Hirdetés

2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 8 / 8.1 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-12-04 16:14:18

LOGOUT.hu

A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#52001) quailstorm


quailstorm
nagyúr

Vitáról jut eszembe.
Belkin ősrégi USB-s WiFi stick.
Win8.1 nem támogatott. Telepítő nem csinál semmit. Win8.1 szerint ismeretlen nem támogatott HW. Win7-en még ment.
Gondolkozás...

Installshieldes exe kicsomagolása. Driverek kiszedése. Odaadtam eszközkezelőben neki a win7-es drivereket. Felismerte. Reboot. Műkszik.

Persze találkoztam olyannal is hogy tényleg nem ment 8.1-en. Ami most zavar az ADB hiánya :(((

(#52002) nonsen5e


nonsen5e
addikt

Na még egy olyat akartam kérdezni, hogy régi s754-es sempronos XP-s gépen tökéletesen ment 600dpi-vel egy HP laserjet 5l nyomtató, most meg 8-al, ivy bridge alapú rendszerrel csak 300dpi-re képes vagy "out of memory". Elvileg winupdaten keresztul támogatott a nyomtató...

D4 klán: HunPH - invért privát rám

(#52003) Bjørgersson válasza Djuree (#51990) üzenetére


Bjørgersson
félisten

Miért kell a másikat leokoskázni, amikor te szakérted tele a hülyeségeddel a topikot? :D

As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility...

(#52004) szabonagyur válasza Djuree (#51990) üzenetére


szabonagyur
félisten

Nem akartam eddig személyeskedni, de ha már okoska lettem hála neked, akkor hozzá tenném, hogy az eredeti hozzászólásod továbbra is hülyeség ahogy van. Az, hogy vannak programok amik nem mennek ez így van, Win7 esetében is volt ami nem ment mert XP alatt adták ki. De attól, hogy vannak dolgok amik nem mennek attól nem sz@r valami, erre kellene csak felhívni a figyelmet, hogy lehet.

Ezzel meg, hogy céges progi meg tervező ezzel csak vaktában tüzelsz... Tudok céges programot ami Win7 alatt sem megy, innentől a Win7 sem ajánlott akkor? Vagy ebben az esetben már a szoftver a szar, hogy nem írták meg Win7-hez?

Konkrétummal kéne bizonyítani az állításodat. Premete kolléga legalább érvekkel támasztja alá ami nem megy vagy nem úgy ahogy kéne.

@(#51993) Djuree: "amúgy meg mindegy, ha adott hardverre/szoftverre van írva, 20 éves drivernek is mennie kell..." Ennek a mondatnak mégis mi értelme van? Ezt magyarázd meg annak a sok Sound Blaster tulajdonosnak akinek egy sor hangkártyája már Win7 alatt sem megy, vagy azoknak akiknek Intel videókártya van és 1 évig támogatott. Igen addig jó a mondatod, hogy adott hardverhez írják a drivert és azt adott szoftverhez. De amit megírnak Win98-ra azt meg kell írni XP-re, Win7-re, Vista-ra is ugyanúgy.

[ Szerkesztve ]

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#52005) King Unique válasza Djuree (#51990) üzenetére


King Unique
titán

Ezt nagyon nem értem :F , mert én spec pont használok 2D/3D CAD programokat (AutoCad, Solid Edge stb.) 8 és 8.1 alatt is és semmi problémám vele, ahogy Photoshop, Office stb. is bőven használható, ezt nem értem mire fel állítják egyesek...
Simán, gond nélkül feltelepül, ott az asztal, használod azt kész, Charms Bar engem spec nem zavar a munkában, úgyis csak sarkokba húzva jön elő. max talán jobb feslőt addig kikapcsolom, komoly munka közben Metros appokat meg úgyse nyomogatom, h pl. bal felső bezavarjon.

Másikra meg, h ne váltson, mondja ezt egy olyan friss Win8.1 user, aki alig használja pár napja és csak kezdeti felületes képalkotás, tapasztalatok után alkot, főleg szubjebtív érvek alapján képet róla...ez jó. :D

(#52000) trickyy: szerintem már meg lett adva a kezdő lökés, ha sima 8 annyira nem tetszett a kis "apróságok miatt", akkor 8.1-től se várj csodát, főleg, ha olyan a hozzáállásod, puszta jó tanács. :)
Viszont ne hallgass más elhamarkodott megjegyzéseire se :N , mert azt láthattad 8-ban, h ott az asztali felület is és az Aero Glass híján 1-1-ben ugyanolyan, mint a W7 esetében. 8.1 U1 óta meg alapból az asztalra bootol stb., gyakorlatilag teljes egészében dolgozhatsz akár ott is és start menühöz sem kell megvárnia W9-cet, mert felraksz 2 perc alatt magadnak egyet.

(#52004) szabonagyur: most én mondom, nem érdemes annyira...eldöntette már, h nem nem kell neki...

[ Szerkesztve ]

(#52006) szabonagyur válasza King Unique (#52005) üzenetére


szabonagyur
félisten

Én nekem mindegy, hogy valaki felrakja e vagy nem, mivel a 7 is jó, használom is azt is.
Csak azért szólok minden ilyen jellegű megnyilvánuláshoz hozzá, mivel bárki kezdő belép egyből ezt látja, hogy egy valaki minden nap lehúzza.

Engem csak az b@sz fel aki indokok nélkül írja, hogy nem jó mert neki nem megy rajta pár db, soha meg nem nevezett program vagy játék. Még azt is beleírja, hogy szerinte fél év alatt lassabb, mint a Win7 amikor nem is használja. Premete kolléga legalább meg tudja indokolni, hogy mi a baja vele, és ha azt valaki olvassa és látja, hogy mire érdemes figyelni.

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#52007) King Unique válasza szabonagyur (#52006) üzenetére


King Unique
titán

Nekem is pont ez a bajom...de igazából nem lehet ellene mit tenni, mert pont ezek a szubjektív, sokx megfelelően alá nem támasztott érvek vezettek oda, h a 8.1-et nem szerette meg a köznép....és pont az ilyen felületesség miatt negatív pl. a Linuxnak is a megítélése.
Összefoglalóba kéne lassan "ennek" külön fejezetet szánni, de egyrészt sokan azt se olvassák el, mindig vki megkérdi újra pl. bejelentkezésnél jelszókérés kikapcsolási lehetőségét... :D

[ Szerkesztve ]

(#52008) Djuree válasza King Unique (#52005) üzenetére


Djuree
félisten

akkor örülök h neked bejött, nekem nem tetszik, mondom a gyári driverrel is behülyült, itt nálam ki is akadt a biztosíték, ha már most bebuggol milyen lesz később. :( pedig adtam neki esélyt, tetszett is volna ha normálisan működne. nade majd később, a win7 is ilyen volt eleinte. szar...
akinek meg megy bug nélkül az meg örüljön, nekem is menne szavam se lenne. ;)

[ Szerkesztve ]

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#52009) King Unique válasza Djuree (#52008) üzenetére


King Unique
titán

Nálad driver nem OK-s, de azért nem a Wint kell elsődlegesen hibáztatni, hanem inkább a noti gyártóját, mert sok más laposnál meg tökéletesen működik a 8/ 8.1 a gyári driverekkel, szerencsére Lenovo-nál nekem sincs vele gondom. Az megint más kérdés, h amit OS alapból WU-n keresztül felrak drivert, azzal menne-e, v nem notebook, hanem adott hardver gyártó oldaláról leszedve a legfrissebbet, azzal működne-e?

De nem erre ment a válasz, hanem tervező progikra, mert az úgy nem igaz, v mire alapoztad?
Az, h annyira bugos, azért azt nem mondanám, max az elején még tavaly, amikor ki lett adva. Meg az, h "alig van rá még program." se igaz így, mert ugyanúgy minden progi felrakható rá, pl. amiket én használok W7 alatt, azok mennek mind W8.1-en is. Esetleg melyik, ami nem rakható fel rá, nem megy rajta?

[ Szerkesztve ]

(#52010) Djuree válasza King Unique (#52009) üzenetére


Djuree
félisten

pl. a sacred2 gold sem megy nekem steam alól. :( pedig ez nekem fontos lenne.
windows update-t nem szoktam engedélyezni, nekem mindig szétcseszte a rendszert sajnos, mióta nincs engedélyezve, 3 éve nem telepítettem win7-et újra, azelőtt meg havonta. :D
de majd várok valamennyit aztán megint próbálkozok, hátha.

[ Szerkesztve ]

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#52011) King Unique válasza Djuree (#52010) üzenetére


King Unique
titán

Az játék, én kifejezett programokra gondoltam, és v 5-6 éves...persze attól még mehetne rajta, kompatibilitási módban se ?
Jellemző a WU letiltása is sokaknál, de eleve ilyenkor mit várnak egyrészt rendszerbiztonság, rések foltozásának hiánya terén, másrészt egy friss rendszernél, mint a 8.1 pont, h van értelme a frissítéseknek, mert előbbieken felül sok egyéb dolgot is javítanak benne... :U Pl. egér játékoknál szaggatott a korai 8.1-ben, azt is ezzel javította az MS ..
Nem tudom nálad milyen W7 van, de nálam még WU nem okozott eredeti rendszeren gondot, csak virágboltin...?
Igaz, h frissítés eszi a tárhelyet kicsit (bár lemezkarbantartóval lehet utána takarítani), talán kicsit lassít is, de az, h havonta újra kelljen rakni miatta a gépet, az szerintem abszurd, legalábbis nekem, ott vmi más gond lesz.

[ Szerkesztve ]

(#52012) ollie válasza King Unique (#52011) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Ja, én kb 4 évig használtam win 7-et bekapcsolt update-tel, probléma nélkül, és csak alaplapcsere miatt kellett újratelepítenem. És nem kíméltem, az alatt az idő alatt ezres nagyságrendű játékot telepíthettem rá.

***

(#52013) szabonagyur válasza Djuree (#52010) üzenetére


szabonagyur
félisten

Tehát akkor szépen lassan előjönnek is azok a dolgok amiért neked nem jön be a 8.1
Lényegét tekintve a rendszerrel semmi bajod, csak a drivekkel amik vagy nincsenek vagy nem jót használsz. Utóbbi esélyesebb, mivel 4-5 éves gépek mennek Win8.1-el simán.

A WU meg egyik rendszeren sem csesz szét...

Az meg, hogy egy 5-6 éves játék nem megy a rendszeren ez szerinted komolyan a rendszer hibája? Ez a szoftvergyártóé lenne ha egyáltalán lehet hibának nevezni, hogy nem támogat millió oprendszert.

Win7 esetében is lehet találni játékot amit nem támogat, mégsem mondod rá, hogy nem jó a rendszer.

Ha már játékok, mondanál pár tervező programot amit nem támogat a Win8.1 szerinted? Vagy csak olvastad valahol...?

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#52014) Aarpok válasza King Unique (#52011) üzenetére


Aarpok
őstag

Nálam sem okozott gondot a WU sosem és még annyira szerencsés is vagyok,hogy a kb 4 éves laptopmra ACHI driveren kivül semmit nem kellett telepítenem Win8 alatt.Kedvenc játékaim (Stalkerek) hibátlanul futnak rajta (most már 8.1 update - n).

Аарпок

(#52015) Djuree válasza szabonagyur (#52013) üzenetére


Djuree
félisten

saját céges progik amik nem mennek rajta, még csak win7-re vannak megírva egyenlőre, és nem megy 8.1-en. :(

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#52016) szabonagyur válasza Djuree (#52015) üzenetére


szabonagyur
félisten

Ne haragudj, hogy ezt mondom de remélem lassan rájössz, hogy mekkora hülyeséget írtál kezdetben azzal, hogy sz@r mert nem mennek rajta a programok. Nem a cég programozói a felelősek azért, hogy jól menjenek a programok? Ehhez az MS-nek mi köze? Most írtad meg a kulcs mondatot, hogy Win7-re van megírva.

Tehát fél nap alatt kiderült, hogy olyan dologért húzod le a rendszert amiért bármelyiket le lehetne akár illetve hülyeség. Játékból millió van ami sokak nagy kedvence és nem megy Win7 alatt sem, nem csoda, hogy pár évvel idősebb Win8 alatt is van ami nem megy. Program szintén egyéni, egyedi program amivel valószínűleg itt a fórumon más sosem fog hibával találkozni. Az, hogy a driverek nem mennek Win8 alatt megint a hardver gyártó hibája (bár ezt nehezen hiszem el, hogy 2013-as és nincs megfelelő Win8 támogatása, mivel a tejfölöd doboz Asus gépeknek is van).

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#52017) daimonion válasza trickyy (#52000) üzenetére


daimonion
senior tag

Azért raktam be a rendszerkövetelményt mert ÉN többek között ezen Dell Inspiron Duo 1090 Atom N570 1.66GHz 2GB használom a win 8.1 Update 1-et..a legnagyobb megelégedésre..
Az csak adalék, hogy a 63 éves édesanyám kb 1 nap alatt tanulta meg a Win 7 után ennek a rendszernek a kezelését..Amire neki kell azt tökéletesen elsajátította és használja az új rendszert..nem zavarják a csempék Sőt most már oda jutottunk hogy ha valami nincs csempére kirakva azt már hiányolja.
Szerintem egyszerüen csak akarat kérdése az egész hiszen a belbecs egy jottányival semn rosszabb mint a win7 sőt annál sokkal jobb.

Más
a Win+prtscn kombinációval készített képernyöfelvételeknek az alapértelmezett helyét valahogy meg lehet változtatni ? vagy esetleg az fix ?

(#52018) daimonion válasza Djuree (#52015) üzenetére


daimonion
senior tag

Igaz Én nem használok céges progikat de említettétek a Játékokat és Én a következő játékokkal játszom néha Windows 8.1 Update 1 alatt.

Civilization IV -Warlords-Beyond the sword. kiegekkel.
Haegemonia az univerzum légiói
Imperium Galactica Dosbox alól
Imperium Galactica II

(#52019) szabonagyur válasza daimonion (#52017) üzenetére


szabonagyur
félisten

A képek mappa tartalmát tudod átlinkelni máshova. Ha mondjuk a D:\Képek mappa a cél akkor meg kellene nézni, hogy oda menti e.

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#52020) trickyy válasza daimonion (#52017) üzenetére


trickyy
senior tag

Így már értem. :R

Elgondolkozom rajta. Az volt a bajom amúgy vele, hogy nem találtam logikusnak a dolgokat, először egy vezérlőpultot sem találtam meg anno, hiányzott nagyon a start menü, ez a csempés dolog meg egyáltalán nem tetszett, kicsit olyan érzés volt, mintha egy tablet-et használnék..

(#52021) sittes79


sittes79
addikt

Sziasztok,

Feltennék egy laptopra rendes windows 8-at és nem ezt a gyári hulladékot, ami rajta van(főleg mert csak német nyelvű). Mikor installálnám, van rajta egy csomó ilyen, hogy "helyreállítás" "system" "restore"

Ezeket töröljem vagy hagyjam a békesség kedvéért?

Köszi

(#52022) szabonagyur válasza sittes79 (#52021) üzenetére


szabonagyur
félisten

Ha neked nem kel többet a régi töröld

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#52023) King Unique válasza daimonion (#52017) üzenetére


King Unique
titán

Így van, csak hozzáállás kérdése és tényleg nem kell ezt nagyon tanulgatni, mert eleve, ha nem szándékozol Metrót annyira használni, az a pár megkerülő kattintás, amivel asztalra el, v inkább vissza jutsz, meg könnyen memorizálható. :K
És tényleg ne a fiatal, főleg itteni IT-s gárda sírjon már annyira, ha még idősebb generációnak is azért csak összejön, kivételek persze akadhatnak mind2 oldalon.

(#52016) szabonagyur: így van, ennyi erővel van olyan céges progi, ami meg XP-re lett írva, akkor mi van...nem hogy W8, de még W7-en se fog nyilván menni...
Illetve, ha majd megjelenik a W9, pontosan a kezdeti időszakban azzal is lesz vsz probléma xy driver/ program / játék kompatibilitása terén... :U

(#52020) trickyy : szerintem először csak a fentebb említett módokon egy próbát tegyél vele, ismerkedj, szokd egy kicsit a rendszert. :K
8.1-ben asztalon természetesen ott a vezérlőpult, de 8-cal ellentétében már Gépházból is vissza lehet rá menni közvetlenül, start menüt meg fel tudsz rakni magadnak könnyen.

[ Szerkesztve ]

(#52024) spyduck


spyduck
nagyúr

Sziasztok,

Senkit nem akarok megsérteni, de hozzáértő válaszára lennék kíváncsi. Adott egy készülék (laptop) amin Windows 8 OEM matrica van. Ha én erre rakok egy új OS-t amit letöltöttem és azt beaktiválom segédprogrammal, akkor ha jogi szempontból vizsgáljuk elkövetem-e a szerzői jogokkal való visszaélést? Azért érdekes a kérdés, mert a licensz jog már meg lett vásárolva, de aktiválni nem tudja, mert senki nem adja meg az aktiváláshoz szükséges információkat.

Azért lenne ez fontos számomra, mert az ilyen rendszerekkel elég komoly szívásunk van amikor újra kell telepíteni. A Microsoft álláspontja az, h ő nem felelős a rendszerért és nem tudja megmondani az aktiváló kódot, a gyártó (bármelyik laptop gyártó) pedig 6000-10.000Ft-os összegért hajlandó visszaállítani a rendszert egy laptop esetén.

Utóbbi egyébként azért felháborító, mert általában a Windows frissítések teszik tönkre ügyfeleink készülékét és érdekes módon senki nem vállal felelősséget semmiért.

(#52025) stargazer


stargazer
senior tag

sziasztok,

már kezdtem megbarátkozni a 8-cal. sikerült úgy testre szabnom, hogy egész letisztult használható rendszer lett belőle. legyalultam minden felesleges aceres (aspire p3-171) programot, elfogadható lett a sebesség stb. nem volt olyan reszponzív mint w7-tel, de elfogadható lett.
erre felmegy a 8.1 és nemhogy gyorsabb lenne vagy valami, a chrome szaggat ha meg akarom nézni az indexet pl. (ez lehet éppen az index hibája is mert más oldalak nem ennyire nyögvenyelősek). a nexus7 ami egy sokkal olcsóbb eszköz, 3-ad annyiba kerül, mégis röccenésmentesen mennek rajta a weboldalak. már nézegettem hátha lehet állítani valahol a vga memória mennyiségét, mert asszem alapba csak 64mb-ot ad neki a rendszer, ami szerintem kevés, de nem találtam semmilyen opciót ahol ezt állítani lehetne. pedig a bios up to date és felraktam a legfrissebb drivereket az acer oldaláról.
w7 alatt pl. tök frankón testre lehetett szabni a virtuális billenytűzetet, egy csomó opció volt, itt meg semmit nem lehet állítani. előugrik ha kell ha nem (ráadásul 2 is van belőle, de minek...).
most 2 különböző helyen lehet látni ugyanazokat az információkat, de minek...
legalább tök véletlenül kiszúrtam hogy a chrome-nak van egy olyan opciója hogy w8 módban való futtatás, és így mintha egy kicsit elfogadhatóbban menne (de lehet hogy csak pszichés)

szóval csinál valami érdemlegeset is a w8.1 frissítés (3.5 gb-ban remélhetőleg van érdemi dolog is), vagy csak ezt a pár fölösleges eyecandy-t adja a 8-hoz?

köszi
üdv
s

Fegyverben réved fönn a téli ég, kemény a menny és vándor a vidék, halkul a hó, megáll az elmenő, lehellete a lobbant keszkenő...

(#52026) szabonagyur válasza spyduck (#52024) üzenetére


szabonagyur
félisten

Hello

Jogi szempontból ez olyan neked mintha a polcon lenne a telepítő és ha valamelyik gépedet ellenőrzik, természetesen nem egy időben azt mondod ez ahhoz tartozik, csak a kulcsot nem tudom de meg van eredetiben. Szóval így ezzel a módszerrel jogilag továbbra is illegális a rendszer amit használsz.

De komolyan nincs program erre ami kiolvassa? Próbálj rá keresni itt is volt valaki aki talált talán programot hozzá. Lennie kell valami módszernek.

Neten egész sok leírás van ami használható is talán.

[ Szerkesztve ]

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#52027) szabonagyur válasza stargazer (#52025) üzenetére


szabonagyur
félisten

Hello

Gyalulgatás helyett jobb lett volna tiszta rendszerrel indítani véleményem szerint.
Olvastam 1-2 ritka esetet, hogy hasonlóan járt az illető, hogy lassult. Valahol irták is, hogy érdemes a drivereket leszedni, talán pont Acer gép is volt.

A videókártya gondolom Intel HD, az alapból annyi és a rendszer memóriából veszi majd el amennyi kell vagy amennyit tud.

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#52028) szabonagyur válasza szabonagyur (#52026) üzenetére


szabonagyur
félisten

Kifutottam a szerkesztésből, de pl: [link]. Egész ígéretes.

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#52029) #41133696


#41133696
törölt tag

A memória képfájl SSD-ről - tehát a rendszerpartícióról - egy tetszőleges HDD mappájába áthelyezni, a rendszert illetően nem okoz instabilitást?

(#52030) vlevi válasza #41133696 (#52029) üzenetére


vlevi
nagyúr

Át lehet, de felesleges. Ez a memory.dmp csak kékhalál esetén jön létre, máskor nem. Olyankor pedig, néhány évente egyszerkétszer, az nem számít az SSD élettartamán.

(#52031) #41133696 válasza vlevi (#52030) üzenetére


#41133696
törölt tag

Pont azért kérdeztem, mert egy ideje - csak üresjáratban - összejön 1-2 naponta 1 BSOD, és mire visszatérek, a BitLocker feloldó képernyője fogad. BSV-rel néztem, és mindig mást írt ki, mitől szállt el.

Amúgy rendre 800 MB és 1 GB között akad ilyenkor a mérete. Lehet a Bitlockerrel is összefüggésben, vagy valamelyik WU frissítéssel (csak közelmúltbeli jöhet szóba). VGA-ra is gondoltam, de még vizsgálódom. Ezen a gépen utoljára 2010-ben volt ilyen, akkor a Geil Black Dragon RAM modulokat kellett visszavennem 1066-ról 800-ra, holott előbbire is hitelesítve van. Szóval ez friss jelenség, és nem régen áll fenn. A Windows telepítés pedig még 2012-es, CHKDSK javított múltkor, utána futtattam SFC /Scannow-t nem talált hibát.

Olyan mintha a VRAM-ot írná ki, az állandóan 1 GB körüli méretből erre következtetnék ( 1 GB-os a 6850-es)

[ Szerkesztve ]

(#52032) stargazer válasza szabonagyur (#52027) üzenetére


stargazer
senior tag

maximálisan egyetértek, csakhogy ehhez csak recovery dvd-t adtak, és nem mutatja a kulcsot. torkos szívás volt visszapakolni a rendszert, azt megmondhatom.
vagy van esetleg vmi módszer arra hogy a kulcsot kinyerjem?

Fegyverben réved fönn a téli ég, kemény a menny és vándor a vidék, halkul a hó, megáll az elmenő, lehellete a lobbant keszkenő...

(#52033) szabonagyur válasza stargazer (#52032) üzenetére


szabonagyur
félisten

Aida illetve van egy másik ami biztosabb módszer, keress a fórumban rá, talán keyview vagy ilyesmi. Addig ne töröld le semmiképpen a rendszered amíg meg nem szerezd a kulcsot biztosra. Nézesd meg inkább több programmal is a kulcsot, de tuti legyen. Ha már 3-ból 2 ugyanazt írja ki akkor jó a kulcs.

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#52034) stargazer válasza szabonagyur (#52033) üzenetére


stargazer
senior tag

és akkor elméletileg le is tudom tölteni valahonnan a gyári 8.1 telepítőt?

Fegyverben réved fönn a téli ég, kemény a menny és vándor a vidék, halkul a hó, megáll az elmenő, lehellete a lobbant keszkenő...

(#52035) #41133696


#41133696
törölt tag

Velvet.hu-n mekkora Bing reklám van cikk formájában :D Nem mertem belinkelni a tartalma miatt :B ;]

[ Szerkesztve ]

(#52036) szabonagyur válasza stargazer (#52034) üzenetére


szabonagyur
félisten

Le igen, de arra figyelj, hogy letölteni 8.1-et csak 8.1 kulccsal tudod, a Win8 kulcsa nem jó hozzá. A Win8 kulccsal feltelepíteni sem tudod a 8.1 rendszert csak később telepítés után beaktiválni.
Itt van a 2 rendszernek megfelelő letöltő program amivel a végén DVD-re, USB-re is ki tudod írni, vagy ISO-t készíteni is lehet. Sajnos mostanában van valami baja a programnak nem mindig, nem mindenkinek működik. Ha nem megy írj rám segítek nem ide való módon. ;]

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#52037) szabonagyur válasza #41133696 (#52035) üzenetére


szabonagyur
félisten

Hát ez kész... én meg kerestem a féltudományos munkát, de ez teljesen szakmai :D

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#52038) csiben1


csiben1
tag

Egy feltelepített windowsról, hogy tudom megállapítani, hogy az eredeti-e :F Telepítő lemez és kulcs nincs, gyárilag előre volt telepítve a laptopra.

You can walk straight through hell with a smile

(#52039) stargazer válasza szabonagyur (#52036) üzenetére


stargazer
senior tag

köszi de mármint hol itt...? nem látok sehol semmi linket.

Fegyverben réved fönn a téli ég, kemény a menny és vándor a vidék, halkul a hó, megáll az elmenő, lehellete a lobbant keszkenő...

(#52040) szabonagyur válasza stargazer (#52039) üzenetére


szabonagyur
félisten

Bocsi a link kimaradt...[link]

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#52041) Simivok válasza csiben1 (#52038) üzenetére


Simivok
senior tag

Ha gyárilag előre volt telepítve akkor minden bizonnyal eredeti. Ha van a laptopon matrica akkor (szinte) biztos hogy eredeti. És ha nem akkor mi van? :F

Galaxy S23 256GB Cream

(#52042) #41133696 válasza szabonagyur (#52037) üzenetére


#41133696
törölt tag

ja :DDD

(#52043) szabonagyur válasza Simivok (#52041) üzenetére


szabonagyur
félisten

Gondolom kíváncsi rá, hogy az e mivel fizetett érte.

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#52044) Simivok válasza szabonagyur (#52043) üzenetére


Simivok
senior tag

a) Tegyük fel, hogy eredeti, és benne van az árban: jogtiszta a windows, Microsoft megkapta a licenc pénzét, a tulaj azt kapta a pénzéért, amit szeretett volna.
b) Tegyük fel, hogy a gyárban trükköztek: a pénzt nem kapta meg a Microsoft, a gyártó több pénzt kap, de még így is van egy aktivált oprendszer. A felhasználó örül, mert van egy oprendszere, a gyártó is aki trükközöt, viszont a Microsoft elesett egy kis pénztől.

Ha a b) verzió lenne akkor sem lenne semmi gond, nem ettől fog csődbe menni a Microsoft. Szóval szerintem inkább használja a windowst. Egyébként szerintem nem lehet megtudni hogy valódi-e a termékkulcs, hacsak aidával nem nézi meg a termékkulcsot és diktálja be a Microsoftnak, hogy télleg eredeti-e.

Galaxy S23 256GB Cream

(#52045) szabonagyur válasza Simivok (#52044) üzenetére


szabonagyur
félisten

Igen csak gondolom nem mindegy neki a valódiság, főleg ha esetleg az a munka eszköze...

Kideríteni tényleg nem lehet, ha nincs rajta matrica és nem adtak semmit akkor szerintem nem jogtiszta a dolog.
Előre telepített rendszer esetében kéne a matrica a gépre legalább. Ha meg nem volt benne az árban akkor esélyes, hogy nem is eredeti, mivel ki rakna rá ingyen eredetit..

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#52046) FCsabi24


FCsabi24
tag

Üdv!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy mi a különbség ez és e között?

Előre is köszi a segítséget!

(#52047) Simivok válasza szabonagyur (#52045) üzenetére


Simivok
senior tag

Ha nincs ráragasztva a matrica akkor télleg gyanús a dolog.

Galaxy S23 256GB Cream

(#52048) csiben1


csiben1
tag

Köszi a válaszokat! Egy használt laptopról van szó, ezért kérdezem. Majd csekkolni fogom a matricát
:R

You can walk straight through hell with a smile

(#52049) stargazer válasza szabonagyur (#52040) üzenetére


stargazer
senior tag

bakker, azt írja ki hogy ezzel a kulccsal nem lehet retail verziót telepíteni... :D

Fegyverben réved fönn a téli ég, kemény a menny és vándor a vidék, halkul a hó, megáll az elmenő, lehellete a lobbant keszkenő...

(#52050) vigyori78 válasza szabonagyur (#52040) üzenetére


vigyori78
őstag

Az kiderült már,hogy akinek azt írja,hogy "Most nem lehet csatlakozni" mi lehet a hiba?
A kulcsot elfogadja rányomok,hogy tovább, pörög párat majd kiírja,hogy "Most nem lehet csatlakozni"
Próbáltam három eredeti kulccsal,több gépen is másik nettel ,win7-en 8.-on de mindig ezt írja.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 8 / 8.1 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.