Hirdetés
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Milyen mosógépet vegyek?
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Mindent a StreamSharkról!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Nemtom-
őstag
Hi! Osztrák eladótól akarok vásárolni, de nincs megadva a szállítási költség hozzánk. Megkérdeztem tőle, eddig okés, utána írtam, hogy állítsa be aztán megveszem, de erre nem reagált. Google fordítóval próbálkoztam angolul, ezért lehet nem érti....
Mit írjak neki, hogy beállítsa a szállítási költséget?
-
D@reeo
aktív tag
Üdv
Ebayen ELADTAM kettő terméket. Ekkor ugye 21 napig nem férek hozzá a pénzhez.
A kérdés az, hogy a Net Amount-ból még az ebay is levon fee-t, vagy ez a mindenféle (ebay és paypal) jutalékkal csökkentett final összeg amit megkapok?Sima regisztrációm van mindkét helyen, nem vagyok regisztrálva sehol sem eladóként (ha jól tudom min dkét oldalon van erre lehetősség).
Valamint miután elérhetővé válik az összeg, akkor paypalon a paypal balance-nél fog megmaradni USD-ben vagy automatikusan konvertálnak majd forintra? A cél az lenne, hogy maradjon meg USB-ben konverzió nélkül és a következő vásárlásomnál onnan vonja le az összeget.Köszönöm
-
matyi19
őstag
radi8tor1
Köszönöm!Dluinet
Nem tudom, lehet. Az a helyzet napi szinten elég sok mailt kapok, plusz mint mondtam több mint 30 csomagom van úton, nem hiszem, hogy megkeresem azokat az email-et, ahol nincs estimated delivery.
A megrendeléstől számított, 30 napon belül ha nem érkezik meg, írok az eladónak.[ Szerkesztve ]
-
D@reeo
aktív tag
Hogy érted, hogy egyben kapom a pénzt?
Ha jól tudom akkor az ebay 10%-ot vesz le fix áras termékek után (ahogy mondtad minden hó 3-án kapok majd levelet]mondjuk én 20-án kaptam]) amit majd a számla kiállítása után von le automatikusan (Fixed price final value fees). E mellett most úgy tűnik, hogy a paypal is automatikusan levessz ~7%, vagyis annyival kevesebbet írnak jóvá 3 hét után.
Ez így azért kicsit soknak tűnik. eBay 10% + PayPal 7%[ Szerkesztve ]
-
FCsabi24
tag
Sziasztok!
Egyik barátom egy ilyet szeretne: [link]. Nekem nem igazán tetszik az eladó, mert elég kevés eladása van. Esetleg valaki rendelt már tőle? Ti mit gondoltok, merjek kockáztatni?
-
sonyxperias
csendes tag
ebayen rendeltem izzót, és a hirdetésben 2 darab szerepelt de csak 1 jött ma meg, mit csináljak?? írtam már neki h csak egyet kaptam meg
Üdv. Attila
-
nagyúr
válasz sonyxperias #48365 üzenetére
refund
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
randras
veterán
válasz sonyxperias #48367 üzenetére
Hát az egy elég komoly indok.
-
nagyúr
válasz sonyxperias #48367 üzenetére
igen
-
totyak
aktív tag
válasz cs.david94 #48349 üzenetére
De egyébként hány napom van reklamálni a fizetéstől (vagy feladástól) számítva? Csak hogy tudjam mihez igazodjak. Ja és ezek a napok munkanapok, vagy hétvége is számít? Köszi
-
Frozzy
őstag
sziasztok!
licitáltam egy telefonra.. de azt írja, hogy a kikiáltási ár nem teljesült
enyém volt a legmagasabb licit.. de hiába nem az enyém és fizetni sem tudom..
így az aukciónak mi a fene értelme van, ha nem ér el egy bizonyos összeget akkor nem kel el? akkor rakja fel fixbe amenyit ér neki
iPhone 14 Pro Max • AirPods Pro • Apple Watch S4 • MacBook Air 2017
-
MODERÁTOR
-
Frozzy
őstag
válasz Intruder2k5 #48372 üzenetére
fordítás szerint ezt írta. de lehet minimál ár.. az a baj, hogy egyik sincs feltüntetve mert ennek tudatában nyilván feleslegesen nem is liciteltem volna.. -.-
iPhone 14 Pro Max • AirPods Pro • Apple Watch S4 • MacBook Air 2017
-
oleandro
tag
Sziasztok!
Foglalkoztat mostanában a dolog, hogy próbaként fel kéne tenni a termékeimet a német ebay-re.
Ezzel kapcsolatban lenne néhány kérdésem, bár látom a legtöbben inkább vásároltok, nem eladtok.Szóval a lényeg, hogy teljesen hivatalosan szeretném csinálni.
Mindjárt a legelején elgondolkoztam azon, ha nekem van EU adószámom, akkor azt be tudom-e állítani, hogy a vásárló, amennyiben rendelkezik szintén eu-adószámmal, akkor megadás után a nettó áron kezeli az árat?Üdv!
Norbert -
fardem
aktív tag
válasz D@reeo #48353 üzenetére
ha eladtál valamit ebayn:
az ebay jutaléka 10% az eladott termék árából+postaköltségből.
a paypal jutaléka 4% abból a pénzből ami jön az áruért a paypal számlára.itt egy példa
eladsz pl. 25 USD +5 USD posta= 30 USD lesz a fizetendő, akkor 3 USD lesz a final valu fee. ezt nem vonják le a pénzből amit az eladó fizet, hanem az ebay havonta leszámlázza majd.viszont tehát akkor 30 USD jön a paypalra a vevőtől. na ebből 4%-al kevesebbet kapsz meg azaz 1.2 USD minusz= 28.8 USD-t kapsz meg. ez a paypal fee.
-
fardem
aktív tag
itt le van írva. (co.uk oldal)
http://sellercentre.ebay.co.uk/introduction-ebay-fees
-
üszök
őstag
Az eladóval történő levelezésben megszűnt az other menüpont? Ma akartam írni egynek,de nem volt ott a legalján.
"Semmi szükségem rá,és pénzem sincs"
-
D@reeo
aktív tag
válasz fardem #48377 üzenetére
Köszönöm szépen. Nekem valamiért 7% körüli összeg jött ki a PP fee-re.
Akkor ha jól számolom, (30*0,04)+(30*0,1)=4,2 [14%], vagyis 30 dolláros tétel esetén 25,8 dollár nettó jön be (ebay és pp feek után). Valahogy soknak tűnik így is. Nem lehet valahogy csökkenteni? Nem akarok TOP seller lenni napi 300-as eladással, alkalmanként adnék egy egy egy kis valamit.Szerk.
A linket köszi, most olvasomTudom, hogy nem Te vagy ebben kompetens, de talán tudsz válaszolni.
Az általad linkelt oldalt ha jól értelmezem, akkor abban az esetben, ha a vevőnek nincs pénz a pp balance-ján, hanem a bankkártyájáról vonja le a PP, akkor 3.8%+fixed price, viszont ha van a PP számláján pénz és azzal fizet, akkor csak 0,4% (feltéve, hogy a vásárló észak-európai) a jutalék. Ez így már sokkal barátságosabb, már csak az a kérdés, hogy kb hány ember tart ott pénzt[ Módosította: radi8tor ]
-
wayne1
senior tag
Hali
Lehet, hogy láma kérdés, de most ismerkedem az Ebay-el. Eddig egyik ismerősömmel rendeltettem pár dolgot, de ritkán találkozom vele, úgyhogy gondoltam inkább megpróbálkozok vele én.
Regeltem az Ebay-re, a Paypal-re (ide a webkártyám is hozzáadtam), de akadt egy kis problémám.
Eddig ha néztem valamit az Ebay-en akkor szürkével kiírta Ft-ban az árat. Ma viszont mikor néztem már nincs ott a Ft csak valami AU $. Mit kellene beállítanom, hogy újra lássam Ft-ban az összeget? -
Gépötty
senior tag
válasz wayne1 #48384 üzenetére
Eladótól is függ. Van ahol ott van a Forintra számolt ár, van ahol nincs.
