Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 8 / 8.1 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-12-04 16:14:18

LOGOUT.hu

A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#14001) fatallerror válasza ubid (#13998) üzenetére


fatallerror
addikt

igen csak asszem energiagazdálkodásnál bekell állítani h ne kapcsoljanak ki soha a vinyók

don't tell me what i can't do!

(#14002) Killing válasza vlevi (#13997) üzenetére


Killing
addikt

"Erzodik rajta, hogy meg nincs kesz." Ezt még javítják a végleges kiadásig? Nekem ezek a nem lekerekített sarkú gombok nem jönnek be, könyörgöm még az XP-s is jobban kidolgozott volt.

Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest

(#14003) bon válasza Killing (#14002) üzenetére


bon
őstag

Rendszer kész, semmi se fog változni a bolti megjelenésig.

A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P

(#14004) pvt.peter


pvt.peter
őstag

A rendszermeghajtó gyökerében levő swapfile.sys mire való?
Nekem bizonyos időközönként teljesen belaggol a rendszer, Win7 -ben egyszer volt ilyen tapasztalatom.
Onnan gondolom, hogy a swapfile a ludas, hogy amikor Google Chrome -ban nyitni akartam egy új fület, akkor a címsorban vmi "swapfile" felirat jelent meg közben pedig laggolt az egész rendszer, hangtól kezdve egészen megjelenítésig.
Am. Win8, x64
legújabb Chrome
illetve 4GB RAM

szerk.: am. a pagefile.sys 1.22 GB, míg a swapfile.sys 256 MB

[ Szerkesztve ]

Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.

(#14005) icons válasza pvt.peter (#14004) üzenetére


icons
addikt

A kedvenc linkem! :)

Arra tippelnék, hogy elfogyott a RAM.
Drágább megoldás: Több RAM
Olcsóbb megoldás: zárj be futó programokat, füleket, msconfig-ot takarítsd ki (mármint a Startup-ot), ilyesmik.

Szerk: szerintem azért ,mert elfogyott a RAM, és a swapfile-ból olvasott, abba írt! Nézd meg Task Manager-rel mennyi RAMot eszel!

(#13994) Killing
"mikor XP-->Windows 7 váltást csináltam, akkor a windows 7 se volt olyan egyszerű, legalábbis a hálózatbeállításra csak másnap jöttem rá hogy hol meg hogy kell. "
na, nekem pont az XPvel volt problémám, mindig gyűrkőztem, mire sikerült beállítani a netet! Főleg amikor még modemünk volt:D Win7 már rögtön rájött mindenre. Grátiszba ha win gomb megnyomása után beírom, hogy "network" vagy "hálózat", rögtön be tudok mindent állítani!

Fórumhoz
Az elmúlt 390 kommentet nem olvastam, történt valami érdekes? :D

[ Szerkesztve ]

(#14006) pvt.peter válasza icons (#14005) üzenetére


pvt.peter
őstag

akkor már ketten vagyunk,
nekem is szokásom küldözgetni :P
de nem találtam semmiféle magyarázatot arra, hogy miért jelent meg a chrome címsorában a laggolás közben a *swap* felirat

Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.

(#14007) pvt.peter válasza icons (#14005) üzenetére


pvt.peter
őstag

tuti, hogy nem fogyott el a ram, max. 50% -on szokott lenni
mondjuk 15-20 fül szokott megnyitva lenni a böngészőben, de régebben is így volt Win7-nél és nem voltak gondok

Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.

(#14008) icons válasza pvt.peter (#14007) üzenetére


icons
addikt

Hmmm...

a chrome-ot a Modern UIról indítod, vagy Desktop-ról?
Kapcsold ki a lapozófájlt minden meghajtón, és akkor nézd meg, mit csinál.

Elvileg a Modern UIs appokhoz tartozik ugye a swapfile.sys, chrome-ot nem kellene bántania. Az 50%ot gondolom magad nézted, a 2giga RAM reális is ennyi fülnél, ha más nem fut...

(#14009) vlevi válasza NZKK (#13999) üzenetére


vlevi
nagyúr

Na, igen, csak vannak beidegződései az embernek, ami itt nem működik.
Jobb alsó sarokban nincs kint az óra, nincs értesítési terület a taskbaron (mert taskbar sincs).
Tudom, fel-felvillannak dolgok, ha valamit akar közölni, de az nem látszik csak egy ideig, ráadásul desktop alkalmazások nem tudnak oda írogatni.
Ha pl. várok egy letöltésre, ami még néhány perc, és elkezdek valami metrós appban csinálni közben bármit, nem veszem észre, hogy készen van a letöltés.
A jobb egérgombos "helyzetérzékeny" menüvel sem vagyok kibékülve. Az a 4-5 opció, ami ilyenkor választható, teljesen szétszórva jelenik a meg a képernyőn, holott egy 5x5 centis területen is elfért az elmúlt 15 évben.
Harmadik, hogy az androidban hozzászoktam, hogy van vissza gomb. Itt nincs. Ráadásul, ha kilépek egy alkalmazásból, akkor a start képernőre dob vissza, és nem az előzőleg használt progiba. Tehát, ha olvasom a leveleimet, és ott rákattintok egy hivatkozásra, elvolvasom, ami ott volt, bezárom a böngészőt, és a start képernőn találom magam.
satöbbi. sok-sok apróság, amit lehet magyarázgatni, hogy csak 1-2 kattintás és ugyanott vagyok, ahol eddig, de szerintem ezek mind zavaró apróságok, és sok kicsi sokra megy alapon az ember egyszercsak megunja és visszarak valami olyat, ahol kényelmesen dolgozhat.
Indítófelületnek sem olyan kényelmes, mint volt előtte a start menü, mert feleslegesen nagyok a csempék, amiknek ráadásul a felületének az 60-70%-a nincs kihasználva, mert a hagyományos windows ikonok nem töltik ki.
Amúgy én már túltettem magam ezen a szarametró dolgon, mert egyet sem használok közülük. Levelező, naptár, időjárás még csak-csak jó lenne, de azon a csempén nem fér el annyi információ, amennyire én kíváncsi lennék, például ne csak 1-1 levelet villogtasson, 1 naptári bejegyzésnél többet szeretnék ott látni, és a 4-5 napos előrejelzésnek is örülnék. De ezek abban a csempés kialakításban kivitelezhetetlenek, mert a megszabott területbe nem férnek bele. Ezért inkább letöröltem a metrós dolgokat. Néhanéha végignézem, van-e valami újdonság a store-ban, de elég kevés még. Mondjuk ez az egy dolog, ami még érthető, hiszen a Windowsnak is kellett sok év, mire desktop alkalmazások megjelentek minden feladatra.

Szerinted ez a cleartype teljesen rendben van?
Balra Firefox, jobbra IE

Amúgy simán el tudom képzelni, hogy videokártya, vagy driver, vagy izé, de akkor is ronda.

"Nekem ezek a nem lekerekített sarkú gombok nem jönnek be,"
Asszem az az egyetlen dolog, ami viszont szerintem nem rossz. Nekem inkább az ablakok sarkai nem tetszenek. Hát, eléggé olyan ........

[ Szerkesztve ]

(#14010) pvt.peter válasza icons (#14008) üzenetére


pvt.peter
őstag

desktopról futtatom
okés, majd tesztelgetem, elég horrorisztikus amikor minden belaggol :D

Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.

(#14011) A_ScHuLcZ válasza vlevi (#13997) üzenetére


A_ScHuLcZ
addikt

A felület nekem sem jött be annyira, még arra sem jöttem rá, hogy a metro-ból hogy tudok kitenni valamit a desktop-ra, csak egyéb módszerrel tudtam megoldani. Talán a sebessége miatt nem akarok visszaállni 7-esre, visszalépésnek érezném.

"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."

(#14012) dunc válasza A_ScHuLcZ (#14011) üzenetére


dunc
nagyúr

Nekem is a sebessége,és hardver támogatása tetszik ,de a működése elrendezése botrányos ! Win7 témát rá ! :) Viszont azt mindenki elfelejti,hogy ez az elrendezés az érintőképernyő támogatás miatt ilyen !

[ Szerkesztve ]

(#14013) Sweet Lou 6 válasza vlevi (#14009) üzenetére


Sweet Lou 6
addikt

IE-nél a hardveres gyorsítás miatt ilyen a cleartype. a legújabb Directx meg egy cleartype beállítás valamennyit javít rajta, de szerintem ezeket már megtetted, mert nálam is hasonlóan néznek ki a betűk.

sweetlou6.wordpress.com

(#14014) Hunyika2


Hunyika2
tag

Sziasztok!

nekem egy olyan problémám lenne, h a "Kapcsolatok" nevű alkalmazás egyfolytában a háttérbe ugrik. ha rákattintok, akkor kb 2 másodperc és eltűnik, nem kiép, mert a bal felső sarokban megjelenik a futó vagy éppenséggel felfüggesztett alkalmazások között...

találkozott-e már valaki ezzel a problémával?

