Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#22251) ribarszki


ribarszki
őstag

Első benyomások a Lidl akksis 2in1 porszívójáról:

Anyósoméknak vettük karácsonyra, csak kipróbáltam ;] Nagyon rövid leszek, ha valakit érdekel, ilyet akar venni akkor keressen privátban.

Egy Electrolux Ergorapidohoz hasonlítom, mert mi azt használjuk itthon 2 éve a konyhában.

Tehét a benyomások: A dizájn tök jól néz ki. Ahol ki kell venni a morzsaporszívót, ott van egy légüres rész, ami egész karcsúvá és légiessé teszi a készüléket. A gombok nem lötyögnek, jó a nyomáspontjuk.

Anyaghasználat: Inkább átlagos, vagy annál gyengébb. Különösen az Electrolux után. Sokkal kopogósabb, sokkal inkább recsegősebb ha megnyomjuk az illesztéseknél. Olcsóbb, ezen nincs mit szépíteni.

Fej, manőverezhetőség: Elektormos hengerkefe, teszi a dolgát. A fordulékonysága gyengébb mint az Electroluxnak. Az elv ugyan az, csak kicsit darabosabban, kicsit esetlenebbül csinálja. Talán a fej kidolgozásán érezni igazán az olcsósítást. Ez a része nem a legszebb. A két oldali led pedig nagyon gyengén világít, s pont a középső részt, ami a lényeg lenne, azt hagyja sötétben. Hülye megoldás..

Akksi: Lithium, remek :)

Szívóerő: Ezzen nincs gond. A kefe minden morzsát felszed, a szívóerő pedig elég ahhoz, hogy begyűjtse a tartályba. Átlag felhasználásra bőven elég.

Portartály, szűrés: Na akkor itt jön a csalódás. Nagyon gyenge megoldást választottak. Értem én, hogy olcsósítás de ez így nem tuti. Hogy elmagyarázzam, az electrolux tartályában van egy kúp alakú előszűrő, ami nagyon sűrű szövésű háló. Ezen tényleg csap az apró por jut át. Ez alatt egy textilszerű anyag van, ami felfogja a port, ráadásul egy ügyes rugós szerkezettel kiporolható.

Na itt ezt egyszerűsítették. Itt egy sima lyukacsos műanyag kúp tölti be az előszűrő szerepét. Ezen olyan nagy lyukak vannak, hogy csak a nagy darab morzsák nem mennek át rajta, minden más igen. Ezalatt van egy nyúlfaroknyi kis szűrődarab. Na most gyakorlatilag az egész porszívóban egy a kis darab textil tölti be a szűrő szerepét. Ez azt jelenti, hogy húztam a konyhában 4-et a porszívóval, s már egy csomó szösz volt a felületén. Vagyis nagyon hamar el fog tömődni, jelentősen lecsökkente a szívóerőt. Ráadásul nem is leszedhető, ha elszakad akkor gond van. (Két kép de lekicsinyítve, gondolva a mobilnetesekre :) )

Összefoglalva, nem cárhatunk csodát 17k-ért. 2 az 1-ben, lithium akksi, motoros hengerkefe ezt máshol 30-40k-tól mérik. Viszont érezni hol fogták meg a pénzt. Gyengébb anyagok, egyszerűbb fej, kicsit darabosabb mozgás, sokkal több törődést igénylő tisztántartás!

De a mérleg másik serpenyőjében mégiscsak az van, hogy 17 ezer Forint. Csodák nincsenek, ennyiért nem kapunk egy Ergorapido szintű porszívót, de amit ígér azt teljesíti. Persze, van jobb a piacon, dupla ennyiért. Ár/érték arányban viszont best-buy. Főleg ha valaki együtt tud élni a némi kompromisszummal.

Ja és 3 év garancia jár hozzá!

Hirtelen ennyi.

[ Szerkesztve ]

(#22252) runner 125 válasza ribarszki (#22251) üzenetére


runner 125
nagyúr

Akartam már kérdezni fentebb is, h nálad ez valami elborult hobby, vagy ebben dolgozol?

Asszony gondolom örül, ritkán kerül a kezébe porszívó. ;]

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#22253) Zeki válasza ribarszki (#22251) üzenetére


Zeki
nagyúr

Köszi a tesztet!

(#22254) gF válasza runner 125 (#22252) üzenetére


gF
senior tag

Szerintem szimplán csak szereti rendet/tisztaságot és elnézve takarító eszközeit hajlandó ezekre áldozni is. :U

(#22255) runner 125 válasza gF (#22254) üzenetére


runner 125
nagyúr

Szintúgy szeretem mindenből a maxot kihozni, szükség szerint megfizetem a prémiumot, de ennyire aktívan mondjuk egy porszívó nem tud lekötni.

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#22256) Dluinet válasza MaCS_70 (#22246) üzenetére


Dluinet
nagyúr

Agitátorodnak hívják. Csak sok vizet és áramot használ.

[ Szerkesztve ]

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#22257) #94529552 válasza #40553216 (#22243) üzenetére


#94529552
törölt tag

Ugyanilyen szintű mélázás volt egy hasonló kérdésre, keress rá vissza nyugodtan. Vegyen mindenki amit akar, ne valótlan riogatásokkal befolyásoljuk őket, ha lehet. Majd, ha bizonyítod, amit felvázoltál, aztán folytassuk, vagy tegyük bele az összefoglalóba is, de addig.... Van már AEG, Whirlpool inverteres technológia, utóbbi 5évet vállal a motorra, AEG-et most nem tudom. Lehet, hogy egyre több gyártó bevezeti majd. Ilyen szimmeringes kisbetűs részt én nem találtam egyiknél se, már bocs. :K Nem mondtam, hogy jobb vagy nem jobb az usában használt tech, csak érdekességnek írtam, hogy egy harmadik fajta megoldás. Az terjedt el, az ő dolguk, ők tudják mit miért....
MaCS_70 Keverőtárcsának írta itt valaki, a robbanó mosógek kapcsán, de mindegy is. Hogy kinek, melyik fajta mosógép kell, az egyéni megitélés és a körülmények döntik el. Nekem semmi gondom egyik technikával se.

[ Szerkesztve ]

(#22258) ribarszki válasza runner 125 (#22252) üzenetére


ribarszki
őstag

Szimplán csak érdekel és ahogyan gf kolléga írja, szeretem a tisztaságot ;) A munkám nagyon-nagyon távol áll tőle. De ha van egy porszívón érdekes megoldás, egy újítás, egy mérnöki leleményesség az tényleg le tud kötni. :B

[ Szerkesztve ]

(#22259) sfefe


sfefe
őstag

Szerintetek akkor megeri a plusz gari vasarlasa vagy felesleges?

Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...

(#22260) pjen válasza sfefe (#22259) üzenetére


pjen
félisten

Ezt Neked kell eldönted.Meg kell nézni mennyi bele egy új motor,más nemnagyon mehet tönkre.

(#22261) Zeki válasza sfefe (#22259) üzenetére


Zeki
nagyúr

Mindenképpen!
Ha egyenletes lenne a minőség minden alkatrészben, akkor semmilyen szerviz nem látna pár éves gépeket a műhelyben.
De ezt sokan nem akarják elfogadni, mert a szomszéd gépe is elment 8 évet.

(#22262) #40553216 válasza sfefe (#22245) üzenetére


#40553216
törölt tag

Mint kettővel feljebb (lejjebb) írtam, rengeteg, az európai rendszerű gépekhez képest sokszoros mennyiségű vízzel mosnak, emiatt energiát és mosószert is a sokszorosát használják. Az amerikai „beleszarok” hozzáálláshoz passzol.

(#22257) Pumma
Én sem azt írtam, hogy rosszabb lenne (bár az), hanem azt, hogy amerikai stílusban pocsékol.

„mosógépekre, és további 8 év jótállás a „DIRECT DRIVE” hajtású mosógépek DD motorjára – amely tartalmazza az alkatrész árát. Megjegyzés: a 8 év motor garancia kizárólag a motor álló és forgórészére vonatkozik, a csapágy és szimering alkatrészekre nem.”
A motor álló és forgórésze önmagában nem megy tönkre, a szimmering nem része a motornak. És külön ki van itt emelve, ami erősen arra utal, hogy a a fent leírt következne be, akkor az LG-nek legyen hivatkozási alap. Szóval: hajrá.

(#22259) sfefe
De miért költesz plusz ezreket, ha eleve van olcsóbb, de nem rosszabb hosszabb gyári garanciával, vagy a még pár ezerrel többért viszont sokkal jobb Miele?

(#22263) #40553216 válasza sfefe (#22240) üzenetére


#40553216
törölt tag

Ahogy látom, a plusz 4 év garancia 16715 Ft, tehát a géped 96000 Ft-ba kerül így. Ennél még olcsóbb is a ribarszki kolléga által ajánlott Miele Complete C3 Cat&Dog PowerLine. Komolyan nem értem a döntésedet.

(#22264) pjen válasza #40553216 (#22263) üzenetére


pjen
félisten

Az rendben,hogy olcsóbb a Miele,de arra mennyi a gari?

(#22265) BaLee válasza Nordik (#22235) üzenetére


BaLee
addikt
LOGOUT blog

Azért azt is mérlegeld, hogy a felültöltősek oké hogy keskenyebbek, de nem tudsz rá pakolni semmit.
Míg egy keskeny előtöltős tetejére rakhatsz egy csomó cuccot, ami egy kis fürdőszobában elég nagy előny. Felültöltőst meg ugye ott nyitod ki így ha raksz is rá valamit akkor veheted le, meg sokkal instabilabbak is centrifugálás közben.

(#22266) chatran


chatran
őstag

Sziasztok,

Jól látom, hogy ez egy kiváló ár a Bosch BGLA230-ért?
Jó ideje vadászom már ezt a porszívót, de az utóbbi 2-3 hónapban 28 alatt nem láttam. Gyorsan rendeltem is egyet.

(#22267) canniball válasza Morris (#22238) üzenetére


canniball
nagyúr

"Pára nem jöhet ki, mert kondenzvíz tartálya van. Oda megy a nedvesség."
Ez mondjuk igaz, nem tudom hogy nem jutott eszembe. :B

"Igazából szerintem a hőfok állandó, a szárítási idő az ami különbözik."
Itt azt írja az egypöttyös szimbólum alacsony hőfokot jelent. Az útmutatót többször áttanulmányozva arra jutottam, hogy a "szintetikus anyagok" program lehet az ahol esetleg alacsonyabb hőfokot használ (amellett egypöttyös szimbólum van), de amellé meg csak féltöltetet ír...mondjuk lehet elég lenne, mert a mosógép csak 4kg-os a szárító meg 7kg-s.

De lényeg a lényeg hogy akkor próbálgatni kell és kiderül, köszönöm a válaszokat!

"A mosógép 1400-as centrije és az extra száraz program nagyon gyűrött ruhákat eredményez..."
Az extra szárazra nekem azt írja, hogy az "vastag és többrétegű" pamut cuccokhoz van (törölköző, farmer stb.), azokat gondolom nem tudja annyira összegyűrni.

Még két kérdésem lenne, aztán befejezem a témát. :B
1. Az elhelyezéssel kapcsolatban azt írja a mánüel, hogy figyeljünk arra hogy ne legyen semmi (vízcsap, konnektor stb.) a gép hátsó fala mögött (teljesen logikus). Pár sorral később meg azt, hogy a hátsó falát toljuk neki a falnak. Ezt viszont furcsának találom, pláne hogy azt is írja: a bútoroktól legalább 1cm-re helyezzük el. Tényleg neki kell tolni a falnak vagy csak (ahogy több helyen is előfordul) kimaradt a "ne" szó?
2. A programtáblázatban van egy olyan oszlop, hogy "maradék nedvességtartalom kb.", itt 40% és 60% közötti értékek vannak feltüntetve; ezt mégis hogy kell értelmezni? Megszárítja a ruhákat de nem teljesen? Ha nedves ruhákat rak az ember a szekrénybe egymásra akkor azok be fognak dohosodni. :F

[ Szerkesztve ]

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#22268) AstraCDX


AstraCDX
senior tag

Sziasztok !

Automata kávéfőzőgépekről érdeklődöm, ami babkávét kezel .

Melyiket érdemes választani, ami jó minőségű, van alkatrész, és szervizellátottsága is ?

Melyik az amelyiket nagyon ajánlott elkerülni ?

Üdv.

Astra

[ Szerkesztve ]

(#22269) canniball válasza AstraCDX (#22268) üzenetére


canniball
nagyúr

Kávé topik ;)

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#22270) seadrone


seadrone
őstag

sziasztok!

Electrolux ZCX 6440 hepa szűrő, ami eredetileg a porszívóban van, mossható vajon?

a képen látható biztosan, de nem tudom hogy az enyémra rű van-e írva, és most nem tudom megnézni se,

köszi

[ Szerkesztve ]

(#22271) #40553216 válasza pjen (#22264) üzenetére


#40553216
törölt tag

A gyári gari 2 év. Szemben az Elux egy évével.

(#22272) ribarszki válasza seadrone (#22270) üzenetére


ribarszki
őstag

Egyik oldal azt írja mosható, a másik azt, hogy nem :F Hátha van valakinek ilyen gépe és majd elmondja. Ha nincs, akkor nézd meg otthon mi van ráírva, vagy mit ír a használatija.

(#22273) pjen válasza #40553216 (#22271) üzenetére


pjen
félisten

Tényleg elgondolkodtató...viszont az Elux-ra akkor már 5 év van. :)

[ Szerkesztve ]

(#22274) ribarszki válasza pjen (#22273) üzenetére


ribarszki
őstag

Németo-ban van egy olyan szipmatikus akciója a Mielenek, hogy ha veszel a porszívó mellé 4 doboz porzsákot (ez úgy durván 4 évre elég) akkor automatikusan kiterjesztik a garanciát 5 évre. Mondván annyira megbíznak a gyári porzsákjukban, hogy nem lesz gond 5 évig. De ez az akció nálunk persze nem elérhető.. :(

[ Szerkesztve ]

(#22275) canniball válasza seadrone (#22270) üzenetére


canniball
nagyúr

Annyira úgy sem tudod kimosni mintha új lenne, cseréld ki!

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#22276) seadrone válasza canniball (#22275) üzenetére


seadrone
őstag

jaja, az lesz, nem szarozok!

köszi

(#22277) estikornel


estikornel
tag

Sziasztok!

Tegnap jött meg a Beko WMY71033PTLMB3 mosógépem, és ma tudtam először kipróbálni, mert rövid volt hozzá a bekötőcső. Tök jól néz ki meg minden, lefuttattam egy 14 perces gyors mosást semmi gond nem volt. Most megy egy 1ó45perces pamut program, és a programválasztó teteje kicsit langyos és enyhén égett gumiszag van, de látszólag semmi gond nincs. Ez mennyire normális? Lehet, hogy a gumiperem miatt érezni az "új" szagot? Pedig csak 40 fokra állítottam be.

(#22278) Zeki válasza estikornel (#22277) üzenetére


Zeki
nagyúr

Be kell járódnia, de nálunk az első mosás mindig egy 90 fokos program üresen.

(#22279) estikornel válasza Zeki (#22278) üzenetére


estikornel
tag

Nos ez gyors volt, akkor ajánlott lenne a program után egy üres 90-eset indítanom, vagy elég ha simán használom és ignorálom a gyanús szagot?

(#22280) Teodor52 válasza Csabroncka (#22032) üzenetére


Teodor52
senior tag

Szia!

Bocsi hogy csak most válaszolok,de köszönöm az infót. :R

(#22281) #94529552 válasza #40553216 (#22262) üzenetére


#94529552
törölt tag

Mondtam, már kitárgyaltuk korábban, nem írom le ugyanazt. Ha nincs rá precedens, addig tárgytalan a téma részemről.
BaLee Egyáltalán nem instabil a felültöltős :N .
seadrone A kék színű keretes mosható a gyártó szerint, de sztem az is papír, és annak ugye nem tesz jót a mosás, de mindegy. Amúgy évente ajánlott cserélni[link]. A zöldre mondják, hogy nem mosható, de még lenni kellene benne másiknak is, pl. motorszűrőnek is, azt is keresd meg. Ezeket találtam hozzá.

(#22282) spidersoft


spidersoft
senior tag

Üdv! Saccra harminc éves Lehel fagyasztóládához (négycsillagos, három kosár+mélyfagyasztós...) lehet még szerezni ajtógumit? Mit lehet tudni ezek hőszigeteléséről, tényleg annyira rosszak, mint azt a propaganda mondja és megéri valami új típusra cserélni, vagy ez csak kamu és több tíz év lenne a megtérülés? Köszönöm az infót :R

(#22283) Zeki válasza estikornel (#22279) üzenetére


Zeki
nagyúr

Ha pár mosásig még fura szaga van, akkor mehet a szerviz.

(#22284) sfefe válasza #40553216 (#22262) üzenetére


sfefe
őstag

Meg nem biztos az elux ma megneztuk mm-ben annyira nem gyozott meg...bar amugy egyik sem.....
Toroltem is az edigital megrendelest bar ezt meg elotte mert meg kellett rendelni es habogtak osszevissza, hogy mikor lenne stb na erre beragtam inkabb hagyom oket...

Meg a miele cat verziot akarom megnezni a szeteinel hatha az jobban tetszik...

Amugy meg ha garit hasonlitasz ossze akkor igaz, hogy a lux 1 ev a miele 2 de a lux-hoz ne +4 evet szamold akkor hanem csak a +1 evet ( az csak kb 4 ezer) es igy az is 2 ev igy van egalban a ketto de arban azert megsem. Ertem en, hogy miele meg akarmi de az is muszaki cucc....

De irtam miert neztuk ki a luxot, halkabb, kevesebbet fogyaszt, kevesebb por kibocsatas, szonyegen jobb, talan jobb filter bar ezt most fejbol nem tudom... ez meg a c2-hoz hasonlitva c3 jobb szonyegen meg kemeny feluleten.
Meg ugye a tobb gari lehetoseg. 20k-nal letojnam a garit de 80-90k-nal azert az mar mas.....

Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...

(#22285) ribarszki válasza sfefe (#22284) üzenetére


ribarszki
őstag

Kíváncsi vagyok, hogy a C3 jobban bejön-e. Feltétlen számolj be róla! Igaz, csak 2 év a gari hozzá, de mint fentebb írtam, a németek 4 doboz gyári porzsák megvásárlása esetén 5év garit nyomnak a porszívóra. Szóval olyan nagy gond nem lehet, ha ezt így bevállalják. (Nyilván gyári zsákkal kell használni) Persze ami elromolható, az el is romlik, annyi, hogy itt százalékosan talán kevesebbnél fordul elő. De természetesen előfordul.

(Vigyél magaddal macskaszőrt zacskóban és taposd jól bele a szőnyegbe Szeteiéknél. Viccen kívül, akár még saját szőnyegmintát is vihetsz!)

[ Szerkesztve ]

(#22286) VIPowER válasza ribarszki (#22285) üzenetére


VIPowER
senior tag

Szerintem vigyen lapostetűt, meg nagyítót is, úgy a biztos. :D

(#22287) spidersoft válasza spidersoft (#22282) üzenetére


spidersoft
senior tag

Találtam egyet vaterán: tökugyanilyen :U Szóval ehhez szeretnék ajtógumit, hátha jobb lenne a hatásfoka, így kb. 30 év után már kiérdemli :U

(#22288) VIPowER válasza spidersoft (#22287) üzenetére


VIPowER
senior tag

Orczy-t hívd fel, kérdezd meg van e nekik tömítés hozzá.

(#22289) Teaway válasza ribarszki (#22285) üzenetére


Teaway
veterán

„Vigyél magaddal macskaszőrt zacskóban”

Hirtelen úgy olvastam, hogy macskasz@rt :D

Nincs itthon csokid??

(#22290) #94529552 válasza estikornel (#22277) üzenetére


#94529552
törölt tag

Nem lehet, hogy a készülék alap szagát érzed? Amikor a hűtőket nézegettem, az Indesit, és Hausmeister, de lehet a Bekónak is éreztem ilyen büdös műanyagszagot, míg a márkásabbaknál nincs ilyen.

(#22291) sfefe válasza Teaway (#22289) üzenetére


sfefe
őstag

Az is van. :)

Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...

(#22292) seadrone válasza #94529552 (#22281) üzenetére


seadrone
őstag

köszi

(#22293) estikornel válasza #94529552 (#22290) üzenetére


estikornel
tag

Sajnos nem, mert mosás után pár órával bementem a fürdőbe és semmilyen szagot nem éreztem, viszont míg ment addig határozottan, és utána is egy órán át még érezni lehetett. Holnapra még maradt egy-két ruha, meg mellé bedobok ezt-azt és megnézem mégegyszer. A fürdő nemrég lett felújítva új megszakítóval és új vezetékkel, szóval az nem hiszem, hogy okozója lenne. Határozottan a mosógép tetején a panel fölött éreztem ahol langyos is volt a programtárcsa fölötti részen.

(#22294) Morris válasza estikornel (#22293) üzenetére


Morris
veterán

Melegszik a gép működés közben. Nekem a mosogatógépem ilyen. Majd elmúlik.

[ Szerkesztve ]

(#22295) dh66e


dh66e
veterán

Sziasztok!
Aki olcsón (10k) keres edénykészletet ajánlom figyelmébe a Zurrichberg készletet.Hibátlan darabok,a fogantyú nem melegszik, a fedő hőálló.
Sajnos nekünk le kellett cserélni az indukciós főzőlap miatt a készletünk pár darabját mert bár rajta volt a talpán hogy jó hozzá sajnos nem fedte a valóságot.
Féltünk hogy ennyiért mi kapható,de nagy most a meglepetés mert nagyon rendben van a készlet a hirdetett szöveg a készlettel kapcsolatban a valóságot tükrözi.
Talán hasznos lesz valakinek.

(#22296) Csabroncka válasza estikornel (#22293) üzenetére


Csabroncka
Topikgazda

Az, hogy melegszik önmagában nem baj, nekem is átmelegszik a műanyag borítás a vezérlés felett egy idő után (Miele). Érintésvédelmi (Fi) relé 30mA-es legyen a rendszerbe kötve akkor nagyobb gond nem lehet, mert az a legkisebb szivárgásra (áram) le fog oldani!

"in medias res"

(#22297) zsolt19900


zsolt19900
őstag

ha már a kolléga felhozta

ez a bosch porszívó vagy ez az electrolux porszívó az ajánlottabb darab?

Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--

(#22298) ribarszki válasza zsolt19900 (#22297) üzenetére


ribarszki
őstag

5év gari miatt a Bosch.

(#22299) Mr.Csizmás


Mr.Csizmás
félisten

üdv,

mi bestbuy mosógép olyan 50 pénzig? ill. van műszaki cikkes erzsébet utalvány (wtf), ezzel hol tudnék venni mosógépet?

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#22300) Zeki válasza Mr.Csizmás (#22299) üzenetére


Zeki
nagyúr

Beko, ha találsz...

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.