-ért vettem a C2-t.

(#50967) ribarszki válasza Toobee (#50964) üzenetére


ribarszki
őstag

Kisebb is az áramfelvétele a Mielenek mint a 10évvel ezelőtti Samsungnak, valamint a Mieleben van lágy felfutás (lágyindítás) amit elég sok porszívóból kihagynak. Illetve a Mielet nem kell maxon pörgetni, közép álláson is kiválóan szív. A Samsung egyébként nagyon sok más ok miatt is erősen kerülendő...

Amúgy igen, nagy plusz a Mielenek. Nekem is C3 van.

koxx 2 éve a német Amazonról rendeltem C3-as Parquett gépet szüleimnek 60k-ért. 1200W, tűzpiros. Gyönyörű! Igaz volt német ismerősöm és az ő címére ment, ő pedig hazahozta. Mert Magyarországra nem szállított az Amazonos Miele shop :((( Vegyük meg itt majdnem dupla áron..

[ Szerkesztve ]

(#50968) Toobee válasza koxx (#50966) üzenetére


Toobee
veterán

Igen, még karácsony körül ment az Alzás kuponozás, és le lehetett vinni 65ezerre, pontosabban ebben benne volt a szállítás és egy kerékpárcsengő is. Ezt a fajtát vettük.

Majd lassan rendelnék hozzá párzsákot is, az XXL csomagot néztem ki hozzá. Ehhez kell még valamit venni, van olyan szűrő, ami nincs benne? Németországból természetesen ezt is meg lehet venni jobb áron, mindössze 30 EUR, de össze kellene állni 3-4 embernek, mert 16 EUR a szállítás.

https://barbieripnk.hu/

(#50969) BBéci válasza koxx (#50966) üzenetére


BBéci
titán

Nem rendezettet írtam. Barátságos, kellemes, kényelmes, hangulatos, meleg egy jó szőnyeg. Igen, macerásabb tisztán tartani mint a kőburkolatot, vagy a laminált padlót, de azok nem lakótérbe valók. SZVSZ.
Ráadásul ott az előbb említett szempont, az akusztika. A csupasz padló, legyen az bármiből, agyonveri a hangzást, egy harmincmilliós rendszer nem fog úgy szólni, mint jó akusztikai körülmények között egy tizedébe kerülő. Megszólalni, beszélgetni sincs kedvem egy csupasz padlójú (és falú) szobában. Beköltözés után egy darabig olyan volt a nappalim, rá gondolni is rémes. Ha lenne hidegrázós arcocska, most ide illeszteném.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#50970) peppe79 válasza BBéci (#50969) üzenetére


peppe79
senior tag

De azért túlélted, nem? ;]

(#50971) BBéci válasza peppe79 (#50970) üzenetére


BBéci
titán

Néhány kisméretű, vékony szőnyeg akkor is volt a parkettán, fél évvel később érkezett meg a linkelt Royal Keshan. A hatalmas, U alakú könyvespolc csak 7 évvel a beköltözés után készült el. Addig 2 db 80 centi magas és két 1,6 méteres volt a szobában. A sok könyvtől a korábbi durva csörgővisszhang radikálisan lecsökkent, ezzel egyidejűleg ausztikai paneleket helyeztem a kritikus pontokra, ám kell néhány a plafonra is, valamint basszuscsapdák a sarkokba, vastag, hangcsillapító függöny a teraszajtó/ablak elé. Természetesen profi bemérés alapján, nem hasraütésre.
Terveim szerint idén mindez megvalósul, végre úgy fognak szólni kedvenc zenéim és filmjeim, ahogy kell.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#50972) koncsik


koncsik
MODERÁTOR

Melyik hűtőszekrény ajánlott vélményetek szerint low frost, no Frost, frost-free, Auto defrost & Manual defrost közül 5 fős családnak?
Angolul találtam rá választ, hogy melyik mi alapvetően, a helykihasználás miatt a low frost szimpatikus...
Jelenleg Bosch KGE49VI4A a kiszemelt...

Answer:
Auto defrost relates to the fridge only. The back panel freezes cools the fridge, when this gets down to temperature the back panel defrosts, water drips down the back and through the drain hole
Manual defrost is where your freezer has internal cooling elements that freezes the internal cabinet they are positioned above and below the drawers. After time you will need to defrost the appliance as the ice builds up.
Low frost relates to the freezer, usually associated with Bosch & Siemens is where the appliance has internal cooling elements within the cabinet sides and back which although do build up with ice is very minimal. As there are no visible cooling elements, at first glance in side they look similar to frost free. No elements means more room for food, you can even take the shelves out on some if needed.
Frost-free & No frost relates to the freezer, as the freezer freezes you do not get ice build-up. The benefits with frost-free are, food does not get freezer burn, food stays fresher for longer and does not get ice build-up so no defrosting, as it handles it automatically.

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#50973) pjen válasza koncsik (#50972) üzenetére


pjen
félisten

A lényeg,hogy minél nagyobb legyen.Én biztos no frost ot vennék.

(#50974) asdf_ válasza pjen (#50954) üzenetére


asdf_
veterán

Mondjuk meg nincs tapasztalat, de ennek a Bosch-nak a melyhutoben is a muanyag mogott van a hutest vegzo resze, es uvegpolcokon vannak a rekeszek (tehat nem a hutest vegzo csokigyo tartja a rekeszeket, igy nincs a "lamellak" kozti jeggel valo szopolas ), kis jeg igy fel ev alatt mar gyult, de en azt gondolom, hogy jegkaparoval siman le tudom majd tolni es nem kell majd leolvasztani. De ezt nagyon felteteles modban mondom, majd tavasszal megyek neki eloszor.

(#50975) peppe79 válasza BBéci (#50971) üzenetére


peppe79
senior tag

Nálam az üveggyapottal szigetelt, egyrétegű gipszkarton falak, és a gipszkarton mennyezet rontanak leginkább az akusztikán. Ráadásul kvázi omnidirekcionális hangsugárzók (Heed Enigma) szólnak...

(#50976) samujózsi


samujózsi
tag

Mikró szagtalanításban tudnátok segíteni?
Párom kicsit elszámolta magát és egy zsömlét izzásig melegített. Szó szerint füstölt egy része :W
A lakásból nagyjából sikerült eltüntetni a füstszagot, de a mikro...
Annyi ötletem volt, hogy beraktunk olvasztás fokozaton egy bögre vizet félórára, de félek, hogy ez kevés lesz. :(

Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM

(#50977) ribarszki válasza samujózsi (#50976) üzenetére


ribarszki
őstag

Én kipróbálnék ecetes vizet. Forralásig, kicsit gőzöltetni.

(#50978) pjen válasza samujózsi (#50976) üzenetére


pjen
félisten

Egy hasonló baklövés után én kidobtam.

(#50979) samujózsi válasza pjen (#50978) üzenetére


samujózsi
tag

Hát ez nálunk is felmerült, mint opció. :(

Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM

(#50980) canniball válasza samujózsi (#50979) üzenetére


canniball
nagyúr

Abszolút felesleges emiatt kidobni, ha nem csinálsz vele semmit egy idő után akkor is kiszellőzik magától is.

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#50981) Ispy válasza samujózsi (#50976) üzenetére


Ispy
veterán

Esetleg szódabikarbonával lehetne próbálkozni, jó a szagtalanító hatása.

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#50982) pjen válasza canniball (#50980) üzenetére


pjen
félisten

Én két nap után dobtam ki. :)

(#50983) canniball válasza pjen (#50982) üzenetére


canniball
nagyúr

És használtad is közben (vagy csak hagytad had szellőzzön)? Nekem egyszer a popcornt sikerült bent felejteni, mire kivettem már szénné sült és dobhattam ki. Ettől pár napig jó büdös volt a készülék, de aztán idővel magától elmúlt.

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#50984) BBéci válasza canniball (#50983) üzenetére


BBéci
titán

Kukorica pattogtatáshoz mindig 3 perc 15 másodpercet állítok be, sosem égett meg.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#50985) samujózsi válasza canniball (#50980) üzenetére


samujózsi
tag

Eredendően én is így gondolom, de amikor párom az orrom alá dugta a frissen melegített, pici csésze vizet, aminek tömény koromszaga volt...
És a belseje már vagy háromszor ki lett takarítva mindenféle csodaszerekkel, de még mindig szaglik.
Még reménykedem, de egyre csökkenő lelkesedéssel.

Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM

(#50986) asdf_ válasza samujózsi (#50985) üzenetére


asdf_
veterán

Majd tavasszal nyitott ajtoval kirakod a teraszra par napra, szerintem csak az fogja megoldani.

(#50987) Gömbike válasza samujózsi (#50976) üzenetére


Gömbike
senior tag

A hűtőnél bevált.

Kis pohárba szódabikarbóna, pár nap alatt nincs szag.

Ecetes víz is jó megoldás.

Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.

(#50988) Dare2Live


Dare2Live
nagyúr

Leghalkabb hütőt keresném. A leggyakoribb alúl fagyasztó, felül hütő verzióból.

Szempont: Ritkán kapcsoljon be, keveset menjen. Ha bekapcsol legyen halk.
A szabvány 60cm szélesség jó, magasság 180-190cm közt jó.

kb 200.000Ftig.

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#50989) ma.ci23


ma.ci23
tag

Üdv!
Adott egy ilyen porszívó ami most a Tescóban 23k.Ennyiért megéri vagy ebben a 20-30k közötti kategóriában van vmi jobb ajánlat is?

(#50990) ribarszki válasza ma.ci23 (#50989) üzenetére


ribarszki
őstag

Igen, amelyik porzsákos!

(#50991) ma.ci23 válasza ribarszki (#50990) üzenetére


ma.ci23
tag

Az Easy go-ra gondolsz pl?

(#50992) ribarszki válasza ma.ci23 (#50991) üzenetére


ribarszki
őstag

Philips, vagy Elux EasyGo, vagy PowerForce, vagy Animal vagy ami 30k körül van. Csak porzsákos legyen. A zsáknélkülit ne erőltesd.

(#50993) poli27 válasza ribarszki (#50992) üzenetére


poli27
veterán

Jó a zsáknélküli is Dysonba pl :D

(#50994) BBéci válasza Dare2Live (#50988) üzenetére


BBéci
titán

Az energiacímkén szereplő adatok a legtöbb esetben köszönő viszonyban sincsenek a valósággal, ez vonatkozik a működési zajra is. Így aztán roppant nehéz megtalálni azt, amelyik tényleg halk. Az enyém papíron 36 decibeles, ám amikor leolvasztás után beindul, közelebb van az 50-hez, mint a 40-hez. Ezt profi műszerrel mértem. Szerencsére ritkán, 1-2 naponta fél óráig tartó zúgásról van szó.
A mai, modern gépek kompresszora és ventilátora többet működik, mint amennyit pihen, erre készülj fel!

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#50995) Csabroncka válasza Dare2Live (#50988) üzenetére


Csabroncka
Topikgazda

Liebherr-ek között keresgélj!

"in medias res"

(#50996) pjen válasza Dare2Live (#50988) üzenetére


pjen
félisten

No frostosok között ne keresgélj,azok szinte mindíg csinálnak valamit.A hagyományos bekapcsolási sűrűsége egyenesen arányos a nyitogatás sűrűségével+legyen míndíg tele,nagyobb a hő tehetetlenség.

(#50997) Elemental


Elemental
addikt

Legyetek szívesek észérvekkel támasszátok alá, hogy miért ökörség ez a zuhanyfej.
Asszony látta valami kisokos facebook csoportban, és nekem nem hisz, hogy ez egy fasság.

(#50998) pjen válasza Elemental (#50997) üzenetére


pjen
félisten

Szerintem,ha asszony szeretné észérvekkel semmire sem mész.Vedd meg,max kidobjátok.Nem egy akkora összeg. :)

(#50999) polonic válasza BBéci (#50994) üzenetére


polonic
félisten

Leolvasztásnál olyan hangos?
Én nem hallok semmi más hangot, mikor megy a leolvasztás. Nincs hangja.

(#51000) Rotyi válasza Elemental (#50997) üzenetére


Rotyi
aktív tag

Nekem megérne ennyit, hogy utána bármikor elővehessem az "én megmondtam előre" nézést... ;]
Különben mi értelme ott lágyítani a vizet?

Ami majdnem az, az nem az!

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.