Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dr.bubo
őstag
Igen, megoldható wifin. A t-home ad is megfelelő eszközt hozzá ill. van más eszköz,hogy a a jelet a HWG-tól eljuttasd az STB-ig.Alternatív vezetékezési lehetőségek
Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
HENE
aktív tag
válasz fero02 #13551 üzenetére
A kábelezés világos. A modem tud N-es wifit. (egyben router is 4 LAN porttal).
A bridge olyan access point, ami wifin csatlakozik a hálózathoz (esetünkben a modemhez), és LAN-on keresztül adja tovább a jelet (esetünkben a STP-nek).
Elméletileg működhet, kérdés, hogy a gyakorlatban is működik-e. -
törölt tag
Tény, hogy éves szinten nagyon sok pénzt megtakarítottunk azzal, hogy átálltunk, minden téren T-Home-ra. Viszont az azért csak bosszantó, hogy amikor aláírsz egy meghatározott idejű szerződést úgy , hogy megismered milyen adók tartoznak bele az egyes csomagokba, később azt szépen módosítják.
Természetesen ,ha az adó megszűnik stb, az magától értetődően nem az ő hibájuk , de az hogy hasonlóan a Digi MTV hercehurcához kivegyenek egy adót esetünkben a Mezzo-t és azt belepakolják egy pluszként megrendelhető minicsomagba, ékes bizonyítéka annak, hogy ebben a kis országban a szolgáltatók mindent megtehetnek.
Nincs kivétel, tudom mind ezt csinálja, de azért az egészséges emberi értékrendet csak piszkálja az ilyesmi. Nekem a Nagypapám nézte rendszeresen a Mezzo-t, és ettől függetlenül maradunk a T-Home -nál, hiszen ennél a legjobb a tányéros Tévé képminősége és árban is verhetetlen dupla - tripla kedvezménnyel, csak úgy leírtam a véleményemet.
Anno amúgy a Digi-t azért mondtam fel - már nem volt hűség, mert megemelte 200 Ft-al a havidíjat, és kivett pár csatornát. Igaz egyik csatornát sem néztem Viszont már látom, hogy mind ezt csinálja Pl a UPC-nél is volt valami kavarás a Mezzo -val .
Meg is van : http://homar.blog.hu/2009/07/02/megis_kivagta_a_upc_a_mezzp_zenecsatornat
[ Szerkesztve ]
-
HENE
aktív tag
válasz dr.bubo #13552 üzenetére
Köszi a választ.
Megnéztem a linket, WIFI megoldások jók, csak kicsit húzós az árak. Nem szeretnék sokat költeni rá. A kérdés, hogy vajon egy sima access pointtal is menne-e a megosztás.
Jelenleg a rendszer csillagpontosan van kialakítva, a padláson van ez elosztás. Az egyik végpontra van jelenleg szerelve a HWG és arra az STP, de a vezetékes netet nem ott szeretném használni, hanem az emeleten.
Végiggondoltam, hogy milyen megoldás lehet.
1. A netet wifin lövöm fel az emeleti szobába, kérdés, hogy 25 Mbit-et mi tud kezelni? (N-es access point elég rá?)
2. A HWG-t felrakom az emeltre és a jelet WIFI-n küldöm le az STP-hez. Kérdés, hogy nem T-home-os berendezéssel megoldható-e?
3. Behúzatok egy utp kábel a HWG-tól padláson keresztül az emeleti szobába, ott kap egy switchet és megosztom két gépnek a netet.Az 1-2 megoldásoknál egy access pointtal megúszom a dolgot pár ezer forintból, a 3. drágább, mert kábelbehúzás, és fali csatlakozó is kell.
Mi a véleményed?
-
dr.bubo
őstag
Valószínű, hogy megoldható AP-kel is (a beállításukat nem tudom). De nem biztos, hogy tökéletes lesz a kapcsolat, és akadozni fog az átvitel, élvezhetetlen a tv-nézés.
A 25Mbit/s nethez n-s eszköz kell, kliens oldalon is.
Ha van lehetőséged rá, inkább utp kábelt húzzál be, sok idegeskedéstől megkíméled magadat.Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
napocska2
senior tag
-
Rossi
addikt
Üdv!
Tudtok abban segíteni, hogy a (egyébként LG GT540 Optimus) mobilom miért nem tud csatlakozni a T-Home-os Pirelli Homa Gateway-hez WiFi-n keresztül?
"Thou shalt not make a machine in the likeness of a human mind."
-
rudi77
tag
Nekem t-com adsl internetem van.Szépen megy 13-mbit sebességen aztán eltelik 2 nap és már csak a 13-ból 6 mbit megy!
Internet kapcsolatom megszakítom és újból megvan a 13 mbit.
Mitől van ez? -
-
HENE
aktív tag
És milyen a jó párosítás és beállítás?
Az eredeti kérdéshez van esetleg véleményed? [előzmény] -
legenda
korrekt wifi modul, megfelelő illesztéssel és beállítással, továbbá megtalálni hozzá a megfelelő csatornát a hgw - sajnos nem mindig a szabad csatorna a legjobb, idegen wifi hálózatoktól mentes környezetben is eltérő sebességek adódnak különböző csatornák esetén!
a hgw és a stb között én (is) a kábeles megoldást javaslom!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Zoli83
tag
Sziasztok!
Én is csatlakozok a T-sekhez. Február 1-én jönnek bekötni a netet és a tv-t, az lenne a kérdésem, hogy ilyenkor az oszlopról húzzák be egy új kábellel, vagy az ősrégi matávos kábelen jön majd, amin anno - 10+ éve - volt a telefon?
-
szki
őstag
Tudom nem jó egyetlen szolgáltatótól függni, de akinek már bevált a T-Home csomagban: az nézze meg a gáz és áramszolgáltatói lehetőségeket is: [link]
Nekem Paletta M csomag van: Isdn2 + Sat TV + Internet + T-Mobile havi fix 11eFt, és most erősen gondolkozok, hogy az Eon-t kiiktatom az életemből, és cserélem Matávra
-
hossszú
őstag
Melyik műholdról sugároz a T-Sat?
„A kutya az egyetlen a világon, aki jobban szeret téged saját magánál.” Darwin
-
FrankyTF
csendes tag
válasz Zoli83 #13574 üzenetére
Szia!
Bemérik, ha megfelelő, vagy kb jó akkor marad a régi kábel. A műszerész idejébe egyáltalán nem fér bele fölöslegesen cserélgetni, ha zűrös kerületben/településen laksz.
Nyugis helyeken kávézni is leülnek veled, de globálteli helyeken nem cserélgetnek csak úgy kábeleket.Megkapod a kis szereld magados d-link 360r modemedet meg a szűrőt, ráteszed a telefonra és már kész is
Aztán ha anms-ben összeáll 6 mbps-en és a szerelő felcsatlakozik a laptopjáról akkor ő már megy is -
Qbász
aktív tag
Hy! Segítség kellene az internetemhez. Az a gond hogy a T-home-osok 18mbit-et mérnek letöltés oldalon és 640-1080kbit feltöltést. De a gépemen csak 13mbit-van és 60kbit feltöltés. Azt mondta az hibaelhárítós úriember hogy a mi gépünkben lesz a hiba csak azt nem tudom hogy mi. Aki tud nekem segíteni annak megköszönném.
Future Gadget #8 'Phone Microwave (name subject to change)'
-
Joe bácsi
őstag
Sat tv vagy UPC Direct?
Pro és kontra please!!
(Annyit olvastam, h. a UPC vmi régi set-top boxot ad, a sat meg rossz időben rossz képet ad....)Miért gondolják azt az emberek, h. az a normális, h. egy érintős mobil fogadott hívás után nem zárja vissza a képernyőjét?!
-
Qbász
aktív tag
Szétszedtem mindet, reseteltem mindent és most jó a net.
Future Gadget #8 'Phone Microwave (name subject to change)'
-
bocsika
aktív tag
Helló
Jelenleg Alap telefon + Alap (5mbit) korlátlan internet + családis SAT (57 csatorna) van. Eddig 7190Ft volt a díja. Most meg 9690Ft. Rendesek és értékelik a hűségünket laza 2500Ft plusszal.
Beléptem hogy újrakössem vagy megváltoztassam, de ez az összeállítás lenne még a legjobb. De hol tudom megváltoztatni. Mert kipipálja hogy mi van nekem, odaír egy értéket. De én ugyanazokat akarom kiválasztani. + Tudja hogy mim van de más értékeket ír hozzá. pl.: internet 3850Ft én meg fizetek 7100-1750 et a számla szerint. SAT tv szerinte 2390 a számlán meg 4090-1000. A telefont eltalálja (1250).Szerintetek hogy változtassak?
-
Zoli83
tag
válasz Zoli83 #13571 üzenetére
Hali!
A T-home-s ügyfélszolgálatos elfelejtette átírni a dátumot, mára már nincs időpontjuk úgyhogy nem tudom mikor lesz netem. Ma jön a másik szolgáltató, kiköti a mostanit, direkt ezért vettem ki szabit. Minimum 16:15-re érek haza, ha ez után is be tudják kötni, akkor semmi gáz.
