Hirdetés

2024. május 22., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#75894) DarkByte válasza Rick4 (#75890) üzenetére


DarkByte
addikt

Parkolásonként két SMS (start/stop, a régi hosszabbítgatósnál lehetett több is), ami mondjuk egy feltöltőkártyás mobil esetén simán lehet a parkolójegy árának tetemes része. Nekem ugyan nem kerül 39 Ft-ba egy SMS, de most nem is azért írtam a fentieket, mert nem tudom megendni magamnak az SMS árát, vagy nem vagyok tisztában vele hogy ez egy kényelmi szolgáltatás. (A beépített tranzit díj, ami a parkolás hosszától függetlenül minden egyes alkalommal könyvelésre kerül, nálam sokkal jobban kiveri a biztosítékot, pedig az is csak 75Ft vagy mennyi. De azt is lenyelem csendben.)

Igen, tisztában vagyok vele a bank mennyit levesz a pénzed felvétele után. Nem kell magyarázni, nem rég vettem lakást, tudom hogy mennyit fizettem a foglaló kp-ban kivételekor. :( Ennek ellenére el nem tudnám képzelni hogy a párnába varrva tartsam a pénzemet, vagy hogy azzal qrjam el az időmet hogy a postán órákat álljak sorba, hallgassam ahogy tukmálják rám a kaparós sorsjegyet vagy a hitel ajánlatokat. Mérlegeljen mindenki magának, hogy a pénze vagy az ideje értékesebb neki adott szituációban.

Én nem akarom hogy kidobják a mostani megoldásokat, csak szimplán felvetettem a kérdést, hogy miért kell 2017-ben feltétlenül SMS-el szenvedni, amikor a többségnek ott lapul a zsebében a mobilinternet? Költségektől függetlenül is egy véleményem szerint ózsdi, elavult megoldás az emelt díjas SMS. 20 éve nem lehetett jobbat kitalálni mobilon, akkor modernnek számított a SIM Toolkit-es alkalmazásokkal egyetemben. De mostanra számomra kb. olyan, mintha valamelyik gyártó még mindig 3,5"-os floppy-n adna driver-t. A telkók nyilván szeretik, mert igen tetemes haszon van rajta, mellesleg gondolom pont a berögződések miatt ha lenne is dedikált alkalmazásban fizetés, még mindig sokan SMS-eznének. A szepark-nak pedig mostanra gondolom van egy elég jól kialkudott áruk, hogy mekkora részét kapják meg az SMS díjnak, nem érdekük fejlődni.

De most mondhatnám azt is, hogy hasonlóan elkeserít hogy az SZKT milyen vacak mobilos menetrend keresővel bír, pár ember pedig a szabadidejében írt egy sokkal jobb valamit. [link]

Rhino666: azt hiszem a Dél Klímát javasolta itt még korábban valaki. Nekem is lenne egy klíma átvizsgálás, takarítás. De ugyanazt sejtem amit Rick is mond, hogy kb. már úgy be van táblázva az összes klímás, hogy szerencséd van ha őszre kapsz időpontot.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.