Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#50551) Degeczi válasza qqzs (#50550) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Hogyne lenne! Sokféle inverteres mikrosütőt találsz a boltokban.

(#50552) asdf_ válasza qqzs (#50550) üzenetére


asdf_
veterán

Es a hagyomanyos mikro hogyan szabalyozza a teljesitmenyt? Pont ugyanigy, ki-be kapcsolgat. 300W-on kicsit megy, sokat nem, 750-en sokat megy, kicsit nem 1000W-on meg folyamatosan megy.

[ Szerkesztve ]

(#50553) Batib


Batib
őstag

Szerintem kitalálták. A Panasonic inverteres asszem olyan.

Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken

(#50554) asdf_


asdf_
veterán

No, csúnyán rákeféltem ezzel a hűtőben hőmérsékletet és páratartalmat mérnék projekttel,

A fenti Xiaomi Mijia temperature and humidity monitoring meter erre sajnos totálisan alkalmatlan. Nem az eszköz, hanem a szoftvere és a működése, ami egy halom fos. Legalábbis logolásra teljességgel alkalmatlan.

Ugyan számos videós tesztet megnéztem a vásárlás előtt, egyikben sem futottam bele, hogy valaki szóvátette volna, és józan paraszti ésszel sem gondoltam, hogy valaki 70-es IQ-val áll neki app-ot írni.

Az elképzelés a következő volt. A kütyüt bedobom a hűtőbe logolja amit logolnia kell, BT-n kiolvasom belőle az értékeket és majd kezdek vele valamit. A kiindulási alap ez volt, hogy ezt látom:


Hogy leírjam mit lehet vele csinálni, azzal sajnos nincs gondom. Semmit. Ennyit tud, ami a képernyőn van, egy centivel sem többet.
Amit gondoltam, hogy lehet, mert hát miért ne lehetne, ki az a marha, aki enélkül csinálja meg:
- pinch zoom, tehát részletesebb adatot is látok, mint azt az óránként egyetlen érték. Nem, nem lehet, kizárólag scrollozni jobbra-balra. Ennél részletesebb adatot nem kapsz, mint az óránkénti egy érték
- elforgatni azt a tetves kijelzőt, így a grafikont is, nyilván sokkal értelmesebb úgy megjeleníteni a grafikont. Ezt sem lehet.
- adott időpontra visszatekinteni a mért adatokat. Nem, nem lehet. Kizárólag az elmúlt 24 óra, az elmúlt hónap (napi egy hőmérséklet felbontás, it mutat min/maxot is, de hibásan) és az elmúlt 6 hónap adatait képes megjeleníteni
- exportálni a szenzorból a telefonra átvitt adatokat mondjuk CSV-be vagy akármi. Nem, ezt sem lehet, Mert miért is.

De aminél eldobta az agyam a szíjat, az a következő volt:
23:35-kor kiraktam az ablakpárkányra. Igen nagy tehetetlenséggel, 10 perc alatt jutott el odáíg, hogy majdnem a kinti hőmérsékletet mutassa (tehát leessen 22-ról -1-re). Egy hőmérőnél kívánatos, hogy legyen akkora tehetlensége, hogy ha rálehellek, akkor ne ugorjon fel azonnal mittomén 30 fokra, de 10 perc alatt lekövetni 20 fok változást, az imho túl lassú. 22:45 körül bevettem, vissza a lakásba, félig rányitottam az ablakot, hogy menjen rá valami hideg, ne csapódjon ki benne a pára és gyilkoljam meg azonnal. Negyed óra, húsz perc alatt felvett ismét a lakás hőmérsékletét, majd még félig a radiátor fölé is lógattam. Ekkor lekérdeztem BT ismét a mért értékeket, és ezt láttam:

Hol van a grafikonon, hogy 23:35-től kiment a mínuszba, majd visszajött a melegbe? Sehol.

Lehet, hogy én vagyok túlságosan kocka, és aláírom, hogy alapvetően nem arra szerettem volna használni a terméket, ami a célja, na de jó ég áldja meg őket, ez egy bétának a bétája, egy proof of concept maximum. Mert mit is csinál? Eltárolja, hogy minden óra 00 perckor mik voltak a mért értékek. Ennyi. Hogy közben, az idő 98,3%-ában mi történt? Kit érdekel? Percenként ideiglenes tárolóba rakni a mért értékeket, óra végén átlagolni ezt, és EZT eltárolni és átadni? Ugyanmár (de ha már, akkor igazából úgy illene, hogy csak az értékek változásakor tárolni ideiglenesen a mért érteket, mert ezzel spórolunk egy kis energiát, tehát ha tökegyenletesen, halálpontosan 22,5 fok volt egy órán keresztül, akkor nem tároljuk le ideiglenesen 60-szor, mert minek).

Szóval kirakni az asztalra, hogy mutassa az időt, meg az aktuális hőmérsékletet, páratartalmat, arra jó, meg 26 foknál melegebben bekapcsoltatni vele a ventillátor előtti okoskonnektorban az áramot, de a többi totális vicc kategória ismételten, annak tudatában is, hogy nem egészen arra akartam használni a terméket, amire kitalálták.

(#50555) stickermajom válasza asdf_ (#50554) üzenetére


stickermajom
addikt

Ha lehet be kell integrálni Home Assistantba és a probléma még van oldva. Ezek a gyári appok semmit nem érnek.

(#50556) Degeczi válasza asdf_ (#50554) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Ahogy Sticker kolléga is javasolja, saját kézbe kell venni, a Xiaomi alkalmazásai hírhedten vackok (évekbe telt pl. az is, mire le tudták kezelni azt, h EU-ban van téli-nyári időszámítás...)
Akkor olyan tárolást és ábrázolást raksz össze magadnak amit csak szeretnél.
Másrészt itt egy szobai hőmérőt használsz olyan terüöleten, ami kívül esik annak célterületén: normál használatban egyszerűen nem fordul elő ilyen durva ingadozás, ezért érthető, ha elemtakarékossági okból csak ritkán jelenti le a változásokat.
Külön szenzort célszerű használnod - ami egyébként szintén tartalmaz ilyen optimalizálást, és ha lassú a változás (0.5C ill. 5% pára alatti), akár 45-50 perc is eltelhet két jelentés között - cserébe a másfél év körüli elemélettartamért. De az az ilyen gyors változást legalább rögtön leköveti.

(#50557) blattida válasza qqzs (#50540) üzenetére


blattida
nagyúr

Van egy L alakú, öblös szárú tartály, melynek száján van egy szűrő, amiről a fennakadt szöszt kondenzvízzel lemossa automatikusan és ciklikusan a gép. Amikor az öblös szár nagyjából megtelik a szösszel (20 szárítási ciklus), akkor kell üríteni. Azonban a kondenzvizes lemosás nem nyomással történik, ezért valamennyi szösz mindig marad a szűrőn, azaz a levegő útjában. Ahogy már írtam, ez is működik, mint a hőcserélő lemosàsa, csak éppen messze nem tökéletesen.
Végül is, arra a néhány évre, amíg működik a gép, addig nagyjából elegendő. A szegény felhasználónak meg nem kell minden ciklus után 15 másodpercet a szűrők takarításával töltenie.
Tudod, bosch, életre tervezve.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#50558) Mortein


Mortein
tag

Indukciós főzőlapnál mik azok a dolgok amire oda kell figyelni? Asszony bejelentette, hogy neki olyan kell, nézegetek mindenféle ajánlatot de a sok típus közül nem igazán tudom, hogy melyik a jó.

(#50559) asdf_ válasza Degeczi (#50556) üzenetére


asdf_
veterán

Értem én, hogy másra használom (bár megjegyzem, mérési tartományán belül, valamint hiába használnám szobahőmérőként,ha 15:01-kor kitárom az ablakot, bejön a -1 fok és 17 fokot csinál a szobában a 22-ből vagy fél órára, majd 15:30-kor bezárom az ablakot és 15:59-re már újra 22 fok van a szobában, mert visszamelegszik, akkor ebből a grafikonon az égvilágpn semmi nem látszik, ami azért nyilvánvaló nonszensz), de akkoris, ilyen baromságot az életben nem gondoltam volna, és nincs rá mentség, hogy óránként egyetlen nem átlagolt értékből napi grafikont rajzolok és adatexport sincs, meg persze azt sem, hogy a napi történet visszanézése mindössze 24 adatból áll, azaz óránkénti felbontású. Fel sem merült bennem, hogy valaki képes valamit így megcsinálni.
És az energiatakarossági érv sem áll szerintem jelen esetben,, a mért értékek a készülékmemóriába kerülnek, egyáltalán nem jelent a készülék semmi változást sehova, amikor elindítom az appot, felcsatlakozom az eszköre és lekérem róla az eltárolt adatokat, akkor van egyedül adatforgalom.
Hacsak ezt nem lehet meghackelni és egy külső appal folyamatosan poll-olni, akkor nyilván home gw meg a négyzetes szenzorral, ami neked van, tudnám azt mérni, amit szeretnék, de mint korábban írtam, elmondani nem lehet, hogy mennyire nem érdekel az otthonautomatizálás, így erős luxus lenne erre 30 dodót elverni, utána meg, amikor már tudom, mi a tüdő van a hűtőmmel, és már nincs rá szükség akkor meg nem tudok mit csinálni vele.
Még csak egy negatív példám volt, így még nem tanultam meg -most ellenben örökre-, hogy kínai appoktól/cuccoktól ne várjak el olyan dolgokat, ami teljesen evidensnek tűnik, mint pl. olyat, hogy hogy egy appba nem hardcode-oljuk bele a mentési útvonalat, hanem tök alap, hogy én választhatom ki, hogy hova mentem kimenetet a telefonon belül, mert ilyen volt pl. a hangnyomásmérőm, ami azt hiszem az extermal_sd/appneve/ alá akart menteni, aztán persze nem tudott, mert ott n betű lenne. Mint utólag kiderült, ezt egy évig tartott, mire javították. :U

(#50560) vscotina válasza tchriss (#50542) üzenetére


vscotina
aktív tag

[link] szia én a NEFF T56BT60N0 indukciós lapot használom már fél éve... semmilyen karc nincs rajta, nem zúg hangosan (pici ciripelés van csak) nagyon elégedett vagyok vele.. 5 év garancia

[ Szerkesztve ]

Üdv. vscotina >>szép és okos szőke cicababa >>>Panasonic G

(#50561) qqzs válasza asdf_ (#50552) üzenetére


qqzs
őstag

Ezt irtam en is :)
Az inverteres nekem ujdonsag. Volt mar vagy 10 fele mikronk ez eddig kimaradt pedig egyre dragabbak lettek :)
Gondolkodtam hogy a xiaomi szenzorjat kivezetem a hazbol mert a huto femdobozbol nem jon ki semmi jel egalabbis nekem, de lehet itt olvastam akinek meg sikerult. van meg usb-s loggerem amit ki lehet probalni de azt hetente ki kell venni es letolteni belole az adatokat.

blattida: nem hagyott nyugodni es szetszedtel egyet MMben? :)

[ Szerkesztve ]

Eladó: GTS450

(#50562) tchriss válasza koxx (#50546) üzenetére


tchriss
tag

Megnézegettem amiket linkeltél

aztán mazsolázgattam még egy kicsit :)

erre szűkítettem:

sütő:
NEFF B6CCH7AN0
NEFF B6ACM7AN0
az második jobban tetszik kinézetre de van maghőmérő , meg Teleszkópos sütősín (rendelhető) a hőmérőnek valszeg sose venném hasznát, de a sín még jól jönne.

Indukciós főzőlap
NEFF T36BD60N1
NEFF T56BT50N0 flexindukciós főzőlap ebben tetszik bár nem tudom mennyire szükséges 2 főzőlap összevonása +az a mágnes sem tűnik rossznak de kinézetre annyira nem jön be:D

(#50560) vscotina: igen azt is néztem de ha jól látom amit én bemásoltam ide meg a tied között csak annyi a difi hogy ott több a felxindukciós lap ugye?

https://www.bsmarkabolt.hu/csomagajanlat itt vett már 3 gépet 400k felett valaki? mennyi kedvezményt adnak vajon?

https://konyhaluxnet.hu/ itt néztem őket és, ha jól látom itt nem kell + pénzt fizetni a +3 évért, mint a bs oldalán

(#50563) E.Kaufmann


E.Kaufmann
addikt

150 ezer alatt 5-6 kg ruha mosáshoz és ezen mosott ruhák szárításához melyik a leginkább alkalmasabb kombinált eszköz a magyar kereskedelemben?
Tudom, hogy kombinált cuccok gyengusabbak, valamint arra sem vagyok kíváncsi, hogy ruhakötél meg hajdú centrifuga. Adott a probléma és a keret. Köszönöm előre is az érdemi válaszokat.

[ Szerkesztve ]

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#50564) korpicschess válasza E.Kaufmann (#50563) üzenetére


korpicschess
veterán

Szia!
Szerintem az LG F2J6HM0W modellre nézz rá. Bár én még csak megrendeltem, saját tapasztalatom csak később lesz, de jókat írtak róla. Pluszban nekem muszáj volt 45 cm-es.
Szárításban viszont ez csak 4-et tud, ahogy a legtöbb ilyen gép. Esetleg még van outlet boltokban Bauchneckt márka, de nem tudom milyenek. Fagyasztóládában jók. :DDD

[ Szerkesztve ]

Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄

(#50565) samujózsi


samujózsi
tag

Fürdőszobai mérleget vennék az aldiból.
Normális az, ha felállok rá, mutat egy értéket, lelépek, vissza és 10-20%-kal nagyobb eltérést produkál az előző méréshez képest?

És ami testzsír meg egyéb értékeket mutatnak ezek a párezres kütyük, abból vajon mennyi a valóság és mennyi a parasztvakítás?

Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM

(#50566) #73959936 válasza samujózsi (#50565) üzenetére


#73959936
törölt tag

nem hiszem, hogy vigasztal de: nekem is ilyen van otthon, ami a legkisebb mozdulás esetén is eltérést mutat, pedig a márka és minőség alapján nemigen kellene, hogy így legyen.

a testzsír és egyéb értékek meg azért valamennyire valósak :K

(#50567) st6969 válasza samujózsi (#50565) üzenetére


st6969
őstag

"lelépek, vissza és 10-20%-kal nagyobb eltérést produkál az előző méréshez képest"

Ha ezt a testsúlynál (is) produkálja, akkor az elég gáz.
A többi adatot nem tudom, honnan veszi, hogyan "méri", én abban sose hittem.

(#50568) #73959936 válasza st6969 (#50567) üzenetére


#73959936
törölt tag

szerintem a súlyra gondolt zömmel...és az így utólag tényleg kicsit sok...

(#50569) samujózsi válasza #73959936 (#50568) üzenetére


samujózsi
tag

Igen, a súlyra. A "precíziós" mechanikus, rugós mérleg nem csinál ilyet. Korábban próbáltam többféle elektronikust az aldis kategóriából és ... bocs, hülyeséget írtam, a száz+ kilómnál +/-1,5kg eltérést produkált. A 10-20% kicsit sok lenne...

Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM

(#50570) pjen válasza samujózsi (#50569) üzenetére


pjen
félisten

100 kilónál az nem sok.

(#50571) #73959936 válasza pjen (#50570) üzenetére


#73959936
törölt tag

relative nem sok...

de: azért jó volna, ha tudná az ember h.most akkor az előző méréshez képest hízott vagy fogyott.... :DDD

(#50572) mephi666 válasza #73959936 (#50571) üzenetére


mephi666
nagyúr

fix, sima felületen nézed? tudnak ezek a mérlegek eltérést mutatni, ha nem mindig ugyanazon a vízszintes helyen nézed, vagy egyszer járólapon, máskor padlószőnyegen...

ui: nekünk valami olcsó sencor van, de ha lelépünk róla majd vissza, ilyenkor nem mutat soha eltérést... ha a helyét változtatjuk, akkor már mutathat

[ Szerkesztve ]

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#50573) E.Kaufmann válasza korpicschess (#50564) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Még akár jó is lehet így 4kg-val is. Gondolom kombi programnál szárítás előtt csak centriz is egy kicsit. Én sem ismerem sajnos ezeket közelről.
Anyám vett Candy-t, de az alapból valami hiba miatt vagy csak mosott vagy csak szárított, kézzel kellett áttenni a programot, aztán más hiba miatt a szerelő javította és mosás után már szárított is. Most csak annyi a gondja, hogy valami rozsdás folyadék folyik belőle, de az árukeresős visszajelzések alapján ez "normális" a Candy-knél ;] :W

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#50574) #73959936 válasza mephi666 (#50572) üzenetére


#73959936
törölt tag

Igen, a mozgatás valóban eltérést mutat, legalább 1-2 kg között....
nem olcsó készülékem van.
aztán találtam 1 fix helyet neki, egész véletlenül...azóta közel azonos értéket mutat :K

(#50575) promagus00


promagus00
tag

Szabadonallo, villanytuzhelybol tudtok esetleg pirolitikust?
Nem találok sehol :(

Villanyszerelés, és minden más: https://nemmukodik.hu/

(#50576) qqzs válasza samujózsi (#50565) üzenetére


qqzs
őstag

kemeny viszintes feluleten mindig ugyanott merj es ha uj az elem akkor nem szabad egy ket tizednel nagyobb elteresnek lenni. szonyegen meg se probald, nemelyikhez adnak szonyeglabat de nem sokat er

Eladó: GTS450

(#50577) st6969 válasza pjen (#50570) üzenetére


st6969
őstag

Szerintem sok. Nekünk, ha jól rémlik, Lidl-ös van, került vagy 3000Ft-ba, és egy tizedesjegyig mér. 67kg körül vagyok, ha 66,7-et mutat, én lépkedhetek rajta fel-le, az tizedre pontosan ugyanazt mutatja. Még úgy is, ha utánam más valaki méri meg magát, majd újra én.

(#50578) samujózsi


samujózsi
tag

Mielőtt valaki félreértene: az aldist még nem próbáltam, pont azért.kérdeztem, mert ha ez a jellemző, akkor hagyom a fenébe. Ha csak az eddigi kettő vagy három volt hulladék, akkor adok neki egy esélyt.

Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM

(#50579) pjen válasza st6969 (#50577) üzenetére


pjen
félisten

Pedig az 1%.

(#50580) samujózsi


samujózsi
tag

Gravitációs anomáliàt találtam a lakásban. :C

Megvettem a mérleget, kipróbálom: 105.6. Leszállok, vissza, még mindig ugyanannyi. Na, hurrá, végre ez jó. Elmentem megnézni a leírását, mert úgy emlékeztem, tárolja is az adatokat, majd újra ráálltam, már 107.8kg. Le, kikapcs, vissza, újra 107.8.
Irány a lakás másik végében a fürdőszoba. Ott is kerestem 107.x.
Elővettem a régi, rugós mérleget és kis híján hanyattestem: ugyanezt produkálja: ahol az új 105-öt mért, ott ez is kevesebbet mutatott. :DD
Mindenütt kövezett a padló, ahol próbáltam. Gyanítom, nem teljesen egyenletesen vannak lerakva a lapok és van némi dőlésük is talán...
Mindenesetre humoros volt.

Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM

(#50581) qqzs válasza samujózsi (#50580) üzenetére


qqzs
őstag

mindegy ha nem vízszintes csak ugyanott merjed, úgysem az a lényeg mennyi vagy hanem hogy mennyit változol

Eladó: GTS450

(#50582) samujózsi válasza qqzs (#50581) üzenetére


samujózsi
tag

Azért most a mennyi sem mindegy: konkrétan a bringám 110-111 kilót bír el, én meg 109-nek mértem magam tegnap.
Hogy hová lett azóta úgy másfél kiló, azt nem tudom. A rugós mérleg is ennyivel kevesebbet mért. :)

Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM

(#50583) qqzs válasza samujózsi (#50582) üzenetére


qqzs
őstag

nem ittal eleget vagy sokat izzadtal siman belefer

Eladó: GTS450

(#50584) dptrsk


dptrsk
addikt

Sziasztok!
Gorenje W7643L elöltöltős mosógépünk van.
Múlt héten folyt a víz bal felül a mosószer- és öblítőtartály felől, kipucoltuk azt a rekeszt/fiókot, utána jó volt.
Ma újra akartunk mosni, s megint folyik, ugyanott.
Mi lehet a gond, hol keressük a hibát?

(#50585) #94529552 válasza samujózsi (#50578) üzenetére


#94529552
törölt tag

Ha olyan mint a Lidl-s, akkor biztos jó.

