Hirdetés

2024. május 25., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Filmvilág (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:06:27

LOGOUT.hu

A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.

A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#62757) gmx9


gmx9
aktív tag

Spoilerrel:

Hobbit 3

A csatáig rendben volt, bár kínos első 20 perc előzte meg azt a részt is. A humor itt már minimális, 1-2x jelenik meg, a film pedig sokkal inkább hasonlít a Gyűrűk ura feelingjére. Megértem, ha emiatt jött be sokaknak sokkal jobban az előző kettőnél. A giccseskedés, pózolás nemcsak visszatért, de állandó, ami ahogy korábban írtam, nekem nem jön be. Mikor a mesét az egyik pillanatban teljesen komolyan megpróbálják előadni, majd a következő percben már valami nevetséges dolog történik, az számomra irritáló. Például ha orkok százai nekirontanak pár felszerelés nélküli, nevesincs bohócnak, akkor hadd szabdalják már szét őket a hősükkel együtt, mindegy elvileg mekkora szerepük van a sztoriban. Vagy mikor nagyban megy a csata, szintén epicnek beállítva, Thorin csak úgy megjelenik és ölelkeznek a rokonával, hisz miért ne lenne erre idő.

A szerelmi szál pedig itt is nevetséges és nagyon erőltetett, mert súlytalan a kapcsolatuk és a törp karakter egy nulla volt. Tudom, hogy Tauriel nem volt benne a könyvben, de nem nagyon értem miért kellett beletuszkolni a romantikus maszlagon kívül. A kedvencem, mikor szóba jön, hogy Thorinék a hegyre mentek leszedni az orkvezért, rá se bagózik, de mikor meghallja a szerelmecskéje nevét, máris úgy érzi neki ki kell állnia a törpökért.

Amúgy Gandalfot, Bilbót, Thorint (mint aranymámorban fürdő kapzsi király), és Legolast jó volt nézni, a többiekkel sokszor inkább szenvedtem. Az is egészen elképesztő hányszor eljátszották az ork már sújt, lassítunk, vajon mi lesz receptet, de legalább a végén meglépik végre azt, amit kellett. Thorinnal remekül is működött a kisebb dráma (persze nem kell hatalmas dologra gondolni, de legalább éreztél valamit a karakter iránt), a túloldalon a párocskára ez már nem igaz, köszönhetően hogy egyik sem érdekelt, főleg a törp. Sajnos a karakterek szürkesége maradt az előző részekhez képest, egyiket sem ismerjük meg, csak üres bábuk. Talán Balin-t vártam volna többet feltűnni, ő még szimpatikus volt. Bár úgy tudom a könyvben sincs kidolgozott személyiségük, de azért ezen lehetett volna csiszolni.

Összegezve én az elsőt kifejezetten élveztem, a másodiknál Smaug karaktere jelentette az igazi felüdülést, de többnyire rendben volt az is, a harmadik viszont nem az én ízlésem egyszerűen.

[ Szerkesztve ]

- Az, hogy maga átölel, nekem nem ad okot semmiféle izgalomra. - Sajnálom szivi, többre jelenleg nincs idő!

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Filmvilág (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.