Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#38458) st6969 válasza smallmer (#38438) üzenetére


st6969
őstag

Biztos kényelmesebb a rizsfőző, és nehezebb vele elrontani...De érdemes azt is figyelembe venni, hogy kétszázmillió fajta rizst megvehetsz a boltban: van olyan, amit a 100ezres gépben sem lehet olyan finomra elkészíteni, mint egy másik fajtát edényben.
Ami nekünk nagyon bejött, az a Riceland-nek a jázmin rizse, tecsóban lehet kapni, lila csomagolása van, nem olcsó, mert hatszáz valahány Ft egy kg, viszont kitűnő íze van, kissé összeragadós. Volt szerencsém Kínában járni, nagyon hasonlít ahhoz, amit ott (legalábbis a délkeleti régióban) minden nap esznek az ebédhez, tonna számra mérik a menzán, nálunk kb. a kenyér felel meg ennek (szóval nem konkrétan köretként eszik). Pofon egyszerű elkészíteni: ahogy tomtyi is írta, 1x megkavarod az elején, aztán magára hagyhatod. Rajta lévő utasítást meg a mennyiségeket pontosan be kell tartani, de ez gondolom a gépnél is így van. Szerintem tegyél egy próbát ezzel, ha nem jön be, irány a rizsfőző gép.

Korábban szemezgettem én is ilyen masinával, de végül nem vettem. Egyébként is igyekszem minimalizálni a konyhagépek számát. Nincs külön kenyérpirítóm, szendvicssütőm (pedig gyakran eszünk melegszendvicset, pirítóst, de ezeket a sütő grillező funkciójával kiváló minőségben el tudom készíteni, pár fillérrel nagyobb áramfogyasztásért cserébe), sem párológépem, palacsintasütő lapom, fritőzöm. Nem szeretem őket pakolgatni, kicsomagolni, elmosogatni a sok apró részeit. Csak foglalja a helyet. Amihez lehet, inkább edényt, serpenyőt használok, abból is inkább csak pár darabot, de jó minőségűt. Ismeretségi körön belül eléggé egyedül vagyok ezzel a filozófiával, látom, hogy másoknál ott sorakozik a millió konyhagép a pulton vagy a szekrény tetején, nagy része évente 2x ha elő van véve.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.