Hirdetés
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Szólánc.
- ID&Trust létezik vagy csak álcég?
- MárkaLánc
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Yvorl_
tag
Egy múltkori témával kapcsolatban kérdeznék újra. Hagytam feedbacket utobbi időben több termék után az eladóknak. és nálam is az jelent meg a termék száma helyett, hogy privat.Na most tudom, hogy Bash azt mondta, hogy ez ilyen felnőtt termékeknél szokás, de esetemben ilyenről szó sincs egy cf kartyat es egy laptop töltőt vettem amire ezt irták, szóval nem értem akkor ezt most miért.
You can't teach new tricks to an old GOD!
-
nagyúr
sziasztok,
ha egy eladó azt tünteti fel, hogy "Post to: United Kingdom",
akkor van esély, hogy elküldi ide Magyarországra is?illetve, ha licitálok, és netán megnyerem, akkor köteles-e elküldeni?
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
Flashcash
Közösségépítő
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Rendeltem egy DVD díszdobozt USÁ-ból, de azt írja az USPS-es tracking oldal, hogy nov. 27-e óta a vámon van itt Mo-n. Kicsit utánaolvasgattam a dolognak, és elég sok helyen írták, hogy a DVD-ket megvámolják. Ezt még lenyelem, de ki tudja, hogy mennyi idő múlva jutok hozzá a csomagomhoz? Karácsonyra rendeltem, remélem addig így vagy úgy, de eljut hozzám.
Tapasztalatok?"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
nagyúr
válasz Flashcash #4206 üzenetére
megkérdeztem, de már csak 3 óra van az aukció végéig, és elég jó cucc, most kb. tizedárban van az itthonihoz képest.
egyébként már vettem így, hogy nem volt bejelölve Magyarország, de a srác küldte. igaz, az Bécsből volt, ez meg Anglia.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz bLaCkDoGoNe #4207 üzenetére
Nekem egy nagy doboz 4 nap (!) alatt érti ide Kaliforniából, és 3 hétig vámolták. Ebben benne volt az "elvesztettük a papírt"tól kezdve, a kiszállításig.
どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。
-
MODERÁTOR
válasz bLaCkDoGoNe #4207 üzenetére
A vámtól még nem kaptad meg a hivatalos papírt, hogy csomagod érkezett? Az eddigiek szerint gyorsan ment a vámolás, de így az ünnepek előtt bármi lehet.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Nem kaptam még papírt sem a postától, sem a vámosoktól.
Tüzi: Ez a 3 hét bíztatóan hangzik...
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
hecktor
aktív tag
nem tudom ez a kérdés melyik topikba tartozik a paypal vagy az ebay é be
ha jól tudom, kb.3,3%ot levesz a Paypal ha utalunk,az eladó elvárja hogy én arányosan többet utaljak, vagy a vételárat utalom és neki kevesebb érkezik 3,3%al ??
-
_Yvorl_
tag
válasz hecktor #4214 üzenetére
Töled nem vesz le semmit mint vevőtől. Az eladótól von jutalékot, viszont azt az eladónak be kel kalkulálni, amit kiirt annak kell lennie a végösszegnek különben elálhatsz az aukció kifizetésétől. Persze hallottunk itt már olyat hogy próbálkoztak az eladók is de aki abba belemegy az magára vessen. Mert szvsz az masban is simlis ember.
-
nagyúr
válasz _Yvorl_ #4216 üzenetére
pontosítanék.
hivatalosan nem vesz el semmit a vevőtől, csak annyit, hogy szar árfolyamon váltja forintra az árat. sokszor a banki valuta (nem deviza!) árfolyamra hajaz az ebay. (pl. a tegnapi gbp fizetésem úgy nézett ki, hogy 362,54-ért váltották nekem az angol fontot, pedig az mnb középárfolyam 349,75...)
...és erre a raiffeisen még rá fog rakni 1%-ot a végső elszámolásnál (mert a k...ök visszaváltják dollárra, majd megint forintra, csak nem értem, hogy miért, amikor a paypal elvileg forintban terheli a számlámat)
[ Szerkesztve ]
-
_Yvorl_
tag
válasz fokukac #4217 üzenetére
Hát akkor a helyedben úgy felejteném el a raiffeisent mint a szél. Én ersténél vagyok és sima deviza eladásin vont a paypal egyszeres váltással 179 es dollár árfolyamon. Szóval egyes debil bankok ökörségét ne keverjük a paypal menetével.
-
nagyúr
válasz _Yvorl_ #4218 üzenetére
félreértés ne essék, nem a raiffeisen nyúl le túl sokat, hanem a paypal.
messze nem deviza-eladásin adják a devizát, hanem inkább valuta-eladásin. 9 Ft-os marzzsal dolgoznak a középhez képest.Buy Rate 1.00 EUR = 246 HUF
Use the Buy Rate if you are:* Using EUR to make a payment in HUF
* Converting a EUR balance to a HUF balance
* Withdrawing a EUR balance to a HUF bank accountSell Rate 1.00 EUR = 261 HUF
Use the Sell Rate if you are:* Using HUF to make a payment in EUR
* Converting a HUF balance to a EUR balance
* Withdrawing a HUF balance to a EUR bank accountcsak összehasonlításképpen :
a raiffeisen mai valutaárfolyama :
valuta : 246,48 252,02 257,56
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz fokukac #4219 üzenetére
Bocsánat, hogy belekotty, nem vagyok közgazdász, de én ma vásároltam valamit 17.99USD-ért, amiért 3168HUF-ot vontak le az alábbi szerint:
Sell Rate 17.99 USD = 3,168 HUF
Én a CIB-nél vagyok, a mai deviza eladási árfolyamuk dollárra: 175.35 HUF. A PayPal 176.09 árfolyamon váltotta. Nem látok különösebben nagy lehúzást, de még egyszer mondom, nem értek hozzá, csak beledumálok.
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
_Yvorl_
tag
válasz bLaCkDoGoNe #4220 üzenetére
Ezt próbáltam én is mondani, hogy mikor én vettem akkor olyan 178 körül volt a bankom deviza eladásija és ekkor vont a paypal 179 el. Erre itrtam én is, hogyha neki olyan überbrutál volt lehet ott a bank kotnyeleskedett bele valamit.
-
nagyúr
válasz bLaCkDoGoNe #4220 üzenetére
belekotty.
konkrétan 3%-ot nyúl le a paypal, ez legalább kétszer annyi, mint amennyit bármely bankunk le merészel nyúlni.
a dollárnál csak nem tűnik fel annyira, mert a dollár olcsó. bezzeg az angol fontnál, ott már 20 forintos marzzsal nyomják....csináltam egy összehasonlító táblázatot, csak Nektek.
Ezek a mai árfolyamok.a színezett %-os érték az eladási árfolyam eltérése a pénzintézet saját középárfolyamától, a fehér pedig az eltérés a mai mnb középárfolyamától.
Az eredmény jól látható. angol fontra 3,2%-kal többet nyúl le az ebay, mint az mnb középárfolyam, ugyanez euróra 3,3%, dollárra csak 2,1%.persze, így nincs utalási költség. illetve hát a nagyobb marzs az, nekem most kb. egy ezresembe van az árfolyam különbsége.
kevés dologban nyerő, de devizaváltásban még a legkorrektebb az otp.
[ Szerkesztve ]
-
L.T.
aktív tag
válasz fokukac #4222 üzenetére
Szép dolog ez, köszönöm mindenki nevében.
De inkább a PayPal topicban kellett volna. -
Flashcash
Közösségépítő
válasz fokukac #4219 üzenetére
A Paypal csak akkor nyúl le az árfolyammal ha hagyod neki.
Alapértelmezett beállításban a Paypal végzi el a deviza konverziót a saját árfolyamán, viszont ha a vásárláskor az utolsó lapon ahol a pay now gomb van bemész a conversion optionsbe ott pedig kiválasztod, hogy ne végezzen el konverziót és az eredeti devizanemben terhelje meg a bankszámládat akkor ezt a tételt nem bukod el.
Pont 2-3 napja vásároltam 13-14000FT értékben fontban és kb. 500FT volt a különbség a Paypal/MKB Mastercard között.
Ha jól emlékszem a conversion options csak premier accountal működik, viszont ingyenesen upgradelheted a personal accountot erre.
[ Szerkesztve ]
-
tankmacska
csendes tag
Szia Bash! Látom, te ott vagy a témában. Kis segítség kellene. A lényeg a következő:
Vásároltam az ebay-en egy illetőtől pár napon belül több terméket, melyeket ahogy megnyertem, paypalon keresztül ki is fizettem.Eltelt kb három hét, és még semmi. Azt látom, hogy sorban kapja a negatív értékeléseket ember, mert nem tudja teljesíteni a szállítást. Ma is ránéztem az ember értékeléseire, ma már "not registered user". A kérdésem az lenne, hogy van e lehetőségem a pénzem visszakövetelésére paypalon keresztül, és ennek mi a menete. Sok helyen olvastam ezt a "paypal dispute"-t, de nem tudom, hol kell ezt elindítani, hiába loggolok be a paypal.com-ra, nem látok ilyen menüpontot. Megköszönöm, ha válaszolsz. -
bLaCkDoGoNe
veterán
A vámértesítőt tértivevényes ajánlott levélben küldik ki ezek a jóképességűek?
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz bLaCkDoGoNe #4228 üzenetére
Igen.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz Flashcash #4229 üzenetére
Hát ez murvajó. Tehát először szőrözzek el fél napot a postán (mert csak utólag tud általában az ember elmenni az ilyen dolgokért), utána töltsek még másik fél napot utazgatással meg vámizébizéléssel... És mindezért még csengessek is ki 30-40 dollárnyi szállítási költséget. Balek vagyok.
A választ köszi!
[ Szerkesztve ]
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Nos, tényleg a posta írt nekem, hogyaszongya:
"Értesítjük, hogy az Ön címére USA XXX feladású, XXXXXX ragszámú, 2.310kg súlyú, 1 készlet műsoros DVD vámtartalmú küldemény érkezett.
VÁMKEZELÉSHEZ SZÁMLA SZÜKSÉGES"Orczy térre el kell sétálnom elintézni a vámkezelést. Még sosem csináltam ilyet, van-e valami, amit jó ha tudok, mielőtt odabattyogok? Milyen számla kell? Elég pl. a PayPal-os bizonylat? Más számlám nekem nincs, azt pedig nem tudom, hogy a csomagba rakott-e az eladó.
-
L.T.
aktív tag
válasz bLaCkDoGoNe #4231 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
SystemRoot
őstag
érdekes, nekem sohasem nem kellett vámoltatnom (kop, kop, kop)
Wisdom is the principal thing; therefore get wisdom: and with all thy getting get understanding.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Köszi, bevallom nem keresgéltem most.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz SystemRoot #4235 üzenetére
Jött autóalkatrész is egy héttel korábban, szintén az USÁ-ból, arra nekem sem kellett vámot fizetnem, igaz, nem is nagyon volt súlya. Ez viszont több, mint 2 kiló, így gondolom azt hiszik, hogy Amerika DVD piacának a fele nálam landolt, holott ez csak egy kiadvány... Mindegy, a lényeg, hogy kijöjjön épségben, ajándék lesz a Kedvesemnek.
-
SystemRoot
őstag
Nekem alapvetően jó tapasztalataim vannak ebay-el. Télleg néha nagyon olcsó és a nagy reputációju sellerek sztem 100%ig megbízhatóak.
Mondjuk amin a múltkoriban idegeskedtem, hogy rendeltem egy meglehetősen drága procit, és azt a postás bácsi csak úgy belerakta a postaládába...
nemtom átérzitek e... elméletileg alá kellett volna írnom hogy átveszem stb. De nem csak úgy berakta a postaládába... simán kivehette volna bárki.... mág rá is volt írva a buborékos-nagyobb (már eleve értékesnek tűnő) levél csomagra hogy processor. 220$...
pff.... nagy lol. néztem amikor kivettem a postaládából este...Wisdom is the principal thing; therefore get wisdom: and with all thy getting get understanding.
-
MODERÁTOR
válasz SystemRoot #4238 üzenetére
Azért dobta be mert valszeg sima levélként lett feladva és belefért a postaládába.
A postaláda még mindig jobb mint amit nekem csinált egyszer, lerakta az ajtóm elé, még jó ,hogy nem vitte el senki.Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
SystemRoot
őstag
amúgy jól értem hogy végülis mi megússzuk az adófizetést amikor veszünk valamit??
csakmert mindig írják hogy californiában meg itt meg ott felszámolnak rá áfát...
Nálunk ilyet nem csinálnak.... gondolom nem direkt....Wisdom is the principal thing; therefore get wisdom: and with all thy getting get understanding.
-
L.T.
aktív tag
válasz bLaCkDoGoNe #4237 üzenetére
Ne keress logikát a vámosokban mert nincs. Ők egy magyar hivatal egy hatóság asszem ez mindent elmond. Én is eddig megúsztam az adófizetést pedig minden EU-n kívülről jövő cuccom csomagolásán rajta volt vámhivatal pecsétje. Jött már nekem nagyobb dobozban biciklifék az USA-ból, rajta volt az ára is a dobozon, de nem foglalkoztak vele. A Hong-Kong-i eladók mindegyike alapból ráírja, hogy gift ezért azokkal meg nem is foglalkoznak a fináncok.
-
veterán
Elmész Orczy térre, egy böhöm nagy posta épületet keresel.
Felmész második meletre, kezedben a paypal-ről kinyomtatott számlával. Ott hívni fog a vámos bácsi, odaadod neki a levelet amit küldtek, elkéri majd a számlát is. Utána vársz, elküldenek pár ablakhoz, egyiknél kell majd fizetni, a másiknál alárírni, a harmadiknál pedig majd kiadják a csomagot annak a papírnak az alapján, amit a legvégén a vámos bácsi odaad neked.De ha a fax számukra elfaxolod a paypal-es papírt, akkor kihozza a postás bácsi, és nála is lehet fizetni kp-vel.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz bLaCkDoGoNe #4237 üzenetére
Inkább nem mondom el, hogyan rendeltünk 1300$os lengéscsillapító szettet
Aminek itthon darabja 200ezer[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
"De ha a fax számukra elfaxolod a paypal-es papírt, akkor kihozza a postás bácsi, és nála is lehet fizetni kp-vel." Nem csak akkor viszik ki ha nem pesti az illető?
"Inkább nem mondom el, hogyan rendeltünk 1300$os lengéscsillapító szettet" photoshop segítségével?
[ Szerkesztve ]
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Azért egy privit megérne a dolog...
-
Flow
senior tag
Heló. Még csak angliában, angol fontban vásároltam az ebayen, ráadásul paypallal. most viszont itthonról kéne vennem ezt-azt, és kicsit bátortalan vagyok. Angol fontban kell fizetni, akkor mennyit utaljak a magyar számlámról? vagy ezt kiírja az adatlapnál? Csak addig nem nyomok a buy now-ra, míg nem derül ez ki... Másik: paypallal csak regelt felhasználók fizethetnek? tehát nincs ilyen "guest" státusz, vagy hülye vagyok és menjeka sarokba?
Értelmeset kérdeztem? Pay palos accommal nem tudok fizetni, mert ott verifiolt adressem van megadva, és csak arra szállítanak ki, az meg nem jó, mert a cím angliában van, én meg már itthon vagyok.
Rationally I have no hope, irrationally I believe in miracles.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Vivobook Pro N580VD 15.6" FHD IPS i7-7700HQ GTX 1050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Google Pixel 8A 128GB Porcealin, Bontatlan, Új, 0 Perces, Független, 1 Év Garancia
- MSI Z370-A PRO
- SSD többféle, sata 2,5"
- Apple Watch Ultra 2 49mm Black Titanium Black TL M/L, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Apple Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest