Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:48:40

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#59901) bkercso válasza ntomka (#59898) üzenetére


bkercso
nagyúr

Fotók vannak? A kivitelezés, alkatrészválasztás és az állapot is befolyásolja a dolgot nyilván. :R

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#59902) pendre54 válasza pendre54 (#59900) üzenetére


pendre54
addikt

Még annyit, hogy a Spotify Premium-al is rákerestem a számra, és ott is előjön a 14 órás hangerőnél.

"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw

(#59903) Sinesol válasza pendre54 (#59902) üzenetére


Sinesol
veterán

Kipróbáltam, nálam is ugyanez történik kb. 13-14 óra állás körül, bár ritka hogy ennyire fel kell tekernem, lehet azert nem tűnt fel eddig. Low Gain volt egyébként.

De amúgy fura az a felvétel, inkabb azzal lehet szerintem baj, hogy túl halk és nagyon fel kell huzni a hangerőt hozzá, ami miatt bekapcsol valamiféle védelem. Konkrétan ahogy masik számra léptettem a lejatszot majd megsüketültem, annyira hangos minden egyéb zeném azon a hangerőn már.
Akg K712 a fejes.

[ Szerkesztve ]

(#59904) Tin válasza pendre54 (#59900) üzenetére


Tin
veterán

leteszteltem a fenti progival 200 Hz alatt az egész spektrumot, nyilván nem 0.001 Hz-enként, de azért volt felbontása fokozatosan (a spektrumot 10p alatt tolta végig). 10 Hz-ig semmi.

aztán ugyanez 10Hz-től 0.1 Hz-ig. attól függően, hogy mekkora lett az időablak (ez ugye meghatározza a léptetés felbontását is), 3-7 Hz között kapcsolt ki, tehát 7 Hz alatt bizonyos hangokra már kikapcsol, 3 Hz alatt pedig mindenre.

amit leírtál, nekem is ott szűnik meg a hang, amúgy többször is a szám folyamán, gondolom ezek a finomhangolástól függnek, hogy éppen melyikünk erősítőjén pontosan milyen frekinél, de egy bizonyos freki alatt már mindegyiken. meg persze függ a hangerőtől, nagyobb hangerőnél valószínű kicsit magasabb frekin lekapcsolja már.

gondolom JRiveren azért nem jött elő, mert az valahogy szűri a kimenő hangot? lejjebb veheti a túl alacsony frekiket, ezért kell azt jobban hangosítani, hogy előjöjjön? én foobar-al hallgatom, a dac saját asio driverével.

(#59899) bkercso: először azt hittem, hogy csak ez a netről letöltött flac ilyen, de pendre54 leírása alapján a spotify-os is, tehát valószínű a masterben is benne maradtak ezek az alacsony frekik. fura, az albumon az ezt megelőző trackben nem volt semmi. ilyesmi.

(#59905) Bass


Bass
addikt

Sziasztok
Led tv-m erősítőre(pioneer a-209r) való rákötését (fejhallgató használata miatt mert nincs a tv-n jack)egy ebayről rendelet dac-al oldottam meg.Ha a tv adás megy semmi gond tökéletesen ellátja a feladatát optikai kimenetről. Viszont ha usb-ről néznék filmet a film hangja nem hallatszik csak idegesítő pattogás. Mi lehet ?
Köszönöm

"The gods who light up the sky at the gate of sethu"

(#59906) ribizly válasza fericske (#59853) üzenetére


ribizly
veterán

Na kipróbáltam, de így sem jó. :(
Nincs erre valami step-by-step leírás?

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#59907) pelikan69 válasza Tin (#59892) üzenetére


pelikan69
tag

Ettől már az enyém is kikapcsol pár másodpercre.
Én klasszikus zenét hallgatok. Abban szerencsére nincsenek ilyen hangok.

Sbooster USB-s lineáris táp, HeadFlow fejhallgató erősitő eladó

(#59908) Polllen


Polllen
nagyúr

A mai mezőnyben (ud-301, r2r r11, stb-stb) egy régebbi benchmark dac-1 mennyire számít jónak?

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#59909) pendre54 válasza Sinesol (#59903) üzenetére


pendre54
addikt

Nyilvánvaló, hogy ilyen hangerő nem fehér embernek való a normál használatnál, én általában 7-9 óra állás között szoktam használni a Z40-et. A mostani próbáknál, ilyen hangerőn le kellett vennem a Beyert, mert olyan hangos volt, hogy még a macska is átrongyolt a másik szobából, hogy mi a fax van. :DD

"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw

(#59910) Dave™ válasza Tin (#59896) üzenetére


Dave™
nagyúr

Ezzel az online generátorral megnéztem, 1Hz-től fel egészen 300-ig és nem kapcsolt ki.

Mondjuk én sem értem - stílustól függetlenül - hogy minek kell 3Hz egy zenébe, de az már ugye adott.

[ Szerkesztve ]

(#59911) Tin válasza pendre54 (#59909) üzenetére


Tin
veterán

a hd555-öt én 9 óra állásban használom, a dt770-et meg 11 óránál, low gainben. az előbbivel sose jött elő a probléma, és talán észre sem veszem, ha nem indítom el az albumot a dt770-el. először azt hittem, bufferelési hiba, lassan váltott tracket, aztán láttam, hogy nem ez a helyzet.

azt viszont el tudom képzelni, hogy ez mindenkinél már állásban jön elő. nálam 11 óra, lehet, hogy van, akinél csak 13-14, az meg már tényleg a túl hangos kategória.

(#59910) Dave™: azzal az online generatorral nálam csak 2 Hz-nél kapcsol ki. az csak egész hangokat tud. ha a fenti programmal 10->0 Hz-et futtatsz mondjuk 60s időtartamon, mindjárt kikapcsol. vagy ha akkor sem, akkor téged nem érint a dolog, valószínű az erősítőd érzékenysége nem zavarja. ilyen mély hangok meg persze, hogy nem kellenek. valószínű valaki elfelejtette lefuttatni a "túl alacsony frekik kidobása" jobot a master track elkészítésének folyamán. már ha van ilyen (nem értek hozzá).

[ Szerkesztve ]

(#59912) ntomka válasza bkercso (#59901) üzenetére


ntomka
nagyúr

[link]

[ Szerkesztve ]

ツ Headphones on - World off

(#59913) Dave™ válasza Tin (#59911) üzenetére


Dave™
nagyúr

Linuxot használok, és nem volt kedvem alternatívát keresgélni, ezért választottam online generátort. De a másik kolléga által linkelt YT videót is megnéztem, ott sem kapcsolt ki. Megjegyzem nálam a max. a low/12 óra, és az is csak az R70x-szel, az összes többivel 8-9 óra max. Ami ennél több, az már bántóan hangos.

(#59914) bkercso válasza ntomka (#59912) üzenetére


bkercso
nagyúr

Nehéz megmondani egy DIY cuccról, mert nincs olyan rögzített ára ezeknek, de mondjuk 120-150-et szerintem érdemes lehet érte kérni.

[ Szerkesztve ]

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#59915) ntomka válasza bkercso (#59914) üzenetére


ntomka
nagyúr

Köszönöm. Reméltem, hogy nem esett ennél többet az ára. :B Többe került építéssel, de azóta nyilván eltelt pár év, reális áron akarom eladni.

ツ Headphones on - World off

(#59916) O.Lajos


O.Lajos
tag

Sziasztok,

Alaplapi csipogót akarnám kiváltani és DAC-on át kiküldeni a zenét a hangfalakra. Tiszta sor, hogy szegény ember vízzel főz, azt kapja kb. amennyit rá tud szánni. :)

Az ajánló ill. a fórumban olvasottak alapján a maga kategóriájában egy használható típus a Fiio Taishan, viszont ami nem teljesen világos, hogy a digit jelet ilyenkor továbbra is az alaplapi hangkártya kezeli és a Fiio "csak" átalakítja analóggá?
Tehát ha teljesen meg akarom kerülni az alaplapit, akkor usb-s DAC-ra van szükség?

Ez esetben viszont akkor olyan DAC-ot keresnék, hogy legyen ASIO és/vagy WASAPI támogatás, elbírjon a 24/192-vel és legyen RCA kimenete. A DSD az jó lenne. Mikrofon, füles, optikai kimenet nem érdekes.

Keretösszeg: nyilván ár/érték arány figyelembevételével minél olcsóbban, de ha a jobb minőség "megköveteli" mondjuk 40e környéke, felfele néhány ezer beleférhet.

Most tudnék Nuprime uDSD DAC-ot szerezni ennyiért. Ez ajánlott vagy felejtős?

Mik az alternatívák? Vagy ezen az árszinten "semmi" elfogadható nincs?

Köszi előre is!

[ Szerkesztve ]

(#59917) bkercso válasza ntomka (#59915) üzenetére


bkercso
nagyúr

Ezek ugye felkapott amcsi DIY cuccok az AMB-től, ritkaságnak számítanak. :)

O.Lajos: Tudtommal WASAPI-t mindenre ráereszthetsz.

[ Szerkesztve ]

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#59918) Bodz válasza Polllen (#59908) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Megállja a helyét. Az ára is jó. Bár kicsit felfelé húz (a közhiedelem szerint kiegyenlített) és nekem kb. annyira zenei, mint a mellettem lévő olló. Én nem cserélném le rá a D1050-et. Gondolom AVX. Ha már... Akkor hallgasd meg az Essence One Musest is.

[ Szerkesztve ]

(#59919) Bodz válasza O.Lajos (#59916) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Nem tudom ugyan mihez kellene, de valószínűleg jó lesz a Nuprime.

[ Szerkesztve ]

(#59920) J.C.G.


J.C.G.
aktív tag

Végre sikerült megvennem a Presi3-at, ami OPA 2209-el érkezett.
Így elsőre egy olcsó Hama kábelt sikerült beszereznem hozzá, és ezzel használom amíg eldöntöm, h mi legyen. Külsőleg nagyon jól megépített szerkezet, jobb mint amire számítottam, és a gari papír is hatalmas pozitívum számomra. A jelenlegi fejhallgatómmal (ATH-T300) az volt a legnagyobb bajom, hogy élettelen tompa hangja volt és hiányoltam a mélyeket. Na most ez megszűnt, meglepő erő jött elő ebből az olcsó, belépő szintű fejesből. A basszus is pont megfelelő számomra, ezt hiányoltam eddig. Valószínűleg a PC nem tudta kihajtani.
Egyéb. Kipróbáltam pár fejest telefonról (Honor8) amiken gondolkodtam.
M40x Kényelmetlen a fejpánt és a szivacs is kemény. A basszus olyan mint egy autóban amikor szól a tucctucc. Na ez az a hangzás amit nem szeretek. Számomra csalódás.
M30x Picit puhább párna, de ugyan olyan kényelmetlen, mint a M40x. Amikor meghallottam a hangját legörbült a szám és vettem is le egyből. Ez a fejes egyáltalán nem jön be.
M20x A puhább párnáival jóval kényelmesebb az előző kettőnél, de maga az egész fejes kényelmesebb. A hangját tudom szeretni, főleg ezen az áron. :D
A negyedik amit majdnem megvettem az az AVC500 A fülpárnák puhábbak az eddigieknél és az önbeállós fejpánt is oda teszi a magáét. Hosszú távon is kényelmesnek tűnik. A hangja szimpatikus volt, nem tolta túl számomra semelyik tartományt, bár a mélyei picit az M40x felé húzott, de még pont jó volt.
Még felpróbáltam az MSR7-et ami kényelemre nagyon jó volt, picit szorosabb a többinél, de a puha memóriahabos? párnái ezt ellensúlyozni tudták. Direktek nem hallgattam meg. :) Aztán ránéztem még az AKG Y50-re is. Megfogtam és dobtam is vissza a helyére, Örülök, hogy nem rendeltem meg online.
Ezek után elgondolkodtam, hogy ha megérkezik a plüss párna a fejesemre az mennyit fog változtatni a mostani hangzáson és a kényelmen. Ha ... Lehet AVC500 lesz belőle? A kis DAC vajon milyen változást hozna, érdemes beletenni? Azért gondolkodok rajta, mert a bolti fószer azt mondta jó irányba indultam el, de kellett volna a DAC, és a dragonfly-t ajánlgatta. Nekem az gyengusznak tűnik így ránézésre, mert kipróbálni nem engedte.

(#59921) bkercso válasza J.C.G. (#59920) üzenetére


bkercso
nagyúr

Ajánlgatta, de nem engedte kipróbálni? :DDD :C A másik mindenesetre kipróbálható.

[ Szerkesztve ]

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#59922) J.C.G. válasza bkercso (#59921) üzenetére


J.C.G.
aktív tag

Nem volt ideje rám, pedig egy fejest el tudott volna adni ma számomra.
Még tipródom, hogy DAC vagy fejes legyen. A fejes felé húzok kényelmi szempontok miatt. Szerintem vissza fogunk térni rá. Jó lett volna meghallgatni, hogy mennyit számít egy DAC. :(

(#59923) bkercso válasza J.C.G. (#59922) üzenetére


bkercso
nagyúr

Milyen telefonod van?
Amúgy én nem a drága és unalmas hangúDF-etvenném. A mai telefonokkal már mindegyik USB-s DAC megy. Ás ha nem szempomt a hordozhatóság, akkor ne fizess érte.

[ Szerkesztve ]

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#59924) J.C.G. válasza bkercso (#59923) üzenetére


J.C.G.
aktív tag

Honor8. Egyébként meglepően jól hajtja meg a fejeseket erő terén, de torzít, nem olyan tiszták a hangok. M40x-nél ki kellett kapcsolni a Dolbyt.
Gondolkodtam egy vegyes felhasználáson is, de jelenleg az itthoni felhasználás a szempont. Utcán szeretem hallani, hogy mi történik körülöttem. A kis Dac-on gondolkodok majd szerintem, mert annak pont meg van a helye.
Egyébként megleptetek ezzel az erősítővel. Gumis talp, minőségi műanyag ház, csatik és úgy minden egyben van rajta. Ja és van benne tartalék egy "erősebb" fejeshez bőven. Krecso Audió... Tetszik.
Most amit hiányolok hangoknál az a halk cinek, a hárfa stb amik a háttérben vannak. Vannak hangok amiket nehezen hallok ki, de eddig más problémákat hallottam. :D Szóval hallom, hogy mit merre lehetne még, de nem fogok beszállni ebbe a körhintába. :D

(#59925) J.C.G. válasza J.C.G. (#59924) üzenetére


J.C.G.
aktív tag

Most látom mit írtam. Természetesen Kercso Audio.
Elnézést! :)

(#59926) Polllen válasza Bodz (#59918) üzenetére


Polllen
nagyúr

Igen, ott láttam. A héten megyek hallgatózni aktív dobozokat és ha megtetszik valami, akkor dac csere is lesz.

Annyira jó lehet egy asus? ;]

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#59927) zatom válasza J.C.G. (#59924) üzenetére


zatom
tag

"...de nem fogok beszállni ebbe a körhintába..."

Már benne vagy. Sebaj.

(#59928) Sinesol


Sinesol
veterán

Kicsit fura dolog ez a kábelbejáratódás, de úgy tűnik létezik ez is. :D
Kb egy hete van meg az új rca kábel, elsőre semmi extra nem tűnt fel vele, de az utóbbi napokban egyre inkább feltűnő, hogy másabb a hangkép. Kb mennyi idő amugy ez a bejáratódás, mennyi idő mig a végleges állapot beáll?

[ Szerkesztve ]

(#59929) Ixion77 válasza Sinesol (#59928) üzenetére


Ixion77
őstag

Senki se tudja, mivel nincs tudományos magyarázata, sem mérhető alapja. A humán faktor pedig túl szubjektív hogy az alapján bármit meg lehetssen állapítani.
Iránymutatóul annyit, hogy egyes audio kábelgyártó cégek 2-3 hét bejáratást szoktak javasolni interconnectre, 6-8-at tápkábelre.

"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."

(#59930) Ereshkigal válasza Bodz (#59708) üzenetére


Ereshkigal
őstag

Megjött a cucc, ismerkedünk. Határozottan eltereli a figyelmemet a munkáról. :C
Szép állapotú, nem találtam rajta karcot sem.

(#59931) Dave™ válasza Ixion77 (#59929) üzenetére


Dave™
nagyúr

Szerencsére lehet kapni kábelbejáratót is, mindenre gondolnak ezek a drága gyártók. Nekem viszont akkor is a CD demagnetizáló marad a kedvencem.

Ereshkigal hogy a fenébe? Expedited shippinggel kértem és csak holnap hozzák (pont akkor sztrájkoltak a németeknél...)

[ Szerkesztve ]

(#59932) Ereshkigal válasza Dave™ (#59931) üzenetére


Ereshkigal
őstag

Így tényleg érdekes, mert én meg Standard Shippinggel. :D

[ Szerkesztve ]

(#59933) bkercso válasza J.C.G. (#59924) üzenetére


bkercso
nagyúr

Nekem is Honor 8 van. Kissé fárasztó hangja van számomra. Olyan nyugodt tud lenni utána egy külső DAC. Erősítőről is igaz ez, arról is sokkal jobb szerintem (32ohmos fejessel próbáltam), azzal tudom élvezni én is..

Egyébként megleptetek ezzel az erősítővel.
Köszi! Jó ezt olvasni amellett, hogy a kínaiak már ebben az árkategóriában is csillivillit adnak. De hangilag még igyekszik tartani magát a P3. :D

A név annyiban nem szerencsés, hogy a britek rendre Kersco-nak írják, mert ugye az "sc" náluk gyakori, míg "cs" nincs...

Sinesol: függ a hőmérséklettől és annak gradiensétől! :DD

[ Szerkesztve ]

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#59934) Bodz válasza Polllen (#59926) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Az EOne Muses kifejezetten jó hangú, igen. :)

(#59935) Bodz válasza Ereshkigal (#59930) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Grat! És az jó vagy rossz, hogy eltereli a figyelmed? :)

(#59936) Dave™ válasza Polllen (#59926) üzenetére


Dave™
nagyúr

Ha esetleg arra esne a választás, nagyon javaslom 4 darab OPA2228 beszerzését az I/V fokozatba, illetve 2 LM4562-t az LPF-be (ha nem használod, ez utóbbiak az XLR bufferből is átrakhatóak). A MUSES-t nem ismerem sajnos, de az alaphoz képest ez ég és föld, rendkívül zenei, magasan a legjobb minden eddigi kombináció közül, amit próbáltam. Biztosan nagyon jó a MUSES is, ez valószínűleg annál melegebb, teltebb hang lesz, tehát még amellett is lehet értelme.

(#59937) O.Lajos válasza Bodz (#59919) üzenetére


O.Lajos
tag

Hogy mihez kellene? Nos valószínű egy Taga Intone 2.1 (tudom, tudom 2.1) vagy hasonló low end 2.0 etetéséhez, hogy esetleg a későbbiekben is még használható maradjon, egy már jobb hangfalrendszernél is. (már ha ez reális elképzelés 40-50-60e környékén. vagy az már dupla-tripla összegnél kezdődik?)

Nem vagyok járatos a témában (nyilván nem írnék ide :D), az hogy nincs külön áramforrása a Nuprime-nak az komoly hátrányt jelent? (olvastam ilyet időközben)
Inkább Topping D30? Bár garancia kérdéses, beszerezhetőség nem annyira egyszerű, de vajon minőségben jobban járhatok? Érdemesebb lenne ezen az úton tovább menni?

Vagy van más alternatíva, ami inkább ajánlható? Esetleg itthon is kapható? :U

Kösz a segítséget!

(#59938) Polllen válasza Bodz (#59934) üzenetére


Polllen
nagyúr

Nem hangzik rosszul. Amúgy a szokásos kérdés... R2R 11 vagy a xonar? :)

Azt olvastam, hogy az r2r 11 minden szám indításnál pattan egyet. Nem zavar?

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#59939) Polllen válasza Polllen (#59938) üzenetére


Polllen
nagyúr

Ah, mondjuk nem kell válaszolnod. Előbb vagy utóbb úgyis megveszem az R2R-t. :DDD

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#59940) vendingo


vendingo
veterán

Gondolkodok egy erősítő vételén. Filmek esetében is lenne minőségi javulás? Zenét nem szoktam hallgatni, csak filmezni, játszani használom a fejhallgatót. (Shp600)

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#59941) bkercso válasza vendingo (#59940) üzenetére


bkercso
nagyúr

Miről hajtod, mennyit szánnál rá?

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#59942) vendingo válasza bkercso (#59941) üzenetére


vendingo
veterán

Pc :asus xonar dx, illetve win tablet. Árat nem tudok, túl sokat nem szánnék rá, az se tudom, hogy hordozható, vagy tápos legyen. Szerintem 10-20k között fogok nézelődni, ha van értelme a filmek miatt erősítőre beruházni.

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#59943) Bici


Bici
félisten

Sziasztok!

Újra napirenden nálam a fejhallgatózás téma.

Elvárások:
- keret 100k (fejes+dac+erősítő+transport+kábelek+stb.)
- a zenei táram eddig 100%-ban 16bit 44.1kHz anyagokból áll, így ennek kiszolgálása a fő cél
- linuxos PC-ről szólna
- a kiegyenlített hangzást szeretem, talán egy lehelletnyivel a teltebb / melegebb irányba hajolva
- a közép-magas tüskékre, és csikorgó torzításaokra extra-érzékeny vagyok
- hosszú távú megoldást keresek, nem szeretnék sokat variálni, és továbbfejleszteni sem feltétlenül szeretném 3-5 éven belül.

A kérdések:
- DAC, vagy hangkártya? Csak zenére kell, és nem tervezem hordozni.
- Melyik típus?
- Először fejest válasszak, és utána a lánc többi tagját, vagy fordítva?

Vettem régen p87 kollegától egy TPA6120-t tartalmazó fejes erősítőt, amit sajna azóta sem volt időm beüzemelni, de ha ez elég jó minőséget nyújt a fenti keret lehetőségeit figyelembe véve, akkor ennyivel csökkenthető a ráfordítás, vagy ennyivel jobb lehet a többi cucc.

Amikor utoljára volt időm e témában kutakodni, akkor a Shure SHR440 jött szóba a fenti fejes erősítővel, illetve egy ilyen (legfelső) kombóval.
Azóta nem tudom mi változott, plíz erősítsétek meg, hogy ez így fasza, vagy már lehet jobbat is venni ennyiért?

Nem gond, ha nekem kell építeni, de a kész megoldás is szóba jön.

Előre köszi!

[ Szerkesztve ]

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#59944) Bodz válasza O.Lajos (#59937) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Az Intone egész korrekt 2.1. A mini változata már kevésbé.
Ha már 60-nál tartasz, akkor ezt lenne érdemes nézegetni. De tök korrekt a Nuprime is 41-ért. Sőt, a Topping sem egy elvetendő ötlet. :D
Önmagában a külső táp hiánya nem jelent komoly hátrányt.

(#59938) Polllen: Zavart, de már megszoktam. Inkább akkor gond, ha összevissza nyomkodok és hallgatok mindent. A másik dologra akkor nem válaszolok. :)

(#59943) Bici: Először a fejes. Ha ennyire érzékeny vagy, akkor inkább hallgasd meg a 440-et is vásárlás előtt!

[ Szerkesztve ]

(#59945) Bici válasza Bodz (#59944) üzenetére


Bici
félisten

Kössz!

Van követendő, vagy csak általában bevált tipp arra, hogy X keret mekkora részéből szokás fejest venni?
Vagy ez teljesen az adott alkatrészektől függ?
Tudom, marha nehéz ezt kiegyensúlyozni (pláne, hogy ez mindkét topikban félig off), de elsőre elég lenne annyi, hogy a 440 árkategóriája passzol-e a 100k-s full kerethez, vagy mehetek picit feljebb?

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#59946) bkercso válasza Bici (#59943) üzenetére


bkercso
nagyúr

Nekem volt sokáig SRH440-em: a fejem búbját nyomta fél óra után, de nagyon. Házibarkács szivaccsal orvosolható, de pl. munkehelyen ez hülyén néz ki.

Szerintem fejes : DAC : erősítő kb. 1:1:1. Passzol a 440-hez a 100k szerintem, de az elektronikára lehet nagyobb hangsúlyt is tenni. 30k alatt nincs igazán jó DAC, onnan kezdődnek, amiknek már nincsen nagyon komoly bántó hibája. Szerintem.
A p87-ről jókat hallattam annó, hallgasd majd meg, ha már megvetted!

[ Szerkesztve ]

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#59947) Dave™


Dave™
nagyúr

Nekem is megjött a Teac HA-P50, egyelőre még ismerkedünk. Furcsa, hogy tölti a tabletet (meg a telefont is), nem vagyok benne biztos hogy ez így oké (mivel gondolom így nem lesz 8 óra az üzemidő), de nem engedi átrakni MTP-re (ott gondolom nem töltené). A hangja érezhetően jobb, mint a mobil eszközöké, de azért jelentősen el is marad az asztali láncétól (ez nyilván nem meglepő semmilyen szinten). Titkon bíztam benne, hogy az asztalihoz hasonló, melegebb, telt karakter lesz, de inkább semleges, csak kicsit megnyomja a mélyeket. Az MSR7-tel így nem tudom mennyire lesznek jóban, az asztaliról az fantasztikusan szól, erről egyelőre még nem győzött meg. Hangerővel nincs gond, a 470 ohmos R70x-et is gond nélkül meghajtja, csak ott is hiányzik az asztali lánc karaktere. De fáradt is vagyok meg némileg szétszórt is, így nagy esély van rá hogy ez is befolyásol. Ezek ilyen első benyomások. Maga az eszköz tökéletes állapotú, teljesen újszerű/új.

(#59948) #01758976 válasza Dave™ (#59947) üzenetére


#01758976
törölt tag

Nincs itt semmi gond, rá tettél egy nullát rendelésnél, helyesen: Teac Ha-P5, kell neked :D

(#59949) Bici válasza bkercso (#59946) üzenetére


Bici
félisten

Kossz!

Ha ugy adodna, hogy fejes erositonek jo a p87, akkor milyen DAC lenne jo? A linkelt jlsounds kombo meg ma is megallja a helyet, vagy erdemes valami keszet venni?

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#59950) Dave™ válasza #01758976 (#59948) üzenetére


Dave™
nagyúr

Nem tudom, nem hiszem hogy megérné a többletet, meg nagyon ronda is. Én az asztali hangját szeretném hordozhatóban is, olcsón :) Barátkozunk, egyáltalán nem rossz ez, sőt, csak már nagyok az igényeim, annyi jót olvastam róla.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.