Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Trump vagy Harris
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollyon
Korrektor
válasz proci985 #25600 üzenetére
& rt06
oké, piaci igény, de ez is valaminek a következménye. Mégpedig a butítás, de minimum a butulás következménye. Nah meg inkább igénytelenség, minthogy igény.
Bocs az offért, de annyira bosszant hogy itt már egy tetves filmet sem lehet normálisan megnézni... -.-#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Apollyon #25602 üzenetére
Ennek történelmi okai is vannak.
Ahogy tudom, 89 előtt csak szinkronos filmet lehetett vetíteni, viszont a szinkron miatt a cenzúrát nem lehetett megkerülni. Emiatt is fordulhatott elő, hogy pl a 2001: A Space Odysseyből volt szinkron, pedig Kubrick nézeteibe az nem igazán fért bele, hacsak nem ő felügyelte.
Aztán a rendszerváltás után a szinkron itt maradt. Egyébként annyira nem magyar sajátosság, volt keleti blokkból lengyeleknél és cseheknél ahogy tudom megmaradt a szinkronizáció, de nyugatabbra pl Németországban is szinkronosan megy minden a tévében. Másik oldalról a Skandináviában (+Finnországban) minden eredeti nyelven, felirattal megy. Ezt ott lakók egyébként imádni szokták, a kifejezetten jó nyelvtudással pedig lehet korrelál.
Megértem, hogy mérges vagy, filmgyűjtőként én is évekig mérgelődtem, hogy a dts/rendezői kommentár helyére miért kell stereo szinkronokat rakni. Viszont bármennyire is dühös vagy, fórumon vagyunk, szóval térjünk vissza a filmekhez
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Epic ( A Zöld Urai)
Hát ez szerintem nagyon király volt. Asszonnyal néztük tegnap este, szinte végig röhögtük az egészet. A csigák voltak a legkeményebbek.
9/10
Live-Die-Respawn
-
.LnB
titán
Hajlandó vagyok évente egy animációs filmet megnézni. És nem tudom idén mi legyen az. Eddig a The Croods, és az Epic van versenyben. De ott lesz még a Gru2, és a Monster Univerity. Melyik a jobb?
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
oriic
HÁZIGAZDA
A Nagy Prohardver Filmes szavazás - Feliratos vs. Szinkronos
Terjesszétek pls...
Live-Die-Respawn
-
mephi666
nagyúr
válasz TazLeacher #25535 üzenetére
grat! egy képet tennél fel a gyűjteményről? ...aztán egy lakcímet meg a riasztó kódját?
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
brownus
veterán
válasz Pikkolo^^ #25609 üzenetére
igény-telen, nincs igénye idegen nyelvek ismeretére, használatára... és a szó pejoratív jelentésében is azok, mert akinek megfelel a mai szar szinkron, hát egésseggére! megérdemlik, pl ezért is várom meg a riddicket bd-én, mert imádom a színész hangját. az már olyan riddickes. amúgy ki volt a szinkron hangja? aki látta moziban? stol buci? netán hujber?
[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
válasz brownus #25610 üzenetére
"ebben a franchiseban Kálid Artúr a magyar hangja, úgyhogy a forgalmazó hű maradt a szériához"
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
brownus
veterán
válasz mephi666 #25611 üzenetére
ő még nem is rossz hozzá.
azon filozom, hogy régen miért volt jobb a szinkron? több pénz volt rá vagy a színészek maguk is jobban odatették magukat?
mert csomó film van amit csak szinkronnal vagyok hajlandó megnézni, mint pl., a bud spencer filmek, ford fairlane, régi vígjátékok, rendőrakadémia, csupasz pisztolyok, stb...
de a mai filmeket már nem...[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
válasz brownus #25612 üzenetére
Több a film, szűkebbek a határidők, gyorsabb a tempó. Egyébként a nosztalgia (is) beszél belőlünk a régi filmek kapcsán, mert technikai szempontból (szájmozgás, hangkeverés stb.) azért elég sokat fejlődött a szinkron. A fordítás, színészek kiválasztása persze megint más kérdés.
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
törölt tag
Én vidékről jöttem, így nem tudom régen hogyan volt, de mostanában futószalagon érkeznek a filmek, elég kevés idő lehet a szinkron elkészítésére.
Az igazat megvallva én első körben nem is szinkronban keresném a hibát, hanem magában a produkcióban, illetve az üzleti modellben - fölösleges lenne a mit tudom én Tökös legény 5-be egy csomó pénzt és energiát feccölni, ha mire elkezdené visszahozni, már kinn lenne a Tökös legény 6, vagy a Tökös legény a Plutóniumevő ellen, érted... egyébként sem nagyon lehet okunk panaszra, mert a becsületes iparosmunkát megkapjuk, csak ha az ember klasszikust vár, akkor nyilván csalódni fog.
[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
volt valami cikk még korábban arról, hogy milyen iparosmunka lett a szinkronizálás... több a szinkronizálandó film, kevesebb a pénz érte és összecsapják sorban... ez lehet a háttérben most hogy utánanéztem, a xxx-ben meg gesztesi volt a magyarhangja vin diesel-nek? azért ez így vicces belegondolva, de nem emlékszek rá, hogy olyan rossz lett volna... egyébként rá lehet készülni, hogy ne érezze az ember olyan arculcsapásnak a szinkront: nézni kell 1-2 délamerikai szappanoperát valamelyik kereskedelmi adón és azok után kiemelkedő lesz egy rossz szinkron is
szinkronok közül ami nekem baromira tetszett, az a kárhozottak királynője, alföldi hangjával... komolyan sokkal jobban illik az a kicsit nyávogós hang lestat karakteréhez, mint a színész eredeti hangja
amik viszont mély nyomot hagytak bennem: a matrix 1 szinkronja, ahol trinity-nek mélyebb hangja volt, mint neo-nak, vagy az xmen a félrefordítások miatt meg akadt még jópár...
-
Devid_81
félisten
válasz Apollyon #25596 üzenetére
Latom nem csak nekem van bajom a szinkronos filmekkel.
Mondjuk en nem elek otthon, igy gyakorlasnak fogom fel az eredeti (angol) hangokat...de en mar oda jutottam inkabb ne ertsem teljesen, de mar a (angol) felirattal sem vagyok am megbekulve...nekem ne irja at senki a karomkodast, vagy barmi egyeb dolgot izlese szerint, mert "jobban hangzik"
Szoval mar csak eredeti hanggal nezem, es max az egetett feliratosat vagyok hajlando megnezni, es probalok nem a feliratra koncentralni....
-
gyuromoj
veterán
Nem kicsi szarban lesznek a srácok.[ Szerkesztve ]
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
mephi666
nagyúr
válasz Devid_81 #25622 üzenetére
meg kellene keresnem, valahol lefűzve még megvan a nagyon régi kecskeméti városi mozi programja, amikor a hetedik-et láttam: ha jól rémlik, hetente váltották a filmeket, mellette pedig üzemelt egy kisebb vetítőterem, ahol ebben az időben a baraka-t néztük... nem ez volt, mint most, hogy egyszerre futott egy tucat film és így szerintem jóval több idő/energia maradt 1-1 produkcióra iszonyúan nagy tömeggyártás van hollywoodban és minden sz@rt szinkronizálnak, így a minőségi produkciókra is ennyivel kevesebb energia jut... a másik dolog meg: határidőre késznek kell lenniük és fene tudja, mikor kapják meg az "alapanyagot" ...emlékszem hogy a filmek nagy része még 10 éve is feliratosan indult a premier közelében... most meg szökőévente van 1-1 feliratos: mind azonnal szinkronnal kell, hogy menjen ebben talán benne van az is, hogy a lehető legtöbb filmnél leviszik a korhatárt és a fiatalabb (14 körüli/alatti) korosztályt jobban zavarja a felirat, ami miatt meg se néznék... viszont őket lehet a legkönnyebben manipulálni és becsábítani a moziba (aztán hozzák esetleg a szülőket) és nagy bevételi forrást jelentenek összetett dolog ez és a pénz mozgatja az egészet ...meg a mielőbbi, minél nagyobb profit
[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
válasz mephi666 #25624 üzenetére
Ez teljes mertekben igy van ahogy irtad!
Komolyan mondom naponta lehetne legalabb 1 "uj" filmet megnezni, mert annyi van...de ha ebbol kivesszuk a minosegi alkotasokat akkor azt mondhatjuk mindenfajta kategoriat besorolva talan havonta van 1 jo film, es mondjuk evente 2-3 olyan amit ha az ember megnez, meg emelkezni is fog, mert olyan jo volt.
En is nagyon szinkronos film rajongo voltam ezelott nehany evvel, nem nagyon akartam elfogadni, hogy nekem olvasni kell filmnezes kozben...ha meg nem volt magyar felirat akkor hozza se nyultam...szinte fajdalmasan lustava valtam gondolkodni, es ez valahol nagyon is rossz volt (nekem)
Pont a fiatalokat lehet(ne) konnyen tanitani idegennyelvre, ha mar a suliban nem akar, a filmekbol tanulhatna "szorakozasbol"
De valszeg nagyobb dolgok is allnak a hattereben...keves(ebb) tudas, konnyebb manipulalas stb stb....
-
Pali1119
tag
válasz Pikkolo^^ #25623 üzenetére
Általánosságban...
Egyetértek. Lassan kezd ez az egész egy bazi nagy világfájdalommá kinőni. Érdekes, hogy az f&f6-ot meg az avengers-t meg a stb. filmeket sokat meg tudták nézni szinkronnal, ott nem volt ekkora felhördülés. /lehet mert akciófilm?/ Szerintem a riddick is az. Meg az az is funny szokott lenni amikor az az érv, hogy hát mert milyen jó tanulássegítő...ja, csak a mozi elsődleges feladata nem ezNa mindegy.
[ Szerkesztve ]
"Akinek a legnagyobb a farka, az a bréking."
-
mephi666
nagyúr
válasz Devid_81 #25625 üzenetére
mi is ellustultunk: régen felirat nélkül is képes voltam filmet nézni, aztán megvártam mindig a feliratot, ha nem volt szinkronos... újabban meg elsősorban szinkronost nézünk, nagyon ritka hogy mégis megnézünk valamit feliratosan (kb 5/1 ilyen film van) ...ideje lassan újranéznem az alien sorozatot, amihez viszont csak angol felirat van és barátnőm is angolt akar gyakorolni, így benne lenne ő is csak hát ezt láttam már annyiszor, hogy a megértése nem probléma... lusta az ember, munka után fáradt és pihentetőbb szinkronnal filmet nézni... engem leginkább ott szokott zavarni a szinkron, ahol látom először felirattal+eredeti hanggal a filmet, majd szemet szúrnak pl a félrefordítások, vagy hogy nem illenek a hangok a színészekhez
-
S e t h
nagyúr
Átlagosan hetente egy könyvet olvasok el, nálam ez is hobbi, így alapból idegenkedek azon filmektől, amelyeket szinkronizálnak, mert nekem nem okoz gondot gyorsan olvasni, plusz rontja az élvezhetőségi faktort, hogy elvesznek vmit a filmből.
Én is felhördülök, ha egy számomra nézendő kategóriába sorolt filmet csak szinkronosan hoznak ki.Azt meg csak mellékesen jegyzem meg, hogy nálam a nyelvvizsgát jelentős mértékben megkönnyítették a sorozatok, plusz régebbi eredeti nyelven játszott szerepjátékok, ahol még nem nagyon volt magyar szöveg.
Én nem szólom le azokat, akik a szinkronos filmeket preferálják, viszont az előtt értetlenül állok, amikor vki kijelenti, hogy nem hajlandó feliratos filmet, sorozatot nézni, indoklás pedig csak annyi, hogy csak.This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
Integra
titán
12 years a slave
na vajon miért kellett nem amerikai rendező hozzá........egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
zoltanz
nagyúr
Megnézem aszem még nemláttam az Éhezők viadalát HD-ben.
-
GrooveHero
addikt
Van itt valaki, aki nagy I, robot rajongó? Nagyon megfogott a film anno, nagyon sokszor megnéztem már, és még sokadjára nézve is nagyon bejön. Van esetleg vkinek infója róla, hogy lesz második rész is? Nagyon örülnék neki. Amit még nagyon várok az a Mass Effect film, már ha abból is lesz egyáltalán valami
Words like a weapon, sharp as a knife Fallen from heaven, darkest of nights Long live the rebels hunting for blood I saw the devil, he's one of us
-
Realradical
őstag
válasz GrooveHero #25635 üzenetére
Ugyan ég és föld a különbség (inkább csak a neveket meg a 3 törvényt vették át), de érdemes az Én, a robot című könyvnek nekiesned esetleg. Ha az megtetszik akkor lesz utána könyvtárnyi Asimov könyv ami követheti.
Én ezzel a könyvvel lettem gyerekkoromban sci-fi rajongó :-)
[ Szerkesztve ]
Things that try to look like things often do look more like things than things
-
bAtt001
addikt
válasz GrooveHero #25635 üzenetére
én imádom a filmet, akárhányszor meg tudom nézni könyvet még nem olvastam de majd eljutok oda is egyszer remélem
-
.LnB
titán
Hírek @ Cinestar:
-Tom Hardy lehet Daniel Craig utódja
Ha ez igaz akkor engem megvettek!
-Justin Bieber lesz Robin?
Ha ez igaz esküszöm sose nézem meg azt a filmet!
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
rt06
veterán
imho mindketto alaptalan
hardy egyreszt nincs olyan szinesz, hogy bond-ot jatsszon, bieber meg egyertelmuen vicc, valoszinuleg valamelyik eszleny talalta csak ki, akinek nem teytszik ben affleck mint batman, es meg jobban le akarja jaratni a filmetPolitikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
Pali1119
tag
"-Justin Bieber lesz Robin?"
Nagy valószínűséggel csak egy készülő Funny or die epizódban lesz ő. Amely egy olyan Frank Miller-es képregény alapján készül, amiben Robin nő. Meg elméletileg a forgatókönyvre, amit posztolt bieber, nem szoktak logót rakni.
"Akinek a legnagyobb a farka, az a bréking."
-
ígyvanferi
addikt
"hardy egyreszt nincs olyan szinesz, hogy bond-ot jatsszon..." - ezt hogy érted? Színészi kvalitásait tekintve szerintem simán felveszi a versenyt a korábbi Bondokkal, Daniel Craiget meg akár le is pipálja. A kiállása, fizimiskája mondjuk nem kimondottan bondos, és a csuklyájából is le kéne adnia kicsit.
-
.LnB
titán
"hardy egyreszt nincs olyan szinesz, hogy bond-ot jatsszon"
Akkor nézd meg légyszives a Bronson c. filmet, és utánna újra átbeszéljük ezt a kijelentést.
[ Szerkesztve ]
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
Integra
titán
nekem ez a batman nagyon oldschool 2013-ban
kb akkora bukástól tartok mint amikor a hülyék összehozták az alieneket meg a predátorokat.. olyan iszonyúan izzadtságszagú már most az egész superman-batman projekt, hogy ihajjj...[ Szerkesztve ]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
.LnB
titán
Nekem erről a logóról valami 160kilós batman ugrik be Affleck nek híznia kell még kicsit
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Projektor topic
- Okos Otthon / Smart Home
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Hardcore café
- OLED TV topic
- Mobil flották
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- BestBuy topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- LG 27MR400 Monitor
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest