Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-18 13:57:53

LOGOUT.hu

Az eBay használatával kapcsolatos információk.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4501) dave93 válasza Bash (#4500) üzenetére


dave93
őstag

Jó az 50 posta egy másiknál volt, de azt most pont nem sikerült megtalálnom :P
koxx: Neked nagyon köszi, így már szerintem se éri meg, főleg ez a gariztatás is igen nagy probléma :R

[ Szerkesztve ]

(#4502) L.T. válasza N4r4ncs (#4490) üzenetére


L.T.
aktív tag

A szabály valóban az, hogy minden árura ami nem EU-s kéne fizetni vámot és ÁFA-t [link]. De a gyakorlat mást mutat. Ha a csomagra ráírják, hogy ajándék akkor átcsúszhat főleg ha az értéket nem tüntetetnek fel a csomagon és/vagy 45 Euro alatt van ez. Eddig nekem minden átjött vám nélkül pedig volt 60 $ körüli cuccaim is. A távolkeletiek meg az amcsik is a legtöbb, ráírja a csomagra, hogy ajándék. Ha meg mégis bemegy a vámra akkor sincsen vész, mert a számlát tőled kérik innetől fogva azt mondasz amit akarsz.

(#4503) Gorombilla


Gorombilla
tag

Üdv!

Mo-ról lehet E-bay-en regisztrálni? A cég amely netes eladásaiért én vagyok a felelős szeretné a ha regisztrálnánk az Mo.-i részleget, de mivel a legközelebbi olyan ország, amelyik nyelvén tudunk az Anglia, így csak oda tudnánk regisztrálni. Viszont gondolom ennek vannak adózási következményei, meg feltételei, szóval ha valaki ezekkel tisztában van, akkor nagyon megköszönném ha egy pár sorban leírná, hogy mik ezek.

Köszönöm előre is. :R

(#4504) 1010


1010
őstag

kaptam egy rendelés számot ORD-....ezt elvileg sima angol postával adta fel de nem tom nyomon követni.és már egy hét eltelt,
létezhet hogy kis értékű csomagokat fel sem adnak csak a pénzt nyúlják le?

(#4505) cocka


cocka
veterán

Sziasztok!

Nekem a BayGenie eBay Auction Sniper Pro progival kapcsolatban lenne kérdésem. Már használom egy ideje, de egy dologra nem tudok rájönni, hogy miért van.
A megfigyelt termékek a licit megtételekor ugyebár átkerülnek a Bidding listába. Na ez eddig ok is, ha közben túllicitálnak, de még nem járt le az aukció, akkor átkerül az Outbid listába. Ha túllicitálnak, akkor innen megy a Didn't win-be, ha megnyered a won-ba. Van egy Ended lista is, ide elvileg az olyan megfigyelt aukciók kerülnek, amikre nem licitáltál. Van egy olyan opció a tétmegadásnál, hogy Auto-detect and set by BayGenie (ez nálam 2 másodperc), magyarul automatikusan meghatározza a neted sebességének megfelelően, hogy mennyivel tegyen a vége előtt.
DE! Amikor tétet teszel, akkor vagy megteszi vagy nem; ha megteszi, akkor vagy won vagy didn't win a vége és látod a listában a licited, ha viszont nem teszi meg, akkor furcsa módon az ended-be kerül át és amikor a reasonnél megnézed, hogy miért nem sikerült a tétet megtenni, akkor az a kiírás fogad, hogy current bid pl. 16 font, enter 17 or more. A kérdés, hogy ez miért van? Miért nem teszi meg rendesen a tétet? Nekem ez úgy tűnik, mintha túllicitálnának és amikor épp licitálna a progi, valaki más is épp akkor licitál és a progi már nem tudja elég gyorsan "felfogni", hogy túllicitáltak. Bár megnéztem most a liciteket és erről nem lehet szó, hiszen az egyik nyerő licit a lejárati előtti 4 másodpercben érkezett, a másik meg órákkal a lejárat előtt.

Akkor most a netem rossz vagy a progi? :F A legfrissebb verzió van fenn.

(#4506) Bash válasza cocka (#4505) üzenetére


Bash
őstag

Ajánlom tanulmányozásra, bár ezt egyszer már elmagyaráztam neked magyarul is, de ezek szerint nem sikerült megértened.

http://bashtravel.com/

(#4507) cocka válasza Bash (#4506) üzenetére


cocka
veterán

Talán nem fogalmaztam elég érthetően a problémát. Lehet, hogy hülye vagyok és nem értem a proxy bidding lényegét, de a kérdés nem arra vonatkozott, hogy megértettem-e az automatikus licit lényegét, hanem arra, hogy a sniper progi miért nem licitál a tőle elvárható módon minden egyes termékre? A 3-ból 1-es arányt én nem nevezném jónak. Azaz 3 biddingből 2 endeddel végződött és nem wonnal vagy didn't winnel!

Azt még elfelejtettem, hogy amikor endeddel végződtek a licitek, akkor az aukció lezárultát követően nem látszik a bid listában a nevem. Magyarul: mintha nem is licitáltam volna, pedig be volt állítva a progi. Szóval a kérdés az, hogy miért nem licitált a progi?

(#4508) Bash válasza cocka (#4507) üzenetére


Bash
őstag

Egyrészt a 2 másodperc borzasztó kevés még jó internet kapcsolattal is, másrészt lehetséges a bid increment-ek miatt is.
Hidd el sokkal jobb túl korán bidelni, mint lemaradni róla, nyugodtan állítsd nagyobb értékre azt az időt.

A fontból ítélve angol eBay-en tevékenykedsz, itt vannak az angol bid increment-ek.

[ Szerkesztve ]

http://bashtravel.com/

(#4509) cocka válasza Bash (#4508) üzenetére


cocka
veterán

Hát ez elképzelhető, de akkor viszont úgy kéne működnie, hogy ha közben túllicitáltak, hogy átkerüljön a cucc az Outbid listába és akkor egyértelműen értesülök a tényről, hogy túllicitáltak. Így viszont semmiről nem értesültem. Már órákkal a vége előtt (amikor a legmagasabb nyerő tétet megtették) értesíthetett volna a progi. Bár az tény, hogy csak az utolsó 10 percben kapcsolom be, lehet, hogy ez is gond. Lehet, ha előtte újra importálnék mindet már látszana, hogy túllicitáltak.

Eddig nem én állítottam be neki a másodpercet, hanem ő magának automatikusan meghatározza, mert erre volt beállítva. És tapasztalataim szerint ez 2 másodpercet jelent.

Akkor ha jól értem tényleg hatásos lehet ha én állítom be a másodpercet a végén, meg mondjuk beimportálom a vége előtt pár perccel újra a liciteket, hátha közben túllicitáltak. Csak hát miután nemrég kezdtem használni a progit ilyenekre nem jöttem még rá. De az is lehet, hogy alapból szar a progi. Hát mondjuk 24 dollárért elvárható lenne, hogy ne legyen szar.

(#4510) #32577792


#32577792
törölt tag

vettem egy videókártyát angliából, az eladó megadott egy bizonylatszámot, ezzel én is tudom nyomonkövetni az árut? ha igen, akkor pontosan hol?
thx

(#4511) hunnylander válasza #32577792 (#4510) üzenetére


hunnylander
őstag

A szállítást végző cég weboldalán.

www.HunnyF1.com

(#4512) #32577792 válasza hunnylander (#4511) üzenetére


#32577792
törölt tag

ezt gondoltam.
royal mail

(#4513) hunnylander válasza #32577792 (#4512) üzenetére


hunnylander
őstag

Royal Mail Tracking

www.HunnyF1.com

(#4514) #32577792 válasza hunnylander (#4513) üzenetére


#32577792
törölt tag

köszi, ilyetén formára gondoltam :B :R
meg is találtam, 19-én feladta.

ezzel csak azt látom, hogy mikor adta fel, vagy nyomon is követhető, hogy hol jár?

(#4515) hunnylander válasza #32577792 (#4514) üzenetére


hunnylander
őstag

A logisztikai lépések jelezve lesznek. A Royal Mail trackingjét nem ismerem tapasztalatból, máshol az e-mailcímedet megadva értesítést is kaphatsz, hogy mi történik a csomagoddal.

www.HunnyF1.com

(#4516) 1010


1010
őstag

llitólag nekem 14én adtak fel egy csomagot angliából és mindig nem jött meg
track számot se kaptam,
már irtam ez ügyben de válasz még nem jött.

mikor kezdhetek aggódni?
egyszer már eltünt egy csomagom

(#4517) tothm


tothm
őstag

Sziasztok! Az szállítás mennyi külföldről? Elég közeli országra gondolok pl.: Ausztria, Románia, Szlovákia. Üdv! Máté :R

(#4518) koxx válasza tothm (#4517) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Így elég nehéz megmondani ha nem tudjuk miről van szó.

(#4519) L.T. válasza tothm (#4517) üzenetére


L.T.
aktív tag

ezek pont azok az országok ahonnan nem nagyon szállítanak e-bay-es cuccokat hozzánk :K

(#4520) cocka válasza L.T. (#4519) üzenetére


cocka
veterán

Ezt leszámítva:

[link]

(#4521) 1010 válasza cocka (#4520) üzenetére


1010
őstag

ez nagyon fasza, eddig ezt nem találtam meg
a csomag is biztos hamar megérkezik :)
csak egy kukott sem értek :D

(#4522) cocka válasza 1010 (#4521) üzenetére


cocka
veterán

Fordítsam?

(#4523) Flashcash válasza tothm (#4517) üzenetére


Flashcash
Közösségépítő

Mivel közeli országok és emiatt közúon szállítanak ezért sokáig tart. Ausztria priority/express mail 3-4 nap, szerbia normál csomag 2 hét, németország északi része ups standard több mint 1 hét, volt nekem eddig a tapasztalatom.

(#4524) tothm válasza Flashcash (#4523) üzenetére


tothm
őstag

Köszi! Igazából az ára érdekelne mert majd nyáron szeretnék venni egy EEE-t és nem tom hogy mivel járnék jobban! Na? :R :R

(#4525) Flashcash válasza tothm (#4524) üzenetére


Flashcash
Közösségépítő

Ez az angol posta árkalkulátor oldala: [link]

(#4526) tothm válasza Flashcash (#4525) üzenetére


tothm
őstag

Köszi! :R Ti melyiket ajánlanátok jobban nekem? :R

(#4527) Woolfy válasza 1010 (#4516) üzenetére


Woolfy
csendes tag

Szerintem örülj neki, hogy eddig csak egy csomagod tűnt el! Tudom furán hangzik, de ha mondjuk 5-ből "csak" egy nem érkezik meg, az már sajnos baromi jó arány!

2 csomagom "jön" január 8-a óta angliából, a decemberi 3 meg még mindig sehol!
Senkinek sem kívánom ezt az érzést, pláne ha esetleg szabadjára engedem a fantáziámat és elképzelem mi történt, illetve történik velük...

Mostmár természetesen egy rajzszögre is biztosítást kötök vagy/és regisztrált küldeményként jön, és ezt javasolnám mindenki másnak is! :K

(#4528) Bash válasza Woolfy (#4527) üzenetére


Bash
őstag

Többezer csomagot küldök évente a világ minden részére, egyetlen csomagom sem tűnt még el, legalábbis nekem nem jelezték. :U

Egyébként ha PayPal-al fizettél teljesen védve vagy, mint vevő felesleges biztosításra extrát fizetned, mivel az eladó felelőssége, hogy hozzád megékezzen az áru. Ha bármilyen oknál fogva ez nem történik meg, lépjél kapcsolatba az eladóval, ha nem működik együtt, akkor pedig nyugodtan lehet PayPal-hoz fordulni és élni a jogaiddal.

http://bashtravel.com/

(#4529) 1010 válasza Woolfy (#4527) üzenetére


1010
őstag

ma megjött a csomag visszafogott boritékban :)
bár furcsálom hogy royal mail és nem tudom a track jét megnézni
azért adtam egy pozitivat a sellernek

(#4530) Darth_Revan


Darth_Revan
veterán

Hali!
Ha Ebay-en eladok valamit, akkor az árnak hány %-át kell odaadni az Ebaynek ? Vagy ez nem így megy ?

[ Szerkesztve ]

(#4531) Bash válasza Darth_Revan (#4530) üzenetére


Bash
őstag

Fees

http://bashtravel.com/

(#4532) andry


andry
csendes tag

Sziasztok!Szeretném ha segítenétek nekem!Az a helyzet,hogy Angliából szeretnék rendelni körmös cuccokat!Csináltam paypol vagy milyen számlát,de nem jó valamiért!Nem tudjátok,hogy kell csinálni?Vagy lehet-e átutalni simán az eladónak?Vagy azt az eladó dönti el!Előre ia köszike ! ;)

andrea

(#4533) Winner_hun


Winner_hun
félisten

Az ebay.co.uk és az ebay.com között a domainen kívül van valami különbség?

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#4534) kapcs-ford


kapcs-ford
őstag

Azt tudja-e valaki hogy mikor az ebay-emen be van állítva egy paypal account az automatikus ebay fee levonására akkor azt hol tudom kicserélni egy másik paypal accountomra?

Aláírás

(#4535) Bash válasza andry (#4532) üzenetére


Bash
őstag

Javaslom, hogy itt tájékozódj, illetve ha azt szeretnéd, hogy valaki érdemben is segítsen, akkor legyél szíves konkrét hibaleírást adni.

Winner_hun!
Az egyik az angol, a másik elsősorban az amerikai piacra van kihegyezve.

kapcs-ford!
My eBay -> My Account -> Seller Account -> Update your automatic payment method.

http://bashtravel.com/

(#4536) Winner_hun válasza Bash (#4535) üzenetére


Winner_hun
félisten

Ezért lehetséges hogy egy felhasználónál az egyik domainon a keresésnél nem talál semmit a kereső a másiknál meg dob egy rakás találatot?

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#4537) L.T. válasza Winner_hun (#4536) üzenetére


L.T.
aktív tag

Használd ezt. Ez globálisan keres az összes ebay-en Ausztráliától- Lengyelországig. A kapott erédménynél mutatja, hogy melyik domainon van a termék feltéve (Item Site). Elmész arra az oldalra (gondolom angol v. amarikai érdekel igazán) és bámásold a keresőjébe a Item Number-t. Persze lehet a globál oldalon is fizetni, de jobban jársz ezzel a módszerrel mert postázási módot jobban ki tudod választani.

(#4538) Winner_hun válasza L.T. (#4537) üzenetére


Winner_hun
félisten

:R

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#4539) Oliverda


Oliverda
félisten

Nincs itt véletlenül valakinek olyan Vatera account-ja amiben több mint 20 a pozitív visszajelzések száma? Kellene egy kis segítség. :B

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#4540) Oliverda válasza Oliverda (#4539) üzenetére


Oliverda
félisten

Elvileg megoldottam.

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#4541) koxx válasza Oliverda (#4539) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

nekem 22 van
vagy már tárgytalan? : )

(#4542) cocka válasza koxx (#4541) üzenetére


cocka
veterán

Bezzeg ebayen már kétszer ennyi ugye? :D

(#4543) koxx válasza cocka (#4542) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

jah pontosan
honnan tudtad? :)

(#4544) tusi74 válasza cocka (#4542) üzenetére


tusi74
őstag

Akinek egy kis esze van, a Vaterán max. szétnéz, majd ugyanazt megveszi az Ebay-en. Pl. UGYANAZON kábelteszter, Hong-Kongból szállítással 400 Ft/GBP-vel számolva (mostanában csak 370 Ft körül volt), 2000 Ft körül van, az a Vaterán 4000 Ft felett van Mo-ról!!!

Vatera: kábel tester Vatera

Ebay: Ugyanaz a kábel tester Ebay

[ Szerkesztve ]

(#4545) koxx válasza tusi74 (#4544) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

vaterán többnyire csak eladok dolgokat, az ott lévő eladók nagy része is ebayről szerzi be a cuccait, de gondolom ezzel nem sok újat mondtam

[ Szerkesztve ]

(#4546) kapcs-ford válasza Bash (#4535) üzenetére


kapcs-ford
őstag

Okés megoldva kössz!

Aláírás

(#4547) tusi74 válasza koxx (#4545) üzenetére


tusi74
őstag

Ja ja. Én is eladok, meg néha szétnézek. Majd megveszem az Ebay-en feleannyiért ugyanazt. Mert hülye azért nem vagyok...

(#4548) L.T. válasza tusi74 (#4544) üzenetére


L.T.
aktív tag

Én ezen már meg sem lepődök. Ez a Lehúzom Magyarország Bt. :D

(#4549) Flashcash válasza tusi74 (#4544) üzenetére


Flashcash
Közösségépítő

Elég húzós árai vannak a bankodnak, nekem a napokban 346-ért adták a fontot. (MKB Mastercard/Paypalon keresztül)

[ Szerkesztve ]

(#4550) tusi74 válasza Flashcash (#4549) üzenetére


tusi74
őstag

Én ezt most csak fejből írtam a 400 Ft-ot, kb- árnak, nem néztem utána. Inkább azt akartam kifejezni, hogy 400 Ft-tal számolva is feleannyi az Ebay-en, mint a Vaterán. Hát még ha a pontos font árfolyammal számolnánk.

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.