Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#51701) ribarszki


ribarszki
őstag

A teljes képhez hozzátartozik, hogy a V11 egy sokkal átgondoltabb szőnyegfejet (Torque Drive) kapott. Egyrészt a szívóerőt automatikusan az adott felülethez állítja, másrészt van rajta egy piros kapcsoló, amivel tudsz a fej elején nyílást létrehozni, vagy elzárni. A V8 feje csak lökdösi maga előtt a darabokat, mert elöl teljesen zárt a szőnyeghez szükséges vákum miatt. Viszont a V11 feje be tudja szívni a nagyobb darabokat is. Szőnyegre pedig át lehet kapcsolni, lehet zárni a réseket, hogy nagyobb vákumot hozzon létre.

Ezzel együtt is a Fluffy a kedvencem :K Én mindig cserélgetem a fejeket :))

Talán a Shark DuoClean feje egyesítené a kettőt a legjobban. Elöl plüss henger, hátul szőnyegkefe. (Nálunk nem kapható)

[ Szerkesztve ]

(#51702) pjen válasza poli27 (#51700) üzenetére


pjen
félisten

Én még azt is útálom,hogy át kell váltani.inkább egy jó univerzális fej kéne.

(#51703) peppe79 válasza ribarszki (#51701) üzenetére


peppe79
senior tag

Nálam a Vorwerk motoros fejen egy vékony, hullámos gumilap fut körbe, ami megakadályozza, hogy a kefe oldalirányban szétszórja az apró darabkákat. Plusz a hidegburkolaton, eleve kisebb fordulatszámra állítom.

(#51704) Digitalpimp válasza gyulank (#51698) üzenetére


Digitalpimp
senior tag

Arra mondtam a tekerést, mert valaki mondta lehet, hogy menetes. A gyűrűt, ha megkocogtatod, forog a tengelyen? Mozdul? Ha csak körbe-körbe forog, akkor zéger, ki kell pattintani. Viszont, ha nincs rendes szerszámod, csőfogóval ne állj neki, mert tuti eltöröd a csillagot. Kérj kölcsön, vagy kérj segítséget.

"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa

(#51705) farkas-j


farkas-j
őstag

Ez ugyan nem egy korrekt teszt, de érdekes: Vorwerk VK135, Dyson DC40 mkII & Sebo Felix

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

(#51706) peppe79 válasza farkas-j (#51705) üzenetére


peppe79
senior tag

Ennek a tesznek úgy lett volna értelme, ha adott méretű felületen (x y cm), adott mennyiségű lisztet (x gramm) terít szét mindhárom porszívónál, nem csak úgy találomra szórja szét azt. És ahelyett, hogy kézzel összehúzza a visszamaradt port, majd szemre méregeti a "kupacokat", inkább gramm mérlegen kellett volna előtte és utána megmérni, a porzsákban ill. tartályban összegyűlt port.

Ha megnézed a Vorwerk és a Dyson nyomvonalát: amikor visszafelé húzza a porszívót (a szőnyeg szálirányával ellentétesen), mindkettőnél elmarad egy keskeny csík (ott nem "borzolja fel" a szőnyeget). Nézd meg a Vorwerk porszívónál ezt a vonalat (5:08-tól): pont ott marad a padlón a legtöbb liszt. Ez azért van, mert abban a vonalban fut a porszívófej tengelye, amelyre a két hengerkefe csatlakozik. A Vorwerk EB351 fejen ez egy elég széles tengely, ráadásul még egy fémlemez is borítja (lásd: 8:10-től). Emiatt nem szívta fel azon a részen a porszívó a lisztet. De annyit azért tudni kell, hogy a tesztben szereplő porszívók közül a Vorwerk VK135 (+ EB351 fej) a legrégebbi: 2003-as modell (ami 2007-ig volt forgalomban).
A 2016-os, Vorwerk EB400-as fejen már egy darabból áll a kefe, ugyanúgy, mint a SEBO ET-1 fejen. Érdemes lett volna ezzel összehasonlítani, nem ezzel az ősrégi Vorwerk EB351 fejjel.

(#51707) Csabroncka válasza koxx (#51692) üzenetére


Csabroncka
Topikgazda

köszi, beraktam!

"in medias res"

(#51708) andrás47


andrás47
senior tag

Elnézést lehet nem jó helyen teszem fel kérdésem, de nem találtam megfelelő topic-ot, így megpróbálom :vákuum tároló doboz érdekel 2-3-4 literes nagyságú a STATUS gyártmányt néztem ki , érdekelne van-e valakinek ilyen,vagy más milyen, hogy melyik gyártótól érdemes megvenni ami jó minőségű lenne ? Köszönöm

(#51709) tknof1871


tknof1871
őstag

Üdv!

Egészségügyi okból keresek turmixgépet. Magas rosttartalmú zöldségeket, gyümölcsöket kellene a gépnek turmixolni.

Beszéltem valakivel aki már hosszú ideje használ egy Philips mixert (blender) minden nap, ugyanilyen okból. Simán megtudja inni ezt a zöldség + gyümölcs turmixot. Nagyon elégedett vele, a répát is iható állagúra csinálja de nem tudta megmondani pontosan melyik Philips belnder van neki.

Annyit tudott az a "kancsó" (jar vagy container), amibe beledobálja a zöldséget + gyümölcsöt az üveg. Erről az üveg kancsóról lecsavarható az alja amin a forgó aprító kések vannak. Gyakorlatilag egy cső lesz a "kancsó" az alja nélkül. Ezért könnyű elmosni.

Akinek beugrik melyik Philipsről van szó vagy tud még okosságot hozzátenni és válaszol annak köszönöm!

Ezekbe a mixergépekbe magvakat is lehet tenni a zöldség gyümölcs mellé? Állítólag a lenmag is nagyon jó, nem csak rost van benne de értékes vitaminok is, de az a mag ha egyben van beszorul a fogak közé ami nem kívánatos.

Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió

(#51710) csubuka válasza koncsik (#51301) üzenetére


csubuka
addikt

Szia! Ez érdekes valóban. Bocsi csak most tudtam válaszolni...

(#51711) YAS-dude válasza tknof1871 (#51709) üzenetére


YAS-dude
őstag

Szia, a philipsről nem tudok, de ami ezeknek a fajta gépeknek az "őse", amely a többi gyártót is "megihlette", az a NutriBullet. Egyébként pl lidl-ben is szokott lenni az ő sajátmárkás silvercrest verziójuk, tökéletesen működik a nejemnek, több éve csinálja a zöldturmixokat napi szinten.

(#51712) Drughi


Drughi
addikt

Üdv!

Kifejezetten phillips porszívók közül van ami ajánlott max 30-35e ft-ig?
(oda van 40% kupon)

(#51713) tknof1871 válasza YAS-dude (#51711) üzenetére


tknof1871
őstag

Holnap megnézem a Lidl-ben van-e Silvercrest, mert gyorsan kell egy ilyen smoothie készítő mixer.
Mi az az ár aminél többet nem érdemes adni egy smoothie készítő mixerért ami mindennel megbirkózik? Árukeresőn 60 000 HUF-ért is van ami azért elég drága.

Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió

(#51714) lsebestyen


lsebestyen
addikt

Sziasztok!

Lassan aktuális egy mosógép csere. Jelenleg egy régi Hajdu gép van, de teljesen gazdaságtalan a fenntartása, igaz szerelni szökőévente kell (ezért sem sikerült meggyőzni a usert a cseréről, mondván az újakat többet kell szervizelni).

Tehát ez a legfontosabb szempont, hogy megbízható legyen, viszont ~120k-ba bele kéne férnie, ezért a Miele és hasonló prémium gépek sajnos nem játszanak.

Oké, hogy ezek nem fognak ugyanúgy elmenni 15-20 évet, nem is ez a lényeg. Viszont ha már garis szervizre kerülne sor érdekelne, hogy pl. a Beko milyen reakcióidővel rendelkezik e téren? Valakinek van garis tapasztalata?

Beko és Bosch mosógépeket nézegetek, a Bosch-sal jó tapasztalatom van. Azért ezeket néztem, mert ezekre létezik 5 év gari.

Egyébként kb 5-6 mosás lenne vele hetente, ezért számítana, hogy a garis ügyintézés minimális időt vegyen igénybe.

Extrából nem kell semmi, illetve ha tud 30 perces gyors mosást az jó lenne (bár lehet ezt tudja már mindegyik :B )

:R

[ Szerkesztve ]

(#51715) Lauda válasza lsebestyen (#51714) üzenetére


Lauda
félisten

Szia!

Az a régi hajdu gép felültöltős lehetett, nem írtad, hogy felültöltős vagy elöltöltős gépet szeretnétek. Felültöltősből egy timemanager-es electroluxot vennék, ebből bármelyiket ami szimpatikus.

[ Szerkesztve ]

(#51716) lsebestyen válasza Lauda (#51715) üzenetére


lsebestyen
addikt

Felültöltős volt, de nem szempont, ahogy nézem elöltöltősből nagyobb a választék. :R

(#51717) LeventeV


LeventeV
senior tag

Sziasztok.
Szárítógépet szeretnék vásárolni, azonban a hely szűke miatt csak két termék jöhet szóba:
- Candy CS4 H7A1DE-S
- Candy GVS4 H7A1TCEX-S

Ti melyiket ajánlanátok a kettő közül?

(#51718) daver88 válasza LeventeV (#51717) üzenetére


daver88
aktív tag

Helló!

CS4 - fehér ajtó
GVS4 - inox ajtó + kicsit megvariált vezérlés.

90 %-ban ugyanaz a gép.

[ Szerkesztve ]

(#51719) Kowi84


Kowi84
aktív tag

Sziasztok!

Sharp szárítógépekről érdeklődnék. Az asszony nagyon szeretne egyet, és ahogy nézegettem 100e Ft-nál kezdődnek a nevesebb gyártók gépei, mint például a Sharp. Megérik a pénzüket? Érdemes mondjuk 15e (Electrolux) vagy 30e (AEG) Forinttal többet kiadni (ettől többet nem nagyon szeretnék 130-135 a plafon) a már említett márkák gépeiért, amikor ugyanabba a teljesítmény kategóriába esnek?

(#51720) arcsin válasza LeventeV (#51717) üzenetére


arcsin
senior tag

Szia!
Mint háziasszony a következőt ajánlom: Töltsd le mind a két gép használati útmutatóját és nézd meg melyiknek a programjai fedik le leginkább időben, tipusban a háztartásod igényeit. Gondolok a felfrissités opcióra ha van, hangjelzés van-e (nálunk fontos mert meg tudok feledkezni róla :D), milyen anyagú, igényű ruhák képezik a gardróbod, akarsz/lehet-e az ágyneműt benne szárítani, pehelytoll kabátok, stb.
Tisztítással mennyit hogy szeretnél bíbelődni, vasalás könnyítés, ilyesmik.

Szerk,: szárítógépen kb 3 programot használok felváltva a 18ból, mosogatógépben pedig 2-t, mosógépen nagyjából már többet, ott olyan 5-6 program közt klimpírozok.

[ Szerkesztve ]

(#51721) LeventeV válasza arcsin (#51720) üzenetére


LeventeV
senior tag

Sziasztok,

Koszi a valaszokat.
Ahogy daver88 is irta, a ket gep szinte megegyezik egymassal.
Ugyanazokat a programokat tudja, a dragabbnak ahogy emlitve volt inox ajtoja es mas gombjai vannak, valamint a dob terfogata 90 liter a 80 helyett.
Viszont a belsejeben biztos van valami elteres, mert a ket gep merete megegyezik, a dob megsem.

(#51722) Gömbike válasza Kowi84 (#51719) üzenetére


Gömbike
senior tag

Az Electrolux/AEG nem véletlenül kerül többe.

Az AEG is Elux belül.

Én azt vettem és veszek is, ha majd végleg feladja a mostani gép.

Az Elux kezdetek óta háztartási gépek gyártásával foglalkozik.

Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.

(#51723) Zeki válasza Kowi84 (#51719) üzenetére


Zeki
nagyúr

A Sharp sokmindent eladott már, mintha török Vestel lenne a háztartási gép.
Aldikban esetleg találsz még olcsón szárítógépet 3 év garival. Van ahol az ősszel akciós mosógép meg mosó-szárító is kint van még. Talán üfsz segít.
Azok legalább a németeknek lettek csinálva.

(#51724) daver88 válasza LeventeV (#51721) üzenetére


daver88
aktív tag

mindegyik dobja 80 literes, nincs különbség (ha bárhol más írnak, akkor elírás). A Candy-nél a GVS széria kicsit fölé van árazva a CS/CSS szériának, (látszatra) nagyobb kijelző és az inox színű ajtó miatt.

(#51725) Winnie The P válasza Kowi84 (#51719) üzenetére


Winnie The P
őstag

Szia! Mi [ilyet] vettünk, négyen vagyunk teljesen jó.

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|

(#51726) MADcat


MADcat
MODERÁTOR

Rapid segítségre van szükségem.
Beépíthető mosogatógép 120-ig (bosch-t és AEG-t néztem eddig)
Porszívó 30 -ig (Nagyon poros a lakás)

Gondolom azonnal hitéleti vitát keltek. Egy -két bevált cuccot linkeljetek vagy mi az a márka, amit kerüljek. Nem vagyok márka boy.

Köszönöm mindenkinek a segítséget! :R

Egyetlen atombomba képes elrontani az egész napodat!

(#51727) koxx válasza MADcat (#51726) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Mosogatógépből Boscht vennék, de AEG is jó lehet. Milyen széles kell 45 v 60?
Porszívóból nézz valami philips zsákosat a webshopjukon és lehet, hogy még egy 30 v 40%-os kupont is el tudsz rá lőni.

[ Szerkesztve ]

(#51728) MADcat válasza koxx (#51727) üzenetére


MADcat
MODERÁTOR

60 a szélesség. Egy elektrolux helyére menne be.

Egyetlen atombomba képes elrontani az egész napodat!

(#51729) koxx válasza MADcat (#51728) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Mi ennek a Boschnak vettük a 45cm-es változatát [link] 120e ft körül 60cm-s kivitelben szerencsére elég nagy a választék.

(#51730) LeventeV válasza daver88 (#51724) üzenetére


LeventeV
senior tag

Valoban eliras volt.
Koszi, hogy felhivtad erre a figyelmem. :R

(#51731) Digitalpimp válasza MADcat (#51726) üzenetére


Digitalpimp
senior tag

Mosogatógép Bosch, vagy akciós Neff, ha van valahol. Porszívó Hoover. [link]

"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa

(#51732) resz2


resz2
csendes tag

Sziasztok!

Porszívó vásárlását tervezném valamikor a közeljövőben, mivel az aktuális porzsákmentes példány (Bosch BGS 3220) így közel 4 év távlatában kijelenthető: sajnos nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A rendszeres karbantartás még nem akkora probléma, lehet alkalmazkodni, de roppant kellemetlen, hogy egy-egy nagytakarítást állandóan félbe kell szakítani a 'szűrőkúpon' felhalmozódó porcicák és egyebek miatt. A szívóereje is hagy némi kívánnivalót maga után, ami ráadásul mintha az idő előrehaladtával még valamicskét romlott is volna, tisztítás ide vagy oda.

Hosszas felvezető után a lényegi információk: Aktuálisan egy belvárosi, földszinti, galériás lakásba kellene. Szőnyeg (rövidszálú) és kemény padló (parketta és laminált) kb 50-50 arányban oszlik meg a 36 illetve galériával 46 négyzetméteren. Lakótárs még egy macsek, így az itt olvasottak alapján a turbókefe minimum elkélne. A topik olvasása alapján úgy jött le, hogy az alábbi két verziót szoktátok ajánlani:

Electrolux EPF65BR PowerForce
https://www.arukereso.hu/porszivo-takaritogep-c3170/electrolux/epf65br-powerforce-p384967455/#
kb. 30-40k körül

Miele Complete C3 Cat&Dog PowerLine (SGEF4)
https://www.arukereso.hu/porszivo-takaritogep-c3170/miele/complete-c3-cat-dog-powerline-sgef4-p432556074/#
kb. 90-100k körül

Kérdéseim:
Elég-e nekem a jelentősen olcsóbb ajánlat vagy inkább spóroljak még a drágábbikra? Ha az utóbbi, akkor mik azok a különbségek, amik ezt indokolnák?
Körülbelül milyen időtávra tervezhetek ezekkel a porszívókkal? Porzsák kompatibilitás beszerezhetőség vagy időtállóság tekintetében számít-e vagy ezek ipari standardek az "örökkévalóságnak"?
Egy nagyobb lakásban/házban is megállnák a helyüket a későbbiekben?
Vannak ezen kívül más típusok is, amelyek szóba jöhetnek, esetleg olyan kombinációk (turbókefe külön vásárlása) amelyek még ár-érték arányban versenyben lehetnek?

Segítségeteket előre is köszönöm! :)

(#51733) BBéci válasza Zeki (#51723) üzenetére


BBéci
titán

Sharp hűtőszekrényemen is van Vestel-re utaló jelzés, de nem Törökországban, hanem Thaiföldön gyártották. Nehéz lenne eldönteni, melyik a jobb. Sajnos nem japán.

(#51731) Digitalpimp
Szerintem a Hoover bóvli, olyan, mint a Sencor.
Porszívóból se Boscht, se Philipset nem vennék, vagy Electroluxot, vagy valamivel több pénzért Miele-t. Sokkal többért pedig más gyártók is szóba jöhetnek.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#51734) qqzs


qqzs
őstag

A multkor ment a eszmecsere dyson, roidmi temaban. Nalunk van mindketto es a velemenyem az, hogy a mindennapi hasznalatban nem jon a multiciklon hianya a roidminal. Valaki kerdezte is ha nincs multiciklon miért veszik meg. Mi azert vettuk mert annyire szep. Arra az idore amig hasznaljuk sosem ereztuk, hogy na ezt felszivja a dyson ez meg nem vagy hasonlot akar uriteskor is. ket kattintas. plus erosebben sziv turboban joval tovabb mint a dyson es a multiciklon miatti eroveszetes sose jon ki, nyilvan mericskelessel kimutathato lenne, de hetkoznapokban nincs jelentosege. Viszont SOKKAL szebb, nezze meg kozelrol aki venni akar mielott dont :)

Eladó: GTS450

(#51735) -cobra- válasza qqzs (#51734) üzenetére


-cobra-
aktív tag

Én pont ma rendeltem be egyet, a közepes felszereltségű F8S-et. Gyors takarításokra kell járólapon, laminált parkettán és rövid szálú szőnyegen (nem akarok vele cheerios-t, csavart, marék lisztet, macskatápot szívni) A Dysonok valóban jobbak mélytisztításban, de én úgy vagyok vele, hogy arra meg van egy 2100Wos ciklon rendszerű Electroluxom... plusz nem nagyon tudtam megemészteni a Dysonok árát. Kíváncsi vagyok milyen lesz, ha nagyon nem gyere be, akkor max visszaküldöm.

Mod:
Dreame V8, V9, Mi Handheld-del az a baj, hogy nincs hozzá csak soft brush head, így szőnyegen valószínű nem az igazi. Viszont kellemesebb az ürítésük, valamit valamiért...

[ Szerkesztve ]

(#51736) BBéci válasza qqzs (#51734) üzenetére


BBéci
titán

A Dreame V8 is egészen pofás, akkor már inkább azt venném, nem annyival drágább, hogy érdemes legyen pár másodpercnél tovább agyalni rajta.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#51737) tknof1871


tknof1871
őstag

Üdv!
Smoothie készítőről. Zöldség, gyümölcs, magvak pépesítése a cél, palackból iható legyen a végeredmény. Sok ismeretterjesztő oldal elolvasása után leszűkítettem 1 készülékre.
Tefal BL850D38 Blendforce Mastermix leveskészítő és turmixgép.
1400W; 6 kés; hirtelen hőingadozásoknak is ellenálló üvegedény; rozsdamentes acél test; Szervizelhető termék - 10 évig; garancia: 2 év - gyári garancia. Most -25% az árából ami így lett 26 990 Ft az edigital-nál.

[link] Arukereso
[link] Tefal

Már csak a nálam okosabbak véleményére vagyok kíváncsi. Jó választás? Nem fogok csalódni? Érdemes a megvásárlásra?
:R

Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió

(#51738) Batib válasza qqzs (#51734) üzenetére


Batib
őstag

Nekem is Roidmi F8s van, két hete. Az a kérdésem, hogy a szőnyegen előre-hátra is tologatjátok? Nekem ha hátra húzom akkor sokszor ugrándozik, mivel a motor forgásirányával ellentététesen húzom. Minél hosszabb szálú a szőnyeg annál inkább.
Egyébként padlón, járólapon rendesen élvezem a porszívózást a plüss hengerrel. Ahogy bekanyarodik mindenhová, rendesen játszok vele. :D

Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken

(#51739) Digitalpimp válasza BBéci (#51733) üzenetére


Digitalpimp
senior tag

Azért ilyet ne írj, ők találták fel a porszívót. Meg ha 30E a keret, jobbat nem találsz. Nekem is ilyen van kb. 1,5 éve, semmi gond vele. Csendes, rengeteg tartozék, van hozzá olcsó zsák.

"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa

(#51740) ph2012


ph2012
senior tag

Wirlhpool mosógép kifolyócsövéhez ilyen kanyaridom kellene: [link] . Hol lehet venni? Régi Wirlhpool mosógéphez volt nem tudom honnan.
A mostani Wirlhpool AWE 66710 mosógépnek olyan merev a kifolyócsöve, hogy ilyen kanyaridommal tudom csak behajtani a kádba. Az új fürdőben ilyen lefolyó van kiépítve: [link] . Ehhez nem tudom, hogy tudom-e csatlakoztatni. Csőbiloincsel lehet csak odarögzíteni a lefolyót.
Köszi.

(#51741) MADcat válasza koxx (#51727) üzenetére


MADcat
MODERÁTOR

Igaz!

Köszönöm mindenkinek a segítséget! :K

Egyetlen atombomba képes elrontani az egész napodat!

(#51742) qqzs válasza Batib (#51738) üzenetére


qqzs
őstag

Nalunk nincs szonyeg, de a pluss henger a szonyeges a masik a padlos talan

Eladó: GTS450

(#51743) handrash válasza ph2012 (#51740) üzenetére


handrash
őstag

Orczy üzletház?

Biztonságot? ---> http://www.athsecurity.hu/

(#51744) BBéci válasza Digitalpimp (#51739) üzenetére


BBéci
titán

Azért írtam, mert a mai Hoovernek semmi köze az eredeti amerikaihoz. Az olasz Candy céghez tartozik, szerintem ennél többet nem kell mondani róla.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#51745) blattida válasza -cobra- (#51735) üzenetére


blattida
nagyúr

Dreame V9 van nálunk, shaggi szőnyeg-kutyaszőr-haj trió mellett nem marad szőrzet a szőnyegen sem, ellenben a gép tartálya tele lesz velük. Abszolút van élet akkus vonalon a dysonon kívül is.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#51746) poli27


poli27
veterán

A Hoovernek van multiciklonos gépe? Nem csak a Dyson csinálhatja? [link]

(#51747) ribarszki válasza poli27 (#51746) üzenetére


ribarszki
őstag

Karchernek is van. A hatékonyság más kérdés. Es itt 4-5 cikonrendszer van szemben az újabb Dysonok 32-48 ciklonával. (Vezetékes gépeknél)

(#51748) ribarszki válasza blattida (#51745) üzenetére


ribarszki
őstag

Én nagyon szívesen kipróbálnám a V9et. Nagyon érdekel, hogy milyen szőnyegen. Dyson van itthon, de mindenre nyitott vagyok. Végül így lett a Neato helyett Xiaomi robotom.

[ Szerkesztve ]

(#51749) peppe79 válasza BBéci (#51744) üzenetére


peppe79
senior tag

Amit te említesz, az a Hoover európai üzletága. Egy amerikai cégnek eleve nem könnyű versenyképesnek maradni más kontinenseken. Úgy meg pláne nem, ha olyan marketingeseket alkalmaznak(tak), akik dollármilliós veszteséget okoznak az agyhalott ötleteikkel. Az angol piacot például anno úgy akarták meghódítani, hogy a brit utasoknak ingyenes retúr repülőjegyeket ajánlottak fel, ha legalább 150 USD-ért vásárolnak tőlük Hoover terméket. Ez a furcsa promóció akkoriban (1993 körül) 72 millió dollár felesleges kiadást jelentett nekik. Európában szinte végig veszteségesek voltak, nem tudtak versenyezni az itteni márkákkal, így végül 1995-ben eladták a Hoover Europe-ot az olaszoknak.

Viszont az anyacég továbbra is amerikai Maytag tulajdonában van. Hülyék is lettek volna megválni tőle, hiszen az USA-ban nyereséges a termelés, és ott továbbra is a Hoover a legismertebb, "tisztán amerikai" porszívó márka. Náluk a patriotizmus, a "proudly made in USA" szemlélet nem egy ismeretlen fogalom. Ezt csak tovább erősíti, hogy a gyártás Tennessee államban, Cookeville-ben zajlik.

(#51750) neo81


neo81
senior tag

Sziasztok!
Ilyen porszívóm van: [link]

Az a gondom vele, hogy az a porzsákja, ami benne volt, amikor megvettem, azt nagyon nehezen lehet kiüríteni, csak a kis lyukján keresztül lehet nagy nehezen kirázni belőle a port.

Tudnátok hozzá ajánlani sokkal könnyebben üríthető porzsákot?
Köszi!

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.