Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 8 / 8.1 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-12-04 16:14:18

LOGOUT.hu

A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#46001) Adler válasza csako (#45994) üzenetére


Adler
aktív tag

Szia!

Köszi a választ. :R

Ha jól értelmeztem a súgóban leírtakat, akkor mindent kiír egy fáljba leállításkor és amikor bekapcsolom a gépet akkor ebből a fáljból indul újra? Ettől még a gép teljesen kikapcsolt állapotban van, azaz nem fogyaszt semmit?

Ezt kikapcsolhatom? csak annyi hátránya lesz, hogy lassabban indul majd el a gép?

Bocsi a furcsa kérdésekért, de míg egy régebbi HDD-ről ment a rendszer(egészen csütörtökig) addig ezt nem tapasztaltam. :B

Még egyszer előre is köszi a válaszokat!

Nikon D40 kit/D90 +18-70mm AF-S IF + 70-300mm ED AF + SB-900 + MB-D80; ASUS Crosshair V Formula + AMD FX-8150 + ASUS GTX660 + Kingston DDR3 KHX1600C9D3K2/8G

(#46002) takessz válasza Adler (#46001) üzenetére


takessz
senior tag

SSD vel is befog mp töredéke alat bootolni nem agodj

Nekem pedig olyan kérdésem van még hogy ez hogy tudom kikapcsolni hogy az egeret a képernőy telejére rakom akkor az asztalt össze tudom huzni ezt meg lehet szünetetni valahogyan!!!

Apple iPhone 14 256GB Midnight Black iOS 16.5.1 | Apple Watch Series 4 Nike Edition | PlayStation 5 825 GB "Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."

(#46003) lck válasza LógaGéza (#46000) üzenetére


lck
senior tag

Tudtommal normálisan nem lehet átrakni. Egyszer már keresgéltem ez ügyben, de nem volt megoldás. Csak az általad leírt mappákat lehet. Meg a Public-ot.

(#46004) LógaGéza válasza lck (#46003) üzenetére


LógaGéza
addikt

Ha egyenként átrakom Audit módban az nem jó, mert azok a Rendszergazda felhasználó mappái. Az lenne az igazi cél, hogyha odaadom az ügyfélnek a gépet, akkor azt lássa, mintha először inditaná telepités után, be tudjon állitani mindent saját magának, de mégis a programok fel legyenek telepitve és a mappák átirányitva. Szóval a még nem létező mappákat kellene átirányitani.

"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"

(#46005) poirot válasza takessz (#45999) üzenetére


poirot
senior tag

Nekem magyar nyelvü, ott a win 8.1 beállítások fülnél a metro képernyő kikapcsolásásnál és az aktiv sarkok kikapcsolásánál a mindennél pipa van.

Ha angol nyelvű, figyelj a corner szóra.

:)

(#46006) poirot válasza poirot (#46005) üzenetére


poirot
senior tag

Így valahogy.[L:/dl/upc/2014-02/15/14492_qzb1vgtefgckggdz_classic_shell.png](IMG:/dl/upc/2014-02/15/14492_qzb1vgtefgckggdz_classic_shell.thumb.png)(/IMG)[/L]

[ Szerkesztve ]

(#46007) RockHaRD


RockHaRD
addikt

Sziasztok. A jobb alsó sarokban megjelent a nyelvi eszköztár. (HUN felirat). Win7 alatt jobb gombbal ki lehetett kapcsolni, de most nem találom :( Azt sem tudom, hogy mi hozta elő. Hogy tudnám eltüntetni?

:R

(#46008) takessz válasza poirot (#46006) üzenetére


takessz
senior tag

Köszönöm meg is van :)

Apple iPhone 14 256GB Midnight Black iOS 16.5.1 | Apple Watch Series 4 Nike Edition | PlayStation 5 825 GB "Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."

(#46009) kromatika válasza King Unique (#45978) üzenetére


kromatika
veterán

köszönöm a segítséget,sikert teljas magyar nyelvet beállatanom,és a strt menü is magyar.

(#46010) micafighter válasza RockHaRD (#46007) üzenetére


micafighter
nagyúr

Ez volt a téma itt pár napja, keress rá a topicban vagy olvass vissza pár oldalt.

(#46011) micafighter válasza weinmaker (#45990) üzenetére


micafighter
nagyúr

Először ezt kéne kipróbálni: #43922.

Szoktátok amúgy használni a fórum keresőjét? Ajánlom figyelmetekbe. Csak mert az utolsó pár kérdésre mind volt már válasz, és kb 10 másodperc alatt megtaláltam kereséssel a topicban. Pl: újraindul a gép, nyelv változtatása illetve HUN az óra mellett.

(#46012) micafighter válasza z00li (#45985) üzenetére


micafighter
nagyúr

A dobozos verzió az menne akár 8/8.1-ből, ez idáig tiszta. OEM-ből csak a 8-as vihető tovább PUL licensszel? -> erről folytattunk itt eszmecserét nem olyan régn innentől kezdve pár hsz. Ilyen kérdésekben (is) a Microsoft hivatalos oldalára kell támaszkodni, mivel az a leghitelesebb. Itt lehetnek még érdekes dolgok: [link] [link]

Itt pedig röviden összefoglalva a lényeg: [link]

Kérdés: What is the Personal Use License? ( Mi az a Personal Use License?)
Válasz: If you are building a PC for your personal use or installing an additional operating system in a virtual machine, you should use a full packaged retail product, not OEM System Builder software. ( Ha saját használatra építesz egy PC-t vagy egy virtuális gépre (VM) telepítesz egy újabb operációs rendszert, akkor Retail verziót használj, ne OEM System Builder szoftvert.

Kérdés: I am not a system builder, but I am building my own PC for personal use. Can I purchase OEM System Builder software? (Nem vagyok rendszer építő, hanem a saját használatomra építek egy PCt. Vásárolhatok OEM System Builder szoftvert?
Válasz: No. you should purchase a full packaged retail product. ( Nem, egy Retail verziót vásárolj. )

Olyan kérdésem lenne, hogy milyen verziót lenne érdemes beszereznem, hogy egy esetleges gépcsere esetén is át tudjam vinni az os-t? -> Ehhez alap helyzetbe Retail/box liszensz kell, bizonyos esetekben meg érvényesíthető a PUL. Az elterjedt "dobozos" kifejezés egyébként nagyon pontatlan és félrevezető, mivel online liszenszek is vannak, amihez nem kapsz dobozt, viszont online liszenszből is van OEM és Retail, ahogy dobozos windowsból is van Retail mellet OEM.

Ha magánszemélytől venném az os-t (bontatlan), akkor kell valami adásvételi, vagy elég lenne egy számlamásolat?

Akárhol veszed, erre kell figyelni: [link]

Boltokban ugyanúgy árulnak kamu Windowst, nem csak magánszemély fog tudni átverni. Mondjuk egy nemzetközi áruházlánc nagy valoszinüséggel nem fog kamu windowst árulni. Eredeti programról számlája feltehetőleg van magánszemélynek, ha csak nem hagyta el..

Az adásvételi kérdése érdekes dolog.. Ebben a témában nem vagoyk szakértő, ugyhogy ha hülyeséget írok akkor nem kell figyelembe venni, de azért leírom a véleményem :D :D

Lehet lesz olyan kolega, aki engem kijavít meg felvilágosít, de gondolkoztam ezen, és a következő a probléma: az adásvétel tárgya mindenképpen egy liszensz. Lehet bontatlan felőlem, én biztos nem vennék meg adásvételivel sem egy windows logós dobozt több tízezer forintért. Olyan szépen újra lehet csomagolni dobozokat, hogy simán át tudnak vágni. A dobozos Windows esetén is egyébként maga a liszensz képezi az értéket természetesen, nem egy díszes doboz, vagy egy telepítő DVD, amit ezer féle képpen el tudsz készíteni, legrosszabb esetben is pár száz forint költséggel. (egy DVD ára)

Tehát a liszensz mindenképpen az adásvétel tárgyát kell képezze. A liszensz viszont nem egy kézzel fogható dolog, hanem egy 5x5 számból és betűből álló karaktersor. A probléma pedig ebből adódik, mert az eladó hiába ad egy eredeti, felhasználatlan, legális liszenszet, nem tudja bizonyítani, hogy az adásvétel pillanatában ez valóban eredeti, felhasználatlan, legális liszensz volt.

Tegyük fel, hogy az eladó ad egy felhasználatlan, eredeti liszenszet. Megtörténik az adásvétel. A vásárló szépen hazamegy, felteszi a gépére a Windowst. Aztán úgy gonodlja, visszakéri a pénzét, mert miért ne. De a Windowst azért a gépén hagyja a vásárolt liszenszel aktiválva. Erre az eladó nem mondhatja azt, hogy jó rendben, visszaadom a pénzed, ha visszaadod a liszenszkódom, mivel a liszenszkód az egy 5x5 karakterből álló betű és számsor.

(#46013) tPedro_


tPedro_
őstag

Sziasztok!

Keresgéltem a fórumon, de nem találtam választ a kérdésemre.

Azt megtudtam, hogy a képnézegetőben a képek léptetéséhez fel kell venni a mappát a Képek mappába (wtf), de van lehetőség az androidhoz/ipadhez hasonló swype lapozásra a képek között?

Köszi előre is.

Üdv.

(#46014) _ak_


_ak_
addikt

Anélkül, hogy csinálnék egy újabb fiókot nem tudom a saját admin fiókomnál beállítani, h kérdette a jelszót program telepítéseknél?

Let's begin, de gozaimasu!

(#46015) weinmaker válasza micafighter (#46011) üzenetére


weinmaker
őstag

Sajnos nem nyert, így is újraindul. Hidd el használtam a keresőt, sőt keresgéltem máshol is ez ügyben, de gondoltam itt okosabbakat tudtok mondani. Szóval továbbra is újraindul.

Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!

(#46016) rita7107


rita7107
aktív tag

Sziasztok!
2 kérdésem lenne.

1. Vettem tavaly januárban egy "akciós" win8-at. Sajnos elfelejtettem kiírni dvd-re, és most nem találom sehol a Microsoft oldalán. Akkor pendrive-ról telepítettem és én balga megfeledtkeztem a kiírásról.
2. A vásárlásnál megkaptam a Microsofttól a kulcsot is. Mint egy h.lye júzer ezt sem írtam fel. Azt tudom hogy ezt a kulcsot valahogyan ki lehet olvastatni, de nem tudom hogy hogyan.

Tudtok segíteni?

(#46017) samgar


samgar
őstag

Jóestét!

Segítsen valaki ha tud, hogy tudhatnám meg, mi a hiányzó driver? (mellesleg a bitlocker csak az usb 3.0-án nem működik)

[ Szerkesztve ]

Oppo Find X5 PRO

(#46018) zoltan6 válasza rita7107 (#46016) üzenetére


zoltan6
őstag

aida64-el kitudod olvasni.

(#46019) szabonagyur válasza rita7107 (#46016) üzenetére


szabonagyur
félisten

Hello

1. kérdésre kolléga válasza.
2. kérdésre: [link] itt leszeded a win8as telepítőt és ez leszedi a kulcsodnak megfelelő verziót, sőt akár ki írhatod DVD-re pendrivera, vagy mentheted ISO-ban

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#46020) Vasinger!


Vasinger!
nagyúr

Létezik olyan az oldalsávra dokkolható jegyzet alkalmazás mint anno 7/Vistán volt? Tehát olyan kéne, amit asztalról látok mindig, de végső eseteben olyan is jó, amit a start menüből látok, de egyből, ne kelljen megnyitni ahhoz, hogy olvasni tudjam.

(#46021) zoltan6 válasza Vasinger! (#46020) üzenetére


zoltan6
őstag

(#46022) pzstm


pzstm
titán

Kérdés/Válasz funkció a BetaTeam-en

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#46023) nonee


nonee
aktív tag

Sziasztok!
Egy nagyon nagy kérdés reggelre,win 8.1et telepítettem egy új dell inspiron 15re..
Gondolom a szükséges drivereket instalállnom kell hogy működjön a wifi,chipset stb..?:S

A futballban mindenkinek van véleménye, és mindenki ért is hozzá.Ha privátot kapsz,illik válaszolni!!!!

(#46024) Sub-ZeRo válasza nonee (#46023) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr

Vagy windows update és leszedi magának. Persze csak akkor, ha alapból lesz neted.

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#46025) szabonagyur válasza Vasinger! (#46020) üzenetére


szabonagyur
félisten

Sticky notes nem jó?

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#46026) rita7107


rita7107
aktív tag

Köszönöm a segítségeteket!

(#46027) Aakisan


Aakisan
aktív tag

szeretném felrakni ezt KB2908279 a frissítést de azt írja ,hogy nem érvényes erre a számítógépre

(#46028) Angelotti


Angelotti
tag

Sziasztok!

Érdemes e ferlakni a következő konfigra a 8.1-et?
Abit IP-35
E5200 (2*.25Ghz Dual Core)
2 giga ram
Radeon 4670
2 terra SATA hdd

Eddig win7-et használtam, várható e valamiféle gyorsulás a gépen 8.1-el, vagy ez a gép kevés neki?
Igazából a legnagyobb félelem az alaplappal kapcsolatban van. Ez volt ugyanis az Abit egyik utolsó eresztése, már win7-es driverek sincsnek hozzá 2008-as lap, se gyári, se mókolt.
Volt is cumi a sata vinyóval, sehogy nem lehet AHCI módra rábírni, nagyon sok féle driverrel próbálkoztam, install alatt, install után.. mindig összefosta magát. Úgyhogy IDE-ben használom, nem tudom mennyivel lassab ez min az AHCI mód, de talán nem eget verő.
Ezen kívűl megy minden flottul DX10.1-es gammák is szépen rohangálnak rajta, persze már amelyiknek elég a hardver :)

Illetve a másik kérdés a gyorsítótárral lenne kapcsolatos. Írta itt valaki, hogy a 8 giga memjéből vmi 3,6-ot zabált meg a rendszer. Gondolom egy csomó progit bepakol a 8.1 előre a memóriába. Be lehet állítani, hogy ne "kesseljen be"semmit? Ha nem kessel be semmit akkor win7, win8.1 között is van észrevehető sebességbeli különbség? nem a boot időre gondolok, hanem működés közbeni sebességre

Köszönöm a válaszokat!

(*)(*)

(#46029) F_Zolee válasza Angelotti (#46028) üzenetére


F_Zolee
veterán

HDD esetén kb mindegy, hogy IDE vagy AHCI módban van. Ami lényeges nálad, hogy a 2gb ram az nem valami acélos. Addig jó amíg nem használsz valami programot vagy játékot. Gyorsabb nem lenne a gépeden a 8.1se. Akinek meg sok memóriát zabált ott valami gond van, nálan netezésnél eszik 1.3-4gb-ot(8giga van nekem is).

[ Szerkesztve ]

(#46030) Sub-ZeRo válasza Angelotti (#46028) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr

Ha van 4670-re driver akkor egy próbát megér. Ha nincs, akkor felejtős.

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#46031) szabonagyur válasza Angelotti (#46028) üzenetére


szabonagyur
félisten

Hello

Arra a gépre bőven jó a Win7 is, amúgy sincs támogatás már a HD4XXX kártyákhoz Win8.1-hez sem.

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#46032) zoltan6


zoltan6
őstag

valószinüleg a proci sem lenne kompatibilis a 8.1-el

(#46033) Bjørgersson


Bjørgersson
félisten

Segítsetek nekem, nem tudok bluetoothon keresztül fájlokat küldözgetni, hiába párosítom a telefont a géppel, ami nem mellesleg Windows Phone 8. :D Így néznek ki a beállítások, mégis amikor csatlakozni próbálok, vagy visszadob sikertelen csatlakozással vagy csatlakozik, majd egy pillanat múlva le is dob a gép.

[link1] [link2]

As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility...

(#46034) #19617792 válasza Bjørgersson (#46033) üzenetére


#19617792
törölt tag

bluetoothon, fájlt küldeni? :D ennyire ráérsz? :D

(#46035) csako válasza Bjørgersson (#46033) üzenetére


csako
veterán

Az értesítési ikonoknál, az óra mellett, a bt ikonon jobb klikk és "Fájl fogadása"
WP8-ra nincs amúgy valami wifis fájlmozgatási lehetőség?

[ Szerkesztve ]

Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...

(#46036) Bjørgersson válasza #19617792 (#46034) üzenetére


Bjørgersson
félisten

Már miért? Mást kellene csinálnom? :D

[ Szerkesztve ]

As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility...

(#46037) Bjørgersson válasza csako (#46035) üzenetére


Bjørgersson
félisten

Úgy sem jó. :N

As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility...

(#46038) F_Zolee válasza Bjørgersson (#46037) üzenetére


F_Zolee
veterán

Anno win7nél pedig úgy működött. Meg kellett nyitni a fogadás ablakot és utána küldeni telón.

(#46039) Bjørgersson válasza F_Zolee (#46038) üzenetére


Bjørgersson
félisten

Tudom, ott nem is volt ilyen gondom.

As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility...

(#46040) #19617792 válasza Bjørgersson (#46036) üzenetére


#19617792
törölt tag

SkyOneDrive. :D

(#46041) Gyufaaa válasza Bjørgersson (#46033) üzenetére


Gyufaaa
veterán

Ha USB-s Bluetooth-on keresztül akarok fájl-t küldeni vagy csak a telefont szinkronizáltatni, akkor nem megy nekem sem. De ha a laposom BT-ját bekapcsolom, nem csak, hogy kapásból szinkronizál és összekapcsolódik, de teljes egészében vezérelhetem a telefont is minden program telepítése nélkül. Amit a telón lejátszok az a laposon szólal meg, illetve jelenik meg. (Win 8.1Pro és Acer V5-121 a lapos)

(#46042) Bjørgersson válasza #19617792 (#46040) üzenetére


Bjørgersson
félisten

Mert ugye mindenhol korlátlan mobilnet meg wifi elérés van..

(#46041) Gyufaaa: Se USB-s eszközzel, se az alaplapival nem jó.

As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility...

(#46043) flash- válasza samgar (#46017) üzenetére


flash-
veterán

nem kell hozzá aida(feltéve ha nincs meg) csak csináld azt hogy az eszközkezelőben az ismeretlen eszközön kattintasz jobb gombbal-tulajdonságok-részletek fül
ott kiválasztod a hardverazonosítokat
amiket ott látsz beírod googleba és egyből meglesz hogy mi az.

"Embrace our fellow man, no longer vilified"

(#46044) zolka95


zolka95
őstag

Sziasztok!
A fejhallgató és hangfal közül néha nem tudom beállítani, hogy melyik legyen az alapértelmezett, mert nem mindig ismeri fel az usb-s fejhallgatót.
[kép]
A fejhallgató mindig be van dugva, világítanak is a ledek. Az eszközkezelőben kell valamit beállítani, hogy mindig felismerje vagy a bios-ban?

[ Szerkesztve ]

Figyeltél rám? Vagy azt a piros ruhás nőt nézted?

(#46045) Gyufaaa válasza Bjørgersson (#46042) üzenetére


Gyufaaa
veterán

Az integrált milyen deszkán vagy laposban van? Támogatja a Win8/8.1-et? :U

(#46046) micafighter válasza nonee (#46023) üzenetére


micafighter
nagyúr

Nekem van egy pár éves Dell Inspiron laptopom, legfrisebb driverek a dell honlapján 2011-esek, de gond nélkül megy. Még drivert se kell manuálisan telepíteni, W8 Update talál mindenhez. W7nél alapból wifi se megy, amíg nem raksz kézileg drivert, vagy nincs integrálva a Win telepítődbe.

(#46047) micafighter válasza #19617792 (#46034) üzenetére


micafighter
nagyúr

:D :D

(#46048) Milestone2 válasza micafighter (#46046) üzenetére


Milestone2
nagyúr

Hát nekem is van egy pár éves Dell Inspironom, de nem megy fel rá a W8...biztos nem ugyanaz az altipus...PP23LA

[ Szerkesztve ]

Lényegében megszűntem létezni. Az adataimban található e-mail címen még egy darabig elérhető vagyok...

(#46049) micafighter válasza Bjørgersson (#46036) üzenetére


micafighter
nagyúr

Windows Phone-ra nem ismeresm a felhozatalt, de Androidra számtalan Wi-Fi-s megoldás van fájlküldésre, ami jóval gyorsabb, mint a bluetooth. És ehhez nem feltétlen kell net sem, Wi-Fi kapcsolat müködhet net hozzáférés nélkül is. Androidra például az AirDroid nagyon profi megoldás, de mint említettem, sajnos nem ismerem a WP felhozatalát. De én biztosnak tartom, hogy van valami Wi-Fi alapú alternatíva a bluetooth fájlküldésre. Bluetooth nagyon lassu fájlküldésre.

(#46050) micafighter válasza Milestone2 (#46048) üzenetére


micafighter
nagyúr

Hát az annyira nem meglepő a gép specifikációiból és abból kiindulva, hogy 7 éves :DDD. Én a pár éves Dell alatt egy pár évest értettem, konkrétan egy N5010 / N5110 -es szériából.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 8 / 8.1 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.