Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-05-01 20:32:09

LOGOUT.hu

Az eBay használatával kapcsolatos információk.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#11409) janos666 válasza GeryPc (#11396) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Ja, és tényleg, ha már vám. Hogy is van ez a dolog az ajándékozással?
A szállítás módja: USPS First Class Mail International
Elméletben (:D) mire kéne megkérnem a feladót?
- Elég, ha ráírja a dobozra, hogy Gift?
- Valami bonyolultabb módon kéne ajándéktárgyként feladnia? (Ami nem lehetséges a fent leírsz szállítási módon belül? Hogy magyarázom el ezt angolul, nincs valami copy-past-elhető anyag neten? :DDD)

Egyszer rendeltem már az Amazon.com-ról egy hasonló műszert, mint ez, csak magától az Amazon-tól vettem raktárról, nem külső hirdetőtől (de az is az USA-ból jött hajón).

Végül is nem kellett egy forintnyi vámot sem fizetnem. Viszont ettől függetlenül kitöltettek velem egy importálási szerződést (vagy mit...), ami miatt kb. 1 napot várakozott a holmi. Sőt, fel is bontották a csomagolást a vámvizsgálathoz.
Mindkettőt szeretném elkerülni, mert egyrészt ez egy érzékeny és drága műszer, nem örülnék neki, ha csak úgy megmarkolásznák hogy "mi ez-e?", és persze azt az 1 nap késést sem ártana megspórolni, így is késik a PayPal mizéria miatt...
Szóval gyakorlatilag nem a befizetendő vám alól akarok kibújni, hanem magát ezt a vámolási procedúrát akarom elkerülni, aminek valószínűleg most is az lenne a vége, hogy nem kell már külön fizetnem...

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.