Az AUD (AU$) = Ausztrál Dollár, és biztosan találkozol majd CAD (C$), azaz kanadai Dollárral is (gondolom az Euro és a Font megy). Nemegyszer ugyanannál az eladónál is több különböző pénznemet találhatsz, úgyhogy légy észnél, milyen váltással számolsz!Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
-
electrician
tag
Sziasztok!
Tanácsot kérnék.
Rendeltem cuccot az ebayról ami nem jött meg. Kínai új termék nem túl drága. Nyitottam case-t, írtam az eladónak, hogy küldje újra. Visszaírt, hogy ne aggódjak újraküldi 1-2 munkanapon belül, viszont ha tehetem zárjam a case-t.Kérdésem, mi van ha nem zárom? Mikor kezdtem a rendszer a mai napig kérte, hogy várjak a következő lépéssel. Igazából már két levélváltás volt az eladóval eggyüttműködőnek tűnik, de ha most zárom akkor ha nem jön meg a cucc mit tehetek 20-25 nap múlva mire várható az új csomag érkezése? Értékelést még nem adtam.
-
randras
veterán
válasz electrician #48386 üzenetére
Semmit, ne zárd le.
-
nagyúr
mindig pénzt kell kérni
-
veterán
Ahogy fentebb írták semmiképp se zárd.
Érdemes inkább a pénzt visszakérni, és ha időközben megkapod visszautalni. Hajlamosak nem újraküldeni, az időből kifutsz, és se pénz, se termék.Dluinet meg is előzött.
[ Szerkesztve ]
Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
kmisi99
addikt
Az ebay vásárló védelme van annyira biztonságos, hogy laptopot is merjek nyugodtan venni? Mert az, hogy 1000ft os kínai vacaknál visszafizetik gond nélkül az egy dolog de általában aki laptopot ad annak nincs 5-10 000 pozitív feedback je hanem 30-40.
-
electrician
tag
-
Gépötty
senior tag
válasz electrician #48392 üzenetére
Írd neki, hogy végiggondoltad, és mivel kifutsz a védelemből, mégis jobb lenne, ha refundolna, aztán megveszed tőle megint.
Persze biztos az lesz a válasz, hogy már el is küldte (még az éjjel ), ez ellen nem sokat tehetsz.Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
-
nagyúr
válasz kmisi99 #48393 üzenetére
5000 Ft a visszaküldés és addig nem kapod vissza a pénzt amíg az eladó nem vette át a visszaküldött csomagot
visszaküldéshez TN-es csomag kell, jó ha értéknyilvánított, így ha elveszik akkor a posta adja vissza a pénzed
vámolási nehézségek: vámot és áfát + vámkezelést kell fizetni, amit nem tudom hogy kérsz vissza ha visszaküldöd. Esetleg DHL-nél érdeklődj, mert ők intéznek vámot is, és rajtuk keresztül kéne érkeznie és vissza mennie a csomagnak.
Talán egyszerűbb ha EU-n belül nézelődsz.
-
SG3rg0
őstag
Sziasztok!
Augusztus 21.-én vásároltam egy micro sd kártyát. Az eladó fel is adta nyomkövetve, meg is van a nyomkövetési számom. De azóta ha megnézem nyomkövetésben csak ezt látom:
2014.08.31
19:36
Küldemény információ:
Küldemény postai átvétele / Item accepted2014.09.01
15:58
Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroad2014.09.02
08:00
Küldemény információ:
17:52
Küldemény információ:
23:00
Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroad2014.09.03
08:00
Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroada 45 nap lejárt, mit tudok csinálni?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Pimax Crystal VR Headset - DMAS hangszóróval - Újszerű állapot
- MSI GF63 Magyar gamer laptop i5 9300H 16Gb ram 512Gb ssd Gtx1650 120Hz
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 5th gen., I7-7600U, 16GB RAM, 128GB M.2, FHD, 2 év garancia, Áfás számla!
- Csere-Beszámítás! Corsair Icue Link QX120 RGB Ventillátor szett Starter Kit.
- Csere-Beszámítás! MSI G32CQ4 E2 Ívelt WQHD 170HZ 2560x1440 1MS Monitor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest