Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:48:40

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#59801) dgyuri0123 válasza Dave™ (#59798) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Miért kell minden "tesztet" elhinnünk ? ;)

De nem kell messzire menni, mert itt a hazai AV-Onlány', akiknek a "tesztjei" rendre inkább csak promóciós írások, semmint korrekt, független tesztek. Ha azok alapján kellett volna döntenem, biztos sok "szart" vettem volna meg a javaslataik alapján.

(#59802) bkercso: Ezt (őszintén mondom) nem gondoltam volna. Néha talán éreztem egy kis "büdöset", de másmilyen okot kapcsoltam hozzá.

[ Szerkesztve ]

"csak a zene van"

(#59802) bkercso válasza bkercso (#59800) üzenetére


bkercso
nagyúr

Egy gondolat kimaradt: a visszaverődött hullám szuperponálódik az eredetire, így megváltozik a le- és felfutó élek időbeli helyzete, vagyis fáziszaj (jitter) keletkezik.

dgyuri0123: akiknek a "tesztjei" rendre inkább csak promóciós írások
:K És ugye vannak a pénzért tesztelő és aktívan fórumozó hifisták is, akik ezt elfelejtik magukról elmondani (nem csak otthon természetesen).

[ Szerkesztve ]

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#59803) Tin válasza bkercso (#59800) üzenetére


Tin
veterán

köszönöm, asszem mások nevében is :R :R :R

akkor a hétvégén meghallgatom gyakorlatban a tyúkbél kábel és a minőségi közti különbséget. most, hogy (nagyjából) értem már, mi történik, nagyon kíváncsi leszek az eredményre:)

(#59804) bkercso válasza Tin (#59803) üzenetére


bkercso
nagyúr

Nm! A különbség DAC-függő. És az is nagyon érdekes, hogy adott kábel különböző DAC-oknál hasonlóan szól. Bár ezt jó lenne még megerősíteni...

[ Szerkesztve ]

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#59805) Dave™ válasza bkercso (#59800) üzenetére


Dave™
nagyúr

A cikket foglaltam össze röviden, ezt kérte a kolléga.

Azt továbbra sem értem, hogy az esetlegesen összeszedett analóg zaj miért kellene hogy zavarja a DA konverziót, amikor a DAC bemeneten digitális jelet vár. A 3. pontban aszinkron átvitelnél ha jól értem Te sem vagy meggyőződve arról, hogy a kábeleknek van szerepük a végeredmény szempontjából.

[ Szerkesztve ]

(#59806) Tin válasza Dave™ (#59805) üzenetére


Tin
veterán

a kolléga a threadre gondolt, nem a cikkre. te elolvastad az első hsz-t, én az összesre gondoltam. abból épült volna egy kép. az egyik későbbi hsz-t másoltam ide.

(#59807) dgyuri0123 válasza Tin (#59803) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Azt ne felejtsd el, hogy a teljes rendszereden múlik majd, mit hallasz és mit nem. Belépő szinten tök felesleges kábeltesztekkel kísérletezni. Szerintem. Bár, szélsőséges esetben azért még ott is van hallható különbség közöttük. Nem ismerem a rendszeredet, csak ezért írom...

"csak a zene van"

(#59808) #71562240 válasza Dave™ (#59787) üzenetére


#71562240
törölt tag

"De ilyenkor szokott jönni az, hogy ne vakteszteljünk, mert az "zsákutca"."

Nem szokott jönni. Senki nem mondja, hogy a vakteszt zsákutca. Sőt.
Mindazonáltal, általában nem is megoldás - legfeljebb olyan nagy hangkülönbségekhez, amiket elegendő számú alanyból álló, lehetőleg hangminőségvizsgálatban tapasztalt embercsoport statisztikailag szignifikánsan felismer, netán bónuszként a különbségek mibenlétét is képes többé-kevésbé meghatározni. Hangkülönbségek vizsgálatában - vaktesztben is, nemvaktesztben is - természetesen óriási eredményességi különbségek vannak az ebben tapasztaltak és a tapasztalatlanok között. (Amint HDMI-kábeleknél is természetesen így van, - jegyzem meg, ha már szóbakerült az is.)

