Hirdetés

2024. június 25., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-27 18:53:21

LOGOUT.hu

Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)

Figyelem! Fontos!
Felhívnánk mindenki figyelmét, hogy, aki hatósági karanténban vagy önkéntes karanténban van, esetleg beteg, köhög, lázas stb, annál sem a hibajavítás, sem a létesítés nem fog megtörténni, hanem halasztásra kerülnek!
Kérlek titeket, csak akkor hívjátok a szerelőket ha tényleg semmi bajotok nincs (bár ez sem garancia semmire)!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#53901) #78121280 válasza Kronk (#53897) üzenetére


#78121280
törölt tag

Digitális Kábel TV rendben van?
A net sebessége rendben van?
Packet loss van -e?
Szakadás?

Ha minden rendben,nem igazán tudsz mire hivatkozni és leadni hibára,szerintem fel se veszik hibára ha azt mondod,ha magas az Upstream. Szóval passz így.

Nekem meg ilyen. 4 óra alatt ennyi hiba jött össze és percről percre növekszik,hozzá teszem baromi nagy szélvihar van és a kábeleket itt a lakótelepen házak tetején elég rendesen rángatja és ennek ellenére az IPTV nem akad, a net is maxon pörög,ping ok,csomagvesztés nincs, gondoltam rá,hogy le jelentem,de nem tudok mire hivatkozni,pedig gyanús,hogy meg van lazulva valahol valami.

(#53902) Sasos válasza MajaG (#53900) üzenetére


Sasos
senior tag

Te értelmezel rosszul:

"A szolgáltatás átadási pontja, azaz felelősségi határa:
A szolgáltatás hozzáférési pont a HGW vagy kábelmodem LAN portja vagy WiFi-nél HGW."

Ha a LAN port az átadási pont, akkor itt kell a publikus IP-t is megkapnom. Ezen nincs mit félreértelmezni.

"Érdekeli a Telekomot, hogy mit aggatsz a HGW-re?" Igen, hisz az ÁSZF szerint ellenőrizheti a hálózatomat. :)

"HGW-t eléred kintről? Igen! Publikus címet kapsz?" NEM! A HGW nem az enyém. Az átadási pont előtt van. Így én nem kapok publikus IP-t, csak a Telekom saját eszköze, aki viszont nem képes azt továbbadni az átadási ponton keresztül, egy firmware miatt.

Mondhatnak persze bármit, de az átadási ponton átadott IP cím NAT-olt, belső, nem pedig egyedi IP ahogy az az ÁSZF-ben le vagyon írva. Csavarhatjuk ezt bármeddig, és nem veled akarok vitatkozni, de tény, hogy mindenki tudja, hogy ez így szar ahogy van, mégse mozdul senki. Ráadásul az ügyfélszolgálatos simán bekapcsol a szuperszervízhez, aki viszont simán rávágja, hogy xFt-ért megoldja.

[ Szerkesztve ]

(#53903) MajaG válasza Sasos (#53902) üzenetére


MajaG
senior tag

Ez esetben, azt tudom javasolni fordulj a fogyasztó védelemhez, illetve az NMHH-hoz, de ne csodálkozz, ha elhajtanak... :)

Szerinted a Telekomnál az X ezer alkalmazott, azzal szórakozik, hogy te mit dugsz a HGW-re?

Két esetben érdekli.

1. Ha azzal zavart okozol a hálózatában.

2. Ha a saját eszközödre jelented a hibát, és nem látod be, hogy semmi közük hozzá.

"HGW-t eléred kintről? Igen! Publikus címet kapsz?" NEM! A HGW nem az enyém. Az átadási pont előtt van. Így én nem kapok publikus IP-t, csak a Telekom saját eszköze, aki viszont nem képes azt továbbadni az átadási ponton keresztül, egy firmware miatt.

S miért nem? Mert rosszul konfiguráltad a routered, ki is lehet abban kapcsolni a dhcp-t! Akárhogy próbálod megmagyarázni, ebben sajnos a szolgáltatónak van igaza. S jól le is van védve minden a szerződési feltételekben.

"Ha a LAN port az átadási pont, akkor itt kell a publikus IP-t is megkapnom. Ezen nincs mit félreértelmezni."

T-s HGW azt is oszt koaxon. DSL-en, Optikán meg egy telefon és levesszük a NAT-ot, ha NAT-oltra van esetleg állítva az efi.

Miről is beszélünk akkor?

[ Szerkesztve ]

(#53904) Kronk válasza #78121280 (#53901) üzenetére


Kronk
őstag

Általában jó a sebesség, de állítólag van, hogy annyira belassul, hogy semmi nem jön be.
TV most tudtommal rendben van..
Többiről nem tudok...

http://totesz.myminicity.com/

(#53905) ludsimon válasza MajaG (#53903) üzenetére


ludsimon
veterán

Érdekességképp annyit megjegyeznék, hogy a dupla NAT-nak köszönhetően az IPTV estefelé akadozik mint állat a saját routeren keresztül, elkapcsolással javul meg, vagyis akkor hajlandó folytatni az adást, amúgy csak áll a kép.
Ugyanezt eljátszottam a Cisco-val is, hogy kiderüljön most mi a szar és ott is csinálja ugyanezt, csak ritkábban, 30 percenként. A saját routerrel nem lehet gond mielőtt még valaki elkezdené.. 1043ND v2.0

[ Szerkesztve ]

undefined

(#53906) fantest1 válasza Garold (#53896) üzenetére


fantest1
csendes tag

Garold, st.stofi: Fura, hogy ezt mondjátok. ludsimon is meg tudja erősíteni, én is továbbkapcsolt, szakértő kollégával beszéltem. Szuperszerviz elvben megoldja. :K

[ Szerkesztve ]

(#53907) Shodan válasza fantest1 (#53906) üzenetére


Shodan
addikt

Nem oldja meg hidd el.

www.pc-style.hu - Első magyar minimal modding oldal.

(#53908) ludsimon válasza fantest1 (#53906) üzenetére


ludsimon
veterán

Utólag átgondolva szerintem csak eljön felvenni a pénzt (pontosabban elvenni..) és annyi...

Basszus kulcs! Most nézem mikor írtam azt a hsz-t! NOVEMBERben!!!! Akkor több mint 3 hónapot vártam és még mindig várok a szolgáltatásukra. :W

[ Szerkesztve ]

undefined

(#53909) the_one


the_one
tag

Rá lehetne valahogy venni a telekomot, hogy VDSL2-őn XL-es csomaghoz tartozó sebesség profilt állítsanak be? Műszaki feltételek, és az eszközök adottak hozzá. "5 kattintásos beruházás lenne a részükről!" 1412-őn egyelőre esélytelen.

[ Szerkesztve ]

(#53910) Kronk válasza the_one (#53909) üzenetére


Kronk
őstag

+1

http://totesz.myminicity.com/

(#53911) MajaG válasza the_one (#53909) üzenetére


MajaG
senior tag

Majd ha lesz a kínálatban ilyen csomag... addig sajna te nem fogsz ekkora sebességet kapni DSL-en. :(

(#53912) MajaG válasza ludsimon (#53905) üzenetére


MajaG
senior tag

Az iptv-t miért nem hagyod a hgw-be?

[ Szerkesztve ]

(#53913) fantest1 válasza ludsimon (#53908) üzenetére


fantest1
csendes tag

Szuperszerviznek csak akkor kell fizetni, ha megoldódott a probléma.

p.s.: Bocs az előre meg nem beszélt hivatkozás miatt. :R

(#53914) #32577792 válasza the_one (#53909) üzenetére


#32577792
törölt tag

nekem azt mondta szerelő is, hogy 6xMbit a maximális letöltési sebesség amit a vonal elbír, de rézfánfütyülős vonalon a max. csomag 30-as, hiába tudna többet.

(#53915) Sasos válasza MajaG (#53903) üzenetére


Sasos
senior tag

Csak zárójelben, engem nem érint a kérdés, nekem megy az IP Pt egyelőre.

Ha kikapcsolod a DHCP-t a saját routeren, attól még nem kap publikus IP-t, csak nem lesz dupla NAT. Helyette marad a sima NAT-olt belső háló, aminek a DHCP-je az átadási pont előtt csücsül. Na, ez a probléma. Csűrhetjük és csavarhatjuk a dolgot, de a publikus IP a HGW WAN lábán jelenik meg utoljára. Onnantól a HGW LAN portjain belső, NAT-olt IP van csak. Hardveresen tudná az eszköz mind a bridge mode-ot, mind az IP Pt-ot, de ez a T-s firmwarenek köszönhetően nem elérhető, így a LAN porton soha nem jelenik meg publikus IP. Egyről beszélünk, csak másként értelmezzük a dolgot. A végponton (HGW) megjelenik a publikus IP, de az átadási ponton (HGW LAN portja) nem. Egyébiránt feltehetően ez 1000 felhasználóból csak 1-2 nek okoz problémát, nekik viszont komoly gond. Elsősorban azért, mert a kiadott HGW-k nagy terhelés mellett hajlamosak hibákat produkálni. Egy átlag felhasználó azt se tudja mi az az IP cím, és marhára nem érdekli, hogy mitől van a TV-jén adás, vagy mitől működik a telefon.

De félre értés ne legyen, nem veled akarok vitatkozni, vagy a rendszert megdönteni. Én is azok közé tartozom, aki örül neki, hogy aktívan részt veszel a fórum életében, és nem egyszer segítesz is. :R

(#53916) MajaG


MajaG
senior tag

Az a baj, hogy hiába kellenének nagyobb csomagok felzárkózás miatt a konkurenciához, ha megnézitek az üzleti negyedéves jelentéseket, érthető, hogy a menedzsmentnek nem a legfontosabb a műszaki oldal kérései. Ők is ugyanolyan buták hozzá, mint az átlagfogyasztók, nekik a számokat kell hozniuk a befektetők felé.
Amíg jönnek a számok...pénz beszél ugye?!
De csak gondoljatok bele, ide is hányan bejönnek puffogni, hogy így úgy felmondják stb, Nagyon kis része teszi...még ha van konkurencia, akkor se.
Az átlag embernek lófaszt nem mondd a megabit, simán meg lehet őket tartani jó reklámokkal, ingyen tablettel, részletfizetéses TV-vel.

Egy átlag család, hol tud venni kamatmentes részletre ennyi eszközt, amit be is üzemelnek neki? Sehol. Így kénytelen lenyelni, mert havi nettó 120-ból, nem lehet egy évben venni PS4-t, 2 LED tv-t meg új mobiltelefonokat. Inkább fizet több havidíjat, de így tud fejlődni részletre a lakás elektronikai tartozékai...

Hiába olcsóbb máshol és abból a pénzből amit ott megspórol tudna venni 1-1.5 év alatt, ezt azt..az embereknek minden MOST, azonnal kell.

[ Szerkesztve ]

(#53917) ludsimon válasza MajaG (#53912) üzenetére


ludsimon
veterán

Sajnos annak idején mikor szigetelés előtt a Telekom behúzta a cat5-ös kábeleket akkor egyet vitt át a másik szobába, azóta rá lett szigetelve és nem rondítanánk el további kábelekkel a szép falat.

fantest1: Egyáltalán nem probléma, hogy hivatkoztál rám! Azért írtam be, hogy tisztában legyen mindenki ennyit kér el, de megoldani nem fogja tudni véleményem szerint, mert ez nem egyszerűen egy kattintás, vagy fw csere, max a modemet cserélnék ki egy olyanra, amiben benne van még és nem lett resetelve.

[ Szerkesztve ]

undefined

(#53918) Intruder2k5 válasza MajaG (#53900) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

"Egyébként meg, azt is mondhatják, bár nem mondják, hogy kapcsold ki a routereden a DHCP-t."

Milyen alapon? Mi köze hozzá? Semmi!

Másik dolog, hogy a DHCP kikapcsolása önmagában semmit sem old meg, csupán nem fognak IP címet kapni a saját routerre csatlakozó kliensek, vagyis csak fix ip beállítással lehetne elérni a hálózatot!

[ Szerkesztve ]

Hirdetéseim: https://shorturl.at/L8E51

(#53919) MajaG válasza Intruder2k5 (#53918) üzenetére


MajaG
senior tag

S a telekomnak mi köze van a routeredhez? Semmi!

Meddő vita ez srácok! S nem ti vagytok az erősebbek...

Ha a HGW oszt ip-ket, akkor elérsz te bármit, a hgw alatt.
A router csak egyszerű switchként megy, nyilván nem a wan portjába dugod, de gondoltam hogy ez evidens.

Egy ideális világban, mindenhol optika lenne, sima ont-vel, erre rakhatnád a saját routered, iptv-t hírből sem ismernénk és kódolatlan DVB-C jönne mindenhonnan, de nem ott élünk. :)

[ Szerkesztve ]

(#53920) club1 válasza MajaG (#53919) üzenetére


club1
veterán

Nem is kell hogy köze legyen hozzá, csak hagyjon ott egy olyan eszközt, ami a mögötte lévő egyetlen eszköznek tud adni publikus és nem NAT-olt ip címet. Úgy gondolom, hogy ez alap egy internet-elérésnél, a T pedig ezt az alapot sem tudja/akarja biztosítani.

(#53921) ludsimon válasza MajaG (#53919) üzenetére


ludsimon
veterán

Ez tökéletesen rendben van, de én azért vettem routert, hogy a hálózatot ez irányítsa és ne egy utánfutóként üzemeljen a HGW után!

Én értem a Te szemszögedből is a dolgot, én azért vettem a régebbi WRT54GL routert DSL-hez, hogy az irányítsa a kommunikációt a külső hálózattal.

Ez olyan, mintha egy kölcsönzött autót nem vezethetnék, csak a hátsó ülésre ülhetnék be.
Semmi értelme.

Lefordítva, így semmi értelme nem volt a saját routernek, kidobtam a francba 13k-t, ugyanis a Telekom szerelő azt ajánlotta mikor kint volt novemberben, hogy vegyünk egy gigabites 1043ND-t és majd minden lassulás, fagyás (IPTV) és probléma megszűnik.
Na ez nem így történt, szarabb mint volt 1043-ba dugva 5-10 percenként megáll az adás és csak akkor megy tovább ha elkapcsolok, majd vissza..
Felvételnél még kurvább a dolog, ha időzített rögzítést csinálok megáll a felvétel és csak álló képet vesz fel.

[ Szerkesztve ]

undefined

(#53922) DJ. Ru$y válasza #32577792 (#53914) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Központ távolságtól függően lehet akár 100+ Mbit is VDSL-en, hidd el ;)

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#53923) Teko001 válasza ludsimon (#53921) üzenetére


Teko001
őstag

Most akkor xDSL vagy ED3 van nálad? Illetve jól értem, hogy az a problémád, hogy a nem szolgáltatói eszközök használatával akad az IPTV?

(#53924) ludsimon válasza Teko001 (#53923) üzenetére


ludsimon
veterán

Példának hoztam csak fel a DSL-t.
ED3 van. Ez sokkal komplexebb annál, hogy 1043ND-ben akad csak, mivel Cisco alatt 20-30 percenként ugyanúgy akad.
Ezért kéne totál kikerülni az EPC3925-öt IP PT-be állítani a TP-Linket.
Ha ezután is akad, akkor egy defektes szart hozott ide a szerelő 3 hónapja. 3825-ről 3925-re ekkor cseréltek nálunk.
Cisco tűzfal totálisan ki van kapcsolva!

Jelszintekkel semmi probléma:
Power Level: Signal to Noise Ratio:
Channel 1: 3.9 dBmV 41.4 dB
Channel 2: 3.9 dBmV 41.3 dB
Channel 3: 3.8 dBmV 40.8 dB
Channel 4: 3.5 dBmV 40.8 dB
Channel 5: 2.7 dBmV 42.2 dB
Channel 6: 2.8 dBmV 41.0 dB
Channel 7: 2.5 dBmV 42.1 dB
Channel 8: 3.1 dBmV 41.9 dB

Power Level:
Channel 1: 43.0 dBmV
Channel 2: 43.0 dBmV
Channel 3: 42.5 dBmV
Channel 4: 0.0 dBmV

[ Szerkesztve ]

undefined

(#53925) Intruder2k5 válasza MajaG (#53919) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

"Meddő vita ez srácok! S nem ti vagytok az erősebbek..."

Az biztos, hogy részemről legalábbis meddő vita, hiszen én UPC-s vagyok, ahol működik a bridge mód, így nem kell a Telekom-mal hadakoznom emiatt! :)

A véleményem ettől függetlenül továbbra is az, hogy az ÁSZF szerint igenis járna a publikus IP cím a szolgáltatás átadási pontra, és ha ennek valaki komolyabban utána menne, ami egész biztos nem lesz egyszerű menet, talán el is érhetne valamit, ha más nem, akkor módosítanák az ÁSZF-et a jelenlegi helyzetnek megfelelően...

ludsimon, nem lehet, hogy a BOX szar? Azt is cserélték már?

[ Szerkesztve ]

Hirdetéseim: https://shorturl.at/L8E51

(#53926) Teko001 válasza ludsimon (#53924) üzenetére


Teko001
őstag

Ugye tudod, hogy IP PT nélkül se kéne akadnia? Ott valami más probléma lesz főleg ha a Cisco-ba dugva is akad... Nem igényel publikus IP címet, főleg mivel az egész egy privát tartományban megy...

(#53927) ludsimon


ludsimon
veterán

Amúgy mutatok valamit, ilyen nálatok is a led visszajelzés az EPC3925-ön?
A 3825-nél vagy vakító zöld, vagy vakító narancssárga színű visszajelző led volt.
Na most ha rádugom a régi routert is az is ugyanilyen halvány zöld, mint a TP-Link.
Ha közvetlen a gépet kötöm rá, akkor az is világos!
A routereknél halvány a visszajelző led.

Intruder2k5: Azért jöttek ki, hogy kicseréljék a régit, a legújabb box van nálunk!

[ Szerkesztve ]

undefined

(#53928) Teko001 válasza ludsimon (#53927) üzenetére


Teko001
őstag

Arra gondolsz, hogy más a színe? Ha borostány, 100mbites kapcsolat. Ha zöld, gigabit.

(#53929) ludsimon válasza Teko001 (#53928) üzenetére


ludsimon
veterán

Nem. Ha a fenti 4 zöld visszajelző ledet kb 100%-nak vesszük, akkor a TP-Link 50%-os halvány! Elég rossz a kép, de ez így van!
Ez mi??

Vagy csak annyi a történet, hogy másmilyen ledet tettek bele, mint a felső 4-be? Nehezen hiszem. Ezek gyártósoron készülnek.
Ezért kérdezem, hogy ez nálatok is ilyen? Mert ha igen, akkor ez ilyen, ha nem akkor meg ez utalhat arra, hogy ez egy szar.
Másra nem tudok gondolni! 3925-előtt egy ezeréves szürke 3,5" merevlemezes STB volt 3825-el, SOHA, de SOHA! nem volt probléma, akadás!!!!!!!!!!!!!!!!!
Így néz ki a dolog.

Kicserélték fél éve a 3825-öt 3925-re, ekkor még rendesen 100%-osan világított a zöld led, de kb pár hónap után halvány lett. Utána kezdett el baszakodni az IPTV. Kicseréltettük a régi STB-t, de még mindig nem oldódott meg az akadás! Csak ez olyan dolog, hogy egy héten akad de csak este főműsoridőben és torrent se megy (megjegyzem 3825-nél soha nem volt probléma a torrent az akkori 30/5-ös nettel..., most 120/10-el ez van), és tuti amikor kijön akkor nem fog akadni és leszar a szerelő.

[ Szerkesztve ]

undefined

(#53930) Teko001 válasza ludsimon (#53929) üzenetére


Teko001
őstag

Jah értem. Hát szerintem felesleges "tuti hogy ez fog történni" scenario-kat gyártani. Jelentsd be hibára, és ha kijön a szerelő, mond meg hogy ezt csinálja, a boxot már cserélték, cserélje ki a HGW-t és a hozzá tartozó tápot kizárásos alapon. Neki nem kerül semmibe. De EPC-t nem biztos, hogy kapsz már.

(#53931) Szokenesz


Szokenesz
senior tag

Üdvözletem!

Megint problémám lett az internettel. 20Mbites VDSL előfizetésem van a Telekomnál, igaz nem tudja a maximumot, de egy Telekom dolgozónak hála [ :R ] Be lett lőve ~16300-as szinkronra.
Ezzel csak az a probléma, hogy bő 2 hete, a rendszer lekorlátozott ~14300-ra, gondolom a heti 1-2 szakadás miatt, de ez ilyen sebességen is ugyan úgy szakad, sőt a régi 10Mbitnél is szakadt néha. De mellé a ping is megemelkedett a fix 24-ről 36-ra, ami számomra lényegtelen, mert nem játszom, de a TVGO használhatatlan, 5-10-15 percenként egyszerűen megáll a stream* bármelyik csatornánál, mivel nincs TV-m ez számomra nagyon fontos. Ezzel mit lehetne kezdeni? Ezt leadom hibára elhajtanak vele melegebbre..

Ami infót ki lehet nyerni a rendszerből:
Speedport W 724V - DSL info
Ping - Bix
Speedtest
Pingtest

*Laptop hibáját kizárnám, ismerősnél UPC alatt tökéletes.

(#53932) ludsimon válasza Teko001 (#53930) üzenetére


ludsimon
veterán

Mit kapok? Még annál is szarabbat? Hát mondjuk a mostaninál minden jobb.
Hihetetlen tendenciában zuhan lefelé a színvonal.

[ Szerkesztve ]

undefined

(#53933) ludsimon


ludsimon
veterán

Nagyon úgy néz ki, hogy a szerelő aki kint volt, idehozott fél éve egy szart.
Neten találtam hogyan kéne világítania:

[ Szerkesztve ]

undefined

(#53934) Teko001 válasza ludsimon (#53932) üzenetére


Teko001
őstag

Szerintem ez megint egy olyan dolog, hogy leírod az egész platformot, az eszközökkel együtt, csak mert nálad rossz. A maradék x százezer előfizető valószínűleg nem tapasztal ilyen gondot, különben nagyobb vízhangja lenne. Nálam pl. az említett eszköz jól működik. Nemrég volt vele gond, kicserélték, továbbra is volt gond, kiderült, hogy a tápegység volt a rossz, csak azt nem cserélték ki. Ki lett cserélve, azóta tökéletes. Bírja a terhelést, megy az IPTV hibátlanul. Egyébként azt kapsz, ami van a szerelőnél. D-Link/Technicolor/esetleg használt Cisco

(#53935) ludsimon válasza Teko001 (#53934) üzenetére


ludsimon
veterán

Ezek milyenek? Nekem csak tényleg az kéne, hogy végre ne akadjon le és IP PT-t is tudja.
Lehet táp, mert asszem nem cserélte ki a tápot, ugyanaz mint a 3825-é.

[ Szerkesztve ]

undefined

(#53936) Teko001 válasza ludsimon (#53935) üzenetére


Teko001
őstag

Az azt hiszem csak a Cisco-ban van, de nem tudom. Minek kell ennyire egyébként?

(#53937) ludsimon válasza Teko001 (#53936) üzenetére


ludsimon
veterán

Már vázoltam fentebb. A legjobb az lenne, ha a tápcsere megoldaná a problémát.

Ha megpróbálok venni egy saját 3925-öt, vagy 3825-öt ami kiválóan működött mi van? Működni fog a net?
Nem érdekel már a T, november óta szenvednek egy megrendelésen.

[ Szerkesztve ]

undefined

(#53938) Teko001 válasza ludsimon (#53937) üzenetére


Teko001
őstag

Nem igazán találtam meg hirtelen, hogy miért kell neked ennyire az IP PT, de ha eltudod intézni, hogy beregisztrálják, meg feltolják rá a saját FW-t olyan konfiggal, amilyet szeretnél, persze! Ha nem vagy hajlandó kihívni a szerelőket, akkor azt hiszem nincs miről beszélni. Nálad valami egyértelműen hibás, ez nem természetes működés, innentől fogva ők tudják megjavítani. Az elején nyilvánvalóan ha nem csinálta, menet közben adta meg magát valami, ami számtalan okból lehet, ezek érzékeny elektronikai eszközök. Valószínűleg amikor megkaptad, még jó volt az eszköz.

[ Szerkesztve ]

(#53939) Intruder2k5 válasza Teko001 (#53938) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Az IPPT azért kell, hogy a HGW LAN portjára kötött saját eszköz (router) publikus IP címet kapjon!

Hirdetéseim: https://shorturl.at/L8E51

(#53940) ludsimon válasza Teko001 (#53938) üzenetére


ludsimon
veterán

Ez rendben van, hogy felveszik hibára, kijönnek megnézik mi akad, semmi, mennek el. Ez így működik!

De ha azt mondjátok megér egy kört, jövőhétre ígérték a minicsomag aktiválást meg a digitális telefonvonalat is, ha aktív és lezárult a megrendelés akkor megpróbálom.. Remélem nem ráz majd le a szerelő különböző indokokat kitalál, mert fél évvel ezelőtt 3825-el 4 évig(!) semmi akadás nem volt. Ezt is meg fogom neki mondani.

wmati: Közben beugrott, hogy beszéltünk erről is, hogyha a hálózatra nincs felregisztrálva akkor nem fog működni. Köszi! :)

[ Szerkesztve ]

undefined

(#53941) wmati válasza ludsimon (#53937) üzenetére


wmati
addikt

Röviden nem.

(#53942) Teko001 válasza Intruder2k5 (#53939) üzenetére


Teko001
őstag

Azt tudom, hogy mire jó, de mi az, amit nem tudom másképp megoldani.

(#53940) ludsimon: Nálam is kint járt az elmúlt hetekben többször is, nem tudtam neki produkálni a hibát, de megcsinálta. Igazából egy szerelővel sem volt még az a tapasztalatom, amit te leírtál. Pedig nem múlt hónapban lettem ügyfél.

[ Szerkesztve ]

(#53943) #32577792 válasza ludsimon (#53940) üzenetére


#32577792
törölt tag

Ennek egyébként nem szabványos tárcsatija van?
Miért nem próbálod ki egy másikkal ha van otthon?

(#53944) ludsimon válasza #32577792 (#53943) üzenetére


ludsimon
veterán

Nincs ilyenem! Honnan lenne ilyenem? :)
Várjál csak, hacsak a WRT54GL tápja nem megy rá. :DDD

[ Szerkesztve ]

undefined

(#53945) #32577792 válasza ludsimon (#53944) üzenetére


#32577792
törölt tag

● 230 VAC / 50-60 Hz, 15 VDC / 1.5 A wall-mount linear-switching power supply, Europe

Ez van hozzá gondolom.

(#53946) Intruder2k5 válasza Teko001 (#53942) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Például nem tud dyndns-t használni, mert hgw mögötti routeren, nat-olt ip címmel ez csak moddolt fw-vel megoldható, viszont a hgw meg csak a fizetős dyndns-t ismeri!

Hirdetéseim: https://shorturl.at/L8E51

(#53947) ludsimon válasza #32577792 (#53945) üzenetére


ludsimon
veterán

WRT54GL DC: 12V, 1A
Ez nem nyert. :(

TP-Link is 12V-os.

[ Szerkesztve ]

undefined

(#53948) #32577792 válasza ludsimon (#53947) üzenetére


#32577792
törölt tag

Nézz szét, hátha találsz még valami hasonlót :)

(#53949) Intruder2k5 válasza ludsimon (#53947) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

UPC topikban többen is írták, hogy megy 12V-al a CISCO HGW/modem! Persze nyilván tartósan használni nem ajánlott így, mert a táp megsínyli, de ha kikapcsolod a WiFi-t a CISCO-n, akkor egy tesztre rádughatod a 12V-os tápra! Az EPC3208/3212 modemeknek csak 1A a tápja.

például

[ Szerkesztve ]

Hirdetéseim: https://shorturl.at/L8E51

(#53950) ludsimon válasza #32577792 (#53948) üzenetére


ludsimon
veterán

Szétnéztem, a 100Mbites switch a másik szobában meg 7,5v-os. :(

Intruder2k5: Köszi, hát akkor egy próbát megér! Ennél rosszabb már nem lehet!

[ Szerkesztve ]

undefined

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.