-
-
villamos
őstag
A következő a kérdés. Beleugranék ebbe a laptop+net csomagba, tetszetősnek tűnik ez a Samsung R540 -nek nevezett valami. Viszont a neten teljesen ellentmondásos adatokra bukkantam vele kapcsolatban. Ahány oldal, annyiféle processzort, és gpu-t említ. Mi az igazság? Valóban i3 370 processzor, és HD545 -ös GPU van benne?
Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
emre33
addikt
T-HOME-nál milyen a külföldi sávszélesség?
Több szolgáltatót néztem és botrányosan lassú. Nálatok is?
köszASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360
-
JHONNY 79
aktív tag
válasz Zoli83 #13591 üzenetére
Szia4A Sat tv telepítési díjja mit foglalt magába?Tányér felszerelése és a kábel eljuttatása a tv-hez is benne volna?Én 3 tv-hez rendelném meg és ha jól tudom új előfizetőként online rendelés esetén a telepítési díj 4990 Ft.Vajon ez az összeg tartalmazza 3 tv beüzemelését is?
-
alapp
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Problémám a következő:
Eldöntöttem hogy előfizetek az IPTV-re, de még mielőtt ezt meg tettem volna, megemeltettem a netem 15megára, hogy ne vegyem észre ha be van kapcsolva az IPTV.
Az IPTV megrendelése előtt, tesztelte a T-home a vonalamat és visszahívtak hogy menni fog a kettő együtt!!!
2011.01.19.-én telepítették az IPTV-t és lássatok csodát, meghalt a netem, ami azt jelenti hogy azóta a speedtest.net szerint épphogy eléri az 1,2MB/sec-os le és 0,25MB/sec-os feltöltést, valamint a T-home sebességmérőjén 1989kb/s le, és 245kb/s feltöltésem van.
Ezt 01.21.-én jeleztem (és azóta folyamatosan, e-mail-ben, telefonban már több mint 1:30-perc a kimenőm van) hibabejelentéssel hogy bajom van az internettel.
Majd felhívott egy kolléga hogy a vonalam nem bírja a 15megát és az IPTV-t, mert fizikailag lehetetlen!
Majd az is kiderült hogy ugyanazon a TM azonosítón, külön van az IPTV és a net adminisztrációs hiba miatt, és hogy egybe kell csatolni a kettőt.
Letiltották az IPTV-t majd hozzá verték a netemhez és újra indították.
Persze a regisztrációs kódot, egy nap után fogadta el a rendszer, a negyedik telefonos panaszom után!
A kolléga javasolta az 5megás netet IPTV-vel, megrendeltem az alap csomagot, aktiválták, de a netem nem mozdult azóta sem!
Akár ki van kapcsolva vagy be az IPTV, ugyan ekkora az internet sebesség.
Volt már kint szerelő is, aki csak állt és nézett hogy mit kellene csinálni!
Azóta már február 1-re volt időpont teljes vonal vizsgálatra, de semmi!
Nem hívnak, nem írnak mail-t, le sem sz..nak a T-home-tól.
Ma hívtam őket (02.02.), és kérdeztem hogy mi az eredménye a vonal tesztnek, de csak hablatyolt a kolléganő hogy "csináltak már teszteket, de nem tud semmit mondani".
Többször emlegették már hogy új vonalat építenek ki, de azt már nem tudták megmondani hogy ez mit jelent, mivel jár stb.
Remélem ha ez a kiépítés még idén megvalósul, ezzel a dupla kedvezményem nem szűnik meg, ha a net külön vonalon jön!?
Meddig húzódhat még el ez a probléma, mert én azt látom hogy a T. nem nagyon van rajta a dolgokon?! -
alapp
csendes tag
Ja!
És ez a számlámon fog szerepelni?
[ Szerkesztve ]
-
pereces
tag
Egy rokonom legalább 6 éve adsl előfizető úgy döntött hogy csomagot vált mert az egy megás net kezd lassú lenni és már soknak érezte a havi 6-7 ezret.
Az ügyfélszolgálatos annyit mondott neki hogy semmi dolga nincs még a modemet sem kell lecserélni, autómatikusan átállítják és mehet a 15Mb. Viszont úgy néz ki a modem csak ~10Mb letöltésre képes, bármikor méri nem tud többet pedig nam lakik messze a központtól.Kérheti ilyenkor a modem cserét vagy nem foglalkoznak vele mert megvan a minimum ?
-ha kérhet akkor mire hivatkozzon hogy ne rázzák le kamu dumával (idős asszony) ?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest