Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#22851) pjen válasza Lipton (#22842) üzenetére


pjen
félisten

Pont az a lényege a fa ablaknak,hogy nem záródik légmentesen.Jó példa erre az én Velux tetőtéri ablakom,még nincs 5 éves.A tetején van egy bepattintható műanyag szellőző kb.20x1cm.ha nyitva van és fúj a szél tényleg megmozdul esetenként az asztal terítő.A leírásban mégis az van:csak extrém esetben zárjuk be.

(#22852) Lipton válasza pjen (#22851) üzenetére


Lipton
őstag

NEM az a lényege a fa ablaknak, hogy nem záródik rendesen. Minden ablaknak záródni KELL rendesen. Ami nem teszi az gagyi, nem szabad megvenni sem. Legyen az "olcsó" műanyag, vagy drágább és igényesebb fa/alu. A fa és alu mint "nemesebb" anyagok jelennek meg az alapanyagok között a választékot bővítendő. A műanyag elterjedésének egyetlen oka van: ezt lehet olcsón önteki ki a gyártósorokról és könnyen feldolgozni, kezelni.

A velux tetőablak záródik rendesen, csúnya is lenne, ha ennyiért nem tennék azt amiért megvesszük. Az más kérdés, hogy gyárilag van nyitható(!) szellőző rés készítve így szükség esetén nem utólag kell belegányolni, ami egy ilyen fa esetén sokkal macerásabb lenne mint egy műanyag profilba.

Nem kell kinyitnod, ez egy lehetőség, hogy használjad. Aktív szellőztetés esetén például zárva kell legyen, stb. Ne keverjük a dolgokat.

Mi extrémek vagyunk, zárva van mindegyiken és sehol penész (160m2 + garázs, 20k alatti gázszámla melegvízzel együtt).

[ Szerkesztve ]

(#22853) MaCS_70 válasza pjen (#22851) üzenetére


MaCS_70
félisten

Nekem mindig is nagyon tetszett az elv: építsünk be egy vagyonért hermetikusan záródó ablakokat, aztán nyissunk rajtuk rést. Ez persze sehol sem szerepel az amúgy is erősen hurráoptimista megtérülési számításokban.

Az exem jó tíz éve költözött be egy új építésű társasházba, ahol viszont nem voltak szellőztető rések -- volt viszont központi levegőkeringetés. Helyesebbel: elszívás. Az egész házban szinte vákuum volt. A ház lépcsőházi bejárati ajtaját csak úgy lehetett nyitni, ha az ember a másik kezével kitámasztotta magát, akkora erő kellett hozzá. Idősebb emberek de facto nem mindig tudták kinyitni. Ha viszont kinyitottad, hatalmas cuppanás után szívta be a ház a levegőt. Az ablakok körül meg folyamatosan fütyült a levegő, ahogy próbálta kiegyenlíteni a nyomást. Éjszakánként tiszta horror volt, nem lehetett mellette aludni.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#22854) Lipton válasza MaCS_70 (#22853) üzenetére


Lipton
őstag

Ez egy példa a nem megfelelő kivitelezésre amiért nem a jól záródó ablakokat kell okolni hanem a kedves tervezőket, akik ezt megálmodták, majd a kivitelezőket, akik ezt meg is csinálták.

(#22855) MaCS_70 válasza Lipton (#22854) üzenetére


MaCS_70
félisten

Persze, az. Csak egy elég látványos példa a sok pénzért komoly gányolásra. Sajnos még csak nem is igazán egyedi... :(

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#22856) #40553216 válasza pjen (#22847) üzenetére


#40553216
törölt tag

Szerintem 1 m^2 téglavastagság drágább, mint az ezt kiváltó akármilyen szigetelés.
A negyven évvel ezelőtti technológiával építhetsz ugyan, de nem a technológia a lényeg, hanem a mindenkor előírásoknak való megfelelés. Tehát 40 évvel ezelőtti technológiával 40 évvel ezelőtti szintet hozó házat nem építhetsz.

(#22857) Morris válasza MaCS_70 (#22853) üzenetére


Morris
veterán

Az új ablakok igenis zárjanak tökéletesen. A szellőztető rendszer egy szükséges plusz. De nem ettől hűl ki a lakás, hanem a gyenge minőségű üvegezéstől.
A régi ablakok hiába 2 3 rétegűek. A hő nagy része az üvegezésen keresztül távozik.
Az újak már gázzal töltöttek, megfelelő minőségben vannak összerakva.

(#22858) #40553216 válasza pjen (#22851) üzenetére


#40553216
törölt tag

Az előbb nem írtam, de nekünk is Velux. Tökéletesen zár, ahogy kell. Igaz, ezért az elején küzdeni kellett, mert rosszul rakták be a keretet, így a keret paralelogramma volt.

(#22853) MaCS_70
Hogy szarul csinálták meg az egész rendszert, az nem ellenérv a jó záródó ablakokkal szemben.

(#22859) MittuDomain_ válasza Morris (#22857) üzenetére


MittuDomain_
őstag

Ez már nagyon offtopic téma lett, de egy klasszikus kapcsolt gerébtokos ablak két szárnya közt nem véletlenül ez a ca. 8.10cm van (nem tud kialakulni cirkuláció, így 3féle hőterjedés csak korlátozottan megy végbe), igenis nem annyira rossz hőszigetelő az, bár természetesen nem tud versenyezni egy modern nyílászáróval.

Egy 30-60 éves épületnél a legnagyobb hőveszteség a zárófödém/padlásfödém és a tetőhéjalás. (Plusz a padló, ha nincs rendes vízszigetelés, mert a nedvesség viszi a hőt.)

Nagyszüleimnél 5cm kőzetgyapot (nem tudtuk rábeszélni őket a 10re...) a padláson sokkal többet ért, mint az ablakcsere, kimértük, hőfotóztuk.

Szerk:
Senior lettem :B :))

[ Szerkesztve ]

Si tacuisses, philosophus mansisses.

(#22860) pjen válasza #40553216 (#22858) üzenetére


pjen
félisten

Hát én kinyitom azt a szellőzőt,annyi levegő,kell.Egyébként most körbe jártam az ablakot.Hőszigetelés szempontjából majdnem mindegy,hogy nyitva van vagy zárva.Az ajtó 2 mm vastag,körbe 2-3 mm technológiai hézag ami egy ablaktörlő gumival van szigetelve.Ha bezárod csak a hideg jön,ha kinyitod a friss levegő is.

(#22859) MittuDomain_:+1

[ Szerkesztve ]

(#22861) dh66e válasza MittuDomain_ (#22859) üzenetére


dh66e
veterán

Menthetőek a gerébtokos nyilászárók is,de fontos a thermo bele meg a szigetelés.Ahol nem lehet cserélni vagy nem rentábilis (műemlék házikók) ott csak ez a megoldás.Persze ez sem olcsó mulatság de megtérül.A lényeg hogy ügyes kezű legyen az asztalos.

[ Szerkesztve ]

(#22862) sfefe válasza sfefe (#22819) üzenetére


sfefe
őstag

Erre valaki? Koszi

Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...

(#22863) MaCS_70 válasza #40553216 (#22858) üzenetére


MaCS_70
félisten

Nem is a jól táródó ablakok ellen vagyok, csak a megtérülési képletet tartom becsapósnak.

Volt nálunk is felmérés, komolyan, hőkamerával, érezhetően hozzáértők csinálták (50 éves, gerébtokos ablakaink vannak, egyébként jó állapotban), mondta is a szaki, hogy mindenképpen szellőzős kell. Ezzel nem is tudok nem egyetérteni, csakhogy miután rákérdeztem, elmondta, hogy az ablakszellőztetőt nem kalkulálják bele a "milyen sokat spórolsz az ablakcserével" képletbe, így sokkal hosszabb a nyílászárócsere megtérülési ideje.

Egyébként is a legrosszabb a befektetés/haszon-mutatója, tehát ha számít a pénz, ezt kell utoljára csinálni. És itt jön a nagy csapda: a népszerűsítő társaságok jellemzően összeadják az egyes korszerűsítések megtakarításait, és az sem zavarja őket, ha negatív értéket kapnak.
Konkrét példa nálam: fűtéskorszerűsítés: 40%, fal- és födémszigetelés: 40%, ablakcsere: 15%, tehát 95%-os spórolást prognosztizáltak.
Az én számítási módszeremet viszont konkrétan nem értették: 0,6×0,6×0,85, azaz 100-30,6%=69,4% a megtakarítás.
Egyértelműen az ablakcsere éri meg legkevésbé, tehát az az utolsó a logikai sorban. Ha megvolt az első két elem, akkor ugye az eredeti fűtésköltségem 36%-ánál tartok, ehhez képest érhetek el további 15% megtakarítás. Számokra lebontva ez annyit tesz, hogy a jelenlegi éves kb. 300e Ft gázszámlám a modernebb fűtéssel és falszigeteléssel elvben lemehet 108e Ft-ra, ehhez képest hoznának az ablakok 15%-ot, azaz a 108e-ből 91800 Ft lesz, azaz az éves megtakarítás 16200 Ft. Ez pedig durván egy 500e Ft-os nyílászárócseréből jön ki, ami barátok között is 30 éves megtérülés -- és még csak az ablakszellőztetők spórolásrontásával sem számoltunk.

Ez persze tisztán matek, az élet teljesen mást is hozhat, de nagy általánosságban elmondható, hogy meglevő, nem katasztrofális nyílászárókat csak nagyon gondos mérlegelés után érdemes lecserélni.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#22864) Morris válasza MittuDomain_ (#22859) üzenetére


Morris
veterán

Én úgy tudom, minél nagyobb a távolság két tábla üveg között annál nagyobb a cirkuláció, ergo annál rosszabb a levegő hőszigetelő képessége.
De lehet, hogy rosszul tudom.

[ Szerkesztve ]

(#22865) dni


dni
őstag

Sziasztok!

volt már valakinek esetleg tapasztalat a Shell promoban is résztvevő Philips perfomer active porszívóval? 50%-os kedvezménnyel, 30e Ft-ért már nem olyan elrettentő az ára számomra.

Egy nagyobb családi házba keresnénk porszívót, ahol főleg szilárd parketta, hideg burkolat van, de akad 50nm körüli szőnyegezett rész is. Legutóbb 25e Ft kürüli Electrolux porzsák nélküli porszívónk volt, aminek a tisztítását (henger alakú autós légszűrőhöz hasonlatos szűrő mosása, szemét tároló tisztításakor szálló kosz mindenfelé) nagyon nem szeretettem a korábbiakkal ellentétben, így egy kicsit a porzsákosok felé tartok, de nem tudom mennyire gyakran kellene cserélnem a 4L-es porzsákot ha hetente egyszer porszívózunk a teljes házban, valamint nem tudom milyen hátrányokkal érdemes még számolni egy porzsák nélkülihez képest, mert már tizenéve porzsák nélküli porszívókat gyűrünk.

Válaszaitokat, ötleteiteket előre is köszönöm.

[ Szerkesztve ]

(#22866) Zeki válasza dni (#22865) üzenetére


Zeki
nagyúr

A 4 literes porzsák talán csak 2 hónap alatt telik meg. Vagy később. Vagy előbb lesz büdös és kidobod.
Itt dícsérik.
Kifutó tipus lehet.

Mondjuk:
Tisztelt Lőrincz Györgyi! A szívófejen sajnos görgők nincsenek!

ez nekem fura. Élőben nézném meg.

Ehhez van turbókefe is, ami jó szőnyegre.

(#22867) Voice24


Voice24
őstag

Erre esetleg valaki? (ha már az ablak és a szellőzés ilyen jól ki lett tárgyalva a háztartási gépeknél ;] )

(#22868) #40553216 válasza MaCS_70 (#22863) üzenetére


#40553216
törölt tag

„nagy általánosságban elmondható, hogy meglevő, nem katasztrofális nyílászárókat csak nagyon gondos mérlegelés után érdemes lecserélni.”
Apósoméknál éppen lehetett volna így, az elmúlt években cserélték le a „nem katasztrofális” nyílászárókat, idén meg szigeteltek. Azt nem gondoltad végig, hogy ha már belekezdenek, akkor a nyílászárókat kell elsőre kicserélni, mert ha már kész a szigetelés, vakolás, festés, akkor utólag szétbaszni a falat a nyílászárók körül egy csöppet ésszerűtlen, de mindenképp érzelmi akadály. ;) A munkahelyemen pedig kötelezően első lépés, mert szarul záródnak, emiatt a meleg nagy része a réseken távozik, ott tuti nem 15% megy el.

(#22869) attiati


attiati
veterán

Kosz a sok infot penesz/para temaban!

Ma beszeltem aerecoval es a gond valoszinuleg user error. Meghozza az, hogy nem tudtam, hogy a falra szerelt szellozo nyilasok valojaban legbeomlok es nem szellozo kijaratok. A legkiaramlast a furdobe felszerelt motoros elszivo oldja meg.

Viszont nalam csukva vannak a helyisegek ajtajai, igy nincs biztositva a szabad legaramlas a levego ki-, es bejaratok kozott. Igy olyan, mintha nem is lenne szellozteto rendszer.

(Bar minden ablakon van kulon nyilas pluszban, de lehet az nem eleg?)

+ a meg nagyobb gond, hogy nincs leszigetelve a fodem

(#22870) attiati válasza Lipton (#22852) üzenetére


attiati
veterán

Ezt nem tudom hogy csinaljatok, hogy 160 nm es 20k/ho a futes es nincs penesz sem.
Hany fok van nalatok?
Paratlanitast/szellozest mivel oldjatok meg?
(Mert gondolom ilyen jo hotartas mellett szinte vakuum szintu szigeteles van es nem szellozik magatol semmit)

(#22871) dh66e válasza Lipton (#22852) üzenetére


dh66e
veterán

Mi extrémek vagyunk, zárva van mindegyiken és sehol penész (160m2 + garázs, 20k alatti gázszámla melegvízzel együtt).

Azt meg hogy?Bekapcsoljátok egy órára naponta fürdés meg hetente vagy hogyan?
Na látom nem csak nekem szúrt szemet.

[ Szerkesztve ]

(#22872) Lipton válasza attiati (#22870) üzenetére


Lipton
őstag

21,5 fok van fixen beallitva, nem csinalok vele semmit. Regebben programozgattam de mar nem foglalkozom vele. A gazban benne van a melegviz is 4 fore.

Teljesen zart nyilaszarok vannak, velux tetoablak szellozok is lezarva. A haz tajolasa deli, ilyenkor telen szepen sut be a nap mindenhol - sokat szamit ez is (lombos fak korulotte, nyaron a levelek viszont az arnyekolasban segitenek).

Naponta 3x szelloztetes. Nappaliban igeny szerint esetleg tobb alkalommal. 1-2 perc, teljes kereszthuzat.

Naponta 1-2 mosas 8kg full mosogeppel, sok noveny, 4 fos csalad.

A nappali 6m magas, a teljes fedese fa + a teljes emeleti plafon fa fedesu, allitolag ez is segit a para felveteleben/leadasaban.
Gondolkodtam gepi visszanyeros szellozesen de egyszeruen most nem erne meg.

Inmergas kondi kazan, padlofutes, tripla uveg, padloban vastag szigeteles, teto 30cm, falak grafitos, ugyelve mindehol a hohidakra.

[ Szerkesztve ]

(#22873) Lipton válasza Lipton (#22872) üzenetére


Lipton
őstag

Minden beton reszen (fodem/koszoru) heratekta van a szigeteles alatt, rendesen osszevezetve a teto es a fal szigetelese, ablakok rendesen vannak beepitve, stb.

A penesz reszben ezeken mulik.

(#22874) pjen válasza attiati (#22870) üzenetére


pjen
félisten

Igaz,hogy klímával fűtök,2 szint 130 négyzetméter,átlag 20-22 fok.Novenberben 18000 ft,normál tarifával.Ehhez 30cm téglafal 3 cm perlites vakolat+10cm hungarocel.Tetőtér,falburkoló panel alatta 20mm pozdorja,szarufák között 15cm tekercses üveg gyapot,fólia,pozdorja és zsindely.Viszont fa ablakok,C24 +V4 nyitott kéménnyel+kivezetett elszívó és legalább napi fél óra szellőztetés.Hát így.ja és tetőtér ablak szellőzők fixen nyitva.

[ Szerkesztve ]

(#22875) Lipton válasza pjen (#22874) üzenetére


Lipton
őstag

Van 3 klima nalunk is, lehet kivancsisagbol elkezdem tesztelni, a cop/eer 5 folotti, az eleg jonak szamit.

(#22876) Csabroncka válasza Lipton (#22875) üzenetére


Csabroncka
Topikgazda

Én nem bánom ha itt tárgyaljátok ki, csak annyit kérek rakjátok off-ba ezt a témát! Ha mégis nagyon bemelegednétek akkor inkább itt.

:R

"in medias res"

(#22877) pjen válasza Lipton (#22875) üzenetére


pjen
félisten

Először furcsa lesz,nézzél utána,hogy van e benne tálca fűtés,ha egy csövön folyik ki a víz.

(#22878) ribarszki válasza Lipton (#22872) üzenetére


ribarszki
őstag

6m magas nappali? 160nm? 20k gázszámla? Bakker, én csak az alapdíjra, gázbojlerre, meg a főzésre fizetek havi 6k-t, mert fával fűtök, így a gázkazán pihen. De ez a 20k már a lehetetlen határát súrolja.. persze elhiszem, csak meglepődtem rendesen.. 🙄

[ Szerkesztve ]

(#22879) attiati válasza Lipton (#22872) üzenetére


attiati
veterán

növény miben segít? (azt hittem ők párásítanak)

"teljes emeleti plafon fa fedesu, allitolag ez is segit a para felveteleben/leadasaban."

ezek szerint segít, ha rakok a lakásba valahova egy nagyobb fa felületet? (pácolatlan, festetlen legyen, vagy ez nem számít?) Mondjuk jelenleg bútor sem nagyon van, lehet az is a gond.
Gondolom a pára és a párás levegő inkább leül és nem felfelé száll, így nem tudom miért van jelentősége, ha nálad a mennyezet a fa.

"falak grafitos"
az mit jelent?

padlófűtésnek szerinted van jelentősége?

(#22880) Voice24 válasza Lipton (#22872) üzenetére


Voice24
őstag

De ugye akkor az a 20e/hó az átalány, tehát minden hónapban annyit fizetsz? Csak azért kérdem, mert mi szintén négyen vagyunk, de csak 96 m2 hasznos alapterületen, könnyűszerkezetes, tehát szintén jól szigetelt házban, és most a legutóbbi számlánk (nem átalány) 18 ezer párszáz forint volt (melegvízzel, főzéssel együtt).