Win 8 proffesional van fent 64bit...

Intel i5 4670K, MSI Z87-G45 Gaimng, Corsair Vengeance 1600 MHz 2x4GB, OCZ 60GB Vertex 3, Western Digital Blue 500 GB 7200rpm 32 Mb, Sapphire HD7850 2GB OC, FSP Hexa 500W

(#14015) NZKK válasza vlevi (#14009) üzenetére


NZKK
tag

Mint mondtem nem tokeletes, de ezt egyik ui-rol sem lehet elmondani.

Az, hogy egyelore sok programindito nem hasznalja ki a metro lehetosegeit, az nem az os hibaja, hanem a program keszitojenek. Nyilvan idovel fel fogjak ismerni a lehetoseget, s elni fognak a fejlesztok vele.

A cleartype szerintem rendben van, igy sokkal jobban olvashato.

Off: en nem tartom magam informatikai analfabetanak, sem hardcore it profnak, de azt en is latom, hogy az informatika terulete az ami nagyon rovid idon belul valtozik. Felevente jon ki valami uber hardver, es evente valami foverzioju szoftver. Jo lehet, nyilvan nem pont igy mukodik, de teny, hogy elkepeszto utemben fejlodik ez az iparag. Pont ezert furcsa olvasni, hogy nagyon sok informatikus egyszeruen fraszt kap az ujtol. Ahogy neztem pl a win7 is sokan classic teman hasznaljak, vagy a start menut visszabutitjak oldszkul tipusura. Tudom, hogy a megszokas nagy ur, de ez szerintem egy marha nagylepteku fejlodesu terulet eseten mar nem ur.

Most meg a metro, szoval en ezt kicsit furcsanak talalom, de lehet, hogy en vagyok a turistaszalami, de akkor is furcsa.

Mikor alakult ki at it vilagaban ez az altalanos "felek az ujtol, megszoktam a regit, nem kell az uj" gondolkodas? Abszulot nem b*szogatasbol kerdezem, tenyleg erdekel.

[ Szerkesztve ]

Oh yeah !

(#14016) A_ScHuLcZ válasza dunc (#14012) üzenetére


A_ScHuLcZ
addikt

Ez világos, hogy amiatt lett ilyen, de simán megoldhatták volna a 2 felületet ugyanarra az oprendszerre, egyik a táblagép, másik a pc, ez nem egy lehetetlen dolog. Oka van annak, hogy nem így csinálták meg, de mi például pont emiatt nem fogjuk használni a cégnél. Megvesszük olcsón xp licencekre a 8-at, de downgradelünk és 7eseket telepítünk majd.

"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."

(#14017) < CyberBob > válasza dunc (#14012) üzenetére


< CyberBob >
őstag

Tudjuk, hogy érintő felületre van kitalálva. A gond az hogy asztali környezetben és komolyabb (használható méretű panel) hordozható gépeken értelmetlen. Ez egy próba az MS részéről nem véletlen a Win7 támogatás meghosszabbítása. Majd idővel kiderül, hogy ez az irány lesz-e a jó, de változtatások biztos lesznek még.

Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!

(#14018) icons válasza dunc (#14012) üzenetére


icons
addikt

"és hardver támogatása tetszik"

Milyen hardver támogatásra gondolsz?
Nekem pont azzal van problémám, miután több perifériám (pl nyomtató) nem működik win8 alól, nem is beszélve arról, hogy az akksimat fel sem ismeri.
Jelenleg teljesen biztosan ki merem neked állítani, hogy nem támogat több hardvert, mint a win7. Igen, saját tapasztalat, de win7nél minden hardver működött, a 8asnál pedig azért lehet hallani kisebb problémákról!

Rage47
de mivel fejleszted tovább? Azt lehetne, hogy a fontosabb programok valami értesítást ki tudjanak írni, tehát ne kelljen elindítani. Legalábbis én ezt hiányoltam. De pont ez történt:D Csak ugye ott nem fértek volna el. Én nem tudom elképzelni, hogy még lehetett volna azt hova fejleszteni (persze lehet, hogy igen, csak nem tudom elképzelni:D)

[ Szerkesztve ]

(#14019) Rage47 válasza < CyberBob > (#14017) üzenetére


Rage47
veterán

én azt csináltam volna, hogy továbbfejlesztem a régi start menüt és meghagyom választható lehetőségként a nem érintőképernyős gépeken a metrót

(#14020) Visormail


Visormail
addikt

Én se értem egyelőre hogy mi jó van a modern ui-ban pedig keresem rendesen. Az mitől jobb és modernebb hogy a kezdőképernyőn pl nem lehet témakörönként mappákba rendezni a programokat hanem kizárólag ömlesztve? Nem kell hagyományos mappákra gondolni, lehetne természetesen ilyen modern lenyíló/szétúszó/akármilyen kategória/menü/akármi, egyszóval rendszerezés. Aztán ha már van egy rakat dolog akkor csak mereszted a szemed hol lehet a tömegben amit keresel, ahelyett hogy használnád amit akarsz. Az mitől jobb és modernebb hogy akkor írjam be kézzel a keresőbe a program nevét és akkor majd kidobja, mindig azon gondolkodni hogy előhozni a keresőt pontosan mi is a neve stb, ahelyett hogy ott lenne rendszerezve előttem és látnám.
Alul van egy - ikon amire klikkelve lekicsinyíti az egész kezdőképernyőt ez segít ha már sok dolog van rajta, de azért ott se lehet semmit csinálni ha jól látom. Ott ha ráviszem az egeret külön téglalapként keretezi a gyári kezdőrészt, meg az adminisztratív eszközöket amiket kiraktam, de nincs új téglalap hozzáadása, azok elnevezése, akármi.

Azt már kitárgyaltátok eléggé hogy milyen nevetségesen néz ki egy normális méretű monitoron ez a zsebszámológépekre és karórákra tervezett felület. A programok indulásakor teljes képernyőre váltó 15cm-es ikon egyszerűen brutális.
Ha belépek egy programba nincs vissza gomb, nincs bezárás gomb. Lehet egerészni bal vagy jobb oldalon előugró oldalsávok után, amikkel ha visszalép az ember ugyanolyan állapotban hagyja a programot. Fél perc után sikerült előállítani egy olyan állapotot, hogy a mail részen nem adtam hozzá semmit leokéztam alul egy üzenetet és eltűntek a menüi, azóta ha belelépek egy üres fehér képernyő van ahol semmit nem tudok előhozni, mivel bezárni sem tudom ha visszamegyek a kezdőképernyőre majd újra belépek akkor is ez van.

Akármelyik menübe, programba, bárhová belépek mindig nagyon rövid időn belül az az érzésem, hogy nem tudok csinálni semmit, túl kevés az opció.
NZKK én is infós vagyok és nem félek az újításoktól, de azt nem bánom amikor jobb irányba mennek a fejlesztések mint az előtte levő verziók és nem rosszabb irányba.
Abban teljesen igazad van, hogy vannak sokan ilyenek akik egyáltalán nem akarnak haladni meg bármin változtatni szakmabeliként, azok valóban durva esetek. Láttam olyan rendszergazdát aki Win98SE-t használt a benti gépén 2005-ben amikor azon kívül már rég xp volt az összes gépen az egész intézményben, de ő azokkal nem foglalkozott nem is csinált soha semmit. Viszont nehogymár akármilyen elbaszott dolognak örülnünk kelljen csak azért mert új, ez a másik véglet ami ugyanúgy értelmetlen és érthetetlen.

Ebben a modernui-ban viszont nekem egyelőre ordít az egészről, hogy egy cél lebegett a szemük előtt. Olyan végletekig lebutított, színes csilivili, toljon az arcodba mindent 4x-es zoomal felületet csinálni a ma már igencsak hatalmas tömegméretekben jelenlévő felhasználóknak, akik marhára nem értenek semmihez a netezésen kívül. Ezeknek eddig minden program túl bonyolult volt, egyiknek sem állították át semmilyen beállítását mert be sem mernek menni a beállítások menüpontba, meg különben se érdekli őket ami ott lehet.
Ezek mind természetes dolgok ha jobban belegondolunk, erre tart a világ le kell butítani a számítógépeket is a tv szintjére, hogy mindenki használni tudja bárminemű tudás nélkül mert az elég jót tesz az eladásoknak. Na de azért az infósok meg haladó felhasználók egy kicsit had kapjanak már agyfaszt ettől a hibáktól hemzsegő ovódás kifestőtől :DDD
Semmi komolyat nem lehet ezzel csinálni, egyszerűen kellett volna egy kösz nem kérem a kezdőképernyő automatikus indulását pipát rakni bele, meg a start menüt felesleges volt kinyírni és máris nem szólt volna senki egy szót se.

[ Szerkesztve ]

Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6600XT, Windows 11

(#14021) < CyberBob > válasza Rage47 (#14019) üzenetére


< CyberBob >
őstag

"meghagyom választható lehetőségként a nem érintőképernyős gépeken a metrót"

Így van ilyen egyszerű lehetett volna.

Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!

(#14022) icons válasza Visormail (#14020) üzenetére


icons
addikt

"Az mitől jobb és modernebb hogy akkor írjam be kézzel a keresőbe a program nevét és akkor majd kidobja, mindig azon gondolkodni hogy előhozni a keresőt pontosan mi is a neve stb, ahelyett hogy ott lenne rendszerezve előttem és látnám."
A kereső igazából keresésre van, nem programindításra:D Furcsa, de ezért hívják keresőnek. Tehát: ha egy programot gyakran használsz, akkor lógasd ki a Modern UI-ra. Erre találták ki!

Akármelyik menübe, programba, bárhová belépek mindig nagyon rövid időn belül az az érzésem, hogy nem tudok csinálni semmit, túl kevés az opció.
Ezt én is érzem... hiába nyomok egy jobb klikket, sokszor még akkor sem jön elő semmilyen hasznos opció... legutóbb is volt ilyen problémám egy appal, már nem tudom melyik, de eddig egyik sem nagyon elégítette a várakozásaimat :)
Például a people app. összekötötte ma FB accountommal, hátha fasza lesz, de automatikusan bejelentkezik chat-re. És sehogy nem lehet kikapcsolni (vagy csak én nem találtam meg). A mail app sem az igazi, nem nagyon lehet rendezgetni, és így tovább...

"Ebben a modernui-ban viszont nekem egyelőre ordít az egészről, hogy egy cél lebegett a szemük előtt."
Teljesen egyértelmű, mi a cél a Modenr UIval, és nem az, hogy csillogjon. Ezt már szerintem itt is sokszor kitárgyaltuk, az uniformizálás a kulcs. Hogy közelebb hozzák a tabletek, mobilok és PCk felületét, ne kelljen a 3at teljesen külön kezelni. Alapvetően nem rossz az ötlet!

"erre tart a világ le kell butítani a számítógépeket is a tv szintjére"
Ami alapból nem lenne butaság, ha meghagynának egy Beállítások menüpontot, ahol a jobban hozzáértők tudják a dolgokat birizgálni, és hogyha a legújabb smart TVk nem lennének okosabbak, mint a népesség 50%a. Ha megnézel egy mai távirányítót, annyi gomb van rajta, mint a billentyűzeteden, és a menüje sokkal bonyolultabb (ismerősömnél volt egy talán Sony 3D, FullHD, stb TV, és 4 erőteljesen képzett infós is alig ismerte ki magát a menürendszerben, annyira logikátlanul volt megcsinálva az egész....
De szerintem teljesen elfogadható az az álláspont, hogy PCket, és szofterevekt alapvetően a tömegeknek gyártanak! (kivéve CAD, fejlesztő progik, stb)

(#14023) dunc válasza icons (#14018) üzenetére


dunc
nagyúr

Alapba felismer mindent nekem,olyan.hardvert is ami win 7 nél nem.ment alapba. Pl megszivatott a hálókártya,mert nem alapba,és nem volt lemez,tehát mobilnettel szedtem le a lan drivert,win 8 esetébe nem volt ilyen gond,az ssd t alapba jobban kezeli (trim stb)

(#14024) icons válasza dunc (#14023) üzenetére


icons
addikt

Áhháá! SSDt tényleg jobban kezeli:)
Nekem is volt olyan hardver, amit win7 nem ismert fel, de driverrel orvosolható volt a probléma .Sajnos win8 alatt egyelőre még nincs rá lehetőség, úgyhogy remélem hamar észbe kapnak a gyártók, hogy illene drivert kiadni :)
(nade már értem, mire gondoltál, akkor te nem találkoztál a driverrel sem működik problémával, szerencsédre :) )

(#14025) dunc


dunc
nagyúr

Az az igazság,hogy win 7 et használok egyenlőre izlegetem a win 8 at. A kezelőfelülete borzalmas,majd akkor állok át rá ha kicsit kinővi a gyermekbetegségét,és választható lesz win 7 re jellemző kezelőfelület. Valamint várok a hardvervásárlással,és olyan alaplapot veszek amin ott lesz a win 8 felirat. :)

(#14026) Visormail válasza < CyberBob > (#14021) üzenetére


Visormail
addikt

Na ja az erőszak nem vezet jóra. Maga a modernui se lenne hülyeség még desktopra se, ha nem ilyen lenne, egyáltalán nem! Meg lehetett volna csinálni rohadt jóra és igazából nem is kellene annyira sokat változtatni rajta, vékony a választóvonal a mi a franc ez meg a hűdejó között.
Kategorizálható lenyíló menük amikből normál módon nyílnak meg az alkalmazások, csak mellette ugyanilyen színes szagos élő csempe ikonokkal, plusz részletes testre szabhatósággal, jobb gomb/egyéni ikon hozzáadása/mit indítson mi legyen a neve, mi legyen az ikonja. Máris cserélném le még a rainmetert is, de így továbbra is ő lesz a segít a bajban szuperhős.
Az asztalról kitettem a sajátgép ikont a kezdőképernyőre az külön téglalapot csinált magának de nem tudom hogy milyen logika alapján keletkeznek ezek. (A sajátgép is minek lenne kint alapba hiszen most a telepíthető programok helyet a marketplace felé megyünk mint a linuxba, hogy ne a neten keresgéljünk hanem egy központi adatbázisban). Oda az új téglalapba melléhúzom a total commander ikonját, na van valami rendezettség :D de ahogy elindítom akkor ugye visszadob az asztalra mert hogy ez desktop app. Miért kell 2 felé bontani a dolgokat hogy most ez csempe ez meg desktop app? Ez csak nekem érthetetlen, hogy miért nem tud simán megnyílni akkor az is teljes képernyőben, vagy simán a mui felett? Tényleg újra kell írni az összes létező programot hogy kompatibilis legyen ezzel a metróval?
Az egész furcsa hogy tényleg olyan, mintha két külön rendszer futna egyszerre amik egymással nem teljesen kompatibilisek és állandóan váltogassál ide-oda. Majd akkor lesz jó ha minden programot újraírnak és beletesznek a marketplacebe? Na ne. Egyszerűbben nem lehetett volna megoldani? De biztos hogy igen. Ebből megint az van hogy a programok jórészét nem írják át vagy sokkal később, és akkor az ms megint mutogat a többi fejlesztőre hogy ők dolgoznak 1000el, vista óta 2 évente újraírják a teljes rendszert és arról nem tehetnek hogy mások nem meg stb.

icons: csak úgy kezdtem hogy ott meg rohadt nagy káosz lesz rövid időn belül ha nem 3 programot használsz, mivel nem lehet őket rendszerezni. Ezért említettem a keresőt, egyébként ugye eszembe se jutna programindításra használni. A start menüben csak egy plusz a kereső ami tényleg nagyon jól kiegészíti, na de amellett ott úgy rakom sorba az ikonokat, úgy rendszerezem mappákba vagy bármi ahogy csak akarom.

Ha meg tudomásul kell vennünk hogy az egyszeri felhasználóknak van és kész punktum, akkor meg tényleg csak az van amit < CyberBob > mond, legalább ennyit tettek volna meg. Reméljük majd fejlődik az egész, aztán vagy jó lesz vagy még rosszabb egyelőre tényleg egy szóban tudom összefoglalni: furcsa.

[ Szerkesztve ]

Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6600XT, Windows 11

(#14027) dunc válasza icons (#14024) üzenetére


dunc
nagyúr

Az ssd nekem nagyon fontos ! A legkomolyabb,legérezhetőbb fejlesztés az ssd,már 5 éve olyan szinten vannak a cpuk ,stb,hogy a hdd fogta vissza a szamitógép teljesitményét !

(#14028) Gorneck válasza Visormail (#14026) üzenetére


Gorneck
titán

Ezt pár mondatban is leírhattad volna...nem nekem készült nem használom. Ennyit gépelni felesleges volt...
Addig kéne már végre eljutni, hogy egységes OS-re törekednek...telón/táblán/pcn...akinek ez nem tetszik ne használja, nem erőszak.

WP alapján nem lesz változás...max köv MS OSnél...

WP tulajként viszont kb 20 sec után mindent tudtam hol kell keresni mit hogyan állítsak...úgy, hogy azt lássam amit telón, az meg nekem igen csak fontos. Főleg mer 100szor több infót közöl, mint win7 vha is tudna...extra matatgatás nélkül...

[ Szerkesztve ]

Gorneck#1239

(#14029) dunc válasza Gorneck (#14028) üzenetére


dunc
nagyúr

Szuper de a számitógép nem telefon,tabletre jó !

[ Szerkesztve ]

(#14030) Visormail válasza Gorneck (#14028) üzenetére


Visormail
addikt

Miért kellett volna annyit írnom? Ide nem azok járnak akik csak netezni tudnak és pont, ez egy informatikai fórum itt ki lehet tárgyalni a részleteket. Másrészt meg nem mondtam hogy nem fogom használni, pont ezért is írom le hátha valaki megcáfol, hogy te hülye azt meg lehet csinálni csak így meg így, mert érdekel.

Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6600XT, Windows 11

(#14031) Gorneck válasza dunc (#14029) üzenetére


Gorneck
titán

Ott a win7...használd azt....ennyire egyszerű.
Én nem veszek köztük észre semmi különbséget...mind3at ugyanarra használom...vagyis nem, mert az asztalimon elfut a dio3... :D

De opció ui kikapcsra sztem max hekkk segíségével lesz...

(#14030) Visormail: De te olyan dolgokat írsz/hiányolsz, ami ebben a rendszerben sosem lesz...kár rajta pörögni... :) WP az alapja az új ui-nek...amit ott láthatsz már elég régóta azt fogod itt is.
Fullos felhő integráció, infó egy képernyőn - hírek, sorozatok, mail, chat, időjárás stb - egy rahedli ingyenes játék app-ot...

[ Szerkesztve ]

Gorneck#1239

(#14032) dunc válasza Gorneck (#14031) üzenetére


dunc
nagyúr

Na ez azért nem így müködik ! Mert rá lesz az ember kényszerítve a használatára. Programokkal,jatékokkal. (mint anno no xp support halo 2) ez egy szélsőséges példa,de az ms megtalálja az útat,hogy lenyomja az emberek torkán . Tehát ez a nem.tetszik ne használd nem állja meg a helyét !

[ Szerkesztve ]

(#14033) pzstm


pzstm
titán

BetaTeam App for Windows in the Windows Store :C

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#14034) Gorneck válasza pzstm (#14033) üzenetére


Gorneck
titán

Gratula. :)

Gorneck#1239

(#14035) pzstm válasza Gorneck (#14034) üzenetére


pzstm
titán

jönnek majd frissítések, tudjuk hogy vannak még hiányosságai. De igyekszünk. ;)

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#14036) Gorneck válasza pzstm (#14035) üzenetére


Gorneck
titán

WP7-re is elérhető? Ha nem, van ilyen terv?

Gorneck#1239

(#14037) Ronam válasza Gorneck (#14036) üzenetére


Ronam
addikt

Tegnap újraraktam a Win8at, de a Winamp megint nem akar elindulni. Próbáltam már mindent, de indításnál lefagy, és bezárni sem lehet, csak ha újraindítom a gépet. Tapasztalt már valaki ilyet? Tudnátok ajánlani valami lejátszót, ami van annyira jó mint a Winamp?

(#14038) Gorneck válasza Ronam (#14037) üzenetére


Gorneck
titán

Komp módba indítás?

Gorneck#1239

(#14039) Ronam válasza Gorneck (#14038) üzenetére


Ronam
addikt

Próbáltam azt is, de ugyanúgy lefagy. Most felraktam egy AIMP nevű lejátszót, ez is ugyanazt csinálja. Elindul, rányomok egy gombra, és teljesen lefagy, bezárni sem lehet.

(#14040) Ronam


Ronam
addikt

Az a durva, hogy most megpróbáltam a Windows Media Playert, és ez is lefagy. Mi a fene lehet ez?

(#14041) Gorneck válasza Ronam (#14040) üzenetére


Gorneck
titán

Hmmm, így már fura...driver vagy codec nem lehet?

Gorneck#1239

(#14042) fatallerror válasza Ronam (#14037) üzenetére


fatallerror
addikt

lehet a skinnel van a baj :U

szerk: próbálj bsplayert, vlc-t v vmit mert h a win media player lefagy az nem meglepő és még nem jelent semmit :D

[ Szerkesztve ]

don't tell me what i can't do!

(#14043) Visormail válasza Gorneck (#14031) üzenetére


Visormail
addikt

De ha ez egy új ui és majd a programokból is lesz vele kompatibilis változat, akkor miért van az hogy ha egy mappát rakok ki a kezdőképernyőre az se úgy nyílik meg ahogy a metro appok hanem megint visszadob az asztalra? Bocs hogy pörgök egy kicsit, de se elkésve nem vagyunk még meg se jelent, meg mindig ezért van a fórum hogy megbeszéljük. Az a bajom hogy nem értem még egészen elképzelést hogy most ez mi, csak egy új animált start menü? Vagy tényleg egy új ui ami felválthatja az egész asztalt, de akkor még a sima mappáknak is fejlődniük kell nem csak az appoknak? Majd win9be már jó lesz, vagy hogy van ez?

Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6600XT, Windows 11

(#14044) pzstm válasza Gorneck (#14036) üzenetére


pzstm
titán

az a baj ugye, hogy sokkal nehezebb/bonyolultabb mint majd WP8-ra portolni mondjuk. Ez természetesen függ majd a felhasználói visszajelzésektől, illetve hogy mennyien töltik le/használják majd. :B

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#14045) Воланд válasza Visormail (#14043) üzenetére


Воланд
titán

az uj start kepernyo nem csak egy uj ui, hanem egy kulon alkalmazaskornyezet. [link]

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#14046) < CyberBob > válasza icons (#14022) üzenetére


< CyberBob >
őstag

"Teljesen egyértelmű, mi a cél a Modenr UIval, és nem az, hogy csillogjon. Ezt már szerintem itt is sokszor kitárgyaltuk, az uniformizálás a kulcs. Hogy közelebb hozzák a tabletek, mobilok és PCk felületét, ne kelljen a 3at teljesen külön kezelni. Alapvetően nem rossz az ötlet!"

Sajnos alapvetően rossz ötlet, mert ami mindenre jó az valójában semmire. Gyökeresen más rendszereket akar az MS összefogni valódi átjárhatóság nélkül nem túl jól megvalósítva. De mint feljebb írtam ez csak egy próba, majd kiderül életképes-e hosszútávon.

[ Szerkesztve ]

Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!

(#14047) Ronam válasza Gorneck (#14041) üzenetére


Ronam
addikt

K-Lite codec pack van fenn, leszedtem az előbb, és ugyanúgy nem indul egyik sem. Nem hinném, hogy a driver a probléma.

(#14042) fatallerror: A bsplayer működik rendesen, csak ezt meg nem igazán zenelejátszásra találták ki. Azért az elég furcsa, hogy a WMP egyáltalán nem akar elindulni.

(#14048) headhunter86 válasza Rage47 (#14019) üzenetére


headhunter86
senior tag

Nekem egyáltalán nem hiányzik a régi start. Mondjuk a kikapcsolás elég hülye helyre tették, azt ki lehet rakni metroba?

Galaxy A52 | Garmin Fenix 7X Pro Sapphire Solar | PlayStation 5

(#14049) Gorneck válasza Visormail (#14043) üzenetére


Gorneck
titán

Mert más környezet. Ahogy linkelve lett neked.

Az új startmenüt kb információs központként kell kezelni, de lehet akár minialkamazás gyűjtőnek is csúfolni...mint írtam neked...indítod a gépet és az arcodba vágja az infókat (persze ezek lehetnének részletesebbek is, de a tile igen csak korlátos)...twitter, rss, időjárás, chat, felhő, mail és amik még kijönnek app formájában...nagyon nincs más funciója. Átlagusernek ez bőven megfelel, ha word és társait akarom indítani, akkor katt desktop és indítom ami kell...
Én pl teljesen jól elvagyok WP7-tel és a W8cal is (bár utóbbi még nincs fent, mert várom a magyar véglegest)...nincs igényem sem kinézet faragásra se egyéb progikra...mivel kb minden benne van alapból amire szükségem van.

Az intéző nem képzi ennek a környezetnek a részét, ahogy egy csomó alkalmazás és nem is fogja...

Gorneck#1239

(#14050) Воланд válasza headhunter86 (#14048) üzenetére


Воланд
titán

[link]

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 8 / 8.1 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.