Hirdetés
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Ventoy- univerzális multiboot máshogyan
- leslieke farmerzsebe
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Online jogosítvány megújítás kishazánkban,és user error :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
SirRasor
addikt
Make Love not war!
-
Rick4
félisten
válasz tipuka #41045 üzenetére
Aláírás? Szimplán csak úgy élettapasztalatból. Akárhogy nem szeretném, jellemzően ilyen embereket látok magam körül.
Lehet lesz egy 82 centis panasonic lcd tévém, semmi nagy kunszt, viszont egygazdás, karcmentes, hibátlan, beszámítom, 45-ért vihető. Ha bárki fantáziáját megmozgatja, keressen priviben.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
válasz tipuka #41042 üzenetére
Hazafelé jövet egy Ásotthalom előtt pózolt egy Fiesta a szarvas előtt, szőrcsomó, hűtőfolyadék, durrant légzsák... Valamelyik éjjel is jöttünk haza Pécsről, vagy 25 szarvast láttunk arrafelé 5 km alatt, eléggé leszűkíthető, merre járnak, ott 60-nal szoktam jönni. A srácnak nem jött össze..
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
tipuka
addikt
válasz macilaci78 #41014 üzenetére
Mindenki most a szarvas előtt pózol most, csak azt látom fb-n minden nap. Már nincs is meg a varázsa annak a fényszarvasnak.
-
Rick4
félisten
válasz azbest #41038 üzenetére
Sőt az usa-ban futó szolgáltatás számláján is ott az áfa keményen.
Ami persze pont nem így van, ha egy másik államból veszel bármit, legyen az egy tévé, vagy egy autó, akkor ott nem számítják fel az áfát, és ami szebb, ezek után a saját államodban sem kell fizetni. A felfutott online kereskedelem oka főleg ez, ha már azzal a 6-8%-kal olcsóbb a webshop, mint a helyi kereskedő, már nyert, és ezért semmit sem kell tennie. Van sok olyan cég, amely szerte az országban több raktárat tart fenn azokból, hogy egy kaliforniait nevadából, egy indianait connecticut-ból szolgáljon ki, így kivédve az áfázást. A másik szépség az e-bay, ott az a lényeg, hogy egy centtel olcsóbb legyél mint a többi, odakint a normál kereskedelmi forgalomba csak egy bizonyos minőségi szintet megütő termék kerülhet, ami kínai, selejt, lejárt, az az ebay-en megtalálja a gazdáját, de persze van ott a normális, jó cuccokból is, csal épp nem a 'price+shipping: lowest firts' szűrő listázás elején kell keresni. Az csak egy dolog, hogy az áfa ott egyszámjegyű, de pl élelmiszeren, gyógyszeren, meg egy csomó dolgon egész egyszerűen nincs áfa..
[ Szerkesztve ]
-
Polemius
senior tag
válasz azbest #41038 üzenetére
Nyilván úgy értettem, hogy a magyar áfát meg a magyar vámot fizetjük meg mindketten: én is, meg az itteni kereskedő is. Csak én az amerikai kiskereskedőtől veszem, ottani kisker áron, a magyar kereskedő meg nagyker áron. És nagyobb tételben a szállítás költsége is kisebb fajlagosan.
-
azbest
félisten
válasz Polemius #41036 üzenetére
Az áfát külföldre eladáskor lehet nem számolják rá. Sőt, ott bizonyos államokban az online kereskedemel eleve áfamentes. Volt is valami cikk arról, hogy az amazon az áfamentes államos központjai helyett inkább bevállalja az áfás kereskedelmet, de a szállítási idő csökkentése érdekében több helyen nyit lerakatot.
Nameg, amikor az olcsó amcsi cucc elérkezik a határhoz, akkor jó eséllyel fut egy kört a magyar vámon és rákerül 27% adó, ha úgy alakul akkor 2.5% vám és esetleg valami kezelési költség is.
Igaz kínából de épp tegnap ért ide az új telefonom, aminél 33 eft körüli árra rájött 8900 ft áfa, a vám éppen a határ alatt volt, így azt elengedték. Plusz 1220 ft postai ügyintézési díj.
EU-n belül viszont pont hogy felszámolnak áfát, legalábbis a komolyabb boltok. Ezért is drágább minden itt nézve. Sőt az usa-ban futó szolgáltatás számláján is ott az áfa keményen.
[ Szerkesztve ]
-
ebegab92
senior tag
Eladó jóféle kétmagos teló
Király cserélhető USB-kábeles töltővel, így lényegében bármit lehet vele tölteni, amihez van USB-kábel)ABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL
-
Polemius
senior tag
válasz azbest #41035 üzenetére
Én mondjuk azt nem értem (értem én, csak pofátlanságnak tartom), hogy ha mondjuk USÁból rendelek kiskereskedőtől (akinek ugye már rajta van a haszna), kifizetem a szállítást, a vámot, áfát, még mindig jóval olcsóbban kijövök, mintha itthon megveszem egy kereskedőtől.
Pedig az nem kisker áron veszi meg, kevesebb a fajlagos szállítási költsége és ugyanazt az áfát számolja fel.
Mégis sokszor dupla áron kínálja ugyanazt, de másfeles szorzó alá nem nagyon kerülnek.És nem olyan dolgokra gondolok amire még más, magyar extra sarc lenne (mint a memóriakártyáknál).
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz SirRasor #41031 üzenetére
Általában egy bejáratott taiwani kereskedőtől szoktam venni, múltkor kicsit matekoztam is ezzel kapcsolatban:
De miért is olyan drágák a memóriakártyák nálunk, itthoni botban megvásárolva:
- A 16GB-os esetnén (3700 ft távolkeleti ár + 1662 ft artisjus díj) * 1.27 áfa= 6810 ft, amire még a vállalkozás adóterhei, rezsije és az ott dolgozók bérköltsége csapódik.
- A 32GB-os méretnél ez (5500 ft + 3325 ft artisjus) * 1.27 áfa = 11208 ft + cég költségei.
A távolkeletieknek is rajta van a hasznuk és a postaköltséget is bekalkulálták. A példán látszik, miért kerül két-háromszoros árba nálunk az ilyen jellegű termék. Egyáltalán nem olcsó a keleti termék, hanem nálunk túl magasak az adók. -
Polemius
senior tag
válasz SirRasor #41031 üzenetére
Nem a fizetésen múlik.
Gondold végig, ott mennyi az áfa meg a jogvédők sarca, meg itt mennyi.
Nem beszélve az adott céget terhelő adók, járulékok, fenetudja milyen egyéb lehúzások, meg még a bürokrácia mértéke. Na ezek közt is találsz némi különbséget a gaz kapitalisták és a NER országa között.[ Szerkesztve ]
-
-
Polemius
senior tag
válasz SirRasor #41027 üzenetére
Ilyen hatalmas összegnél mennyi lehet a különbség a paypal meg a bankod váltása közt? 100 Ft?
Amennyit agyalsz rajta, több GDP termelés esett ki miatta, mint a differencia lenne.Egyébként mindenképp érdemes paypallal fizetni, a kérdés inkább az, hogy hol váltsák át (én úgy állítottam be, hogy a paypal ne váltogassa nekem). És a biztonság miatt érdemesebb paypalt használni (nem csak a kártyaadatok miatt, de ha nem, vagy nem azt kapod amit rendeltél, akkor is védettebb vagy).
[ Szerkesztve ]
-
hodigy
tag
válasz SirRasor #41027 üzenetére
Beállítható, hogy a Paypal átkonvertálja neked a bankkártyád pénznemébe (ez az alap beállítás), vagy az eredeti pénznemben vonja le a kártyáról.
Az én tesztjeim 1-2 éve azt mutatták, hogy jobb ha eredeti pénznemben jön és a bank konvertál (esetemben CIB).[ Szerkesztve ]
Írj emailt, a privátot sokszor nem látom...
-
SirRasor
addikt
2 db-ot rendelnék, szállítással együtt 34 font, ami a fentiek alapján már nem tudom mennyire jönne ki paypalon keresztül
Make Love not war!
-
veterán
válasz Polemius #41024 üzenetére
Kiszámolón az alábbi cikket találtam:
idézet:
"A mi szempontunkból a különbség a két cég között, hogy a nem chipes Visa USD elszámolású, a Mastercard és a chippel ellátott Visa kártya euro alapú, illetve Európán kívül a PIN-kód köteles vásárlások esetén a MasterCard dollárelszámolású."Eddig ok, de...
"Ha forintban vásárlunk, ennek nincs jelentősége, de ha euróban, akkor a Visa kártyánkkal költött összeget először dollárra váltják, majd utána forintra. Ugyanez igaz, ha Mastercarddal vásárlunk dollár alapon az interneten."
Szóval ez alapján szerintem a chippes visa kártyák euro alapúak, de ha külföldön nem kér pint egy tranzakció akkor azt usdvel számolják?
-
Tim82
félisten
válasz Polemius #41024 üzenetére
Szerintem merész dolog a bankvilágban abból levonni következtetést egy nemzetközi kártyatársaság eredetére vonatkozóan, hogy melyik devizanemben számol el.
Amúgy a Mastercard is USA alapítású.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Polemius
senior tag
EUrocard. Európai cég.
A Visa meg USA cég.
Szerinted?Persze lehet, hogy rosszul tudom, vagy már fejlődtek. Majd valaki kijavít.
Szerk.:
Érdemes azt is figyelembe venni, hogy ha kártyával fizetsz, akkor először csak zárolják az összeget, csak később emelik le. Ez azért érdekes, mert a bank nem a zároláskori árfolyamot számolja (amit akkor látsz az csak jelzésértékű ezért), hanem a tényleges terheléskorit.[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
-
Polemius
senior tag
válasz SirRasor #41018 üzenetére
Én ha lehet, paypallal fizetek. Kártyával csak ha megbizonyosodtam a megbízhatóságról, de akkor sem szívesen.
Közvetlen plusz költség fizető fél oldaláról nincs paypalnál. Azt kell tudni, hogy ha más pénznemben terhelnek, vagy a paypal vált, vagy a bankod. Ezt be tudod állítani.
Általában a paypal rosszabb árfolyamon számol, mint a bankod. Viszont előfordulhat, hogy két konverzió is történik, és ezért nagyobb lesz a különbség. A Visa alapú kártyák dollárban, az Euro/mastercard meg euro alapú. Szóval ha fontban terhelnek, az szopó mindenképp, mert font->euro/dollár->forint váltás lesz. Ilyenkor lehet, hogy a paypal átváltással jársz jobban.Ha többnyire $-ért rendelgetsz akkor Visa alapút érdemes tartani, ha meg euróért, akkor euro/mastercardot.
-
SirRasor
addikt
MÁS: csak már kicsúsztam az edit időből. Ezen a memorys oldalon paypalon kívül bankkártyával is lehet fizetni. Ez mennyire biztonságos? Ajánlott inkább a paypal? Vonnak-e le egyáltalán ezért valamennyi extrát? Mondjuk idehaza fizettem már online cuccon bankkártyával, szóval..csak hát mégis na
EDIT: ja merthogy fontban kell fizetni, de a bankkártyám magyar..vagy gondolom az átváltást megcsinálja magától. De ha paypalra teszek fel, akkor az..az meg dollár lesz..vagy az is forint? De akkor abból fontot hogy vonnak le? Bocs, még sose használtam se paypalt, se külföldi fizetést.
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
https://www.mymemory.co.uk
Tudtok ennél jobb helyet, ahonnan érdemes microsd-t rendelni?Make Love not war!
-
HuMarc
veterán
válasz macilaci78 #41014 üzenetére
-
macilaci78
nagyúr
Tudna valaki a Dugonics téri szarvasról mutatni egy képet?
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
félisten
-
őstag
válasz Ted_Beneky #41008 üzenetére
+1
-
Tim82
félisten
válasz regvoltrossz #41007 üzenetére
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Ted_Beneky
senior tag
válasz pmheros #40995 üzenetére
Mi úgy csináltuk, hogy dec.5 este amikor már aludt a gyerkőc, elhelyeztük a télapócsomagot a csizmájába. Reggel ő automatikusan ment megnézni az eredményt vagy néha rásegítettünk azzal hogy valami motoszkálást véltünk hallani az előszoba felől és akkor már rohant is kifelé megnézni, nem-e a Mikulás volt az.
Csillagkaput a Csillag térre!
-
regvoltrossz
aktív tag
válasz HuMarc #41004 üzenetére
Elhiszem, de nekem nincs Amazon felhasználónevem, devizaszámlám, paypal accountom meg ilyenek, és még sosem vásároltam külföldről úgyhogy az ilyen vásárláshoz mindenképp segítséget kérek!
Oly korban éltem én e földön, mikor a majom visszaszállt a fára,a százrészes tévédrámák közé,hol a hős daliás menedzser, lő, sose fél,s az elhagyott nő könnyek közt kefél. [Orbán Ottó]
-
HuMarc
veterán
válasz regvoltrossz #41003 üzenetére
A legolcsóbb megoldás [link] Nekem így 13 000 Ft volt.
[ Szerkesztve ]
-
regvoltrossz
aktív tag
Keresek e-book olvasót 20ezer alatt.
Oly korban éltem én e földön, mikor a majom visszaszállt a fára,a százrészes tévédrámák közé,hol a hős daliás menedzser, lő, sose fél,s az elhagyott nő könnyek közt kefél. [Orbán Ottó]
-
Algotis
addikt
-
regvoltrossz
aktív tag
Szeged Kereskedelmi és Iparkamara parkolója két napja, ahol egy ismerősömmel beszélgetek épp. Aljában ugye egy műszaki bolt van (a nevét nem mondjuk ki mert még a fórumszoftver letiltana ) Ennek a hátsó kijáratán kijön egy idősebb házaspár és egy eladó, mely egy új led lcd tévét cipel. Idősebb nő odaszól a férjének: "Meglátod ez nagyobb és szebb lesz, mint az a régi tévé!" Apjuk morog miközben nyitja a kocsi csomagtartóját. Az eladó rákontráz:" Naná, hogy szebb lesz, csak amikor beállítják vigyázni kell, hogy a bemutató és az élénk módokat válasszák ki, mert akkor lesz a legszebb a kép!"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fehérbe csomagolva: Acer Nitro V 14 notebook
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- TCL LCD és LED TV-k
- Parfüm topik
- Tea
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple asztali gépek
- Path of Exile 2
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro max
- HÚHA MSI Cyborg 14 Hordozható Gamer Tervező laptop -20% i7-13620HS 10Mag 16GB/512 RTX 4060 8GB 144Hz
- Ultimate előfizetés akár 2100 Ft/hó áron? Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- SilverStone SFX 450W Moduláris Tápegység
- SilverStone SFX 800W Titanium Moduláris Tápegység
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest