Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-18 13:57:53

LOGOUT.hu

Az eBay használatával kapcsolatos információk.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#49601) Darko_addict válasza golya87 (#49600) üzenetére


Darko_addict
őstag

Ilyenkor semmilyen kötelezettsége nincs az eladónak visszavásárolni, neki is macerás és neked is. Lehet visszafele elveszik, megsérül stb. Szerintem nemet fog rá mondani, ha megkérdezed. Ez saját kár, mert te rendesen fizettél, ő rendesen elküldte a csomagot, az adásvétel lezárult.
Add el itt vagy OLX-en.

Más: ha a termék véletlen nem jön meg, és refund mellett döntök, amit az eladó készségesen meg is ad, olyankor milyen értékelést szokás írni, semlegessel kell értékelni?

Don't give up your dreams. Keep sleeping.

(#49602) parkr válasza Darko_addict (#49601) üzenetére


parkr
őstag

de ha ki van írva hogy vissza lehet küldeni x napig akkor még beleférhet

(#49603) Dluinet válasza Darko_addict (#49601) üzenetére


Dluinet
nagyúr

pozitívat, az eladó nem tehet arról hogy a postán eltűnik a csomag, mégis kártalanít

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#49604) jr1994


jr1994
addikt

Sziasztok!

Olyan problémám lenne, hogy vettem tegnap este hat körül eBayen World of Tanks bónuszkódot [link] de még nem érkezett meg. Nem nagyon szaporítanám a szót, volt egy nagyon jó ajánlat én meg egy ideje amúgy is gondolkoztam hogy kéne valamit venni. A WoT topikban tegnap délelőtt óta rajtam kívül 5-6 fórumtárs is megvette ugyanezt, ők meg is kapták a kódot (a Wargaming oldalán bejelentkezve kell aktiválni).
Elkövettem azt a hibát, hogy citromailes email címet használok eBayen. Eddig nem is volt rá szükség úgyhogy nem zavart, pedig már rég van gmailes is. Meg is ijedtem vásárláskor mikor kiírták hogy az email címemre küldik de az első email azonnal meg is érkezett. Ez egy linket tartalmazott amire kattintva aktiváltam a vásárlást (ők fogalmaztak így a levélben). De ott azt írták hogy aktiválás után 20 percen belül megérkezik majd a kód. Na ez az amik nekem nem érkezett meg, a fórumtársak azonban megkapták. Közben este fél 12-kor jött email az eBaytől hogy item shipped :F
Lehet, hogy a citromail elnyelte a második levelet? Hol vegyem fel az eladóval a kapcsolatot, ha nem érkezik meg pl kora délutánig? Illetve szerintetek ha elküldték csak én nem kaptam meg, újraküldik a kódot a másik címemre?

Előre is köszönöm a segítséget.

[ Szerkesztve ]

WoT: mennyeibajnoksag --- "Az a meta, hogy a botok hülyék"

(#49605) jr1994 válasza jr1994 (#49604) üzenetére


jr1994
addikt

Tényleg elküldték a kódot csak nem jött meg, de a másik címemre újraküldték és működik :K :B

WoT: mennyeibajnoksag --- "Az a meta, hogy a botok hülyék"

(#49606) Hintalow válasza hoffman_ (#49599) üzenetére


Hintalow
senior tag

Amúgy én egyszerűbben is rövidre zártam volna a kérdésedet: ebayen, akár van regisztrált paypal accod, akár nem, ígyisúgyis paypalon keresztül fizetsz :D
Ha csak simán "bankkártyával" tehát kártyaadatok megadásával fizeted ki a vásárlást, az is keresztül megy a paypal rendszerén (annyi a hátránya, hogy ha így használod, minden vásárláskor van egy 1 dolláros próbaterhelés is, azt nem vonják le, csak zárolva marad egy darabig) de ugyanúgy érvényes a vásárlóvédelem.

Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.

(#49607) bul07


bul07
nagyúr

Erre tettem egy ajánlatot 4.35$-ra , viszont elnéztem mert nekem Cool White kell
Reménykedtem hogy nem fogadja el de megtette

Írtam neki hogy nekem Cool White típus kellene(van neki mert hirdette) de nagyon gyatra angollal válaszolt(még az én fordítósomtól is gyatrábbal) hogy nem találja a rendelést, persze hogy nem találja mert még nem fizettem, kép a fiókomból, de azt nem értem hogy függőben lévő vásárlásnál se látja

Hogy tudnám ezt valahogy lezárni

[ Szerkesztve ]

( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette

(#49608) S e t h


S e t h
nagyúr

Októberi Kínából rendelt termékek nem jöttek meg, novemberiek meg szép sorban, hm.
Ismét lenne kérdésem, mivel még nem nagyon találkoztam olyannal, hogy caset kell nyitni, mondhatni"szűz" vagyok ezen a téren./most sem kellett/
Első körben levelezni kezdtem az eladóval, kérte, hogy nézzem meg a postát nincs-e ott a termék, vagy jól adtam-e meg a címemet.Cím természetesen oké, posta ellenőrizve, írtam neki újra, hogy eddig minden terméket megkaptam az ebayről, tehát cím jó, posta nulla, full refundban gondolkodnék, erre nem sokkal később utalta is vissza a pénz.
A kérdésem arra vonatkozna, hogy ilyenkor is jár-e a pozitív feedback és ha igen, akkor a valóság szerepeljen-e benne, hogy termék nem jött meg, de refund volt, vagy az ember kedvezzen neki és írja be, hogy oké volt a tranzakció?Persze ez utóbbi esetében kissé átverésszagú a többi leendő vásárló felé, mivel azt látják, hogy ismét van egy pozitív feedback, ami ténylegesen viszont sikertelen tranzakciót takar.
Előre is köszönöm a választ!

This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

(#49609) tboy93 válasza S e t h (#49608) üzenetére


tboy93
nagyúr

En pozitivot szoktam adni, hogy ha nem jon meg a cucc, de korrektul kommunikal es gyorsan visszaadja a casht :D

(#49610) Josi válasza S e t h (#49608) üzenetére


Josi
aktív tag

Én ilyenkor azt szoktam írni az értékelésben, hogy jó eladó, a problémát megoldja. :)
Hogy nem ért ide a csomag nem az ő hibája többnyire.

''Ne ess pánikba, és mindig tudd, hol a törülköződ'' Ford Prefect után szabadon

(#49611) havri1 válasza Josi (#49610) üzenetére


havri1
félisten

Én semlegeset, de beírom, hogy korrekt, rendezi a problémát.

havri

(#49612) Siriusb


Siriusb
veterán

Korábban volt szó arról, hogy a bank nem ugyanannyit zárol a paypal-os (bankkártyás) fizetéskor, mint amennyit később levon. Nem nagyon akartam elhinni, de tényleg így van, a napokban kipróbáltam. Nem ugyanaz az összeg került be a számlatörténetbe, mint amit korábban a zárolásra mutatott. Természetesen egy kicsit több lett a végösszeg, na, ezen már nem lepődtem meg. :D

(#49613) Hintalow válasza Siriusb (#49612) üzenetére


Hintalow
senior tag

Ez nem paypal specifikus, ha bármilyen devizában kártyával vásárolsz eltérő devizájú számláról, ez történik.
Fizetéskor lezárolják az összeget, a kártyatársaság árfolyamán. Pár nappal késöbb amikor könyvelik (ténylegesen levonják a számláról) a bank a saját, éppen aktuális árfolyamán váltja. :K

Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.

(#49614) Siriusb válasza Hintalow (#49613) üzenetére


Siriusb
veterán

Tehát lényegében arra vár a bank, hogy egy neki kedvezőbb árfolyam legyen, mint az azonnali váltás. Kösz az infót.

(#49615) radi8tor válasza Hintalow (#49613) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Szerintem nem így van. :N
Zárolt összeg nem változik. Mégis milyen alapon és mikor? Éppen aktuális árfolyamon zárolódik az összeg, majd könyvelődik le.

Ha úgy lenne, mint mondtad az elég sok problémát felvetne. Pl miböl fizetne a bank, ha nincs annyi pénz a kártyán?

[ Szerkesztve ]

⭐ Stella

(#49616) Siriusb válasza radi8tor (#49615) üzenetére


Siriusb
veterán

Pedig így van, most próbáltam. Feljegyeztem, hogy 3 nappal ezelőtt milyen összeget mutatott a zárolásnál, s ma mi volt a számlatörténetben...

(#49617) pepe091 válasza radi8tor (#49615) üzenetére


pepe091
MODERÁTOR

"Zárolt összeg nem változik."

De még mennyire, hogy változik. Akármikor vásároltam, a zárolásnál és végül a könyvelésnél mindig eltérő összeg volt. Főleg azért, mert a legtöbbször nem csak egy árfolyam függvénye. Ha MasterCard bankkártyája van az embernek, az euró elszámolású, így ha mondjuk dollárban fizetsz, akkor azt előbb átváltják euróra, majd forintra.

(#49618) Degeczi válasza radi8tor (#49615) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Pedig így van!
A zárolást többnyire a pillanatnyi középárfolyamon végzik, a tényleges terhelést pedig pár nappal későbbi (mert maga a nemzetközi kártyatársaság is csak pár nappal később nyújtja be az elszámolást, miután a kereskedőtől megkapta erre a jelzést) deviza-eladási árfolyamon - ebből adódóan a vásárlás idején egyszerűen nem is lehet még tudni a pontos összeget, hiszen az árfolyam változhat bármely irányba
(de mivel a deviza-eladási picit magasabb a középárfolyamnál, ezért gyakorlatilag mindig vmivel többet fognak terhelni az előzetes jelzésnél)

Ezek nem névtelen feltöltőkártyák, hanem jól beazonosított személyek folyószámláihoz tartoznak: ha mínuszba menne a számlád, megoldja a bank, h behajtsa rajtad. Egyébként mivel nem hatalmas a különbség, nincs is különösebb kockázatuk benne.

(#49619) radi8tor válasza pepe091 (#49617) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Ez érdekes, nem gondoltam volna. Akkor is logikátlan a dolog, mivel napi árfolyam van, annak pedig az kéne, hogy számítson, amelyik napon a vásárlás történt.

⭐ Stella

(#49620) hoffman_ válasza radi8tor (#49619) üzenetére


hoffman_
nagyúr

én csak jelezném, hogy átestem a tűzkeresztségen, a tegnapi nap folyamán megtörtént az első ebay-es rendelésem. kíváncsi leszek nagyon a továbbiakra. a seller top-rated, ráadásul Olaszorszgából jön a cucc, remélem hamar befut.

ui.:

inkább azt remélem, hogy nem lesz egy használhatatlan gagyi vacak :D

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#49621) madle


madle
őstag

November 28-án rendeltem USA-ból egy alkatrészt a kocsihoz. Most jött meg, a GLS hozta, nagyon meg vagyok elégedve az eladóval, igaz hogy annyiba került a szállítás mint az alkatrész, de viszonylag gyorsan ideért és tökéletesen követni lehetett Tracking Nr.-el.

Viszont azt nem értem, hogy miért bontották ki útközben. (az eredeti ragasztón még volt egy másik réteg másik fajta szalag, azért gondolom)

Mivel az Import váltót kifizettem az eBay-en vásárlásnál. Tehát elvileg nekem már erre nem kellett Vámot fizetnem, csak akkor miért néznek bele? Nem elég simán átvilágítani?

(#49622) Dluinet válasza hoffman_ (#49620) üzenetére


Dluinet
nagyúr

top-rated nem sokat jelent, mert nem az eladó minősítése, hanem az eladó vállal bizonyos dolgokat (USA ügyfeleknek)

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#49623) hoffman_ válasza Dluinet (#49622) üzenetére


hoffman_
nagyúr

azt hittem összefüggésben van. mindenesetre a feedback-ek is rendben vannak, de ezt nem tudtam, köszi. majd olvasgatok még, hogy mi hogy működik.

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#49624) Dluinet válasza hoffman_ (#49623) üzenetére


Dluinet
nagyúr

segítség
http://www.feedbackselector.com/

Ha biztosra akarsz menni, akkor minél nagyobb eladási szám (lehetőleg 20000 felett) és 98% feletti értékelés.
De hát ezek drágábban is adják a cuccokat, de szerintem megéri.