Lásd: "A többség egy FLAC-et és egy abból készült 320-as MP3-at sem tud megkülönböztetni egymástól." A többség nem akar, nem ért hozzá. De képes lenne rá bármely "átlagos" hallású ember. Fejleszthető készség, gyakorlat, jártasság, rutin...

(#59809) Tin válasza dgyuri0123 (#59807) üzenetére


Tin
veterán

smsl vmv magic + myryad z40

eddig nem is foglalkoztam a kábelekkel, pont amiatt, mert felesleges volt. ezt viszont úgy akarom összerakni, ahogy a hozzáértő emberek mondták. és eddig bejött.

(#59810) Eugene Roe válasza dgyuri0123 (#59807) üzenetére


Eugene Roe
őstag

Pedig pont a belépőből spórolják ki a mindenféle szűrést, és csatornánkénti dacot. Nézz meg egy audio gd nyákot, meg egy audioquest fekete szitakötőt, vagy nem így lenne logikus?

Persze érdemesebb lenne ugyanarra a dacra épülő mondjuk 40 ezres smsl és 130 ezres cambridge audio dacmagic+ összehasonlítani.

[ Szerkesztve ]

It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!

(#59811) bkercso válasza Dave™ (#59805) üzenetére


bkercso
nagyúr

A cikket foglaltam össze röviden, ezt kérte a kolléga.
Ja, OK! :R

A 3. pontban aszinkron átvitelnél ha jól értem Te sem vagy meggyőződve arról, hogy a kábeleknek van szerepük a végeredmény szempontjából.
Pontosabban, számomra elég meggyőző, hogy sokan hallják (igen-igen: hifivallás. De annyiszor tapasztaltam már furcsaságot, majd tanultam valami újat, hogy már más a hozzáállásom. Hasonlóan, mint a fizikusok. :) Most pl. kiderül, hogy nincs is sötét anyag...)
Sóval azt nem látom, hogy a beérkező adatok fáziszaja hogyan hat a kimenetre.
Általános tapasztalat, hogy egy aszinkron USB-vevő (pl. XMOS) kimenetét megkapuzva a saját órájával javul a hangja. Az pedig saját tapasztalatom is, hogy az 1kHz-es data pocket related jittert elnyomva egy ADUM4160-al az XMOS előtt javul a hang.

[ Szerkesztve ]

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#59812) bkercso válasza #71562240 (#59808) üzenetére


bkercso
nagyúr

A többség egy FLAC-et és egy abból készült 320-as MP3-at sem tud megkülönböztetni egymástól." A többség nem akar, nem ért hozzá. De képes lenne rá bármely "átlagos" hallású ember. Fejleszthető készség, gyakorlat, jártasság, rutin...
Meg kell hozzá egy olyan zeneszám, amiben van egy olyan magas hang, amin nagy nehezen észreveszi a diffit. Erre mondja az angol, hogy subtle.
Az USB-kábelek akkor érdekesek, ha a különbség legalább akkora, mint egy RCA-kábelnél vagy egy potinál.

[ Szerkesztve ]

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#59813) Dave™ válasza #71562240 (#59808) üzenetére


Dave™
nagyúr

Szerintem a többség inkább zenét szeretne hallgatni, mintsem kábelt analizálni. Ha komoly előkészület és hosszú trenírozás kell ahhoz, hogy felismerhetőek legyenek a különbségek, akkor az egésznek nem sok értelme van. Azért fejlesszük magunkat hogy megtaláljuk az amúgy (szinte) észre sem vehető hibákat, eltéréseket?!

(#59814) Tin válasza Dave™ (#59813) üzenetére


Tin
veterán

végig az átlagemberekkel takarózol, de egy átlagembernek mégis minek dac? bedugja a telójába a fejest, és kész.

akik eljutnak addig, hogy dacot használnak, azok meg hallják a különbséget.

(#59815) dgyuri0123 válasza Tin (#59809) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Túl drága kábelt nem vennék hozzájuk. Amik nekem nagyon bejöttek, az a Klotz és a Supra. Bármelyikkel meghallgathatod, összehasonlíthatod. Remélhetőleg hallani is fogod a különbséget a hangjuk között.
A Klotz mókás a 2e Ft-os árával, szóval szerintem nyugodtan vegyél egyet. A Supra-t el tudod hozni tesztre, nem kell feleslegesen kidobnod 10e Ft-ot, ha esetleg nem tetszik a hangja. Ennél feljebb én nem nagyon mennék árban, de a Te döntésed mit veszel, vagy próbálsz még meg ezeken kívül.

(#59810) Eugene Roe : Mivel a belépő dacokból szinte minden olyat kispórolnak, amitől jobb lehetne a hangja, ezért nem is lesz igazán jó semmilyen kábellel. "Hangolni" viszont lehet kábellel, bár nem ezzel kéne, de mit tehet az, akinek nem szól jól a dacja? Dróttal kompenzál.. :) Az sem egyszerű, sőt talán még nehezebb megtalálni az ideális kábelt, ami "kompenzálja" a dac "anomáliáit", mint venni egy lineáris hangú kábelt és azt vinni magaddal tovább 10-20 évig.

[ Szerkesztve ]

"csak a zene van"

(#59816) Dave™ válasza Tin (#59814) üzenetére


Dave™
nagyúr

Igaz félreérthető volt, legyen hívők és nem hívők a két csoport (nem pejoratív). Mert amit te mondasz az alapján mindenki hallja a különbséget, aki DAC tulajdonos, pedig tudjuk hogy ez nem így van.

Egyébként a hivatkozott hsz-ben pont nincs átlagember, csak többség. Minden hobbiban (legyen az BÁRMI) van egy szűkebb réteg, aki minden szempontból ki akarja azt maximalizálni, sokszor az ésszerűségi határokon bőven túlmenően.

[ Szerkesztve ]

(#59817) Eugene Roe válasza dgyuri0123 (#59815) üzenetére


Eugene Roe
őstag

Elfogadom. Remélem én is fogok tudni kunyerálni valakitől (bár ez a supra fájdalomküszöbön belül van még)

It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!

(#59818) Tin válasza Dave™ (#59816) üzenetére


Tin
veterán

ezek az érvelések fenomenálisak:) ne csúsztass már basszus :D :D :D

"a többség nem hallja", "mindenki hallja, aki dac tulajdonos".

nem. nem az a cél, hogy igazad legyen, vagy nekem az legyen, hanem az, hogy megértsük a dolgot. ha engem elraboltak az ufók, és odaállsz elém elmondani, hogy nincsenek ufók, nem tudlak komolyan venni. akkor sem, ha a többség meg engem nem vesz komolyan.

a dac tulajdonosok többsége igenis hallja a különbséget. akinek van dac-a, annak már van erősítője, utánanézett, elköltött egy rakat pénzt, tudja, miért költötte el, és nyilván van füle hozzá, hogy meghallja a különbséget. nem mindenki, de a nagy része biztos.

(#59815) dgyuri0123: köszi, ma érkezett meg a supra, de nem vagyok otthon. utánaolvastam előtte, többek között a részletes leírásod az AQ kábelekről, és igen, bevallom töredelmesen, megmosolyogtam, amikor az AQ Cinnamonra azt írtad, sokáig marad nálad, majd nem sokkal később már Supra-hívő lettél. de ez egy folyamat.

(#59819) Dave™ válasza Tin (#59818) üzenetére


Dave™
nagyúr

Idézek tőled:

"akik eljutnak addig, hogy dacot használnak, azok meg hallják a különbséget."

Pont belefutottam tegnap a hi-fis topikban crowgun fórumtárs hozzászólásába, ő sajnos nem hallotta, pedig nagyon törekedett rá.

Utána már finomítasz:

"a dac tulajdonosok többsége igenis hallja a különbséget. akinek van dac-a, annak már van erősítője, utánanézett, elköltött egy rakat pénzt, tudja, miért költötte el, és nyilván van füle hozzá, hogy meghallja a különbséget. nem mindenki, de a nagy része biztos."

Tehát szerinted minden (vagy a legtöbb) DAC tualjdonos hallja az USB kábelek közti különbséget, én azért ebben nem lennék olyan biztos, de egy vakteszten szépen lehetne igazolni vagy cáfolni. Az AVX-es HDMI vakteszt elég jól cáfolta a kábelhívők nézeteit, de biztosan nem voltak eléggé felkészültek. Tudom nem USB, de ott is van hangátvitel, és sajnos USB fronton nem találtam ilyet, pedig biztosan érdekes lenne.

[ Szerkesztve ]

(#59820) dgyuri0123 válasza Tin (#59818) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Bizony, folyamat. :) A Cinnamon addig volt jó, amíg rá nem szántam magam a Supra-ra. Arról nem beszélve, hogy az AQ elég drága ahhoz képest, amit nyújt. Szerintem, így utólag. Ja és közben volt egy dac cserém is, szóval indokolt volt a kábelcsere. :)

Egyébként a Cinnamon színez, a Supra nem. És nekem már semmi szükségem a kábellel való hangolásra.

[ Szerkesztve ]

"csak a zene van"

(#59821) Tin válasza Dave™ (#59819) üzenetére


Tin
veterán

igazad van, ezt nem állíthatom.

(#59820) dgyuri0123: onnan jött elő, hogy a cinnamon akciós lesz holnap, és rákerestem-megkérdeztem, érdemes-e inkább azt, de azt a választ kaptam és olvastam többetektől, hogy nem. így meg is rendeltem a suprát, arra nem lesz bf, és meg is jött.

(#59822) #71562240 válasza Dave™ (#59813) üzenetére


#71562240
törölt tag

"Szerintem a többség inkább zenét szeretne hallgatni, mintsem kábelt analizálni."

Ha nem is zenét, de persze, a többség hallgatni akar és nem analizálni. Ez azonban nem ide tartozó téma. Ugyanis, van egy kisebbség, akik szeretnének zenét, minél hangzáshűbben hallgatni otthon. Hifisták, audiofilek... Az ő többségük a hangkeltő eszközöket is analizálgatja, részben azért, mert jólesik neki, ez a hobbija, de elsősorban mégiscsak azért, hogy megtegye a minél hangzáshűbb zenehallgatásért, amit megtennivalónak lát. Ez egy hifitopik, tehát az itt megjelenők többsége akarja a hangkeltő eszközeit analizálni. Hogy tehát itt miről folyik a szó, arra egyáltalán nem mérvadó, hogy a nemhifista többség mit akar vagy mit nem akar.

"Ha komoly előkészület és hosszú trenírozás kell ahhoz, hogy felismerhetőek legyenek a különbségek, akkor az egésznek nem sok értelme van."

Lásd mint fent. Akik ebben - vagy egyéb hifi témájú - topikban laknak, többségük számára nagyon is van értelme, hiszen ez a hobbijuk. Szeretik ezt tenni.

"Azért fejlesszük magunkat hogy megtaláljuk az amúgy (szinte) észre sem vehető hibákat, eltéréseket?!"

Nem tudom, kit értesz magatok alatt, de a hifisták többek között éppenséggel ezt is teszik. És élvezik ennek tevését. És láták vala fültükhel, hogy ennek tevése jó vala, és a zeneművészetnek tetsző. De ez nem azt jelenti, hogy külön célzattal trenírozzák magukat, ugyanis nem arról volt szó, hogy a hifisták hangminőségfelismerést javító hifiedzéseket tartanak - senki se tesz ilyet, a leglevakultabb hifista se. Arról volt szó, hogy nap mint nap figyelmesen gyakorolják a hobbijukat, és ezzel együttjár az önfejlődésük az érintett hangzásfelismerő képességekben. Művelik a hobbijukat, aminek eredményeképp művelődnek, műveltebbé válnak az érintett képességekben.
Gondolom, ha valami okból, mondjuk, mert szükséged van egy Kék Mauritiusra, a bélyeggyűjtők topikjába tévedsz, ott se azzal állsz elő, hogy meddig értelmes tevékenység a bélyeggyűjtés, és honnantól már hülyeség.
Ez egy hifi témájú topik, az itt lakók zöme olyasmi iránt érdeklődik, ami iránt te nem. Nem a nemhifista fogja tudni eldönteni, hogy a hifistának mi jó. Nem a nembélyeggyűjtő fogja eldönteni, hogy a bélyeggyűjtőnek mi jó.

[ Szerkesztve ]

(#59823) Bodz


Bodz
Topikgazda

Már itt is? Megint? Tényleg nem unjátok? Elég lenne belinkelni bármelyik topikot, ahol ugyanez a műsor megy/ment.

[ Szerkesztve ]

(#59824) hm74 válasza #71562240 (#59822) üzenetére


hm74
aktív tag

Mélységesen egyetértek magvas gondolataiddal. :R

Aki hallja a különbséget (pl. 2db USB kábel közt), az örüljön neki, mert benne van a potenciál, hogy egyre kifinomultabb hangzásúvá teheti a saját rendszerét (vagy másokét).
Aki nem hallja a különbséget, de tetszik neki így is meg úgy is, az meg azért örüljön, hogy itt már talált egy biztos pontot, amin nem kell változtatnia. :)

Szerintem nagyságrendbeli különbség lehet egyes emberek hallásának finomságában. És mivel senki nem tudja érzékelni, hogy más ember mennyire hall másképp, így folytatódik a hifisták vitáinak végtelen története, ahol a saját maga részéről mindenkinek igaza lehet.

(#59825) Mortel


Mortel
senior tag

Sziasztok!

Vettem e-bay-en egy Bravo V1-et, amivel annyi lenne a gondom, hogy nagyon hirtelen lesz hangos... :)
Nem hibás szvsz. csak már kb negyed fordulaton bántóan hangos egy Beyer DT990 Pro 250 Ohm-os fejhallgatóval.
És kicsit mintha nehezen is járna a poti...
Ki lehet cserélni a hangerő-szabályozó potmétert valami jobb minőségűre, illetve olyanra, amivel "finomabban" lehet "adagolni" a hangerőt?

Nagyon köszönöm előre is!

Üdv:

M

[ Szerkesztve ]

https://www.youtube.com/watch?v=8ZOzVcP2NqM

(#59826) Bodz válasza Mortel (#59825) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Szia!

Ez ilyen. :) Gain: 30dB.

(#59827) Mortel válasza Bodz (#59826) üzenetére


Mortel
senior tag

Köszönöm, és akkor semmi mód nincs rá?

M

https://www.youtube.com/watch?v=8ZOzVcP2NqM

(#59828) B1T3


B1T3
addikt

Üdv!

A BF közeledtével újra felmerült bennem, hogy ideje lenne venni valamit az ócska alaplapi hangkártya kiváltására.
Leginkább laptophoz használnám, illetve ritkábban telefonnal is. 25 ezer körül tervezek rászánni, szóval az előbbiek függvényében első körben Fiio E10K-t és Q1-et néztem (tudom, előbbi nem aksis, de OTG-n megy).
Van ezektől jobb ár-érték arányú cucc ilyen árfekvésben, ha a hazai beszerzést preferálom?

(#59829) bkercso válasza Mortel (#59825) üzenetére


bkercso
nagyúr

Lejjebb kell venni az erősítését vagy sorba kötni a bemenetével csatornánként mondjuk 100kohmot. A poticsere forrasztási készséget igényel, mert 6 lába van, a NYÁK meg valszeg kétrétegű, furatgalvános. Min. 70W-os páka és/vagy hőlégfúvó kell hozzá.

Vagy halkítsd le a forrást, ha tudod.

[ Szerkesztve ]

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#59830) Mortel válasza bkercso (#59829) üzenetére


Mortel
senior tag

Szia!

A forrást sajnos nem tudom lehalkítani.

A poticserét meg lehet oldani, van weller komplett állomás, csak pontos típus kellene, esetleg ötlet?

Köszönettel:

M

https://www.youtube.com/watch?v=8ZOzVcP2NqM

(#59831) Eugene Roe válasza Mortel (#59830) üzenetére


Eugene Roe
őstag

[link]

Az Alps márkával vagizik az összes középdrága gyártó, de hogy pontosan mire kell figyelni, azt nem tudom :)

It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!

(#59832) Sinesol válasza bkercso (#59829) üzenetére


Sinesol
veterán

Ez a PLL csak szinkron dacokban van, vagy mindenhol?
Az én dacom leirasaban külön emlitik, hogy no PLL, akkor ez most jó vagy rossz? Vagy számít egyaltalán bármit?

[ Szerkesztve ]

(#59833) Ereshkigal válasza Mortel (#59830) üzenetére


Ereshkigal
őstag

Arra készülj fel, hogy nagyon trágya a Bravo NYÁK-ok huzalozása. Én tuningoltam egy V2-est, ami viszonylag sok forrasztással járt, és volt, ahol felvált a rézfólia. Életemben nem jártam még így szerintem, még tanuló koromban sem. Nézegettem neten moddolásról képeket, elég gányul néztek ki, többen is említették, hogy fos a panel. Szóval csak óvatosan. ;)

[ Szerkesztve ]

(#59834) Wratek válasza Bodz (#59680) üzenetére


Wratek
csendes tag

Az érem elég furán esett és ez lett belőle:
https://www.extremeaudio.hu/audioquest-dragonfly-red-usb-dac-fejhallgato-erosito-audioquest-jitterbug

Gyakorlatilag 30 ért megkapom a red-et. (eredetileg 62)
Remélem nem fürdök be vele

Köszönöm a segítséget!

(#59835) Golota


Golota
aktív tag

Sziasztok. Jelenleg van egy Matrix RIP DAC, utána kötve egy Panda Amp. Elkezdte mozgatni a fantáziámat egy Centrance Dac mini CX, ami esetleg kiváltaná ezt a kettöt, érezhetö minöségi ugrással (feltételezem). A B opció egy IMpact Twin lenne, ez esetben maradna a Panda, mint erösitö. A forrás: PC (Mp3, flac), USB kimenet a fejes meg egy Grado SR80E.Kizárólag metalt hallgatok amúgy, abból is a "kásásat."
Érdemes ezekbe invesztáni egyáltalán? Hallható lenne a különbség?

(#59836) bkercso válasza Wratek (#59834) üzenetére


bkercso
nagyúr

Annyit még talán meg is ér, ha számít a méret. Ha nem, akkor már kérdéses. :)

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#59837) Mortel válasza Ereshkigal (#59833) üzenetére


Mortel
senior tag

Köszönöm!

10 KOhm-os a hangerőpoti, ha kicserélem 20, vagy nagyobb értékűre akkor halkabb lesz?

Esetleg többet kell fordítani ugyanakkora hangerő eléréséhez?

Köszönettel:

M

https://www.youtube.com/watch?v=8ZOzVcP2NqM

(#59838) bkercso válasza Mortel (#59837) üzenetére


bkercso
nagyúr

Nem, a cserétől ez nem fog megoldódni. Az erősítést vedd lejjebb vagy oszd le a jelet a poti előtt (vagy után, mindegy). Utóbbinak a legegyszerűbb módja, ha a potihoz menő jelvezetéket a poti előtt átvágod (ez az, ami a szélső lábakhoz megy), és csatornánként egy SMD ellenállást ráforrasztasz. 10k-s poti esetén legyen az értéke mondjuk 33k, de nem kritikus. Ekkor az osztó másik tagja maga a poti, így csak 1-1db ellenállás kell.

[ Szerkesztve ]

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#59839) Bodz válasza B1T3 (#59828) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Milyen füles/hangfal?

(#59840) Mortel válasza bkercso (#59838) üzenetére


Mortel
senior tag

:R

https://www.youtube.com/watch?v=8ZOzVcP2NqM

(#59841) ribizly


ribizly
veterán

Sziasztok!
Nem tudom eldönteni, hogy Foobar2000-es, Korg DSDAC-100-as vagy Windows 10 Pro-s kérdésem van e.
A helyzet a következő:
Ha haladok az official javaslat után és beállítom, hogy a DAC-ot exkluzívan használhassa adott esetben más eszköz is és beállítom az AISO-t vagy WSAPI-t a Foobar-ban, akkor onnantól semminek nincs hangja, de a Foobar természetesen megy.
Ha ezt nem engedélyezem, akkor ugyan megy minden, de csak a WDM-en keresztül elérhető csatornáim vannak, tehát se DSD, se WSAPI, és AISO is csak részlegesen.

Mi a megoldás?

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#59842) fericske válasza ribizly (#59841) üzenetére


fericske
addikt

Vindóz 7.
A Korg nem szereti a 10-et.
Jriver-t próbáld ki, azzal megy, de Wasapi/Asio-ról visszaváltás Wdm-re az mindig a Korg driver újratelepítése után ment csak (1 perc).
7 alatt sose semmi gondja nem volt.

(#59843) didros


didros
senior tag

Sziasztok! Egy Musi MX04-em van, amit hosszabb ideig nem használtam. Most az új desktop gépemmel (Win 10 pro 64-bit) szeretném használni, de 15-20 mp után elnémul. Nem tudjátok mi lehet a probléma? Két driverrel is próbáltam, ugyanazt produkálja. :(

(#59844) ribizly válasza fericske (#59842) üzenetére


ribizly
veterán

Most komolyan az kis híjján mindenre a válasz, hogy "használj Windwos 7-et"? :W
Vettem egy ajánlott DAC-ot és megint szívhatok vele... Remek.

Mondjuk arra már rájöttem, hogy ha simán rámegyek 1-1 ilyen váltás után a Korg contol panel-jére és váltok DSD - PCM között egyet akkor minden visszaáll és jöhet a mehet.

Mellesleg a jriver is sz@r, az is elveszi a control-t végleg és app restart után a jriver sem megy.
Az audiogate már volt, hogy abszolválta a dolgot, de az sem jó.
Lehet írok egyet a Korg support-nak. :D

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#59845) Bodz válasza ribizly (#59841) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Jól értem? Szóval foobarban exkluzív módot állítottál, úgy hallgatsz zenét, aztán ha kilépsz belőle semmi másnak sincs hangja?

(#59846) Dave™ válasza ribizly (#59844) üzenetére


Dave™
nagyúr

Linuxot is használhatsz, minden eddigi DAC-om ment pöccre.

(#59847) fericske válasza ribizly (#59844) üzenetére


fericske
addikt

Ez van.
Az a dac ajánlott, a vindóz 10 nem.

(#59848) ribizly válasza Bodz (#59845) üzenetére


ribizly
veterán

Yes. :K

@(#59846) Dave™
Ez nálunk nem így működik, de értem a javaslatot.
Egy apró bökkenő van: Ez nem megy Linux-on. :N

@(#59847) fericske
Kösz. :D

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#59849) Dorian válasza fericske (#59847) üzenetére


Dorian
félisten

Francokat. A Win10 igen jó audio tekintetében. Csak egy csomó DAC gyártó szarik normális drivert írni hozzá, ez nem a Win hibája.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#59850) B1T3 válasza Bodz (#59839) üzenetére


B1T3
addikt

30 helyett 20-ért már megrendeltem a Q1-et, annyiért egész korrekt, még az aksi nélküli E10K is jó ajánlat lenne ilyen áron (sajnálatos módon, mivel a nyitóár amúgy is ennyi volt). De valószínűleg pont jól illeszkedik majd a cuccaimhoz, mert enyhén mélytúlsúlyosak.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.