(#50586) bullseye


bullseye
addikt

Üdv mindenki, nekem is kéne némi segítség hűtővásárláshoz, mert hülye feltételeim vannak:

- 160 cm alatt (mikró sehol máshol nem fér el, csak a tetején), max. 60 széles. mélysége lehet 65, ha falhoz tolható 80 is
- alsó fagyasztós (ha valaki tud egy fantasztikus és kihagyhatatlan felsőst, meggyőzhető vagyok, de akkor legyen 150-155 cm inkább)
- legalább 180 liter sima hűtőtér (mert a haldokló Electrolux ERD24310W-ban is ennyi volt, megszoktam), fagyasztónak 40 liter is elég
- könnyen cserélhető ajtónyitási irány (vagy egyből balkezes kivitel)
- max. 150 körül

Amin eddig megakadt a szemem:

Liebherr CU 2831 Teljesen ismeretlen volt nekem a gyártó, de itt úgy tűnik szeretitek :) 162 cm, de ez talán még belefér.

Gorenje RK 61620 Tetszik, hogy van fogója, meg felismerem a nevet... de a 42dB kissé nyugtalanít. (meg naná, hogy ez is 162 cm) És jó eséllyel valami hagyományosabb boltból venném.

INDESIT LR6 S2 az itt olvasottak alapján nem kéne, ahogy nézem

Tapasztalatot, rá- és lebeszélést szívesen vennék.

'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%

(#50587) BBéci válasza bullseye (#50586) üzenetére


BBéci
titán

Konkrét ajánlattal nem szolgálhatok, csak két megjegyzést fűzök a hozzászólásodhoz.
Semelyik hűtőszekrény nem szereti, ha rátolják a mögötte lévő falra. Általában 6 centi távolságot ajánlanak.
A Liebherr gyárt átlagemberek számára elfogadható árú hűtőket is, de a prémium kategória csúcsán lévőket is. Amit én kinéztem, az 1,2 és 1,55 millió forint közötti áron kapható, kiviteltől függően.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#50588) bullseye válasza BBéci (#50587) üzenetére


bullseye
addikt

6 centi az nem számít a nálunk érvényes népszokáshoz képest, hogy a hűtőre szerelt távtartószerűségtől (ami gondolom kb. 6 centi) még 10+ kell mert izé... valaki x évtizede azt mondta (lehet, akkor kellett is). De most legalább tudom, hogy elég ennyi, szóval kösz!

'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%

(#50589) BBéci válasza bullseye (#50588) üzenetére


BBéci
titán

A régi hűtőknek a hátán volt a hőcserélő, ami a modernekben beépített.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#50590) ribarszki


ribarszki
őstag

Kedves Tefal Actifry tulajok!

A segítségeteket kérem. Van egy problémám az Actifry 2in1 sütővel amit én lihegek túl, vagy tényleg gond?
Röviden: A sütő jobb oldalán a plexi nem csukódik rá normálisan a gépre, és 0,5cm-es sávban kifújja a forró levegőt. A plexi jobb oldalt eláll a fekete műanyagtól. Nem is egyenesen csukódik a gépre.
1, Elvittem szakszervízbe, hibásnak minősítették. Rendeltek új tetőt, plexit, mindent. Kicserélték, ugyan olyan rossz lett. Mondta a szervizes srác, hgy ide adja, valamivel jobb, próbálgassam de nem lett tökéletes a javítás. (1hónap nélkülözés)

2, Telefon a Tefalnak, aki azt kérték, hogy azokat zargassam ahol vettem. Felhívtam a Mall-t. Ők küldtek futárt, elvitték a szervízbe, majd visszaküldte a szervíz, hogy a gép hibátlan. (Vicc, hogy az egyik szakszervíz szerint hibás a készülék, a másik szerint hibátlan... Megint 1 hónap nélkülözés)

3, Telefon a Tefalnak, akik megint azt kérik vigyem szervízbe.

4, Itt lett elegem.

Ok, sütni lehet vele, de biztos ez normális egy 65k-s készüléknél? Még nincs 1 éves.

Másnál hogy záródik? Hagyjam a francba, vagy álljak bele, hogy igenis hiba? Még úgysem használtam semmire a DAS biztosításomat..

Videó a hibáról.

[ Szerkesztve ]

(#50591) polonic válasza BBéci (#50589) üzenetére


polonic
félisten

Nem mindegyik modern hűtőbe van beépítve.

A mi új hűtőnknél ez ugyanúgy hátul van. Mondjuk ennek örülök is, hogy nem beépített.

(#50592) peppe79 válasza ribarszki (#50590) üzenetére


peppe79
senior tag

Két ilyen régi fajta Actifry-om volt, mindkettőn picit aszimmetrikusan állt a fedél. Emiatt néha előfordult, hogy a második-harmadik próbálkozásra tudtam csak lecsukni. Az új fajta, "UFO" fedeles változaton nincs oldalirányú elcsúszás (legalább is, egyelőre), viszont a kb. fél centis légrés itt is megvan. Ez utóbbi nem hiba, mivel eleve nem is úgy tervezték, hogy légmentesen záródjon. A régi változat fedelével egyébként az volt a gond, hogy a kis plexi rögzítőfül el tudott törni rajta. Nálam az egyik actifry-on meg is adta magát, igaz, hosszú évek után (az első actifry-t kb. 15 éve vettem). Használatkor ilyenkor le kellett súlyozzam. :)

(#50593) #94529552 válasza ribarszki (#50590) üzenetére


#94529552
törölt tag

Elég csemprén áll, én visszakérném az árát, ha nem tudják megcsinálni. Aztán venném az újabbat, vagy ha az is ilyen, akkor a De Longhi-k ha jók, akkor azt esetleg.

(#50594) #40553216 válasza bullseye (#50586) üzenetére


#40553216
törölt tag

„Teljesen ismeretlen volt nekem a gyártó, de itt úgy tűnik szeretitek”
Ez cuki. :B Tudod, ez olyan, mint mikor a legtöbbeknek említem a Mielét mint márkát, visszakérdeznek: Nile?

(#50595) Ranger^41


Ranger^41
aktív tag

Sziasztok!
Létezik olyan mikrohullámú sütő, ami nem szélesebb mint 40-41 cm?

(#50596) Gömbike válasza Ranger^41 (#50595) üzenetére


Gömbike
senior tag

Régebben láttam ezt:[link]

Szerintem méretileg ez megfelelő lehet.

Itt irja, hogy nincs 40 cm a szélessége.:[link]

[ Szerkesztve ]

Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.

(#50597) pjen válasza Ranger^41 (#50595) üzenetére


pjen
félisten

42 centiset találtam a Depón.Mini mikróra keress.például Wh Max 34 sl.

[ Szerkesztve ]

(#50598) Ryder1


Ryder1
senior tag

Sziasztok!

Van egy Whirlpool WSFE 2B19 típusú mosogatógépünk nagyjából két hónapja.
Csak az 55 és 65 fokos programokat szoktuk használni, mindegyik 2,5 órás.
Mivel nincs kijelzője, ezért telefonomon mindig be szoktam állítani egy időzítőt, hogy tudjam, mikor végez. Viszont az utóbbi néhány napon 40 perccel a program vége előtt jelzett a gép, hogy végzett.
Fél töltet nem volt beállítva és elvileg érzékelő sincs benne, ami alapján rövidítené a programot.
Szerintetek mi lehet a gond?

(#50599) Handball94


Handball94
aktív tag

Sziasztok!
Kis fürdőbe szeretnénk mosógépet és szárítógépet venni, valószínűleg egymásra tennénk őket, ketten vagyunk így nem kellenek túl nagyok.
Az AEG-ek szimpatikusak, viszont csak februárban költözünk így az AEG +3 év garanciás promócióról lecsúsznánk, 1 év garanciával viszont nem szívesen vásárolnék háztartási gépet, de az AEG L6FBI48S-t néztük még.
Így jön szóba az LG F2J5WN4W, mostani lakásunkban is egy ilyet használunk és szeretjük.
Szárítógépben az AEG T6DBG28S a legszimpibb, ha lecsúszunk az AEG promóciójáról, van valakinek tapasztalata esetleg márkabolt garancia hosszabbításával kapcsolatban, megbízhatóak?

Találtam ilyen szettet is.

Ami a kérdésem lenne, szerintetek jó irányban nézelődünk? Valamint, ha az LG-t választanánk, ami egy keskeny mosógép, lehet rá is tenni egy nem keskeny/normális méretű szárítógépet, vagy inkább legyen a mosógép is rendes méretű?

(#50600) Handball94 válasza Handball94 (#50599) üzenetére


Handball94
aktív tag

A szerkesztésből kicsúsztam, de a szett az ő lett volna: [link]

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.