Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-18 13:57:53

LOGOUT.hu

Az eBay használatával kapcsolatos információk.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#49015) mutyi


mutyi
őstag

Olyan emberek jelentkezését várom, akik hasonló cipőben vannak mint én, mert szerintem egyre többen vagyunk a következő problémával és egyenlőre nem tudom a megoldást.
Következő a tényállás:
Van egy bussiness ebay hozzáférés, amit egyébként nem értek,mivel hiába adtam meg a cég nevét is, a shipping addressnél sosem írja ki a rendszer a cég nevét, csak a hozzá tartozó nevet, azaz a nevemet, a számlák így viszont mindig a nevemre jönnek és nem a cég nevére.
Ezt nem értem hogy hogyan lehetne úgy megoldani, hogy végre a cég neve szerepeljen a shipping és billing névnél is.
Egyre több aukciót tesznek fel a Global Shipping rendszerrel, amit ugyebár a Pitney Bowes nevű amerikai cég végez, így nekik fizeted ki előre a szállítási költséget és az import charges-okat, azaz vámokat, áfát.
Na a valós probléma itt kezdődik.
Ők ugyanis elhozzák Németországi központjukba a terméket, ott vámolhatnak gondolom és onnan jön már vámmentesen a csomag Mo-ra.
Mindig kapok 3 példányos számlát tőlük, de azon mindig az ebay eladó adatai szerepelnek,mint eladó és én mint vevő, mert ugyebár nem a cégem nevét írja az Ebay,amint azt már előbb jeleztem is.
Szóval ez a számla mindig ugyanaz, csak az az érték van rajta, amennyiért vettem az eladótól a terméket, de a szállítási költség és az import charges nincs rajta, azt viszont kifizetem mindig a Paypalról a céges számláról, amit természetesen a céges bankkártyáról von le a Paypal.
Eddig nem találtam könyvelőt, aki ezt ki tudta volna bogozni, hogy hogyan a fenében működik ez az egész, ugyanis itthon már nem kell fizetni áfát utána vagy mégis?
De ha áfát kell fizetni, akkor viszont amit előre kifizettetnek velem, azaz a cégemmel az jogtalan, de a számlán még sincs feltüntetve.
Az teljesen világos,mivel szoktam sűrűn EU-ból vásárolni, hogy ha importálok valamit, akkor a másik EU-s ország eladója nettó számlát állít ki, majd én itthon befizetem utána az áfát,de ebben az esetben ugyebár kötelezően előre ki kellett fizetnem az import charges-okat, többek között az áfát is, így mégegyszer nem fizethetek érte, nincs kettős adóztatás.
Na valakinek tapasztalata, ötlete, hol, kit kellene ez ügyben megkeresni?

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.