Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-31 21:29:46

LOGOUT.hu

Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#123701) lemmy9 válasza brummmogo (#123700) üzenetére


lemmy9
őstag

Áramtalaníts. Amúgy meg lehet, hogy elromlott. Javíttatni lehet.

Szerintem!

(#123702) stream1 válasza liszi70 (#123678) üzenetére


stream1
csendes tag

Bár személyesen nem ismerjük egymást (lehet igen, de nézd el nekem, hogy nickném alapján nem tudom ki vagy) viszont, mivel időszakosan olvassuk mi is a fórumokat (ez sem újdonság nektek) és bár időnk, kedvünk nincs (na meg nem is igazán megtűrt "személy" egy kereskedő ("akinek akkor higgy mikor ló legel a sírján") azért pár gondolatot a tisztán látás, vagy a valós igazság végett engedj, engedjetek meg nekem:

1. A Velodyne akciót nem mi találtuk ki...szólt a gyártó, hogy adnának kicsivel jobb árat ha legalább 10db mélysugárzót veszünk típusonként! Ezt a kedvezményt a saját árrésünkből még tovább csökkentve, olyan ütős árat találtunk ki, ami egyedi és nem állandó dolog. A készlet annyiban limitált, hogy ha elfogy a 10db (még 4 van szabadon) akkor ha úgy döntünk rendelhetünk megint 10db-ot, ha nem akkor nem. Ez rajtunk áll, de ha ezt a mennyiséget nem vállaljuk akkor marad az eredeti ár!

(ugyanez volt a Lektor 6 pár / szett dobozokkal is, ahol mindneki csak mesélt mindent, de azt nem tudta, hogy két céggel karöltve osztoztunk az utolsó készleteken...)

2. Vannak tőlünk független, más cégek, gyártók által kitalált akciók melyekre semmilyen ráhatásunk nincs...hogy ők hogyan képzik az áraikat, és azok mennyire "eredeti ár, fölé írt drágább, áthúz és tessék akciós ár"...azzal mi nem tudunk mit tenni. Ezeket, ha épp viszonteladói vagyunk a terméknek mi is csak használjuk.

3. A minden nap egy nappal hosszabodó akció pedig ismét logikus, és szükséges csak megint nem látjátok a teljes valóságot, és persze " a szemét kereskedő marketingel" címszóval féligazságok kerülnek ki a nyilvánosságra, ahelyett, hogy valaki megkérdezné, utánna járna és csak a tudás és valóság teljes birtokában mondana tutit. TEHÁT azért "hosszabodik" az akció, mert törvény írja elő, hogy az akciós termékeknél ki kell írni az akció időtartamát. Namármost, ha csak egy dátumot adunk meg...és az időközben elévül és mi elfelejtjük hosszabítani (sajnos a sok száz hülye akciós dolgot naprakészen tartani, és mindezek mellett száz másik dolggal foglalkozni (főleg, hogy a mi cégünk két személyes és nem egy nagyvállalat...bár nem is akar az lenni) nem túl egyszerű.
EZÉRT az, ami akciós az vagy az adott időtaramig, vagy a készlet erejéig az. A törvény azt is szabályozza, hogy az akció időtartama nem lehet végtelen...ezért nem írhatjuk azt ki, hogy fél évig akciós valami...a jelenlegi megoldás (a készlet ereje, vagy a napokkal változó időtartamú akció) egy kiskapu, ami törvényes keretek között használható, büntetés nélkül. Senkit nem kényszerít vásárlásra, ha valaki felhív és ez miatt parázik, akkor mindig elmondjuk, hogy a készlet erejéig, vagy a visszavonásig érvényes az akció, így ne kapkodjon, viszont ha holnap véget vetnek az akciónak, vagy elfogy a készlet, akkor lehet lemarad. Ez van, mindenki mérlegeljen...felnőttek vagyunk! (minden esetre 1000x hallgattam már meg telefonon a "tegnap még akciós volt, már gondolkodok rajta 3 hónapja, de most már nem akciós, akkor lecsúsztam róla?" szöveget)

Mindezt csak a tisztán látás végett írtam le...nem kívánunk sem szakmailag, sem kereskedelmileg jelen lenni az oldalon, mert úgysem lehetnénk elfogadottak hiszen "csak egy kereskedő vagyunk, akiknek akkor higgy ha ló legel a sírján" de azért van és lesz olyan alkalom, amikor kommentálni fogjuk az olyan féligazságokat és "szerintem" véleményeket, amelyek nem állnak meg a maga teljes valóságában!

(#123703) brummmogo válasza lemmy9 (#123701) üzenetére


brummmogo
tag

Áramtalanítás megvolt, 30 másodperces szünet is.
Most mindent kábelt lehúzok róla és úgy próbálom. Nem tudom, hogy mi lehet az oka. Túlfeszvédős konnektoron van több más eszközzel és mindegyik másik működik.

(#123704) lemmy9 válasza stream1 (#123702) üzenetére


lemmy9
őstag

Szerintem, mivel oly nagy a palettátok, én személy szerint szívesen vennék véleményeket tőletek. Gondolom tudjátok hol az egészséges határ a vélemény, és a reklám között. Mondjuk támadás mindig lesz, az is biztos.

Szerintem!

(#123705) xtremetuning válasza stream1 (#123702) üzenetére


xtremetuning
addikt

Annyira tudtam, hogy ezt már nem fogod kibírni. :)
Helyes, tedd rendbe, ha nem tetted volna, du. én megteszem.

...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'

(#123706) brummmogo válasza brummmogo (#123703) üzenetére


brummmogo
tag

Mivel lejárt a garim kb egy hónapja, így szétszedtem. Némi olvadásnyomot látok a power supply-on. De ez okozhatja egyáltalán a jelzett problémát?
Javítható-e ez? Ha igen vajon érdemes, vagy nézzek egyből új erősítő után?

(#123707) lemmy9 válasza brummmogo (#123706) üzenetére


lemmy9
őstag

Ez a három kérdés komoly?
Egy elolvadt alkatrész nem jó dolog.
Javítható, de nem online.
Ha nem javíttatod meg, akkor másikat kell venni, mert ez nem működik.
Ha megjavíttatod, akkor működni fog, és nem kell másikat venni.

Szerintem!

(#123708) brummmogo válasza lemmy9 (#123707) üzenetére


brummmogo
tag

Kérlek nézd el nekem ha nem komolynak tűnő kérdéseket teszek fel, de gondolom azért élek ezzel a lehetőséggel, mert szeretném tudni, hogy valaki járt-e már hasonló helyzetben/vagy tud megoldást a problémámra.
Nem azt írtam, hogy elolvadt, hanem, hogy olvadás nyomokat látok.
Egy erősítőt sem szedtem szét előzőleg, így nem tudom, hogy ez mennyire eredhet a teljesen átlagos használatból.
Ebből kifolyólag gondolom sejted is már, hogy miért kérdem, hogy érdemes-e javíttatnom. Ha nem, hát leírom:
1. Javíttatom, jó lesz de megint előjön a probléma. (Ergo felesleges)
2. Javíttatom, de rohadt drágán. (Ergo felesleges)
3. Újat veszek.

(#123709) xxlongikaxx válasza brummmogo (#123706) üzenetére


xxlongikaxx
aktív tag

Mivel se kep se hang, ezerteleg gyanus hogy a tapban halalozott el valami. Szerintem javithato, meg mindig jobb intha a cpu megy el,:)

Kerdes mennyiert csinaljak meg. Csinalj egy fotot arrol az olvadasrol.

[ Szerkesztve ]

(#123710) Nemir Ombe válasza brummmogo (#123708) üzenetére


Nemir Ombe
addikt

.... tudod az a baj, hogy leíràs alapjàn nincs ember aki meg tudnà mondani, hogy mi a problèma.... lehet egy “filléres biztosíték”,de lehet komolyabb dolog is .... a legjobb tanàcs amit kaphatsz, hogy vidd szervizbe, megnézik,kapsz egy ajànlatot a javítàsra és majd akkor ràérsz eldönteni,hogy melyik variàciò legyen (1-2-3) .... de jelenleg ehhez kevés az informàciò....

123709:
....tévedtem,van “tàvjavítò” a fòrumon.... :D

[ Szerkesztve ]

Hmm ....

(#123711) Mezga Aladár válasza stream1 (#123702) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

na meg nem is igazán megtűrt "személy" egy kereskedő

Ezen nem hiszem h., csodálkozni kellene, elég az avx fórumát olvasgatni. Tisztelet a kivételeknek.
Mindenesetre az a legjobb szerintem h., a prohardver a felhasználói, az avx a kereskedői fórum. Igy a legtisztább. :)
Azért jó kis hsz volt, csak h., tisztábban lássunk.

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#123712) brummmogo válasza Nemir Ombe (#123710) üzenetére


brummmogo
tag

Köszönöm szépen a normális válaszokat.
Van esetleg most a piacon best buy modell? Ami árban beleférne 200 ezresig és jobban bírná a gyűrődést mint a jelenlegi?

(#123713) stream1 válasza lemmy9 (#123704) üzenetére


stream1
csendes tag

Lemmy, az a helyzet, hogy szinte biztos, ahogy írtad is, támadás állandóan lenne...és teljesen őszinte leszek...én sem tudok 100% objektív lenni. Egyrészt, bár valóban nagyon sok terméket próbálunk meghallgatni, megismerni, egy-egy adott kategóriában összehasonlítani, és próbálunk külső szemlélőként ezekre tekintetni...ezen felül sok ember sok véleményét a demók alkalmval átlagolni, de ennek ellenére számunkra is vannak kedvesebb és kevésbé preferált márkáink, termékeink. Próbálunk nem véleményt alkotni olyan termékekről, amit vagy nem vagy csak felületesen ismerünk, és nem akarjuk magunkat mindent tudónak és "csak én tudom a tutit, mindenhez értek és mindenre van válaszom, amit el kell fogadni" típusnak beállítani. Vannak erre cégek szép számmal...mi nem szaporítanánk ezt a listát. Mindezek mellett, hogy szeretjük amit csinálunk, hobbisták vagyunk, egyben KERESKEDŐK is...benne van a szóban, ebből próbálunk megélni, és bár egyikőnk sem jár tizenmilliós autóval, egyikőnk sem él luxusházban, mert a befolyó pénzeket a lehetőségeinkhez mérten arra fordítjuk, hogy még több áru, még nagyobb választék, még szélesebb saját, vagy viszonteladott márka legyen az üzletben, hogy aki eljön hozzánk, annak legyen miből választani, és objektívebben dönthessen. Ez szerencsére működik is és bár az országban alig maradtak hasonló boltok mint mi, azért próbálunk fejlődni és a lehető legjobbat kihozni az itthoni "nagy büdös" lehetőségekből (nem sírás, nem részletezem, úgyis vagy így, vagy úgy de mindenki érzi a saját bőrén). Mindezek ellenére persze ha van igény és kérdés merül fel, akkor akár itt is, vagy telefonon, vagy e-mailben állandóan megtalálhatóak vagyunk, de csak azt kérjük, hogy a velünk kapcsolatos dolgokat úgy vleményezze bárki, hogy a tudás 100%-os birtokában van. Tudom, hogy Mo.-on ez a jellemző de velünk kapcsolatban a "szerintem csak kamuznak, átvernek, marketingelnek, stb." véleményre ne alapozzon, hanem kérdezzen...az sokkal célravezetőbb!

(#123714) Nemir Ombe válasza brummmogo (#123712) üzenetére


Nemir Ombe
addikt

200e-ig elèg szép kínàlat van jelenleg kifutò modellekbõl (fõként ha nem kishazànkban szeretnél vàsàrolni),de hogy melyik hogy bírja (és melyik hangja tetszik neked) azt elõre..... ????

Hmm ....

(#123715) liszi70 válasza stream1 (#123702) üzenetére


liszi70
nagyúr

"Bár személyesen nem ismerjük egymást"

Nem ismerjük, csak egyszer találkoztunk személyesen.

"ha elfogy a 10db (még 4 van szabadon) akkor ha úgy döntünk rendelhetünk megint 10db-ot"

Akkor mi a probléma a véleményemmel?

"ugyanez volt a Lektor 6 pár / szett dobozokkal is, ahol mindneki csak mesélt mindent, de azt nem tudta, hogy két céggel karöltve osztoztunk az utolsó készleteken..."

De, lehetett tudni, hogy felvásároltátok többen a végkészletet a gyártótól. Jól tettétek.

"TEHÁT azért "hosszabodik" az akció, mert törvény írja elő, hogy az akciós termékeknél ki kell írni az akció időtartamát."

Értem. Ennek ellenére a vásárlók szempontjából az "akció"-k elég visszásak. Nálatok is, máshol is. De ez az infó egy kicsit árnyalja a képet, jó, hogy leírtad.

"A törvény azt is szabályozza, hogy az akció időtartama nem lehet végtelen...ezért nem írhatjuk azt ki, hogy fél évig akciós valami."

OK. De ami fél évig lehet akciós, az ne legyen "AKCIÓ", mert az nem az, hanem annak annyi az ára. Nálatok is, máshol is. Nap mint nap ilyeneket tapasztalunk.

"a szemét kereskedő marketingel"

Nem szemét, de ebből él, eladni akar, és marketingel. Természetesen. A mi dolgunk meg az,

"Vannak tőlünk független, más cégek, gyártók által kitalált akciók melyekre semmilyen ráhatásunk nincs...hogy ők hogyan képzik az áraikat, és azok mennyire "eredeti ár, fölé írt drágább, áthúz és tessék akciós ár""

Igen, biztos, hogy sokszor ilyen az "akciós" árképzés, az eredeti fölé írni egy nagyobb összeget és áthúzni. OK, hogy erre nem mindig van ráhatásotok, de ezt nekünk nem dolgunk mérlegelni, így jó, hogy leírtad. :K

És még egy gondolat : A kereskedők és az átlátszó akciók általános negatív megítélésében nem minket, vásárlókat kellene számonkérni, akik visszásságot vélnek felfedezni sok esetben, hanem azokat a kereskedőket, marketingelőket, akik miatt ez az általad írt sztereotípia (kereskedőnek akkor higgy mikor ló legel a sírján) kialakult.

A stílus és a szándék is rendben volt a részedről, részetekről, köszönjük a kiigazítást! :R

[ Szerkesztve ]

(#123716) liszi70 válasza Joshi (#123692) üzenetére


liszi70
nagyúr

"a hangfalakhoz lévő kimenet nem jó, mert nem érintetlen. Vagy arra is ki lehet küldeni az LPCM jelet?"

:F :)

Jön a lejátszóból a lejátszó által dekódolt, analóg 5.1 (7.1) jel. Analóg kimenetén jön ki, IC-kábeleken keresztül érkezik az erősítő analóg bemeneteire, az erősítő aztán küldi a hangdobozokhoz, a hangfalkimenetén keresztül.

[ Szerkesztve ]

(#123717) Nemir Ombe


Nemir Ombe
addikt

....nem ismerem személyesen a “Stream-eseket”, de az biztos,hogy nem sok kereskedõ “mer” ilyen véleményt/ajànlàst mellékelni egy “termékhez” .... nekem személy szerint tetszik,hogy ki “merik” írni az egyéni véleményüket,ergo: valòszínűleg meg is hallgattàk, nem csak “àruljàk” ....

(....a koràbbiakròl nem szeretnék véleményt formàlni,mindezt csak érdekesség/személyes vélemény okàn írtam ide....) ;)

”Részletek
Személyes ajánlásunk:
Ajánlott felhasználás: Házimozi, elektronikus zene, multimédiás játékok hangjainak reprodulására
Nem ajánlott: Jazz, Blues, hangszeres zene, kamara és klasszikus zenei műfajokra!
Ha hangszeres zene hallgatásra keres hangsugárzót, akkor a Klipsch nem az Ön terméke!”

Hmm ....

(#123718) z123456789


z123456789
addikt

Hello!

Marantz erősítőnél van ez az M-Dax funkció. Érdemes használni, vagy erre is az vonatkozik mint a többi csilli villi korrekcióra?
Teljesen mondjuk nem is értem hogy mi ez, ha valaki megtenné, leírhatná hogy pontosan mi ez, lehet valamit rosszul értek. :R
A tömörített adatnál feljavítja a minőséget, és próbál egy, még a tömörítés előtti állapotot generálni, továbbá dob egy kicsit a basszuson? :F Valami ilyesmi? Veszteségmentes dolgoknál akkor ez nem csinál semmit igaz? :R

(#123719) Nemir Ombe válasza z123456789 (#123718) üzenetére


Nemir Ombe
addikt

.... gyenge minőségű anyagoknál van értelme használni, veszteségmentesnél nem igazán. .... amúgy jól látod,próbálja “pótolni” a tömörítés során elveszett “információkat” .... mindenesetre próbáld ki és hallgasd úgy ahogy neked jobban tetszik .... nem lehet egyérteműen ajánlani/nem ajánlani, sok függ a ”rendszer további elemeitől” is ......

Hmm ....

(#123720) Dorian válasza stream1 (#123702) üzenetére


Dorian
félisten

Látom fájdalmas a kereskedőkkel kapcsolatos általános attitűd. Ez az előítélet (mint kb. mindegyik) sajnos okkal alakult ki, a vásárlók önvédelmi mechanizmusaként, nem ők okolhatóak érte.

Ti kifejezetten tisztességes kereskedők vagytok, és az előítéletek okozta rossz szájízt bizonyára ellensúlyozza az, hogy itt a fórumon többet vagytok ajánlva, mint az összes többi együttvéve.

[ Szerkesztve ]

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#123721) dgyuri0123 válasza z123456789 (#123718) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

"A tömörített adatnál feljavítja a minőséget, és próbál egy, még a tömörítés előtti állapotot generálni,"

Na ez az, ami még senkinek nem sikerült. Elveszett adatot nem lehet pótolni semmivel. Csak himihumi ez is, mint a többi hasonló ficsör'. :)

"csak a zene van"

(#123722) Dorian válasza dgyuri0123 (#123721) üzenetére


Dorian
félisten

A hibajavítás rengeteg helyen jelen van, pl. a CD lejátszók kiolvasásánál is, nem ördögtől való, persze ha jól működik. És nyilván tökéletes sosem lesz.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#123723) Mezga Aladár válasza Dorian (#123722) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

Ne mosd össze a kettőt. A cd hibajavítás csak akkor van jelen ha a kiolvasás hibás. Tehát egy tökéletes lemez olvasó párosnál nem lesz hibajavított adat a zenében. Ennél viszont megy a turmix folyamatosan. :D

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#123724) dgyuri0123 válasza Dorian (#123722) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Az lehet, de itt inkább MP3-ról lehet szó, ha jól nézem a beillesztett képet.

Esetleg WMA-ról. MP3-nál varázsolni kellene, hogy előkotorja a szoftver a hiányzó adatot. Mivel FLAC-t nem látok a listában, így most is azt mondom, felesleges. :)

[ Szerkesztve ]

"csak a zene van"

(#123725) Nemir Ombe válasza dgyuri0123 (#123721) üzenetére


Nemir Ombe
addikt

.... azért ha valaki egy “alsóbb” kategóriás rendszeren hallgat mp3-at (tudom az meg is érdemli .... :D) ott javít(hat) a hangon,de természetesen az “eredetit” nem állítja vissza .... de legalább próbálkozik ..... ;) ... egy próbát mindenkinek megér, hogy “jobbnak” hallja-e ....

Hmm ....

(#123726) dgyuri0123 válasza Nemir Ombe (#123725) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Mindenki úgy csapja be magát,ahogy akarja. :)

"csak a zene van"

(#123727) Dorian válasza dgyuri0123 (#123726) üzenetére


Dorian
félisten

Miért lenne ez becsapás?
Ha egyszer jobban szól (persze ezt csak feltételezem), mint az eredeti mp3 akkor miért ne?

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#123728) palu


palu
tag

Sziasztok,
A következő komplex kérdésben kérném tanácsotokat:
HTPC - Denon3808 - 50" Sony W805C vel mozizom. A problémám a következő ha a filmben a kamera pásztáz és kontrasztos függőleges élek mozognak akkor remegősnek ugrálósnak látom a képet. Persze csak én, párom, haverok nem látják. A jitter miatti ugrálást kizárnám. 24p-s filmeket játszom le, Kodival a TV natív 24p képes. Film indításnál át is vált a TV 1080p/24 re. Mellesleg ezt ellenőriztem is, a 24p jitter mentes lejátszásban már biztos vagyok. Ha a TV saját Youtube kliensével nagy felbontású 60Hz-es filmeket játszom le sehol egy szemernyi a fenti szaggatásból. Ha 24p nézek a Youtube-rol, akkor látok ugrálást (ritkábbat) de mivel a TV marad 60Hz-en ezt tényleg a jitter számlájára írom.
Két ötleten van még
Vagy a szemem/agyam érzékeny a 24ps lejátszásra (moziban is tapasztalom a jelenséget bár ott elképzelésem sincs milyen forrást mivel és min vetítenek :) Ez a tapasztalatok alapján mennyire esélyes?
Illetve a kölcsönzött filmek kivétel nélkül rosszul tömörítettek. (általában 10G 1080p/24 filmeket nézek). Ha valaki ajánlana referencia minőségű tömörítetlen BDrippet/filmrészletet amin ezt ellenőrizhetném sokat segítene.
További szép napot jó fórumozást.

(#123729) dgyuri0123 válasza Dorian (#123727) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Mitől szól jobban?

Talán szebb lesz a magas tartomány, vagy a basszus, vagy az énekhang, netán szebb lesz a színpadkép, vagy a prezensz tartomány, stb stb?
Nem, maximum "feldúsítja" a hangot bizonyos frekvencia tartományokban és megpróbál "dögösebbnek" hatni. De az attól még vacak marad. Szerintem. :)

"csak a zene van"

(#123730) lemmy9 válasza dgyuri0123 (#123729) üzenetére


lemmy9
őstag

De ha jobban tetszik az eredmény akkor mi a baj? Vagy az elvek miatt utasítod el?

Szerintem!

(#123731) Aurig@ válasza palu (#123728) üzenetére


Aurig@
őstag

Szia!

A BDripp mindig tömörített! Keress remuxot, azok érintetlen minőségűek.

<<- OnePlus 7 „8/256” Android 12 ->>

(#123732) #75912448 válasza palu (#123728) üzenetére


#75912448
törölt tag

24p judder lesz az, nem 24p jitter. A svenkelésnél fellépő jelenséget lehet vibrálásnak, ugrálásnak is nevezni, lényeg, hogy igazán folyamatosnak nem. Természetes jelenség, hiába kadenciahelyes a lejátszás, a technológia velejárója (legalábbis ha nem konkrét hibajelenségről beszélünk, hanem amire a beszámolód alapján tippelek).

Más: Ez gyűjtő-topic, olvassa mindenki, nem írom be mindenhova. Köszi srácok, rendesek vagytok!

[ Szerkesztve ]

(#123733) BBéci válasza Dorian (#123727) üzenetére


BBéci
titán

Azért önbecsapás, mert azt hiheti a delikvens, hogy nem érdemes valóban, alapból jó minőségű, veszteségmentes fájlokat beszereznie és az hallgatni, mert az MP3 "feljavítással" ugyanoda érkezik.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#123734) Dorian válasza dgyuri0123 (#123729) üzenetére


Dorian
félisten

Attól, hogy az illetőnek jobban tetszik. Nem tudom mi ezzel a baj.
Itt nem audiofül igényekről beszélünk, nem is nekik (meg nekünk sem) találták ezt ki. Túlságosan magadból indulsz ki.

Béci, te is.

[ Szerkesztve ]

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#123735) liszi70 válasza #75912448 (#123732) üzenetére


liszi70
nagyúr

:)

(#123736) palu válasza #75912448 (#123732) üzenetére


palu
tag

Amikor azt írod, hogy a technológia velejárója, akkor a 24p felvétel/lejátszásra gondoltál?
Mint írtam 60p forrásanyagok esetén már semmi hasonlót sem látok. Ezzel zártam ki a hibát.
Magyarul 24p nél bele kell törődnöm ez van. Valakit zavar, valaki meg nem is látja?

(#123737) Nemir Ombe válasza dgyuri0123 (#123729) üzenetére


Nemir Ombe
addikt

....azért “elkorcsosult világunkban” azt is figyelembe kell(ene) venni,hogy pl. sokan a fiatalabb korosztályból a telefonjukon/hordozható akármilyükön hallgatják/gyűjtik a zenéket és a “spórolás” miatt bizony az mp3 jön szóba ilyenkor .... és ha ezeket a zenéket szeretnék otthon is hallgatni,akkor az legtöbbször bt-n vagy wifi-n (esetleg kábelen,bár az már nem “trendi” :) ) megy az erősítőre.... na ilyen esetekben jön\jöhet jól egy ilyen “feljavító algoritmus” .... mert hát nem mindenki célja a “legjobb minőségű elmélyült zenehallgatás”.... változnak az idők és az igények,a gyártók csak erre “reagálnak” az ilyen “ficsőrökkel” .... a valóság pedig csak élő koncerten lélezik, minden más “csak konzerv” ..... ;)

Hmm ....

(#123738) #75912448 válasza palu (#123736) üzenetére


#75912448
törölt tag

Ja, eljő az UHD 4k kor és bízol benne, hogy több 48, 60fps gyári anyag lesz elérhető. Vagy HTPC-vel megoldható viszonylag kis hibaszázalékkal működő interpolációs eljárás 24>60 fps lejátszással, de sokunk ezt eretnekségnek gondolja. Illetve tévén vagy projektoron használsz hasonló képkocka beszurkálós eljárást. Sony elég jól csinálja, vetítőikkel is, de én nem használom.

(#123739) BBéci válasza lemmy9 (#123730) üzenetére


BBéci
titán

Nem biztos, hogy hozzáértő fülek is jobbnak hallják, legfeljebb másnak. De semmi nem indokolja a csonkolt, butított formátumok hallgatását, mert három élet nem lenne elegendő a fellelhető veszteségmentesek végighallgatására. Ami véletlenül nincs FLAC-ban, az bizony kimarad az életemből, van is erre példa.

Ha már szóba került, vadászom Ultimate Chaos és Touche albumokra, eddig még nem sikerült találni veszteségmenteset. Ha valaki tud olyat, értesítsen!

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#123742) BBéci válasza lemmy9 (#123740) üzenetére


BBéci
titán

De az is opció. Hibásan írtam, UltimateKaos - The Kaos Theory c. CD-re vadászom. Az ára nem mindegy, mert 6 font plusz szállítási költség az húzós, annyi nem ér nekem.

(#123741) liszi70
Köszi, de ezekkel nem tudok semmit kezdeni. :(

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#123747) csello1


csello1
újonc

Sziasztok! Yamaha rx-v775 erősítőhöz keresek magyar nyelvű használatit. Ha esetleg tudna valaki segíteni nagyon megköszönném!

:K

(#123748) dgyuri0123 válasza Nemir Ombe (#123737) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Elég szomorú, hogy ilyen "igénytelen" világban élünk. Régebben "megértettem" a drága HDD árak miatt, de ma már ez nem lehet indok. Kizárólag igényről van szó és attól, hogy sokan szeretik az MP3-at, attól az még kaki.

"csak a zene van"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.