Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 8 / 8.1 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-12-04 16:14:18

LOGOUT.hu

A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#15001) Hunork válasza Sub-ZeRo (#14995) üzenetére


Hunork
veterán

Ok, értem... :K
Nekem Digi van, és modem nincs, csak router, közvetlen a kapcsolat, a kábel egyből besuhog a routerbe, onnan a hálókártyába. Lehet, hogy ez az Asrock lap különlegessége :F , de korában a Giga lapnál nem volt ily hosszú maga a POST rész. Pedig minden le van tiltva, a Bios-ban, ami nem kell, az új Intel fícsörök is, a Serial port, az infra, stb.
De még így is csökkent a boot idő, nem aggódok, csak az ASMedia driver körüli hercehurca miatt indult az egész.

Kezdőképernyő: majd még finomítom, most a fiam játszik a gépen, de nem tudom, minek lenének csoportok, szinte minden egymás mellett vagy alatt van, aminek köze van egymáshoz, és így full screenben elfér minden, nem kell húzogatni a kezdőlapot...

"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut

(#15002) Hunork válasza pzstm (#14987) üzenetére


Hunork
veterán

Nem... :B
Majd leszedem, de most a fiam ott lebzsel... (elfelejtettem leszedni :U )
És tegnap, illetve ma hajnalban ment valami app frissítés, de majd ránézek, ha végre a lurkóm odaenged... :K

"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut

(#15003) lck válasza zsírsámán (#15000) üzenetére


lck
senior tag

Nem tudom nálam itt nincs semmilyen ablak.
Esetleg próbáld másik böngészővel.

(#15004) vlevi válasza Sub-ZeRo (#14995) üzenetére


vlevi
nagyúr

"Az a lényeg, hogy min van a rendszer, a többi nem számít."
Én is így hittem :D
Nem kapcsolódik szorosan a témához, de korábban egy 80-as IDE vinyón volt a win8. Aztán arról backuppal átköltöztettem egy 250-es SATA-ra, és az IDE vinyót kivettem a rendszerből, azaz a táp és IDE kábelt lehúztam róla. De ma volt rá egy érdeklődő, és hát mondom, mi az nekem, rádugom, bebootolok, nyomok egy HD Sentinnelt, 5 perc, király.
Hát egy nagy ......... -t!
ASUS boot képernyő, egy kis fekete, aztán barominagy világoskék, amiből csak annyit láttam, hogy egy hatalmas :( van rajta. Na, jól kezdődik. Mint kiderült, a SATA-ról akart bootolni, de nem jött össze neki az, ami reggel még nem volt gond. Bebootoltam a régi, IDE vinyóról, ahol a HD sentinnel látta mindkét vinyót, de a windows intézőben nem volt ott, csak az az egy, amiről bootoltam. A másikon két partíció is van, tehát valaminek kellene látszani.
Természetesen a HD Sentinnel teszt után újra lehúztam a régi IDE vinyót, és bootoltam (volna) a másikról. Hát, már nem sikerült. A szokásos, nem tudott, izé, akarok-e javítást, esetleg újrarakni a gépet? Hát, mondom akar a halál, add vissza cuccaimat, ami reggel még megvolt... Nyomtam egy cancelt. Ennek hatására 1-másfél óráig berregett, nem tudom pontosan meddig, mert elmentem ebédelni. Amikor visszajöttem, egy szomorú világoskék képernyő fogadott, ahol közölte, hogy nem sikerült a javítást. Bakker, nem is akartam javítani, azért nyomtam cancelt.... :W Az Advanced menü limlom legalján találtam egy start windows 8 gombot, megnyomtam, elindult. Húúúú. Hála az égnek...
Szóval valamit még faragni kéne ezen az automatikus "majd én jobban tudom, hogy javítani kell e a gépet" módszeren. Mert eddig feljött az F8-as képernyő, és ott az esetek 99%-ban, ha egy kékhalál után megdöglött a gép, akkor a start windows normally-val indíotta az ember, és nem volt semmi baj. Ez viszont nem kérdez, rendberak(na), és szívrohamot hozza az egybites userre, aki azt hiszi, hogy véglegesen beszart a gépe. Ráadásul a normál startot is eldugták, hogy az egybites user ne találja meg. Pedig semmi baja a gépnek, csak a legutóbbi indítás nem sikerült valami fényesen, de mostmár hardverhiba elhárítva, lehet indulni.
Nem próbálom ki, de vajon akkor is ilyen pánikroham jön rá a win8-ra, ha bootolás közben áramszünet miatt behal, vagy táp, memória halódik, és a vinyón lévő rendszernek semmi baja?

(#15005) vlevi válasza lck (#14997) üzenetére


vlevi
nagyúr

Én is használom a keresőt win7 alatt.
De a win8 keresője azt is feleslegesen szétszórja az egész képernyőn, mert milyen értelmes magyarázat van arra, hogy a képernyő jobb szélén van a keresőablak, és a bal szélén, attól fél méterre van az az 1-2 találat?
Másrészt Win7-ben alig-alig kellett keresgetni, mert amit gyakrabban használok, azt a win7 van annyira intelligens, hogy kihozza a start menü elejére. Itt viszont, ha ésszerűen csoportosítok, akkor majdnem képtelenség elférni a képernyőn annak a néhány ikonnak, aminek normális esetben elég lenne 10x10 centi hely, és nem kellene az egész képernyőt átnézni háromszor. Csak ez a bajom vele.
Sosem fogjátok tudni nekem megmagyarázni, hogy "néhány betűt kell leütni a kereséshez, és már ott is van", az informatívabb és kényelmesebb annál, mintha már eleve ott lenne, és nem kellene keresni sem.
Na, de még 1-2 ilyen hülye húzás a win8-tól, mint a mostani, és bosszúból felülírom OS2/Warp-al :DDD

(#15006) szakmaster


szakmaster
tag

Nemrég váltottam Windows 8-ra, alapvetően tetszenek az újítások és sokkal gyorsabb, mint a Win7, viszont egyvalamire nem jöttem rá. Feltettem a TuneIn Appot, nagyon tuti meg minden, de hangerőt nem tudok benne állítani, és így teljesen használhatatlan fülhallgatóval. A rendszerhangerőt meg nem akarom piszkálni. Ezekbe az appokba nincs lehetőség külön hangerő állításra, mint Desktopon pl Media Playerbe vagy MPC-Home Cinema-ba? :U

[ Szerkesztve ]

(#15007) pzstm válasza szakmaster (#15006) üzenetére


pzstm
titán

ahogy látom jelenleg még nincs. Sajnos enniyre mélyen fejlezstést nem vágom, hogy van-e egyáltalán appoknak lehetőségük/engedélyük erre

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#15008) Taifa Díaz válasza vlevi (#15004) üzenetére


Taifa Díaz
őstag

Áramszünet után nem volt semmi gondja a Win8-nak, egyszer már előfordult, de még a szokásos képernyő se jött elő utána, ahol választani kell, hogy engeded a javasolt javítást, vagy induljon a windows rendesen (ha tud).

Life's a game I cannot win (Type O Negative: Everyone I Love is Dead)

(#15009) kispx


kispx
addikt

Sziasztok,
Win8 alatt, hogyan lehet ext4 partíciót olvasni?
A Total Commander ext4 pluginja valamilyen dll fájl hiányol (de nem nevezi meg)
Az Ext2Read meg másolásnál omlik össze.

(#15010) hudyfiu válasza kispx (#15009) üzenetére


hudyfiu
senior tag

Totalcmd-vel nekem megy.

Keress másik beépülőt max.

[ Szerkesztve ]

(#15011) F34R válasza kispx (#15009) üzenetére


F34R
nagyúr

[link]

DiskInternals Reader

oldal kozepe tajan

(#15012) kispx válasza F34R (#15011) üzenetére


kispx
addikt

Köszönöm a válaszokat.

Ha jól sejtem akkor a TC-t mindig rendszergazdai módban kell ehhez indítani?

(#15013) nagyi2k


nagyi2k
tag

Sziasztok!
Van arra lehetőség, hogy az uninstallált Metrós programokat végleg letöröljem a gépről?
Ugyanis töröltem , néhány számomra felesleges proggit, de ott tanyáznak a ./program files/windowsapps mappában, ráadásul az updatek külön - így némelyik 2 verzióban - és
lassan 500 Mb helyet foglalnak.
Nem mintha nem volna hely, de azért mégiscsak.. az uninstall legyen uninstall.
Üdv.: nagyi2k

(#15014) aAron_


aAron_
őstag

Most tettem fel a 32bites win8at a laptopomra (lenovo x60s). Minden jónak tűnt egészen addig amíg a codeblocks telepítése közben meg nem halt, your pc run into a problem and needs restart hibaüzenettel, azóta minden indításkor ez fogad. ilyennel találkoztatok már? reinstallon kívül lehet vmi megoldás :F

What is your ikigai?

(#15015) pzstm


pzstm
titán

félre ment

[ Szerkesztve ]

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#15016) Marci__ válasza aAron_ (#15014) üzenetére


Marci__
tag

Asztal sincs? begépelve se lehet semmit elindítani? Charm bar se működik?
Ha működik a Charm, akkor szerintem előbb próbáld refresh-elni.

Vagy új fiókot létrehozni, admin jogosultsággal, offline. Ha működik, akkor töröld a régit, és átállíthatod az újat online-ra az ms fiókodhoz.

(#15017) polonic válasza pzstm (#15015) üzenetére


polonic
félisten

Rákerestem a viberre.
Ez fogadott. . . :F

(#15018) pzstm válasza polonic (#15017) üzenetére


pzstm
titán

nem értem miről beszélsz ;] :P

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#15019) netpeti98 válasza aAron_ (#15014) üzenetére


netpeti98
addikt

A Win gombra vagy az Esc-re se történik semmi?

Üdv netpeti98

(#15020) polonic válasza pzstm (#15018) üzenetére


polonic
félisten

Meg van ám a sreenshot. ;]

(#15021) pzstm válasza polonic (#15020) üzenetére


pzstm
titán

;] :P

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#15022) aAron_ válasza netpeti98 (#15019) üzenetére


aAron_
őstag

semmi nem történt :(

mostanra dvd-ről javítottam... remélem többet nem fordul elő

What is your ikigai?

(#15023) adamssss


adamssss
veterán

Ha minden jól megy akkor holnap jövök a klubba. :)
A win 8 mennyire használja jól az SSD-ket? Itt arra gondolok, hogy a telepítése után kell e valamit bűvészkedni?
Gondolom a BIOS-ban itt is AHCI-t kell használni a trim miatt

Köszi

Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...

(#15024) polonic válasza adamssss (#15023) üzenetére


polonic
félisten

Nem kell semmit csinálni az ssd miatt.

Csak használd a rendszert.

Ahci kell.

(#15025) Hunork


Hunork
veterán

Nos, az app-ok frissítve, a böngésző választó eltávolítva :) , képem frissítve, kemény vagyok, mint Jack Bauer, és főleg: ki mondta, hogy nincs gyorsulás W8 alatt? :)
Unigine Heaven egy ponttal (625), és 0,7 fps-el jobb lett! :) 3DMark11 performance teszt: 2727. A hivatalos források szerint az i3 2100+GTX550Ti átlag 2400-2500 pontot szokott hozni. Juhé! :)
Nagyjából kezd "beállni" a rendszer, részemről egy főhajtás, valóban érdemes volt ezen dolgozni.

És a legfontosabb számomra: a Fallout 3 eredeti játékom elindul a W8 alatt!!!!!! Aki esetleg nem tudná, kemény harcokat vívtam, a saját topikjában ezerszer hozzászóltam, leveleztem a magyar supporttal, de nem ment W7 alatt sehogyan sem.
Tehát minden heppi! :D (ASMedia meg le van ejtve...megvagyok nélküle...)

"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut

(#15026) mfercso válasza Hunork (#15025) üzenetére


mfercso
tag

Na fasza egy elégedődet win 8 user egyébként fallout 3 nekem is nagy kedvencem a las vegas is elég jóra sikerült de a játékba a legfaszább fegyver a plasma rifle. :D

Teloszámot már az első pm-ben kérek !

(#15027) nicu71 válasza Hunork (#15025) üzenetére


nicu71
addikt

Nahát...az első amit kiszúrtam ,az a kikapcsoló gombos csempe!
Ezt hogy csináltad,ilyet én is akarok! :K
Én sem csináltam csoportokat,így is magtalálok mindent/egyelőre / :D

"-Te jó ég,mindjárt 8 óra!!! - Amilyen éjszakám volt,még jó hogy nem 9 !?"

(#15028) ETOM


ETOM
addikt

Dirt 3 működik már win8-n?

(#15029) Sub-ZeRo válasza mfercso (#15026) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr

Kicsit érthetőbben is írhatnál. ;]

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#15030) Gyufaaa válasza Alastair' (#14909) üzenetére


Gyufaaa
veterán

Nah, ezt meglesem. Lehetséges hogy nem.

(#15031) Hunork válasza nicu71 (#15027) üzenetére


Hunork
veterán

Üdv!

Íme:

A Start képernyőről nyisd meg az Asztalt, ott kattints a jobb egérgombbal, és Új / Parancsikon létrehozása.
Írd be:
shutdown.exe -s -t 00
Aztán Következő, nevezd el valaminek a parancsikont, például Shutdown vagy Leállítás :)
Ha kész vagy, akkor csinálj neki egy pofás ikont, például az enyémet :K , majd ha végeztél, megint jobb egérgomb és itt Rögzítés a kezdőképernyőre. Voilá, ott is van!

Hasonló módszer vonatkozik a Restart (újraindítás) lehetőségre, de ebben az esetben ezt add meg a parancsikon létrehozásakor:
shutdown.exe -r -t 00

Ezután mindent csinálj úgy, mint fentebb.

"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut

(#15032) Hunork válasza mfercso (#15026) üzenetére


Hunork
veterán

Igen, elégedett vagyok immár! :K
Bár nem ide tartozik, de szerintem meg az Alien rifle a legjobb fegyver, csak meg kell találni! ;] :) :K

"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut

(#15033) Hunork


Hunork
veterán

Új infók:

Az Aida64 proginak nem minden változata megy a rendszeren, ha rosszat használunk, akkor teljes fagyás van, csak reste oldja meg. Ami biztos jó: 2.60.2135.

Itt van a Cinebench W8 alatt, bár tudom, hogy nem ide tartozik szorosan ... én ezt amúgy sem nagyon használom, nagy viszonyításom nincs...

"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut

(#15034) fatallerror


fatallerror
addikt

[link]

az utóbbi hetekben vagy 4x 5x kékhaláloztam a memóriám miatt, lehet nem csípi a 8as a memóriám? (kingmax 1333as 2x2 gb) :U

don't tell me what i can't do!

(#15035) front3r válasza fatallerror (#15034) üzenetére


front3r
őstag

Bizony! Rakd be máshogy őket, cseréld fel, tisztogasd meg a foglalatokat, ha lehet akkor valahogy oldd meg hogy a levegő jobban érje a memóriákat is! Vagy vedd lejjebb a feszültséget, közben tesztprogrammal (Intelnél a Linx progi elég jó erre) teszteld mennyire stabil a rendszered!

PS5, PSVR2 -  iPhone 14 Plus, Watch S7, iPad Pro(2021)

(#15036) fatallerror válasza front3r (#15035) üzenetére


fatallerror
addikt

én is slotcserére gondoltam, megnézem másikban. linx az nem cpu "kínzó" progi?

don't tell me what i can't do!

(#15037) front3r válasza fatallerror (#15036) üzenetére


front3r
őstag

Az egész rendszer terhelését jó mérni vele. Én van hogy a procit, van hogy a memóriát tesztelem vele. Kiválóan működik.

PS5, PSVR2 -  iPhone 14 Plus, Watch S7, iPad Pro(2021)

(#15038) ETOM válasza fatallerror (#15034) üzenetére


ETOM
addikt

prime blend is jó ha memoval van gond tuti kidobja.

(#15039) mfercso


mfercso
tag

sziasztok hát én bele fogtam a wrencselésbe és probálom a win 8 at vhd-röl inditani ugy hogy fizikai gépen is menjen -rgo nem egy valos particiot használok hanem egy vhd-t csatolok be és arrol bootolok a win 8 ee nem szereti ezt a modot de azért én nem adom fel probálkozok másik windows werziokkal hátha azoknál bejön

ha valaki más is bele akar fogni itt van az utmutato video sok sikert ! (win 7-el probáltam és megye !!) http://www.youtube.com/watch?v=-8-Qf5YwMfo

Teloszámot már az első pm-ben kérek !

(#15040) Bator92


Bator92
tag

Nektek a Google Calendart sikerült beszinkronizálni a metrós naptárba?

(#15041) vlevi válasza Bator92 (#15040) üzenetére


vlevi
nagyúr

A windows live weboldaln kell beimportálni, és akkor látszik.
Ehhez a google oldalán kell a naptár beállításaiba belépni, és ott a privát URL ical címét kimásolni, és ezt importálni a live oldalon.
Természetesen ez így csak olvasható, a windows live felől írni ebbe a naptárba nem lehet.

(#15042) szabogabor10 válasza mfercso (#15039) üzenetére


szabogabor10
veterán

Nekem CP/RP tökéletesen futott VHD-n Win 7 mellett. Ennek is mennie kéne.

[ Szerkesztve ]

iPhone 14 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen

(#15043) adamssss


adamssss
veterán

Sziasztok!

Felraktam a win8-at, gyors meg minden, de jöttek a gondok...
1., Itt van ez a wifi adapter. Az Atya Istennek nem akarja működésre bírni. Pedig érzékeli, mert amikor bedugom ad hangot, és elvben a telepítő is rendesen felemegy rá...
2., Az Asus xonar driver is felment, de a hangkari vezérő paneljét nem tudom megnyitni. Erre valami ötlet?
3., Van eset smart security-m. Win8 alá kel vagy elég a gyári is? Azt kell konfigurálgatni?

Köszi előre is.

[ Szerkesztve ]

Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...

(#15044) Neil Watts válasza adamssss (#15043) üzenetére


Neil Watts
veterán

Szia!

1. A drivereket Windows 7 kompatibilitási módban tedd fel. Szvsz annak a wifi adapternek nem kell külön driver.

2. Lást (1)
3. Nem kell, elég a gyári szvsz.

Üdv. core2

(#15045) Bator92 válasza vlevi (#15041) üzenetére


Bator92
tag

Ez az importálás hol van? Sehol nem találom.

(#15046) adamssss válasza Neil Watts (#15044) üzenetére


adamssss
veterán

Feltetettem, kompatibilitás módban, de a francért nem indul el. Csak tölt, de aztán abba hagyja.

A wifi adapternek pedig ha kell, ha nem nem megy... :W

Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...

(#15047) vlevi válasza Bator92 (#15045) üzenetére


vlevi
nagyúr

Hülye neve van, előfizetésnek hívják :)

(#15048) netpeti98


netpeti98
addikt

Malwarebytes Anti-Malware mindenkinél probléma mentesen működik igaz?
Csak mert úgy néz ki valami bejött a Defender mellett és jó lenne tudni hogy most tényleg bejött vagy csak a rendszer bolondult meg és kapcsolgatta ki be a Defendert, és omlott össze a Firefox többször is. :( Most megint fut már lassan 2-3 órája probléma mentesen, de nem vagyok nyugodt.

Üdv netpeti98

(#15049) Sub-ZeRo válasza netpeti98 (#15048) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr

A firefox hogy összeomlik nem feltétlen a mbam hibája.

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#15050) netpeti98 válasza Sub-ZeRo (#15049) üzenetére


netpeti98
addikt

Hülyén fogalmaztam bocsánat. Most készülök felrakni az MBAM-ot, mert úgy néz ki hogy valamit sikeresen kifogtam. :(
Azért kérdezem hogy mennyire működik jól Win 8 alatt és fér meg a Defenderrel.

Üdv netpeti98

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 8 / 8.1 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.