Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#37061) ribarszki válasza simico (#37059) üzenetére


ribarszki
őstag

Vegyük külön. Monociklon vagy multiciklon? A multicklon rendszerű zsáknélküliek ajánlhatóak. Nekem is van itthon egy Dyson V8 multiciklon, ami nagyon pöpec gép, kiváló szűréssel. De, hogy tiszta legyen, a multiciklon az amikor kicsi orgonasípszerű csövek helyezekednek el egymás mellett, 16-20-24-32 db, és ezek csapják ki a ciklonszerűen megpörgetett levegőből a port. Ilyet gyárt pl. a Dyson. Ezek tényleg hatékony gépek! Viszont sajnos nagyon sok gépre ráírják, hogy multiciklon, noha az ég világon semmi köze hozzá! Ez már multiciklon, és nyilván az összes Dyson. Sokszor megtévesztően úgy fröccsöntik a porszívó házát mintha multiciklon lenne, azt imitálják, de belül sima monociklon. Amúgy a Karchernek is van emberibb áron multiciklon gépe!

De amikor zsáknélküliről beszélünk, akkor a vásárlók 99%-a, sima monociklonosra gondol, és arra is van keret. A monociklon már más tészta. Itt alapjában hibás a koncepció. Itt a szűrés után nagyon fontos az utószűrés, hiszen a monociklon tökéletelen szűrést végez. A legnagyobb szívás, ha az utószűrés egy tartályon belüli hengeres szűrővel valósul meg. Ez az alja. Utána jön a Samsung megoldása, szivacsréteg a tartály alatt. Más gyártóknél szintén extra szivacsokat, szűrőközegeket találunk. A gond azzal van, hogy ezekről kapargatni kell a mocskot, mosogatni (amíg szárad nincs porszívózás!) és nagyon hamar elhasználódnak. Pótolni ezeket a szűrőket pedig nagyon drága! Tehát amit megnyersz a porzsák árán, azt ráköltöd ezekre a szivacsokra!
Mindemellett ahogyan telítődik a szivacs, úgy csökken a szívóerő. Akár már a porszívózás végére is. Mivel a monociklon még így is átenged egy csomó port, így azt a motor fogja kapni. Ez kivédhetetlen, akár milyen alaposan is mosod a szűrőközegeket! A motor egyre hangosabb lesz, és egyre kevesebb lesz a szívóteljesítmény. Ráadásul a kimeneti hepád is nagy dózisban kapja majd a port, és szemben egy normális! porzsákos géppel, fele vagy negyed annyi idő alatt elhasználódik!

Van itthon 2db monociklon Samsungom, tapasztalatból mondom. Először én is felültem erre a vonatra és még az elején bizonygattam is, hogy mennyire jó választás volt. Majd mikor kipróbálasz egy tisztességes porzsákosat, akkor rájössz, hogy mennyire zsákutca ez a vonal..

Ha mindenképpen zsáknélküli akarsz, akkor arra figyelj, hogy biztosan multiciklon legyen! A tartályt lepattintva ez látszik. Minél több apró pici orgonasíp legyen benne. Ez egy élhetőbb kompromisszum, de a zsákos még ennél is sokkal egyszerűbb és higénikusabb.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.