Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 8 / 8.1 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-12-04 16:14:18

LOGOUT.hu

A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#44501) micafighter válasza steewcv65 (#44500) üzenetére


micafighter
nagyúr

Fogalmam sincs :D Valoszinüleg a gom lejátszó használja részben a dx-et.

(#44502) steewcv65 válasza micafighter (#44501) üzenetére


steewcv65
őstag

hm...érdekes.
Azért köszönöm a segítséget.
Viszont meglestem és a legújabb dx-van felrakva.

#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60# Keychron Q3 Silent Peach#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7

(#44503) micafighter válasza premete (#44492) üzenetére


micafighter
nagyúr

És még annyit hogy egy kis RESPECT mehetne itt főleg a Szakértőknek, mivel a Szakértői státusz azt jelenti, hogy szabadidejükben egy csomó embernek segítettek, és ezért cserébe jobb esetben egy köszönöm a fizetségük.

Ha nem tudsz a fórumtársaiddal kellő tisztelettel kommunikálni, ajánlom neked a már említett Supportokat, ők pénzt kapnak azért hogy elviseljék az ilyen stílust, sőt ki vannak rá képezve, ez a munkájuk :)

[ Szerkesztve ]

(#44504) Orlin


Orlin
addikt

Sziasztok!
Tegnap írtam már,hogy érdekes dolgokat produkál a telepitéskor a gépem...
K53 T,most jött szervizböl vissza és újra akartam tenni a 8-at.De a particiok létrehozásakor 4-5 hoz létre kapásból.Késöbb rájöttem be volt kapcsolva az uefi és telepitéskor ha azt választom boot uefi dvd,akkor hoz létre több particiót.Ha sima telepitédbe kezdek akkor minden stimmel...

[ Szerkesztve ]

LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11

(#44505) Bodor válasza premete (#44492) üzenetére


Bodor
veterán

A hozzászólásod stílusa, provokáló hangneme inkább téged jellemez, a tartalmára ezért már inkább nem is reagálok.
További jó fórumozást!

(#44506) szabonagyur válasza Orlin (#44504) üzenetére


szabonagyur
félisten

Szia

És hol a probléma? UEFI esetén több partíció van mint sima esetben

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#44507) Orlin válasza szabonagyur (#44506) üzenetére


Orlin
addikt

Csak fúra,eddig "hagyományosan" telpitettem mindig.2 partició és ennyi.De közbe utána olvastam ,bár amit felfogtam annyira nem gyözött meg :) Pedig elvileg jó dolog.

[ Szerkesztve ]

LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11

(#44508) phain


phain
tag

Sziasztok!
Tegnap húztam újra a gépemet (win8) és lenne egy kis gondom amire nem tudok megoldást találni.
Csináltam két fiókot. Az elsődleges fiók rendszergazdaként szerepel és a másik egy sima helyi fiók.
A helyi fiókot úgy akartam, hogy azzal csak pár alkalmazást lehet csak elinditani és, hogy ne lehessen látni/használni csak 1 particiót ( a 3ból ).
A particióknál beállitottam és csak az elődleges fiókomnak adtam engedélyt (jobbklikk - tulajdonság - biztonság ). A programok korlátozására pedig bekapcsoltam a családbiztonságot és bepipálgattam, hogy mi az a progi amit használhatnak a másik fiókkal.
Tegnap ment is semmi gond nem volt.
Ma reggel bekapcsoltam a gépet és mondhatni full káosz. A rendszergazda fiókommal ha ráklikkelek a vezérlőpultban a családbiztonságra nem nyitja meg. A fiókbeállításoknál nem nyit meg semmit. Ha megpróbálok valamit rendszergazdaként elindítani nem engedi, a másik fióknál amiket engedélyeztem programot nem indithatóak :S

Tudna valaki segíteni ?? Illetve mit rontottam el ????? Előre is nagyon szépen köszönöm ha valaki segítene.

(#44509) Fire/SOUL/CD válasza premete (#44489) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Ez nem túlzás volt, hanem tény. Az a példa gyakorlatilag is úgy működik, egy W8-as gép, 4GB RAM-al a nyers telepítési mérete ~14GB (engedélyezett hibernálás és nem letiltott/átméretezett pagefile mellett). Ehhez még hozzávettem 6GB-t, ami a frissítések és mindenféle progik telepítésére szolgálna. Így tartunk 20GB-nál és az SSD-n is bőven megvan a javasolt 10% üres hely(a formázott kapacitás 10%-t célszerű üresen hagyni. Az általad említett 30% over provisioning-ot üzleti célú meghajtóknál alkalmazzák, ahol folyamatosan igénybe vannak véve az SSD-k)

Ezt csak azért írtam le, hogy de igen, simán, kényelmesen el lehet férni adott esetben egy 32GB-os SSD-n is, de manapság nincs értelme 32GB-ost venni, hisz 2-3K-val drágábban van 60GB-os SSD is. Viszont 60GB-on (átlag userek, átlag felhasználásra) el kell hogy férjenek. Ha nem, akkor az mindig user error, mert nincs rendesen beállítva (pl 8GB RAM-od van, akkor állítsd fix méretre (pl1GB-ra) a pagefile méretét, ha nem hibernálsz amúgy sem, akkor tiltsd le és máris ~16GB fel is szabadult), 8-10GB restore point rohad a meghajtón, karban kellene tartani vagy épp nem ártana pl CCleaner-el letakarítani azt a 25GB szemetet, ami a TEMP-ben összegyűlt, és sorolhatnám.

Természetesen ha valaki egyéni/speciális célokra is használja a gépet, akkor nyilván nem 60GB SSD-ben gondolkodik, ez is igaz, de ez már egy másik történet.

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#44510) xtmod válasza @matthew@ (#44455) üzenetére


xtmod
senior tag

üdv.

ha a win 8-at aktiváltad az előző gépen, márpedig úgy értelmeztem, akkor a laptopodon elfelejtheted. sajnos az oem cuccok ilyenek. nekem is volt az asztali gépemen legális win 7 64 bites ultimate. mivel eladtam a gépet, mert sok helyet foglalt a teljes cuccos, az akkor új laptopomra akartam feltenni, az azon lévő ugyancsak legális home prémium helyett. "természetesen" úgy jártam mint te. most egy win 8.1-em van, de addig feketén használtam a drága pénzen vett ultimate rendszeremet, mert természetesen nem hagytam magammal kitolni. kidob az ember egy csomó zs-t, de ha gépet vált, mehet a lemez a kukába. nem értem miért kell dupla annyit fizetni, ha egy rendszert egymás után, (nem egy időben) több gépen szeretnék használni, ha úgy alakul.

(#44511) micafighter válasza xtmod (#44510) üzenetére


micafighter
nagyúr

Több féle liszenszet használ a Microsoft. Az OEM-et nem tudod költöztetni, a Retail liszenszet igen. A legtöbb laptop és gép OEM liszenszel jön előtelepítve, úgyhogy ha költöztetős liszenszet akarsz, akkor jobban jársz egy OPrendszer nélküli géppel, (az ára értelem szerüen olcsóbb), és külön veszel hozzá Retail liszenszet, amit nem kell kukáznod, ha eladod a gépet / laptopot.

[ Szerkesztve ]

(#44512) xtmod válasza micafighter (#44511) üzenetére


xtmod
senior tag

igazad van, de ilyesmivel sokan nem számolnak. nem cserélnek sűrűn gépet, vagy egyebek miatt.

(#44513) micafighter válasza xtmod (#44512) üzenetére


micafighter
nagyúr

Igen, ez sajnos az a kategória, hogy utána kell járni, mert sajnos nem kötik az ember orrára.

(#44514) xtmod válasza micafighter (#44513) üzenetére


xtmod
senior tag

1 hónapja még win 7-em volt, most win 8.1. az utóbinál már némi hardveres megkötés is volt, jövőre meg itt a win 9. ki tudja ezt követni? :) lassan a pc-nél is úgy lesz mint a telefonoknál. új rendszer, új hardver. már ha azt akarod, hogy rendesen működjön.

még az kell, hogy a harvergyártásban is ilyen tendencia induljon be, aztán teljes lesz a kör.

[ Szerkesztve ]

(#44515) micafighter válasza xtmod (#44514) üzenetére


micafighter
nagyúr

A PCknél biztos, hogy nem lesz ugyanaz, mint az okostelefonoknál, legalábbis egyenlőre. A PC moduláris, cserélgetheted az alkatrészeket a legtöbb számítógépben. Okostelefonnál is lehet cserélgetni alkatrészt, de csak ugyanolyanra, nem lehet fejleszteni, nincs modularitás, kompatibilitás. Bár vannak már tervek a moduláris okostelefonra (pl. Motorola, ZTE ) azért ez még odébb van a valóságtól :)

A Windows 9 meg kétlem, hogy jönne jövőre. Csak abban az esetben tudom elképzelni, ha valami olyan új ötletük támadt, ami jelentősen különbözik a W8-tól, és jobban meg akarják különböztetni a terméket a W8tól mint egy alverzióval, pl Windows 8.x. Ez persz egyáltalán nem kizárt.

A 2015-ös W9 szóbeszéd alapja ez: [link] hivatalos forrást én még nem találtam a BUILD 2014 konferenciáról, ahol ezek elhangzottak.

[ Szerkesztve ]

(#44516) Tournament válasza micafighter (#44515) üzenetére


Tournament
aktív tag

2014 konferenciára már a jegyek is elkelltek :D

(#44517) micafighter válasza Tournament (#44516) üzenetére


micafighter
nagyúr

Tudom, volt olyan kedves MS és írt nekem a konferenciáról emailt. Én arra gondoltam, hogy hivatalos forrás még nincs, ami alátámassza az általam linkelt cikk mondandóját, és a konferencia is még odébb van. (április)

Magyarul a W9 egyenlőre csak pletyka, AFAIK.

[ Szerkesztve ]

(#44518) kalozhun100


kalozhun100
őstag

Már az agyamra megy ez a sok hiba. Windows 8.1 és mindig kiír ilyen hűlye zámokat meg betűket, read, written, werfault.exe, windows telepitő stb. Elegem van Ezt windows 7-en nem csinálta.

Samsung Galaxy S7 Edge

(#44519) micafighter válasza kalozhun100 (#44518) üzenetére


micafighter
nagyúr

Ööö.. pontosan mi a probléma? :DDD

(#44520) jjwsj válasza micafighter (#44438) üzenetére


jjwsj
csendes tag

Most jutottam oda, hogy akkor szépen újratelepítem a gépem! Köszönöm a Belarc Advison programmal ki is nyertem a serial kódot! Az a baj hogy elfelejtettem hogy ezeknél az új gépeknél már nem lehet általad kiírt Windowst telepíteni mert nem tudom miért....3gépen próbáltam már és csak az eredeti Windows lemezt fogadja el!! :W :W :W :W Nem bootol akármit csinálok! Érdemes megpróbálnom hogy csinálok egy boot pen drive-ot? És akkor az általam kiírt Windows lemezeket dobhatom el? :( :((( :((( :((( :(((

(#44521) kalozhun100 válasza micafighter (#44519) üzenetére


kalozhun100
őstag

Ez meg még ehhez hasonlóak és egyre gyakrabban.

Samsung Galaxy S7 Edge

(#44522) micafighter válasza jjwsj (#44520) üzenetére


micafighter
nagyúr

Pedig nem csak az "eredeti" telepítővel lehet telepíteni. Hogyan csináltad a telepítőt? Egyszerű kiírás nem elég, attól nem lesz bootolható.

(#44523) micafighter válasza kalozhun100 (#44521) üzenetére


micafighter
nagyúr

Semmi köze a windowshoz, nvidia driver hiba. Ahogy látom intel HD driver is van fent? Arra feltétlen szükséged van? Elképzelhető hogy az kavar be.

[ Szerkesztve ]

(#44524) kalozhun100 válasza micafighter (#44523) üzenetére


kalozhun100
őstag

De van Werfault.exe is. Ez egy Lenovo y580 laptop, miért zavarna be az Intel HD driver?

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy S7 Edge

(#44525) micafighter válasza kalozhun100 (#44524) üzenetére


micafighter
nagyúr

És az mit ír ki? Amúgy az ez

(#44526) kalozhun100 válasza micafighter (#44525) üzenetére


kalozhun100
őstag

Próbáltam már kikapcsolni, de ugyanúgy bejön. Hasonlót ír ki.

Samsung Galaxy S7 Edge

(#44527) micafighter válasza kalozhun100 (#44526) üzenetére


micafighter
nagyúr

Pontosan kéne tudni, hogy mit ír ki, mert abból lehet kideríteni, hogy mi okozza a hibát :)

(#44528) kalozhun100 válasza micafighter (#44527) üzenetére


kalozhun100
őstag

Majd ha előjön felteszem, de szerintem egyszer már posztoltam.

Samsung Galaxy S7 Edge

(#44529) jjwsj válasza micafighter (#44523) üzenetére


jjwsj
csendes tag

Jól van kíirva, mert a régebbi laptopokat gond nélkül újraraktam így...tavaly vett az egyik barátnőm VAIO gépet...az sem bootolt be kiírt lemezről...édesanyám ASUS-ához igy eredeti lemez kellett! Fogalmam sincs milyen biztonsági izé ez....az összes gép Németben lett véve előtelepítve az igaz...de nem hinném hogy kölünbség lenne az otthoni és a hógolyók által telepített gépek között! Na azért még próbálkozom! :F :))

(#44530) micafighter válasza jjwsj (#44520) üzenetére


micafighter
nagyúr

Most gyorsan összeszedtem pár megoldást, amivel telepítőt lehet csinálni: MS, ha van liszenszed, ha nincs, parancssoros verzió, YUMI - multiboothoz, universal - univerzális, zotac, rufus.

[ Szerkesztve ]

(#44531) micafighter válasza jjwsj (#44529) üzenetére


micafighter
nagyúr

BIOSba gondolom első helyre tetted a telepítőt?

(#44532) kalozhun100 válasza micafighter (#44531) üzenetére


kalozhun100
őstag

Hogy érted? Uefi módban raktam fel pendriveról.

Samsung Galaxy S7 Edge

(#44533) micafighter válasza kalozhun100 (#44532) üzenetére


micafighter
nagyúr

válasza jjwsj (#44529) kolegának írtam :)

(#44534) kalozhun100 válasza micafighter (#44533) üzenetére


kalozhun100
őstag

Oké.

Samsung Galaxy S7 Edge

(#44535) jjwsj válasza micafighter (#44531) üzenetére


jjwsj
csendes tag

IgenIgen! :)

(#44536) szabonagyur


szabonagyur
félisten

Sziasztok

Olyan kérdésem lenne, hogy tesóm BME-s tanuló és egy ilyen linkről tudna leszedni Win8.1-et: [link]
A link csak belső hálóból érhető el, és Enterprise verziók vannak fent. Szerintetek mennyire esélyes, hogy ezek a verziók a Campuson kívül is használhatóak huzamosabb ideig? Vagy ha egyszer beaktiválódik akkor úgy is marad? Vagy valamilyen időközönként ellenőrzi a szervert, hogy aktiválni tudja? Mivel laptop gépre menne fel így pl nyáron esélyes 2-3 hónap is amikor nem tud felmenni a gép a Campus hálóra, aktivált marad vajon?

Köszönöm előre is.

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#44537) cattus válasza szabonagyur (#44536) üzenetére


cattus
őstag

[link] Itt talán többet / többen tudnak segíteni.

Do the thing!

(#44538) szabonagyur válasza cattus (#44537) üzenetére


szabonagyur
félisten

Köszi szépen eszembe sem jutott volna, hogy van ilyen topik :)

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#44539) Gigaman55


Gigaman55
csendes tag

Sziasztok!

Tegnap feltelepítettem a Windows 8-at (már másodjára, de akkor nem raktam fel minden programomat, csak kipróbáltam) SSD-re. Egy ideig minden jó volt, de aztán elromlott vmi, és már nem tudok videókat lejátszani. Sok programmal próbáltam, mind kifagy (hibaüzenet nélkül), több fajta fájltípust is, de csak a VLC lejátszója játssza le ezeket. Pl KMPlayer betölti a fájlt, bele is lehet tekerni, mutatja a pillanatképeket, hogy mi történik benne, de nem tudja lejátszani, kifagy.

Már letöröltem mindent, amiről azt hittem, hogy köze lehet hozzá, de nem segített. Codec Tweak Tool-t is használtam, de az sem. A rendszert nem tudom visszaállítani korábbi időpontra, mert nem csinált mentéseket (csak mikor feltelepült).

Hogyan oldhatnám meg?

(#44540) zsírsámán válasza szabonagyur (#44536) üzenetére


zsírsámán
senior tag

Az én verzióm is innen van. Otthonról tettem fel vpn-el (hszk.bme.hu-n találhat róla bővebb leírást, de érdemes egy frissebb verziót letölteni), és rögtön be is aktiválta magát, azóta semmit sem kért, pedig nem is járok a suli közelében. Ugyanez igaz az office-ra is. Ha meg nem kell neki az enterprise, dreamsparkról le tudja tölteni a pro-t, mert ahoz is van hozzáférése.

(#44541) micafighter válasza szabonagyur (#44536) üzenetére


micafighter
nagyúr

Rossz a link, nemnyissameg :DDD

Valoszinüleg a kolega által linkelt topicban könnyebben tudnak segíteni :)

Feltételezem egyébként, hogy KMS rendszert vagy MAK kódokat használnak.

A MAK kód az egyszerübb eset: A Multiple Activation Key (MAK) requires computers to connect one time to a Microsoft activation server. Once computers are activated, no further communication with Microsoft is required.

A KMS rendszer viszont rendszeres aktiválást kíván, például 90 naponta csatlakozni kell a KMS rendszerre.

Ezekről részletesebben: [link]

(#44542) szabonagyur válasza micafighter (#44541) üzenetére


szabonagyur
félisten

A link csak belső hálóból érhető el Ahogy írtam nem lehet megnyitni csak illusztráció. :D

@(#44540) zsírsámán : köszi az infót akkor próba lesz, hogy milyen a dolog. Ez egyetemi hálóból lenne felrakva az fix.

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#44543) micafighter válasza szabonagyur (#44542) üzenetére


micafighter
nagyúr

Tudom, viccnek szántam :D

(#44544) micafighter válasza szabonagyur (#44542) üzenetére


micafighter
nagyúr

Egyébként ahogy a kolega is írta, proxy-n keresztül otthonról is tudsz csatlakozni az iskolai hálózatra :)

(#44545) szabonagyur válasza micafighter (#44544) üzenetére


szabonagyur
félisten

Ha tudnám, hogy kell a proxy dolgot használni..:D De itt az ideje megtanulni :D

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#44546) micafighter válasza Gigaman55 (#44539) üzenetére


micafighter
nagyúr

Vezérlőpult -> Eszközkezelőben nincs sárga felkiáltójeled?

(#44547) micafighter válasza szabonagyur (#44545) üzenetére


micafighter
nagyúr

Az iskola honlapján le van valahol írva :) Így elsőre ezt találtam: [link] ;)

[ Szerkesztve ]

(#44548) vigyori78


vigyori78
őstag

Sziasztok ez eddig is így volt csak nekem nem tűnt fel mert eddig nem magyar rendszert használtam?
Program Files (x86) helyett Programfájlok (x86) van.
Ha belépek a Program Files (x86) mappában és rákattintok egy mappára megnézem a tulajdonságokat ott helynek meg C:\Program Files (x86) -ot ír :F

[ Szerkesztve ]

(#44549) micafighter válasza vigyori78 (#44548) üzenetére


micafighter
nagyúr

Igen, ez ilyen :DDD

(#44550) vigyori78 válasza micafighter (#44549) üzenetére


vigyori78
őstag

:D Csodálatos.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 8 / 8.1 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.