- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anubis_9
addikt
válasz
Anubis_9 #95121 üzenetére
Írt vissza az Onkyo a problémámra:
Please unplug the unit for 1h and plug it in again. If you have further problems try doing a factory reset. Note that resetting the AV receiver will delete your radio presets and custom settings.
To reset the AV receiver to its factory defaults, turn it on and, while holding down CBL/SAT, press ON/STANDBY. “Clear” will appear on the display and the AV receiver will enter standby mode.Vagyis húzzam ki egy órára a 230-ból, vagy ha ez nem segít, akkor RESET.
Hát köszönöm!
Ez elég vicces egy 150.000-es erősítő esetében.
-
BBéci
legenda
válasz
Anubis_9 #93146 üzenetére
Hagyjátok már a fenébe ezt a 4 Ohm témát! Nem kell vele foglalkozni!
Igen, valóban túlmelegedhet, de ahhoz hosszasan kellene házibuli hangerőn járatni úgy, hogy mindegyik csatorna illetve hangdoboz ugyanazt a jelet kapja. Ráadásul, ha csak a frontok 4 ohmosak, akkor azok végfokján keletkező többlet hőtermelés simán eloszlik.(#93151) kenand
Az a kütyü egy 50000 forintos bögreszett szintjén mozog. Echte bóvli.
Ne vágjuk haza rögtön a jel hangminőségét, mielőtt az eljutna az erősítőbe!
Csak egy példa: ez 761 euróba kerül és kiváló a hangminősége. Nem akarok senkit ennyire drága DAC-ra rábeszélni, csak a viszonyítás kedvéért mutatom. -
Norbi 72
veterán
válasz
A TSx550T $499.95. Ez, mint kiderült per darab ár
Ezt tegnap néztem,de nem voltam benne biztos.Viszont így inkább RTi A7-est ajánlanék frontnak,a hozzávaló centerrel.
A 4 ohm miatt kicsit jobban terheli a vasat a hangfal,de semmi baja nem lesz,egy picit jobban melegszik.
De ez szvsz nagyobb hangerőn számít. -
válasz
Én is ennek próbálok utána járni....de legelább bizonyos Okyokban be lehet állítani, ott szerintem biztosan nem lesz gond. (Én régi Onkyomban -TX-DS494- nincs ilyen opció és a Marantz SR4400 ban sem...)
AZ 595-ös Onkyo manuálban van azt láttam...Itt a Marantz FAQ pontos szövege:
"
Loudspeakers with an impedance of 4 OhmsPublished 13/04/2012 12.36 PM | Updated 13/04/2012 12.36 PM
Can I connect loudspeakers with an impedance of 4 Ohms ?
As you will have deduced from the technical information, we recommend the connection of loudspeakers with an impedance from 6 to 16 Ohms. Any type of loudspeaker can be used with this nominal impedance without any cause for concern.
The nominal impedance indicates the resistance while in Standby. When in operation, and with increasing volume, this value may, however, fluctuate with certain speaker models - in some cases severely. In addition, the impedance is frequency-dependant. The impedance can then assume values significantly lower than the nominal impedance, reaching as low as below 1 Ohm. For the majority of models on offer, with their differing properties, we cannot therefore make a generally binding recommendation. Because a lower impedance means an increased power output and therefore increased heating of the amplifier, a critical operating status may be reached which could mean a defect with the amplifier or the loudspeaker. Please note that the minimum impedance (across the entire frequency spectrum) should not fall below a value of 3.2 Ohms. Check the documents that came with your loudspeaker or ask your dealer or the manufacturer. This means that nothing will prevent the connection of a 4 Ohm pair of boxes.
If you want to make use of the possibility of connecting and operating the A+B speaker pair set-up, you should use loudspeakers with an impedance of 8 Ohms. With an A+B set-up, the loudspeakers will operate in parallel, and the resulting impedance will then once again be 4 Ohms. Our devices do not have a function for switching the impedance."
-
Anubis_9
addikt
-
Norbi 72
veterán
-
Anubis_9
addikt
válasz
Anubis_9 #90101 üzenetére
DBob kolléga írta még 2010-ben:
A bónusz kérdésre pedig annyit, hogy az a "pattanás-gátló" az erősítőkben. Ki-be kapcsolásnál egy bizonyos fesz szintnél lép életbe (táp), és előbb lekapcsolja a kimenetet relével (amit hallasz), mint hogy a pufferkondikból kifogyjon a szufla ami táplálja az áramköröket.
Ha ez nem lenne, pattana / pukkana a hangfal leginkább bekapcsoláskor, lekapcsoláskor pedig szól egy darabig még az erősítő, majd ahogy fogy a powa, úgy kezd el halkulni és recsegni az erősítő. (Videoton Disco Lady pl még nem rendelkezett ilyen áramkörrel)
Na, nálam ezt szűnt meg a mélynyomban bekapcsoláskor...De érdekes módon kikapcsoláskor ez megvan még! Ki érti ezt...
Nagyon nem szeretnék még mélynyomóra is költeni, de már elkezdtem szemezni egy Polkaudio-val. -
Borisz76
nagyúr
válasz
Anubis_9 #89983 üzenetére
Nekem egy Sony STR-DN1030-as vasam van.
Jelenlegi céljaimnak megfelel....szól.
Azért a Dali Ikonok mellé majd beszerzek valami komolyabb vasat.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Anubis_9 #89951 üzenetére
Nálam is ez van.
PC-ről nézek filmet és játszom is....mindezt egy 55"-os LCD-n. Az erölködőn keresztül megy a kép a tv-re.
Ha az erősítőt átkapcsolom rádióra vagy más forrásra akkor a képet is elveszi.Megoldás ha rádiót akarsz hallgatni szövegszerkesztés, weboldalak olvasása közben a netes rádiók.
Most is szól
-
kabar
senior tag
válasz
Anubis_9 #89951 üzenetére
Nehogy 10 perc alatt feladd! Ha meglenne még, megnézném hogyan oldottam meg az enyémen (bár én nem egészen ezzel szenvedtem), de már eladtam. Nálam volt majd egy évet, de amikor jött egy vevőjelölt olyanokat állított be rajta, hogy csak néztem (akkor jöttem rá a reset áldásos hatására). Sokat tudnak már ezek az erősítők, a legtöbbünk jó ha az 5-10%-át kihasználja. Legfeljebb sokan nem ismerik be.
-
-
kabar
senior tag
válasz
Anubis_9 #89944 üzenetére
Onkyo-nál már nem emlékszem, de a Yamaha Input/nett rádiónál/video out menüjében be lehet állítani melyik video bemenet menjen a kimenetre. Valamit trükkközni kellett a 906-nál is azt hiszem. De ott azt hiszem csináltam egy külön AV bement csoportosítást azt hiszem. Ezt próbáltam a Yaminál is, de ennek nem olyan rugalmas a bemenetek hozzárendelése. Különösen nem a 2010-esé.
-
-
törölt tag
válasz
Anubis_9 #67278 üzenetére
Jobb hangfalszett és kb 200-250 ezres erősitő kell hozzá, onkyo csak másab lesz, anak HD különbsége csek nagyon jó minőségü hangfalon (Dali ikon) adná le.Még ott se hiszem hogy nagyon előjönne mert alsó-középkategória jelenleg az Onkyo 6-os sorozat.Attól függetlenül nem rossz.
-
törölt tag
válasz
Anubis_9 #60768 üzenetére
1 sz hsz??
Csak HDMI, abból is 1.3a platformtól kezdve lehetséges a DTS HD MA és HR valamint a Dolby TrueHD átvitele.Optikai/koax/1.2ig bezárólag csak sima DTS és DD haladhat át. A DTS Hd tartalmaz un. core (mag) részt melyben megtalálható egy magasabb bitráttájú 5.1 DTS.
Max analógon vagy LPCM-ben viheted ki,az is HDMI-n 1.1 től fér ki. -
Toobee
veterán
válasz
Anubis_9 #50950 üzenetére
Nem kell ám megborulni a Sinustól, nem nagy eresztés kábel. A Conrados ár jó és itt ki is múlt az elõnyök listája. Rég járt már nálam, akkor még a C6 frontjaim voltak, de már oda sem tettem volna be. Hátra akár még jó is lehet. Emlékeim szerint a hangja vékony, a teteje meg mosott. Hamarabb vennék használtan kábelt a frontokhoz, mint ezt újan. 10-15e körül lényegesen jobb kábelek vannak.
-
JohannZimu
senior tag
válasz
Anubis_9 #50947 üzenetére
Hol lehet arról olvasni, hogy melyik dobozhoz mi a vaskos?
Tamoo-hoz hasonlóan én is hátsókhoz használom.
A frontokhoz más kábeled van, hogy a centerhez és hátsókhoz tervezed? Ha visszaolvasol, ajánlásokban legalább a frontokhoz és centerhez azonos kábelt javasolt használni. -
JohannZimu
senior tag
válasz
Anubis_9 #50945 üzenetére
Szerintem itt többen inkább erre a Sinus Live-ra gondoltak, mint ajánlott kábel.
-
BBéci
legenda
válasz
Anubis_9 #50828 üzenetére
Az lesz űbergáz, ha a frontok és a center teljesen eltérőek.
A Conrad feleannyiért adja a Sinus Live kábelt, mint a Streamaudio.
Bocs, de leírom, ami eszembe jutott, nem tudom magamban tartani. 10 éve elkótyavetyéltél 100000 forintot, amikor megvetted azokat a hangdobozokat.
-
törölt tag
válasz
Anubis_9 #47935 üzenetére
Én meg nem adok rá 5 évet hogy bejöjjön a 8k valamint új formátum az Bd és az mkv mellé (habár az utóbbiba sokminden belefér) valamint új hangformátum is befigyelhet az ablakon, pl a DTS kisérletezik egy alapból 11.1-et tudó veszteségmentes nagysebességű formátumon és ha erről én is tudok akkor a Dolby Labs is és ők sem akarnak lemaradni.
Tehát 5 év mulva te a 626-ost cserélnéd teszem fel 686-ra anélkül hogy a 4k továbbitást használtad volna, (mert sztem lesznek 2 HDMI kimenetes 4k-s játékosok is). Ez azt jelenti hogyaz árkülönbözetet kidobtad az ablakon ami kb.50 ezer forint és akkor se lesz kis pénz ez.. Én inkább ezt az 50 ezret még hozzátenném és ezt venném és nincs megalkuvás, sokkal jobb hang és a kategória jó jellemzője az eladhatóság használtan is.
-
Csabroncka
addikt
válasz
Anubis_9 #47935 üzenetére
Olvasd el még egyszer a hozzászólást! Szó nem volt arról, hogy le kell mondanod a 4K-ról vagy 3D ről. Pont ellenkezőleg, annak ellenére hogy olyan felső kategóriás erősítőd lehetne, ami csak 1.3-as HDMI-t tud.
(Remélem az világos számodra, hogy amin van HDMI az nem egyenlő a 4K vagy a 3D támogatással, ehhez 1.4-es HDMI csatoló /nem kábel
/ kell az erősítőn:
Vagyis jelenleg a piacon találsz olyan HDMI-s erősítőket, amik 1.3-as csatolóval szereltek és Full HD-t illetve HD hangokat támogatnak, illetve 1.4 csatolóval szerelteket amik 3D-t, vagy 4Kés 3D-t támogatnak. Én az 1.3-as erősítők vételéről beszéltem (ebben az esetben sem kell lemondani a 4K-ról vagy 3D-ről), ezek jellemzően 2 évnél idősebb darabok amik használta gyakorlatilag fél áron mennek. -nem okoskodni akartam, ha ezt tudtad akkor tekintsd tárgytalannak, félreértettük egymást-) -
Csabroncka
addikt
válasz
Anubis_9 #47932 üzenetére
nem lesz meg 10 évig ezt garantálom neked! A legtöbb új készülék esetében még a magasabb kategóriák esetén is megy a spórolás!
Inkább vegyél magasabb kategóriás, de "régi-két három éves" HDMI-s (HD hangokat támogassa ez azért fontos) erősítőt, ugyanis max a lejátszót kell cserélned, és abból majd veszel olyat aminek két hdmi kimenete van, így máris lesz 4K vagy 3D a megjelenítőn.
Mellé kapsz olyan hangot hétköznapi ember árán, hogy nem kell álmodoznod.... -
törölt tag
válasz
Anubis_9 #47930 üzenetére
Emlékeim szerint a 3D van nemcsak a 616-ban de a 608ban is.
Érdekes kérdés a 4k. mert megjeelenitő alig, forrás még kevesebb jelenleg.2-3 év mire kommersz lesz. Én jelenleg beérném egy 616-al ami szintén támogatja a 4k-t, tehát szerintem elnéztél valamit a speckókban... -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Anubis_9 #38166 üzenetére
A kettő teljesem más karakter.. Onkyo ütős mozi, mig a Denon zenei qualitásu szerkezet. Kinek ez, kinek az jön be de Onkyo elken, denon jóval részletezóbb.
30 wattról anyit: menyivel jobbak a marketingesek..viccen kivül: akkor adná le ha egyetlen csatorna lene meghajtva.
Audyssey DSX: jobb bemérőrendszer, Denonéval egyenértékű.
Nem tudom menyiért nézted de alternatíva. -
törölt tag
válasz
Anubis_9 #15587 üzenetére
4k jelenleg nem egy szabványt jelöl, de a lényeg az hogy a Full HD jelénél 4x nagyobb képet -ami akár 6-8x akkora jelmennyiséget is jelent- képes továbbitani, amire a jelenlegi FullHD szabványra készitett interface még nem képes. Nem azért nem kell foglalkozni vele mert jövő zenéje, igaz még se megjelenitő, se forráskészülék nincs tömeggyártás alatt pláne konzumer és főleg Yamaha 3xx szinthez mérhetően, hanem mert az ilyen készülékek első körben valószinüleg 2 HDMI kimenettel lesznek ellátva, amely egyike 4k másik valószinüleg 1.4 vagy 1.3 verziójú lesz, és azt kell a házimozi erősitőre kötni, mig a 4k képjel mehet tévére vagy projira.
-
blakey
titán
válasz
Anubis_9 #15504 üzenetére
Vannak olyan erősítők amik átküldik standby-ban is a hangot, van amelyiknél be kell állítani melyik legyen az aktív bemenet. Alapállásban nem megy át semmilyen jel, mert ez ugye áramot fogyaszt, menüben szépen beállítható. Eddig mindegyik gyártó másképp oldotta meg. De készülj fel, hogy ez némely erősítő esetében "melegséget" okoz, van amelyik nagyon melegszik és van amelyik kevésbé. Milyenre cserélnél?
(#15505) Parci
Az érdekes, mert nekem a denonba simán beleférnek a nakamichik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Samsung 65" QLED 4K Q7F Vision AI Smart TV (2025) Bontatlan / 2 év gari
- LG OLED 48C11LB - 122 cm OLED TV
- TCL Qled 55coll 10BIT Android hibátlan dobozában
- Epson EH-TW740 Full HD Projektor 1500 óra üzemidővel
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest