Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 8 / 8.1 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-12-04 16:14:18

LOGOUT.hu

A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#43851) micafighter válasza Falcon C. (#43843) üzenetére


micafighter
nagyúr

Egyik kolega a Macrium Reflect Free-t szokta itt ajánlani, bár én még nem próbáltam 8.1 teljes visszaállítására. A windowsnak van beépített megoldása is, amit (#43844) Bodor kolega röviden leírt. Nagyon egyszerű megcsinálni, de ha mégis szeretnél egy kis leírást:

1) Először érdemes a vezérlőpult / helyreállítás menüből egy helyreállítási meghajtót létrehozni. Nekem 300 MB-ot foglal Recovery particíó mentése nélkül, tehát egy 512 MB-os pendrive-ra ráfér. Ez arra jó, hogy ha Windows nem tud bebootolni sem, akkor erről a helyreállítási meghalytóról be tudsz bootolni, és ha van rendszerképed, akkor azt is vissza tudod állítani. [link]

Ha már van helyreállítási meghajtód, akkor értelem szerüen a következő lépés a rendszerkép létrehozása.

2) Rendszerkép létrehozása: [link]

[ Szerkesztve ]

(#43852) Bodor válasza micafighter (#43848) üzenetére


Bodor
veterán

Nonstop backup-ot nem használtam még, mert nincs rá szükségem. Amit használok, az a napi egyszeri, különbözeti mentés, a rendszerről és külön az outlook-ról, ezzel még nem volt problémám. Egyébként tényleg nagyon jó a program, nagyon sokoldalú, és hihetetlen részletességgel testre lehet szabni a mentéseket.
Try&Decide programot nem használom, mert általában nem szoktam hülyeségeket csinálni, és rosszindulatú oldalakra látogatni, ha valami gond van, akkor ott a rendszer visszaállítás, no meg az előző napi mentés.

Viszont aki egyszerű, ingyenes lemezképmentő, vagy ghostoló programot keres W8-hoz, annak szerintem a beépített tökéletesen megfelelő.
Macrium Reflect Free is kompatibilis a W8-al, csak nekem azért nem volt megfelelő, mert nem tud, csak teljes lemezképet menteni.
Helyreállítási meghajtóval kapcsolatban elég sajnálatos, hogy a W8-ból kivették azt a lehetőséget, hogy CD-t vagy DVD-t lehessen írni, nem hiszem, hogy mindenkinek van egy felesleges pendrive-ja erre...

[ Szerkesztve ]

(#43853) GEPESZ66


GEPESZ66
veterán

WIN8, ill. 8.1 alatt csatlakoztatom a HP M417-es fényképezögépet a PC-hez (régi fényképezőgép).
A WIN feldobja az ablakot, hogy a HP M417-hez telepíti a dolgokat.
Amikor vége a telepítésnek, a fényképezőgépet mégsem találom a meghajtóknál.
WIN7 alatt minden rendben van.
Találkoztatok-e ilyennel?

(#43854) micafighter válasza Bodor (#43852) üzenetére


micafighter
nagyúr

Try&Decide-ot programok tesztelésére tartom hasznosnak, ha valamit végül törölni fogsz, akkor nem szemeteli neked a Windowst :) De sokmindenre jó, például hülyeségeket csinálni :DDD

Egy kérdésem lenne hozzád az acronisról, és ezzel a hsz-el be is fejezem az OT-t. Az Acronis ugye elég mélyen beépül a windowsba, nem vettél észre emiatt lassulást a gépen? Ezen fog nálam múlni, hogy megveszem-e az ATI Prémiumot a közeljövőben, mert amelyik gépen használnám, az nem valami izmos, egy Intel Core i3 380M @ 2.53GHz 32nm - Arrandale dolgozik benne 4GB DDR3 @ 532MHz -el :U Most fogom újrarakni a gépet, meglátom hogy száguld Acronis nélkül, és Acronis-al, bár lehet csak terhelés alatt vennék észre különbséget, ha van is.

Az Acronis True Image 2013-at tavaly adták pár SSD mellé, hátha találok ilyen akciót a 2014-re :)

,,Viszont aki egyszerű, ingyenes lemezképmentő, vagy ghostoló programot keres W8-hoz, annak szerintem a beépített tökéletesen megfelelő." -> Teljesen egyetértek :K Épp tegnap csináltam helyreállítási meghajtót a Win 8.1 beépített megoldásával, és a Macrium Reflect Free-vel, a W8 sokkal gyorsabban elkészült :U A lemezkép is viszonylag gyorsan megvan, nekem 35 GB-os, SSDn futó rendszert HDD-re USB 2.0-án keresztül ~ 20 perc alatt lementett :)

,,Macrium Reflect Free is kompatibilis a W8-al, csak nekem azért nem volt megfelelő, mert nem tud, csak teljes lemezképet menteni." Valóban, de csak a free nem képes rá :) A fizetős verziók igen.

Ettől függetlenül fizetősből szerintem jobban jártál az Acronis-al. A Macrium Reflect Free viszont jó ingyenes program particíó klónozására, azt a Win nem tudja megoldani beépített eszközökkel :)

,,Helyreállítási meghajtóval kapcsolatban elég sajnálatos, hogy a W8-ból kivették azt a lehetőséget, hogy CD-t vagy DVD-t lehessen írni, nem hiszem, hogy mindenkinek van egy felesleges pendrive-ja erre..."

Ez valóban elég sajnálatos.. Egyetlen vígasz, hogy a kis méretű pendriveok ára már egész baráti. :)
Viszont ha jól tudom, már ütemezést sem lehet csinálni rendszerkép mentésére a Win 8.1 beépített megoldásaival, mert az is a köddé vált Windows 7 File Recovery vezérlőpult elemben volt..

[ Szerkesztve ]

(#43855) biznisz_man válasza kispx (#43841) üzenetére


biznisz_man
tag

Felraktam a win 8.1-et, eddig jó, csak vhogy a képernyő klónozás nem működik rajta megfelelően. Ha a videokártyánál állítom be/vagy a windows alól, akkor is a fő képernyő (monitor) felbontása és minősége teljesen megváltózik.
Viszont, ha képernyő kiterjesztésre megyek akkor nincs semmi gond a kijelzővel.
Viszont klónoznom kellene...

(#43856) sanyek2


sanyek2
senior tag

Sziasztok!

Szabályos leállítás után a gépem úgy dönt néhány másodperces gondolkozás után, hogy újra elindul.
UEFI-t már átnéztem, de nem találok semmi erre utaló nyomot.
Energiaellátás teljesítménycentrikusra van állítva, de itt-ott állítottam rajta.
Van valakinek ötlete, miért van ez?

(#43857) Sub-ZeRo válasza sanyek2 (#43856) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr

Táp hiba is lehet. Ha minden kikapcsolásnál bekapcsol akkor kuka a tápod.

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#43858) sanyek2 válasza Sub-ZeRo (#43857) üzenetére


sanyek2
senior tag

Nemá'.. :D Tök új a táp....
Előfordult mér hogy nem indult újra, de esetek többségében elindul.
XFX Pro 550

(#43859) Sub-ZeRo válasza sanyek2 (#43858) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr

Lehet 0 kilometers is, ha sz@r. Ha újraindul akkor több mint valószínű, hogy a táp csereszavatos lett. Próbáld ki egy másikkal. Ha azzal nem csinálja, akkor bingo.

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#43860) micafighter válasza sanyek2 (#43858) üzenetére


micafighter
nagyúr

Pedig az jó táp. De jó tápok között is kifoghat egy szart az ember.. Próbáld ki másik táppal, ha azzal jó, akkor irány a gar.

(#43861) sanyek2 válasza micafighter (#43860) üzenetére


sanyek2
senior tag

Sajna nem tudom másikkal tesztelni.. :(

(#43862) micafighter válasza sanyek2 (#43861) üzenetére


micafighter
nagyúr

Akkor ki kéne próbálni egy másik rendszert. Például linux live cd-re bootolni, és ha az is csinál hasonló furcsaságot, akkor a szoftveres hibát ki lehet zárni.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_live_CDs

http://livecdlist.com/

[ Szerkesztve ]

(#43863) sanyek2 válasza micafighter (#43862) üzenetére


sanyek2
senior tag

Egyszer már volt tesztelve a rendszer linuxxal, de nem volt semmi baj. Viszont akkor nem ennek a hibának az orvoslása miatt volt, úgyhogy nem is vártam meg a végén, hogy újra indul-e linux leállítás után.
Arra gondolsz ugye, hogy babráljak kicsit a linuxban, majd állítsam le a rendszert, és ha akkor nem indul újra, akkor a rendszerrel van a baj?

(#43864) Draken


Draken
őstag

sziasztok!

az imént frissítettem 8ról 8.1-re és nem igazán értem a miértjét, de pl chromeban és skypeban is teljesen elmosódtak a betűk, a többi helyen rendben vannak. chrome-ot újra is telepítettem de a hiba ugyanúgy fenn áll, valaki ötlet?

(#43865) micafighter válasza sanyek2 (#43863) üzenetére


micafighter
nagyúr

Igen, erre gondolok :) Próbáld meg többször is. Ha mindig rendesen kikapcsol, akkor szoftveres hiba lesz.

(#43866) sanyek2 szivesen ;) majd írj hogy ment :)

[ Szerkesztve ]

(#43866) sanyek2 válasza micafighter (#43865) üzenetére


sanyek2
senior tag

Rendben. Köszönöm! :R

Okés. Épp létrehozom az usb rendszert.

[ Szerkesztve ]

(#43867) sanyek2 válasza micafighter (#43865) üzenetére


sanyek2
senior tag

5-ből 5 alkalommal nem indult újra

(#43868) Draken


Draken
őstag

Erre kérnék egy választ, azzal kiegészítve, hogy laptopon 1920*1080-as felbontás miatt nagyítottam rajta mindent, így mosódnak el a betűk az említett 2 programban, semmi probléma nem volt ezzel 8 alatt, lehet kár volt frissítenem?

szerk: előbb kérdeztem mint utánanéztem volna, csak az adott programnál be kellett állítani a tulajdonságok, kompatibilitás fülön ezt: képernyő méretezésének letiltása nagy dpi-beállítás esetén

[ Szerkesztve ]

(#43869) sanyek2 válasza Draken (#43868) üzenetére


sanyek2
senior tag

A rendszer telepítésekor/frissítésekor valamiféle hiba ütötte fel a fejét. Újratelepítés megoldja a gondodat elvileg.
Legalábbis nálam ez volt.

(#43870) micafighter válasza sanyek2 (#43867) üzenetére


micafighter
nagyúr

Nagyszerü :DDD Akkor hardvare hiba lehetőségét jó eséllyel kizárhatjuk. Vissza a windowsba.. Ha nem hardvare hiba, akkor valoszinüleg driver hiva. De még mielőtt a driver hibát boncolgatnánk, ki kéne kapcsolni a hybrid leállást és indulást, sok felhasználónál ez okozott gondot.

A hibernálás elől is vedd ki a pipát. Nálam azért szürke, mert rendszergazdai jogokkal lehet módosítani a beállításokat, ahhoz pedig előbb felül rá kell menni, hogy a "jelenleg el nem érhető beállítások módosítása". Ha ezek után is csinálja a hülyeséget, akkor egy ilyen újraindítás után futtatni kéne a parancssort jobb kattintás, futtatás rendszergazda-ként, és ezt kéne a parancssorba írni: " powercfg /lastwake " idézőjelek nélkül, ez el fogja árulni hogy utoljára mi "keltette fel" a gépet. Például ha driver probléma, akkor egy driverre fog hivatkozni.

[ Szerkesztve ]

(#43871) sanyek2 válasza micafighter (#43870) üzenetére


sanyek2
senior tag

Sajnos eme opció nálam nem jelenik meg. Talán mert asztali gépem van, nem tudom.

Szerk: Hoppá, a parancssort elrontottam pill

Nem talált semmit, pedig leállítottam a gépet az előbb.

[ Szerkesztve ]

(#43872) rgeorge válasza sanyek2 (#43871) üzenetére


rgeorge
addikt

Hibásan írtad: powercfg!

Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."

(#43873) Draken válasza sanyek2 (#43871) üzenetére


Draken
őstag

elgépelted

(#43874) micafighter válasza sanyek2 (#43871) üzenetére


micafighter
nagyúr

Ahogy a kolegák írták, elgépelted ! Viszont mielőtt a parancssorból operálunk, azt próbáld ki, hogy Windows gomb + X billentyük lenyomásával megjelenő menüből -> Leállítás vagy kijelentkezés -> Leállítás

Ha így állítod le a gépet, akkor teljes leállás lesz, tehát nem hibrid. Próbáld ki párszor, hogy így normálisan leáll-e. Ha normálisan leáll, akkor ez lesz a gond, felesleges a driverekben matatni.

(#43875) sanyek2 válasza micafighter (#43874) üzenetére


sanyek2
senior tag

Igen, közben én is kiszúrtam.
Sajna nem talált semmit ami felébresztette volna a gépet, pedig nemsokkal előtte leállítottam a gépet, és felébredt.
Wi+X leállítással is ugyan az. :F

(#43876) biznisz_man


biznisz_man
tag

Mitől van, hogy mióta felraktam a win 8.1-et azóta a T-home-os modemem többször sípol és elmegy a net, így tv-ni sem lehet.
Általában akkor csinálja amikor ki van kapcsolva a számítógép, ez mitől lehet?

(#43877) Bodor válasza micafighter (#43854) üzenetére


Bodor
veterán

akkor nem szemeteli neked a Windowst

Ilyen problémám nincsen, mert már évek óta Your Uninstaller-t használok a programok eltávolítására, és az aztán tényleg alapos és biztonságos, persze ha jól van beállítva.

Nem vettem észre lassulást a gépemen az Acronis miatt (mondjuk elég erős szerintem i5 2500K 4.2 Ghz, 8 GB 1600-as RAM ) , még azt sem szoktam észrevenni, amikor naponta a rendszer mentést végzi éppen a háttérben.

Viszont ha jól tudom, már ütemezést sem lehet csinálni rendszerkép mentésére

Sajnos jól tudod.

Egyébként Acronisnak sok máson kívül, még az a nagy előnye is megvan a Windows programjával szemben, hogy sokkal jobb mértékben tömörít, ezért jóval kisebb helyet foglalnak el a mentések...

Particionálásra a szintén ingyenes EaseUS Partition Master Free-t használom, számomra tökéletesen kielégítőek a funkciói.

Üdv

[ Szerkesztve ]

(#43878) pilóta


pilóta
nagyúr

8.1-et most tettem fel.
Szeretném kikapcsolni a hibernálást.
A parancssoros "powercfg -h off" nem működik.
Mi a megoldás? Rendszergazdi vagyok, offline fiókkal.

Aki él és nem boldog, az téved!

(#43879) Bodor válasza pilóta (#43878) üzenetére


Bodor
veterán

Rendszergazdi vagyok

Ettől függetlenül a parancssort rendszergazda módban kell indítani! Úgy működnie kell !

(#43880) pilóta válasza Bodor (#43879) üzenetére


pilóta
nagyúr

Köszi! :R

Aki él és nem boldog, az téved!

(#43881) mr.tamasbiro


mr.tamasbiro
őstag

Winlogon.exe nevű bejelentkezési valami ma is teljesen lefagyasztotta a gépet úgy mint tegnap.
Ilyenkor semmit sem lehet csinálni,amikor kiírta a gép a nagy proci használatot,ott írta ki ezt a valamit.
Nálatok van ilyen a gépen,mert még gyári telepítés,legalábbis telekomos mert októberi dátummal szerepel a programok között.

(#43882) micafighter válasza mr.tamasbiro (#43881) üzenetére


micafighter
nagyúr

Winlogon.exe természetesen van a gépen, de nem kéne lefagyasztania a gépet ! Én vírusra tippelek. Ezeket tessék futtatni: MBAM, Hitman Pro, herdprotect (mind3 ingyenes). A találatokkal pedig tessék ide fáradni :)

[ Szerkesztve ]

(#43883) micafighter válasza Bodor (#43877) üzenetére


micafighter
nagyúr

Köszi szépen a választ :) A Your Uninstallert még nem próbáltam, de hallottam róla. A Revo Uninstallert próbáltam, nagyon jó program, viszont az ingyenes verziója elég régi. Advanced Uninstaller Pro-t próbáltam még, ez ingyenes, és szintén elég jónak tünik :)

(#43884) mr.tamasbiro válasza micafighter (#43882) üzenetére


mr.tamasbiro
őstag

Nortonom van ami nem talált vírust csak cookikat amik követösek voltak,ezeket eltüntette tegnap.Most még nem vizsgáltam de lehet megteszem megint.

(#43885) mr.tamasbiro


mr.tamasbiro
őstag

Nem talált semmit a norton.

(#43886) Sub-ZeRo válasza pilóta (#43878) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr

Rendszergazdi vagyok,

Vista óta power user. ;) :DDD

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#43887) micafighter válasza mr.tamasbiro (#43885) üzenetére


micafighter
nagyúr

Ha vírus, és norton van fent, akkor a norton mellett kaptad be, azzal hiába keresel a gépen.. Azokat futtasd, amiket linkeltem ! Mindegyik ingyenes, és mindegyik király, ugyhogy nem kell tölük fosni ! Igazából mind3at érdemes hébe-hóba lefuttatni a gépen, egy állandó védelmi program használata mellett.

[ Szerkesztve ]

(#43888) mr.tamasbiro válasza micafighter (#43887) üzenetére


mr.tamasbiro
őstag

ok.

(#43889) akoska07


akoska07
nagyúr

Sziasztok!

Úgy érzem el jött az ideje,hogy kipróbáljam a win8-at.

A kérdésem az lenne melyik verziót használjam.
Elég sok mindent csinálok a gépen:
Játszom,filmezek-zenélek,dolgozok,szerkesztek konvertálok.
Szinte mindent a gépen-géppel csinálok.

Azt tudom,hogy 8.1,de melyik változat ? :R

Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé

(#43890) micafighter válasza akoska07 (#43889) üzenetére


micafighter
nagyúr

Otthoni használatban a sima, (Core) verzió is elég, nem fogsz különbséget észrevenni. Összehasonlító táblázat: http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_8_editions

[ Szerkesztve ]

(#43891) HollyBoni


HollyBoni
veterán

8.1-en be lehet állítani valahogy hogy egy program mindig csak 1 magot használjon, hogy ne kelljen mindig feladatkezelőben beállítani minden indításnál?

(#43892) pilóta válasza Sub-ZeRo (#43886) üzenetére


pilóta
nagyúr

Ezt most nem értem... :F

Aki él és nem boldog, az téved!

(#43893) micafighter válasza pilóta (#43892) üzenetére


micafighter
nagyúr

Vista óta a rendszergazdát power usernek hívják :)

(#43894) akoska07 válasza micafighter (#43890) üzenetére


akoska07
nagyúr

Enterprise-ban nem igazán van hiány. :)

Egyszer akarom csak megvenni az OS-t.

Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé

(#43895) mr.tamasbiro válasza micafighter (#43887) üzenetére


mr.tamasbiro
őstag

Futtattam az egyiket de nem vágom egészen mit töröljek ki.
Baraktam a topicba amit írtál,majd ha van időd és kedved nézd meg légyszi.

(#43896) micafighter válasza akoska07 (#43894) üzenetére


micafighter
nagyúr

Enterprise-ban tényleg nincs hiány, azonban van benne 1-2 idegesítő apróság, például ezzel nem fogod tudni letölteni Microsofttól a telepítőt.. Mondjuk ettől függetlenül én is Entit használok.. :D

(#43895) mr.tamasbiro A nagy vírusírtó topicban válaszolunk a kolegákkal ;)

[ Szerkesztve ]

(#43897) mr.tamasbiro válasza micafighter (#43896) üzenetére


mr.tamasbiro
őstag

köszi

(#43898) akoska07 válasza micafighter (#43896) üzenetére


akoska07
nagyúr

Esetleg Pro ?

[ Szerkesztve ]

Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé

(#43899) pilóta válasza micafighter (#43893) üzenetére


pilóta
nagyúr

Akkor a windows nem tud erről, mert nálam rendszergazdát ír...

Aki él és nem boldog, az téved!

(#43900) micafighter válasza akoska07 (#43898) üzenetére


micafighter
nagyúr

A Pro-val nincs ilyen probléma, például az említett segédprogram is használható vele. Keress rá a különbségekre, amelyik érdekesen hangzik, vagy úgy gondolod, hogy a jövőben esetleg használnád, ez alapján fogsz tudni dönteni :) Windows 7nél volt egyébként fontos megnézni, hogy mit vesz az ember, mert Home Premium alatt például a 64 bites rendszernél is RAM korlátozások voltak, de Win 8nál már nincs ilyen.. A sima Win 8 is teljesen jó. :K

Viszont amire érdemes figyelni, hogy lehetőleg Win 8.1-et szerezz majd be, mert ha Windows 8 liszenszed van, azzal macerás a Windows 8.1 telepítése.. Megoldható, de sokkal egyszerübb a dolgod egy Win 8.1 liszenszel :) Microsoft szerencsére azt találta ki, hogy 8.1 ingyenes frissítés azoknak, akiknek van Windows 8 liszenszük, azonban sajnos azt is kitalálta, hogy a Windows 8.1 telepítő közvetlenül nem fogadja el a Windows 8as liszenszed.. Szóval ha Windows 8 liszenszel 8.1-et akarsz telepíteni akkor jön a trükközés. Ja és már magát a win 8.1 telepítőt is csak trükközéssel tudod beszerezni..

Szóval 8.1 liszenszben gondolkodj énszerintem :)

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 8 / 8.1 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.