(#22881) Lipton válasza pjen (#22877) üzenetére


Lipton
őstag

Próbáltam már, van benne minden, fűtésre "előkészített" széria, azért is az 5 feletti fűtéses érték (Fisher heat R akármicsoda). Nem is gondolkodtam nagyon ezen, mert megy a rendes fűtés és kész. Átmeneti időszakban használtunk még régebben 1-2 alkalommal amikor fürdetni kellett a gyerkőcöt és nem akartam ezért piszkálni a rendes fűtést.

ribarszki ennyi, nem lehetetlen, igazából most még jobbra csinálnám eleve mint 7-8 éve (még vastagabb szigetelés, jobb ablakok vannak már, ha most csinálnám tuti menne bele a hőcserélős szellőztető, stb.)

attiati a növény párologtat, azért írtam, hogy az is van és így sincs penész. Nem tudom mennyit segít valójában a fa, nekem is mondták. Vagy így van vagy nem. Remmers-el van kezelve, nem emlékszem milyennel. Grafitos szigetelés, kb 20-22%-kal jobb a szigetelése mint a hagyományos polisztirolnak, vagy máshonnan nézve ennyivel kevesebb kell belőle. Padlófűtésnek annyi van, hogy a "hagyományos" fűtések közül tudtommal ez a legtakarékosabb, kondis kazán ezzel tud magas hatékonysággal dolgozni az alacsony előremenő víz és a megfelelő hőlépcső miatt, azaz itt használod ki valóban, hogy a kazán kondis.

Voice24 havi átalány, azaz 11x20 az éves gáz (mert ilyen esetben csak 11 hónapban kapsz csekket).

[ Szerkesztve ]

(#22882) pjen válasza Lipton (#22881) üzenetére


pjen
félisten

220000 az nem kevés,én többször használnám a klímát.

(#22883) Csabroncka válasza attiati (#22879) üzenetére


Csabroncka
Topikgazda

Én vagyok a drága, legalább is...>> szigeteletlen panel
fűtés 6 hónapig 8000 ezer, 6 hónapig 5000 ezer
a vízmelegítés olyan +1100 Ft/hó körül

54 m² ;] (távhő), na ha ennél drágább a fűtésed+meleg víz egy évre fajlagosan, akkor valami gebasz van :B

"in medias res"

(#22884) Lipton válasza pjen (#22882) üzenetére


Lipton
őstag

Itt az kérdés, hogy mennyi valós megtakarításom lesz klíma használattal, illetve hogyan tudom úgy a 2 rendszert összehangolni, hogy stabilan jól működjön együtt.

Most van egy termosztát a padlófűtésnek, egy a kevés radiátornak és be vann állítva, hogy egyenletes az egész házban a hőmérséklet (na jó nem, a hálóban el van zárva fixen a radiátor).

Megnéztem pontosabban, csak 19k a havi, így 209k az a 220k.

(#22885) Voice24 válasza Voice24 (#22867) üzenetére


Voice24
őstag

Megint magamnak válaszolva, jelentem, sikerült összeépíteni a két gépet, jó lett a keret is. Holnap kerül sor a szárító kipróbálására, párom már nagyon várja.
Amúgy szép monstrum a két gép egymáson, a nem túl nagy fürdőben még szokni kell a látványt, szépen elvesz a térből. :U

(#22886) Lipton válasza Voice24 (#22885) üzenetére


Lipton
őstag

Dobál róla képet? Egy ideje mi is gondolkodunk szárítógépen és nekem is kérdés volt az összeépítés. Egy whirpool mosógépünk van és menne rá valamilyen szárítógép (nem tudom még milyen). Siemes-et nézegettem eddig de valahogy el is maradt az egész téma. Néha belelkesedem, néha meg kicsit háttérba szorul - van ez pár más ilyen dologgal is.

(#22887) attiati válasza Csabroncka (#22883) üzenetére


attiati
veterán

mármint 6 hónapig 8e és 6 hónapig 5 e = 78e ft/év a fűtési díjad egy 54nm panelban ?
(meleg víz nélkül)

ha így van, akkor azért az brutál jó
kb ennyit fogok fizetni egy újszerű 64nm-es legfelső emeleti lakás fűtésére

(#22888) Voice24 válasza Lipton (#22886) üzenetére


Voice24
őstag

Ez lenne az:
[kép]

(#22889) Lipton válasza Voice24 (#22888) üzenetére


Lipton
őstag

Szuper!
Milyen fajta keret? Hol kellett csavarozni?

(#22890) Voice24 válasza Lipton (#22889) üzenetére


Voice24
őstag

wpro sks-200. Hátul kell csavarozni, háromféle mélységhez lehet variálni a pántokat. Tartottam tőle, de mindkét gépen ott voltak a furatok, ahol a pántok szerint lenniük kell, így tök egyszerű volt az egész. Ez elvileg whirlpool gyártmány, azt nem tudom, hogy más gépekkel mennyire kompatibilis.

(#22891) #94529552


#94529552
törölt tag

Esettanulmányok penészesedés megszüntetésével kapcsolatban. Elég magabiztos a fickó, és gondolom nem olcsó a rendszer kiépítése.

(#22892) #40553216 válasza Voice24 (#22885) üzenetére


#40553216
törölt tag

Nem vesz el. Nem kell fregoli, nyitható szárító. ;)

(#22893) #40553216 válasza #94529552 (#22891) üzenetére


#40553216
törölt tag

Volt fentebb linkelve, éppen attiati. És az indító mondatával szemben éppen mindent és mindenkit lefikáz, mert ő tudja a tutit.

(#22894) #40553216 válasza #94529552 (#22891) üzenetére


#40553216
törölt tag

Annyira magabiztosan ajánlja a saját, 200+ ezer Ft-os szellőztetőrendszerét, miközben naponta 2-3-szor szellőztetni ingyen van.

[ Szerkesztve ]

(#22895) pjen válasza #40553216 (#22893) üzenetére


pjen
félisten

Azért azt jól mutatja,hogy a penészt döntő mértékben a szellőztetéss hiány okozza,vagyis a pára amit nem szellőztetünk ki.

(#22896) #40553216 válasza pjen (#22895) üzenetére


#40553216
törölt tag

Persze. De ő ugyanolyan cápa, mint bármelyik másik, mert nem azt mondja: szellőztess, naponta háromszor, kereszthuzattal, hanem azt, hogy vedd meg z ő, a többiekénél olcsóbb „megoldását”.

(#22897) pjen válasza #40553216 (#22896) üzenetére


pjen
félisten

Tudod az az előnye megvan a kütynek,hogy használod ha már 200000ft ot adtál érte.Szellőztetni sokan nem szeretnek mert sok lesz a fűtés számla.Pedig a két rendszer ugyanazt csinálja,csak az egyik ingyen.

(#22898) #40553216 válasza pjen (#22897) üzenetére


#40553216
törölt tag

Jaja. Az előbb elsőre azt írtam, hogy az emberek többsége fillérbaszás okán nem szellőztet. És ebbe simán belefér az ilyen átveréssel a zsebükből kihúzott 200+ e Ft kidobása. Csak kellően pofátlanul kell előadni, ahogy ez az ember teszi.

(#22899) pjen válasza #40553216 (#22898) üzenetére


pjen
félisten

Viszont a lényeget tekintve szerintem igaza van.

(#22900) Beerwolf


Beerwolf
senior tag

Sziasztok!

Szeretnék venni egy szárítógépet:
- hőszivattyús kialakítás legyen
- minél több garanciával
- minimum A++

A keret rá maximum 200 ezer Ft. Csak a Media Markt jöhet szóba (online shop is), mert oda van egy ajándékkártyám. Egy Samsung WF0500NXW mosógépre (agy azt erre) tenném rá.

Mit ajánlanátok?

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.