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#49625) hoffman_ válasza Dluinet (#49624) üzenetére


hoffman_
nagyúr

köszi a tippet!

tiszta sor. itthon sem szoktam filléreskedni, nem érdemes a megbízhatóság rovására. itt inkább a kisebb értékű, nehezen beszerezhető dolgok miatt szeretnék rászokni a vásárlásra.

kérdés, hogy mi van akkor, ha 20-100.000 között/felett találok valamit, amit szeretnék, annyinál már erősen agyalnék, hogy meg merjem-e lépni :)

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#49626) Dluinet válasza hoffman_ (#49625) üzenetére


Dluinet
nagyúr

mi 20-100.000? HUF, értékelés, darab?

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#49627) hoffman_ válasza Dluinet (#49626) üzenetére


hoffman_
nagyúr

úgy értettem, hogy ha találnék több 10ezer vagy 100ezer fölötti forint értékben valamit, amire rácsapnék, akkor azt meggondolnám. nyilván értékeléshez társítva :D még akkor is, ha az rendben van :)

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#49628) Silent77 válasza hoffman_ (#49627) üzenetére


Silent77
veterán

22 euró felett áfa köteles, ne felejts el azzal is számolni.

Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek

(#49629) TheMarci válasza hoffman_ (#49627) üzenetére


TheMarci
addikt

Miért, boltban is ugyanúgy megveszed. Több dolgot vettem 100e fölött, eddig semmivel sem volt gond.

Do You Dream?

(#49630) Dluinet válasza hoffman_ (#49627) üzenetére


Dluinet
nagyúr

nekem 36000Ft volt eddig a max, nem volt vele semmi gond

add hozzá 10% vámot + 27% Áfát +1500FT vámkezelést

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#49631) hoffman_ válasza Dluinet (#49630) üzenetére


hoffman_
nagyúr

+ Silent77:

köszi, igen, efelett nem siklottam el :R

TheMarci:

valóban, csak még mindig bennem van az, hogy ami 1000-3000 kilométerrel messzebbről jön, és nem ismert/megszokott céghez megy a pénzem, azzal bizalmatlan vagyok. szép lassan de levetkőzöm a paranoiát azért.

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#49632) lacko6


lacko6
senior tag

Üdvözlet.

Ha jól olvastam,akkor a rendeléseknél a várható szállítási határidő után még egy hónapom van vitát nyitni?

(#49633) Silent77 válasza lacko6 (#49632) üzenetére


Silent77
veterán

Igen. 30 nap.

Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek

(#49634) lacko6 válasza Silent77 (#49633) üzenetére


lacko6
senior tag

:R

(#49635) ViharVadász


ViharVadász
őstag

Sziasztok!
Új vagyok valamennyire az eBay licit témájában, keresgéltem rá a választ de nem találtam így szeretném megkérdezni, hogy: ha licitálok egy termékre, megnyerem a licitet, ezt követően PayPal-nál ugyanúgy kitudom fizetni az adott értéket, mintha egy "Buy it now" lehetőségnél fizetnék? Vagy ezt már PayPal-on kézileg kell utalnom? :R

"Video games are meant to be just one thing: fun. Fun for everyone"

(#49636) Silent77 válasza ViharVadász (#49635) üzenetére


Silent77
veterán

Ugyanúgy kitudod.
Megjelenik a pay now felirat.

Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek

(#49637) Dluinet válasza ViharVadász (#49635) üzenetére


Dluinet
nagyúr

ugyanúgy kitudom fizetni az adott értéket, mintha egy "Buy it now" lehetőségnél fizetnék

de a licitből még soha nem jöttem ki jól, vagy nem nyertem meg, vagy ha megnyertem akkor bármikor megvehettem volna olcsóbban Buy it now-val

licit előtt ellenőrizd hogy szállít Magyarországra és mennyiért

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#49638) ViharVadász válasza Silent77 (#49636) üzenetére


ViharVadász
őstag

Szuper, nagyon köszönöm a választ! :R

"Video games are meant to be just one thing: fun. Fun for everyone"

(#49639) Silent77 válasza Dluinet (#49637) üzenetére


Silent77
veterán

Én is megjártam többször, többért vettem mint fixen. :DDD
Azért sok sikeres is volt, főleg kések. Meg múltkor a tissot óra.

Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek

(#49640) Dluinet válasza Silent77 (#49639) üzenetére


Dluinet
nagyúr

na jó, egyszer 54Ft-ért nyertem egy kártyaolvasót amire semmi szükségem nem volt,

gondolom a libafos zöld szín miatt nem kellet senkinek, ezért tudtam elvinni kikiáltási áron

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#49641) ViharVadász válasza Dluinet (#49637) üzenetére


ViharVadász
őstag

Bocsi, most vettem észre, hogy írtál. Neked is köszönöm egyébként a választ! :R Szállításnál Free van beállítva, mivel egy játékhoz való letöltőkódra próbálok meg licitálni életemben először. A dolgokat alaposan átolvastam, szóval most már csak reménykedek. :)

"Video games are meant to be just one thing: fun. Fun for everyone"

(#49642) Jojo5


Jojo5
őstag

Sziasztok

Ha az eladó nem konkretizálta, hogy szállítana-e hozzánk, attól még érdemes lecsapni az árut ?
Vagyis rábidelni ?
Írtam neki mailt amikor még aktív volt a hírdetés de kb 20 perc van még hátra belőle...

Üdv,

http://www.youtube.com/watch?v=_MuMSARgyJs

(#49643) Dluinet válasza Jojo5 (#49642) üzenetére


Dluinet
nagyúr

szerintem nem, mert ha ilyenkor nyersz, akkor két nap után bemondja a 10000Ft-os szállítási díjat

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#49644) Jojo5 válasza Dluinet (#49643) üzenetére


Jojo5
őstag

és akkor le lehet még a termékről mondani ?

németektől jönne a cucc

[ Szerkesztve ]

http://www.youtube.com/watch?v=_MuMSARgyJs

(#49645) Dluinet válasza Jojo5 (#49644) üzenetére


Dluinet
nagyúr

eladó függő
2 nap a licit lezárása után már nem, max nem fizeted ki, az eladó sok mindent nem tehet

Europában drága a posta, 4-6000Ft-os postával számolj

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#49646) S e t h válasza tboy93 (#49609) üzenetére


S e t h
nagyúr

tboy,Josi,havri1, köszönöm szépen, megtörtént. :)

This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

(#49647) Archttila


Archttila
veterán
LOGOUT blog (1)

Ezt most nem ertem! Felraktam ebay-re egy jatekkonzolt amit termeszetesen ugy lottem be, hogy csak PayPal-al lehessen kifizetni. Erre jott egy 0 feedback-es vasarlo leutotte, de zseton nem jott a szamlara.

Annyit irt, hogy nem tudja meg hsznalni az eBay-t segitsek! Egyaltalan hogyan tudott fizetni? En amikor vasarlasra bokok egybol fizetem is PayPal-al.

[ Szerkesztve ]

Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF enthusiast.

(#49648) zeon.hu


zeon.hu
nagyúr

udv!

powerbankhoz megbízható eladókat ajánlanátok?
eu és ázsiai is jöhet.
ezeknél még mindig gond lehet a postázással vagy csak a kínából rendelteknél?

#?*@&!

(#49649) cbmfan


cbmfan
senior tag

újabb szép történet.

egy digó október 26.-án vett tőlem egy órát, amit 28.-án postáztam. ma éjjel írt egy üzenetet, hogy paypalon nyit egy panaszt, hogy nem kapta meg. válaszban írtam, hogy 45 nap letelt, automatikusan záródik, mellékeltem képet csomagról bélyeggel és a blokkról. erre válaszolt, hogy ad negatívot. tegye azt, ebay nekem ad igazat, mert a képek bizonyítják, hogy feladtam, törölni fogják. postával kemény 5.28$, de mivelhogy kifutott határidőből így nem kell visszafizetnem sem.

Close the world, ʇxƎu ǝɥʇ uǝdo

(#49650) Apooca válasza zeon.hu (#49648) üzenetére


Apooca
tag

Én is ilyet keresnék, a solar töltős használható? Azokat is lehet simán tölteni ?

Iphone 7 32 GB, Apple Watch 2, Space Gray, Ipad Air 16G Wi-Fi, Samsung UE32ES6560S, UE40H6400, Dell Latitude E5430

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.